Ha ​velem maradsz (Megtört lelkek 1.) 41 csillagozás

Courtney Cole: Ha velem maradsz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem mindegy, hogy az ágyában vagy az életében

A huszonnégy éves Pax Tate egy igazi vadbarom. Tetovált, kőkemény rosszfiú, szemét hozzáállással. Persze minden oka megvan rá: hétéves volt, amikor az anyja meghalt, így Pax magára maradt az apjával, és rengeteg szorongással.
Azóta drogokkal és nőkkel próbálja elnyomni a fel-feltörő sötét múltat, amivel nem akar szembenézni, mint ahogy a lelke kongó ürességéről sem vesz tudomást. Ha úgy tesz, mintha nem lenne benne sivárság, akkor nincs is, nem igaz?
Tévedés.
Amikor megismerkedik a kedves és gyönyörű Mila Hill-lel, úgy érzi, a lány gyógyír lehet a be nem hegedő sebeire. Mila az igazi és az egyetlen, aki megmentheti Paxet saját megsebzett szívétől, akinek hatására megoldhatja a gondjait. De csak akkor, ha a férfi felhagy a szemétkedéssel, és engedi, hogy segítsék.
Az öntörvényű Pax mindezt jól tudja, és dolgozik a változáson.
Vajon ennyi elég ahhoz, hogy ne veszítse el Milát?

Eredeti mű: Courtney Cole: If You Stay

>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · ISBN: 9789634334361 · Fordította: Horváth M. Zsanett
>!
Libri, Budapest, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331513 · Fordította: Horváth M. Zsanett

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Mila Hill · Pax Tate


Kedvencelte 6

Most olvassa 12

Várólistára tette 100

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

a mának kell élned. A holnap nem garantált.

A történet egy elég erőteljes helyzettel indít, ami sokunkból együttérzést vagy ellenszenvet fog kiváltani. Ezzel ellentétben egy picit azt hiszem csalódtam. Nem tudom miért, de én valahogy azt hittem nagyobb jelentőséget fognak tulajdonítani a káros szenvedélynek. De sajnos kicsit átsiklottunk felette és sokszor éreztem, hogy Pax is elbagatellizálja.
Volt ebben a könyvben valami, valami megfoghatatlan. Ami miatt egészen a feléig nem éreztem azt, hogy több is lehetne ebben, mint ami. Nem tudtam megfejteni mi hiányzik mert élveztem Pax kicsit nemtörődöm és néha roppant szókimondó stílusát és a humorát. Időnként felelőtlen volt de a felszín alatt tényleg érződött, hogy változni akar és érzékeny lélek. Mila pedig kedves, türelmes. Tipikus rossz fiúhoz való jó lelkű lány.
Jó lett volna néhány karakteres mellékszereplő, akik egy is plusz színt vihettek volna bele a történetbe, de így sem volt rossz mert nem volt ami elvonja a párosról a figyelmet.
A „hiány” ellenére miért lett öt csillag? Mert volt egy pont, ahol valami átfordult és csak annyit vettem észre, hogy sírok. Végre sikerült egy kicsit közelebb kerülnöm a karakterekhez és minden annyira letaglózott. Olvassátok el a történet után az írónő utószavát, személyes és őszinte. Az az igazság, hogy ha csak másodkézből is de néhány éve én is hallottam ilyesfajta történetet és még mai napig eszembe jut. Hiába, néha tényleg kegyetlenek az emberek.
Összességében ez egy néhol bohókás, olykor komolyabb hangvételű történet. Egy út csak azért mert könnyebb, nem biztos hogy célravezető és fényes. Az viszont, ha kitartasz a nehéz időkben, csak téged igazol. Mindig kell, hogy legyen valami jó, amibe az ember kapaszkodhat és a segítő kezet sem szégyen megfogni. Közhely, de a nap is mindig süt, még ha el is takarja a felhő. A baj mindig múló állapot :)
Szerettem, én ajánlom Nektek.

"Járj szelíden zajban és rohanásban.
És emlékezz a békére a csöndben"

10 hozzászólás
>!
ap358 P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Egyelőre nem tudom hova tenni ezt a könyvet, bajban vagyok. Tetszett is, meg nem is.
A stílus és a karakterek nagyon megfogtak. A történet erős kezdéssel bír, rögtön belecsöppenünk Pax sötét világába, és a kicsit sem romantikus találkozásába Milával.
Pax nem egy tipikus rosszfiú, gazdag, megvan mindene, mégis belesüllyed a drog és a könnyű nők világába. Őszinte, olyan karakter, aki a hibáit tisztán látja, és a függőségével párhuzamba állítva, ezt nem tudtam hova tenni. Úgy éreztem, nagyobb hangsúlyt is kaphatott volna a betegség „leküzdése”, de ettől eltekintve imádtam őt.
Mila minden könyves rosszfiú álma: kedves, segítőkész, művész… klisés.
Az első pár fejezet elsodort, de miután Mila és Pax egymásra talált, a kapcsolatuk inkább Pax múltja körül zajlott, mintsem róluk. Nem éreztem köztük a kémiát, minden olyan gyorsan történt. Nem értettem, mi az a plusz a vonzalmon kívül, ami határtalan szerelmet lobbantott bennük.
Jobban is ki lehetett volna fejteni a történéseket.
Mintha a szerelmi szál csak egy olvasócsalogató körítés lett volna egy nagyon komoly témákat feszegető íráshoz, amit viszont pont ez a románc ponyvásított.
A pszichológusnál zajló részeket szerettem olvasni, és lesokkolt a végkifejlet, ezért megérte elolvasni.
De mindettől függetlenül az írónő stílusa megtetszett, biztos el fogom olvasni a folytatásokat is.

>!
Rainee
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Érezted már magadat egyszerre centrifugában és hullámvasúton? Na ez a könyv ilyen. Hol ilyen, hol olyan, mint Pom-Pom… Először meghökkentő volt, azután gusztustalan (tényleg). Átköltöztünk monotónia falvára, majd keresztül galoppoztunk túlzó városon, később krimi vidéken sétáltunk. Néha futottunk, néha megálltunk… Mint egy igazi hegy-völgy túra… És közben folyamatosan melankólikus zene szólt a fejemben… A csillagozással bajban vagyok, mert nem volt rossz, de jó se…

5 hozzászólás
>!
Odilia P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Azt hittem, hogy egy életre kiábrándultam a nehéz sorsú fiatalok romantikus történeteiből. De nem! Ez a könyv visszaadta az érzést, hogy miért szeretem az ilyen könyveket.
Pax beférkőzik a bőröd alá. Próbáltam utálni, undorodni tőle, s mégis együtt sírtam vele :-(
Ez egy tökéletes könyv.

>!
hovi P
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Hát… hmmm. Hol is kezdjem. Tetszett is meg nem is. Kaptunk egy erőteljes kezdést, egy gyengébb folytatás és sajnos egy sablonosan szirupos végkifejletet.
Viszont Pax-ot nagyon megkedveltem a sok sz@rságával együtt. Ő volt a központi szereplő a történetben, Mila szerintem meg csak végigasszisztálta az egészet.
Az eltemetett múlt meg marad volna ott ahol volt. Senkinek sem kívánok ilyet, főleg nem egy spoiler. Egyszerűen kegyetlen.
A sok hibájával együtt azért elég olvasmányosra sikeredett, így elérte nálam, hogy a következő részeknek is agyjak még egy esélyt :P

>!
Szil78
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Tetszett a könyv, mégsem tudom, hogy mit is írjak róla. Nem hagyott mély nyomot, egyenlőre nem érzem úgy, hogy ez az a könyv amit többször is a kezembe fogok venni. Pedig tényleg jó volt, azt adta amit vártam, de valahogy mégis hiányzott az a plusz amitől azt mondtam, hogy: igen ez az!!!

>!
Kathreen
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Szeretem az ilyen történeteket. Pax, aki drogokkal és alkohollal űzi el a sötétséget, de megjelenik Mila. Olvassátok!

>!
pufivipi
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Nehéz témák-drogproblémák, lelki terhekkel való kűzdelem- de megérte elolvasni.Gyorsan ráhangolódás a könyvre. Pax tényleg seggfej az elején,de mégis kedveltem. Mila nagyon szimpatikus életfelfogású, őszinte,egyenes jellem, támogató, kitartó. Több elgondolkodtató részt is tartalmazott a könyv. Várom a többi részét a sorozatnak.
Kedvenc idézetem:
„Imádom az éjszakát. Mindent imádok benne. Imádom, ahogy a sötétség elrejti, amit nem akarok látni, ugyanakkor felfedi azt, ami fényes nappal láthatatlan.”

>!
vollys
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Szerintem ez egy gyöngécske összecsapott könyv, aminek nagyon nagy pozitívuma, hogy olvasmányos. A történet nem túl átgondolt. Egyaránt akar szólni, szerelemről, gyászról, tragédiáról, drogfüggésről, de semmiben nem elég hiteles.
spoiler
Minden gyorsan történik benne, nem elég kidolgozott és átgondolt. Kár érte.

>!
Emese_Szilágyi_2
Courtney Cole: Ha velem maradsz

Azok a rossz fiúk. :) Nehéz nekik ellenállni. Mila sem tudott Paxnak. Emlékeim szerint még nem olvastam olyan könyvet, ahol a szereplő ennyire mélyen belecsúszott volna a drogproblémákba, általában ha megismerték a megfelelő nőt, gyorsan abba is hagyták. Pax nem. Megküzdött minden napért, Miláért, Mila miatt. Szép volt ezt olvasni. Pax olyan ember, aki tele van hibákkal, és ezeket igyekszik hangsúlyozni is. Ugyanakkor ezek teszik szinte valóságossá. Az emberek hibáznak, kisebbet, nagyobbat. Ő hibázott egy párszor, de igyekezett helyrehozni. Azonban mindennek a kiváltó oka… borzasztó. Nem tudom, hogy hogy is tud egy ember, nem hogy egy gyerek, ilyet ép ésszel kibírni. Ennek ismeretében nem hibáztathatjuk annyira. :) De a szeretett nőért megküzdött, és kiért a fénybe.
Érdekes olvasmány volt, igazi. :)


Népszerű idézetek

>!
ap358 P

„A szeretet nem szűnik meg soha.” Nagyot nyelek.
Ugyanakkor, a szerelemnek néha bokszkesztyűt kell húznia, hogy túlélje a nehéz időket.

277. oldal

>!
ap358 P

– (…) Néha nehéz hátrahagyni a múltat.
– Ez igaz – ismerem el. – Igazad van. Néha, a legrosszabbkor, a múlt visszatér, élénken.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill · Pax Tate
>!
ap358 P

– Biztos megőrültem. Nem is járunk, mégis megcsaltál.

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill
>!
ap358 P

– Mindenáron okot akarsz találni arra, hogy miért lettem egy seggfej? Az ok… hogy egy seggfej vagyok. Vannak dolgok az életben, amiket nem lehet megmagyarázni. Pont. A seggfejek seggfejek. A szivárvány szép. A cicák aranyosak. A romantikus filmek szomorúak. Ez a világ rendje, erre nincs magyarázat.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pax Tate
>!
ap358 P

A pénz még nem jelenti azt, hogy nincs szükséged lelki támogatásra.

30. oldal

>!
EditVagyok P

Lehet, hogy csúnya, gonosz farkas vagyok, de még a farkasoknak is szükségük van levegőre.

35. oldal

>!
ap358 P

– Ne, Pax! Nem jó ötlet. Melletted nem tudok uralkodni magamon. – A szavai persze teljesen összefolynak, de azért ki tudom venni őket.
Erre fölkapom a fejem.
– Nem tudsz uralkodni magadon?
Csüggedten megrázza a fejét, majd nekidől a hideg ablaküvegnek.
– Nem. Nem hagyhatom, hogy összetörd a szívemet. Nem sok maradt belőle.
Ismét elszorul a szívem, ami gyakran megesik velem Mila társaságában. Beindítom a kocsit.
– Ne aggódj – mondom. – Ma este nem fogom összetörni a szíved. Alhatsz az ágyamban. Én a kanapén alszom.

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mila Hill · Pax Tate
>!
ap358 P

Imádom, ahogy eltompít körülöttem mindent, kivéve a figyelmemet. Imádom, ahogy kiélesíti a tudatomat, miközben minden más sötét és érzéketlen.
Itt érzem magam otthon. Ebben a semmiben, ebben a homályban lebegve.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pax Tate

A sorozat következő kötete

Megtört lelkek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom
Kristen Callihan: Idol
Brittainy C. Cherry: Lebegés
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Colleen Hoover: Confess – Vallomás
Kim Karr: Kötődés
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás