A ​Nukkalave pikkelye (Hajdan varázslói 3.) 28 csillagozás

Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Ábránd és Czár menekülni kénytelen, üldözik őket: harcosok, varázslók, és ami a legrosszabb: boszorkányok is.
Ábránd harcos, van egy elvarázsolt kanala, az egyik szeme varázserővel bír. Czár varázsló, kezén veszélyes boszorkányjel van. Vajon megtalálják a boszorkányoktól megszabadító varázsszer hozzávalóit, mielőtt a boszorkánykirály megkaparintaná a vasra is ható varázslatot? Rémisztő, fordulatos kaland vár a két főhősre, és VALAKI elárulja majd őket…
A nagysikerű Hajdan varázslói sorozat harmadik része még izgalmasabb kalandokkal várja olvasóit.

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155716348

Kedvencelte 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Méltó folytatása a sorozatnak. Megmondom őszintén a második rész után egy picit tartottam tőle, hogy nem- e elindul lefelé a sorozat, de szerencsére nem így történt. Nekem a történettel kapcsolatban már csak egy kérdésem van. Hol a folytatás ?
https://www.youtube.com/watch…

kratas P>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

„A szeretet gyengeség..”
Egyre jobban szeretem ezt a sorozatot, nagyon szép érzéseket ad át, miközben egy izgalmas és pörgős fantasyt olvashatunk.
Kedvencem Perdita és az iskolája, de tetszett a Nukkalave része is spoiler. És természetesen Miszliket is a szívembe zártam, ő a legjobb behemót :)

Bogi_könyveskuckója>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Ábránd és Czár kalandjai tovább folytatódnak.
Az írónő ismételten egy nagyon izgalmas folytatással lépett meg minket. Az illusztrációk a könyvben nagyon gyönyörűek és varázslatosak. Emelik a könyv színvonalát. Szinte minden egyes oldal elolvasása után izgatottan várom a következőt, hogy vajon milyen rajzot találok rajta.
Nagyon tetszik az a világ, amit az írónő megalkotott. Minden egyes könyv olvasása közben egyre jobban bontakozik ki és szélesedik az olvasó látóköre a világgal kapcsolatban.
A történet most is csavaros volt és humoros. Felnőtt fejjel is nagy izgalommal olvastam, nagyon szurkoltam Ábrándnak, Czárnak….na és persze Silbaknak is (Ebben a részben most ő kapott nagyobb szerepet), remélem sikerül legyőzniük a Gonoszt.

>!
404 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155716348
SitkuFanni>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Nagyon tetszett ez a rész is. Tudom, hogy nem engem akar megcélozni korosztálynak, de ettől függetlenül is tetszett. Ez az egyik kedvenc gyerekkönyv sorozatom és nagyon várom már a következő részt is. :)

AdriiV>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

A Nukkalave pikkelye szerencsére ugyanúgy tudta tartani a szintet, mint a sorozat előző részei.
Habár az első és második rész értékelésénél is leírtam, de ennél a könyvnél is le kell szögeznem, mennyire csodálatosak Cressida Cowell illusztrációi. Nagyon illenek a könyvei stílusához.
A könyv több mint 400 oldalas, mégis szinte repültek a kezeim alatt a lapok, és ugyanolyan izgalmas volt, mint a sorozat előző kötetei.
Ebben a részben talán több volt az érzelmi hullámvasút. Sokszor nem sikerültek úgy a dolgok, mint ahogy a hőseink szerették volna, ugyanakkor ezek a letargiák nem tartanak sokáig. Újra remény szökik a szívükbe, vagy külső hatásra, vagy önmaguktól.
Noha az írónő műveit általában a 10-14 éves korosztálynak ajánlják, sok fontos dologról tesz említést, mint például a diszlexiáról vagy a mértéktelen erdőkiirtásokról, amikből sokat tanulhatnak nem csak a gyerekek, hanem mi, idősebbek is.
Ebben a részben főleg Silbak kap nagyobb szerepet, amivel egyáltalán nem volt problémám, mert eddig szegény eléggé háttérbe volt szorulva. Jó volt igazi hősként látni. Kár, hogy emiatt meg alig volt szó Czárról meg Ábrándról, de szerintem úgyis visszatér rájuk a hangsúly a negyedik részben.
spoiler
Természetesen ajánlom, mint a sorozat előző részeit is! (:

KatieWR>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Nagyon be tud szippantani ez a sorozat, és nagyon örülök, hogy magyarul is megvettem elolvasni :D Cressida Cowell rendkívüli bölcsességgel tudja írni a gyerekeknek szóló könyveit, hogy még felnőttként is remekül lehet szórakozni rajtuk, ráadásul ebben a sorozatban felnőtteket is szerepeltet, szóval az idősebbeknek is van kapcsolódási pontjuk. Szórakoztató, kreatív és izgalmas kaland, a rajzokat pedig külön nagyon szeretem.

tees06>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Mindenképp nagyon jó a történet és a sztori. Érdekes, folyton tudnak új dolgokat mutatni, és nagyon jók a fordulatok. Szeretem mind a két főszereplőt, és nagyon kíváncsi leszek, hogy most mi fog történni, hiszen eléggé izgalmas vége lett a történetnek.

Gál_Lehel>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Eddig ez a resz tetszett a legjobban.Alig varomm hogy olvassam a folytatast.A szereplok egyre batrabbak es sajnalom Guzununut, de remelm a folytatasban jobbra fordul a sorsa.Nagyon erdekel, hogy legyozik-e a Boszorkany kiralyt.

youlcsi>!
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye

Még mindig annyira, de annyira úúúúúútálom a függővéget!
off


Népszerű idézetek

read_happilyeverafter>!

Vannak kedves emberek a világon, csak meg kell találni őket.

164. oldal

AdriiV>!

Mindig meg kell látni a dolgok jó oldalát…

117. oldal

AdriiV>!

Néha csak akkor látjuk meg igazán valaminek az értékét, amikor már majdnem elveszítettük.

211. oldal

AdriiV>!

Az élet rengeteg mindenből áll, ezek között akadnak vidám, szomorú és közömbös élmények egyaránt, és nekünk a szomorú, de még a közömbös eseményekről sem szabad megfeledkeznünk.

150. oldal

read_happilyeverafter>!

Figyeljétek meg, hogyan változtatja meg a mese egyszerre azt, aki hallgatja, azt, aki szerepel benne, és azt, aki meséli.

397. oldal

annasimple>!

Attól, hogy még nem próbáltad, nem biztos, hogy nem is fog menni.

102. oldal

youlcsi>!

Felgyújtani sokkal könnyebb az erdőt, mint aztán eloltani a tüzet.

74. oldal

AdriiV>!

Sokszor akkor is kudarcot vallunk, ha mindent beleadunk egy feladat megoldásába…

244. oldal

AdriiV>!

Mindannyian tévedünk. Mindenki megérdemel egy második esélyt.

280. oldal


A sorozat következő kötete

Hajdan varázslói sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. Frank Baum: Óz, a csodák csodája
Ecsédi Orsolya: Banyavész
C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Roald Dahl: Boszorkányok
Matt Haig: Karácsony apó és a csokitojás
Nyulász Péter: Helka
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár
Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete