Kísértetvadászok ​forró nyomon (Kísértetvadászok 2.) 18 csillagozás

Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Az egyre híresebbé váló kísértetvadász hármast – Hedvig nénit, Tomit és Hugót, a Teljesen Veszélytelen Kísértetet – segítségül hívják a Tenger Gyöngyei szállodába, ahol a vendégeket veszedelmes tűzszellemek fenyegetik. A kísértetvadászok porcukorral, asztali porszívóval, hővédő kenőccsel, több réteg fóliával – és ragaccsal felfegyverkezve, elszántan és találékonyan veszik fel a harcot a veszedelmes lényekkel, az olvasó pedig a hasát fogja nevettében a humoros eseményeket olvasva.
A könyvet korunk egyik kimagasló szerzője írta, akit a kritikusok a „német Rowlingnak” neveznek.

Eredeti cím: Gespensterjäger im Feuerspuk

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033219 · Fordította: Esterházy Dóra
>!
Ciceró, Budapest, 2004
134 oldal · ISBN: 9635394586 · Fordította: Kincses Edit · Illusztrálta: Cornelia Funke

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Hintafa>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

A kísértethistória műfaja egyszerre ellenállhatatlanul vonzó és ijesztő. (Tegye fel a kezét, aki nem érez késztetést, hogy a pincéből felmenve ne pillantson a háta mögé!) Cornelia Funke történetének egyik legnagyobb erőssége az, hogy olyan miliőt teremtett meg a gyerekek számára, ami minimálisan borzongat, miközben maximálisan szórakoztat.
Arra sem volt rest, hogy a kísértetek rendszertanának “tudományos” hátterét megalkossa, sőt a kísértetvadászok kezébe is olyan fegyvereket adott, amik az amúgy borzongató témát vidámmá varázsolják.
Kedvelem ezt a friss, vagány, céltudatos elbeszélői stílust. Funke nem szépeleg, nem próbálja meg görcsösen kerülni az izgalmas, néha kicsit borzongató helyzeteket. Ugyanakkor egy pillanatra sem merül fel az olvasóban, hogy lenne mitől tartania mert a szerző megmarad azon a mezsgyén, amit célközönsége még kellenesnek, érdekesnek talál.
Funke tökéletesen tisztában van azzal, hogy a 8+ korosztálynak mire van szüksége. Nagyon jó arányban vegyíti az izgalmakat a humorral, mindehhez egy olyan főszereplőt választ, akivel a nagy többség azonosulni tud, vagy rettenetesen drukkol neki.
Bővebben itt: http://hintafa.blog.hu/2018/01/09/cornelia_funke_kisert…

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033219 · Fordította: Esterházy Dóra
8 hozzászólás
kratas P>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Szóval az illusztrációk még mindig nagyon bájosak, de a történet olyan semmilyen. Nincs igazi tanulság, vagy fejlődés, vagy bármi, csak egy flúgos öreglány, egy kisfiú és egy nem annyira szellemes szellem. Egyszer elment, de nem fogott meg.

Kicsibogár>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Megvan a sajátos humora ennek a sorozatnak, amire most picit nehezebben, de ráhangolódtam. Viszont a további részek fordítása elmaradt, így ha folytatni szeretném, akkor marad majd a németül olvasása, ami végső soron nem tragédia.

anesz P>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

borító: 4
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 4
mondanivaló: 4

Szereplőink most is hozták a formáikat. Ezúttal egy tengerparti szálloda volt a helyszín, ami szerintem telitalálatnak minősült, mert több emberrel megismerkedhettünk, és változatos terepen tevékenykedhettek hőseink. Megint megismerkedhettünk egy szellemtípussal, akit nehéz legyőzni, de a megoldással ki voltam békülve. Jót szórakoztam ezen a köteten is, sajnálom, hogy nincs több része lefordítva magyarra. Annyira érződik a könyvön, hogy európai és nem amerikai az írója. Felüdülés a sok angolszász szerző és mese után olvasni ezt a könyvet. Néha azért a KIK kicsit idegesített. A beszélő nevek viszont szenzációsak voltak.

btunde P>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Valamivel jobb volt, mint az első rész, de továbbra is az a bajom vele, hogy kicsiknek túl sok, nem kicsiknek meg kevés. Tulajdonképpen nincs célközönség. Szerintem.
Amellett következetlen, a szellem beszéde kifejezetten idegesítő.

RoseMarry>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Szórakoztató mese volt ez is. Hugo-nak most igen nagy haszna volt és ki is élhette magát szóval igazi win-win szituációt csinált a helyzetből :D

Fapicula>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Sajnos nagyon ráfért volna egy korrektor erre a könyvre. Más is fordította, mint az első részt. Tele volt idegesítő névcserékkel, elütésekkel és a szellem mondatai is rettentő erőltetettre sikeredtek.
Ha a két kötetet egyben nézem, nekem annyira nem tetszett, de a kisfiam szerette, jókat kacarászott rajta.
Nem bántam meg, hogy megvettük – elég jó áron sikerült beszerezni, de én biztos nem fogom ajánlgatni az újraolvasást.

kicsiboszi>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Az első rész egész jó volt, de ezt nagyon untam, jó pár hétre félre is tettem. Sok benne az ismétlés, minden második mondatban kiírnták a szereplők nevét, ami így nagyon szájbarágós maga a szellemvadászat nagyon gyerekes, cukorsziruppal meg sütőtepsivel és morzsaporszívóval állnak neki. Nekem összeségében gagyinak tűnt. Hugó részei szinte kimondhatatlanok, random magánhangzókat cseréltek ö-re, így többször belegabalyodott a nyelvem. Az illusztrációk szépek.

tees06>!
Cornelia Funke: Kísértetvadászok forró nyomon

Aranyos és cuki. Azt kaptam, amit az első kötetben is. :) Egyszerű, szórakoztató és könnyed történet. Hosszú napú estékre tökéletes olvasmány.


Hasonló könyvek címkék alapján

Margit Auer: Hű, de durva!
Michael Ende: Momo
Margit Auer: Silas és Rick
Erich Kästner: Amikor én kissrác voltam
Erich Kästner: Az Emberke
Otfried Preußler: Krabat
Fabian Lenk: Leonardo da Vinci és az árulók
Michael Ende: Gombos Jim és a Rettegett 13
Julia Boehme: Bori és az eltűnt kutya
Michael Ende: A Végtelen Történet