Egy ​csibész naplója (Egy csibész naplója 1.) 112 csillagozás

Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója

Keményfiúk, keményzsaruk, maffiózók népesítik be Csabai Márk könyvét, mely a Nemzeti Nyomozó Iroda egy nagy nemzetközi droghálózat elleni hadműveletének ezerrel pörgő, lebilincselően érzékletes leírása .
Veszélyes élet a csibészé, minden órája izgalmakkal és meglepetésekkel van tele. A történet oly hitelesnek tűnik, hogy akár igaz is lehet, bár sem a nemzetközi alvilág királyai, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda ügynökei nem igazán kedvelik, ha megismerik őket. A kivétel Gabriella, a Széplábú, mert ő eleve nyomozótisztként mutatkozik be. És még ő sem feltétlenül az, akinek mondja magát…
Naplóírónk jóeszű, vitriolos és mégis szellemes tollú, a szervezett bűnözés csapdákkal teli világában otthonosan és mégis amatőrként szemlélődő pesti vagány, aki stílust Raymond Chandlertől és Rejtő Jenőtől tanult. Témája a budapesti Nagykörúton és a római Via Veneton termett. Figurái pedig egyenesen a terézvárosi aszfaltról sétáltak be az utóbbi évtizedek egyik legizgalmasabb magyar krimijébe.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763335
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
378 oldal · ISBN: 9786155763342
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546469

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest


Kedvencelte 5

Most olvassa 11

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Csabai Márk neve nekem ismeretlen volt, egészen addig, míg fel nem bukkant az Álomgyár Kiadónál. Egy ideje kerülgettem a könyveit, de sok ismerősömnél azt láttam, hogy mennyire szuperül ír, úgyhogy most végre én is elkezdtem egy Márk könyvet.

Nem tudtam mire számítsak, nem tudtam, hogy mennyire fog megnyerni magának a könyv. Már a történet elején megcsapott az írói stílus nem mindennapi szele, amely felkarolja az olvasót és repíti az oldalakon keresztül. A szarkasztikus humor, a beszólások, a csúnya szavak használata engem nem zavarnak, és ha jól van felépítve és előadva, akkor a hasamat fogva tudok rajta nevetni. Most is előfordult, hogy a vonaton hangosan felnevettem egy-egy részen… ilyen egy jó könyv, gyerekek. Elfeledteti veled, hogy hol vagy, hogy emberek vannak körülötted, és csak élvezed az olvasás élményét.

Lassan bontakoztak ki a szálak, mégis letehetetlenül, hiszen ahogy egyre jobban megvilágosultunk, annál izgalmasabb volt a történet. Márk olyan fordulatokat tesz a könyvbe, amely rendesen arcul csapja az embert, hiszen nemhogy a szereplők, még az olvasók sem számítanak ilyen meglepetésekre, mint ami előfordult a könyvben. Ezt nagyon értékelem, imádom a kiszámíthatatlan könyveket. Imádom a humorát, a stílusát, a karaktereket!

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/04/csabai-mark-e…

5 hozzászólás
Pandalány P>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Hihetetlenül vicces!

Idén négy éve, hogy először olvastam Csabai Márk Egy csibész naplója című regényét. Most, átdolgozva, új külsővel egészen új élményt nyújtott a könyv és öröm volt olvasni. Egyrészt az újdonság erejével hatott a történet, mert sok mindenre nem emlékeztem, másrészt a karakterek viszont abszolút a fejemben éltek és régi ismerősként köszöntöttem őket minden fejezetben.
Annyira örülök, hogy Márk megőrizte a történetnek azt az egyediségét, ami ismertté és népszerűvé tette magát a könyvet és önmagát is íróként. Egyértelműen a szarkasztikus humor az, ami a Csibész történetét kiemeli a krimik sokaságából. Mert mindazonáltal, hogy a magyar valóságot, a bűnözést mutatja be, igazán szórakoztató és vicces történet.
Bírom az ilyet!
Számomra igazi élmény volt újraolvasni Viktor ügyes-bajos dolgainak történetét, együtt nevettem vele saját magán, sokszor örömében, máskor kínjában. :D
Amit a könyv erősségének tartok a történet mellett, az a humor. Márknak szerintem nagyon egyedi írási stílusa van. Néha olyan érdekes kifejezéseket használ, amik nem mindennapiak, és a végén mindig sikerül úgy kerekítenie a mondatokat, hogy azok összeálljanak kerek egész jelenetté és történetté. Mikor azt hinnéd, elkalandozott az író, visszatér a jelenbe.
Nagyon tetszett, hogy a végkifejlet nem volt a legegyszerűbb és nem oldódott minden meg két másodperc alatt, sőt, még csak nem is sejtettem, mire számíthatok. Ettől lesz igazán izgalmas egy krimi!
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/03/csabai-mark-…

Timcsibaba77>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Egy újabb tehetséges gyöngyszem a Nap alatt, lenyűgözött az első gondolatától az utolsó cseppig. Szabados stílusával igazi izgalmas ponyva volt. Tetszett, hogy nem egyhangú monoton írás volt, kicsit „megutaztatta” a könyv olvasóját, Rómába is volt alkalmam így „kiruccanni” egy pár gondolat erejéig. Több szálon futó igazi maffia csibész történet, csecsen, orosz, ukrán, osztrák maffia is előkerül. spoilerTetszett még a vietnámi szál, nagyon érzékletesen ecsetelve mutatta be ezeknek a népeknek a kultúráját. El tudtam képzelni, szinte magam előtt láttam a történet szereplőit, ami nagy szó, mert ritkaság számba megy manapság, mert sokan csak ímmel-ámmal írnak, de Csabai Márk részletesen ábrázolja karakterei külső belső tulajdonságát.
Nagyon ott volt, és én belecsöppentem a történet közepébe. Nekem tetszett. Kíváncsian várom a folytatást, ami természetesen már a polcomon várakozik.

Anarchia_Könyvblog>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

(Bejegyzésünkben interjú is található az íróval!)

Legutóbb mikor Csabai Márktól olvastam azt mondtam, hogy ez nem az én stílusom. Most is ugyanez a véleményem, mert számomra eléggé a szélsőséghez tartozik, de amit olvasás közben éreztem az leírhatatlan volt. Tetszett, alig vártam, hogy olvashassam és nem tudtam letenni! (..) Egy újabb fordulatos, egyáltalán nem átlagos eseménysorozat bontakozott ki Márk tollából. Bevallom miután elolvastam óriási ürességet éreztem, mert úgy akartam volna még folytatást.

Teljes ajánlónk: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/03/12/csab…

nypiro P>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Kicsit sokáig tartott időben a könyv olvasása egyéb elfoglaltság okmiatt :)
Az írótól elsőként a Nem mondhatsz nemet olvastam és ugyanazt a stílust vártam. Nem tudtam mi a pikareszk. A könyv végére ezt is megtudtam.
Vegyes érzéseim vannak, mert tetszett, de van benne néhány elem ami nekem kevéssbé szimpatikus, de rájöttem, hogy ez pont a csibészség az, ami maga a műfaj jellemzője. Sokszor volt az, hogy megjelent egy dolog, pl. a vietnámiaknál a „sakk”, majd több oldalon ez volt magyarázva. Bevallom, sokszor elvesztem a részletekben ilyenkor.
Főhősünk Viktor számomra furcsa figura, nem kedveltem, de nem is utáltam. A romantikus könyvek megfogalmazása szerint „s@fej”. Fura munkái voltak, de bevallom az elején nem emlékszem, lehet le volt írva, hogy miért őt kereste meg a Széplábú, miért pont őt választotta ki. Nekem onnan tetszett maga sztori mikortól Rikki lett a munkában a párja. Sejtettem, hogy Rikkinek is az a munkája ami. A végére nekem már túlbonyolódott Rómában Güntherrel. Tipikus férfi írói könyv, ami stílusilag hasonló az általam elsőként olvasotthoz. Lehet később a többi csibészt is elolvasom, de nem mostanában. Más stílusban íródott könyvei az írónak biztosan érdekelnek majd .

2 hozzászólás
klaratakacs P>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Ez egy nagyon pasis könyv, mind a cselekménye, mind a nyelvezete. ez utóbbitól néha felállt a hátamon szőr, nem jött be. A beépülés/beépítés folyamatán szakmabeliként kellemesen szórakoztam. Azt elhiszem, hogy a világ alvilági része valahogy így működik, ezzel a fajta erőszakkal, erőfitogtatással, merthogy ez férfiak által uralt világ, akik csak így tudják a bennünk lévő kié nagyobb?-versenyszellemet kiélni. A folyamatos akciók között néha elvesztem, főleg a miért tekintetében, érthetetlen volt főszereplőnk erős csapongása a nők között, főleg a végkifejlet őszintétlen romantikája miatt.
A humora bejött, ahogy több mellékszereplő is, de az egészet nem tudtam megkedvelni.

Mónika_Sándor>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Ez volt az első könyvem Csabai Márktól. Nem volt rossz, de számomra kicsit vérszegény volt a krimi és a történet általában, ráadásul tele volt irreális eseményekkel. Főhősünk időnként egy álruhába öltöztetett, esetlen Chuck Norris volt. :) Volt benne humor, és azért tudjuk, hogy olyan sok jó magyar krimi nincs, így azt mondom, kár volt kihagyni. Azt is szerettem, hogy a történet egy része a hőn szeretett Olaszországban játszódik, és volt benne romantikus szál is, szerencsére nem csöpögős formában.

aurora_lewis_turner IP>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Nagyon tetszett, hogy a könyv egészen különleges szemszögből mutatja be a mai Magyarországot és Budapestet. Nagyon jól szórakoztam csibészünk stílusán, történetein, előadásmódján. Számomra izgalmas fordulatokat vett a nyomozás, végig fenntartotta az érdeklődésemet. Úgyhogy úgy gondolom, bár ez volt az első, nem ez lesz az utolsó Csabai Márk könyv, amit a kezembe veszek. Ajánlom azoknak, akik szeretik a csavaros krimiket és a humoros sztorikat, melyeket férfi főszereplő mesél el igazán pörgős stílusban. Megjegyzem, el tudnám képzelni egy Guy Ritchie filmként is.

Bővebb véleményem: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/04/csab…

Mariann_ P>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Az írótól semmit nem olvastam, annak ellenére , hogy 3 könyve is itt csücsül a polcomon.Most kihívások kedvéért vettem elő egyrészt másrészt ha lehetőségem van rá, képben szeretek lenni a mai magyar írókkal is.
Hát, az első 200 oldal után megállapítottam, hogy ezt a könyvet nem az én korosztályomnak írták.
A nyelvezete engem zavart, erőltetettnek tűnt, lehet, hogy ez az alvilági szóhasználat , de elég sok fiatallal veszem körbe magamat, nem ez a jellemző.
A második része némiképp olvasmányosabb volt, de az a romantikus vég…. akkor amikor egy szikra romantika nem volt a könyvben…..
Azért örülök, mert néhány kihíváshoz találtam benne megfeleléseket.
Véleményem szerint inkább fiatalok olvassák !

Szédültnapraforgó>!
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Első olvasásom az írótól, de úgy, hogy előtte – pár hónapja – találkoztam vele hosszabban, személyesen. Úgy érzem ha előtte nem ismerem meg egy kicsit az írót, nem biztos, hogy tetszett volna ennyire a regény.
Jó hangulatú – a beszélgetés alapján azt kell mondjam rá jellemző humorú, ugyanilyen „előadásban” beszélgettünk – érdekes akciótörténet. Egy kis agresszióval, humorral és sok utazással ill. pár szerelmi szállal fűszerezve.
Nekem már az első perctől unszimpatikus volt Berényi Gabriella, Barabás Viktorral és Déri Tamással viszont szimpatizáltam. Remek csapatot alkottak!

Fontos idézetek, amik hasznosak lehetnek a jövőben:
„Azt tanította, hogy a jó helyre érkező segítség a legjobb befektetés, több kamatot hoz az évek során, mint bármilyen banki lekötés.”
„Lackó nagybátyám mondta nekem régen, hogy a sikeres randevú titka az csakis bennem rejlik, és nem a választott öltözékemben.”


Népszerű idézetek

vikcs>!

Vannak helyzetek, amiket az ember a háta közepére sem kíván, főleg nem a napja kellős közepére.

250. oldal

PappDóra IP>!

Egyszer elütöttem egy macskát, és az is szörnyű érzés volt. Este volt, és valósággal repesztettem az autómmal, igencsak túllépve a megengedett sebességet. A macska az út szélére ért. Leült, és várt. Hogy mire, nem tudom, utólag az is megfordult a fejemben, hogy öngyilkos akart lenni. Ahogy megközelítettem, megiramodott, és valahol a jobb első felfüggesztésem felől hallottam becsapódni. Megálltam, és visszagyalogoltam néhány métert. Látszólag nem volt semmi baja, úgy nézett ki, mintha csak aludna, és foltos bundája egy szemernyit tarkább lett, mint volt. Felvettem az útról szegény párát és beraktam a kocsimba. Tárcsáztam telefonon egy barátomat, aki történetesen állatorvos volt, majd állatmentőként funkcionálva repesztettem barátomhoz. A cirmos néha megmozdult, néha nem. Nem festett túl jól. Lassan megérkeztünk, és addigra már magához tért, fejét meg-megemelve nézett körbe a kocsiban. Megálltam, és kipattantam a kormány mögül, nyitottam a hátsó ajtót. A cirmos vérengző tomboló tigrissé vált. Nekem ugrott, és a kezemet szanaszét karmolta, néhol még meg is harapott, aztán cserbenhagyva engem, elfutott. Azt szokták mondani, a macskáknak kilenc élete van, és ez beigazolódni látszott, bár ez a kis ütközet legalább két életet, ha nem hármat, biztosan lehúzott róla.

113. 0.

elle>!

Ha elkerül egy rossz, ne örülj, mert úgyis jön a következő.

23. oldal

2 hozzászólás
Pandalány P>!

Úgy látszik, nem csak a nőknél veszélyes fegyver a hosszú távú memória.

Smurfettereads>!

– Tudja, mit, olvassa el inkább maga, feltéve, hogy tud olvasni!

37. oldal

nypiro P>!

Triónk közös gyökerei még óvodáséveinkre nyúltak vissza. Együtt szartunk be a finomfőzeléktől és együtt lógtunk meg a gyerekbörtönből, amit az okosabbak csak óvodának hívtak.


A sorozat következő kötete

Egy csibész naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Vis Major
Anthony Grey: Smaragdhajsza
Vavyan Fable: Csontfuvola
Anthony Grey: Amok avagy a fejvadász éjszakája
Anthony Grey: Vérfarkas az Alpokban
Vavyan Fable: Vakvágta
Anthony Grey: Buddha könnye
Anthony Grey: Sattarani, a gyűlölet istene
Mike Smith: Savage
Gabriel Wolf: Az éjféli fojtogató!