Mielőtt ​elbukunk (Megtört lelkek 3.) 142 csillagozás

Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha ​gyémántra vágysz, ne játssz tovább kavicsokkal

Egyetlen pillanat elég volt ahhoz, hogy Dominic Kinkaide világa összeomoljon. Az érettségi előtti estén történtek örökre megváltoztatták őt, amelyek miatt egy kemény és öntörvényű ember lett belőle – a világ szemében ugyan híres színész, valójában egy megtört lélek. A huszonnégy éves férfit már csak az foglalkoztatja, hogy az igazi arcát mások elől különféle álarcok mögé rejthesse.

Jacey Vincent huszonhárom évesen nem is sejti, milyen romboló hatással volt rá az apja érzéketlensége. Mindez élő bizonyítéka annak, hogy nemcsak egy pillanat tudja megtörni az embert, hanem a pillanatok hiánya is. Férfiak karjában keresi az elfogadást, hogy megtölthesse a szívét némi melegséggel. Ez a terv egészen jól működik, amíg meg nem ismerkedik Dominickel.

Amikor a megcsömörlött Dominic és a karakán Jacey találkozik, a férfi titkai és a nő gondjai a kölcsönös vonzalomból hamar vihart kavarnak. Vajon ebben a viharban… (tovább)

>!
Libri, Budapest, 2018
424 oldal · ISBN: 9789634334385 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Libri, Budapest, 2018
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331520 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dominic Kinkaide · Jacey Vincent


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 63

Kívánságlistára tette 59

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Ez a könyv én vagyok……

Csodálatosan borzalmasan hátborzongató.
Kedvenc!

A csodába kedves Kiadó tegyék számunkra teljessé a sorozatot a kiegészítő és a még hiányzó részekkel!!!!

5 hozzászólás
Magdi1017 P>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Szerintem a sorozat minden része nagyon jól sikerült,de talán ez volt az a rész, ami a legjobban megfogott a három közül. Jacey az elején egy hebehurgya, szeleburdi lánynak tűnt, aztán szépen lassan kiderült, hogy megvan a magához való esze, és érettebb, mint elsőre az ember gondolná. Tudom, hogy butaság, de egy darabig a szívem mélyén drukkoltam, hogy hátha esetleg Brand és ő…. De ez nem így volt megírva – szó szerint :).
Dominic pedig valóban elég súlyos terhet cipel, és amikor az igazság teljes egészében napvilágot látott, lestem…
Mondjuk az epilógus eléggé elrugaszkodott a valóságtól, de kit érdekel?
Kell a folytatás, de nagyon! :)

ria_konyvei>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Jajj, de nagyon szerettem ezt a könyvet is.
Őszintén szólva eléggé féltem, mivel a második könyv végére már nem volt túl szimpatikus nekem Jacey karaktere, de örülök, hogy Dominic és ő egymásra találtak. Két megtört lélek, együtt tesz nagy lépést.

Ez a könyv azért kicsit másabb volt mint az előző kettő. Természetesen itt is fontos témákat épített a történetbe az írónő, amiért hálás vagyok mert így egy lelket adott az egész könyvnek. Imádtam.

Erotika szempontjából szerintem a három könyv közül talán ez volt a legbizarrabb. Úgy érzem ebben a könyvben több szerepet is kapott mint eddig.

Jacey a könyv végére szerintem, egy látványos karakterfejlődésen ment keresztül, a végére tényleg elhittem hogy igazi bátor és félelmet nem ismerő lány.
Dominic karaktere elég sok fejtörést okozott nekem, mivel az elején nem tudtam őt hova tenni. De végül azért sikerült nekem is megértenem őt. Nagyon nehéz dolgokat élt meg, akkor is ha híres színész. Ez is bizonyítja, hogy attól hogy valaki híres és gazdag még nem biztos hogy tökéletes élete van.

Az írónő mesterien ért ahhoz, hogy az utolsó 100-150 oldalra hagyja a legnagyobb csavarokat és a legtöbb titkot tárja fel. Nem bírtam letenni!

Nagyon szerettem az egész könyvet. Remélem kiadják egyszer a többi részt is magyarul.

Anarchia_Könyvblog>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Courtney Cole regényei már első olvasásra is óriási hatással voltak rám. Mert az írónő olyan fogalmazást és stílust képvisel, ami lapról lapra egyre inkább olvastatja magát. Köszönettel tartozok a kiadónak, hogy lefordíttatta és megjelentette ezeket a műveket, reménykedek abban, hogy esetleg a sorozat további részeit is megismerhetjük majd.

A Mielőtt elbukunk című alkotás a Megtört lelkek sorozat harmadik része. Úgy vélem, hogy a három történet közül talán ezt éreztem leginkább a magaménak. Mert maga a világ és a karakterek is olyan valóságosan lettek megszemélyesítve, mintha a szereplőkkel együtt élnénk át az eseményeket.
Az elmúlt időszakban kicsit nehezebben megy az olvasás, mintha picit válságban lennék. Azonban eme regény olvasása közben úgy éreztem, hogy bármi lehetséges. Sziporkázva mélyedtem bele minden egyes alkalommal és óráról órára csak annyit láttam a könyvből, hogy egyre kevesebb olvasatlan oldal áll előttem.

Ajánlom mindazoknak, akik olvasták az írónő eddigi regényeit, hiszen kisebb részben összefüggnek a karakterek, események. Emellett nyugodt szívvel javaslom azoknak is, akik szeretik a romantikus történeteket. Mert ez kiemelkedik a tipikus love sztorik közül, sokkal többet nyújt, mint első pillantásra gondolnánk.

A teljes ajánlómat itt olvashatod: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/02/28/courtney_c…

Silverlight>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Egy nagyon érzelmes, romantikával átszőtt történet, a szerelemről, a csalódásról, az élni akarásról. Megismerhetjük belőle azt, hogyan tud valaki átlépni a múlt fájdalmán egy új szerelem küszöbével a kapuban, A megbocsátás könyve ez. Nekem nagyon tetszett. Bár nekem a megtört lélek ez esetben csak a pasi esetén jött át, mert hát világos volt, hogy miért törött a nő szíve, de valahogy az feledésbe merült a történet forgatagában. Egy olyan dolog amin ő keresztül ment kicsit hangsúlyosabbá kellett volna válnia. Elég sok volt benne az időhúzás, és néha elég érdekesen oldódik meg a szituáció, de az érzelmi töltete miatt jár a négy csillag.

>!
Libri, Budapest, 2018
484 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331520 · Fordította: Horváth M. Zsanett
ap358 P>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Az írónő – ahogy az első két kötetben is – most is egy mély témához nyúlt, a karaktereinek olyan hátteret és lelki sérüléseket „tervezett”, amelyek önmagukban megalapoznak egy jó történetet.
Viszont ezúttal is úgy éreztem, a sérülések csak indokok voltak, akadályok a szereplők között, de nem alkották azok szerves részét. Nem lehetek veled, mert gondjaim vannak. – kifogások sorát képezték a múlt hibái.
A megtörtséget elsősorban Dominic viselkedésében éreztem, de ott is erősnek véltem a szexuális töltetet. Számomra nem hiányzott ez a fajta érdeklődés, mintha Mr. Grey betrollkodta volna magát a sorok közé.
Ami Jacey illeti, azt hittem, a második kötet eseményei nagyobb hangsúlyt fognak kapni. Nála nem jött át a megtörtség. A könyv elején egy lesüllyedt lányt láttam, aki villámcsapásként változott át, és sem megbánást, sem fájdalmat nem mutatott. Hacsak a Dom iránti vonzalmát nem veszem figyelembe.
A vége egyenesen kiakasztott. Szegény Chris évekig szenved, Sin meg megússza ennyivel? És mi volt ez az epilógus?
Összességében olvastatta magát a könyv, de gyengének találtam, nem tudott magával ragadni és meghatni.

Trice29 P>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Tetszett is, meg nem is. Maga a történet és a mondanivaló jó, de a kivitelezés nekem már túl sok. Annyira meg akar hatni, hogy már nem megy. A szereplők sem lettek a gyengéim, még Jacey volt a legelviselhetőbb.

ladydark>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

Nagyon nagyon jó volt a könyv!
Nagyon jól megalkotta az írónő. A három könyv közül talán ennek volt a legjobb a történetszála. A karaktereknek is nagyon mélyen kidolgozott személyiségük volt, soha nem csak a felszíni réteget kapargattuk. Fájdalmas és borús volt a történet, igazi sírós cselekménnyel, nagyon bele tudtam élni magamat.
Mégsem tudtam megadni rá az 5 csillagot és ennek 2 oka van:
Először is az a puma támadásos dolog annyira de annyira felesleges volt, hogy nem tudom szavakba önteni. Mert értem én, hogy kellett oda a szereplő megsebesülése, de könyörgöm, lehetett volna egy sima elbotlás és akkor mindjárt minden rendben lett volna, nem kellett volna ilyen, kissé valószerűtlen dolgot is belecsempészni.
A második pedig a könyv epilógusa. Nagyon szép volt az a „szellem” vonulat, mert ebből tudtuk meg, mire is volt jó maga a prológus, de valahogy másképpen kellett volna megoldani, mert ez a szellem dolog megint csak kizökkentette a könyvet, és így a lezárása nem lett olyan értékes. vannak könyvek, ahol ez a „szellemes” rész szépen beleépül a cselekménybe és tényleg jól mutat, de ebben az esetben ez nem mondható el.
Mindezektől eltekintve megéri elolvasni, csak ajánlani tudom.

martonka77>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

A sorozatból ez a rész tetszett a legkevésbé.
De azért nem panaszkodom.
Csak egy valamit nem értek: a férfiak gyermek- illetve fiatalkori traumája miért eredményez a könyvekben szexuális aberrációt???
Jacey-t már az eddigi részekben is bírtam, és boldogan shippeltem volna Branddel… Dehát ő nem így gondolta…
Dominic fura volt. A fura szokásai, az egész élete… Az elején nem volt szimpatikus, de aztán elkezdett változni, és a véleményem is róla. A végére egészen megszerettem.
Tényleg kemény volt, ami történt vele.

K_A_Hikari>!
Courtney Cole: Mielőtt elbukunk

„Ahhoz, hogy túltedd magad valamin, előbb szembe kell nézned vele.”

Nem nagyon tudok dűlőre jutni ezzel a könyvvel, egyszerűen nem volt az igazi. Túl sok mindent sűrített bele az írónő feleslegesen, és ami meg igazi mélységet adott volna a történetnek, az érzelmek az úgy el lett felejtve. Sajnálom, hogy a végére ennyire meggyengült a trilógia, pedig összességében szerettem, olvasmányos stílusú. Csak olyan, mint a második kötet is: egyszerűen túl van nyújtva.
Kár érte, sokkal jobb is lehetett volna.

Blogbejegyzés: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/08/courtney-co…


Népszerű idézetek

ria_konyvei>!

– Sose felejtem el, honnan jöttem.

30. oldal, Második fejezet, Dominic

nypiro P>!

Azt már határozottan megtanultam az életben, hogy senkit sem kényszeríthetünk arra, hogy szeressen minket. Vagy akár csak kedveljen. Vagy velünk akarjon lenni.

Kapcsolódó szócikkek: Jacey Vincent
ria_konyvei>!

A baleseti váróterme olyan, mint az elveszett lelkek purgatóriuma.

331. oldal

Doró32>!

Az élet néha nehéz, de csak akkor tud megtörni minket , ha hagyjuk.

420. Oldal

Doró32>!

Az életünk a miénk. Ha nem tetszik, ha elszomorít minket, ha napi szinten elveszi a kedvünket, változtassunk rajta! Változtassunk meg mindent, hogy szeressük az életünket, és olyan legyen, amilyennek akarjuk.

420. Oldal

nypiro P>!

Mert én Dominic kibaszott Kinkaide vagyok, és engem semmi sem érdekel. Semmi sem hat meg, mert nem hagyom.

Kapcsolódó szócikkek: Dominic Kinkaide
Anarchia_Könyvblog>!

– […] a legjobb dolgok az életbe megérik a legnagyobb kockázatot. A szerelem is egy ilyen dolog. Összetörheti a szívünket? Igen. De még mennyire. De gyakran, mielőtt elbukunk, szárnyalunk.

Christi26>!

Egy okos ember egyszer azt mondta nekem: „Mielőtt elbukunk, szárnyalunk”.

408. oldal

Cassie1204>!

Ahhoz, hogy túltedd magad valamin, előbb szembe kell nézned vele.

379. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Jay Crownover: Rule
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Penelope Douglas: Nélküled