All ​Our Yesterdays 9 csillagozás

Cristin Terrill: All Our Yesterdays Cristin Terrill: All Our Yesterdays

„You ​have to kill him.” Imprisoned in the heart of a secret military base, Em has nothing except the voice of the boy in the cell next door and the list of instructions she finds taped inside the drain.

Only Em can complete the final instruction. She’s tried everything to prevent the creation of a time machine that will tear the world apart. She holds the proof: a list she has never seen before, written in her own hand. Each failed attempt in the past has led her to the same terrible present—imprisoned and tortured by a sadistic man called the doctor while war rages outside.

Marina has loved her best friend James since the day he moved next door when they were children. A gorgeous, introverted science prodigy from one of America’s most famous families, James finally seems to be seeing Marina in a new way, too. But on one disastrous night, James’s life crumbles apart, and with it, Marina’s hopes for their future. Now someone is trying to kill him. Marina will… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2014
ISBN: 9781452618968 · Felolvasta: Meredith Mitchell
>!
Bloomsbury, London, 2013
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408835197
>!
Hyperion, 2013
368 oldal · ISBN: 9781423176374

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Caladril>!
Cristin Terrill: All Our Yesterdays

Ez az egyik legjobb könyv, amit valaha is olvastam!
Tele olyan csavarokkal, amik tényleg kiszámíthatatlanok, váratlan fordulatban nincs hiány. Nem emlékszem egyetlen klisére sem. Minden karakter él, ráadásul nem a megszokott szélsőségesen jó vagy rossz kategóriákra osztva, pont ez a regény egyik legnagyobb dobása, hiába hiszed azt, hogy tudod, hidd el, hogy nem tudod. :) Ráadásul a történet alakulásának megfelelően folyamatosan változnak, teljességgel valóságos reakcióik vannak, és nem félnek attól, hogy az olvasó mit gondolhat róluk.
A másik fantasztikus megoldás, hogy nem lineáris a történetvezetés, az időutazásoknak köszönhetően ismerjük meg a múltat, ami elvezetett ahhoz a jövőhöz, amiben élnek Em-ék, akik a múlt különböző pontjaiba visszautazva próbálják megváltoztatni a dolgokat. Csodálatos és fantasztikus, ahogy az írónő felépíti logikai alapokra a sztorit!
Tele van érzelmekkel a történet, sírtam, nevettem, szörnyülködtem.
Annyira filmszerű az egész könyv, hogy szinte így, egy az egyben vászonra kívánkozik. A gyönyörű borítót pedig még nem is említettem.
Fantasztikus könyv, bármikor és rengetegszer újraolvasós!

_NaRa_ I>!
Cristin Terrill: All Our Yesterdays

Hihetetlenül jó könyv. Írni akartam valami magasztaló kritikát, de egyszerűen nem találok szavakat rá. Amíg olvastam ezt a regényt, gyakorlatilag a könyv világában éltem: 3órás vonatút, 2óra villamosút, ebéd? végig a kezemben volt a könyv és csak féllábbal voltam a valóságban, annyira beszippantott ez a történet. Rég olvastam ilyen könyvet, ami ennyire bevonzott és nem engedte, hogy letegyem. :)

Remélem felfigyel rá egy magyar kiadó is, mert ez a regény megérdemli, hogy minél több emberhez eljusson. :)

Helyna>!
Cristin Terrill: All Our Yesterdays

Letehetetlen volt, izgalmas, érdekes, tragikus, világmegmentős, szívszaggatós, minden ott volt, ahol kellett lennie.
*áradozik még egy darabig összefüggéstelenül*

A koncepció nem új, a megvalósítás viszont nagyon jó. A főszereplők mind kiemelkedő karakterek (de a mellékszereplők is igen jól ki vannak alakítva), mindegyikükről sokat megtudunk és átláthatjuk mi hogyan miért alakult úgy, ahogy. (Finn ♥ …és Em is villámgyorsan belopta magát a szívembe.. James pedig…..) Az időutazás nincs túlmagyarázva, csak le vannak fektetve az alapok és bár a könyv néhol ugrál ide-oda időben, egyáltalán nem zavaros. A végén egy picit kellett ráncolni a homlokomat, hogy ez most hogyan, de… igen.

Szóval elég szomorú, de nagyszerű olvasmány volt! Pont ilyen kellett most nekem.

adork_able>!
Cristin Terrill: All Our Yesterdays

Ennek a könyvnek az az egyetlen hibája, hogy az írónő ígért hozzá folytatást, és még nincs kész. Nem mintha folytatásért kiáltana a sztori, de ha már be van ígérve…

>!
Bloomsbury, London, 2013
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781408835197
vegazus P>!
Cristin Terrill: All Our Yesterdays

Izgalmas időutazós sci-fi, nekem nagyon bejött. Hangoskönyvként hallgattam, és különösen tetszett Meredith Mitchell narrálása, hihetlenül jól átadta a különböző hangulatokat a történetben. Bővebben: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2017/04/all-our-yesterdays.html


Népszerű idézetek

girl_with_the_albatross>!

„God, what if we only made things worse?” I curl in on myself, resting my forehead on my knees.
Finn strokes my hair. „This saving-the-world thing is pretty hard.”
„Yeah, and we suck at it.”

271. TWENTY-SIX

girl_with_the_albatross>!

And then it goes silent.
It's a silence I know. The kind that's actually a sound so loud, your brain doesn't know how to interpret it at first.

348. THIRTY-SEVEN

girl_with_the_albatross>!

[…] and for a while we pass the champagne bottle back and forth. I've never seen James drink before; I don't think he ever has. But there's a shadow in his eyes, and he throws back the bottle like it could chase whatever those dark thoughts are away.

362.FORTY


Hasonló könyvek címkék alapján

Lori M. Lee: The Infinite
Jayne Faith: The Selection
Julie Cross: Tomorrow Is Today
Claudia Gray: A Million Worlds with You
Ransom Riggs: Hollow City
Ryan Graudin: Invictus
L. E. DeLano: Traveler
Chess Desalls: Travel Glasses
Catherine Fisher: The Door in the Moon
Scott K. Andrews: TimeBomb