Nem ​tündérmese (Egy csibész naplója 2.) 16 csillagozás

Csabai Márk: Nem tündérmese Csabai Márk: Nem tündérmese Csabai Márk: Nem tündérmese

Na jó, tisztázzunk valamit: itt senki sem hülye, csak furcsán normális. Barabás Viktor Valentin, budapesti nagypofájú fehérgalléros csibész új kalandja az otthonának számító terézvárosi flaszterről indul és egészen Floridáig sodorja a kalandspirál. CIA, emberrablás, merénylet, csókok, káposztás pogácsa egy történetben? És mi kellhet még egy jó talpragasztáson és néhány korty pálinkán kívül, hogy egy ilyen kalandot sikerrel vegyél? Nők, jó barátok, élni akarás, véget nem érő humor és szarkazmus. Na meg igazi pesti kannibálok, akik az utcán köztünk járnak. Ha igazi izgalomra és humorra vágysz, olvasd el Viktor kalandját, ami talán igaz is?!

Csabai Márk első regénye , az Egy csibész naplója kultuszkönyv lett már hetekkel a megjelenése után.

A huszonhétéves író és világcsavargó humora és történetszövése Rejtő Jenőt és Guy Ritchie filmjeit juttatja eszünkbe.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
378 oldal · ISBN: 9786155763465
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763458
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
350 oldal · ISBN: 9789632546476

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Csabai Márk: Nem tündérmese

Egy különleges, eseménydús műnek lehetünk tanúi. Kétség kívül állíthatom, hogy a történet vezetése és a cselekményszál futtatása is remekül van megoldva. Minden újabb részben előkerül egy plusz, akár pozitív, akár negatív és ezt a kis darabkát Márk az egész könyv folyamán felhasználja. Szerintem tökéletes kikapcsolódást nyújt a könyv, legyen szó egy unalmas vagy akár egy fárasztó napról!

Ajánló folytatódik itt: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/05/18/csab…

>!
kolika
Csabai Márk: Nem tündérmese

Olvastam a sorozat első kötetét, s az jobban tetszett, mint ez. Míg az első könyvet felhőtlen élveztem, s jókat nevettem a poénokon, vicces beszólásokon, itt mindez néha fárasztott. Helyenként túl soknak, oda nem illőnek, s így erőltetettnek éreztem a főszereplő stílusát. Természetesen itt is felbukkan a jó nő, aki nem bír ellenállni csibészünk kisugárzásának (nagypofájának). Hogy ez aztán szinte minden, a kötetben feltűnő nőre (természetesen mindannyian a tökéletesség és szépség hordozói ) igaz legyen.
A történet haladt a maga útján, nem volt unalmas, s ez valószínűleg a „válogatott” szereplőgárdának köszönhető. Az, hogy végül is milyen könnyen túljártak a CIA emberének az eszén, nem éppen tündérmese, de mese volt.

>!
Szimirza P
Csabai Márk: Nem tündérmese

Furfangos, izgalmas, vicces, humoros, szemtelen, merész, laza ! Jól szórakoztam :)

>!
MisssBee
Csabai Márk: Nem tündérmese

Érdekes, izgalmas, tartalmas – oltári poénos!

Bár sokáig olvastam, így az elejére csak nyomokban emlékszem, de tetszett a nagy macsó amerikai film feeling keverve a jó kis magyar temperamentummal. És az sem utolsó, hogy tele van a könyvem kis vihogós idézetes cetlikkel :)

>!
jaspi
Csabai Márk: Nem tündérmese

Alapvetően kellemes kikapcsolódás volt ez a könyv. Néhol erőltetett, máshol odaillő jó poénok. A történetben volt néhány idegesítő logikai hiba, de ha nem vesszük komolyan a könyvet akkor egész szórakoztató.

>!
pakita
Csabai Márk: Nem tündérmese

Hasonlóan izgalmas és humoros volt, mint az Egy csibész naplója. Ezt is nagyon gyorsan elolvastam.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
350 oldal · ISBN: 9789632546476
>!
joeva
Csabai Márk: Nem tündérmese

Nagy elvárásokkal mentem neki ennek a könyvnek, amikor újraolvastam az elsőt.
Vikror újra elbűvölő, bár kicsit nehezen érthetőek a motivációi. A csapat élettel teli és a kommentárok is elmések, mindannak ellenére, hogy nagyon tükröződik rajta, egy másik trend szlengje figyelhető meg rajta. Emellett zavart, hogy az új kiadás alcíme, „A nők hálójában”, marhára nem tükrözik a történetet. A nők maximum mellékszereplőként fordulnak meg benne és akkor is nagyon sztereopit formában. Mondhatni, annyira egyszerűek, amennyire csak nem számít pimaszságnak.
Viktor személyisége ennek ellenére is szélsebesen fejlődik, amit jó látni és élvezetey látni, ahogyan az új nehézségek mellett, megbírkózik a múltjával is.

Pozitívum: Imádtam a mikszáthos átkötést a végén, amely bevezeti Az Áfi Ramón melót.
Negatívum: Voltak szereplők, akik csak úgy eltűntek, vagy elvarratlanul maradtak.
Kedvenc rész: Juszup és Viktor újra találkozása a birkózószőnyegen.
Kedvenc szereplő: Rikki… rajongok a humoráért.
Ajánlott dal: My Chemical Romance – Na na na

>!
Zabothegyező I
Csabai Márk: Nem tündérmese

A napjaink pesti szlengjeivel színezett történeten gyakran röhöghetsz fel hangosan, vigyoroghatsz kedvedre, de azt is garantálom, hogy nem kell mosolygás nélkül végig olvasnod egyetlen oldalt sem. A csibész jelzőre rászolgált főhős a maga lazaságával, humorával, nagyszerű problémamegoldó-készségével olyan izgalmas helyzeteket teremt (néha a saját maga szórakoztatására), amitől nem könnyű letenni a könyvet. A Valentin névre haragudó főhős és gondosan összeválogatott csapata egészen Floridáig tologatják a szopórollert. Régi kapcsolatokat ápolnak, újakat hoznak létre, merényleteket hajtanak végre időnként elbukva. A könyv átnyálazása után tudtam meg, hogy a történetnek volt egy első része is, úgyhogy nem akadály, ha nem olvastad, a sztori megáll a saját lábán is. Az elmebajnak minden percét élvező szereplők egy eleve elvetélt kisérletbe fognak, hiszen civilként CIA-ügynökre vadásznak, ki korábban őket ejtette túszul, közben a csibész VV (Viktor Valentin) csajokat hódít meg játszi könnyedséggel, alkoholos üvegeket ürít ki, autót köt el, stb.

A teljes recenzió a blogon: http://olvasokasarokban.blog.hu/2013/09/13/csabai_mark_…

>!
pingvin1
Csabai Márk: Nem tündérmese

Kellemes meglepetést okozott. Olvastatta magát, nem volt erőltetett gyorsan lehetett vele haladni.
Laza történet – laza szereplőkkel, biztosan olvasok még tőle :-)))


Népszerű idézetek

>!
Szimirza P

-Kussolj, mint egy könyvtáros,a szél se lobogtassa a szádat ! -Egyre hangosabban dirigált. – Én ülök a volánnál, nálam a kulcs, és én vezetek! Úgyhogy pofa alapállásba, és szállj ki!

>!
Anarchia_Könyvblog P

A lelkem sosem volt eladó, nem hagytam, hogy legyőzzenek, és ezért megmaradt egy jó tulajdonságom. Megbocsátani tudok, de bízni nem.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Néhány perc után valami kellemetlen szagot éreztem. De a forrása nem én és nem is a szusi volt. Diszkréten Rikki felé hajoltam. Megszagoltam. Utána feltűnésmentesen a kanapé támlájáról vettem szagmintát, már amennyire ezt lehet feltűnésmentesen csinálni.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Egyszer azt mondták nekem: humorral minden elviselhetőbb. Szerintem nem tudják azok, hogy mit beszélnek. Kurvára fájt, hiába nevettem.

>!
Klári_Filutás

Sokak szerint javíthatatlan vagyok. Ahogy Berci bá mondaná :"Te,fiam, csak odább tolod a biciklidet!"

7. oldal

>!
Klári_Filutás

– Mi a franc ez? – hallgattam.
– Az biztos, hogy nem a kertésznadrágos Kisvakond túr! – hőzöngött – Szerinted mi lehet? Elárulom, ha nincs tipped. A metró az, te agysebész! – érvelt Rikki

57. oldal

>!
Klári_Filutás

– Már értem mi az a purgatóriumos baromság. Azt hiszem, most újjászülettem. – Nevettem. Ekkorra már jókora embertömeg gyűlt körénk. Úgy néztek ránk, mint tucatnyi tápos tyúk egy szál gilisztára.

63. oldal

>!
Klári_Filutás

_ Ha szabad úgy mondanom: nagyon nagy szarban vagyunk mind, és nem az a gond, hogy nyakig ér, hanem hogy hullámzik.

23. oldal

>!
Klári_Filutás

– Sem kedvem, sem időm a plusz bájcsevegésekre. Nem kell a körbenyalás. Ez nem Amerika, barátom! Mi már megszoktuk, hogy nincs előjáték, csal egyből nyakunkba a szar! Mit akarnak?

44. oldal

>!
Klári_Filutás

Néhány perc gyümölcsöző csöndben lét után megfogalmazódott bennem az aggályom: ha most meg kell szakítanom az eddigi életemet, mi lesz a smartpontjaimmal? Már majdnem összegyűltek a kávéfőzőre!

50. oldal


A sorozat következő kötete

Egy csibész naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
Beth Flynn: Kilenc perc
Stephen King: Duma Key
John Green: Papírvárosok
Susan Orlean: Az orchideatolvaj
Ilja Ehrenburg: Lasik Roitschwantz mozgalmas élete
Stanisław Lem: Csillagnapló
Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen: A kalandos Simplicissimus
Erwin Strittmatter: A csodatévő
Charles de Coster: Thyl Ulenspiegel