Szakítópróba (Szakítópróba 1.) 1102 csillagozás

Cora Carmack: Szakítópróba

Szüzesség.
Bliss ​Edwards hamarosan végez a főiskolán, de még nem veszítette el. Mivel megelégelte, hogy már csak ő szűz a barátai közül, elhatározza, hogy a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb módon fogja orvosolni a problémát: egy egyéjszakás kalanddal. A dolog azonban nem úgy sül el, ahogy tervezte. Pánikba esik, és faképnél hagy egy elképesztően helyes srácot meztelenül az ágyában, ráadásul olyan indokkal, amit senki sem venne be.
És ha ez még nem lenne elég kínos, amikor megérkezik az utolsó félévének első órájára, döbbenten ismeri fel az új tanárát. Őt hagyta ott nyolc órával korábban meztelenül az ágyban…

Cora Carmack egy huszonegynehány éves író, aki huszonegynehány évesekről ír. Sok mindennel foglalkozott már életében. Volt unalmas munkája (pl. egy hipermarketben), izgalmas munkája (pl. színházban), stresszes állása (pl. tanárként) és álommunkája (pl. az írás). Imádja a színházat, az utazást és bármit, ami megnevetteti. Szereti a szereplőit a lehető… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Content 2 Connect, Budapest, 2013
222 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155248115 · Fordította: Lukács Andrea
>!
Content 2 Connect, Budapest, 2013
222 oldal · ISBN: 9786155248108 · Fordította: Lukács Andrea

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Garrick Taylor · Cade Winston · Bliss Edwards · Kelsey Summers


Kedvencelte 162

Most olvassa 48

Várólistára tette 255

Kívánságlistára tette 260

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

ZitussKa >!
Cora Carmack: Szakítópróba

Valamikor règen már olvastam egyszer ezt a törtènetet de valahogy a napokban rám tört egy amolyan szüksègem van rá, hogy újra átèlhessem a törtènetet èrzès. Szóval. Mit tehettem volna?:) Elolvastam ès nem csalódtam. Halovány emlèkek èltek mèg a tudatomban a karakterekről ès a sztoriról de azt hiszem másodszorra minden mèg inkább tetszett mint először.:)
Aranyos sztori, egy hihetetlenül èdes pasival ès nevetsègesen vicces helyzetekkel.
Èlveztem ès ez elèg ;)
*Fene ezt a borítót. Emiatt az èn Garrickem is barna, holott szőke:)

6 hozzászólás
FairyDust>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Nos ettől a könyvtől nem vártam mélyenszántó gondolatokat, és nem is kaptam, de ez nem lep meg. Tipikus bugyuta és lapos sztori, jó sok rózsaszin mázzal. Hiába atom egyszerű a sztori, valamilyen szinten lekötött és elvoltam vele. Egy-két vicces szituációnál hangosan felnevettem, ami szintén pozitivum. A boritót nem tudom hova rakni, a pasi nem szőke volt? Vagy valamiről lemaradtam szokásomhoz hiven? Egyszer olvasható amolyan „egynek elmegy könyv”. Relaxálni vágyó, romantika őrülteknek tökéletes választás.

zuna19>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Fülszöveg alapján már elég régóta tervbe volt véve ez a könyv. A könyvtárban előjegyeztettem és pár napja egyben ki tudtam hozni a részeket. Örültem, hogy végre nekikezdhetek.
Nem tudom eldönteni, hogy tetszett e vagy sem. A vicces részek igazán feldobták a könyvet, így szerethetőbb lett számomra. De sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy kedvenc legyen.
A karakterek és a történet is nagyon lapos volt. Nem tudtam igazán megszeretni. Annyira sajnálom, de remélem a többi része közelebb fog férkőzni a szívemhez.

26 hozzászólás
Csakegyolvasólány P>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Nem volt rossz, egyszeri olvasásnak pont megfelelt. Bár, nekem ez a tanár-diák kapcsolat újra csak ismétlődik.
Szerettem Bliss és Garrick karakterét. Bár nem mindig értettem a lány tetteit.
A történet néhol unalmas volt, néhol vicces. Meglepő fordulatok nem nagyon voltak benne.

anikho>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Annyira, de annyira szerettem! Ez a könyv egy újabb bizonyíték arra, mennyire reménytelenül és visszavonhatatlanul romantikus vagyok.

Az írónő annyi idős mint én (mi), azaz huszonegynéhány éves, és ráadásul pont a mi korosztályunkról ír, így ennek köszönhetően zseniálisan átjöttek Bliss gondolatai. Minden teljesen igaznak hatott. A félelme az első alkalom előtt, a bénázásai, az a mindent görcsbe rántó izgalom amikor meglát egy nagyon jó pasit. Utána a harc saját magával, hogy mi tévő legyen a pasival, mert annyira azért nem hülye, hogy ne vegye észre, bejön a csávónak.

Ez egy nagyon aranyos történet, remek időtöltés. A színházi dolgok külön emelik a könyv érdemi szintjét, végre egy sztori, amiben fontos szerepet kap a művészet.

És hát Garrick. Szétfolytam, amikor azt mondta : Drága. Kérlek mond nekem is! Ó, kérlek! Ő egy igazi férfi. Kedves, vicces, jóképű, okos, gondoskodó. Minden! Én sem tudnám tanárként kezelni, az már biztos. És persze egyértelműen lejön, mennyire vágyik Blissre. Nagyon tetszett az epilógus, ami az ő szemszögéből született. Édes volt.

Mindenkinek ajánlom. Nem kell nagy csavarokat várni tőle, nincs itt semmi dráma. Ez egy fiatal lány első szerelmének története, ami igazán remekül sikerült.
Szerelem, bűntudat, félelem és vágy. Romantikus alkatok előnyben! :)
Kedvenc.

olvass tovább, megéri ;) : http://anikhomolyol.blogspot.hu/2014/04/szakitoproba.html

Orsi999>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Most van az, hogy nem tudom, hogy mit is írjak, annyira vegyesek az érzéseim a könyvel kapcsolatban.
Az alaptörténet tetszett. Igaz, hogy sablonos, de tetszett. Csak annyi, hogy végig azt éreztem, hogy ezt sokkal jobban meg lehetett volna írni. Olyan kiforratlan volt és kiszámítható. Mindig lehetet tudni, hogy mi fog legközelebb történni, és így unalmas volt.
A szereplőkkel igazából semmi problémám nem volt. Oké az tény, hogy egy Kelsey féle barátnőt nem biztos, hogy el tudnék viselni. Bliss az a szereplő, aki néhol szinte a kedvencem lett, néha meg annyira idegesített, hogy legszívesebben megráztam volna, hogy viselkedjen már normálisan.

Destinee>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Tanulságos történet volt: Soha ne szólj hozzá egy idegen pasihoz, aki egy bárban Shakespeare-t olvas, mert biztosan a feje tetejére állítja az életed! :D

5 hozzászólás
janka0416>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Borító: 5/5 Csak egy szépség hibája van, a pasi szőke volt. :D
Cselekmény: 5/5 – OMG
Szüzesség. Oké értem én,hogy nem a helyi postással vagy akárkivel akarja elveszíteni, de hát mégis csak szexelni készült, és nem egy rakéta kilövésre.
Amúgy minden rendben volt a könyvvel, mint minden könyvnek a 90%-ban itt is kiszámítottam,hogy mikor mi fog történni. Ezért nem is ért meglepetés.
A szereplők közül Cade volt a kedvencem. Megértettem Bliss érzéseit, mert Garrick sem egy elhanyagolható eset, de én Cade-t választottam volna. Sok szempontból rugalmasabb lett volna :D Az utolsó +:
Végre egy olyan ember ír 20 évesekről aki ugyanannyi idős!!! Sokkal jobban átlátja a dolgokat, és valós dolgokat ír a könyvbe.
Ezen kivül még persze nagyon sok + tulajdonsága van a könyvnek: pl. Színház, Hamlet, Othello, Shakespeare és blablaba…
A könyvet már nem merem ajánlani senkinek sem… az ismerőseim között, talán én vagyok az egyetlen,aki még nem olvasta a könyvet. :D
*Mozella – More of You* – https://www.youtube.com/watch…

16 hozzászólás
h_orsi P>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Esküszöm: a történet olyan lapos volt, mint egy iPhone. Nem volt benne drámai cselekmény, sem kiszámíthatatlan vég. Olyan mézes-mázos mint egy hatalmas nagy, cukros, rózsaszín, epres-karamellás-csokis torta.

A legjobb tulajdonsága, hogy olvastatta magát. Annyira, hogy pár óra alatt végeztem vele és már nyúltam is volna a következő részért. Nem unatkoztam közben. Az erotikus jelzőt én semmiképpen nem ragasztanám rá. Inkább valami szirupos jelzőt… Maradjunk annyiban, hogy meg kellene válogatnom a new adult regényeket, amiket olvasok :D

Voltak benne érdekes és vicces szereplők, ám róluk kevés szó esett. A túl jó barátok probléma is előkerült. Ilyen szempontból ez sem volt egy nagy durranás, de most, hogy tudom: a történet második része ezzel folytatódik, így már előre örülök annak, hogy az író belekavarta Cade-t is.

http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/08/ti-ajanlottatok-…

Szami81>!
Cora Carmack: Szakítópróba

Ez eszmeletlen jo volt :) Pont ez kellett most – vicces, cuki, konnyed, izgato, imadnivalo konyv tanar-diak szerelemrol, magat nagyon olvastato stilusban megirva.
Meg a klisek is csak a befejezes utan tuntek fel, kozben nemhogy nem zavartak, de eszre sem vettem oket :D

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

nykyriana>!

Beléptem a sötét folyosóra, ám a keze nem jött utánam. Hátranéztem és láttam, hogy még mindig ott áll az ajtó előtt, a kezét lezseren zsebre dugva.
(…)
– Arra vársz, hogy behívjalak? – kérdeztem, és néztem, ahogy továbbra is az ajtón kívül áll. – Most jön az a rész, amikor azt mondod, hogy vámpír vagy?
– Nem, esküszöm, hogy csak azért fehér a bőröm, mert angol vagyok.

Kapcsolódó szócikkek: Bliss Edwards · Garrick Taylor
robinson P>!

Egyszer, mikor kicsi voltam, és véget ért egy barátságom, az anyukám azt mondta, hogy egyes kapcsolatok csak úgy befejeződnek. Fényesen izzanak, ragyognak, mint egy csillag, aztán semmi különös nem történik, csak elérkeznek életük végéhez, és kiégnek.

120. oldal, 16. fejezet

Ninácska P>!

– Hogy van a macskád?
– Milyen macska? Ja! AZ ÉN MACSKÁM! A macska… ami az enyém. Ó, remekül van… a kislány. – Ugye azt mondtam, hogy nőstény? – Nagyon jól. Nyávog, dorombol, meg a szokásos macskás dolgokat csinálja.

57. oldal

SzAngelika>!

Hogy tudják az emberek ebben a korban eldönteni, kivel akarják tölteni életük hátralevő részét? Én még azt sem tudtam biztosan, mit szeretnék vacsorára!

11. fejezet

SzAngelika>!

A remény… micsoda egy aljas dolog tud lenni.

166. oldal, 22. fejezet

SzAngelika>!

… egyes kapcsolatok csak úgy befejeződnek. Fényesen izzanak, ragyognak, mint egy csillag, aztán semmi különös nem történik, csak elérkeznek az életük végéhez, és kiégnek.

120. oldal, 16. fejezet

SzAngelika>!

Ha itt vagy, elfutok, s ha nem, futnék utánad.

15. fejezet (Euripidész)

SzAngelika>!

Az életben néha az ijesztő dolgok a legértékesebbek.

16. fejezet

SzAngelika>!

A színház egyetlen és megismételhetetlen élményt nyújt… minden egyes alkalommal.

26. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: színház
SzAngelika>!

– …Udvarolhatnék neked az életem történeteivel, ahogy Othello tette Desdemonával. (…)
– Inkább nem hasonlítanám az esténket egy olyan párhoz, akiknek gyilkossággal/öngyilkossággal végződött az életük.

16. oldal


A sorozat következő kötete

Szakítópróba sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Lisa Kleypas: A pártfogó
Leisa Rayven: Megtört Júlia
Meghan March: Véletlen szeretők
Jay Crownover: Rule
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Tammara Webber: Breakable – Törékeny
S. C. Stephens: Esztelen