Afrikai ​szeretők (Afrikai szeretők 1.) 219 csillagozás

Corinne Hofmann: Afrikai szeretők Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​huszonhét éves, jómódú svájci üzletasszony kenyai nyaralása alkalmával első pillantásra halálosan beleszeret egy gyönyörű testű, megbabonázó szépségű, félig pucér maszáj vadászba. Környezete és a józan ész ellenére mindent felszámol, ami a nyugati kultúrához köti: lakást, kocsit, üzletet, kapcsolatokat, és elindul vissza, Kenyába, hogy új életet kezdjen.Hozzámegy álmai fekete harcosához, és belemerül egy hihetetlen kalandba, mely ekkor már nem is kaland, hanem számára maga az élet. Megtanulja, mit jelent a szex egy maszáj harcosnak, megtapasztalja, milyenek a mindennapok egy középkori körülmények között tengődő afrikai faluban. Megismeri a szerelem, a küzdés, a szenvedély és a szenvedés legmélyebb bugyrait. Gyermeket szül férjének, maláriát kap, üzletet nyit a faluban, harcol, hogy elfogadtassa magát férje, családja és az egész közösség által.Az Afrikai szeretők története a szappanoperák romantikus meséihez hasonlóan indul, de egy rendkívül erős asszony letehetetlenül izgalmas… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541952 · Fordította: Bucher Franciska
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632540047 · Fordította: Bucher Franciska
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2006
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639475424 · Fordította: Bucher Franciska

1 további kiadás


Kedvencelte 17

Most olvassa 6

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zanit>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Hiába van vacakul megírva, akkor is lebilincselő. Még így, második olvasásra is. A könyv második felét szinte egy szuszra olvastam el, egyszerűen nem tudtam letenni. Néha nagyon nem értettem Corinne döntéseit, de ez a történet nem a logikáról szól.

Mariann_ P>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Ez a könyv nagy meglepetés nekem, hiszen legalább 3 éve várt olvasásra a polcomon.
Önéletrajzi ihletésű, tehát igaz minden sora.
Brutálisan őszinte, nem hiszem, hogy ezt így bárki is végig tudta volna csinálni közülünk.
Élni egy törzsi körülmények közt, éhezni, megbetegedni, nélkülözni , túlélni minden megpróbáltatást egy maszáj törzsi harcos iránti szerelemből.
Engem lenyűgözött, folytatom tovább a történetet.

Dölfike>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nem tudom mitől tetszett ennyire…
De csodálom Hoffmann bátorságát, hogy mindent képes volt feladni a szerelemért, a kitartását, hogy bármi is történjék, ő mindig tudta miért küzd.
Néha azért szeretném én is így fölfogni a dolgokat…

ribizlii>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Eltekintve, hogy nem irodalmi műnek született, nagyon jó kis történet kerekedett. Őszintesége, egyszerűsége, leginkább Corinne bátorsága miatt tetszett. Bátorsága miatt, amiért teljes egészében felvállalta döntésének következményeit, és ahol tudta javára fordította. Egyszerűsége miatt, ahogyan bemutatja a törzsi életmódot és ahogyan beilleszkedik a maga módján. Nem mindig happy end-el végződik a valóság.

Emmama>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Érdekes történet kifejezetten gyengén papírra vetve. Ha nem érdekelt volna kultúrtörténeti szempontból a mondanivalója, nem hiszem, hogy végigolvastam volna. Borzalmasan gyenge írás, akár én is írhattam volna.

hannis>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

A három dolog, ami megfogott a könyvben: hogy betekintést ad az afrikai emberek életébe, mely számomra ismeretlen; Corinne, mint európai nő „beilleszkedése” egy egész más kultúrába; és hogy mindez igaz történet.
Az írói stílus ellenben olyan, mintha leült volna az írónő, és gyorsan és tárgyilagosan leírta volna a történéseket és passz-kész.

maneki_neko>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nagy kár, hogy Corinne Hofmann nem tud írni. Azért kár, mert ha ilyen pocsékul megírva is ilyen érdekes ez a könyv, akkor milyen jó lehetett volna, ha hozzáértéssel írják? Távirati stílusú tőmondataitól már a hajamat téptem. Érdekes volt, lekötött így is, de nagyon szerettem volna Corinne és Lketinga lelkét is megérteni, ebből viszont szinte semmi nem jött át, bezzeg az autó minden egyes alkatrészét ismertem már!
Én először a filmet láttam, és pont azért vettem meg a könyvet, mert a filmben nem láttam Corinne fejébe, és mindenképp tudni akartam, miért csinálta mindezt, és mi játszódott le a lelkében kenyai évek alatt. Hát nem tudtam meg…
Legalább a kiadó adhatott volna mellé valakit, aki segít neki az írásban!

brena>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Imádtam ezt a könyvet!Annyira magával ragadott.A film is egyik kedvencem.

btunde>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Már nem emlékszem, miért nem írtam rögtön értékelést, de kivételesen elég jól emlékszem rá. Úgy alakult, hogy idén viszonylag sok ehhez hasonló könyvet olvastam, és azt kell mondjam, ha igaz történetről van szó, engem nem nagyon érdekel a stílus, ki hogyan tudja elmondani a történetét, mert itt tényleg az események a fontosak. Talán lehetne kicsit több érzelem, hogy másoknak is feldolgozhatóbb legyen, mi történt. Engem nem zavar ez a minimalizmus. Érdekes, hogy az Egyasszony olvasóit sem zavarta, elég magas százalékon van. Gondolom vele könnyebben együtt tudnak érezni, mert ő egy bizonyos pontig passzív résztvevője csak a saját életének, míg Corinne aktívan részt vesz benne a szívére hallgatva, és valóban, meggondolatlan döntések sorát hozza meg. Én tökéletesen megértem. Életem első ilyen „lehetőségénél” az eszemre hallgattam, ami sokáig zavart. A másodikat már nem hagytam ki. Az eredmény: ezt a könyvet én is írhattam volna, épp csak nem gondoltam, hogy bárkit érdekel mi történt pár éve a tizenharmadik kerületben. Úgy látszik ezek az elmebetegek mindenütt egyformák. Ahogy a sajátomról tudtam mikor mi lesz a következő lépés, vagy mondat, kulturális különbségek ide vagy oda, ugyanúgy tudtam itt is. Mégsem csinálnék semmit másképp, ahogy gondolom Corinne sem. Igen, van még két könyve, de felesleges elolvasnom, tudok mindent.

Fanny19>!
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nagyon jó könyv ahogy leírja hogyan ismerte meg a maláj férjét és milyen körülmények között éltek megérintette a szívem! Mindennap egy küzdelem volt hogy legyen étel nem csak maguknak az egész törzsnek!Segített másokon és ha ezt a könyvet el olvassa valaki ,rájön hogy mennyi éhező ember él a világon és másképp fogja fel a dolgokat.Nekem nagyon tetszik ez a könyv ugyan úgy a második része is!


Népszerű idézetek

Dölfike>!

Jó érzés olyasvalakinek megmutatni a világot, aki képes még őszintén csodálkozni.

189. oldal [Ulpius- ház; 2006]

Dölfike>!

A hatalmas lakóházak láttán fel nem foghatja, hogyan élhetnek az emberek egymás fején.

189. oldal [Ulpius- ház; 2006]

Dölfike>!

Most, hogy szembenéztünk a halállal, már teljesen biztos vagyok benne, hogy létezik.

216. oldal [Ulpius- ház; 2006]

Dölfike>!

Furcsa érzés, hogy itt a világ végén, egy egész más idődimenzióban élve, utánam nyúl a civilizáció.

246. oldal [Ulpius- ház; 2006]

Dölfike>!

Most, hogy szembenéztünk a halállal, már teljesen biztos vagyok benne, hogy létezik.

216. oldal [Ulpius- ház; 2006]

eeszter>!

Priscilla azt mondja, hogy az itt élők legtöbbje sose látott fehér embert, nem beszélve az érintéséről. Ezért aztán előfordul, hogy a kézszorításkor leköpik a kezem, ami nagy kitüntetésnek számít.

63. oldal

serengeti P>!

A turisták fényképezőgépekkel és videokamerákkal felszerelkezve érkeznek. Egyre többen örökítenek meg minket filmen. A férjem, csakúgy, mint mindig, pénzt kér érte, de már ez sem izgat. Nem érti, miért fotóznak minket az emberek. Igaza van, amikor azt mondja: nem vagyunk mi majmok.

375-376. oldal

btunde>!

A mama biztos az előrejelzésében, ezért figyelmezteti Lketingát, jobb, ha mostanában békén hagy. Meglepetten kérdem:
– Why?
Nagy nehezen sikerül elmagyaráznia, hogy ha egy terhes asszony szeretkezik a férjével, a születendő gyermekeknek eldugul az orruk. Hiába látom, hogy komolyan gondolja, nevetnem kell.

194. oldal

btunde>!

Meghívnak teára. Lketinga elvezet a féltestvére kunyhójába. Fiatal feleségének kéthetes a kisbabája. Úgy látom, az asszony örül a látogatásunknak. Megállás nélkül jár a szájuk, de semmit sem értek. A légyrajok teljesen kikészítenek. Teázás alatt végig betakarom a kezemmel forró bögrémet, nehogy belepottyanjon egypár. A bébi az anyján lóg egy kangában. Amikor jelzem, hogy a baba észrevétlenül elintézte a dolgát a kendőben, az anyja elneveti magát, előhalássza a gyereket, a popsijára köp, aztán ledörzsöli. Kirázza a kangát és a szoknyáját, azután homokkal szárazra súrolja. Fojtogat a feltételezés, hogy ez napjában többször megtörténik, ennyi a tisztálkodási rituálé. Megemlítem a dolgot Lketingának, de az a véleménye, hogy így normális. A legyek mindenesetre szorgalmasan besegítenek a maradványok eltüntetésében.

134. oldal

btunde>!

Anyám a berni felföldön fekvő Meiringenben él a férjével. A viszontlátás első öröme után nem érzem magam valami remekül. Megint belekerülök az európai mókuskerékbe. Az élelmiszerboltokban szinte rosszul leszek az elképesztő bőségtől….
Természetesen fájdalmas a búcsú anyámtól, de hiába, a szívem már Afrikáé. Nem tudom, mikor jövök megint Európába.

140-141. oldal


A sorozat következő kötete

Afrikai szeretők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
Wilbur Smith: Lángoló part
Daphne du Maurier: A francia kalóz szeretője
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Karen Blixen: Volt egy farmom Afrikában
Jane Hawking: Utazás a végtelenbe
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
Pearl S. Buck: Az édes anyaföld
M. G. Brown: Csak egy pillantás volt