Ha ​velem maradsz (Megtört lelkek 1.) 111 csillagozás

Courtney Cole: Ha velem maradsz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében

A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?

Eredeti mű: Courtney Cole: If You Stay

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634334361 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331513 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mila Hill · Pax Tate


Kedvencelte 14

Most olvassa 14

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

a mának kell élned. A holnap nem garantált.

A történet egy elég erőteljes helyzettel indít, ami sokunkból együttérzést vagy ellenszenvet fog kiváltani. Ezzel ellentétben egy picit azt hiszem csalódtam. Nem tudom miért, de én valahogy azt hittem nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani a káros szenvedélynek. De sajnos kicsit átsiklottunk felette és sokszor éreztem, hogy Pax is elbagatellizálja.
Volt ebben a könyvben valami, valami megfoghatatlan. Ami miatt egészen a feléig nem éreztem azt, hogy több is lehetne ebben, mint ami. Nem tudtam megfejteni mi hiányzik mert élveztem Pax kicsit nemtörődöm és néha roppant szókimondó stílusát és a humorát. Időnként felelőtlen volt de a felszín alatt tényleg érződött, hogy változni akar és érzékeny lélek. Mila pedig kedves, türelmes. Tipikus rossz fiúhoz való jó lelkű lány.
Jó lett volna néhány karakteres mellékszereplő, akik egy is plusz színt vihettek volna bele a történetbe, de így sem volt rossz mert nem volt ami elvonja a párosról a figyelmet.
A „hiány” ellenére miért lett öt csillag? Mert volt egy pont, ahol valami átfordult és csak annyit vettem észre, hogy sírok. Végre sikerült egy kicsit közelebb kerülnöm a karakterekhez és minden annyira letaglózott. Olvassátok el a történet után az írónő utószavát, személyes és őszinte. Az az igazság, hogy ha csak másodkézből is de néhány éve én is hallottam ilyesfajta történetet és még mai napig eszembe jut. Hiába, néha tényleg kegyetlenek az emberek.
Összességében ez egy néhol bohókás, olykor komolyabb hangvételű történet. Egy út csak azért mert könnyebb, nem biztos hogy célravezető és fényes. Az viszont, ha kitartasz a nehéz időkben, csak téged igazol. Mindig kell, hogy legyen valami jó, amibe az ember kapaszkodhat és a segítő kezet sem szégyen megfogni. Közhely, de a nap is mindig süt, még ha el is takarja a felhő. A baj mindig múló állapot :)
Szerettem, én ajánlom Nektek.

"Járj szelíden zajban és rohanásban.
És emlékezz a békére a csöndben"

10 hozzászólás
>!
Naiva P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Az első fejezetből, vagyis már az első jelenetből kiindulva, nem gondoltam volna, hogy ennyire jó, ilyen szép és egészen megható történet lesz. Igazából el sem akartam hinni az első jelenetet.
Kellemes meglepetés volt. Arra számítottam, hogy egy újabb sablon rosszfiú/jó kislány történet, de nem. Nem egészen.
Pontosabban a történet főhőse egy rosszfiú, akinek tulajdonképpen aranyból van a szíve. A múltjának köszönhetően rengeteg érzelmi problémája van. Éppen ezért úgy érzi, nem érdemli meg a szeretetet. Egészen addig, míg Mila be nem toppan az életébe és szó szerint meg nem menti az életét.
Mila nagyon cuki, önzetlen hősnő. Csak fokozta a szimpátiámat, hogy fest és művészlélek. Nagyon szerettem a közös jeleneteiket. Éreztem közöttük a szerelmet. Az aktfestős jelenet nagyon aranyos volt és szexi. Egy pillanatra sem éreztem, hogy unatkoznék. Nagyon olvastatta magát.
Ami egy kicsit zavart, az a kevés mellékszereplő. Kicsit nehéz elhinni, hogy egy tetovált, extrovertált személyiségű fiatal srácnak nincs egyetlen haverja (se) bármilyen társasági élete. Azt a kevés mellékszereplőt viszont annál jobban szerettem. Kíváncsian várom Madison történetét.

1 hozzászólás
>!
Magdi1017
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Ez az a könyv az, amiről bátran állíthatom, hogy meghatott.
Bár az elejére visszagondolva nem gondoltam volna. Egy kendőzetlenül nyers, és megdöbbentő szituációban található már az első oldalakon hős szerelmesünk, Pax, ami nem sok jót ígér vele kapcsolatban.
Érezteti az írónő, hogy valami nem kerek a férfi múltját illetően, de mindig csak kicsi morzsákat csippentget elénk, nem ront ajtóstul a házba. Tate igazából nem rossz ember, sőt egy érzékeny és szeretre éhes figura. Amikor viszont napvilágot lát a titok, ami nem is titok, hanem inkább egy feldolgozatlan trauma, egy borzalmas emlék, és sokk, akkor nagyon sok dologra megadja a választ,miután farkasszemet néz a gyerekkorával, amit mélyen eltemetett magában.
Mila pedig egy csupaszív, önzetlen és odaadó partner, aki mellette áll, hogy feldolgozhassa a vele történteket.

>!
kellyolvas P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Újabb tetovált, rosszfiús történet, mégsem éreztem ismétlődő kliséhalmaznak, hogy miért?
Tudhatni már az elejétől, hogy valami mély lelki sérülés lappang Pax múltjában, kaptam apró információkat, de igazság mellbevágó volt. A mélyen beágyazódott lelki sérülés hosszú éveken át kínozta Paxot, nem kevés erő kellett hozzá, hogy segítséget kérjen, nem is ment ez könnyedén. Pax egy kívülálló szemében egy elkényeztetett aranyifjúnak tűnik, aki piára, drogra és nőkre költi a pénzét, és aki nem is vágyik ennél többre. Olyan üres belülről, hogy nem is akarna valódi kapcsolatot, nem tudná elviselni, hogy másra is kivetítse a saját problémáját. A drogokkal pengeélen táncol, tényleg nem függő, de a szenvedély előszobájában áll, pontosan tudja mire képes a drog és a pia, milyenek a hatásai és mennyire közel van a lejtő széle. Ekkor lép az életébe Mila, aki miatt képes lenne változtatni az életén. Mila megérti őt, tudja, hogy segítségre szorul, és kézen fogja őt. Ugyanakkor a lány a buktatókat is látja és tud nemet is mondani, ha arra van szükség, még ha meg is szakad a szíve. Erős volt ez a lány, volt benne határozottság, ugyanakkor együttérző és segítőkész, pont ilyenre vágynak a pasik.
A kémia az első perctől működik közöttük, cukik voltak együtt, nem volt nagy rohanás, az érzelmek kellő idő után mélyültek el. Néhány szexjelenet eléggé nyersen szókimondóra sikerült, de mégsem volt sértő, a romantikusabb együttlétek kiegyensúlyozták.
Nagyon tetszett a szerző stílusa, végig élveztem az olvasást, igazi kikapcsolódást nyújtott. Imádtam a váltott szemszöget, lehetetlen volt nem megszeretni a szereplőket, akik kellemesen felépített karakterek, nem hibátlanok, pont ettől hitelesek. Azt kaptam ettől a könyvtől, amit elvártam, a romantika mellett volt komoly mondanivaló is, a gyászfeldolgozás és a függőség nagy hangsúlyt kaptak, nem is tudok belekötni semmibe, a feles levonásom egy átgondolatlan jelenet miatt van, amit kár volt beletenni. spoiler
A történetnek egy kisváros ad helyszínt a Michigan-tó déli részén, Chicago közelében. Ha nem tudnám, hogy a szerző is erre él, szinte ki lehetne olvasni a sorok közül, annyira nagy szeretettel festi le a környéket. Oda tudtam képzelni magam, pedig nem nyáron járunk ott, hanem a latyakos téli időszakban.
Külön értékelem a szerző utószavát, amelyben megemlíti a regény keletkezésének körülményeit, és azt is, hogy Paxot egy valódi személyről mintázta, ez aranyos. A kiadó pedig azzal kedveskedik az olvasóknak, hogy helyet kapott a könyv végén egy extra tartalom, egy kivágott jelenet, amit korábban a szerző oldalán lehetett olvasni.
Minden rosszfiú kedvelő romantikus lelkű olvasónak ajánlom a könyvet!

>!
agi89
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Ha hajnalig olvastam, hogy befejezzem akkor mondhatnám azt: „nem tetszett”? :D

Az első harmada az nagyon bevonzott, azután nem volt menekvés Mr. Tatetől bármennyire is éreztem a hibákat.
A párbeszédek sokszor olyan erőltetettnek érződtek. Nem tudom, hogy a fordítás miatt vagy ilyen volt eredetileg is a nyelvezete. általános iskolai fogalmazás

Megint egy habcsók történet, de most pont ezekre van szükségem.

10 hozzászólás
>!
GytAnett P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Valami nem klappolt tökéletesen ezzel a könyvvel. Félreértés ne essék, nem volt rossz, de annyira nem is nyert meg magának, hogy 4 csillagnál többet adjak rá.
Igen erőteljes jelenettel indított a könyv, bevallom, nem egészen erre számítottam, ellenben egészen tetszett volna ez a vonal. Éppen emiatt voltam egy kicsit mérges, hogy Pax függősége nem kapott nagyobb hangsúlyt, mindenki elbagatellizálta a dolgot, egyedül talán a pszichológus nem. Sok potenciál volt ebben a könyvben, és nem érzem, hogy teljes mértékben ki lett volna használva.
Nem igazán értettem Pax és Mila kapcsolatát. A vonzódás egyértelmű volt, de nem éreztem benne a pluszt. Furcsa volt, hogy Mila gyakorlatilag teljesen alárendelte magát Pax problémájának. Értem én a segíteni akarást, de ilyen szinten már tényleg mély érzelmeket igényel a dolog, és ez érthetetlen volt, hogy hogyan mélyültek el ennyire pikkpakk.
Pax gyerekkora valóban nem volt egyszerű, de annyira klisés volt az egész! Lassan nincs olyan NA könyv, amiben ne lenne nehéz múlt, meg egy nagyon jóképű pasi, aki természetesen összejön a szürke kisegér csajjal, akinek szintén voltak gondjai. Nem tudott már újat mutatni, csak Pax történetével, de az meg nem volt elég ahhoz, hogy elvigye a hátán a történetet.
A szereplőkkel nem tudtam mit kezdeni, senki nem tudott a szívemhez nőni, igazából teljesen semlegesek maradtak. Jill szálánál kifejezetten mérges voltam, mert abból aztán jócskán többet ki lehetett volna hozni.
Amúgy egy olvasmányos könyv, de megváltó gondolatokat nem kell tőle várni.
Próbált sokat mondani ez a könyv, mégis egy könnyed, nyári limonádénak mondanám.

>!
ladydark
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Engem megvett a könyv.
Tetszett, hogy ebben az esetben a férfi szereplőnk volt az elveszettebb, az aki jobban a megmentésre szorult. Persze ettől még meg volt a szívdöglesztő rossz-fiú imidzs.
A „titok” amire fény derült, keményebb volt, mit amire számítottam. A romantikus részek aranyosak voltak, de nem voltak túl csöpögősek. Kíváncsian várom a következő könyvet.

>!
BarbyMalik0112 P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

A Megtört lelkek sorozat első kötete egy mérhetetlenül szívszorító regény, megindítja az olvasóját és elgondolkodtatja az olvasottakon. Nem tökéletes, de pont ezzel sikerült kihúznia az olvasási válság mély gödréből. A karaktereit hamar meg lehetett szeretni, a története pedig akár valóságon is alapulhatna.

Rövid, de nem elsietett, szívhez szóló és csodálatos.

Az ember lelkéhez szól, de tartalmaz nem várt fordulatokat is.

Használd ki, hogy tart még a nyár! Tölts el egy délutánt te is a Ha velem maradsz-szal!

Bővebb értékelés a blogomon: https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2018/08/courtney-c…

>!
B_Vivien_Kitti P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

A könyv hihetetlenül indul.
Van egy bitang erős kezdés, kissé meglepő és mondhatni „durr bele a lecsóba”. Ez már igen csak felkeltette az érdeklődésemet, de sajnos innentől kezdve a történet laposabb lett és klisés. Nem volt rossz, de nem is kiemelkedő.
Sajnos az ilyen nagy hangú bevezetés után valami hangosabb történet kellett volna.
Egyik szereplő sem került igazán közel hozzám. Pax problémája és a „Nem vagyok függő, csak jól esik használni az anyagot” – állapotot kiváltó esemény sorozat sem volt szerintem jól megírva.
Egyszer olvasásra jó volt.

>!
Evika82 P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Pax nem olyan s…fej volt, mint amilyenre a könyv fülszövege alapján számítottam… igaz voltak problémás dolgai, de inkább megtört srác volt, mint egy bunkó paraszt.
A legnagyobb baj vele az, hogy nem tudja kezelni a stresszt és a haragot.
De a találkozás Milával segít neki a gyógyulás útjára lépni.
Szép párosítás volt Mila és Pax kettőse.
Drukkoltam nekik, drukkoltam Paxnek, hogy meg tudjon birkózni a zűrös dolgaival, és hogy jól alakuljanak kettejük között a dolgok. Helyrebillenjen Pax élete, boldog lehessen Mila mellett.
Aranyos történet volt, itt-ott megspékelve egy-két szívfacsaró momentummal.
Szerettem, bár nem lett kedvenc.


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

– Mindenáron okot akarsz találni arra, hogy miért lettem egy seggfej? Az ok… hogy egy seggfej vagyok. Vannak dolgok az életben, amiket nem lehet megmagyarázni. Pont. A seggfejek seggfejek. A szivárvány szép. A cicák aranyosak. A romantikus filmek szomorúak. Ez a világ rendje, erre nincs magyarázat.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pax Tate
>!
ap358 P

„A szeretet nem szűnik meg soha.” Nagyot nyelek.
Ugyanakkor, a szerelemnek néha bokszkesztyűt kell húznia, hogy túlélje a nehéz időket.

277. oldal

>!
ap358 P

– (…) Néha nehéz hátrahagyni a múltat.
– Ez igaz – ismerem el. – Igazad van. Néha, a legrosszabbkor, a múlt visszatér, élénken.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill · Pax Tate
>!
EditVagyok P

Lehet, hogy csúnya, gonosz farkas vagyok, de még a farkasoknak is szükségük van levegőre.

35. oldal

>!
Könyvek_fellegvára 

– Életem végéig szeretni foglak.
Tudom, hogy így lesz.
Mert az igaz szerelem sosem szűnik meg.
Soha nem múlik el.
Körbe – körbe jár.
Örökké tart.

299. oldal

>!
ap358 P

– Biztos megőrültem. Nem is járunk, mégis megcsaltál.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill
>!
ap358 P

A pénz még nem jelenti azt, hogy nincs szükséged lelki támogatásra.

30. oldal

>!
Evika82 P

Csak azt tudom, hogy amióta megismertelek, akarlak téged. Ezért jártam be ezen a héten a városba, hogy lássalak. Van benned valami, amitől úgy érzem, jobb ember lehetnék, sőt talán még rendes ember is. Már nagyon rég nem éreztem így.

79. oldal

>!
Evika82 P

És ekkor megcsókol. Ahogy hozzám ér az ajka, hirtelen helyrezökken a világ, mint mindig, amikor a karomban tarthatom. Mintha a napfényt ölelném magamhoz.

130. oldal


A sorozat következő kötete

Megtört lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Vi Keeland: A beosztott
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kristen Callihan: Idol
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Kim Karr: Kötődés
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Colleen Hoover: Confess – Vallomás