Teremtő ​erő 11 csillagozás

Cornelie C. G.: Teremtő erő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tiziana ​Montelloni Smith, a romantikus lelkű írónő nem vágyik másra, mint kiszámítható életre, szerető családra. Mivel társa, a briliáns elméjű ügyvéd egyik nyomozása során fenyegetések célpontjává válik, Tiziana sem maradhat ki a küzdelmekből, akaratán kívül keveredik veszélyes kalandokba.

Ha mindez még nem borítaná fel a lány békésnek és boldognak hitt életét, egykori szerelme, Anthony Wilson, a katonai múlttal rendelkező, nemzetközi elismerésnek örvendő pszichológus felbukkanása megteszi ezt.

Egy nő, két férfi és egy szenzációs felfedezés, ami forradalmasíthatná az egészségügyet.

Miközben a sorsfordító találmány körüli események izgalmas fordulatot vesznek, Tiziana saját életében is döntésre kényszerül.
Vajon személyes ellentéteiket félretéve képesek lesznek összefogni, hogy ezt a kalandot is ép bőrrel megússzák? Sikerül nekik segítőtársaikkal együttműködve megismertetni a világgal a rendkívüli felfedezést?
A New York pörgős világában… (tovább)

>!
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631269260

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
l_moni
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Az első részt még régebben olvastam, mikor hallottam róla, hogy megjelenik egy folytatás nem akartam lemaradni róla. Köszönöm szépen @utazolany, hogy útjára indítottad a könyved. Öröm volt olvasni!
Nagyon jó volt elmerülni a könyvben, észre se venni szinte és magába szippant a történet. Szenvedtem is, mert az utóbbi hetek nagyon besűrűsödtek és bizony az olvasás került háttérbe. Viszont a hétvégén sikerült végre befejeznem.
Tizit már az előző részben is nagyon kedveltem, itt is szimpatikus volt. Tonyra viszont haragudtam. Elengedni egy olyan nőt mint Tizi, és mindezt azért mert fél elköteleződni? De fejbe vágtam volna egy péklapáttal.
Drukkoltam Tizinek, hogy minden rendben legyen, hogy teljesüljenek az álmai.
Csak pár nap eseményeit foglalja össze a könyv, de igencsak sűrű volt az a pár nap. Jó volt a nyomozást végigkövetni, izgulni, aggódni. A mellékszereplők is el lettek találva, a szenátorra még kíváncsi lettem volna. John, a magánhekus volt az egyik kedvenc.
A borító nagyon szép és maga a könyv is jól van megírva.
Köszönöm az élményt kedves Cornelie C. G. !

2 hozzászólás
>!
Lang_Tünde IP
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Már maga az összeesküvés-elmélet is tetszett, a sztori hamar berántott, és élveztem a visszautalásokat, amelyekből megtudhattuk, mi történt az előző kötet lezárása óta. A kaland, a romantika és a humor megfelelő arányban keveredett, megfűszerezve egy kis tudománnyal. A pszichológiai vonalért és gondolatokért külön köszönet illeti az írónőt! Az izgalmas történet olvastatta magát (szó szerint szenvedtem, ha nem bújhattam a könyvet), közben pedig úgy éreztem, mintha tényleg New Yorkban/Whasingtonban lennék.

Részletesebben és enyhén spoilerezve: http://tclang.blog.hu/2017/04/25/ezt_olvastam_cornelie_…

2 hozzászólás
>!
Laura_Bakos
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Az utazókönyv hozzám is elért *-*
Imádtam a könyvet.
Miután belekezdtem, akkor tudtam meg, hogy ez a könyv Cornelie korábbi könyvének folytatása. Kicsit féltem attól, hogy nem fogom tudni nyomon követni a történetet, de aztán rá kellett jönnöm, tévedtem. Önálló könyvként is megállta a helyét számomra. Izgalmas, romantikus, de nem csak erről szólt, hanem több mondanivalója is volt.
A vége tetszett a legjobban. Remélem a folytatást is elolvashatom majd, mert kíváncsi leszek, hogyan alakul a karakterek élete.
https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/08/cornelie-c-…

2 hozzászólás
>!
Erika_Bogár I
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Mostanában sokat olvasok molyos kihívások keretében, és bizony előfordul, hogy kényszeríteni kell magam, még akkor is ha én választottam a könyvet, hogy elővegyek egy-egy kötetet a sok éppen olvasott közül, és haladjak vele. A Teremtő erő A magánkiadás gyöngyszemei – kortárs magyar könyvek kihívás egyik könyve, amit a szerzőtől kaptam meg olvasásra, ezért azonnal belekezdtem, hogy gyorsan tovább tudjam majd küldeni, ám a feladat néhány oldal után elveszítette feladat jellegét, mert beszippantott a történet.
A regényben van krimi és romantikus szál, a tudományos felfedezés miatt feltételeztem egy kis sci-fi vonalat is, és bevallom, nem tudom, mennyi a valóság alapja az egyébként érdekesen és hihetően felvázolt tudományos kutatásnak. Ez pluszpont a történetnek.
A könyv másik erősségének a karaktereket, illetve a karakterek közötti kapcsolatrendszer felépítését érzem. Újabban divatos szóhasználat, hogy a szerelmi partnerek között működik a kémia, itt a nemektől függetlenül volt egy sajátos harmónia, összhang a „mese szerint” együttműködő felek között.
A kötet valójában egy másik könyv folytatása, ennek ellenére nem volt hiányérzetem, olyan jól lett beépítve a múlt a jelenbe, a szereplők kedvéért azonban tervbe vettem, hogy az első részt is elolvasom.
A borító nagyon tetszik, és bizony eldöntöttem magamban, hogy a Tiziana kegyeiért versengő két férfi közül, melyik, melyik,de azt is elmondom, hogy a számomra legkedvesebb szereplő nem a két lovag közül került ki. John, a magánnyomozó a humora és laza stílusa miatt lopta be magát a szívembe.
Szeretettel ajánlom a könyvet mindenkinek, aki kedveli a kaland, a krimi és a romantika kellemesen kikapcsoló elegyét.

2 hozzászólás
>!
TiszlaviczMarcsi I
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Izgalmas és pörgős volt, leginkább az utolsó harmada, bár a megoldást kicsit lecsapottnak éreztem. Lehet, azért,mert vártam az első rész mozgalmát, ami végig sodró lendületű volt, és jócskán meg kellett dolgozniuk a hősöknek a nyerésért. Ehhez képest ez a kötet 'lájtosra' sikeredett, pontosabban az első kétharmada. Vártam, hogy válaszokat kapjunk az első kötetben nyitva hagyott kérdésekre, ez sajnos nem történt meg, de kedvenc szereplőm, Holland szenátor felbukkanásának örülök.
Zavart, hogy a szereplők egy beszélgetés alatt szinte állandóan megszólították egymást név szerint, nem volt életszerű, gondolom azért csinálta így az írónő, hogy tudjuk, ki kihez beszél. Szerintem működött volna e nélkül is.
Gondolkodtam, mennyi csillagot adjak, de úgy gondolom, 4 csillagnál kevesebbet semmiképpen sem, mert egy igényes, szórakoztató regény ez, látszik, hogy sok munka van benne (háttérmunka is), ritkaság a mai magyar irodalomban. A többi meg az én szeszélyem :)

2 hozzászólás
>!
KNW I
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Azta, de jó kis kalandregény! Több ilyen kéne a magyar piacra, komolyan mondom. Oké, USA-ban játszódik, de ilyenkor, amikor a cselekmény ezt indokolja, akkor itt kell játszódnia és kész.
CCG nagyon kitalálta, bonyolult a dolog, de végig értjük, illetve… hát… a végére mindent megértünk, maradjunk annyiban. A találmány, a politika, a gyilkosságok, a nyomozás, minden izgalmas.
Meg kell mondjam, a szenátor és az újságíró csaj voltak a kedvenceim, de szívesebben olvastam volna többet Tizianáról is. És azt is mondom, hogy a legvége nem olyan lett, mint amit vártam, mint amit szerettem volna, noha előre látható volt, hogy nem teljesedik a vágyam… de erről sem mondok többet, hogy ne spoilerezzek itten.
Az előző részt is el fogom olvasni, és nagyon remélem, hogy van még ott, ahonnan ez jött!
(Aranykönyv top 50-es könyv, meg is érdemli!)

1 hozzászólás
>!
Nádasi_Ozsvár_Andrea I
Cornelie C. G.: Teremtő erő

A sorozat első részét, az Érzelmi vírusveszélyt is szerettem olvasni, a második rész sem okozott csalódást. Egy izgalmas, kalandos, nyomozós krimit követhettem nyomon, mozivászonra álmodható történettel, csipetnyi romantikával, szerethető/érdekes főszereplőkkel, váratlan fordulatokkal. A történet agyvelőcafatok részletes leírása és pornójelenetek nélkül is leköti az ember figyelmét. A könyv ideális választás takaróba burkolódzós, olvasós estékre.

1 hozzászólás
>!
Sinka_Júlia
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Imádtam ezt a könyvet! Az első részt ugyan (még) nem olvastam, de a történet így is követhető, és főként élvezetes, szórakoztató. kedvencem – ki is lehetne más- Tizi. Persze akár valamelyik mellékszereplőt is választhattam volna kedvencnek – e karakterek is ugyanolyan kidolgozottak, jól megformáltak, mint a „fontosabb” társaik. A történet izgalmas, pergő, meglepetésekkel teli: amikor azt hiszed, újabb csavar már nem jöhet, akkor a következő lapon ismét mégegy… A romantikus történetek rajongóinak és a krimifalóknak egyaránt szeretettel ajánlom. Nagyon-nagyon jó könyv! Olvassátok!

1 hozzászólás
>!
Velencei_Rita I
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Izgalmas, fordulatos, letehetetlen kalandregény, csupa váratlan bonyodalom, jól kidolgozottak a szereplők, olyan, mint egy izgi hollywoodi film. Nekem kicsit túl izgi is volt. :) Nagyon hamar kiolvastam. Az elején kicsit belekavarodtam ugyan az idősíkokba, nehezen tudtam követni, hogy mi mikor is történt, de később már nem volt ilyen gondom. Amit még furcsának találtam: viszonylag rövidek a mondatok. Én jobban kedvelem a magyaros, hosszabb mondatokat – de ez sem von le az értékéből. Jó kis olvasmány volt!

1 hozzászólás
>!
elkepzeltkonyv
Cornelie C. G.: Teremtő erő

Minden adott tehát egy pörgős, két szálon futó, akcióban, humorban és romantikában gazdag történethez. Kiemelendő, hogy a szerző kellő alapossággal dolgozta ki szereplők közötti kapcsolatrendszert, és különös aprólékossággal merült el az érzelmi motivációk ábrázolásában, azonban a szöveg néhány helyen nem koherens, és a párbeszédek olykor mesterkéltnek hatnak. Emiatt a történet olykor veszít a lendületéből, viszont a feszes cselekmény (hiszen a történet rövid idő alatt játszódik) nem engedi, hogy a figyelem akár csak egy kicsit is lankadjon. Cornelie C.G. jó ütemben váltogatja az akciódúsabb jeleneteket az elmélkedő, lelki folyamatokat, vívódásokat ábrázoló eseménysorokkal, és amikor már ez sem lenne elég, bevezet egy science-fiction vonalat az orvosi felfedezésnek köszönhetően, aminek a valószerűsége ugyan megkérdőjelezhető a való életben, viszont a cselekményben egy nagyon alaposan kidolgozott, hihető tényként jelenik meg.
https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2017/04/konyv-teremt…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lang_Tünde IP

Ha egy feltételezést elég sokszor ismételnek, igazságként tekintenek rá.

184. oldal

>!
Lang_Tünde IP

Tudom, könnyebb másokat, a rendszert, az egész világot hibáztatni a rossz sorsunkért. Mégis a választás azt jelenti számomra, hogy először magamat formálom, a saját gondolataimon igazítok. És bizony hihetetlen, de válaszul a világ is változni fog vele.

145. oldal

2 hozzászólás
>!
Lang_Tünde IP

Már régen nem úgy élek, hogy az örömöm attól függjön, ki mit tesz. Ez egy csapda. A boldogságom attól függ, hogy minek tulajdonítok jelentőséget.

256. oldal

>!
Erika_Bogár I

Akik ordítoznak, ahogy mondod, azok nincsenek közel egymáshoz. Legfeljebb azt a távolságot nem méterben mérik, hanem lelkiekben. Kiabálnak, hogy célba érjenek a szavaik, áthidalva mindennemű teret, időt, gondolatot.

241. oldal

>!
Laura_Bakos

Egy emlék, egy férfi szavai csengtek a fülében. A férfié, akivel még egy évvel ezelőtt is osztoztak jóban – rosszban. Különösen a jóban.

>!
TiszlaviczMarcsi I

Férfiembernek olvasnia kell. Újságot, könyvet, gondolatot.

328. oldal

>!
Velencei_Rita I

A nőknek nem bólogató kiskutyákra vagy ordítozó majmokra van szükségük. Azt szeretik, ha csendben lépdel mellettük egy tigris.

200. oldal

>!
Laura_Bakos

Már nem is olyan kibírhatatlan az emlékezés – gondolta. Elvégre mindenki a saját kínjának kovácsa.

37. oldal

>!
Velencei_Rita I

Na, most, ha a példának felhozott egysejtű baktériumot megvizsgáljuk, láthatjuk, hogy tökéletes mása egy jól megszerkesztett motornak. Egy olyan egyszerű szerkezetnek, amiből ha bármit kiveszünk, szintén vége az egésznek, leáll, nem működik tovább. Minden része beazonosítható, élén a körbe forgó farok résszel, ostorral. Ezt hívják a mi köreinkben egyszerűsíthetetlen összetettségnek. Egy ilyen élő, nevezzük szerveződésnek, nem alakulhatott ki természetes szelekció útján, apró lépésenként, ahogy elődeink gondolták, hisz, mint említettem, csak akkor működik, ha minden alkotórész egyidejűleg van jelen a rendszerben.

15. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

J. D. Robb: Halálos Ünnep
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Lauren Graham: Egy nap talán
Julie Garwood: Árnyéktánc
Julie Garwood: A kastély
Ella Barrick: Halálos keringő
Karen Chance: A hajnal átka
Kerstin Gier: Rubinvörös
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Charles Martin: Hegyek között