John ​Lennon 15 csillagozás

Corinne Ullrich: John Lennon

A Beatles tagjaként zenetörténetet teremtett, és egy egész korszak arculatát meghatározta. Dalszövegeivel, írásaival és filmjeivel egy generáció, a beatnemzedék szószólója volt. A könyv Lennon életén keresztül az egész korszakot is ábrázolja.

Róla szól: John Lennon

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: MKK Portré Magyar Könyvklub

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2001
158 oldal · ISBN: 9635474342 · Fordította: Deréky Géza

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

ma_lac>!
Corinne Ullrich: John Lennon

Csodálatos egy könyv. Nem csak tényeket közöl, fő célja, hogy az olvasó megértse és elfogadja John Lennon eszméit, látásmódját, és bepillantást nyerhessen az akkori kor életvitelébe. Én megszerettem Johnt általa. Igaz, hogy sok hülyeséget csinált, de végső soron jó szándékú volt és nagy művész.

3 hozzászólás
Sigyn>!
Corinne Ullrich: John Lennon

Először gondolkoztam rajta, hogy kivegyem-e, de a borítójával ellentétben elég profi életrajz. Ullrich teljes képet ad a lázadó és szókimondó John Lennonról. Hogyan vált a bőrszerkós rock 'n' roll zenészből a legzseniálisabb szerzőpáros egyikévé a Beatles együttessel majd Yoko Ono-val békeharcossá. Többek közt persze. Emellett a külön kiegészítő leírások is találóak voltak, pl. aktuális politikai események hatásáról vagy egy ismert zenészről akivel együtt dolgozott pár mondat illetve az időrendi tábla. Csak ajánlani tudom annak, aki szereti a zenéjét, ja, és megéri olvasás közben mellé hallgatni az adott számokat.

Blissenobiarella>!
Corinne Ullrich: John Lennon

Nagyon olvasmányos könyv, és még számomra is érdekes tudott lenni, aki eddig inkább csak távolról tisztelte a Beatles munkásságát. Akárcsak a „fiúk” zenéje (egyébként ez zavart a könyvben, hogy mindig csak „a fiúkként” emlegeti őket), ez a könyv is egy más korba kalauzol.

StAngela>!
Corinne Ullrich: John Lennon

Lennont születésétől a haláláig, a Betales-t a zenekar megalakulásától kezdve a feloszlásig követhetjük nyomon, ebben a nagyszerűen megírt és fotókkal is ellátott könyvben. Olvasás közben belecsöppentem a zeneipar világába, amely a csillogás mellett mást is tartogatott a srácoknak és közben a munkásságukkal, a dalaikkal is még jobban megismerkedtem.
Minden oldalt áthatott a zene valamilyen formában. Néha azon kaptam magam, hogy a Love me do-t, az I want to hold your hand-et vagy épp az Imagine-t és a Jealous Guy_-t dúdolgatom. Szerettem.

malenca>!
Corinne Ullrich: John Lennon

Azt hiszem John Lennon zenéje akkor volt igazán jó, amikor nem „John Lennon zenéje” volt, hanem a „Beatles zenéje”. Érdekes egyéniség mindenesetre. Akárcsak azok, akik az életét alakítgatták. Zsenialitását el kell ismernem, de életét nem kívánom senkinek. Nem tudom ez a forrás mennyire volt megbízható, de érdekes olvasmánynak érdekes volt, és nem tűnt túlzottan elfogultnak, persze majd minden oldalon elhangzott a „zseniális”, „tehetség”, vagy „finom művészlélek” szavak egyike, de ezt meg tudom bocsátani, mert tényleg olvasmányos volt és kellőképpen lehűtötte az elmúlt hetekben túlzásba vitt „Beatle-mániámat” :)


Népszerű idézetek

Blissenobiarella>!

1940 októbere. Európában már egy éve dúl a háború. Éjjelente német harci gépek repültek át a Csatornán, és az észak-angliai iparvidék célpontjait támadva porig romboltak városokat, ipari létesítményeket. Egy ilyen éjszakai bombatámadás közepette hosszas vajúdás során, 1940. október 9-én a hajnali órákban született John Winston Lennon.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Jon Wiederhorn – Scott Ian: A gitáros faszi az Anthraxből
Lévai Balázs: Lovasi
Rex Brown – Mark Eglinton: A Pantera igaz története
Max Cavalera – Joel McIver: My Bloody Roots – A Sepulturától a Soulfly-ig és azon túl
Miklós Tibor: Keresem a szót, keresem a hangot…
Ben Myers: Green Day
Nikki Sixx – Ian Gittins: A heroin-naplók
Bókay János: Bohémek és pillangók
Matt Richards – Mark Langthorne: Bohém rapszódia
Albert Goldman: Elvis