Így ​védd ki egy sárkány átkát (Így neveld a sárkányodat! 4.) 29 csillagozás

Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

III. ​Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés.

Vikingföldön mindig hideg a tél. Ilyen hideg telet azonban száz éve nem éltek a vikingek. Olyan hideg volt, hogy a sárkányok hibernálták magukat. De természetesen az ifjú kalóztanoncoknak ez nem ok a pihenésre, hiszen nagy megmérettetés áll előttük.
A vikingek az év hat hónapjában hóban éltek, ezért egy viking harcosnak legalább olyan jól kellett bánnia a sílécekkel, mint a hajó kormányrúdjával. A fiúknak ezúttal az úgynevezett síelve nyíllal vadászatot kell elsajátítaniuk. Feladatuk abból állt, hogy lesíeljenek a Belső-szigetek legmagasabb csúcsáról, és közben annyi féligpettyes hókopáncsot nyilazzanak le, amennyit csak tudnak.

Viszont valami történt Halvérrel, Hablaty legjobb… (tovább)

Eredeti mű: Cressida Cowell: How to Cheat a Dragon's Curse

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
280 oldal · ISBN: 9786158021449 · Fordította: Dudik Annamária Éva · Illusztrálta: Cressida Cowell

Kapcsolódó zóna

!

Cressida Cowell

17 tag · 14 karc · Utolsó karc: 2019. július 7., 20:24 · Bővebben


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

III. Hablaty Harákoló Harald


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Niitaa P
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Na, úgy néz ki, kezdem megkedvelni a sorozatot. Bár a bárdolatlan stílussal még mindig nem értek egyet, mégsem volt ez olyan szörnyű. Kapásból az, hogy behozták a havas témát, már meglepetés volt. Valahogy sosem kötöttem össze a vikingekkel a telet, így meglepetésként ért. Pedig teljesen logikus, hogy ők is láttak fehér tájakat.
Fordulatokban gazdag kis regény volt, de a legjobban az összegzés tetszett a legvégén, pnotosabban Hablaty hozzáfűznivalója.
Mondjuk azért Fogatlant néha úgy kupán bólintanám…. de komolyan, annyira kis nyomi! Értem én, hogy a sorozatnak meg a könyvnek nincs egymáshoz köze, de azért úgy érzem, sokszor megcsúfolja animált társát.

Sorozatértékelés: https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/gyereksarok-cre…

>!
Black_Angel
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Hát ezen a könyvön én nagyon jókat nevettem:D
A kedvencem lett mindegyik közül. Szerintem ez volt a legizgalmasabb történet :)
Végig izgultam, hogy mi lesz Halvérrel..hogy meg tudják-e szerezni az ellenszert
Meg ahogy féltek a krumplitól.. Mintha a Harry Potterbe Voldemort nevét nem merték kimondani, itt …a Zöldség, Amelyet Senki Sem Mer Megnevezni..:DD
Nagyon nagyon tetszett :D Alig várom a következő részét :D

>!
tees06
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Most is ugyanazt kaptam, amit korábban is. Megszoktam már, hogy a szerzőnek nagyon élénk a fantáziája, és ezt jól át is tudja adni az olvasónak. Bár a történet nagyon egyszerű, és most kis időt is ölel fel, én mégis élveztem. Tetszett, és sokszínű volt ahhoz képest, hogy egyik napról a másikra történik minden. Nem unatkoztam a szereplők, és az olvasók sem fognak. Bár tény, hogy inkább gyerekeknek szóló kötetről beszélhetünk, de én felnőtt fejjel is szeretem. :)

http://discussion.blog.hu/2015/10/31/a_krumpli_nyomaban

>!
Éva_Kovács
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Hű!Ez volt aztán a valami! A forgatókönyv kb mindig ugyanaz.Az elején kis ízelítő a szereplők személyiségéről egy tanóra keretében,aztán jön a konfliktus és végül a kalandos(ebben az esetben;a roppant kalandos) megoldás.Egy bizonyos fordulat nem ért meglepetésként(szokásomhoz híven előre beleolvastam az utolsó oldalakba:P),viszont a fináléra nem gondoltam volna, pedig annyira egyszerű volt.És Hablaty még abban a helyzetben is tud gondolkodni!Wow.-.-Ő mostantól a kedvenc szereplőm.Pléhpofa jelleme teljesen olyan,mint az animációban.Tetszik,hogy Cressida a valódi történelemből is átültet ebbe a világban dolgokat,bár ezzel kicsit félrevezeti a kisebbeket.Kamikazi továbbra is nagyszerű és Fogatlan már csak kis mértékben gondol sajat magára.Bar amúgy néha teljesen át tudom érezni a helyzetét,amikor visszaszól a gazdájának.Alig várom a következő részt!Még jó,hogy ilyen sok van.;)

>!
Aniyou P
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Azt hiszem egyre nagyobb kedvencemmé válik ez a sorozat. Eddig ez a rész tetszett a legjobban, úgy érzem, ez sokkal kidolgozottabb volt, mint az előzőek, bár Fogatlan továbbra is csöppet idegesítő :D
Jó kis kalandok voltak benne, izgultam is kedves kis vikingjeinkért, ráadásul még egy nagy csavar is jutott a végére, ami feltette a pontot az i-re :)

>!
Damien_Lambert
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Ehhez a részhez sem tudok nagyon mást írni, mint az előző háromhoz, remekül szórakoztam rajta, nagyon jó humora van, a karakterek viccesek és kedvelhetőek viszont a hossza még mindig túl rövid. Félszemű remek új szereplő lett, nagyon bírtam a megszólalásait főleg amikor spoiler Kamikazi pedig – aki ezúttal Halvér helyére érkezett – habár nem egy Astrid, de megfelelő partnere volt Hablatynak a küldetésben, ahol el kellett lopniuk A Zöldséget, Amit Senki Nem Mer Megnevezni. spoiler És valahányszor ez a név elhangzott önkéntelenül is felnevettem. Arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy Alvinhoz hasonlóan vajon Buggyant Agyalágy is fel fog e bukkanni majd a későbbi kötetek valamelyikében.
Sajnos a sorozatból csak eddig a részik voltak meg a könyvek, de biztos igyekezni fogok beszerezni a többit is, mert tökéletes kikapcsolódások két komolyabb hangvételű olvasmány között.

>!
Blair_Irwin
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Az egyik kötet azt írta nem kell feltétlenül sorban haladni a kötettekkel, de azért jó lett volna.
Aranyos volt, vicces, gyerekkönyv. De két komolyabb olvasmány közé tökéletes lazulás.
Bár Fogatlan idegesítő volt. És igen a filmet nem fogja soha felülmúlni.
El fogom olvasni a többi részt is.

>!
janee P
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Ez is aranyos és könnyed kis kikapcsolódás, akárcsak az előző részek.
A történet kalandos és humoros és tetszik, hogy Kamikazi megjelenik ebben a könyvben is.
Fogatlan pedig… örök kedvenc! Főleg a kötött kis pulcsiban, hogy meg ne fázzon a kemény hidegekben. Szuper cuki a kis makacs dög! :))

>!
280 oldal · ISBN: 9786158021449 · Fordította: Dudik Annamária Éva · Illusztrálta: Cressida Cowell

Népszerű idézetek

>!
Klaudia_Kispál

Mindenkinek ott vannak a korlátai, ahol a képzelete véget ér.

105. oldal

>!
vudura06 P

Érdekes, hogy a felfegyverzett, tébolyodottan üvöltöző, ostort csattogtató tanároknak mindig sikerül fegyelmet tartaniuk a diákjaik között.

23. oldal

>!
Klaudia_Kispál

– LEHETETLEN nem létezik, Hablaty – horkant fel Vén Ráncos –, csak VALÓSZÍNŰTLEN.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: III. Hablaty Harákoló Harald

A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A babó
Alan Alexander Milne: Holnemvolt
Neil Gaiman: Coraline
Roald Dahl: Szofi és a HABÓ
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Alan Alexander Milne: Micimackó
Ana Galán: A nagy próbatétel
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Elisabetta Gnone: A Fény Hatalma