Mi ​nő ott? (Scolar Mini - Mit? Miért? Hogyan?) 5 csillagozás

Constanza Droop: Mi nő ott?

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete azokkal a növényekkel ismerteti meg az apróságokat, amelyekkel már életük első éveiben találkozhatnak. Megtudhatják belőle – azon túl, hogy egyáltalán miféle élőlények a növények –, melyik részét fogyasztjuk például a karfiolnak, milyen finomságok nőnek a föld alatt, miért kell locsolni a virágokat, miért csíp a csalán, mit csinál a méhecske a virágban, mi az a szénanátha.
Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre – együtt, minden nap A Mit? Miért? Hogyan? Mini című sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és „strapabíró” könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2012
16 oldal · ISBN: 9789632443515 · Fordította: Gulyás Lelle

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Trudiz P
Constanza Droop: Mi nő ott?

Ez egy kedves rajzokkal illusztrált kis ismeretterjesztő könyvecske, melynek kihajtható fülecskéi alatt kis csodákat tekinthet meg a kíváncsi felfedező olvasó. Néhány fontos információt ad, színes, szép, látványos képek segítségével. Ajánlom a sorozat további köteteit is.

2 hozzászólás
>!
Négygyerekanyja P
Constanza Droop: Mi nő ott?

Biztos már százszor írtam, hogy nagyon szeretjük a Scolar kiadó ablakos könyveit. Ez is hozta az elvárt szintet.
Szép rajzok, ötletes ablakocskák, és sok új ismeret (még számomra is). Ezeknél a könyveknél rendszeresen előfordul, hogy utána bizonyos dolgokra rákeresünk a gyerekekkel a neten is, mint pl. itt a csigapetékre.
Egyetlen dolgot tudnék felemlíteni, amit lehetett volna pontosabban is csinálni: nem tudom, az eredeti szöveg hogy szól, de magyarul -úgy, hogy a köznyelvben is- keverik a virágot a növénnyel. Pedig a kettő nem ugyanaz. De legalább erre is ki lehet térni olvasás közben.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz P

Hmm, honnan jön ez a finom illat? A virág különleges illatával magához csalogatja a méhecskét, aki felnyalogatja az édes nektárt.

>!
Trudiz P

A réti boglárkát kellemetlen íze miatt nem eszi meg a tehén.

>!
Trudiz P

A levendula erős illatot áraszt. A tetvek és a hangyák ezért elkerülik.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Milbourne: Nézd meg, milyen egy kert!
Susanne Gernhäuser: Mentőjárművek
Állatábécé
Susanne Gernhäuser: Járművek
Doris Rübel: Bálnák és delfinek
Járművek a tanyán
Sabine Stauber: Menjünk ki a kertbe!
Ute Haderlein: Az óvodában
Szilvásy András: Ismerkedem a hangokkal a falun
Ruth Martin – Allan Sanders: Minden, ami mozog