Mi ​nő ott? 6 csillagozás

Constanza Droop: Mi nő ott?

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete azokkal a növényekkel ismerteti meg az apróságokat, amelyekkel már életük első éveiben találkozhatnak. Megtudhatják belőle – azon túl, hogy egyáltalán miféle élőlények a növények –, melyik részét fogyasztjuk például a karfiolnak, milyen finomságok nőnek a föld alatt, miért kell locsolni a virágokat, miért csíp a csalán, mit csinál a méhecske a virágban, mi az a szénanátha.
Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap A Mit? Miért? Hogyan? Mini című sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini - Mit? Miért? Hogyan?

>!
Scolar, Budapest, 2012
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632443515 · Fordította: Gulyás Lelle

Enciklopédia 5


Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz 
Constanza Droop: Mi nő ott?

Ez egy kedves rajzokkal illusztrált kis ismeretterjesztő könyvecske, melynek kihajtható fülecskéi alatt kis csodákat tekinthet meg a kíváncsi felfedező olvasó. Néhány fontos információt ad, színes, szép, látványos képek segítségével. Ajánlom a sorozat további köteteit is.

2 hozzászólás
>!
Kek P
Constanza Droop: Mi nő ott?

Jópofa. Kicsit másra számítottam (valamiféle kicsi növényhatározóra…), de végül ez jobb, alapvetőbb kérdéseket tárgyal, összegez. Az első pároldal mezőképe elég giccses, túlzsúfolt – ilyen mező sehol sincs az életben! –, de a célt értem: nyilván a minél kisebb helyre minél több növény összetömörítése volt a cél – meg népi tapogatással a formák körívének elkülönítése (Mondjuk meg: a tapogatósdi jó – csak épp az életben egész más virágokat tapogatni…) Hogy mivel táplálkoznak a növények, milyen (test)részeik vannak, milyért nem – vagy mégis hogyan mozognak? Mi történik velük 1 év alatt – a napraforgó példáján keresztül szemléltetve. Hogyan történik a virágok beporzása? Hogyan terjednek, szállítódnak tovább a virágmagok? (szél, állati segítség és növényi rafinériák) Az ehető növények csoportosítása (föld alatti és föld feletti, illetve zöldség és csümölcs) Sajnálom, hogy csak a nálunk, Európában termő növényekre tér ki (kimaradnak az extra, déli gyümölcsök – pedig ahogy a 4 évszak szemléltetésével körbejárja az évet egy fa köré rajzolt táj változásaival, valahogy így, egy földtérképpel be lehetne mutatni a másutt termő gyümölcsöket is). Illetve sajnálom, hogy csak az emberi táplálék szempontjából veszi számba a zöldségeket, gyümölcsöket, holott a termények fontos tápanyagai az állattartásnak és a könnyűiparnak is. Még a kantáros kisnadrágját megvarró kisvakond is tudja ezt. Szóval ezt hiányoltam, de ami benne van a könyvecskében, az jó és szemléletes. És még számolni is lehet közben az oldalakon „elbújt” Csiripet.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz 

A réti boglárkát kellemetlen íze miatt nem eszi meg a tehén.

>!
Trudiz 

A levendula erős illatot áraszt. A tetvek és a hangyák ezért elkerülik.

>!
Trudiz 

Hmm, honnan jön ez a finom illat? A virág különleges illatával magához csalogatja a méhecskét, aki felnyalogatja az édes nektárt.

>!
Kek P

Heti étlap növényeknek:
Fény
Levegő
Víz
Tápanyagok

Kapcsolódó szócikkek: fény · levegő · víz
>!
Kek P

A bojtorjánmagok potyautasként utaznak. Ha hozzájuk ér egy állat, kis kampóikkal belekapaszkodnak a bundájába. Később, amikor az állat a szőrét tisztítja, a mag lehullik a földre.

Kapcsolódó szócikkek: bojtorján
>!
Kek P

Csirip vagyok, a veréb. Tizenkétszer bújtam el ebben a könyvben, megtalálsz?

>!
Kek P

A virágok levelei és szirmai igen változatosak. Tapintsd meg a képet! Érzed a különbséget?

>!
Kek P

A szél! Ő fújja tovább a füvek virágporát. Sokunk ilyenkor tüsszög, szeme bevörösödik és folyamatosan könnyezik. Ez a szénanátha.

>!
Kek P

A bodzamagok gusztusos kis bogyókba vannak csomagolva. Ha a madár eszik belőlük, csak a gyümölcshúst emészti meg, a magokat később, útközben kipottyantja.

Kapcsolódó szócikkek: bodza

Hasonló könyvek címkék alapján

Katie Daynes: Mi az a kaki?
Ruth Martin – Allan Sanders: Minden, ami mozog
Sabine Stauber: Menjünk ki a kertbe!
Katie Daynes: Hogyan nőnek a virágok?
Susanne Gernhäuser: Mentőjárművek
Állatábécé
Doris Rübel: Bálnák és delfinek
Susanne Gernhäuser: Az én nagy képes szótáram – Járművek
Járművek a tanyán
Ute Haderlein: Az óvodában