Így ​beszélj sárkányul (Így neveld a sárkányodat! 3.) 32 csillagozás

Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

III. ​Hablaty Harákoló Harald, a valaha élt legnagyobb viking hős története folytatódik!
Ha Harald nem lenne, akkor valószínűleg a vikingek már kihaltak volna. Először a Gigantikus Maximus, aztán a Számkivetett kalózok, most pedig a Rómaiak törnek az életükre.
De hogy is kezdődött az egész?
Hablaty és jó barátja, Halvér az első Ellenséges Hajó Megszállása nevezetű órán a halászok megfélemlítése helyett véletlenül eltévednek, és egy római hajót szállnak meg, ahol megpillantják a halottnak hitt Álnok Alvint. Nagyot téved Hablaty, amikor azt hiszi, nem fordulhatnak rosszabbra a dolgok. Kezdetnek például ellopják tőle az Így tanulj sárkányul című könyvét. Továbbá Fogatlan fogságba kerül, egy minisárkányból majdnem vacsora lesz, a Cápaférgek pedig elszabadulnak…
Haraldnak ismét Hősként kell helytállnia…

„Remek mese egy kezdetben (is) ügyefogyott fiúról, aki fokozatosan ráeszmél, milyen tehetségek szunnyadnak benne. Ahogy haladunk előre, Harald apró… (tovább)

Így tanulj sárkányul címmel is megjelent.

Eredeti mű: Cressida Cowell: How to Speak Dragonese

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
260 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638962775 · Fordította: Dudik Annamária Éva · Illusztrálta: Cressida Cowell

Kapcsolódó zóna

!

Cressida Cowell

14 tag · 9 karc · Utolsó karc: 2018. november 1., 12:13 · Bővebben


Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
phetei P
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Az első három közül ez volt a leggyengébb. A történetvezetési séma gyakorlatilag ugyan az mint a másodikban, csak ebben valahogy nem volt min izgulni. A dramaturgiai ismétlődés mellett ennek lehet az oka, hogy az ellenfélek a rómaiak voltak, akikről Asterix óta tudjuk, hogy úgysincs semmi esélyük. :D Ezek mellett átvezető kötet jellege is volt ennek a résznek, megismerjük Kamikazi-t, aki szinte biztos, hogy Hablaty lány pajtása lesz a további kalandokban és a következő könyv alapfelállása is innen indul el.

Félreértés ne essék, továbbra is vicces, jópofa, szórakoztató, csak valahogy most ebből hiányzott a szükséges plusz, főleg azután, hogy a második még jobban tetszett mint az első. Nekem bejönnek a rajzok is, igaz hogy kicsit szokni kell őket, de teljesen jól illeszkednek a világ karakteréhez. A mellkasát kidüllesztő Fogatlanon pedig lehetetlen nem nevetni. :)

Remélem, hogy a további kötetek kicst elszakadnak az eddigi mintázattól és tudnak újítani.

>!
Black_Angel
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Emlékszek, amikor kivettem könyvtárból,itthon vettem észre hogy ez a 3. része :D De így is érthető a történet, és nagyon vicces volt az egész. Főleg a szavak amiket használ Fogatlan:D

>!
Damien_Lambert
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Ehhez a részhez sem tudok mást írni, mint az előzőekhez. Ugyanolyan izgalmas volt, mint az elődei és a karakterek is egyre szerethetőbbek, ahogy haladok a kötetekkel. Hablaty ismét megmutatta milyen leleményes tud lenni, Halvér ottvolt, hogy megint csak panaszkodjon, de hát ezért szeretjük, Kamikazi is szimpatikus új szereplő volt, remélem a későbbiekben is szerepelni fog még, ha már Astrid nincs benne (igen ezen még mindig fent akadok), Fogatlan pedig egyre közelebb kerül Hablatyhoz. Negatívumként és a fél csillag levonásáért megint csak a hosszat tudom felhozni. A jelenetek lehetnének hosszabbak, több párbeszéddel meg leírással ilyenekkel, mert szívesen olvasnám tovább ezeket a könyveket.

>!
tees06
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Azt hiszem nálam az egész sorozat ötcsillagos lesz. Nagyon magával ragadott az eddig megjelent 3 kötet, és már várom a folytatást is. Szerencsére még jó sok kötet hátra van, de azt hiszem azokban sem fogok csalódni. Ez a kötet is hasonló sémára épült, mint az előző kettő, de nekem mégsem volt unalmas. Izgalmas a cselekmény, amelyet könnyedén lehet olvasni. Teljesen kikapcsolja az ember legyen akárhány éves. :)
Bővebben:
http://discussion.blog.hu/2015/04/13/cressida_cowell_me…

>!
Sisyll
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Mondanám, hogy elszúrtam, mert véletlen a harmadik részt vettem kis, és így ismeretlen volt a történet, de mivel az ebből készült film első két részét már láttam, nem voltam teljesen elanyátlanodva.
Az viszont ez alapján kiderült, hogy a részek kicsit mások, mint a film. Ami nem baj, mert számomra ugyanolyan szerethető, gyagyás és kalandos a történet.
Na de akkor most a kötettel irány vissza a könyvtárba, és megpróbálom ezúttal az első könyvet kihozni, ami a mi Hablaty barátunkról és társairól szól.

>!
kolika
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

A gyerkőceimnek (és nekem is) nagyon tetszik a könyv alapján készített rajzfilm. Időnként újra és újra előkerül, s akkor több napon keresztól csak ezt nézik. Így, amikor a könyvtárban megláttam a könyvet, nem volt kérdés, hogy hazahozom, mert már kis könyvmolyocskák is laknak az otthonunkban :) Hazahozva derült ki, hogy ez nem is az első rész, de azért nekivágott a fiam az olvasásnak, na meg az anyukája is.
Kíváncsi voltam, hogy milyen a könyv, mert az olvasás közben kacagásokat hallottam, főleg, amikor a sárkány szószedet került sorra.
A könyv alkalmas, hogy kezdő olvasók is bátran kezükbe vegyék, mert nagybetűs, sok illusztációval, s a történetek sem bonyolultak, habár elkel egy kis szülői segítség a háttér felvázolásban, ami pl. a gladiátorjátékokat stb. illeti.
Számomra nagy csalódás volt, hogy a rajzfilmnek jóformán semmi köze a könyvhöz, s mikor felül tudtam emelkedni ezen a tényen, akkor kezdtem el igazán élvezni a könyvet.
Az illusztrációk valahogy nem lettek a szívem csücskei.

>!
Enikő_Darai_Enii P
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

A három közül, amit elolvastam ezt érzem a leggyengébbnek.
Ugyan kaptunk egy új szereplőt, akinek úgy hiszem nagy szerepe lesz még, de valahogy ellaposodott az egész, nem volt min izgulni, pedig itt is voltak ellenségek. Úgy éreztem Hablatyék nem érnek fel hozzájuk, esélyük sincs, így pedig egyáltalán nem volt élvezetes.
Ugyan továbbra is vicces volt, lekötött de hiányzott belőle az a csipetnyi só, ami az előző kettőből. Főleg azok után, hogy a második sokkal jobban tetszett mint az első. Egyébként a rajzok továbbra is tetszenek, érdekesek és illeszkednek a könyv hangulatához.
Fogatlant pedig lehetetlen nem imádni! *-*

>!
Röfipingvin MP
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Ebben a kötetben kicsit fárasztóak voltak a nehézfejű vikingek, de azért még mindig szeretem őket^^

>!
Éva_Kovács
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

A történetvezetés továbbra is tetszik.Észrevehetően izgalmasabb és gördülékenyebb ez,mint az első rész.Kamikazi,mint új szereplő ,szimpatikus.Sokkal kedvelhetőbb a személyisége,mint a filmbeli Astridnak,bármelyik animációt is nézzük.Érezhető a karakter fejlődés,főleg Fogatlanon.Fokozatosan egyre szorosabb kötelék fűzi a gazdájához.Még itt olyan lesz a kapcsolatuk,mint a feldolgozásban.A történet érdekes ,mindenképp leköti az ember figyelmét.Egyáltalan nem sejtettem ,mi Hablaty terve,amig ki nem derült.Itt könyvben is jó páros lennének spoiler.Sokkal jobban szeretem a nem Hibbanton játszódó jeleneteket.Pont nálam van ennek a folytatása,igy nem kell rá várnom.

>!
Joditti P
Cressida Cowell: Így beszélj sárkányul

Ez a sorozat egyre jobban és jobban tetszik. Az is nagyon jó, ahogy a függővégekkel összekapcsolja az írónő a részeket, és az is, hogy a végén mindig az öreg Hablaty „beszél”.
Ebben a részben az a rész tetszett nagyon, mikor a rómaiak jöttek beöltözve. De ott az illusztráció is nagyon vicces. :D A minisárkányok meg nagyon aranyosak voltak, simán lehetnének állandó szereplők is.


Népszerű idézetek

>!
Joditti P

Képzeld el a VIKING HŐSÖK KORÁT, amikor a férfiak még férfiak voltak, sőt még a nők is szinte férfiak voltak, sőt még néhány kisbaba is mellszőrzettel jött a világra.

13. oldal

>!
Habók P

– Nektek, vikingeknek annyi eszetek van, mint egy makrélának.

>!
Habók P

– Csak OSZTRIGÁT akartál – fortyant föl Hablaty. – Hajnali háromkor!
– Az osztriga jó a r-r-rémálmok ellen – magyarázta Fogatlan.

>!
Rhea_Doherty

Inkább az eszünk, a gondolataink és az álmaink erejével kell harcolnunk.

254. oldal


A sorozat következő kötete

Így neveld a sárkányodat! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Zog, a sárkány
David McKee: Elmer
Beatrix Potter: Tüskés néni kalandjai
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai
Beatrix Potter: Egérke asszony kalandjai
Julia Donaldson: A Graffalókölyök
Alan Alexander Milne: Holnemvolt
Beatrix Potter: Nyúl Péter kalandjai
Beatrix Potter: Tomi Cica kalandjai