Így ​törd össze egy sárkány szívét (Így neveld a sárkányodat! 8.) 13 csillagozás

Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

2002 nyarán egy kisfiú a tengerparton ásás közben papírokkal teli dobozra bukkant.

III. Hablaty Harákoló Harald, a híres Viking Hős, Sárkánysuttogó és Kardforgató Mester emlékiratainak nyolcadik kötete volt a dobozban.

Megtudhatjuk belőle, hogyan nézett Hablaty farkasszemet a halállal, amikor azt hitte, az a sors vár rá, hogy vesszőkosárban tálalják fel a Szörnynek a Gárgyulók szigetén, hogyan ismerte meg Mégvadabbnyugat Trónjának titkát, és hogyan derítette ki, mi történt ősével, II. Hablaty Harákoló Haralddal…

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Digitanart Stúdió, Budapest, 2017
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158041775 · Fordította: Dudik Annamária Éva

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
No_Exist
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

A hetedik rész csalódása miatt, titkon bíztam benne, de nagy reményeket nem fűztem már ahhoz, hogy nekem ez a sorozat tetszeni fog, aztán jött a nyolcadik rész és nem térek magamhoz. Semmibe nem tudok belekötni, még az illusztrációkba sem. A történet végre elmozdult, nagyon izgalmasan haladunk előre, látok némi karakterfejlődést is, bár nem annál akinél a leginkább kellene. Egyelőre magam sem hiszem el, de 5 csillagot adok és még kedvencnek is jelölöm, egy szuszra olvastam ki, nem tudtam letenni, bárcsak az előzők is ilyen hatással lettek volna rám.
(A végéhez közeledve kicsit aggódom, hogy az utolsó rész még sehol, pedig már hetekkel ezelőtt meg kellett volna jelennie.)

>!
janee P
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Nagyon szeretjük a lányommal ezt a sorozatot, és imádjuk Fogatlant. Ezért is vagyok most egy kicsit bajban… Valahogy olyan érzésem van, hogy könyvről könyvre egyre kevesebb szerep jut ennek a kis tündéri sárkánynak, amit nagyon sajnálok. Most szerintem inkább csak tanúja volt az események mintsem szereplője, ezt leszámítva azonban hozta az eddigi könyvek hangulatát, stílusát, a Hibbant-szigeteki lökötteket, na meg a szokásos csatározásaikat. Biztosan folytatjuk a sorozatot, ám remélem Fogatlan újra a rivaldafénybe kerül, mert az a kis dacos tünemény mindent visz. :)

>!
Éva_Kovács
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Sok újjal nem kecsegtetett.Egyedül az a bizonyos történet volt érdekes,na meg komoly.Azt a gonoszt kicsit unom már,minden kötetben benne kell lennie.Összességében most nem voltam elragadtatva a világfelépítéstől.

>!
A_Nagy_Levin P
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Ez igen!
Amikor az egész kezdett elfáradni, egyszerre előkerül egy metaplot! Ezt szeretem, túlmutat az egyszeri ifjúságiságon. És mert a történet komorabb fordulatot vesz, jobban kedvemre is való volt. És most végre komolyan kezdtem venni a cliffhangert, mert Cowell azt tette, hogy a nyolcadik résszel jelezte, amit eddig ígért, azt be is akarja teljesíteni. Szeretem, hogy az írónő nem nézi gyereknek az olvasót :). Ha ígért valamit, azt be is kell tartani.
Szóval, az előző hét rész elolvasása kétszeresen szükséges: egyfelől így lehet értékelni a hangulatváltást (ami árnyalatnyi, de van), másfelől az előző részekben elhintett utalások végre összeállni látszanak. Fiam szerint ez a legizgalmasabb rész.

>!
nandras
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Még csak másfél hónapja olvastuk el, de már nem emlékszem milyen élmény volt. Azt hiszem nem lógott ki ez sem a sorból.

>!
BBetti86
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Cowell a már megszokott stílusban és cselekményszálakkal meséli tovább Hablaty és Fogatlan történetét. Fel lehet ismerni a tipikus cselekményszálakat: hogy kerülnek a szereplők bajba, hogy ismernek meg új sárkányfajt, Hablaty hogy találja meg a megoldást.
Még mindig nagyon gyerekbarát, humoros és kalandos a mese. Izgalmas, van benne akció, és a szerző odafigyel arra, hogy szórakoztasson.
A hőseivel példaképeket ad, vagy éppen antihősöket. Ugyan már szeretnék egy kis karakterfejlődést látni egyik-másik szereplőtől, de kezdek beletörődni, hogy ez nem történik meg ebben a sorozatban.
Elkezd egy új átívelő történetet is a szerző, ami új és ami felcsigázta a kíváncsiságom a folytatásra.
Gyerekkönyvnek, de még nem cinikus felnőtteknek is jó könyv ez.

>!
youlcsi
Cressida Cowell: Így törd össze egy sárkány szívét

Én komolyan látom a fejlődést a sztoriban. Eddig ez volt a legjobb, legfordulatosabb rész, annak ellenére, hogy nagyon rövid idő alatt, lényegében 1 helyszínen történik minden.
Lényegében a legvégéig fogalmam sem volt róla, hova fog kilyukadni a sztori.
Acsarkát kicsit meg is könnyeztem… Alvin mamája pedig istencsászár :D Bírtam nagyon az öreglányt. Kár érte :)
Nagyon várom a következő kötetet.


Népszerű idézetek

>!
No_Exist

A múlt gyakrabban kísérti a jelent, mint gondolnánk és ettől, ENGEM legalábbis, elfog a páni félelem.

6. oldal

>!
BBetti86

Egy viking számára kifejezetten égő, ha elsüllyed a hajója. Pláne egyméteres vízben.

37. oldal - 2. fejezet


A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. R. Tolkien: A babó
J. R. R. Tolkien: A hobbit
J. K. Rowling: Bogar bárd meséi
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya
Marcus Sedgwick: Kísértetek és ketyerék
Michael Peinkofer: A sárkánylovagok átka
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Eva Ibbotson: Melyik boszorka?
Michael Ende: A Végtelen Történet
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek