Így ​védd ki egy sárkány átkát (Így neveld a sárkányodat! 4.) 63 csillagozás

Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

III. ​Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés.

Vikingföldön mindig hideg a tél. Ilyen hideg telet azonban száz éve nem éltek a vikingek. Olyan hideg volt, hogy a sárkányok hibernálták magukat. De természetesen az ifjú kalóztanoncoknak ez nem ok a pihenésre, hiszen nagy megmérettetés áll előttük.
A vikingek az év hat hónapjában hóban éltek, ezért egy viking harcosnak legalább olyan jól kellett bánnia a sílécekkel, mint a hajó kormányrúdjával. A fiúknak ezúttal az úgynevezett síelve nyíllal vadászatot kell elsajátítaniuk. Feladatuk abból állt, hogy lesíeljenek a Belső-szigetek legmagasabb csúcsáról, és közben annyi féligpettyes hókopáncsot nyilazzanak le, amennyit csak tudnak.

Viszont valami történt Halvérrel, Hablaty legjobb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
280 oldal · ISBN: 9786158021449 · Fordította: Dudik Annamária Éva · Illusztrálta: Cressida Cowell

Kapcsolódó zóna

!

Cressida Cowell

25 tag · 18 karc · Utolsó karc: 2021. május 14., 16:35 · Bővebben


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fogatlan · III. Hablaty Harákoló Harald


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 37

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Na, úgy néz ki, kezdem megkedvelni a sorozatot. Bár a bárdolatlan stílussal még mindig nem értek egyet, mégsem volt ez olyan szörnyű. Kapásból az, hogy behozták a havas témát, már meglepetés volt. Valahogy sosem kötöttem össze a vikingekkel a telet, így meglepetésként ért. Pedig teljesen logikus, hogy ők is láttak fehér tájakat.
Fordulatokban gazdag kis regény volt, de a legjobban az összegzés tetszett a legvégén, pnotosabban Hablaty hozzáfűznivalója.
Mondjuk azért Fogatlant néha úgy kupán bólintanám…. de komolyan, annyira kis nyomi! Értem én, hogy a sorozatnak meg a könyvnek nincs egymáshoz köze, de azért úgy érzem, sokszor megcsúfolja animált társát.

Sorozatértékelés: https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/gyereksarok-cre…

Black_Angel>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Hát ezen a könyvön én nagyon jókat nevettem:D
A kedvencem lett mindegyik közül. Szerintem ez volt a legizgalmasabb történet :)
Végig izgultam, hogy mi lesz Halvérrel..hogy meg tudják-e szerezni az ellenszert
Meg ahogy féltek a krumplitól.. Mintha a Harry Potterbe Voldemort nevét nem merték kimondani, itt …a Zöldség, Amelyet Senki Sem Mer Megnevezni..:DD
Nagyon nagyon tetszett :D Alig várom a következő részét :D

Véda89>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Nagyon aranyos könyv volt tele izgalmakkal. Eleinte ez egy könyv volt estére off de most már elolvastam ma a maradék oldalt és azt kell hogy mondjam,hogy ez egy aranyosan megírt kalandos könyv,vikingekkel és egyéb csavarokkal,ami nem csak a kis gyerekeknek szól (ahogy sokan gondolják), hanem egy nagyon élvezhető könyv minden korosztály számára :)

1 hozzászólás
tees06>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Most is ugyanazt kaptam, amit korábban is. Megszoktam már, hogy a szerzőnek nagyon élénk a fantáziája, és ezt jól át is tudja adni az olvasónak. Bár a történet nagyon egyszerű, és most kis időt is ölel fel, én mégis élveztem. Tetszett, és sokszínű volt ahhoz képest, hogy egyik napról a másikra történik minden. Nem unatkoztam a szereplők, és az olvasók sem fognak. Bár tény, hogy inkább gyerekeknek szóló kötetről beszélhetünk, de én felnőtt fejjel is szeretem. :)

http://discussion.blog.hu/2015/10/31/a_krumpli_nyomaban

No_Exist>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Bajban vagyok ezzel a kötettel, mert semmivel sem rosszabb, mint a harmadik, viszont egymás után olvasva erre a részre egy kicsit unalmas már a fogságba be – fogságból ki páros. Arra gondoltam, hogy fél csillagot levonok az előző négyből főleg a vége csavar miatt, mert az nagyon nem tetszett, de szeretem a hideget és a téli/hideg történeteket plusz volt Kamikazi és Félszemű aki új kedvenc lett. Ugye még találkozunk vele?
Elkönyvelem töltelék résznek, ezért megadom a 4 csillagot, mert valahol fejlődik a történet és a karakterek is csak nagyon bárgyún. Ifjúsági vagy felnőtt fantasyként nekem sokkal nagyobbat ütne.
Illusztráció… , egyre kevesebb, de azért a végére befigyel a dupla takony oldal, nem fogom megszeretni. A kollégáim már fogadást kötnek arra részre ahol nem fogok gusztustalan és számomra megbotránkoztató rajzokat találni.

Takkancs90>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Ohh, ez a rész is egészen tetszett. Kacifántosabbnál kacifántosabb kalanodkba keveredik Hablaty és kedves barátja, Halvér, valamint Kamikazi. Az ő karaktere nagyon tetszik. Fogatlan meg egyszerűen cuki abban a pulcsiban! :D

ValerinLanz P>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Nagyon aranyos kötet volt ez is. Valamiért izgalmasabbnak éreztem, mint az eddigieket, pedig ugyanúgy voltak abban is rázós helyzetek. Fogatlan itt nem kapott akkora szerepet, de amikor ott volt, nagyon édesen viselkedett.*
Halvérrel valami nincs rendben. Korábban is fura volt, most viszont túltesz mindenen. spoiler A jós tanácsára Hablaty és Kamikazi felkerekedik, hogy egy másik ellenséges törzstől megszerezzék Azt, Amit Nem Nevezünk Nevén. :D spoiler Ezen egyébként nevettem, nem értettem, miért pont az kell… de legyen. Hablaty ismét bebizonyította, hogy nem minden az izomerő. spoiler
Voltak olyan jelenetek, amiknél komolyan könnyes lett a szemem. spoiler Szegény Hablaty, mennyire el volt keseredve! De a döbbenet még csak ezután jött… spoiler Döbbenetes! Zseniális! Alig várom a következő kötetet!

Tímea_Kocsis_2>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

Vicces, néhol elgondolkodtató és fordulatos. Kamikazi visszatér és csípi Hablatyot, közös kalandra indulnak. Újabb vikingek és friss sárkányok kerülnek említésre. Plépofa tesz néhány érdekes felfedezést. A krumpli kulcsfontosságú szereplővé avanzsál.

knitta02>!
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát

A sorozat minden könyve olyan ígéretesen kezdődik, aztán valahol menthetetlenül elromlanak a dolgok és már nem tudok olyan sok csillagot adni rá, mint szeretnék. Mert hiába a konfliktus a Hisztérikusokkal és a tavaszváró ünnep, számomra Kamikazi nélkül nem lenne az igazi. Halvérrel úgy érzem komoly gondok vannak az asztmáján és a kacsálságán kívül is. Megállíthatatlanul dőlnek belőle a sértések és a legrosszabbkor támad fel benne a harci szellem (betegségtől függetlenül), de szerencsére igaz barátja sosem mond le róla. Már itt is jól megmutatkoznak Hablaty vezető képességei, hiába cikizik állandóan.
A legjobban a hétköznapok és a legendák tetszenek ebben a könyvben, nem az életveszélyes kalandok. Egy újabb rejtély megoldódott, Hablaty új szövetségesre lelt és a varázslatos krumpli itt is elindult hódító útjára.
Imádtam a pulcsis sárkányt! És csak én látom úgy, hogy egyre jobban elszemtelenedik?!


Népszerű idézetek

Véda89>!

– Miből gondolod, hogy a barátod élete többet ér egy Sárkányénál? – vetette közbe Félszemű, aki a fedélzet nagy részét elfoglalta.
– Nekem többet ér – válaszolta Hablaty –, mert a Halálfogat nem ismerem személyesen.

232. oldal

Kapcsolódó szócikkek: III. Hablaty Harákoló Harald
vudura06>!

Érdekes, hogy a felfegyverzett, tébolyodottan üvöltöző, ostort csattogtató tanároknak mindig sikerül fegyelmet tartaniuk a diákjaik között.

23. oldal

Klaudia_Kispál >!

Mindenkinek ott vannak a korlátai, ahol a képzelete véget ér.

105. oldal

Klaudia_Kispál >!

– LEHETETLEN nem létezik, Hablaty – horkant fel Vén Ráncos –, csak VALÓSZÍNŰTLEN.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: III. Hablaty Harákoló Harald
loci93 IP>!

Hablaty szánkózott már korábban is, de olyan lejtőn, amelyet gyakorlatilag sziklafalnak is lehet tekinteni, még sose. Ami azt illeti, Hablaty és Kamikázi szánkózását ma már minden évben, egy verseny keretei között ismétlik meg Hisztérikán.

201. oldal (Digitanart Stúdió, 2015)

loci93 IP>!

Hablaty készítette Fogatlan kabátját, kétségbeesetten igyekezett melegen tartani a kis sárkányt, ezért kabátot varrt neki.

36. oldal (Digitanart Stúdió, 2015)

Kapcsolódó szócikkek: Fogatlan · III. Hablaty Harákoló Harald · kabát · sárkány
Takkancs90>!

Úgy kilyuggatlak az íjakkal, hogy utána szűrőnek fognak használni a vikingkonyhán!


A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Barrie: Pán Péter
Shannon Hale: A Mesehősök Végzetkönyve
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Tina Markus: Pircsi és a zombizűr
Lewis Carroll: Alice Tükörországban
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete
Geronimo Stilton: A szeretet ereje
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Berg Judit: Rumini
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár