Holdfénykert 30 csillagozás

Corina Bomann: Holdfénykert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lilly ​Kaiser beletörődött abba, hogy a férje halála után magányos, bonyodalommentes élet vár rá, így amikor egy idegen besétál a berlini régiségboltjába egy antik hegedűvel, és azt állítja, hogy a hangszer Lillyé, a nő teljesen összezavarodik. Hiszen hogyan is örökölhetne egy ilyen kivételes zeneszerszámot?

A legjobb barátjával, Ellennel és a zenetörténész Gabriellel Lilly a hegedű titkainak nyomába ered. Az egyre rejtélyesebb jeleket követve Angliából először Olaszországba, majd Indonéziába viszi az útja, miközben szép lassan felfejti a hangszer történetét. Tudomást szerez az egzotikus szépségű, tehetséges Rose Gallway-ről, aki száz évvel korábban a hegedűjátékával elvarázsolta a fél világot – amíg egy nap váratlanul el nem tűnt.

Miközben Lilly újabb és újabb titkokkal szembesül, lassan a saját életét is új szemszögből látja. És ahogy minden egyes felfedezés közelebb viszi Gabrielhez, úgy éled fel benne a remény, hogy talán sikerülhet kitörnie a magányból, amely… (tovább)

Eredeti mű: Corina Bomann: Der Mondscheingarten

>!
General Press, Budapest, 2017
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520191 · Fordította: Csősz Róbert
>!
General Press, Budapest, 2017
488 oldal · ISBN: 9789634520207 · Fordította: Csősz Róbert

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kókuszka 
Corina Bomann: Holdfénykert

Lilly régiségboltjába egy különleges, hátoldalán rózsa díszítéssel ellátott hegedűt hoz be egy idős úr, azt állítva, hogy őt illeti meg, majd magára hagyja az elképedt nőt. Így indul el a különleges cremonai hegedű titkának megfejtése. A történet igen lassan bontakozik ki, rengeteg a mellékszál, sok szereplős, több helyszínen játszódik. Eljutunk Szumátrára megismerve a minangkabau törzset, ahol a nők uralkodnak. Innen származik a hegedű első tulajdonosa, aki született tehetség volt. Van benne szerelem, csalódás, törvényen kívüli gyermek. Az írónő ezeket cseppenként adagolja és inkább a történet szempontjából lényegtelenebb jelent ragozza. Az utolsó száz oldalon aztán ránk zúdít mindent.

>!
Mariann_Czenema P
Corina Bomann: Holdfénykert

Ez a könyv egy igazi pihentető nyári olvasmány, vízpartra, nyaralásra, vagy így, mint én, hétvégi lazulásra tökéletes választás ;)
bővebben:
http://czenema.blogspot.hu/2017/07/corina-bomann-holdfe…

>!
anesz P
Corina Bomann: Holdfénykert

Alapvetően tetszett. A borító gyönyörűséges. Kellemes meglepetésként ért, hogy egy német szerzőtől ennyi érzelmet kaptam. Ez nem jellemző általában. A rejtély alakulása, nyomozása érdekes, Indonézia bemutatása pedig a csúcspont. Nemrég olvastam A jávai tekercseket, ott is szó volt az árnyjátékokról, ahogy itt is mint nemzeti hagyományról, büszkeségről. Egyszer szívesen megtekintenék egy ilyet. Mondjuk a helyszínen? :-))
A szereplők nagyon színesek, maradandóak, az egymással való kapcsolatuk sem egysíkú. Jó sok mindent belezsúfolt az írónő a könyvbe, az eloszlás lehetett volna egyenletesebb is. Mindenesetre tetszett a stílusa, végül éjszakai olvasás lett belőle.
Két dolgot nem tudtunk csak meg: spoiler

>!
Gikkus
Corina Bomann: Holdfénykert

Szeretem az ilyen könyveket, és nagyon tetszett ez is. Jó volt, hogy fokozatosan tudunk meg mindent, ahogy a történet egyre jobban kibontakozik. A főhős karakterével lehetett azonosulni, nem vált idegesítővé, de engem legjobban Helen élete és karaktere fogott meg.
És a borítója is gyönyörű…

>!
eszter83
Corina Bomann: Holdfénykert

Kívül-belül szép könyv. Tetszett az alaptörténet és a több időben/szálon futó cselekmény. Kifejezetten izgalmas volt egy egzotikus helyszínről olvasni, hangulatosak voltak a Padangról szóló részek. A szereplők is szerethetőek- a múltban és a jelenben játszódó történetben is. A vége viszont nagyon összecsapottnak tűnt. Maga a végkifejlet nem rossz, de olyan hirtelen zárul az egész, hogy az 5 helyett „csak” 4,5 csillagot adtam.

>!
Dyus33 P
Corina Bomann: Holdfénykert

A múltbéli nyomozás tetszett, de a jelenidőben játszódó történet érzelmileg olyan lapos volt, mint az alföld. Sajnálom, többet ki lehetett volna ebből a könyvből hozni.

>!
Fairymysz
Corina Bomann: Holdfénykert

Jó kis történet volt, bár egyszer-kétszer elkapott az unalom. Ennek ellenére érdekes volt rájönni, mi köze van egymáshoz a négy nőnek. Bár azért akkora rejtély nem volt benne, hogy az ember ne találja ki. :)

>!
Titina
Corina Bomann: Holdfénykert

A borító gyönyörű! *.*
A könyv viszont kevésbé nyerte el a tetszésem. A végét pedig már nehezen tudtam befogadni, nekem az annyira sok volt. Úgy éreztem nincs eléggé kifejtve, csak úgy elénk rakták és kész.
Rose és Helen történetét a múltban szerettem olvasni, viszont Lilly, Ellen és Gabriel már kevésbé hozott lázba.
Mindenesetre egy könnyed olvasmánynak tökéletes nyárra!

>!
Nagy_Emese95
Corina Bomann: Holdfénykert

Borzalmas volt végigszenvedni magam ezen a könyvön, de egy kihívás miatt túlestem rajta. Először még aranyos történetnek gondoltam, azt fogalmazgattam magamban, hogy a belseje ugyanolyan szép, mint a külseje, de ahogy haladt tovább a történet, a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott, ez az olvasás hosszúságán is észrevehető. Teljesen üres ez a könyv, nem mond semmit, de azt nagyon hosszan. Semmiféle rejtély nincs benne, a csavarok összességét már a csavar előtt ki lehet találni, és meg is lehet oldani. Emellett szerintem olyannyira negatív az üzenete – legalábbis ami a 2011-ben játszódó részeket illeti – amennyire csak lehetséges. spoiler Ugyanez a helyzet az anyagiakkal, hiszen 2011-ben követendő példa, hogy találj valami dúsgazdag angol pasit, akivel meg tudod oldani az életed… Nevetséges, legalábbis szerintem. Egyébként a másik része a sztorinak tetszett, de ha már a cselekmény egy része Angliában játszódik, akkor Rose-nak valami más nevet is ki lehetett volna találni, engem ugyanis zavart, hogy az egyik legnagyobb ma is élő fuvolaművész Sir James Galway nevét tükrözi. Ez a része talán már csak szőrszálhasogatás, ha James Galway-nak rendben van a dolog, nekem is. Ezeken a részeken túl még voltak benne tipikus első könyves problémák is, illetve nyomdahibák, amik lehet, egy érdekesebb regénynél kevésbé tűntek volna fel. Egy példa ezekből, a könyv végén két szereplő egy szobában beszélget, két mondat után a szerző leírja, hogy a buszban bemondták a megállójukat, úgy, hogy nem mentek ki a szobából. Egy szó mint száz, utáltam ezt a könyvet, egy csillag ment a borítóra, meg a kezdeti lelkesedésre.

>!
zics
Corina Bomann: Holdfénykert

Olvasatta magat, egy kedves kis sztori ahogyan Lilly probal megfejteni egy titkot. Szep volt visszalepni a multba, az osok eletebe is bepillantani, bar oldalrol oldalra egyertelmubb lett a kapcsolat a szereplok kozott. Csak ez a szerencsetlen szerelmi szal ne lett volna benne Lilly es Gabriel kozott! Ez olyan sutyeraknak es mesterkeltnek tunt szamomra. Mostanaban minden altalam olvasott konyvben ez van, talan ezert is bosszantott fel. Sokkal szivesebben vettem volna ha Lilly tenyleg megerosodve lepett volna ki a gyaszabol, nyitva hagyva a szalat, hogy meg barmi lehetseges es egy hatarozott es eros Lillyt otthagyni. Egyszer jo volt elolvasni, tobbszor nem lesz.


Népszerű idézetek

>!
Kókuszka 

A zenét nemcsak kézzel hozzák létre, hanem lélekkel is, az pedig most már kétszeresen is meg volt sebezve.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
>!
Xxera

A lelkem legmélyén éreztem, hogy minden jóra fordul majd, ha Paul visszatér hozzám. Néhányszor beképzeltem magamnak, hogy őt látom a közönség soraiban, amitől a játékom tényleg rögtön fel is javult, a dallamba ismét visszaköltözött némi lélek. Annál mélyebb volt a lyuk, amelybe belezuhantam, amikor a koncert után rájöttem, tévedés volt az egész, és nem Paul ül a nézőtéren. (…) De semmi se történt. Ha Paul felbukkant, akkor legfeljebb csak az álmaimban, amelyek után órákon át csak bőgtem és bőgtem.

416. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Angel
Csendes Nóra: Zápor utca
Alyssa Palombo: A velencei hegedűs
N. Fülöp Beáta: Hegedűszonáta
Barát Endre: Boszorkánytánc
Szántó György: Stradivari
Claire Kilroy: Finomhangolás
Maria Àngels Anglada: Auschwitzi hegedű
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Viktor Juzefovics: David Ojsztrah – Beszélgetések Igor Ojsztahhal