A ​fény ereje (Orion legenda 1.) 17 csillagozás

Corinna Ann Jay: A fény ereje

Az ​erdő… Ha létezik tökéletes szó, ami jellemezheti, az a sötétség. Se madarak, se állatok, se élet. Csak a fák, a csend, és Ő. Már az első napon találkoztam vele, de minél többet tudtam meg róla, annál veszélyesebbnek és félelmetesebbnek tűnt. Kísértet volt. Magára hagyott, dühös és gonosz. Csak úgy hívta mindenki: az Orion király. De már régen nem volt az. Csak egy fenséges uralkodó letűnt képmása, aki poklot csinált egy boldog nyaralásból. És az életemből.
Ha valaki azt mondja pár évvel ezelőtt, hogy ez lehetséges, kinevetem. Igazából semmiben sem hittem régebben. Nem volt, aki megtanítsa, mi az, hogy hit, és habár apácák között nevelkedtem fel, a csodák valahogy kimaradtak az életemből. Ennek ellenére elég volt egyetlen nap ahhoz, hogy minden, amit normálisnak hittem, összeomoljon, és semmissé váljon az, akiről azt hittem, én vagyok.
S hogy ki is vagyok én? Csak egy lány, akit a sors elvezetett egy helyre, hogy megtapasztalja, milyen elveszíteni a számára… (tovább)

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

>!
Underground, Budapest, 2015
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631227253

Kedvencelte 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

„Magamra maradtam, és nagyot sóhajtva az égre emeltem a tekintetemet. Gyönyörűek voltak a csillagok, én pedig élveztem, hogy csak enyém a látvány.”

Azon kevesek egyike vagyok, akik amikor elolvasnak egy régóta vágyott regényt – és még tetszett is – , hogy alkotnak hozzá egy másik „csodát”.
Viszonylag hamar kiolvastam, aztán újra nekiestem, és ahogy haladtam fejezetről – fejezetre, sorról – sorra úgy láttam egy ruhát…amit akár a főhősünk is hordhatna…

Na, de ha ezt félreteszem és nem csak a szokásos ömlengésemmel kezdem, akkor a fél csillag levonást magyaráznám meg először.
Nagyon szerettem, de….ott van egy picike hiányérzet, valami amit nem tudok igazán megmagyarázni, egy pici zavartság érzés….és ez végig velem maradt a történet olvasása közben.

A karakterek színesek, a történet pörgős.
Már az első oldaltól kezdve elfog egy örvény és sodor magával.
Kihúzza a talajt a lábad alól és csak akkor pislogsz fel, amikor elfogytak a lapok.
Alapvetően is olvashatóan van megszerkesztve, nagy betűk, olvasmányos írásmód.
A legérdekesebb számomra az írónő borító kép választása és a főhősnőnk neve volt …érzékeltem egy csepp valóság keveredését a fantasy világgal..
És ez nagyon különlegesség tette.

Amiket talán negatívumként hoznék fel, az egyik, hogy nincs folytatása…nagy hiba.
A másik, hogy túl gyorsnak éreztem bizonyos szemlélet módot átalakulni ( nyilván nem arról beszélek, hogy oldalakon keresztül vívódjon az adott karakter), mégis picit elhúzódhatott volna….

Ettől függetlenül továbbra is fenntartom a kívánságlistámon, nekem egy példány kell a polcomra.

És természetesen hatalmas nagy KÖSZÖNÖM jár, hogy olvashattam, mint utazókönyvet.

Egy élmény volt, szó szerint….tényleg…

Ajánlom, kedvenc!

2 hozzászólás
Bleeding_Bride IP>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Szokott más is úgy érezni, hogy amikor befejez egy könyvet mosolyog magában, összecsukja és kijelenti: na ez most jól esett? Mint amikor farkas éhes vagy és a nagyon áhított vacsorát eléd rakják az étteremben.
No, kb így voltam ezzel a kötettel. Még nincs két éve, hogy megismerkedtem a fantasy világával és hiába tagadom, egyre szimpatikusabbá vált a műfaj, olyannyira, hogy egyre- másra csak azt olvasok. A dark-, urban fantasyk meg kiváltképp jót tesznek a lelki egyensúlyomnak. Azokkal még nem sikerült mellényúlnom, ezért egyrészt nagyon vártam ezt a kötetet, másrészt tartottam egy picit tőle. Mert igen, az ember ütődött, és hazudik, ha azt állítja, hogy a magyar kortársakat nem helyezi háttérbe a már jól bejáratott külföldiekkel szembe. De hogy is mondjam, @Corinna_Ann_Jay „nailed it”.
A kötet az, aminek a címkéi mondják és pont olyan nagyon magával ragad, mint ahogy magával kell ragadnia :D
Igaz, az elején zavart, hogy mintha túl gyorsan és túl egyértelműen startol, de miután elolvastam Ely leírását, rögtön mindent megbocsájtottam.
Már akkor tudtam, hogy jó lesz ez, amikor az első 20 oldal után sikerült gyomorideggel menekülnöm a főhősnővel. De úgy igazán rosszul voltam vele együtt.
A történet pörög, izgalmas és szerencsére nem is kiszámítható.
Mindenképp rajta vagyok az Orion legendán, és nagyon várom a következő részeket :D

1 hozzászólás
kicsiboszi P>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Valami borzalmasan tetszett. Szépen összerakott történet, szimpatikus szereplők, pörgős cselekmény. Együtt izgultam a szereplőkkel, együtt menekültem a szörnyek elől, akik szinte kinyúltak utánam a lapokból.
Ide nekem gyorsan a folytatásokat!
Bővebben:
http://kicsiboszi-konyvei.blogspot.hu/2016/01/corinna-a…

4 hozzászólás
szeptember99>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Volt szerencsém a kötetet az írónőtől személyesen megkapni, hogy utazókönyv formájában olvashassák az érdeklődők.
Az mindjárt az elején elmondhatom, hogy nagyon olvasmányos, gyorsan haladtam vele. A fantasyknél mindig van bennem egy kis félsz, hogy esetleg a megalkotott világ nem túl koherens vagy kidolgozott, de A fény erejével kapcsolatosan pozitívan csalódtam. Nagyon sok újszerű ötlettel találkoztam, a történet és a kidolgozott világ nagyon jól kiegészítik egymást.
Számomra különös színt vitt a történetbe, hogy több szálon is Magyarországhoz kötődik a történet. Abba, hogy magyar testvérekről van szó, akiket Németországba adtak nevelőotthonba, majd visszatérnek Magyarországra megkeresni a családjukat, azt érzem ki üzenetként, hogy mennyire fontos emlékeznünk a gyökerünkre. Ahhoz, hogy a jelen gondjait megoldjuk, a múltban kell megoldani a problémákat. Magyarországnak, illetve a magyar népnek így kitüntetett szerep jut a regény során, olyan helynek érzem, ahova érdemes visszatérni, mert sok mindent tudhatunk meg magunkról. (és épp aktuális ez, mikor mindenki azon gondolkozik, hogyan meneküljön külföldre). Lehet, hogy ezt most azért látom bele, mert ez a téma vesz körül engem a mindennapokban, de jól esik olyat olvasni, amiben Magyarország értékeit emeli ki a szerző. Többször említi a jászokat, nyelvemlékük ihlette a szerzőt, illetve maga a helyszín, Nagyvisnyó léthező hely. A Google keresés alapján csodaszép a tábor területe a valóságban is.

Az is különleges volt, miként keveredik a valóság és az álom, képzelet. Azzal kezdődően, hogy az írói álnév a főszereplő neve is egyben. Az író valós, hiszen találkoztam vele. A könyv borítóján is szereplő lány is nagyon hasonló az író arcához..A történetben mégis egy remek fantasy történet.

A cselekmény váratlan fordulatokkal teli, nem tudtam elképzelni, miként alakulnak majd események, illetve ki az ellenség/szörny.

Remélem a szerző hamarosan megörvendeztet minket a folytatással!

2 hozzászólás
Molymacska P>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Nem rossz, bár nekem túlságosan YA minden jó és rossz értelemben is. Kicsit túlságosan idősnek éreztem magam hozzá, ellenben örültem, hogy viszonylag könnyen olvasható.
Mivel az egyik első magánkiadásbeli könyvet olvastam, ezért furcsa érzés volt, hogy ez „csak” megírva lett és nem szerkesztették. Pici javítás néhol nem lett volna rossz, sőt, ha meglett volna, azt mondhatnám, hogy egy teljesen átlagos YA könyv lett volna.
Ettől függetlenül szerintem egyáltalán nem rossz. Ahhoz képest, hogy magánkiadás, teljes mértékben olvasható.

Nimara>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Ugye ahogy írtam is, kicsit lapos volt az eleje, nem tudtam hova tenni, de ez elmúlt, ahogy elveszett az erdőben és beindultak az események. Feltűnt a megmentő, aki meglehetősen szexi ugye. Jó ilyenre lehetett számítani, de azért még tetszett. Bezzeg engem sosem talál meg az erdőben ilyen pasi… lehet meg kellene próbálnom elveszni egyben? Kár, hogy nálunk csak kicsi erdő van abban meg ez nem fog sikerülni…

Bővebben spileresen
http://papirmadaraim.blogspot.hu/2016/10/corinna-ann-ja…

Rarunkel_Úr>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Pörgős cselekmény, izgalom, misztika, románc, humor, dráma… minden ami ahhoz kell, hogy feldobja a napodat és elvigyen egy olyan helyre ahova mindig is vágytál, de nem tudtad hol keresd. Most beléphetsz és olyan útitársak kalauzolnak végig, akik a szomszédaid, osztálytársaid is lehetnének, de valami különleges kapcsolat összeköti életük.
Nem vagyok nagy rajongója a műfajnak, de ahogy egy barátom mesélt róla belevágtam. Remek hétvége lett belőle.

Bite_Mega>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

Izgalmas és érdekes, nem ragozom várom a következőt :)

Marcsi_Urbán>!
Corinna Ann Jay: A fény ereje

A könyvhöz csak anyit fűznék: imádom♥!!
… Jössz a buszon haza felé és belemerülsz könyv olvasásába. Arra eszmélsz, hogy lassan le kéne szállni de még nem fejezted be a épp olvasott fejezetet. Itt az ideje, igen leszállás!!-magamban pedig: ne most még, nem akarok leszállni, még nem fejeztem be…ahj – A busz megáll és te még nem szálltál le… Ez gáz, de megérte, mert elolvastad a fejezetet..
Nagyon örülsz, főleg akkor ha rájössz, 3 km-t gyalogolhatsz.- ez ciki, de megérte- Gyaloglok haza és még mindig kedvem van olvasni. Na akkor elő a könyv és olvasás gyaloglás közben. De figyelned kell közben ne ess hasra és minden másra. Ha hasra estél ügyes vagy..
Annyira jó volt a könyv, hogy olvasod olvasod és nem tudod letenni. Imádom!!! Már kezd kicsis megviselt lenni, mert ahányan már olvasták nem csodálom…. (Én sikeren hasra estem, de megérte ;) )
Mindenkinek ajánlani tudom és ha elkezded garantálom nem fogod tudni lerakni … Tényleg ^^ ♥
Az írónak csak gratulálni tudok ♥

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

AnneTheCat>!

– Teljesen bolond a pasi vagy csak drogozik? Mindkettő esetben szükségem van egy konyhakésre és némi kólára.
– Kólára? – vigyorogtam értetlenül, ő pedig hevesen bólogatott.
– Persze. A vért azzal a legkönnyebb felmosni. Egy bűnügyi filmben láttam.

100. oldal

AnneTheCat>!

Régebben azt hittem, az élet nem más, mint nappalok és éjjelek, valóság és álomvilág váltakozása. Úgy gondoltam, hogy ez a kettő soha nem keveredhet össze, és hogy a rémálmok véget érnek, mikor éjjel zihálva és izzadtan felülök az ágyban. Rá kellett jönnöm, hogy tévedtem.

388. oldal

AnneTheCat>!

Magamra maradtam, és nagyot sóhajtva az égre emeltem a tekintetemet. Gyönyörűek voltak a csillagok, én pedig élveztem, hogy csak enyém a látvány.

13. oldal

AnneTheCat>!

Miért is engedné el a vacsoráját az oroszlán?

139. oldal

Corinna_Ann_Jay I>!

Kék szemek néztek farkasszemet velem, arcomon meleg leheletet éreztem, mely egy érzékien dús férfiajakból származott. Parfümillat csapta meg az orrom, ami olyan bódító volt, hogy még a félelmen keresztül is megborzongtam tőle. Egy csodálatosan jóképű férfi állt velem szemben: fekete haja – melynek nagy részét kapucni fedte – ziláltan omlott homlokába, hosszú karjaival a fejem mellett támaszkodott a fa törzsére, mintegy sarokba szorítva engem. Abban a pillanatban nem tudtam eldönteni, hogy bánom vagy sem a jelenetet, mindenesetre elakadt a lélegzetem az ismeretlen láttán.

29. oldal, 2. fejezet

Corinna_Ann_Jay I>!

– Damian? – nyögte Mirna, mikor végigmérte a herceget. A férfi megvető pillantással tekintett rá.
– Drang… – javította ki – A nevem Drang, banya.
A nő döbbent arcot vágott a megszólítás hallatán, de nem volt időm kitalálni, vajon mire gondolhat. Damian-Drang ellökte magát az ajtótól, és egyenesen felém indult.
– Csúnya dolog volt kikötözni ahhoz az ágyhoz, és ott hagyni az édesanyáddal – jegyezte meg szárazon, majd meglengette a véres ruhadarabot.

263. oldal

szeptember99>!

A szobát körben, a falak mentén könyvespolcok szegélyezték, telis tele mindenféle lexikonokkal, könyvcsodákkal, iratokkal.

77. oldal

Corinna_Ann_Jay I>!

A nevét ordítottam, miközben rávetettem magam, s kivertem a kezéből a kést. Dühösen tepertem a földre, s miközben a pulóverét ráncigáltam, közöltem vele, hogy egy pszichopata őrült, és hogy megölte az egyik legfontosabb személyt az életemben. Az indulatok tajtékzottak bennem. Csalódást és rémületet éreztem, s gyűlöltem, hogy a fiú közelsége még ezután is képes volt kellemes reakciókat kiváltani a testemből.

77. oldal, 5. fejezet

Corinna_Ann_Jay I>!

– Értsd meg, hogy ez árulás lenne – nyögte, és az arcán megjelenő érzelmek elárulták, hogy küzd a benne dúló vágyak ellen. Még szorosabban öleltem, és az orrommal a bőrét cirógattam.
– Kit árulnál el, Elijah? – suttogtam, s a teste megfeszült a kérdésem hallatán. Gyengéden kezei közé fogta a fejem, és egyenesen a szemembe nézett. Tekintete komoly volt, s azt hiszem: szomorú.
– A bátyámat – felelte, én pedig úgy éreztem, megfagy körülöttem a világ.

107. oldal

Corinna_Ann_Jay I>!

– Mögöttem van? – formálta hangtalanul az ajkaival Damian, én pedig képtelen voltam válaszolni neki. A szellem látványa teljesen megbénított. Látva arckifejezésemet, társam lassan elkezdte hátrafordítani a fejét, de mielőtt megpillanthatta volna a lidércet, lábai váratlanul felmondták a szolgálatot, s a szellemlény húzni kezdte maga után a sötét erdőbe.

134. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Véreskü
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
On Sai: A két herceg
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Martin Kay: Eastern
Krencz Nóra: A követ