Twisted ​Pride (The Camorra Chronicles 3.) 19 csillagozás

Cora Reilly: Twisted Pride

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Remo Falcone is beyond redemption.
As Capo of the Camorra he rules with a brutal hand over his territory – a territory the Chicago Outfit breached.
Now Remo is out for retribution.
A wedding is sacred, stealing a bride sacrilegious.
Serafina is the niece of the Boss of the Outfit, and her hand has been promised in marriage for years, but kidnapped in her wedding dress on her way to church by Remo, Serafina quickly realizes that she can’t hope for saving. Yet, even in the hands of the cruelest man she knows, she is determined to cling to her pride, and Remo soon understands that the woman at his mercy might not be as easy to break as he thought.
A ruthless man on a quest to destroy the Outfit by breaking someone they are supposed to protect.
A woman intent on bringing a monster to his knees.
Two families that will never be the same.

>!
358 oldal · ASIN: B07N5KNNCK
>!
420 oldal · ISBN: 1092786422

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Remo Falcone · Kiara Vitiello · Savio Falcone · Serafina Mione · Adamo Falcone


Kedvencelte 7

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

csillagka P>!
Cora Reilly: Twisted Pride

RemoteIstenbarma.
Ami Vegasban történik az Vegasban marad, amit Vegasba visznek az is ott marad, mindegy mennyire is szeretne elmenekülni.
Reno a Cammorra vezére nem egy bonyolult személyiség, ezer fokon ég és mindenkivel leszámol aki egy kicsit és veszélyezteti a hatalmát, hűséges, büszke férfi akit csak egy angyal kényszeríthet térdre. Finát se kell félteni ha a büszkeségről és az erőről beszélünk, nagyon jól álltak egymásnak, imádtam a kettős vonzódását és taszítását.
Cora megalkotta a számomra tökéletes könyvet, ahol még nekem is túl sok volt a szenvedély, pedig azt gondoltam, abból sosem elég.
Köszönöm hogy olvashattam, egy igazi intenzív élmény volt.

8 hozzászólás
_Eriii P>!
Cora Reilly: Twisted Pride

“Whatever’s in there, it’s yours. Whatever love I’m capable of, it’s yours too.”
A szívem ezerrel verdes.
Remo Remo Remo! Te elmebeteg szörnyeteg. Ez a rész volt szerintem a legbrutálisabb. A Falcone férfiak rengeteg szenvedésen mentek keresztül. Már Nino könyvében is amikor olvastam a múltbeli cselekményeket rendesen fájt a szívem értük. Nem csodálkozom, hogy Remo ilyen szörnyeteg lett, viszont neki is volt szíve, csupán elrejtve. Nagyon nagyon jó volt ez a rész. Tiszta ideg voltam. Egy párszor szívinfarktus közeli állapotban voltam. Egyik legjobb legösszetettebb maffias sorozat amit olvastam. Minden benne van. A maffia cselekmény nagyon borzalmas de hihetően megírva. A romantikus részek nincsenek túl tolva egyszerűen tökéletes. Ajánlom nagyon.

Viviana97>!
Cora Reilly: Twisted Pride

Az előző könyvet is imádtam és ezzel is ugyanúgy érzek. Az öt csillag nem elég erre a könyvre. Annyira jó volt olvasni, annyira nem szívesen tettem félre, mert tudni akartam, mi fog történni. Kész érzelmi hullámvasút volt. Izgultam a szereplőkért, aggódtam értük.
Az előző részben már felkeltette a figyelmem Remo, a kegyetlen és félelmetes kisugárzása ellenére volt benne valami titokzatos, ami miatt nem tudok róla rosszat mondani. Ahogy Nino, úgy Remo is kedvenc szereplőm lett, teljesen odáig vagyok a Falcone testvérekért. Cora nem is alkothatott volna jobb karaktereket.
Nagyon kíváncsi voltam, hogy ki lesz az, aki térdre kényszeríti Remot. Azt hiszem, Serafina méltó párja lett, nagyon megkedveltem őt, tetszett a stílusa, a bátorsága, meg úgy az egész lénye olyan tekintélyt parancsoló volt. Nem az az ártatlan kislány volt, amit elvártak tőle, hogy legyen. Egy igazi nő, akit nem lehet kalitkába zárni.
Az egész cselekmény nagyon élvezhető, kezdve az elejétől. Annyira őrült ötlet volt elrabolni Serafinát az esküvője napján, de mégis zseniális. Tudom, kész összevisszaság, amit írtam, de képtelen vagyok normálisan megfogalmazni, hogy mi is fogott meg igazán ebben az egész sorozatban. Imádom és kész, legszívesebben újraolvasnám ez előzőt és ezt a részt is.

Nagyon ajánlom a dark-romance műfaj kedvelőinek.

Black_widow P>!
Cora Reilly: Twisted Pride

spoiler
spoiler
spoiler

Amikor azt hiszed kiismerted már annyira az írónő stílusát, hogy bele esel abba a hibába, hogy azt hiszed már nem tud újat mutatni neked. Hát igen, hiba volt! A Born In Blood Mafia Chronicles után azt gondoltam ugyan azokat a történéseket olvasom majd újra, csak ezúttal más szereplőkkel, Hatalmasabbat nem is tévedhettem volna. Remo-ra már azóta kíváncsi voltam, hogy spoiler. Ami nagyon tetszett, hogy a maga kicsit elmebeteg módjára sokkal több utat adott az érzelmei kimutatásának, nem úgy mint a maffia családok többi alfahímjei. Serafina hivatalosan is a legtökösebb maffia spoiler. Intelligens, nem fél cselekedni, ami a szívén az a száján és bizony nem hajol meg senki előtt sem.
Elképesztő volt figyelemmel követni, ahogyan értelem és érzelem találkoznak és őrült csatát vívnak, egyikük sem győzhet … vagy mégis? Annyi mindent kaptam a történettől, hogy még mindig kicsit sokkban vagyok, és még nagyon sokáig fog a gondolataimban járni Fina és Remo története.

Anne1221 I>!
Cora Reilly: Twisted Pride

"His dark eyes said what I'd known all along.
He possessed me. He own me.
I was the queen.
He was the king.
Checkmate"

Fordítás: spoiler

Elsőkörben megjegyezném, hogy magamhoz képes, (és főleg ahhoz viszonyítva, hogy angolul olvastam), nagyon-nagyon gyorsan lepörgettem az egész sorozatot. Azért ez sok mindent elmond róla. :)
De a lényeg:
Remo.
Alaposan felültetett a hullámvasútra. Nino könyvében – annak ellenére, hogy Remo a Camorra Capoja, abszolút pozitív jellemvonásokat mutatott. spoiler , így lelkesen álltam neki a történetének.
Aztán jött a feketeleves, a kibontakozó szinte őrület, ahogy agresszíven harcolt egy célért, amit márcsak ő látott. De valahogy sosem veszett el teljesen. Mindig ott volt a történet alatt bennem, hogy biztosan nem csak ez a sötétség Remo, talán… Mindig amikor pont lemondtam volna róla, tett valamit, amitől újra reménykedtem, hogy ott van az a fény, csak felszínre kell jönnie.
A legvégén azonban nyert, vagy legalábbis én ott mattot kaptam, amikor spoiler

És el sem tudom mondani, hogy milyen jó dolog egy normális női karakterről olvasni! Kifejezetten szimpatikus volt Serafina, hogy végig erős maradt, annak ellenére is amin keresztül kellett mennie.
„So I'm at the mercy of a man who hates women.”
„He hates weakness. But you are strong Serafina”
Fordítás: spoiler

Nagyon tetszett, ahogy az írónő felépítette a „világot”. Az előző sorozatban (Born in Blood Mafia Chronicles) megismertük "New York-i Famiglia-t, Lucaékat, utána Chicagot, Dantét és az Outfitjét, most pedig a Vegas-i Camorrát, ahogy űzik a sakkjátszmáikat, amit egymással, egymás ellen játszanak, véresen, kegyetlenül.
Ha azt mondom, hogy a könyv nem mentes az erőszaktól, akkor alaposan alálövök az igazságnak, mert néhol kifejezetten brutális. Minden MadeMen megérdemelten kapja a szörnyeteg jelzőt, csak az a kicsi, nehezen meglelhető „fény” van bennük, amit csupán kevesekkel osztanak meg.

felícia97>!
Cora Reilly: Twisted Pride

Igen! Tudtam! Annyira tudtam,hogy ez a rész mindent vinni fog és most sem csaptak be a megérzéseim.Az eddigi részeket is imádtam,de Remo könyvével egy újabb szintet lépett meg Cora,és nem győztem ámulni mennyire nagyszerűre és ütősre sikerült ez a jelenlegi utolsó rész.Még mindig nem tértem magamhoz.Rohadt jó volt ezen nincs mit szépíteni. :D És megint ott tartok hogy nem tudom mit írhatnék mikor csak úgy szárnyalnak a gondolataim de egy értelmes sincs közöttük. :) Azt hiszem a fülszövegek után ezt a részt vártam a legjobban és nem is kellett csalódnom legnagyobb örömömre.Remo Falcone-t a valaha volt legkegyetlenebb és legkeménykezűbb maffiózóként tartják számon Vegas utcáin miután átvette a hatalmat rettegett és brutális apja bukása után.Capo-ként Remo nem ismer határokat hogy bizonyítsa az erejét és megvédje az örökségét, és a testvéreit.Az évekig tartó szenvedésnek és a bujkálásnak amire a fivéreivel kényszerült elvetemült családja miatt végre vége,és Remo mindennél elszántabb hogy a világnak is megmutassa mi jár azoknak akik keresztezik a Falcone testvérek útját…Brutális természetét és kontrollálhatatlan dühkitöréseit rettegik az emberek akárcsak a nevét,ő pedig egy újabb őrült és elvetemült elhatározásával kész térdre kényszeríteni Chicago-t akik szembe mertek szállni vele.Elrabolni a Chicago-i főnök unokahúgát egyenesen az esküvője napján nem csak őrültség hanem szentségtörés is ami új szintre emeli a háborút a két város között,Remo-t viszont semmi sem tarthatja vissza hogy megtörje Serafina családját és mindenekelőtt magát Serafina-t.Csakhogy alábecsüli a lányt mert a kontrollált jégkirálynő felszín alatt Serafina nem az a törékeny és irányítható nő akinek az egész világ látja.Eszében sincs behódolni Remo-nak,még kevésbé hagyni hogy a férfi megtörje,mikor a családja és a jövője a tét.Remo -nak pedig hosszú évek óta először szembe kell néznie a ténnyel,hogy talán ezúttal nem csak Serafina lesz az,aki térdre kényszerül ,hanem ő maga is elvesztheti ezt az őrült játszmát….Mit is mondhatnék? Egy ilyen felvezetés után nem is vártam mást mint csupa izgalmat mind a cselekményt mind az érzelmi szálat tekintve,és nem is totojázunk hanem már az elején belecsapunk a közepébe,aminek köszönhetően nem is tudtam letenni a könyvet.Remo igazi elmebeteg és aljas figura aki tényleg nem riad vissza semmitől,és a karaktere igazi kiszámíthatatlan adrenalin bomba volt.Elképzelni sem tudtam mit tud kihozni az írónő ebből a kapcsolatból Serafina és Remo között,ami sokáig csak a gyűlöletből és a vágyból táplálkozik,és amit a bosszú és másik fél legyőzése éltet,mégis akárcsak Nino és Kiara esetében itt is valami elképesztőt sikerült alkotni.Fokozatosan léptük meg a szinteket amíg eljutottunk a végkifejletig és ez így volt tökéletes és meggyőző.Remo-t nem egy tetténél és bántó szavánál megvetettem mert igazi rohadékként viselkedett,de azt el kell ismernem hogy talán az egyik legütősebb és összetettebb férfi karakter lett akit Cora megalkotott.Az előző részekben már elkezdtük megismerni az emberi arcát,ami néha felszínre került,de igazán csak itt az ő kötetében,annak is inkább a második felében ismerjük meg az embert a szörny mögött.Idő kellett mire minden szempontból megbékéltem vele,de a végére valóban megszerettem,látva hogy mire képes azokért akiket a sötét és fekete szívével szeret.Serafina legalább annyira nagyszerű női szereplőnek bizonyult mint Kiara.Szerető,talpraesett,igazi harcos és kemény nő aki nem törik meg egykönnyen.Megszenvedi mindazt amin keresztül megy,mégis a legnehezebb számára áruló szíve vágyát elfogadni,ami a családja ellenében is őrült fogvatartójáért dobog.Szomorú voltam,hogy ilyen helyzetbe került a férfiak értelmetlen, hatalomért folytatott harcában és végül döntenie kell mit választ.Serafina nehéz utat jár be,de végig megmarad annak a szimpatikus és szerethető hősnőnek akiként megismerjük.Igazi robbanó párost alkottak Remo-val,amit nem lehetett figyelmen kívül hagyni csak imádni a keserű és felemelő pillanataival együtt.A sztori a feléig sodró lendülettel halad,aztán ott jött egy fordulat amit nem tudtam hogy fogunk megoldani,de a titkok és az izgalmak fokozódnak,én pedig büszke voltam magamra hogy már előbb rájöttem hogy mi lesz az a dolog ami a végső mozgatórugó lesz a későbbiekben a történet szempontjából. :) spoiler újabb réteget adott hozzá mind a történethez mind a sorozathoz.Imádtam őket mert fényt hoztak egy sötét és áthidalhatatlan helyzetbe. Remo ekkora már nem teljesen az aki eddig volt,de az események ezen fordulata mindent megváltoztat számára,és talán ez az a pont amikortól képes az olvasó is egy egészen más szemmel látni őt.Szívmelengetőek voltak a közös jelenetek,pláne ha még Remo őrült családja is bekapcsolódott a buliba. :) Savio és Adamo a testvérek közül eddig csak kevés figyelmet kapott,de ők is formálták a történetet,és azt mondhatom kíváncsian várom hogy majd egyszer az ő részeiket is olvashassam.Különösen hogy a háború a városok között nem ért véget,és bár jelenleg New York a háttérben maradt, a három maffiózó család ingatag talajon egyensúlyozik egymással.Elképzelni se tudom hogy mi hozhat befejezést ennek az elfajult gyűlölködésnek a végére…Csak bízom benne hogy Cora-nak van valami frappáns ötlete. :) Amit még mindenképpen meg kell említenem az Serafina és az ikertestvére Sam kapcsolata.Kiemelkedő szerepet játszott a könyv folyamán és örömmel töltött el látni egy ilyen szoros és szeretettel teli testvéri köteléket ebben a világban.Igazi kincs volt még ha Sam Made Man lévén tett is olyan dolgokat amik nem tetszettek,főleg a végén zártam igazán a szívembe,mikor képes volt haragját és a csalódottságát félretéve megtenni a húgáért azt amit.És ami az i-re feltette a pontot ezek mellett az az hogy végre az a görény Rocco Scuderi is megkapja amit érdemelt.Igazi megkönnyebbülés volt.Ezek után úgy hiszem nem is mondhatok mást mint hogy imádtam ennek a sorozatnak minden percét,főleg hogy részről részre ütősebb lett ,a Twisted Pride pedig megkoronázta az eddigieket.Felejthetetlen élmény volt! :)

hiviki P>!
Cora Reilly: Twisted Pride

Őszintén a könyv eleje nem tetszett annyira, gondban is voltam, hogy mindenki ennyire szereti, de nekem egészen spoiler nagyon manipulatívnak tűnt Serafina és Remo kapcsolata. Ezért is nem kapott maximum csillagot. Viszont miután spoiler megváltozott a véleményem. Az egész könyv nagyon sok érzelmet váltott ki belőlem, haragudtam Remora, voltam boldog a kapcsolatuk miatt, valamint meg is könnyeztem Serafinát és az ikertestvérét. Nagyon várom a következő sorozatot, illetve főleg, hogy spoiler kapcsolatáról olvassak, el tudom képzelni a védelmezést spoiler részéről spoiler

Karol00>!
Cora Reilly: Twisted Pride

Mikor megláttam azonnal belevetettem magam az olvasásába, annyira imádom a sorozatot. Remora nagyon nagyon nagyon kíváncsi voltam és Istenem, köszönöm, hogy nem csalódtam benne!
Annyira olvastam volna még róluk és az spoiler. Fabiano és Nino is sokat szerepelt benne, ráadásul várhatunk egy Nino és Kiara novellát. <3
spoiler
Savio és Adamo karaktere annyira nem fogott meg, de azért kíváncsian várom az ő történetüket is.


Népszerű idézetek

beka98>!

„Your pride will be your downfall,” I said.
„And your fury will be yours.”
„Then we'll fall together. Isn't that the beginning of every tragic love story?” My mouth twisted at the word. What a waste of energy. Our mother had loved our father. (…)
„We won't have a love story. Not a tragic one, not a sad one, and definitely not a happy one. You can have my hatred,” Serafina said fiercely.
„I'll take it,” I murmured. „Hatred is so much stronger than love.”

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone · Serafina Mione
beka98>!

„I'm fairly sure God designed your body to drive men into insanity,” Remo said darkly.
Stifling the excited thrill Remo's words sent through me, I retorted, „You believe in God?”
„No. I don't. But looking at you, I could turn into a believer.”
I huffed. „There's a cozy warm place in Hell reserved just for you.”

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone · Serafina Mione
beka98>!

„I never thought I'd find a woman I wouldn't want to kill after a few hours.”

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone · Serafina Mione
Black_widow P>!

“Genius and insanity are often interchangeable. Both have fueled the greatest events in human history.”

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone
Black_widow P>!

“You’re only ruined if you allow others to make you feel that way.”

Kapcsolódó szócikkek: Kiara Vitiello
Black_widow P>!

“And I love every part of it, of you, the good, the bad, the light, the dark, even your blackest corners.”

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Mione
Black_widow P>!

Pride was the only weapon I had, and I would hold on to it until the very end.

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Mione
Black_widow P>!

(…) nothing could be gained without pain.

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone
Black_widow P>!

We all have to let part of ourselves die to rise up stronger.

Kapcsolódó szócikkek: Remo Falcone
Black_widow P>!

And I swore to myself that no matter the price, no matter what it would cost me, one day I would be the one to bring Remo Falcone to his knees, the one to break the cruelest man I knew.

Kapcsolódó szócikkek: Serafina Mione

A sorozat következő kötete

The Camorra Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. Robinson: El Diablo (angol)
L. J. Shen: The Kiss Thief
M. Leighton: Up to Me
Emma Chase: Royally Screwed
Erin Watt: Twisted Palace
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Tara Sivec: Seduction and Snacks
Soraya Naomi: For Fallon