Ha ​velem maradsz (Megtört lelkek 1.) 197 csillagozás

Courtney Cole: Ha velem maradsz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében

A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634334361 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331513 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Mila Hill · Pax Tate


Kedvencelte 19

Most olvassa 13

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 142

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa 
Courtney Cole: Ha velem maradsz

a mának kell élned. A holnap nem garantált.

A történet egy elég erőteljes helyzettel indít, ami sokunkból együttérzést vagy ellenszenvet fog kiváltani. Ezzel ellentétben egy picit azt hiszem csalódtam. Nem tudom miért, de én valahogy azt hittem nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani a káros szenvedélynek. De sajnos kicsit átsiklottunk felette és sokszor éreztem, hogy Pax is elbagatellizálja.
Volt ebben a könyvben valami, valami megfoghatatlan. Ami miatt egészen a feléig nem éreztem azt, hogy több is lehetne ebben, mint ami. Nem tudtam megfejteni mi hiányzik mert élveztem Pax kicsit nemtörődöm és néha roppant szókimondó stílusát és a humorát. Időnként felelőtlen volt de a felszín alatt tényleg érződött, hogy változni akar és érzékeny lélek. Mila pedig kedves, türelmes. Tipikus rossz fiúhoz való jó lelkű lány.
Jó lett volna néhány karakteres mellékszereplő, akik egy is plusz színt vihettek volna bele a történetbe, de így sem volt rossz mert nem volt ami elvonja a párosról a figyelmet.
A „hiány” ellenére miért lett öt csillag? Mert volt egy pont, ahol valami átfordult és csak annyit vettem észre, hogy sírok. Végre sikerült egy kicsit közelebb kerülnöm a karakterekhez és minden annyira letaglózott. Olvassátok el a történet után az írónő utószavát, személyes és őszinte. Az az igazság, hogy ha csak másodkézből is de néhány éve én is hallottam ilyesfajta történetet és még mai napig eszembe jut. Hiába, néha tényleg kegyetlenek az emberek.
Összességében ez egy néhol bohókás, olykor komolyabb hangvételű történet. Egy út csak azért mert könnyebb, nem biztos hogy célravezető és fényes. Az viszont, ha kitartasz a nehéz időkben, csak téged igazol. Mindig kell, hogy legyen valami jó, amibe az ember kapaszkodhat és a segítő kezet sem szégyen megfogni. Közhely, de a nap is mindig süt, még ha el is takarja a felhő. A baj mindig múló állapot :)
Szerettem, én ajánlom Nektek.

"Járj szelíden zajban és rohanásban.
És emlékezz a békére a csöndben"

10 hozzászólás
>!
Naiva P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Az első fejezetből, vagyis már az első jelenetből kiindulva, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó, ilyen szép és egészen megható történet lesz. Igazából el sem akartam hinni az első jelenetet.
Kellemes meglepetés volt. Arra számítottam, hogy egy újabb sablon rosszfiú/jó kislány történet, de nem. Nem egészen.
Pontosabban a történet főhőse egy rosszfiú, akinek tulajdonképpen aranyból van a szíve. A múltjának köszönhetően rengeteg érzelmi problémája van. Éppen ezért úgy érzi, nem érdemli meg a szeretetet. Egészen addig, míg Mila be nem toppan az életébe és szó szerint meg nem menti az életét.
Mila nagyon cuki, önzetlen hősnő. Csak fokozta a szimpátiámat, hogy fest és művészlélek. Nagyon szerettem a közös jeleneteiket. Éreztem közöttük a szerelmet. Az aktfestős jelenet nagyon aranyos volt és szexi. Egy pillanatra sem éreztem, hogy unatkoznék. Nagyon olvastatta magát.
Ami egy kicsit zavart, az a kevés mellékszereplő. Kicsit nehéz elhinni, hogy egy tetovált, extrovertált személyiségű fiatal srácnak nincs egyetlen haverja (se) bármilyen társasági élete. Azt a kevés mellékszereplőt viszont annál jobban szerettem. Kíváncsian várom Madison történetét.

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Erre is elsőre @ZitussKa értékelése keltette fel az érdeklődésemet, aztán láttam, hogy a többieknek is nagyon tetszett, így most végre belevágtam. ^-^
Egy szó, mint száz, nagyon tetszett! Igen, az eleje pont egy olyan durr-bele-a-legrosszabba szitu, aminek hála Pax-et egyszerre sajnáltam, és találtam visszataszítónak. Nem semmi problémákkal küzd szegény srác, és tényleg szerencsésnek mondhatja magát, hogy ki tudott lábalni egy ilyen helyzetből. Szóval elnyerte a legrosszabb könyvpasi bemutatkozást, de a végére a csodálatomat is.
Nagyon tetszett Mila racionális gondolkáda, hogy nem ugrott bele egyből egy ilyen látszólag instabil kapcsolatba, hanem meg is mondta, hogy csak lassan akar haladni.
Azt hiszem a kedvenc jelenetem az, amikor Pax kiakad a csónakban Milara, viszont a lány olyan nyugodtan kezeli az egészet. Nem támad vissza, hanem szépen nyugodtan próbálja elmagyarázni, miért is érzi kicsit bizonytalannak magát.
Csak azért nem adom meg az 5 csillagot, mert szerintem lesz ez még jobb is, így egyenlőre arra tartogatom. :)

4 hozzászólás
>!
Milli88 P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

„A szeretet nem szűnik meg soha.”

Ha egy szóval kellene jellemeznem ezt a könyvet, akkor azt mondanám róla, hogy intenzív. Gyorsan pörögnek egymás után az események, de mégsem túl gyorsan. A hangulata kimondottan jó és izgalmas, mikor megnyugodott volna a lelkem, akkor az írónő belevitt egy olyan jelenetet, egy olyan csavart a sztoriba, amitől csak néztem a szó jó értelmében. Ez jellemző volt az egész könyvre. Mindig történt valami érdekes, romantikus, borzalmas dolog, ami egy percre is alig engedte letennem a könyvet.
Összességében egy nagyon jó könyv két sérült emberről, akik egymásban találják meg a boldogságot és a szerelmet.
Az epilógus és a bónusz jelenet pedig feltette az i-re a pontot.

Garantált, hogy a második részt is olvasni fogom. Kíváncsi vagyok arra, hogy Madison története mit tartogat számunkra.

>!
Magdi1017
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Ez az a könyv az, amiről bátran állíthatom, hogy meghatott.
Bár az elejére visszagondolva nem gondoltam volna. Egy kendőzetlenül nyers, és megdöbbentő szituációban található már az első oldalakon hős szerelmesünk, Pax, ami nem sok jót ígér vele kapcsolatban.
Érezteti az írónő, hogy valami nem kerek a férfi múltját illetően, de mindig csak kicsi morzsákat csippentget elénk, nem ront ajtóstul a házba. Tate igazából nem rossz ember, sőt egy érzékeny és szeretre éhes figura. Amikor viszont napvilágot lát a titok, ami nem is titok, hanem inkább egy feldolgozatlan trauma, egy borzalmas emlék, és sokk, akkor nagyon sok dologra megadja a választ,miután farkasszemet néz a gyerekkorával, amit mélyen eltemetett magában.
Mila pedig egy csupaszív, önzetlen és odaadó partner, aki mellette áll, hogy feldolgozhassa a vele történteket.

>!
kellyolvas P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Újabb tetovált, rosszfiús történet, mégsem éreztem ismétlődő kliséhalmaznak, hogy miért?
Tudhatni már az elejétől, hogy valami mély lelki sérülés lappang Pax múltjában, kaptam apró információkat, de igazság mellbevágó volt. A mélyen beágyazódott lelki sérülés hosszú éveken át kínozta Paxot, nem kevés erő kellett hozzá, hogy segítséget kérjen, nem is ment ez könnyedén. Pax egy kívülálló szemében egy elkényeztetett aranyifjúnak tűnik, aki piára, drogra és nőkre költi a pénzét, és aki nem is vágyik ennél többre. Olyan üres belülről, hogy nem is akarna valódi kapcsolatot, nem tudná elviselni, hogy másra is kivetítse a saját problémáját. A drogokkal pengeélen táncol, tényleg nem függő, de a szenvedély előszobájában áll, pontosan tudja mire képes a drog és a pia, milyenek a hatásai és mennyire közel van a lejtő széle. Ekkor lép az életébe Mila, aki miatt képes lenne változtatni az életén. Mila megérti őt, tudja, hogy segítségre szorul, és kézen fogja őt. Ugyanakkor a lány a buktatókat is látja és tud nemet is mondani, ha arra van szükség, még ha meg is szakad a szíve. Erős volt ez a lány, volt benne határozottság, ugyanakkor együttérző és segítőkész, pont ilyenre vágynak a pasik.
A kémia az első perctől működik közöttük, cukik voltak együtt, nem volt nagy rohanás, az érzelmek kellő idő után mélyültek el. Néhány szexjelenet eléggé nyersen szókimondóra sikerült, de mégsem volt sértő, a romantikusabb együttlétek kiegyensúlyozták.
Nagyon tetszett a szerző stílusa, végig élveztem az olvasást, igazi kikapcsolódást nyújtott. Imádtam a váltott szemszöget, lehetetlen volt nem megszeretni a szereplőket, akik kellemesen felépített karakterek, nem hibátlanok, pont ettől hitelesek. Azt kaptam ettől a könyvtől, amit elvártam, a romantika mellett volt komoly mondanivaló is, a gyászfeldolgozás és a függőség nagy hangsúlyt kaptak, nem is tudok belekötni semmibe, a feles levonásom egy átgondolatlan jelenet miatt van, amit kár volt beletenni. spoiler
A történetnek egy kisváros ad helyszínt a Michigan-tó déli részén, Chicago közelében. Ha nem tudnám, hogy a szerző is erre él, szinte ki lehetne olvasni a sorok közül, annyira nagy szeretettel festi le a környéket. Oda tudtam képzelni magam, pedig nem nyáron járunk ott, hanem a latyakos téli időszakban.
Külön értékelem a szerző utószavát, amelyben megemlíti a regény keletkezésének körülményeit, és azt is, hogy Paxot egy valódi személyről mintázta, ez aranyos. A kiadó pedig azzal kedveskedik az olvasóknak, hogy helyet kapott a könyv végén egy extra tartalom, egy kivágott jelenet, amit korábban a szerző oldalán lehetett olvasni.
Minden rosszfiú kedvelő romantikus lelkű olvasónak ajánlom a könyvet!

>!
Tünde_JLT I
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Tetszett is, meg nem is.
Az eleje beszippantott, de ahogy közeledett a vége úgy távolodtam el a könyvtől.

2 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Courtney Cole: Ha velem maradsz

A sok gyilkolós, nyomasztó pszicho után jólesett szerelmes történetet olvasni.
Pax szexi, vad, jóképű pasi, akinek meg kell küzdenie a múlt démonaival. Azt gondolja, hogy az alkalmi erotika, a whiskey és a kábítószer majd gyógyír lesz a sebeire, de aztán megismeri Milát, a gyönyörű művészlányt.
Szerettem kettejük párosát, bár volt a könyvben némi teljesen felesleges dráma, de melyik NA könyvben nincs manapság?
Ettől eltekintve élveztem az olvasást, bár nem nevezném világmegváltónak a regényt, folytatni fogom a sorozatot. Kíváncsi vagyok Mila nővérének a történetére is.

>!
Illatos_Hópehely P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Ahhoz képest, ahogy kezdődött, egész jó kis sztori kerekedett ki belőle.
Hozta a szokásos formát szerelembe esünk, minden jó, aztán robban a bomba, szakítunk, végül a boldog befejezés.
Tulajdonképpen egy két szereplős történetet olvashattunk egy-két, a történet szempontjából nem túl fontos mellékszereplővel.
Kicsit fura volt, hogy Paxnek egyáltalán nem volt barátja és Milának is csak a testvére volt.
Hiába a váltott szemszög jó lett volna azt olvasni, hogy van egy jóbarát, akivel megbeszélhetik a dolgaikat. Egy cserfes barátnő, vagy egy mocskos szájú haver.

>!
agi89
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Ha hajnalig olvastam, hogy befejezzem akkor mondhatnám azt: „nem tetszett”? :D

Az első harmada az nagyon bevonzott, azután nem volt menekvés Mr. Tatetől bármennyire is éreztem a hibákat.
A párbeszédek sokszor olyan erőltetettnek érződtek. Nem tudom, hogy a fordítás miatt vagy ilyen volt eredetileg is a nyelvezete. általános iskolai fogalmazás

Megint egy habcsók történet, de most pont ezekre van szükségem.

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
ap358 P

„A szeretet nem szűnik meg soha.” Nagyot nyelek.
Ugyanakkor, a szerelemnek néha bokszkesztyűt kell húznia, hogy túlélje a nehéz időket.

277. oldal

>!
ap358 P

– Mindenáron okot akarsz találni arra, hogy miért lettem egy seggfej? Az ok… hogy egy seggfej vagyok. Vannak dolgok az életben, amiket nem lehet megmagyarázni. Pont. A seggfejek seggfejek. A szivárvány szép. A cicák aranyosak. A romantikus filmek szomorúak. Ez a világ rendje, erre nincs magyarázat.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pax Tate
>!
DarknessAngel

A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. S a szeretet nem szűnik meg soha.

A szerző utószava

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
>!
ap358 P

– (…) Néha nehéz hátrahagyni a múltat.
– Ez igaz – ismerem el. – Igazad van. Néha, a legrosszabbkor, a múlt visszatér, élénken.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill · Pax Tate
>!
Petrikcse

"Járj szelíden zajban és rohanásban.
És emlékezz a békére a csöndben"

>!
Anarchia_Könyvblog 

Nem változtathatsz meg egy embert, Mila. Soha. Mindenki olyan, amilyen.

>!
EditVagyok P

Lehet, hogy csúnya, gonosz farkas vagyok, de még a farkasoknak is szükségük van levegőre.

35. oldal


A sorozat következő kötete

Megtört lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
B. N. Toler: Lélekvesztők
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Vi Keeland: A beosztott