Így ​utazz sárkányviharon (Így neveld a sárkányodat! 7.) 16 csillagozás

Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

III. Hablaty Harákoló Harald nagyszerű kardforgató, sárkánysuttogó volt, s emellett a valaha élt legnagyobb viking hős. Emlékiratai azonban azokkal az időkkel foglalkoznak, amikor Hablaty még csak egy nagyon is hétköznapi kisfiú volt, akinek nagyon nehezen ment a hősködés.

Hablatynak három hónapja, öt napja és hat órája van, hogy visszajusson a Hibbant-szigetre, megmentse az apját, megküzdjön a sarki kígyókkal ÉS megnyerje a törzsek közötti éves barátságos úszóversenyt. Vajon sikerül neki?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Digitanart Stúdió, Budapest, 2016
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041768 · Fordította: Dudik Annamária Éva

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

>!
tees06
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A sorozatból az egyik kedvence lett ez a kötet. :) Nagyon tetszik az írónő stílusa, mert bár érezni, hogy sémára épül mindegyik regénye, de mégsem unalmas. Nem lett vontatott hét kötet során sem a sorozat, sőt egyre jobban élvezem. Mindig tud újat kitalálni, és valójában a hét kötetben nincs két egyforma megoldás. Hablaty barátaival mindig belekerül valamilyen kalamajkába, de valahogyan mindig kihúzza magát. Mellesleg a szerző humora is nagyszerű, és különösen tetszett a kötet végén olvasható tanulság. :)

http://discussion.blog.hu/2017/01/22/az_ok_amiert_szere…

>!
No_Exist
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Az előző rész értékelésében azt ígértem szőrős szívű leszek és most ezt be is váltom.
Kezdő vagy önálló kötetnek elment volna, de hetedik résznek nagyon gyenge.
A történetet nem vitte előrébb és a szereplők sem fejlődnek, ugyanazt a kört futottuk megint és nekem itt ez már nem elég. Annyira nem éreztem magaménak, hogy még az illusztrációba sem tudok belekötni, mert csak átpörgettem őket, az alapos megvizsgálás helyett. Viszont felfedeztem magamnak Hablaly epilógusait, nagyon jók, szívesebben olvasnék ebben a stílusban.
Azt hallottam, hogy a nyolcadik, kilencedik rész környékén nagyon beindul a történet, izgatottam várom, mert nem szeretnék keserű szájízzel búcsúzni a sorozattól, ez viszont most csak 2 csillag.

>!
Röfipingvin MP
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Alig éreztem valamit abból, amit az előző kötetnél kifogásoltam. Ki érti ezt? :)(:

>!
janee P
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A sorozatot a gyerekeimmel olvasom közösen, mert teljesen Fogatlan – és úgy általánosságban is sárkány rajongók vagyunk!
Ebben a részben egy kicsit kevesebbet kaptunk ebből a kis csökönyös tüneményből – mondjuk sosem elég –, ám így is nagyon szórakoztató volt, abszolút hozta az addig megszokott színvonalat.
Nagyon fontosnak tartom az olvasóvá nevelést, és ezt nem győzöm hangsúlyozni ahol csak tudom. Minél korábban halljanak a gyerekek minél több mesét, és ehhez kellenek az ilyen kis édes kis semmi mesék is, aminek ha nincs is komoly története, azért mindig ott van a barátság, kitartás, a bátorság, és az összetartás. Milyen szép is ez…

>!
A_Nagy_Levin P
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Kedvesen semmi.
Tény, hogy itt már komoly tétek vannak a történetben, de ez nem jelenti, hogy elkomolyodna. Hablaty ugyanolyan, mint eddig, habár felmerült, hogy jellemfejlődés lenne. Erre majd a következő kötet adhat lehetőséget. A többi pedig ugyanaz mint eddig, és ez nem baj, hiszen ezért olvasódik a sorozat. A világépítés továbbra is pluszpontot ér. De ettől még ez csak egy generálfantasy lesz. Persze, nem ez benne a jó, hanem az önirónia és az, hogy megismerteti a kezdő olvasókat a fordulatokkal.

>!
youlcsi
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Már másodszor olvastam fel esti meseként a 6 évesemnek. Szerencsére nem csak neki élvezhető.
Nagyon várjuk a további részeket, mert mindig vannak kérdések. Pl jó lenne tudni, hogy Bősz Böhönc miért nem beszél? Kelevény hogyan érti meg? Mi lett Medveboccsal? Hallunk még majd róla?
Szóval jó lenne már kézbe venni a 9. kötetet, hátha megtudunk valamit ezekből.

>!
tsikorgo
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Egyre titokzatosabb Szörnyű Szőrmók alakja és a kapcsolat Hablattyal. Jó az alapviszonyok tisztázottak, de kiderül egy-két olyan elem ebben a részben, ami nyugtalanító. Mint a könyvtáras részben Hablaty ősének(?) könyve. Szerettem, humoros is, a gyerekek is szeretik, várják esténként (7 és fél évesek), de azért a buggyantakkal lehetett volna kegyesebb is a szerző, szerintem.

>!
BBetti86 
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

A recept a szokott, de ez most tetszett. Talán, mert a 4. rész történetére utal vissza, és folytatja valamiképpen azt – azt a részt pedig szerettem.
Humoros, kalandos, miközben barátságra, emberségre nevelgeti az olvasót.
Ugyan a rajzok nem lettek szebbek, a beszélő neveket még mindig sokallom, de több a jó benne, mint ami nem tetszett. Szórakoztat, nevelget, igazán gyerekeknek való könyv. És mint a példám is mutatja, idősebb fejjel is kikapcsol.

>!
nandras
Cressida Cowell: Így utazz sárkányviharon

Ez se lóg ki a sorból. Élveztük mindketten a felolvasást, de semmi újat nem adott hozzá az eddigiekhez.


Népszerű idézetek

>!
tees06

Talán minden királynak viselnie kellene a Szolgaság jelèt, hogy emlèkeztesse őket arra, hogy nekik kell Szolgálniuk a nèpüket, nem pedig fordítva. Ès hogy ne felejtsék el, milyen gyermeknek lenni… kicsinek, gyengènek ès tehetetlennek.

288. oldal

>!
BBetti86 

Az úszóverseny hagyományos viking időtöltés volt, és mivel a vikingek kissé lököttek voltak, úszni sem úgy indultak, mint mások, hanem teljes fegyverzetben: kardokkal, fejszékkel, tőrökkel meg a többivel felszerelkezve.

20. oldal - 1. fejezet

>!
BBetti86 

Igaz, hogy Hibbanton a kívánatosnál kissé gyakrabban esett az eső. Az is lehet, hogy egy picurkát talán szeles, mocsaras, sziklás és hangás vidék volt. És kétségtelenül akadtak ennél tisztább egek, gazdagabb földek, valahol a tengeren túl. De Hibbant volt a Huligánok otthona, és talán végső soron más nem is számít.

282. oldal - 21. fejezet

>!
youlcsi

De Amerika nem is létezik! – ellenkezett Halvér. – A Föld lapos, mint a palacsinta, és ha túl messzire hajózol nyugat felé, akkor lepottyansz a szélén!

87. oldal

>!
youlcsi

Fogatlan egy kungfu macska elfojtott nyávogásával, kieresztett karmokkal vetette rá magát Agyalágy fejére.

119. oldal

>!
youlcsi

A legénység tagjai felváltva hajtották a Hajót Víz Fölött Tartó és Nagy Tengeri Szörnyeket Elijesztő Gépezetet, olyan sebesen, hogy a Gépezet küllői és kerekei panaszosan, lázadozva nyikorogtak, nyekeregtek, a trombitaszerű toldalék pedig olyan őrülten pörgött, hogy attól féltek, le fog esni.

175. oldal

>!
youlcsi

Halbaty sajnos egy kicsit túlságosan is biztos csomóval kötötte csuklójára a ketyegő valamit, a Pléhpofától tanult Hülyeistudja Nemlehetelrontani Csúszócsomóval, ezért aztán egyenlőre nem sikerült kioldania a csomót.

218. oldal


A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Alan Alexander Milne: Micimackó
Ana Galán: A nagy próbatétel
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Daisy Meadows: Borostyán, a narancstündér
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Tomcsik Nóra: A hercegnő és a sárkányok dala