Egy ​csibész naplója (Egy csibész naplója 1.) 52 csillagozás

Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Néha nézz a dolgok mögé. Ha szar a helyzet, igyál egyet – jobb nem lesz tőle, de legalább nem remeg a kezed. Próbálj meg a maffiával szembeszállni. Humorral mindent elviselhetőbbé lehet tenni, még azt a lőtt sebet is. Tudsz jobbat? Van más választásod? Ha akarnak, legyűrnek, ha akarod, te gyűröd le őket. A kísérőd legyen egy csecsen, a társad egy borotvaéles pesti arc, és a fegyvered egy kilenc milliméteres. Használd az eszed. Küzdj és nevess! Ja, és a legfontosabb. Ne bízz senkiben, főleg a nőkben nem. Mik az esélyek, ha ellenfeleid az iskolában, te pedig az utcán tanultál?”

Csabai Márk huszonhét éves író, pincér és hivatásos világcsavargó.
Első regénye Heltai Jenőt juttatja eszünkbe, jellegzetes humorával, kőkemény kalandjaival és valami igazi, pesti csibészséggel.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · ISBN: 9789632546469
>!
Aba, Budapest, 2011
248 oldal · ISBN: 9786155033377

Kedvencelte 5

Most olvassa 8

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Egy újabb tehetséges gyöngyszem a Nap alatt, lenyűgözött az első gondolatától az utolsó cseppig. Szabados stílusával igazi izgalmas ponyva volt. Tetszett, hogy nem egyhangú monoton írás volt, kicsit „megutaztatta” a könyv olvasóját, Rómába is volt alkalmam így „kiruccanni” egy pár gondolat erejéig. Több szálon futó igazi maffia csibész történet, csecsen, orosz, ukrán, osztrák maffia is előkerül. spoilerTetszett még a vietnámi szál, nagyon érzékletesen ecsetelve mutatta be ezeknek a népeknek a kultúráját. El tudtam képzelni, szinte magam előtt láttam a történet szereplőit, ami nagy szó, mert ritkaság számba megy manapság, mert sokan csak ímmel-ámmal írnak, de Csabai Márk részletesen ábrázolja karakterei külső belső tulajdonságát.
Nagyon ott volt, és én belecsöppentem a történet közepébe. Nekem tetszett. Kíváncsian várom a folytatást, ami természetesen már a polcomon várakozik.

>!
Szédültnapraforgó
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Első olvasásom az írótól, de úgy, hogy előtte – pár hónapja – találkoztam vele hosszabban, személyesen. Úgy érzem ha előtte nem ismerem meg egy kicsit az írót, nem biztos, hogy tetszett volna ennyire a regény.
Jó hangulatú – a beszélgetés alapján azt kell mondjam rá jellemző humorú, ugyanilyen „előadásban” beszélgettünk – érdekes akciótörténet. Egy kis agresszióval, humorral és sok utazással ill. pár szerelmi szállal fűszerezve.
Nekem már az első perctől unszimpatikus volt Berényi Gabriella, Barabás Viktorral és Déri Tamással viszont szimpatizáltam. Remek csapatot alkottak!

Fontos idézetek, amik hasznosak lehetnek a jövőben:
„Azt tanította, hogy a jó helyre érkező segítség a legjobb befektetés, több kamatot hoz az évek során, mint bármilyen banki lekötés.”
„Lackó nagybátyám mondta nekem régen, hogy a sikeres randevú titka az csakis bennem rejlik, és nem a választott öltözékemben.”

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Ez nekem túl erőltetett poénok hada volt, nagyon jópofa akart lenni az író, így a főszereplő is. Vagy csak nagyon pasi könyv (oda is adtam férjemnek, hogy próbálkozzon meg vele ő, mert Multigáz is neki nagyon bejött, én meg az első fejezetig jutottam).
Nem szeretem, hogy minden mondat egy közhely, egy poén, még az üldözéses jelenetek is.

>!
pakita
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Az elején kicsit nehezen indult, de utána már nagyon szórakoztató volt. Egy izgalmas történet a jó- és rosszfiúkról, a barátságról és arról, hogy nem minden az, aminek látszik.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · ISBN: 9789632546469
>!
nero
Csabai Márk: Egy csibész naplója

13 éves olvasótársam véleménye, amit így kezdett Csak 16 éven felülieknek :-) : Viktor jelentéktelen életet él, de ez nem marad így sokáig. Egy nap felkeresik Őt az NNI emberei. Itt kezdődik az izgalom. Nehéz feladatot kap, de minden akadályt leküzd barátaival. Legyen szó bármiről. Nem könnyű minden szálat elvarrnia Viktornak, de mire jók a barátok!? Szövetséges országokon segít, Magyarországból és Olaszországból egyaránt. Izgalmas, szövevényes, akcióban gazdag. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti az akciót, a lövöldözést, üldözést. Ha csak egy remek magyar könyvet akar olvasni, akkor is íme a csibész naplója.
A fiatal író, Csabai Márk, nagyon jó könyvet írt.

>!
Marin
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Izgalmas, pörgős, olvasmányos, humoros. Tetszett az író stílusa, szóhasználata, a krimi mögé rejtett mélyebb tartalom. Kellemes meglepetés volt.

>!
picurka13
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Furcsa volt még egy ilyen stílusú könyvet olvasni így hirtelenjében. Tetszett azért ez is, voltak olyan részek, amik nem jöttek be annyira, azokat nem is tudtam gyorsan olvasni, viszont voltak olyanok (pl.: a könyv vége a mentősbaleset után) amiket meg faltam. De azért kíváncsian várom a következő kötetét is!

>!
mybooks
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Végigrohan a történeten, sehol nem időzik el. Gondoltam, majd ajándékba is adom, ha nagyon jó lesz, hát nem adom…

>!
fht109
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Jó volt. Élvezhető, könnyen olvasható és humoros tele sok sok okossággal. Valahogy életszerű és hihető is volt. Voltak olyan részek amik kevésbé jöttek be, mások pedig egyenesen tökéletesek voltak.

>!
kukoricaderce
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Igen, tényleg hasonlít a Balekra, csak SOKKAL jobb! Elképesztően jó a stílusa:-)


Népszerű idézetek

>!
DoraCraiban IP

Egyszer elütöttem egy macskát, és az is szörnyű érzés volt. Este volt, és valósággal repesztettem az autómmal, igencsak túllépve a megengedett sebességet. A macska az út szélére ért. Leült, és várt. Hogy mire, nem tudom, utólag az is megfordult a fejemben, hogy öngyilkos akart lenni. Ahogy megközelítettem, megiramodott, és valahol a jobb első felfüggesztésem felől hallottam becsapódni. Megálltam, és visszagyalogoltam néhány métert. Látszólag nem volt semmi baja, úgy nézett ki, mintha csak aludna, és foltos bundája egy szemernyit tarkább lett, mint volt. Felvettem az útról szegény párát és beraktam a kocsimba. Tárcsáztam telefonon egy barátomat, aki történetesen állatorvos volt, majd állatmentőként funkcionálva repesztettem barátomhoz. A cirmos néha megmozdult, néha nem. Nem festett túl jól. Lassan megérkeztünk, és addigra már magához tért, fejét meg-megemelve nézett körbe a kocsiban. Megálltam, és kipattantam a kormány mögül, nyitottam a hátsó ajtót. A cirmos vérengző tomboló tigrissé vált. Nekem ugrott, és a kezemet szanaszét karmolta, néhol még meg is harapott, aztán cserbenhagyva engem, elfutott. Azt szokták mondani, a macskáknak kilenc élete van, és ez beigazolódni látszott, bár ez a kis ütközet legalább két életet, ha nem hármat, biztosan lehúzott róla.

113. 0.

>!
AgiVega IP

– Szivart? – kínált Bao, és előhúzott egy vakítóan fényes dobozkát fiókjából. Nguyen úr rágyújtott, és úgy kezdett pöfékelni, mint egy gyárkémény.
– Köszönöm, nem. Serkentő hatással van az emésztésemre a dohány, és én így is kellőképpen be vagyok szarva – mondtam, és ártatlanul megvontam a vállamat.

139. oldal

>!
elle

Ha elkerül egy rossz, ne örülj, mert úgyis jön a következő.

23. oldal

2 hozzászólás
>!
elle

…nem az számít, hogy te ki vagy, vagy éppen mid van, hanem hogy kit ismersz

25. oldal

1 hozzászólás
>!
Sacy

Megváltoztam Róma óta. Más még a levegő is, pedig ugyanúgy lélegzem, mint eddig. Beszív, kifúj… A hosszú utamon, amit bejártam Bóval, a törökökkel, Juszuppal, Rikkivel és persze a Széplábúval – akikre minden furcsaságuk ellenére mindig is jó szívvel fogok emlékezni – sok mindent megtanultam az életről. Azt is, hogy az élet ugyan mulandó, de a barátság örök lehet. Most már tudom, hogy ki vagyok. Egy csibész, akiből azért lett mégis valamirevaló ember, mert jó érzékkel választotta meg a barátait, és mert a legnagyobbaktól tanulhatott.

246. oldal

>!
elle

Vannak percek, amikor az ember maga dönti el a sorsát, és az a döntés indulhat egy mozdulattal, vagy egy rosszul elhelyezett mondattal is.

56. oldal

>!
MisssBee

Később megtudtam, hogy az Överraskning név jelentése svédül: meglepetés. Ezért nem okolhat senki, hogy nem figyeltem az intő jelekre. Ki a fene beszél manapság svédül az Ikea Family klub tagjain és a Volvo tulajdonosok némelyikén kívül?

10. oldal

>!
AgiVega IP

„Mongol lenne?” – tűnődtem, aztán eszembe jutott, mi a francot keresnék én egy mongollal összezárva egy csomagmegőrzőben.

122. oldal

>!
BarbarBaarbiii

Ebben a percben tanultam meg egy életre: nem az számít, hogy te ki vagy, vagy éppen mid van, hanem, hogy kit ismersz.


A sorozat következő kötete

Egy csibész naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stanisław Lem: Csillagnapló
Erwin Strittmatter: A csodatévő
Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen: A kalandos Simplicissimus
Stanisław Lem: A világűr csavargója
Charles de Coster: Thyl Ulenspiegel
Anatole France: A Lúdláb Királynő
L. Sprague de Camp: Manótorony
Charles Dickens: A Pickwick Klub
Miguel de Cervantes: Don Quijote
Pozsonyi Ádám: Forradalmi ostobaságok versenye