Nem ​tündérmese (Egy csibész naplója 2.) 19 csillagozás

Csabai Márk: Nem tündérmese Csabai Márk: Nem tündérmese Csabai Márk: Nem tündérmese

Na jó, tisztázzunk valamit: itt senki sem hülye, csak furcsán normális. Barabás Viktor Valentin, budapesti nagypofájú fehérgalléros csibész új kalandja az otthonának számító terézvárosi flaszterről indul és egészen Floridáig sodorja a kalandspirál. CIA, emberrablás, merénylet, csókok, káposztás pogácsa egy történetben? És mi kellhet még egy jó talpragasztáson és néhány korty pálinkán kívül, hogy egy ilyen kalandot sikerrel vegyél? Nők, jó barátok, élni akarás, véget nem érő humor és szarkazmus. Na meg igazi pesti kannibálok, akik az utcán köztünk járnak. Ha igazi izgalomra és humorra vágysz, olvasd el Viktor kalandját, ami talán igaz is?!

Csabai Márk első regénye , az Egy csibész naplója kultuszkönyv lett már hetekkel a megjelenése után.

A huszonhétéves író és világcsavargó humora és történetszövése Rejtő Jenőt és Guy Ritchie filmjeit juttatja eszünkbe.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763458
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
376 oldal · ISBN: 9786155763465
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546476

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Pandalány P
Csabai Márk: Nem tündérmese

A zseniális humor az író védjegyévé vált. Imádom!

Nagyon kíváncsian vártam, hogy Barabás Viktor, könyvünk főhőse vajon most milyen kalandokba keveredik.
Viktort már jól „ismertem”, de a szereplők többsége új volt. Csupa különc és néha ijesztő figura. Természetesen felbukkantak régi ismerősök, és alig vártam, hogy a susogó gatyás suhanc, Rikki fiú is felbukkanjon. Elképesztő karakter! Amennyire idegesítő és pökhendi tud lenni sokszor, annyira szerethető figura. Ahogy tudja osztani az észt Viktornak, az nagyon vicces. Ennél már csak aranyköpései jobbak, vagyok ahogy „tökinek” szólítja főhősünket.
Az írónak jellegzetes humora és írási stílusa van, ami miatt már az első fejezet olvasásakor tudod, hogy Csabai Márk-könyvet olvasol. Amit különösen szeretek Márk könyveiben, azok a karakterek megformálása. Annyira elevenek és egyediek, hogy szinte kilépnek a könyv lapjairól.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2018/09/csabai-mark-…

2 hozzászólás
>!
Anarchia_Könyvblog P
Csabai Márk: Nem tündérmese

Egy különleges, eseménydús műnek lehetünk tanúi. Kétség kívül állíthatom, hogy a történet vezetése és a cselekményszál futtatása is remekül van megoldva. Minden újabb részben előkerül egy plusz, akár pozitív, akár negatív és ezt a kis darabkát Márk az egész könyv folyamán felhasználja. Szerintem tökéletes kikapcsolódást nyújt a könyv, legyen szó egy unalmas vagy akár egy fárasztó napról!

Ajánló folytatódik itt: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/05/18/csabai-…

>!
kolika
Csabai Márk: Nem tündérmese

Olvastam a sorozat első kötetét, s az jobban tetszett, mint ez. Míg az első könyvet felhőtlen élveztem, s jókat nevettem a poénokon, vicces beszólásokon, itt mindez néha fárasztott. Helyenként túl soknak, oda nem illőnek, s így erőltetettnek éreztem a főszereplő stílusát. Természetesen itt is felbukkan a jó nő, aki nem bír ellenállni csibészünk kisugárzásának (nagypofájának). Hogy ez aztán szinte minden, a kötetben feltűnő nőre (természetesen mindannyian a tökéletesség és szépség hordozói ) igaz legyen.
A történet haladt a maga útján, nem volt unalmas, s ez valószínűleg a „válogatott” szereplőgárdának köszönhető. Az, hogy végül is milyen könnyen túljártak a CIA emberének az eszén, nem éppen tündérmese, de mese volt.

>!
Filep_Nikii 
Csabai Márk: Nem tündérmese

Izgalmas és szórakoztató!
Az író ebben a regényben is hozza a jól megszokott stílusát. Igazi genszteresen tudja megfogalmazni mondatait, ezáltal teljesen valóságosnak tűnt a történet. Bár a romantikus könyvek után nehéz átállnom a nyelvezetére. Néha a szerző kicsit nyakatekert mondatokat használ. Ez számomra lassította az olvasást, emiatt kicsit a szokásosnál lassabban tudtam haladni a regénnyel.

Viktor teljesen menthetetlen.
A történet főszereplője Viktor igazi nőcsábász. Élvezet olvasni, ahogyan próbálja becserkészni a másik nemet. Humorosak és szórakoztatóak voltak számomra ezek a részek. Imádom, hogy Viktor még a legszorultabb pillanatokban is viccesre tudja fogni a figurát. Elég gyakran megmosolyogtatott.
Viszont a romantikus regényekkel ellentétben ne várjuk az a történettől, hogy majd szerelembe esünk a főszereplő bajkeverőbe. Legalábbis számomra ez az élmény kimaradt. Még csak annyira sem sikerült megkedvelnem Viktort, hogy azt mondhassam: „bejön nekem”. Ezt azért az író regényeiből kicsit hiányolom női olvasóként. Persze nem várom el, hogy levegyen a lábamról, de ettől picikét mégis többet.
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.com/2018/08/csabai-mark-…

>!
Szimirza P
Csabai Márk: Nem tündérmese

Furfangos, izgalmas, vicces, humoros, szemtelen, merész, laza ! Jól szórakoztam :)

>!
Kovács_Ági_3
Csabai Márk: Nem tündérmese

Jaj nekem… Ez a könyv úristen, de jó volt. Hihetetlenül mennyit nevettem. Kicsi Rikkit imádtam, csak úgy jöttek spontán a szövegei. Úgy veszem észre, hogy Viktor kicsit háttérbe szorult és Rikki került volna előtérbe. Ami nem feltétlenül baj. Nagyon élveztem az olvasást. Viktor és Rikki újfent megint kalamajkába keveredtek, mikor nem ….Ugye?

Bővebben itt olvashatjátok.

http://magyarszerzokonyve.blogspot.com/2018/09/csabai-m…

>!
MisssBee
Csabai Márk: Nem tündérmese

Érdekes, izgalmas, tartalmas – oltári poénos!

Bár sokáig olvastam, így az elejére csak nyomokban emlékszem, de tetszett a nagy macsó amerikai film feeling keverve a jó kis magyar temperamentummal. És az sem utolsó, hogy tele van a könyvem kis vihogós idézetes cetlikkel :)

>!
jaspi
Csabai Márk: Nem tündérmese

Alapvetően kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv. Néhol erőltetett, máshol odaillő jó poénok. A történetben volt néhány idegesítő logikai hiba, de ha nem vesszük komolyan a könyvet akkor egész szórakoztató.

>!
joeva
Csabai Márk: Nem tündérmese

Nagy elvárásokkal mentem neki ennek a könyvnek, amikor újraolvastam az elsőt.
Vikror újra elbűvölő, bár kicsit nehezen érthetőek a motivációi. A csapat élettel teli és a kommentárok is elmések, mindannak ellenére, hogy nagyon tükröződik rajta, egy másik trend szlengje figyelhető meg rajta. Emellett zavart, hogy az új kiadás alcíme, „A nők hálójában”, marhára nem tükrözik a történetet. A nők maximum mellékszereplőként fordulnak meg benne és akkor is nagyon sztereopit formában. Mondhatni, annyira egyszerűek, amennyire csak nem számít pimaszságnak.
Viktor személyisége ennek ellenére is szélsebesen fejlődik, amit jó látni és élvezetey látni, ahogyan az új nehézségek mellett, megbírkózik a múltjával is.

Pozitívum: Imádtam a mikszáthos átkötést a végén, amely bevezeti Az Áfi Ramón melót.
Negatívum: Voltak szereplők, akik csak úgy eltűntek, vagy elvarratlanul maradtak.
Kedvenc rész: Juszup és Viktor újra találkozása a birkózószőnyegen.
Kedvenc szereplő: Rikki… rajongok a humoráért.
Ajánlott dal: My Chemical Romance – Na na na

>!
Zabothegyező I
Csabai Márk: Nem tündérmese

A napjaink pesti szlengjeivel színezett történeten gyakran röhöghetsz fel hangosan, vigyoroghatsz kedvedre, de azt is garantálom, hogy nem kell mosolygás nélkül végig olvasnod egyetlen oldalt sem. A csibész jelzőre rászolgált főhős a maga lazaságával, humorával, nagyszerű problémamegoldó-készségével olyan izgalmas helyzeteket teremt (néha a saját maga szórakoztatására), amitől nem könnyű letenni a könyvet. A Valentin névre haragudó főhős és gondosan összeválogatott csapata egészen Floridáig tologatják a szopórollert. Régi kapcsolatokat ápolnak, újakat hoznak létre, merényleteket hajtanak végre időnként elbukva. A könyv átnyálazása után tudtam meg, hogy a történetnek volt egy első része is, úgyhogy nem akadály, ha nem olvastad, a sztori megáll a saját lábán is. Az elmebajnak minden percét élvező szereplők egy eleve elvetélt kisérletbe fognak, hiszen civilként CIA-ügynökre vadásznak, ki korábban őket ejtette túszul, közben a csibész VV (Viktor Valentin) csajokat hódít meg játszi könnyedséggel, alkoholos üvegeket ürít ki, autót köt el, stb.

A teljes recenzió a blogon: http://olvasokasarokban.blog.hu/2013/09/13/csabai_mark_…


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

– Talán álmos? – fordult Rikkihez a mindenható.
– Nem, Tamás vagyok, de a barátaimnak csak Rikki – dünnyögött a barátom.

>!
Pandalány P

Úgy be voltam szarva, mint a berozsdásodott bádogember, amikor közelednek a színesfém-tolvajok.

>!
Pandalány P

Mint tudjuk, az utaknak van egy olyan nagyszerű tulajdonságuk, hogy valahonnan valahová tartanak.

>!
Anarchia_Könyvblog P

A lelkem sosem volt eladó, nem hagytam, hogy legyőzzenek, és ezért megmaradt egy jó tulajdonságom. Megbocsátani tudok, de bízni nem.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Néhány perc után valami kellemetlen szagot éreztem. De a forrása nem én és nem is a szusi volt. Diszkréten Rikki felé hajoltam. Megszagoltam. Utána feltűnésmentesen a kanapé támlájáról vettem szagmintát, már amennyire ezt lehet feltűnésmentesen csinálni.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Egyszer azt mondták nekem: humorral minden elviselhetőbb. Szerintem nem tudják azok, hogy mit beszélnek. Kurvára fájt, hiába nevettem.

>!
Pandalány P

Az a jel, amit annak tartasz. Az a barátod, akit annak érzel. Nincs ezekre séma.

>!
Pandalány P

– Na ne szakértőzzél itt nekem! Pestiül nem tudsz?


A sorozat következő kötete

Egy csibész naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Beth Flynn: Kilenc perc
Stephen King: Duma Key
John Green: Papírvárosok
Susan Orlean: Az orchideatolvaj
Ilja Ehrenburg: Lasik Roitschwantz mozgalmas élete
Stanisław Lem: Csillagnapló
Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen: A kalandos Simplicissimus
Erwin Strittmatter: A csodatévő
Charles de Coster: Thyl Ulenspiegel