Így ​utazz sárkányviharon (Így neveld a sárkányodat! 7.) 29 csillagozás

Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés.

Hablatynak három hónapja, öt napja és hat órája van, hogy visszajusson a Hibbant-szigetre, megmentse az apját, megküzdjön a sarki kígyókkal ÉS megnyerje a törzsek közötti éves barátságos úszóversenyt. Vajon sikerül neki?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Digitanart Stúdió, Budapest, 2016
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041768 · Fordította: Dudik Annamária Éva

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Fogatlan · III. Hablaty Harákoló Harald

Helyszínek népszerűség szerint

Amerika


Kedvencelte 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

PKatica >!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Nagyon tetszett, az összes Cressida Cowell könyvet nagyon szeretem.

2 hozzászólás
tees06>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A sorozatból az egyik kedvence lett ez a kötet. :) Nagyon tetszik az írónő stílusa, mert bár érezni, hogy sémára épül mindegyik regénye, de mégsem unalmas. Nem lett vontatott hét kötet során sem a sorozat, sőt egyre jobban élvezem. Mindig tud újat kitalálni, és valójában a hét kötetben nincs két egyforma megoldás. Hablaty barátaival mindig belekerül valamilyen kalamajkába, de valahogyan mindig kihúzza magát. Mellesleg a szerző humora is nagyszerű, és különösen tetszett a kötet végén olvasható tanulság. :)

http://discussion.blog.hu/2017/01/22/az_ok_amiert_szere…

No_Exist>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Az előző rész értékelésében azt ígértem szőrős szívű leszek és most ezt be is váltom.
Kezdő vagy önálló kötetnek elment volna, de hetedik résznek nagyon gyenge.
A történetet nem vitte előrébb és a szereplők sem fejlődnek, ugyanazt a kört futottuk megint és nekem itt ez már nem elég. Annyira nem éreztem magaménak, hogy még az illusztrációba sem tudok belekötni, mert csak átpörgettem őket, az alapos megvizsgálás helyett. Viszont felfedeztem magamnak Hablaly epilógusait, nagyon jók, szívesebben olvasnék ebben a stílusban.
Azt hallottam, hogy a nyolcadik, kilencedik rész környékén nagyon beindul a történet, izgatottam várom, mert nem szeretnék keserű szájízzel búcsúzni a sorozattól, ez viszont most csak 2 csillag.

ValerinLanz P>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Kicsit nehéz értékeltem a kötetet, ugyanis pénteken kezdtem el, hétvégére bent hagytam a munkahelyemen, és most fejeztem be. :D Az eleje számomra nem volt annyira izgalmas, tudni lehetett, hogy a három barát ismét valami kalandba keveredik, amit persze nem ők kerestek. spoiler Hablaty ismét megmutatta, hogy jó és nemes a szíve, és szerencsére Thor is mellette állt a nehéz percekben. A végét azonban egyenesen imádtam! spoiler Nagyon tetszett Hablaty utószava, teljesen egyetértettem vele. Előbb a régi problémákat kell megoldani, ne vigyük azt magunkkal az új világba.

Röfipingvin P>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Alig éreztem valamit abból, amit az előző kötetnél kifogásoltam. Ki érti ezt? :)(:

janee P>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A sorozatot a gyerekeimmel olvasom közösen, mert teljesen Fogatlan – és úgy általánosságban is sárkány rajongók vagyunk!
Ebben a részben egy kicsit kevesebbet kaptunk ebből a kis csökönyös tüneményből – mondjuk sosem elég –, ám így is nagyon szórakoztató volt, abszolút hozta az addig megszokott színvonalat.
Nagyon fontosnak tartom az olvasóvá nevelést, és ezt nem győzöm hangsúlyozni ahol csak tudom. Minél korábban halljanak a gyerekek minél több mesét, és ehhez kellenek az ilyen kis édes kis semmi mesék is, aminek ha nincs is komoly története, azért mindig ott van a barátság, kitartás, a bátorság, és az összetartás. Milyen szép is ez…

loci93 I>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

off
Hablatyék ismét egy furcsa kalandba keverednek, ami talán nem a legcsavarosabb, és a legizgalmasabb (mondjuk már néhány könyvvel ez előtt sem tudtam annyira izgulni a testi épségük miatt) de én egész jól szórakoztam ezen a könyvön. Ami ezúttal is nagyon zavart, sőt talán a legjobban, az a sok utalgatás. Nem csak a korábbi könyvekre, hanem történelmi dolgokra is (pl. dínók, Amerika felfedezése vagy Leonardo Da Vinci), ami kicsit kivetett az élményből. Nem jó pont, viszont legalább nem is rontott a befogadhatóságon, hogy a szereplők tulajdonképpen sehova sem fejlődnek, habár itt megmutatkozik valami új Hablaty „jófiúságából”. spoiler A vikingek persze még mindig ostobák, (legfeljebb a három főhős és a gonoszok mutatnak valamiféle ész használatra utaló jelet) de legalább szerethető módon. Néhol még sikerült megnevettetnie is. Több apróság is volt, ami visszaadott valamit a film hangulatából, és ezt már régóta vártam.

Azoknak tudnám ajánlani ezt a könyvet, akik szerették a filmadaptációkat, és azt a hangulatot, amit az adott. Viszont akiket zavarnak a történelmi utalgatások, azoknak nem tudom ajánlani.

E könyv elolvasása nekem 191 percet vett igénybe.

Tímea_Kocsis_2>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Cuki mese tanulságokkal és lehetetlenségekkel. Némi történelem és technika, valószerűtlen köntösben.

Joditti>!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Ezt a részt nagyon untam. Pedig izgalmasan kezdődött a rabszolgákkal (Medvebocs nagymamája úristen hogy nézett ki). Még az úszóverseny is hagyján, de aztán a hajós rész borzasztóan unalmas volt nekem. És persze ez volt (szerintem) eddig a leghosszabb rész is mind közül. Alvin még ebben a részben se bukkant fel, de Buggyant Agyalágyot annyira nem bírtam, hogy már kezdem hiányolni Alvint.

BBetti86 >!
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A recept a szokott, de ez most tetszett. Talán, mert a 4. rész történetére utal vissza, és folytatja valamiképpen azt – azt a részt pedig szerettem.
Humoros, kalandos, miközben barátságra, emberségre nevelgeti az olvasót.
Ugyan a rajzok nem lettek szebbek, a beszélő neveket még mindig sokallom, de több a jó benne, mint ami nem tetszett. Szórakoztat, nevelget, igazán gyerekeknek való könyv. És mint a példám is mutatja, idősebb fejjel is kikapcsol.


Népszerű idézetek

youlcsi>!

Fogatlan egy kungfu macska elfojtott nyávogásával, kieresztett karmokkal vetette rá magát Agyalágy fejére.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fogatlan
youlcsi>!

Halbaty sajnos egy kicsit túlságosan is biztos csomóval kötötte csuklójára a ketyegő valamit, a Pléhpofától tanult Hülyeistudja Nemlehetelrontani Csúszócsomóval, ezért aztán egyenlőre nem sikerült kioldania a csomót.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: III. Hablaty Harákoló Harald
tees06>!

Talán minden királynak viselnie kellene a Szolgaság jelèt, hogy emlèkeztesse őket arra, hogy nekik kell Szolgálniuk a nèpüket, nem pedig fordítva. Ès hogy ne felejtsék el, milyen gyermeknek lenni… kicsinek, gyengènek ès tehetetlennek.

288. oldal

BBetti86 >!

Igaz, hogy Hibbanton a kívánatosnál kissé gyakrabban esett az eső. Az is lehet, hogy egy picurkát talán szeles, mocsaras, sziklás és hangás vidék volt. És kétségtelenül akadtak ennél tisztább egek, gazdagabb földek, valahol a tengeren túl. De Hibbant volt a Huligánok otthona, és talán végső soron más nem is számít.

282. oldal - 21. fejezet

loci93 I>!

– HALÁL vagy AMERIKA! – ordította Buggyant Agyalágy.

178. oldal (Digitanart Stúdió, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Amerika · halál
loci93 I>!

A Huligánok egyébként sem akartak örökre Hibbanton maradni. Szigetük ugyanis nem volt kifejezetten kellemes, kényelmes vagy civilizált lakóhely. A furcsa, mocsaras, bozótos, hangás és sziklás földdarabon állandóan olyan erős szél fújt, mint kint a nyílt tengeren, és ha éppen nem az eső esett, akkor a hó.

262. oldal (Digitanart Stúdió, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: eső · · szél · tenger
BBetti86 >!

Az úszóverseny hagyományos viking időtöltés volt, és mivel a vikingek kissé lököttek voltak, úszni sem úgy indultak, mint mások, hanem teljes fegyverzetben: kardokkal, fejszékkel, tőrökkel meg a többivel felszerelkezve.

20. oldal - 1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: fejsze · kard · úszóverseny
youlcsi>!

De Amerika nem is létezik! – ellenkezett Halvér. – A Föld lapos, mint a palacsinta, és ha túl messzire hajózol nyugat felé, akkor lepottyansz a szélén!

87. oldal

youlcsi>!

A legénység tagjai felváltva hajtották a Hajót Víz Fölött Tartó és Nagy Tengeri Szörnyeket Elijesztő Gépezetet, olyan sebesen, hogy a Gépezet küllői és kerekei panaszosan, lázadozva nyikorogtak, nyekeregtek, a trombitaszerű toldalék pedig olyan őrülten pörgött, hogy attól féltek, le fog esni.

175. oldal


A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Alan Alexander Milne: Micimackó
Ana Galán: A nagy próbatétel
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala