93. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján

Így ​beszélj sárkányul (Így neveld a sárkányodat! 3.) 124 csillagozás

Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

III. ​Hablaty Harákoló Harald, a valaha élt legnagyobb viking hős története folytatódik!
Ha Harald nem lenne, akkor valószínűleg a vikingek már kihaltak volna. Először a Gigantikus Maximus, aztán a Számkivetett kalózok, most pedig a Rómaiak törnek az életükre.
De hogy is kezdődött az egész?
Hablaty és jó barátja, Halvér az első Ellenséges Hajó Megszállása nevezetű órán a halászok megfélemlítése helyett véletlenül eltévednek, és egy római hajót szállnak meg, ahol megpillantják a halottnak hitt Álnok Alvint. Nagyot téved Hablaty, amikor azt hiszi, nem fordulhatnak rosszabbra a dolgok. Kezdetnek például ellopják tőle az Így tanulj sárkányul című könyvét. Továbbá Fogatlan fogságba kerül, egy minisárkányból majdnem vacsora lesz, a Cápaférgek pedig elszabadulnak…
Haraldnak ismét Hősként kell helytállnia…

„Remek mese egy kezdetben (is) ügyefogyott fiúról, aki fokozatosan ráeszmél, milyen tehetségek szunnyadnak benne. Ahogy haladunk előre, Harald apró… (tovább)

Így tanulj sárkányul címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2005

DAS könyvek, 2015
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638962775 · Fordította: Dudik Annamária Éva · Illusztrálta: Cressida Cowell

Kapcsolódó zóna

Cressida Cowell

29 tag · 17 karc · Utolsó karc: 2020. június 14., 17:29 · Bővebben

Fogatlan · III. Hablaty Harákoló Harald

phetei>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Az első három közül ez volt a leggyengébb. A történetvezetési séma gyakorlatilag ugyan az mint a másodikban, csak ebben valahogy nem volt min izgulni. A dramaturgiai ismétlődés mellett ennek lehet az oka, hogy az ellenfélek a rómaiak voltak, akikről Asterix óta tudjuk, hogy úgysincs semmi esélyük. :D Ezek mellett átvezető kötet jellege is volt ennek a résznek, megismerjük Kamikazi-t, aki szinte biztos, hogy Hablaty lány pajtása lesz a további kalandokban és a következő könyv alapfelállása is innen indul el.

Félreértés ne essék, továbbra is vicces, jópofa, szórakoztató, csak valahogy most ebből hiányzott a szükséges plusz, főleg azután, hogy a második még jobban tetszett mint az első. Nekem bejönnek a rajzok is, igaz hogy kicsit szokni kell őket, de teljesen jól illeszkednek a világ karakteréhez. A mellkasát kidüllesztő Fogatlanon pedig lehetetlen nem nevetni. :)

Remélem, hogy a további kötetek kicst elszakadnak az eddigi mintázattól és tudnak újítani.

zuna19 >!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Most egy jó darabig abba hagyom ezt a sorozatot. Ezeket a részeket kaptam kölcsön és igazából nem tudom, hogy valaha szeretném e folytatni ezt a sorozatot. Na majd kiderül valamikor.
Ennek a résznek tetszett a borítója.
A humor itt is elég sokat dobott a történeten.
Kicsit én is azt mondom, hogy 7 éves kortól nem szívesen ajánlanám a könyvet. Még nekem is néhol átláthatatlan és érthetetlen. Mondjuk a gyerkőcök lehet hamarabb megértik. :D

kratas P>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Többször sikerült hangosan felröhögnöm olvasás közben, ez megint hatalmas hőstett volt.
És remélem még későbbi részekben lesz szó a Mocsári Rablókról és Bögyös Bertáról, mert igen ígéretes volt a rajz róla spoiler :DDD

Niitaa P>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Nos, ez a rész kifejezetten nem nyerte el a tetszésemet. Hozta a szokásos barbár stílust, jó kis humoros formában, ám szerintem egy gyerekkönyv lapjain nem állja meg a helyét egy olyan faros-bögyös maca, akinek a melle már több megtermett férfival végzett. Ezt nem tudtam hova tenni. Örülök, hogy megjelennek erős női karakterek is a könyvben, nem csak a férfiak lehetnek hős vikingek, de ez valahogy sehogysem volt helyénvaló.
Az meg már csak hab a tortán, hogy a pár oldalas leírás, miszerint hogyan kell sárkányul beszélni, nem volt valami szerves része a történetnek, így a címet sem tartom indokoltnak. Inkább Így győzd le a rómaiakat, vagy Így juss túl egy cápaféreg-támadáson címet adtam volna neki. Jobban bele kellett volna illeszteni a történetben a beszéd jelentőségét.

Sorozatértékelés: https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/05/gyereksarok-cre…

_Ellamara_ P>!

Igen, ismét sikerült hoznia a szintet! <3
Újabb kalandok, újabb gondok és kelepcék, mikből menekülni kell. Nem mondom, hogy jó volt régi szereplővel találkozni, de tetszett, hogy vissza lett hozva. Szerintem nem most láttuk utoljára, kíváncsi vagyok, milyen alakban jön el legközelebb.
Viszont a felénél mikor spoiler egyszerűen megszakadt a szívem . :( Még én magam sem értettem teljesen, hiszen nem ismerjük túl régóta a karaktereket, nem hogy ők egymást, de mégis.
Tetszett, hogy Hablaty apja is fejlődést mutat, bár még mindig vannak gondok, de szépen alakulgat.
Kíváncsian várom a következő kalandot. *-*

Papírra_vetett_gondolataim>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Imádtam ezt a részt is, és azt kell, hogy mondjam, hogy eddig ez a kedvenc borítom a sorozatból. Fogatlant még mindig imádom, illetve nagyon örültem, hogy feltűnt Kamikazi, akit már most imádok !

Mariann_Czenema P>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Én egy picit unom, hogy mindig megmenekülnek, de a kamasz fiú humort nagyon jól hozza a sorozat + remekek a mellékszereplők. Ennyi különc és mégis sablon karaktert kitalálni már művészet!
(Nem hiszem, hogy megvesszük a sorozat többi részét, de könyvtárból haza fogom őket hozni.)

millalilla013>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Eddig ez a rész volt a kedvencem. A karaktereket imádom, a történet mélyül, és RÓMAIAK!
Kamikazit nagyon bírom, Fogatlan meg… nekem kell egy Fogatlan.
A vége pedig… nekem muszáj mihamarabb kézhez kapnom a folytatást!

ValerinLanz P>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Egyre jobban tetszik nekem ez a sorozat. Szerencsére már a másodiknál is el tudtam vonatkoztatni a filmektől, itt meg aztán végképp. Mert habár a filmek nagy kedvenceim, azt hittem, a könyveknek úgysem sikerül felülmúlnia, de ha külön-külön tekintem őket, akkor nagyon is élvezhetőek. És hogy miért?
Egyrészt Hablaty zseniális. Imádom a kölyköt, a humorát, a lazaságát – ami igazából halálos félelem -,azt, hogy ennyire okos, mert most is olyan ötletei voltak, hogy lehidaltam tőle! spoiler Imádom a kölyökben, hogy nem fél más lenni, hiába nézik le a többiek, ő akkor sem lesz hagyományos viking. Melyik olvasó ne tudna ezzel együtt érezni?
A másik, amiért egyre inkább szívembe zárom a sorozatot, az a TANULSÁG. Szerintem az ifjúsági könyvekbe mindig kell egy TANULSÁG, amire a gyerekek felfigyelnek, amin elgondolkodnak, és esetleg egyetértenek a hőssel. spoiler
Fogatlan egyre cukibb, és még élvezetesebb volt olvasni úgy, hogy itt ült az ágyamon a saját Fogatlanom. *-* spoiler
A végén megint kaptunk egy jó kis kérdést spoiler, szóval nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

Black_Angel>!
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Emlékszek, amikor kivettem könyvtárból,itthon vettem észre hogy ez a 3. része :D De így is érthető a történet, és nagyon vicces volt az egész. Főleg a szavak amiket használ Fogatlan:D

Joditti>!

Képzeld el a VIKING HŐSÖK KORÁT, amikor a férfiak még férfiak voltak, sőt még a nők is szinte férfiak voltak, sőt még néhány kisbaba is mellszőrzettel jött a világra.

Bogas>!

Egyszer, nagyon-nagyon régen, egy ködös napon, egy rettentő hideg vidéken hét kicsiny viking hajó úszott az Odin Fürdőkádjaként ismert tengeren.

loci93 IP>!

Hogy értékelni tudjuk Fogatlan szavait, tudni kell, hogy a sárkányokról először azt tanulja meg mindenki, hogy szinte soha, semmiért nem szoktak hálálkodni. Fogatlan életében először köszönt meg Hablatynak valamit.

158. oldal (Digitanart Stúdió, 2015)

Habók P>!

– Csak OSZTRIGÁT akartál – fortyant föl Hablaty. – Hajnali háromkor!
– Az osztriga jó a r-r-rémálmok ellen – magyarázta Fogatlan.

Rhea_Doherty>!

Inkább az eszünk, a gondolataink és az álmaink erejével kell harcolnunk.

Shur_tugal>!

Pғ-ᴘғ-ᴘғᴜ́ᴊ, ᴛᴇɢʏᴇ́ʟ ᴍᴀ́ʀ ʟᴇ! – prüszkölte, de aztán apró sárkánykarjaival átölelte Hablaty nyakát, és szorította, mintha az élete függne tőle…

156. oldal, 11. fejezet

Habók P>!

– Nektek, vikingeknek annyi eszetek van, mint egy makrélának.

Fürge_Gyík>!

Hablaty megragadott egy arra tébláboló Csattanófogat, és bedugta a centúrió tunikája alá.
A centúrió felüvöltött, és azonnal elengedte Halvér bokáját.
Ki ne értené meg?

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás