Afrikai ​szeretők (Afrikai szeretők 1.) 198 csillagozás

Corinne Hofmann: Afrikai szeretők Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​huszonhét éves, jómódú svájci üzletasszony kenyai nyaralása alkalmával első pillantásra halálosan beleszeret egy gyönyörű testű, megbabonázó szépségű, félig pucér maszáj vadászba. Környezete és a józan ész ellenére mindent felszámol, ami a nyugati kultúrához köti: lakást, kocsit, üzletet, kapcsolatokat, és elindul vissza, Kenyába, hogy új életet kezdjen.Hozzámegy álmai fekete harcosához, és belemerül egy hihetetlen kalandba, mely ekkor már nem is kaland, hanem számára maga az élet. Megtanulja, mit jelent a szex egy maszáj harcosnak, megtapasztalja, milyenek a mindennapok egy középkori körülmények között tengődő afrikai faluban. Megismeri a szerelem, a küzdés, a szenvedély és a szenvedés legmélyebb bugyrait. Gyermeket szül férjének, maláriát kap, üzletet nyit a faluban, harcol, hogy elfogadtassa magát férje, családja és az egész közösség által.Az Afrikai szeretők története a szappanoperák romantikus meséihez hasonlóan indul, de egy rendkívül erős asszony letehetetlenül izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Corinne Hofmann: Die Weisse Massai

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632541952 · Fordította: Bucher Franciska
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632540047 · Fordította: Bucher Franciska
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2006
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639475424 · Fordította: Bucher Franciska

1 további kiadás


Kedvencelte 14

Most olvassa 13

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mariann_ P
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Ez a könyv nagy meglepetés nekem, hiszen legalább 3 éve várt olvasásra a polcomon.
Önéletrajzi ihletésű, tehát igaz minden sora.
Brutálisan őszinte, nem hiszem, hogy ezt így bárki is végig tudta volna csinálni közülünk.
Élni egy törzsi körülmények közt, éhezni, megbetegedni, nélkülözni , túlélni minden megpróbáltatást egy maszáj törzsi harcos iránti szerelemből.
Engem lenyűgözött, folytatom tovább a történetet.

>!
Dölfike
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nem tudom mitől tetszett ennyire…
De csodálom Hoffmann bátorságát, hogy mindent képes volt feladni a szerelemért, a kitartását, hogy bármi is történjék, ő mindig tudta miért küzd.
Néha azért szeretném én is így fölfogni a dolgokat…

>!
Emmama
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Érdekes történet kifejezetten gyengén papírra vetve. Ha nem érdekelt volna kultúrtörténeti szempontból a mondanivalója, nem hiszem, hogy végigolvastam volna. Borzalmasan gyenge írás, akár én is írhattam volna.

>!
maneki_neko
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nagy kár, hogy Corinne Hofmann nem tud írni. Azért kár, mert ha ilyen pocsékul megírva is ilyen érdekes ez a könyv, akkor milyen jó lehetett volna, ha hozzáértéssel írják? Távirati stílusú tőmondataitól már a hajamat téptem. Érdekes volt, lekötött így is, de nagyon szerettem volna Corinne és Lketinga lelkét is megérteni, ebből viszont szinte semmi nem jött át, bezzeg az autó minden egyes alkatrészét ismertem már!
Én először a filmet láttam, és pont azért vettem meg a könyvet, mert a filmben nem láttam Corinne fejébe, és mindenképp tudni akartam, miért csinálta mindezt, és mi játszódott le a lelkében kenyai évek alatt. Hát nem tudtam meg…
Legalább a kiadó adhatott volna mellé valakit, aki segít neki az írásban!

>!
brena
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Imádtam ezt a könyvet!Annyira magával ragadott.A film is egyik kedvencem.

>!
hannis
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

A három dolog, ami megfogott a könyvben: hogy betekintést ad az afrikai emberek életébe, mely számomra ismeretlen; Corinne, mint európai nő „beilleszkedése” egy egész más kultúrába; és hogy mindez igaz történet.
Az írói stílus ellenben olyan, mintha leült volna az írónő, és gyorsan és tárgyilagosan leírta volna a történéseket és passz-kész.

>!
Fanny19
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nagyon jó könyv ahogy leírja hogyan ismerte meg a maláj férjét és milyen körülmények között éltek megérintette a szívem! Mindennap egy küzdelem volt hogy legyen étel nem csak maguknak az egész törzsnek!Segített másokon és ha ezt a könyvet el olvassa valaki ,rájön hogy mennyi éhező ember él a világon és másképp fogja fel a dolgokat.Nekem nagyon tetszik ez a könyv ugyan úgy a második része is!

>!
DeathQueen 
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

„Jó érzés olyasvalakinek megmutatni a világot, aki képes még őszintén csodálkozni.”

Egy nagyon különleges könyvet olvashattam el. Nekem valahogy mégsem volt az igazi. Valamiért egy kicsit többre számítottam. Egyes jelenetei a könyvnek rendesen megdöbbentettek. Az írónőt őszintén csodálom azért, amit elviselt. A könyv annyiban volt még jó, hogy betekintést engedett egy olyan világba, amiről eddig még nem nagyon olvastam.

>!
husza68
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Szerintem ez a Corinne nem volt normális, vagy a szerelem tényleg ennyire elvakít? Amúgy nagyon tetszett a könyv.

>!
Sziszi
Corinne Hofmann: Afrikai szeretők

Nekem kétségeim vannak a történet valódiságában, nagyon nem tudom elképzelni, hogy egy nő ennyire hülye legyen, ennyire ne vegye tudomásul a különbséget két egymástól teljesen eltérő kultúra között. Már bocs. Egyszerűen nem értem miben reménykedett. Maga a történet leírás sem volt jó, egy esemény felsorolás az egész. Valóban felejthető …….


Népszerű idézetek

>!
Dölfike

Jó érzés olyasvalakinek megmutatni a világot, aki képes még őszintén csodálkozni.

189. oldal [Ulpius- ház; 2006]

>!
Dölfike

A hatalmas lakóházak láttán fel nem foghatja, hogyan élhetnek az emberek egymás fején.

189. oldal [Ulpius- ház; 2006]

>!
Dölfike

Most, hogy szembenéztünk a halállal, már teljesen biztos vagyok benne, hogy létezik.

216. oldal [Ulpius- ház; 2006]

>!
Dölfike

Furcsa érzés, hogy itt a világ végén, egy egész más idődimenzióban élve, utánam nyúl a civilizáció.

246. oldal [Ulpius- ház; 2006]

>!
sophia

Csodásan néz ki a petróleumlámpa fényében. Ékszerei csillognak. Meztelen felsőtestét két gyöngysor díszíti. A tudat, hogy az ágyékkötője alatt csak puszta bőr van, felizgat. Megfogom keskeny, hűvös kezét és az arcomra szorítom. Ebben a pillanatban úgy érzem, összetartozom ezzel az alapjábavéve teljesen idegen emberrel, és tudom, hogy szeretem.

>!
Dölfike

Most, hogy szembenéztünk a halállal, már teljesen biztos vagyok benne, hogy létezik.

216. oldal [Ulpius- ház; 2006]

>!
eeszter

Priscilla azt mondja, hogy az itt élők legtöbbje sose látott fehér embert, nem beszélve az érintéséről. Ezért aztán előfordul, hogy a kézszorításkor leköpik a kezem, ami nagy kitüntetésnek számít.

63. oldal

>!
serengeti P

A turisták fényképezőgépekkel és videokamerákkal felszerelkezve érkeznek. Egyre többen örökítenek meg minket filmen. A férjem, csakúgy, mint mindig, pénzt kér érte, de már ez sem izgat. Nem érti, miért fotóznak minket az emberek. Igaza van, amikor azt mondja: nem vagyunk mi majmok.

375-376. oldal

>!
btunde

Meghívnak teára. Lketinga elvezet a féltestvére kunyhójába. Fiatal feleségének kéthetes a kisbabája. Úgy látom, az asszony örül a látogatásunknak. Megállás nélkül jár a szájuk, de semmit sem értek. A légyrajok teljesen kikészítenek. Teázás alatt végig betakarom a kezemmel forró bögrémet, nehogy belepottyanjon egypár. A bébi az anyján lóg egy kangában. Amikor jelzem, hogy a baba észrevétlenül elintézte a dolgát a kendőben, az anyja elneveti magát, előhalássza a gyereket, a popsijára köp, aztán ledörzsöli. Kirázza a kangát és a szoknyáját, azután homokkal szárazra súrolja. Fojtogat a feltételezés, hogy ez napjában többször megtörténik, ennyi a tisztálkodási rituálé. Megemlítem a dolgot Lketingának, de az a véleménye, hogy így normális. A legyek mindenesetre szorgalmasan besegítenek a maradványok eltüntetésében.

134. oldal

>!
vigili

Odarohanok hozzá, átöleljük egymást. Megszűnik a világ. Aztán megfogja a vállam, és sugárzó arccal mondja:
– No problem, Corinne.

78. oldal


A sorozat következő kötete

Afrikai szeretők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Thomas Hylland Eriksen: Etnicitás és nacionalizmus
Steven D. Levitt – Stephen J. Dubner: Lökonómia
Hadas Miklós: A férfiasság kódjai
Kamarás István: Olvasó-próba
Pethő Bertalan: Japán út/viszony I-II.
Balla Bálint: Szűkösség
Antos Balázs – Fiáth Titanilla: Határsávok
Retkes Attila – Várkonyi Tamás (szerk.): Zene, művészet, piac, fogyasztás
Péterfi Rita: A Harry Potter-nemzedék és a könyvek
Tari Annamária: Y generáció