Holdfénykert 19 csillagozás

Corina Bomann: Holdfénykert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lilly ​Kaiser beletörődött abba, hogy a férje halála után magányos, bonyodalommentes élet vár rá, így amikor egy idegen besétál a berlini régiségboltjába egy antik hegedűvel, és azt állítja, hogy a hangszer Lillyé, a nő teljesen összezavarodik. Hiszen hogyan is örökölhetne egy ilyen kivételes zeneszerszámot?

A legjobb barátjával, Ellennel és a zenetörténész Gabriellel Lilly a hegedű titkainak nyomába ered. Az egyre rejtélyesebb jeleket követve Angliából először Olaszországba, majd Indonéziába viszi az útja, miközben szép lassan felfejti a hangszer történetét. Tudomást szerez az egzotikus szépségű, tehetséges Rose Gallway-ről, aki száz évvel korábban a hegedűjátékával elvarázsolta a fél világot – amíg egy nap váratlanul el nem tűnt.

Miközben Lilly újabb és újabb titkokkal szembesül, lassan a saját életét is új szemszögből látja. És ahogy minden egyes felfedezés közelebb viszi Gabrielhez, úgy éled fel benne a remény, hogy talán sikerülhet kitörnie a magányból, amely… (tovább)

Eredeti mű: Corina Bomann: Der Mondscheingarten

>!
General Press, Budapest, 2017
488 oldal · ISBN: 9789634520207 · Fordította: Csősz Róbert
>!
General Press, Budapest, 2017
488 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520191 · Fordította: Csősz Róbert

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Mariann_Czenema P
Corina Bomann: Holdfénykert

Ez a könyv egy igazi pihentető nyári olvasmány, vízpartra, nyaralásra, vagy így, mint én, hétvégi lazulásra tökéletes választás ;)
bővebben:
http://czenema.blogspot.hu/2017/07/corina-bomann-holdfe…

>!
Gikkus
Corina Bomann: Holdfénykert

Szeretem az ilyen könyveket, és nagyon tetszett ez is. Jó volt, hogy fokozatosan tudunk meg mindent, ahogy a történet egyre jobban kibontakozik. A főhős karakterével lehetett azonosulni, nem vált idegesítővé, de engem legjobban Helen élete és karaktere fogott meg.
És a borítója is gyönyörű…

>!
eszter83
Corina Bomann: Holdfénykert

Kívül-belül szép könyv. Tetszett az alaptörténet és a több időben/szálon futó cselekmény. Kifejezetten izgalmas volt egy egzotikus helyszínről olvasni, hangulatosak voltak a Padangról szóló részek. A szereplők is szerethetőek- a múltban és a jelenben játszódó történetben is. A vége viszont nagyon összecsapottnak tűnt. Maga a végkifejlet nem rossz, de olyan hirtelen zárul az egész, hogy az 5 helyett „csak” 4,5 csillagot adtam.

>!
Dyus33 P
Corina Bomann: Holdfénykert

A múltbéli nyomozás tetszett, de a jelenidőben játszódó történet érzelmileg olyan lapos volt, mint az alföld. Sajnálom, többet ki lehetett volna ebből a könyvből hozni.

>!
Fairymysz
Corina Bomann: Holdfénykert

Jó kis történet volt, bár egyszer-kétszer elkapott az unalom. Ennek ellenére érdekes volt rájönni, mi köze van egymáshoz a négy nőnek. Bár azért akkora rejtély nem volt benne, hogy az ember ne találja ki. :)

>!
Titina
Corina Bomann: Holdfénykert

A borító gyönyörű! *.*
A könyv viszont kevésbé nyerte el a tetszésem. A végét pedig már nehezen tudtam befogadni, nekem az annyira sok volt. Úgy éreztem nincs eléggé kifejtve, csak úgy elénk rakták és kész.
Rose és Helen történetét a múltban szerettem olvasni, viszont Lilly, Ellen és Gabriel már kevésbé hozott lázba.
Mindenesetre egy könnyed olvasmánynak tökéletes nyárra!

>!
csillabella
Corina Bomann: Holdfénykert

Ajánlom a könyvet azoknak, akik kellemes lazításra vágynak egy olyan könyvvel, ami nem bárgyú, de nem is dolgoztatja meg annyira az agyat olvasás közben.
A könyv, bár nem rövid, végig érdekes. Az idősíkok váltakozása is jól van felépítve, szép lassan szivárognak az információk.

http://kesztenye.blog.hu/2017/09/08/corina_bomann_holdfenykert

>!
Reka_Takacs
Corina Bomann: Holdfénykert

Kellemes történet. Nekem tetszett. Valaki azt írta, hogy jó nyári olvasmány :) Valahogy így gondolom én is. Jó volt olvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Kate Morton: A tóparti ház
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Marissa Meyer: Cinder
Nora Roberts: Megszállottság
Sandra Brown: Aljas szándék
Nora Roberts: Az Oromház rejtélye
E. Lockhart: A hazudósok
Cassia Leo: Fekete doboz