Holdfénykert 64 csillagozás

Corina Bomann: Holdfénykert

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lilly ​Kaiser beletörődött abba, hogy a férje halála után magányos, bonyodalommentes élet vár rá, így amikor egy idegen besétál a berlini régiségboltjába egy antik hegedűvel, és azt állítja, hogy a hangszer Lillyé, a nő teljesen összezavarodik. Hiszen hogyan is örökölhetne egy ilyen kivételes zeneszerszámot?

A legjobb barátjával, Ellennel és a zenetörténész Gabriellel Lilly a hegedű titkainak nyomába ered. Az egyre rejtélyesebb jeleket követve Angliából először Olaszországba, majd Indonéziába viszi az útja, miközben szép lassan felfejti a hangszer történetét. Tudomást szerez az egzotikus szépségű, tehetséges Rose Gallway-ről, aki száz évvel korábban a hegedűjátékával elvarázsolta a fél világot – amíg egy nap váratlanul el nem tűnt.

Miközben Lilly újabb és újabb titkokkal szembesül, lassan a saját életét is új szemszögből látja. És ahogy minden egyes felfedezés közelebb viszi Gabrielhez, úgy éled fel benne a remény, hogy talán sikerülhet kitörnie a magányból, amely… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2017
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520191 · Fordította: Csősz Róbert
>!
General Press, Budapest, 2017
488 oldal · ISBN: 9789634520207 · Fordította: Csősz Róbert

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Nagyon lassú folyású, helyenként kissé unalmas történet volt. Legalábbis a jelenben játszódó szál nagyon sokára indult be. Hősnőnk kicsit naiv fiatal özvegyasszony, aki könnyen ismerkedik repülőkön, és könnyen rá lehet beszélni egy kis utazgatásra. A hegedű körüli másik szál, ami Szumátrára vezet, az 1900-as évek elején játszódik, és sokkal érdekesebb. De sajnos így sem érte el nálam a négy csillagot.

Kókuszka>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Lilly régiségboltjába egy különleges, hátoldalán rózsa díszítéssel ellátott hegedűt hoz be egy idős úr, azt állítva, hogy őt illeti meg, majd magára hagyja az elképedt nőt. Így indul el a különleges cremonai hegedű titkának megfejtése. A történet igen lassan bontakozik ki, rengeteg a mellékszál, sok szereplős, több helyszínen játszódik. Eljutunk Szumátrára megismerve a minangkabau törzset, ahol a nők uralkodnak. Innen származik a hegedű első tulajdonosa, aki született tehetség volt. Van benne szerelem, csalódás, törvényen kívüli gyermek. Az írónő ezeket cseppenként adagolja és inkább a történet szempontjából lényegtelenebb jelent ragozza. Az utolsó száz oldalon aztán ránk zúdít mindent.

Mariann_Czenema P>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Ez a könyv egy igazi pihentető nyári olvasmány, vízpartra, nyaralásra, vagy így, mint én, hétvégi lazulásra tökéletes választás ;)
bővebben:
http://czenema.blogspot.hu/2017/07/corina-bomann-holdfe…

anesz P>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Alapvetően tetszett. A borító gyönyörűséges. Kellemes meglepetésként ért, hogy egy német szerzőtől ennyi érzelmet kaptam. Ez nem jellemző általában. A rejtély alakulása, nyomozása érdekes, Indonézia bemutatása pedig a csúcspont. Nemrég olvastam A jávai tekercseket, ott is szó volt az árnyjátékokról, ahogy itt is mint nemzeti hagyományról, büszkeségről. Egyszer szívesen megtekintenék egy ilyet. Mondjuk a helyszínen? :-))
A szereplők nagyon színesek, maradandóak, az egymással való kapcsolatuk sem egysíkú. Jó sok mindent belezsúfolt az írónő a könyvbe, az eloszlás lehetett volna egyenletesebb is. Mindenesetre tetszett a stílusa, végül éjszakai olvasás lett belőle.
Két dolgot nem tudtunk csak meg: spoiler

aram76>!
Corina Bomann: Holdfénykert

A borító gyönyörű, a történet érdekes és mély érzelmekkel teli. A két idősíkon mozgó történet a végér összeér, hősnőnk segítőkkel körbevéve megfejti a hegedű szomorú történetét, miközben ő maga is rátalál a szerelemre. Országokon át történik a kutatás, ahol betekintést nyerünk kicsit a múlt és jelen történéseibe is. Egy hétvégi lelazulásnak tökéletes.

Hayako>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Ez a könyv csodálatos! Nagyon tetszett a két idősík, mert Bomann kellően izgalmassá tudta tenni a történetet, hogy mindkettőre kíváncsi legyen az ember. Az pedig, hogy ezt egy híres hegedűművésznő életén keresztül mutatta be, szintén remek ötlet volt. A helyszínek, ahol a történések játszódtak, nagyon különlegesek: Szumátra, London és Olaszország és a leírásokból kitűnt, hogy az írónő sokat kutatott, mert a helyi érdekességekkel (főleg Padangnál) és háttérinformációkkal is gazdag könyvet olvashattam.
Rose Gallway élete nem volt fenékig teljfel, nagyon sajnáltam őt, mert úgy alakult az élete, ahogy. spoiler

Ui: Muszáj megjegyeznem, hogy ez az egyik legszebb borító, amit eddig láttam. Ráadásul tökéletesen illik a könyv hangulatához és címéhez!

Dyus33>!
Corina Bomann: Holdfénykert

A múltbéli nyomozás tetszett, de a jelenidőben játszódó történet érzelmileg olyan lapos volt, mint az alföld. Sajnálom, többet ki lehetett volna ebből a könyvből hozni.

Yuuko23>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Szeretem az ilyen könyveket, és nagyon tetszett ez is. Jó volt, hogy fokozatosan tudunk meg mindent, ahogy a történet egyre jobban kibontakozik. A főhős karakterével lehetett azonosulni, nem vált idegesítővé, de engem legjobban Helen élete és karaktere fogott meg.
És a borítója is gyönyörű…

BBianca>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Teljesen őszintén bevallom, hogy ez egy borító alapján történő vásárlás volt. Jár a hatalmas virtuális pacsi Kiss Gergelynek!

Ez egy meglepően kellemes olvasás volt. Az alapötlet szerintem nagyon eredeti, nekem rögtön fel is keltette az érdeklődésemet. off
A történet két idősíkon játszódik, Lilly és Ellen szála a jelenben, Rose és Helen szála pedig a múltban. A jelenbeli szál nekem nem tetszett annyira, mint a múltbéli. Izgalmas volt a koncepció, hogy nyomozzunk a hegedű után, de valahogy néha ellaposodott a kivitelezés. Nem szerettem a jelenbeli párbeszédeket, valahogy nem tűntek természetesnek. Valamint nem igazán tudtam mit kezdeni azzal, hogy Lilly özvegy, és elvileg még nem jutott túl a gyászán. Úgy érzem, ez a rész nem volt elég kidolgozott, nem igazán volt súlya a dolognak és csak a drámai hatás kedvéért került a regénybe. Viszont Gabriel karakterét ennek ellenére is nagyon szerettem.
A múltbéli szál viszont egészen lenyűgöző volt. Szumátra nagyon izgalmas helyszín, és kellően ki is volt dolgozva. Rose karaktere is nagyon érdekes. Nagyon sajnáltam őt azért, amiért ilyen tragikus fordulatokat tartogatott számára a sors. Helenről is szerettem olvasni, kíváncsi voltam rá, hogy hogyan kerül hozzá a hegedű, de az abszolút kedvenc Rose volt.
A könyv vége tetszett is meg nem is. Egyrészt én meglepődtem. spoiler Viszont én a végén sokaltam a fordulatokat, az egyik nagy hír pedig egyenesen hatásvadász.

Összességében, én ezt egy kellemes olvasásnak tartom. A világot nem váltja meg, de nem is kell neki. Sokáig vaciláltam a 3,5 és a 4 csillag között, végül azért adtam neki kevesebbet, mert bár tetszett, annyira azért nem, hogy újraolvassam.

eszter83>!
Corina Bomann: Holdfénykert

Kívül-belül szép könyv. Tetszett az alaptörténet és a több időben/szálon futó cselekmény. Kifejezetten izgalmas volt egy egzotikus helyszínről olvasni, hangulatosak voltak a Padangról szóló részek. A szereplők is szerethetőek- a múltban és a jelenben játszódó történetben is. A vége viszont nagyon összecsapottnak tűnt. Maga a végkifejlet nem rossz, de olyan hirtelen zárul az egész, hogy az 5 helyett „csak” 4,5 csillagot adtam.


Népszerű idézetek

Kókuszka>!

A zenét nemcsak kézzel hozzák létre, hanem lélekkel is, az pedig most már kétszeresen is meg volt sebezve.

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: zene
Xxera>!

A lelkem legmélyén éreztem, hogy minden jóra fordul majd, ha Paul visszatér hozzám. Néhányszor beképzeltem magamnak, hogy őt látom a közönség soraiban, amitől a játékom tényleg rögtön fel is javult, a dallamba ismét visszaköltözött némi lélek. Annál mélyebb volt a lyuk, amelybe belezuhantam, amikor a koncert után rájöttem, tévedés volt az egész, és nem Paul ül a nézőtéren. […] De semmi se történt. Ha Paul felbukkant, akkor legfeljebb csak az álmaimban, amelyek után órákon át csak bőgtem és bőgtem.

416. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lucinda Riley: Árnyéknővér
Kate Morton: A tóparti ház
Sarah Lark: A fehér felhő földjén
Iny Lorentz: A várúrnő
Fiona Davis: A lakcím
Anne Jacobs: A Kilimandzsáró felett az ég
Maria Nikolai: A csokoládévilla
Ellin Carsta: A távoli remény
Anne Jacobs: A villa lányai
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa