Határtalanok 19 csillagozás

Isten tervez, ember csempész
Csabai Márk: Határtalanok

Ha ​az életed a tét, menekülsz vagy harcolsz?

Csatai Csaba, a másodosztályú gengszter évek óta a hírhedt Bobrov család szolgálatában tevékenykedik a budapesti éjszakában. Csaba elkövette élete legnagyobb hibáját: titkosnak szánt románcba keveredett főnöke lányával. Ezért a keményebb időket is megélt egykori maffiózó nagyágyú, az öreg Bobrov Csabáért küldi embereit, aki gyorsan főnöke gyóntatószékében találja magát Tádé nevű barátjával együtt. Az ügy hamar váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy mégsem a légyott miatt akarják elszámoltatni.

Vajon hogy kerül a képbe Pacal, az autónepper, Kugli, a kalugai pofozógép, és Alaa, az illegális bevándorló? És mi köze mindehhez Csabának és Bobrovnak?

Számtalan kihívás során az élet különös lapokat oszt főhősünknek, aki belekeveredik az embercsempészetbe. Mindenki kifordul magából és leveti az álarcát. Csaba ráébred, hogy mindenki másért akar bejutni Európába. Van, aki a megélhetésért; van, aki el akar pusztítani… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
454 oldal · ISBN: 9786155692987
>!
Álomgyár, Magyarország, 2017
454 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692918

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Pandalány
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Remek humor, pörgős történet!

Csabai Márk stílusát korábbi könyveiből már ismertem és úgy érzem, hogy továbbra is megőrizte remek humorát, ami meglehetősen ironikus és számtalanszor hangosan felnevettem olvasás közben. Szókimondó, briliáns és rendkívül okos!
A könyv bemutatja a gengszterek, a maffia világát, miközben sodor magával a történet és ugyanúgy, ahogyan Csaba az üzletből, az olvasó sem tud kiszállni belőle mindaddig, amíg a végére nem ér.
A karakterek nagyon eredeti figurák, pont ilyennek képzelem el a „kemény” fiúkat, akik szinte mindent erőszakkal oldanak meg, és aki ellenáll nekik, azt bizony rendesen leápolják. Itt nincs helye magyarázkodásnak és mellébeszélésnek, ezek a fiúk nem romantikus főhősök, hanem igazi rosszfiúk.
A történet felétől vált világossá számomra, hogy Márk könyve mennyire mai, mennyire aktuális témát feszeget. Az embercsempészet, a terrorizmus és a menekültkérdés napjaink részévé vált, látjuk a híradóban, és elindult egy olyan folyamat Európában, ami szinte minden országot érint. Nem mennék bele politizálásba, a könyv sem teszi, inkább mindennek a vallási oldalát közelíti meg, ugyanakkor megmarad a krimi vonalánál. A könyv végig fenntartotta a figyelmemet, abszolút lekötött és izgalmas volt.
Amit még mindenképpen megjegyeznék: a borító és a cím telitalálat így, hogy most már ismerem a történetet.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2017/09/csabai-mark-h…

>!
Bettina_94 I
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Nagyon figyelj, mert nem minden az, aminek látszik. A báránybőrbe bújt farkas közelebb van, mint hinnéd, és akiket a barátaidnak hittél, valójában sosem voltak azok. Egy regény az alvilágról, az árulásról és a szabad akaratról. Vagy inkább annak hiányáról.

Az alvilág. Megannyi könyv és történet íródott már róla, és mind más szemszögből mutatja be a mocsok és a bűn tengerét. Sok író úgy veszi a szájára vagy adott esetben a könyvére, hogy azt sem tudja miről is van szó igazából. Csabai Márk regényében viszont valódi betekintést nyerhetünk az ármánnyal és cselszövéssel teli rendszerbe.

http://irokkozott.blogspot.hu/2017/09/csbai-mark-hatart…

>!
boszii I
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

„Összességében: annak ellenére, hogy az elején volt egy #úristenmitolvasok- érzésem, végül nagyon megszerettem a könyvet és engem is a hatalmába kerített. Mert igaz, hogy az elején túlságosan férfiasnak találtam az egész stílust, és azt is, amiről szólt, de aztán, ahogy már az értékelésben korábban is említettem, egy ponton engem is megszólított. Egy olyan témát feszegetve, ami a mai világunkban mindenkit érdekel, mert egy bizonyos szinten mindenkiben van némi félelem, és útkeresés, hiába lelünk választ egy kérdésre, ha közben három másik fogalmazódik meg bennünk titkon. S meg kell jegyeznem azt is, hogy a stílus egyedi, és nagyon kiforrott! Nem érheti szó a ház elejét… őszintén gratulálok a szerzőnek ehhez a különlegességhez! Műfajában igazi ínyencség a hazai könyvpiacon. S egy biztos: nem olvastam még ehhez hasonlót.”
Bővebben: http://olvassvelemolvassunkegyutt.blogspot.com/2018/06/…

>!
Adry_olvasósarka_blog P
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Megjelenése óta szemmel kísértem ennek a könyvnek a sorsát. Egyik Blogger ( @Pandalány ) barátnőm volt az egyike azoknak a szerencsés olvasóknak, akik még a megjelenés előtt olvashatták Márk új könyvét. Az ő gondolatait olvasva eldöntöttem, hogy nekem el kell olvasnom a Határtalanok című könyvet, aminek az első fejezete már meg is fogott magának, ezer éve nem olvastam ilyen szarkasztikus humorral fűszerezett történetet. Külön örömömre szolgált a hazai helyszínek, és a magyar valóság realisztikus bemutatása.
Bővebben: http://adrykacska.blogspot.hu/2018/02/csabai-mark-hatar…

>!
Csanika
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Akció, humor, izgalom. Mi kell még?
Imádtam minden egyes mondatát. Még most sem tudom eldönteni, hogy Csabai Márk írásmódját vagy magát a sztorit szerettem-e jobban. Bátor dolog volt, hogy olyan témákban fejtette ki véleményét, amit más írók kerülnek (pl migráció vagy a demokrácia exportálása). A végén az a csavar, hát ott leesett az állam.
Szerintem életemben nem nevettem ennyi egy könyvön. Az biztos, hogy még sokszor fogom leemelni a polcomról, és egy pohár bor mellett olvasgatni.
Csabai Márk, Te egy koronázatlan király vagy <3

>!
Anarchia_Könyvblog P
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Sok jót hallottam, olvastam az interneten erről a könyvről, így történt az, hogy engem is meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy muszáj elolvasnom. Azt előre meg kell jegyeznem, hogy ilyen szarkasztikus humorral teli könyvet nem igazán olvastam még. Nem az én stílusom, viszont csodálom a szerzőt, mert úgy gondolom ebben a stílusban egyáltalán nem könnyű regényt írni. Ő mégis megtette és ezzel tökéletesen kitűnik a tömegből, kell tehetség ahhoz, hogy ezt valaki ilyen formában megírja.

Poénnal fűszerezett, vicces nevekkel tálalt iromány, ami sokszor a mai helyzetre nézve több realitást mutat, mint gondolnánk. Gondolok itt arra, hogy a menekültkérdés is szerepet játszik a történetben. Megvilágosít minket azzal kapcsolatban, hogy attól, hogy mi nem vesszük észre egyre több bevándorló, szíriai érkezik hazánkba és bizony megtörténhet az, hogy egyáltalán nem jó szándékkal érkeznek ide.

Teljes értékelés itt található: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/01/29/csab…

>!
Filep_Nikii
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Magával ragadott teljesen a regény, élvezett volt olvasni. Az izgalmas és fordulatos a történet, emiatt fenntartotta a figyelmemet végig. A könyv stílusa miatt teljesen áttudtam élni a sztorit. Hiszen az író olyan átéléssel meséli el Csaba által a történetet, hogy kissé úgy éreztem részese vagyok a történéseknek. Karakterek szimpatikusak, de azonosulni velük nehéz, az életvitelük miatt. Tipikus olyan regény, melynél olvasás közben ha azt mondjuk, „na jó még egy fejezet”, azt vesszük észre, már el is olvastuk. A kiszámíthatatlanság és a meglepő fordulatok miatt, letehetetlen a könyv. Bár nem olvastam az író korábbi könyveit, de ezek után biztos el fogom. Vétek kihagyni ezt a regényt.
Értékelés: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2017/11/csabai-mark-h…

>!
gabona
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Egészen eddig még csak fogalmam sem volt a szerző létezéséről és könyveiről, hiszen a kiadó profiljába tartozó művek nem kimondottan az én ízlésvilágomnak lettek tervezve. Azonban az elmúlt hetekben, hónapokban egyre többször találtam szembe magamat ezzel a regénnyel, gondoltam teszek vele egy próbát. Nem kenyerem az ilyen jellegű kortárs irodalom, de már a borító is megvett, ráadásul a beleolvasó is meggyőzött arról, hogy érdemes belekezdeni Csatai Csaba történetébe. Örökké hálás leszek az Égnek azért, hogy nem táncoltam vissza…

Nem egészen két nap leforgása alatt végeztem a könyvvel. Na, nem azért mert annyira rossz lett volna, sőt! Amellett, hogy humora egészen egyedi, komolyságának tartalma mellett sem mehetünk el szó nélkül. Lehet, hogy kicsit érdekes módon van elosztva a két tényező, de ez legyen a legnagyobb probléma. (Bár esetenként a kevesebb, lehet, hogy néha több lett volna…)

Tetszett, hogy a réteges felépítés miatt egyre jobban és jobban olvastatta magát a könyv. Főszereplőnk helyenként, egy-egy megjegyzése miatt nem volt kimondottan szimpatikus, de összességében bírtam a fejét, ahogy a nagydarab amerikai filmkarakterekre hajazó Pacalt is, vagy éppen Alaa-t. A vége felé fokozódó feszültség, illetve a szír karakter megjelenése pedig egy kicsit el is gondolkodtat, neki köszönhetően úgy láthatjuk a világban körülöttünk zajló dolgokat, ahogy az agymosó média talán soha nem engedné.

Személy szerint a visítva röhögős pillanatokat szerettem benne a legjobban, de a viszonylag életszerűen megírt akciójelenetek és a filmszagú maffiózók sem hatottak éppenséggel zavaróan. Ezek után figyelemmel fogom követni Márk pályáját, hiszen – ezek után, úgy gondolom – méltán megérdemli. A könyvet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki felhőtlen kikapcsolódásra vágyik és nem fél olvasni a sorok között.

(Egy doboz sör és random ’80-as évekbeli zenék társaságában is remekül élvezhető olvasmány a Határtalanok.)
https://www.youtube.com/watch…

>!
nemethreka
Csabai Márk: Határtalanok

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

Nagyon szeretem Márk könyveit, mert mindegyik történet tele van izgalmas fordulatokkal, váratlan helyzetekkel, és amikor épp azt hiszed, hogy tudod, mi következik, akkor jön egy csavar és teljesen más történik, mint amit elképzeltél, amit vártál. Végig fenn tudja tartani az olvasó figyelmét, ahogy betekintést ad az igazi alvilági életbe.


Népszerű idézetek

>!
Pandalány P

Jól tudtam, nem jelent jót, ha szabadnapodon váratlanul a főnököd jön érted.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Ami meg van mondva, az meg van mondva.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Hiszen jómagam is szerelmes típus vagyok, csak a reménytelenebbik fajta.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Anarchia_Könyvblog P

1. Határozd el! 2. Csináld végig! 3. Ne másért! Magadért!

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Csanika

– Mivel nem vagyok bankár, ezért csak tippelni tudok, hogy olyan karcsú ez a táska, mint egy román disznó.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Anarchia_Könyvblog P

Te megtettél mindent, amit egy testvér tehet. Pokolból egy másikba mentél a testvéredért. Ezt nem sokan csinálták volna meg. A legtöbben lerendezték volna az egészet egy kurva gyertyával, és szomorú fejekkel tűzdelt posztokat írogattak volna a facebookra, meg idióta versrészleteket. Nekem azt tanították, hogy a dolgokat elkezdeni nehéz, feladni könnyű. Te nem adtad fel.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Internet nélkül már meg sem lennénk. Mára már olyan lett, mint a víz vagy az áram. Civilizációnk meghatározó részévé vált.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Az élet #12345 számú büdös nagy ténye: mindenki pótolható.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Jól tudtam, négy dolog képes összekötni az embereket.
A vallási és politikai nézetek, a közös gyűlölet, na meg az ingyen WIFI.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész

>!
Pandalány P

Ha jön az adrenalin, azt érzi, képes legyőzni mindent és mindenkit. Legfőképp önmagát és az észszerűséget.

Csabai Márk: Határtalanok Isten tervez, ember csempész


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Vavyan Fable: Jégtánc
Vavyan Fable: Halkirálynő
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Vavyan Fable: Vis Major
Vavyan Fable: Tűzvarázs
Vavyan Fable: My fair lord
Vavyan Fable: A halál zsoldjában
Vavyan Fable: Fattyúdal
Vavyan Fable: Démontangó