How ​to Twist a Dragon's Tale (How to Train Your Dragon 5.) 12 csillagozás

Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

The heat is on for Hiccup as he is called to save the day once again. Someone has stolen the Fire-Stone. Now that the volcano on Volcano Island has become active, the tremors are hatching the eggs of the Exterminator dragons! Can Hiccup return the Fire-Stone to the Volcano, stop it from erupting, and save the Tribes from being wiped out by the terrible sword-claws of the Exterminators?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Hodder Children's Books, London, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780340999110 · Illusztrálta: Cressida Cowell
>!
Hachette, 2014
ASIN: B00HNEODEK · Felolvasta: David Tennant

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Cressida Cowell

25 tag · 17 karc · Utolsó karc: 2020. június 14., 17:29 · Bővebben


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gnocchi7 I>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Valahol ennek a kötetnek a környékén van egy kis laposodás a történetben, ez és a következő pár kötet ilyen átvezetés/átkötés addig, míg be nem indul a VALÓDI történet. De érdemes odafigyelni, mert bár elsőre úgy tűnik, hogy nincsenek benne olyan nagyon lényeges mozzanatok, majd sokszor lesz utalás később. ;)

Igazából azok a könyvek, amik az első, és a nyolcadik között játszódnak, tényleg olyan gyermetegek, de utána visszasírjátok a gyermetegséget, mert az igazság fájdalmas…

FitzwilliamDarcy667>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Nagyon jó volt ez a rész. Már az elejétől nagyon mozgalmas és izgalmas, bemutat egy új karaktert rögtön a könyv elején és végig nagyon fontos szerepe van. Az Exterminator sárkányok kellően ilyesztőek és fenyegetőek. Az ellenség aki visszatér már eléggé régóta sejtetve volt, és Humongous történeténől azonnal le lehetett vágni, hogy kiről van szó. Humongous karaktere is nagyon jóra sikerült a „szerelmi szál” is jó volt elfért benne és gyakrolatilag az indította be az eseményeket amik idáig vezettek. A könyv végén a Fire Dragon megjelenése is kellően meglepő volt, kár, hogy nem volt róla rajz. A legvégén Hiccup anyukájáról szóló rész pedig kicsit szomorkás volt, de csak kicsit lett megemlítve. Viszont Alvin lehet hogy még mindig képes lesz visszatérni?

Rémálom P>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Micsoda kaland volt ez! Olvastam kritikát, miszerint ez a rész már vesztett a varázsából és nem olyan „Hiccupos.” Lehet, hogy maga a megoldás sokat múlott a szerencsén, és nem Hiccup eszén, de a bátorsága és a jószívűsége még mindig kulcsfontosságú. Mivel mese megint van egy halom morális tanulság. DE! DE! DE!
Hogy lehetett ilyen fantasztikus csavart beleírni? Annyira szomorú volt, noha a történet vidám és vicces, mégis volt, aki nem kapta meg a jó végét. És az epilógus meg tőrt döfött a szívembe. :(
Még mindig azt mondom, hogy szívesen olvasnám ezt felnőtt vagy YA könyvben is.

2 hozzászólás
Ri_ver>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Fhú… Zseniális. Ha egy szóval kellene jellemezni, azt hiszem ez lenne a megfelelő.
Az írónő apró szófordulatokkal is meg tud nevettetni, amellett, hogy közben apró darabokra zúzza a szívemet. Az finom kis részleteket imádom benne a legjobban. Hogy Stoic mennyire nagyon szereti Hiccupot, hogy Hiccup és Toothless mennyire közel kerültek már egymáshoz, bármennyire is csépelik egymást, hogy Toothless mennyire önzetlen az önfejűsége mellé…
De nem lehet kihagyni a sületlenségeket sem. Más könyvben nem fognak a láván sárkányháton szörfölni…
A befejezés pedig ismételten feltette a koronát az egész könyvre.

AgiVega IP>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Aranyos volt, de nekem valami hiányzott belőle. Úgy éreztem, hogy mire beindult a történet és engem is magával ragadott, már vége is volt.

lejla>!
Cressida Cowell: How to Twist a Dragon's Tale

Durva néha, hogy ez gyerekkönyv, azért nem kíméli a kis gyereklelket. :D Ami amúgy nem baj. Mert közben meg tök édes meg jópofa az egész. Eléggé aggódtam, hogy ebből hogy keverednek ki Hiccupék. Ja meg már volt spoiler. Az a legmenőbb!


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

Human hearts are not made out of stone.
Thank Thor.
They can break, and heal, and beat again.

Ri_ver>!

Toothless had lost his head on that occasion, and singlehandedly CHARGED the flock and chased it into the Dragon Toilets. (He claimed it was an accident, but Hiccup had his suspicions.)

CsepAdri>!

Fishlegs's dragon, Horrorcow, the only vegetarian hunting dragon anybody has ever heard of, had gone to sleep in Fishlegs's arms on the way up, and Fishlegs was trying to hold her head up in a way that looked like she was awake, and listening intently, because Gobber had strong views on how everybody at the lesson really ought to be conscious.

CsepAdri>!

„Can T-T-Toothless just eat a verysmall one?” asked Toothless, in a very small voice.
„No,” whispered Hiccup.
„So, ON our riding dragons, we will approach the reindeer QUIETLY – no farting, Dogsbreath – and we will carefully surround the herd and see whether we can guide it back toward Hooligan Village. Any questions so far? Yes, Clueless?”
„Which were the round fluffy ones again?” asked Clueless.

CsepAdri>!

„C-C-COME ON!” bawled Toothless indignantly. Toothless lacked a sensitive side. „Everybody else w-w-will have WON by now!”
„NOBODY is going to be winning, Toothless,” said Hiccup, patiently persuading the Windwalker to move on and catch up with the others. „Herding isn't a winning kind of thing.”
„OK. Toothless'll just scare the reindeer a little… K-K-Keep em on the run…” said Toothless.

CsepAdri>!

„Now, we have to stay very relaxed and orderly. We don't want to alarm them and split up the herd. Call your hunting dragons to heel. Hiccup, in particular, I want you to keep good control of Toothless; we don't want a repeat of the Sheep-in-the-Toilets incident.”
„No, sir. Toothless, did you hear that?” whispered Hiccup sternly. „You're going to stay, very calm, aren't you?”
Toothless shuffled along Hiccup's shoulders and looked deeply and solemnly into Hiccup's eyes. He nodded eagerly. „Ohhhh, yes, yes, yes, T-T-Toothless will be v-v-very calm, oh yes.”
Hiccup blinked. Dragons' eyes are hypnotic, and he was already starting to feel dizzy. „You promise?” whispered Hiccup.
„T-T-Toothless promises, cross his claws and hope to did…” And he licked Hiccup on the nose with his little forked tongue.
Hiccup took a good firm hold of the little dragon's body nonetheless.

CsepAdri>!

LEARNING TO SPEAK DRAGONESE AT BEDTIME
Dragon: Toothless ava z-z-zuzzspook, Toothless uptime SNIP-SNAP.
Toothless had a nightmare. Toothless get up RIGHT NOW.
You: (sleepily) May is di middling o di Zuzztime! But it's the middle of the night! PAUSE You (warningly): Na flicka-fiame di sieepysiab, Toothless, NA FLICKA-FLAME DI SLEEPY-SLAB! NA FLICKAFLAMEOH, Toothless!
Don't set fire to the bed, Toothless, DON'T SET FIRE TO THE BED! DON'T SET FIRE TO THE – OH , TOOTHLESS!
Dragon (delightedly): Hiccup izzup! Hiccup izzup! Hiccup tickla wit-Toothless?
Hiccup is up! Hiccup is up! Will you play with me?

Ri_ver>!

„Is it just me, ” whispered Fishlegs, „or is this guy really rather irritating?”
„It's just you,” said Hiccup, gazing at Humungous in total admiration.

Ri_ver>!

I am afraid that Vikings have rather a basic sense of humor and one of their number getting his trousers removed was just the kind of simple joke that really amused them.

Rémálom P>!

„I must say,” said Humungous, „I think the clever thing to do would be to get out of here as fast as is humanly possible. But I have got to admire your suicidal bravery, mad and completely pointless as it is. Good luck, everybody!”


A sorozat következő kötete

How to Train Your Dragon sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. M. Barrie: Peter Pan
Shannon Hale: The Storybook of Legends
Melissa de la Cruz: The Isle of the Lost
Judit Berg: Rumini
Marcus Sedgwick: Flood and Fang
Laura Ellen Anderson: Amelia Fang and the Trouble with Toads
Eva Ibbotson: Which Witch?
Dean Lorey: Nightmare Academy
J. R. R. Tolkien: The Hobbit
Dodie Smith: The Hundred and One Dalmatians