Egy ​csibész naplója (Egy csibész naplója 1.) 56 csillagozás

Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója Csabai Márk: Egy csibész naplója

Keményfiúk, keményzsaruk, maffiózók népesítik be Csabai Márk könyvét, mely a Nemzeti Nyomozó Iroda egy nagy nemzetközi droghálózat elleni hadműveletének ezerrel pörgő, lebilincselően érzékletes leírása .
Veszélyes élet a csibészé, minden órája izgalmakkal és meglepetésekkel van tele. A történet oly hitelesnek tűnik, hogy akár igaz is lehet, bár sem a nemzetközi alvilág királyai, sem a Nemzeti Nyomozó Iroda ügynökei nem igazán kedvelik, ha megismerik őket. A kivétel Gabriella, a Széplábú, mert ő eleve nyomozótisztként mutatkozik be. És még ő sem feltétlenül az, akinek mondja magát…
Naplóírónk jóeszű, vitriolos és mégis szellemes tollú, a szervezett bűnözés csapdákkal teli világában otthonosan és mégis amatőrként szemlélődő pesti vagány, aki stílust Raymond Chandlertől és Rejtő Jenőtől tanult. Témája a budapesti Nagykörúton és a római Via Veneton termett. Figurái pedig egyenesen a terézvárosi aszfaltról sétáltak be az utóbbi évtizedek egyik legizgalmasabb magyar krimijébe.

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
378 oldal · ISBN: 9786155763342
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
386 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763335
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · ISBN: 9789632546469

1 további kiadás


Kedvencelte 4

Most olvassa 10

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Egy újabb tehetséges gyöngyszem a Nap alatt, lenyűgözött az első gondolatától az utolsó cseppig. Szabados stílusával igazi izgalmas ponyva volt. Tetszett, hogy nem egyhangú monoton írás volt, kicsit „megutaztatta” a könyv olvasóját, Rómába is volt alkalmam így „kiruccanni” egy pár gondolat erejéig. Több szálon futó igazi maffia csibész történet, csecsen, orosz, ukrán, osztrák maffia is előkerül. spoilerTetszett még a vietnámi szál, nagyon érzékletesen ecsetelve mutatta be ezeknek a népeknek a kultúráját. El tudtam képzelni, szinte magam előtt láttam a történet szereplőit, ami nagy szó, mert ritkaság számba megy manapság, mert sokan csak ímmel-ámmal írnak, de Csabai Márk részletesen ábrázolja karakterei külső belső tulajdonságát.
Nagyon ott volt, és én belecsöppentem a történet közepébe. Nekem tetszett. Kíváncsian várom a folytatást, ami természetesen már a polcomon várakozik.

>!
Pandalány P
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Hihetetlen vicces!

Idén négy éve, hogy először olvastam Csabai Márk Egy csibész naplója című regényét. Most, átdolgozva, új külsővel egészen új élményt nyújtott a könyv és öröm volt olvasni. Egyrészt az újdonság erejével hatott a történet, mert sok mindenre nem emlékeztem, másrészt a karakterek viszont abszolút a fejemben éltek és régi ismerősként köszöntöttem őket minden fejezetben.
Annyira örülök, hogy Márk megőrizte a történetnek azt az egyediségét, ami ismertté és népszerűvé tette magát a könyvet és önmagát is íróként. Egyértelműen a szarkasztikus humor az, ami a Csibész történetét kiemeli a krimik sokaságából. Mert mindazonáltal, hogy a magyar valóságot, a bűnözést mutatja be, igazán szórakoztató és vicces történet.
Bírom az ilyet!
Számomra igazi élmény volt újraolvasni Viktor ügyes-bajos dolgainak történetét, együtt nevettem vele saját magán, sokszor örömében, máskor kínjában. :D
Amit a könyv erősségének tartok a történet mellett, az a humor. Márknak szerintem nagyon egyedi írási stílusa van. Néha olyan érdekes kifejezéseket használ, amik nem mindennapiak, és a végén mindig sikerül úgy kerekítenie a mondatokat, hogy azok összeálljanak kerek egész jelenetté és történetté. Mikor azt hinnéd, elkalandozott az író, visszatér a jelenbe.
Nagyon tetszett, hogy a végkifejlet nem volt a legegyszerűbb és nem oldódott minden meg két másodperc alatt, sőt, még csak nem is sejtettem, mire számíthatok. Ettől lesz igazán izgalmas egy krimi!
Bővebben: https://pandalanyolvas.blogspot.hu/2018/03/csabai-mark-…

>!
Anarchia_Könyvblog P
Csabai Márk: Egy csibész naplója

(Bejegyzésünkben interjú is található az íróval!)

Legutóbb mikor Csabai Márktól olvastam azt mondtam, hogy ez nem az én stílusom. Most is ugyanez a véleményem, mert számomra eléggé a szélsőséghez tartozik, de amit olvasás közben éreztem az leírhatatlan volt. Tetszett, alig vártam, hogy olvashassam és nem tudtam letenni! (..) Egy újabb fordulatos, egyáltalán nem átlagos eseménysorozat bontakozott ki Márk tollából. Bevallom miután elolvastam óriási ürességet éreztem, mert úgy akartam volna még folytatást.

Teljes ajánlónk: https://anarchiakonyvblog.wordpress.com/2018/03/12/csab…

>!
Szédültnapraforgó 
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Első olvasásom az írótól, de úgy, hogy előtte – pár hónapja – találkoztam vele hosszabban, személyesen. Úgy érzem ha előtte nem ismerem meg egy kicsit az írót, nem biztos, hogy tetszett volna ennyire a regény.
Jó hangulatú – a beszélgetés alapján azt kell mondjam rá jellemző humorú, ugyanilyen „előadásban” beszélgettünk – érdekes akciótörténet. Egy kis agresszióval, humorral és sok utazással ill. pár szerelmi szállal fűszerezve.
Nekem már az első perctől unszimpatikus volt Berényi Gabriella, Barabás Viktorral és Déri Tamással viszont szimpatizáltam. Remek csapatot alkottak!

Fontos idézetek, amik hasznosak lehetnek a jövőben:
„Azt tanította, hogy a jó helyre érkező segítség a legjobb befektetés, több kamatot hoz az évek során, mint bármilyen banki lekötés.”
„Lackó nagybátyám mondta nekem régen, hogy a sikeres randevú titka az csakis bennem rejlik, és nem a választott öltözékemben.”

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Ez nekem túl erőltetett poénok hada volt, nagyon jópofa akart lenni az író, így a főszereplő is. Vagy csak nagyon pasi könyv (oda is adtam férjemnek, hogy próbálkozzon meg vele ő, mert Multigáz is neki nagyon bejött, én meg az első fejezetig jutottam).
Nem szeretem, hogy minden mondat egy közhely, egy poén, még az üldözéses jelenetek is.

>!
Filep_Nikii
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Pörgős, kalandos történet, ami teljesen magával ragadja az olvasót. Letehetetlen könyv! Vannak olyan könyvek, amiket nyugodt szívvel leteszek este, hogy másnap folytathassam. De ez nem ilyen könyv! Folyamatosan olvasni akartam. Alig vártam, hogy a kezembe vehessem, és olvashassam tovább. Függőséget okozott!

A cselekmény nagyon logikusan felépített. Nincsenek benne erőltetett részek, így egyáltalán nem észrevehető, hogy mely részeket egészítette ki az író. Gördülékenyen haladnak az események. Fordulatos és kalandos regény. Teljesen leköti az olvasót.

A karakterek nagyszerűek a történetben. Bár részletes külső leírást itt sem kapunk róluk. Így teljesen a fantáziánkra vannak bízva. Humorosak, szerethetőek. Imádtam őket. Személyiségük tökéletesen illett a történethez.
Különösképpen az tetszett a történetben, hogy nem csak egy női és egy férfi főszereplő kapott főbb helyett a történetben. Hanem mindenkinek megvolt a maga fontos szerepe, amik elengedhetetlenek voltak a történet megfelelő alakulásához. Így lett a kedvenc karakterem kicsi Rikki.

A regény nemcsak megnevettetett, hanem olykor könnyet csalt a szemembe. Ez annak volt köszönhető, hogy teljesen bele tudtam magam élni a történetbe, emiatt egy élmény volt olvasni.

Nagyon szeretem, amikor a regény egyes fejezetei is címet kapnak. Kíváncsibbá teszik az olvasót. Ez is közre játszott abban, hogy annyira nehezen tudtam letenni a könyvet. Hiszen amint elolvastam a következő fejezetcímet, elfogott a kíváncsiság.

Ez a könyvet egyaránt ajánlom férfinak és nőnek is! Hiszen ez olyan nagyszerű történetet, melyet bármelyik nem szívesen olvasna. Kalandos és szórakoztató! Kellemes kikapcsolódást nyújt a regény. Nagyon kíváncsian várom Viktor további történeteit!
Tovább: http://nikiikonyvblog.blogspot.hu/2018/03/csabai-mark-e…

>!
Zsuzsanna_Buday P
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Izgalmas és fordulatos krimi, bár néhol kiszámítható. A poénok időnként idegesítettek, vagy úgy általában a főszereplő stílusa, de voltak benne jó figurák. Szórakoztató és könnyen olvasható. (Bár nem tudok németül, se olaszul, így ott elfért volna fordítás lábjegyzetben, mégha cselekmény szempontból nem is lényeges az a néhány mondat.)

>!
pakita
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Az elején kicsit nehezen indult, de utána már nagyon szórakoztató volt. Egy izgalmas történet a jó- és rosszfiúkról, a barátságról és arról, hogy nem minden az, aminek látszik.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · ISBN: 9789632546469
>!
Kovács_Ági_3
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Egy igazán izgalmas és olvasmányos történetet kaptam. A leírás alapján igaz történetet tartalmaz. Jó volt elolvasni a történetet, hiszen sok minden történik főszereplőnkkel, azaz Viktorral. Belecsöppen egy igen csak cseppet sem veszélyes helyzetbe. Lóverseny fogadásból egészen Rómáig tartó eseményeken sodródik Viktor. Ahol közben megismerhetjük barátját Bót majd Juszupot. Később kerül képbe Kicsi Rikki, akit nagyon megszerettem történet végére. Viktort, azt hiszem, nem kell félteni. Bármilyen slamasztikában van, mindig kivágja magát egy – egy beszólással. A szerző most sem hagyta otthon humor zsákját. Csak úgy sziporkázóan hatottak.

Bővebben itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/03/csabai-ma…

>!
mybooks
Csabai Márk: Egy csibész naplója

Végigrohan a történeten, sehol nem időzik el. Gondoltam, majd ajándékba is adom, ha nagyon jó lesz, hát nem adom…


Népszerű idézetek

>!
DoraCraiban I

Egyszer elütöttem egy macskát, és az is szörnyű érzés volt. Este volt, és valósággal repesztettem az autómmal, igencsak túllépve a megengedett sebességet. A macska az út szélére ért. Leült, és várt. Hogy mire, nem tudom, utólag az is megfordult a fejemben, hogy öngyilkos akart lenni. Ahogy megközelítettem, megiramodott, és valahol a jobb első felfüggesztésem felől hallottam becsapódni. Megálltam, és visszagyalogoltam néhány métert. Látszólag nem volt semmi baja, úgy nézett ki, mintha csak aludna, és foltos bundája egy szemernyit tarkább lett, mint volt. Felvettem az útról szegény párát és beraktam a kocsimba. Tárcsáztam telefonon egy barátomat, aki történetesen állatorvos volt, majd állatmentőként funkcionálva repesztettem barátomhoz. A cirmos néha megmozdult, néha nem. Nem festett túl jól. Lassan megérkeztünk, és addigra már magához tért, fejét meg-megemelve nézett körbe a kocsiban. Megálltam, és kipattantam a kormány mögül, nyitottam a hátsó ajtót. A cirmos vérengző tomboló tigrissé vált. Nekem ugrott, és a kezemet szanaszét karmolta, néhol még meg is harapott, aztán cserbenhagyva engem, elfutott. Azt szokták mondani, a macskáknak kilenc élete van, és ez beigazolódni látszott, bár ez a kis ütközet legalább két életet, ha nem hármat, biztosan lehúzott róla.

113. 0.

>!
AgiVega I

– Szivart? – kínált Bao, és előhúzott egy vakítóan fényes dobozkát fiókjából. Nguyen úr rágyújtott, és úgy kezdett pöfékelni, mint egy gyárkémény.
– Köszönöm, nem. Serkentő hatással van az emésztésemre a dohány, és én így is kellőképpen be vagyok szarva – mondtam, és ártatlanul megvontam a vállamat.

139. oldal

>!
elle

Ha elkerül egy rossz, ne örülj, mert úgyis jön a következő.

23. oldal

2 hozzászólás
>!
elle

…nem az számít, hogy te ki vagy, vagy éppen mid van, hanem hogy kit ismersz

25. oldal

1 hozzászólás
>!
MisssBee

Később megtudtam, hogy az Överraskning név jelentése svédül: meglepetés. Ezért nem okolhat senki, hogy nem figyeltem az intő jelekre. Ki a fene beszél manapság svédül az Ikea Family klub tagjain és a Volvo tulajdonosok némelyikén kívül?

10. oldal

>!
Sacy

Megváltoztam Róma óta. Más még a levegő is, pedig ugyanúgy lélegzem, mint eddig. Beszív, kifúj… A hosszú utamon, amit bejártam Bóval, a törökökkel, Juszuppal, Rikkivel és persze a Széplábúval – akikre minden furcsaságuk ellenére mindig is jó szívvel fogok emlékezni – sok mindent megtanultam az életről. Azt is, hogy az élet ugyan mulandó, de a barátság örök lehet. Most már tudom, hogy ki vagyok. Egy csibész, akiből azért lett mégis valamirevaló ember, mert jó érzékkel választotta meg a barátait, és mert a legnagyobbaktól tanulhatott.

246. oldal


A sorozat következő kötete

Egy csibész naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stanisław Lem: Csillagnapló
Erwin Strittmatter: A csodatévő
Hans Jakob Christoffel von Grimmelshausen: A kalandos Simplicissimus
Stanisław Lem: A világűr csavargója
Charles de Coster: Thyl Ulenspiegel
Anatole France: A Lúdláb Királynő
L. Sprague de Camp: Manótorony
Charles Dickens: A Pickwick Klub
Miguel de Cervantes: Don Quijote
Pozsonyi Ádám: Forradalmi ostobaságok versenye