The ​First – Az Első 19 csillagozás

Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Malorie ​lassan betölti a tizennyolcadik életévét, amikor az ereje kiteljesedik, és ha az ellenségei rátalálnak, élete végéig vérrabszolgaságra ítélhetik. Évszázadok óta védik az olyan természetfeletti lényeket, mint ő, de ez semmire sem garancia, hiszen a lány csak remélheti, hogy furcsa álmai nem a valóságot tükrözik. Biztonsága érdekében kénytelen szüleivel egy kisvárosba költözni. Ekkor lépnek életébe az Emerson testvérek, akik a szomszédos farmon élnek. A megismerkedésük nem éppen a legjobb módon indul, ugyanis Malorie-nak nagyon is fel van vágva a nyelve, az egyik Emerson fiúnak pedig nem tetszik a lány ellenséges viselkedése.

Vajon hogy alakul Malorieélete az új városkában?

Összebarátkozik a fiúkkal, netán szerelem is kialakul közte, és valamelyik Emerson között?

Sikerül megvédeni a lányt az ellenségtől?

Mit jelentenek a furcsa álmok, és milyen hatással lesznek a fiatalok életére?

Kísérd figyelemmel Malorie és az Emerson testvérek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Colorcom Media, Budapest, 2017
226 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155665363

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Emerson · Malorie Stone


Kedvencelte 6

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

vikcs>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

"Nagyon aranyosan kezdődött az ismerkedésem a könyvvel, hiszen eddig nem is tudtam a létezéséről, viszont az egyik író barátnőmön keresztül érdeklődött az írónő arról, hogy bevállalnám-e, hogy elolvassam a könyvét. Természetesen igent mondtam, hiszen nagyon szeretném segíteni a magyar kezdő írókat, hogy nagyobb olvasó táborra és hírnévre tegyenek szert.

Malorie egy TF, azaz TermészetFeletti lény, akinek a vére különleges, és saját maga különcsége is kitűnik a tömegből. A Vérebek ösztönösen a hozzá hasonló lények levadászásában és vérük lecsapolásában tevékenykednek, és a TF-ek vérén egy véreb akár örökké is elélhet. A TF-ek védelmére ősi szerződés kötelezi a Testőröket, ami családról családra száll, és ebből a feladatból nincs kiszállás, hiába szeretne egy testőr átlagos életet, a vérében lévő kötelék nem enged. Malorie és családja folyton költözködik a Vérebek miatt, hiszen folyamatosan fenyegeti őket a veszély, hogy rájuk találnak. Így kerülnek egy kis, csendes városkába, ahol a közeli Emerson birtokon élő három fiatal (és igen sármos) ikertestvér feladata lesz Malorie védelme. Lorie édesapja alig van itthon, hiszen egy felderítő csapatot vezet a Vérebek ellen, így édesanyjával együtt húzódnak meg egy emeletes családi házban. Ám itt sem lehetnek sokáig nyugodtak, a végzetük előbb-utóbb utoléri őket, ráadásul Lorie rátalál a szerelemre is, ami rendesen megbolygatja az így is bonyolult életét.

Nagyon feldobta a könyv hangulatát az írónő sajátos, lenyűgöző humora. Hát én az elejétől végig vigyorogtam a könyvet, legszívesebben az összes részt kiírtam volna belőle, tetszettek a beszólások. Az ilyen stílus rettentően jobb megvilágításba tudja helyezni a könyvélményt, hiszen megragadja az olvasó érdeklődését, és a könyv olvasásának folytatására kényszeríti."

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/09/cristie-andre…

2 hozzászólás
Illatos_Hópehely P>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Atyaúristen.
Ez a könyv, valami fergeteges volt.
Ha csak a borítót nézem, és a fülszöveget olvasom nem biztos, hogy a kezembe veszem, nem vagyok egy fantasy rajongó, de két figyeltem értékelését olvasva gondoltam, úgy, hogy elszeretném olvasni a könyvet.
Köszönöm @Valeria729, hogy megadtad erre a lehetőséget.
Rettentő élvezetes volt az első perctől kezdve, nagyon sokat nevettem rajta. Tetszett Malorie szókimondó stílusa, hogy nem érdekelte, ki hogy reagál a véleményére. Igaza volt megmondta. Jók voltak a párbeszédek, az adok kapok.
Az Emerson fiúk meg, hát hogy is mondjam, sajnálom, hogy nem vagyok spoiler fiatalabb. :D
Hitelesnek tűnt az összes főszereplő és mellékszereplő is.
Az, hogy Malorie ilyen hamar beadta a derekát, már meg sem lepődtem, végül is elég lehengerlő volt Jackson.
Nálam a kisördög nem nyugszik és van, hogy kényszerít, arra, hogy a végére lapozzak. :D
Jaj, nem kellett volna. Az öt évvel később első mondata…
Nem, nem tesz velünk ilyet, nem lehet így vége. :(
Egy kicsit kárpótolt az „öt évvel később ” fejezet.

Kedves @Cristie_Andrews_Lane : Gratulálok, igazán remek munkát végeztél.
Én várom a folytatást.

20 hozzászólás
P_C_Harris IP>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Végre újból kezembe foghattam egy ilyen történetet. Az Alkonyat óta hiányom volt és most bepótoltam. A történetet már ott megszerettem, mikor rájöttem, hogy Malorie nem egy tündibündi kiscsaj, hanem egy harcos. (Na jó, ezt is vártam az írónőtől, ismerve egy másik sztoriját). A történet szépen fel van építve, élvezhetőek a párbeszédek, és ami a legfontosabb, hogy élethűek. Talán az a néhány plusszban megmagyarázó szöveg nem kellett volna, hiszen anélkül is érti az olvasó, hogy mit miért tesz az adott karakter, de első könyv lévén ez semmiség.
A könyv vékonysága (224 old.) meglepően csalafinta, mert ahhoz képest sok minden történik benne. Imádtam ezt a világot, ahol Testőrök vannak, Vérebek és TF-ek, és ezek mind harcolnak. Szeretem az ilyen kis misztikummal kevert világot. És akkor kiemelnék egy kedvenc karaktert… :) Jackson egy igazi szívtipró Testőr, akivel nagyszerűen passzolnak Lorival. Nem meglepő, hogy ő lett a kedvencem, hiszen mindene megvan, ami egy csúcsszuper pasinak: természetfeletti képesség, helyes pofi, izom, és szív.
A könyv vége felé nagyon izgultam; rettentően szurkoltam a fiataloknak, hogy a lehető legjobban jöjjenek ki a slamasztikákból. És nahát… még akkor is csavarva lett a szálakon, amitől aztán leesett az állam. Mindenre gondoltam csak arra nem, ami a végén történik. Nagyon tetszett a történet, a leírás, az említett csavarások, és a befejezés is. Köszönöm szépen @Cristie_Andrews_Lane , hogy olvashattam a könyved, már alig várom a következőt :)) Biztos vagyok benne, hogy azzal is leveszel a lábamról :)

3 hozzászólás
Valeria729 P>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Gondolatfoszlányok a könyv elolvasása után:
1. Csütörtökön délelőtt megrendeltem, kifizettem, és pénteken délelőtt a kezemben volt a csomag. Azóta sem tértem magamhoz ezen a gyorsaságon.
2. A borító nem lett a szívem csücske, de a tartalom jócskán kompenzálta.
3. Nagyon jól szórakoztam, imádtam a humorát, néhány beszóláson hangosan nevettem.
4. A TF és Testőr dologról szívesen olvastam volna részletesebben. Külön jó pont, hogy bár voltak ismerős dolgok (kivételes hallás, tarkóbizsergés), de jól összeálltak kerek egésszé.
5. Szerettem, hogy időnként Jackson fejébe is beleláttam.
6. Tetszettek mind a főszereplők, mind a mellékszereplők.
7. Olvastam volna kicsit több sulis jelenetet (pl. táncórát).
8. Imádtam, hogy nem volt szerelmi háromszög (hatalmas nagy piros pont!!) és fölösleges drámázás sem.
9. A vége, jaj, csak a végét tudnám feledni… :((

Remélem az írónő nem hagyja abba az írást! A következő könyvének is bizalmat szavazok.

2 hozzászólás
Trice29 P>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Érdekes, újszerű világ, nagyon szerethető főszereplők. Végig izgultam a történetet, a végén pedig egyenyhe infarktust kaptam . Nekem ez nagyon nem hiányzott, nem tett hozzá a történethez, csak elvett belőle. Malorie szüleiből is kevés volt. Egyébként kitűnő könyv, gratulálok a szerzőnek! €

8 hozzászólás
Sippancs P>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Könnyed, pörgős és jó a humora – leginkább így tudnám jellemezni a könyvet. Ha forgattam is a szemem olvasás közben, az többnyire Lorie miatt volt (nem mindig jön be ez a hebrencs viselkedés), az Emerson-tesókat viszont nagyon szerettem, Wes és a rodeó bármikor jöhetne. :) Tetszett a történet paranormális része is, Lorie erejével én is szívesen rendelkeznék, a bejezésért ellenben sajgott a szívem, nem erre számítottam, nagyon nem…
1 csillagot a gépelési és szerkesztési hibákért vonok le, illetve azért, mert az írónő túl gyorsan összehozta a szerelmeseket – hiába, én szeretem, ha kicsit jobban megdolgozzák a másikat, mielőtt egymásnak esnének. Egyébként pedig jól szórakoztam, kifejezetten jól esett most ilyen történetet olvasni.
Ja, és Luxen és Alkonyat feeling: pipa.

Ella_Steel I>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

"A történet folyamatosan fenntartotta a figyelmemet, érdekeltek a miértek, a misztikus múlt.
Ahogy telt az idő és fogytak a lapok, egyre biztosabbá vált, hogy Lorie-nak sok különleges képessége van. Hogy mik ezek? Olvasd el és megtudod!"

Bővebb értékelés: http://ellasteel.blogspot.hu/2018/05/cristie-andrews-la…

1 hozzászólás
Vii>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Végre végre eljutottam idáig is. Sajnos az év nagy részében sokkal kevesebb időm volt olvasni, mint szerettem volna. Ezt a könyvet választottam, hogy újra beletemetkezzek egy másik világba. Egy izgalmas világba, melynek szereplői igazán különlegesek és még annál is szerethetőbbek.
Elfogulatlan véleményre képtelen vagyok, mert ez a könyv túl kedves nekem. Végig kísértem a születését és egy nagyon kicsit a részese voltam. Nem elég, hogy dedikált példányt kaptam, a köszönetnyilvánításnál is helyet kaptam és ez az érzés olvasóként felbecsülhetetlen. Úgyhogy köszönöm Cristie ezt az élményt. Ahogy azt is, hogy újra olvashattam.
Nagyon szerettem ezt a történetet és másodszorra is annyira élveztem, mint elsőre, ha nem jobban. Azért az nem rossz, mikor nem rágom tövig a körmeim a következő fejezetig. De ez nem panasz. :D Izgalmassá tetted a hétfőimet. <3
Szépen épül a történet és érzések sokaságát hozza magával. Nagyon sokat nevettem a szereplőkkel vagy épp rajtuk. Bosszankodtam is egy keveset és féltettem őket. A végére pedig minden reményem és a szívem is darabokban hevert, megint. De csodálatos volt és örülök, hogy átélhettem ezt a történetet. :)

1 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Luxen rajongók figyelem: a kötelező darab nektek és mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a természetfeletti történeteket. A történet young adult műfaj, mely fiatalok körében osztott hatalmas sikert a Luxen sorozat, és úgy gondoltam ez a könyv is pont ilyen. Az első szerelem, rejtett képességek ezekről szól a történet.

Fantasztikus ez a könyv. Emmerson fiúkat imádtam. Jackson, Brian és West Emmerson ikrek ők a Testőr feladatott látják el. Ezek a srácok, dilisek, ennyi poént, szöveget összehordani…

Bővebben itt olvashatod a véleményemet:http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/02/cristie-a…

2 hozzászólás
Mariannna0723>!
Cristie Andrews Lane: The First – Az Első

Nagyon élveztem a könyvet!A történet magával ragadott,vicces volt és érzelmes!Olvasatta magát és külön örültem annak,h a kezdetektől kezdve nyomon követhettem a történetet!Gratulálok az írónőnek,mert egy csodás élményt okozott nekem!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

Szeretem a pipacspirosat. De nem akkor, ha a fejem pompázik ebben a színben.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malorie Stone
vikcs>!

Sosem hittem volna, hogy lesz valaha egy másik lény, aki ilyen csodálatos érzéseket fog táplálni irántam.

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malorie Stone
Wendy_Stanke>!

Ez a csaj állandóan beszél, pimasz, szókimondó, nagyszájú és még sorolhatnám, teljesen megőrjít. Képes volt kioktatni és sajnálatos módon még igaza is volt.

26. oldal

vikcs>!

Miamit szerettem a legjobban. Azok a napbarnított srácok, hmmm… Ott aztán lehet nyálat csorgatni.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malorie Stone
vikcs>!

– Nem felejtettél el valamit?
– Mégis micsodát? -kérdezem.
– A jó reggelt puszimat – ránt magához és máris az ajkamon a szája. A nyelvével utat tör a nyelvemhez, de nem kell nagyon erőlködnie, készségesen nyílnak szét az ajkaim, megadva magam annak, amire én is vágyok. Mire elenged, alig kapok levegőt.
– Ez neked jó reggelt puszi? Bele se merek gondolni, milyen amikor jó éjszakát kívánsz – nyögöm.
– Ne vigyél kísértésbe, Tündérem. Még megmutatom – vigyorogja.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Emerson · Malorie Stone
vikcs>!

A sors fintora, hogy az ember sokszor csak olyankor ismeri fel a valódi érzelmeit valaki iránt, mikor fennáll a veszélye, hogy elveszítheti.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malorie Stone
vikcs>!

Nincs jobb a reggeli kávénál. Azért a nehezebb napokon szívesen kapnám infúzión keresztül.

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Malorie Stone
vikcs>!

– Figyeld meg, hogy ma összejönnek – súgom vigyorogva Jacksonnak.
– Hiszek neked, Tündérke – mosolyog vissza. – Wes-nek innentől kezdve annyi. Már tudom is a karácsonyi ajándékát. Papucsot veszünk neki.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Emerson · Malorie Stone
3 hozzászólás
vikcs>!

– Olyan lettél nekem, mint a levegő, amit belélegzek. Teljesen elvarázsoltál, még azt is imádom, ha duzzogsz valamiért, vagy tárgyakat dobálsz hozzám. Miattad érdemes léteznem. Nagyon szeretlek.

162-163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Emerson
vikcs>!

Kiszállok a Ford pickup terepjáróból, és a házra nézek.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Leda D'Rasi: Lidércfény
Darynda Jones: Első sírhant
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?