Az ​éjszaka 11 csillagozás

Constanza Droop: Az éjszaka

A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete az éjszaka történéseivel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják többek között, miért kell este a gyerekeknek lefeküdni, mit csinálnak éjjel a felnőttek és hogyan töltik az éjszakát az állatok. Az is bebizonyosodik, hogy a sötétben nem kell félni. Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre, együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini című sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik. A praktikus és strapabíró könyvet kétéves kortól ajánljuk.

Kiadói ajánlás: 2 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Scolar Mini - Mit? Miért? Hogyan?

>!
Scolar, Budapest, 2011
16 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632442488 · Fordította: Gulyás Lelle

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Gelso P
Constanza Droop: Az éjszaka

Azért hoztam haza a könyvtárból, mert a kicsi fiam által megrendeltek egyike sem volt benn… ill. azért is, mert mostanság „szörnyekkel álmodik”… (?)
Gondoltam, jó lehetőség lesz megbarátkoztatni a sötéttel és az éjszakával…
A kötet jól indul – időben és érzékszerveinkkel érzékelhető szempontokból elemzi, mikor is kezdődik az éjszaka (sötétedik, lemegy a nap, feljönnek a csillagok, a Hold, kigyulladnak a fények, s közben/v. emellett észrevétlenül is beszéltet a rajzokkal – az emberek lefekvéshez készülődnek: melyik ablakban mit láthatunk? Ki mit csinál? Miként telik az estéje lefekvésig.
Az ember tekintetében az éjszakát az alvás és a pihenés fontosságával hozza összefüggésbe, majd megemlíti az álmokat is, és (Heuréka!) „Ez mi lehet? Kapcsold fel a villanyt!” résznél eljön a gyereknyugtató „feladat” is: a sötétben a tárgyak mindig másnak és ijesztőnek látszanak a valóságostól… Valahogy idekeveredett a fényvisszaverős kissrác is – de csak „valahogy”, mert nem tudom az alváshoz és pizsamához kötni – valahogy lóg a könyvben és olyan, mintha ide tudták volna bepasszírozni…
Mókás egyébként, hogy felteszi a kisgyerekeknek a kérdést: Te mi vagy pacsirta vagy éjjeli bagoly?"
Aztán a folytatásban az állatok veszik át a szerepet: ez érdekes, mert összeszed pár állatot, akik tőlünk, emberektől eltérően alszanak (loval állva, denevérek nappal fejjel lefelé, a halak nyitott szemmel, mert nincs szemhéjuk, ), ill. hogyan készülnek az állatok a lefekvéshez?
Végül ismét mi, emberek következünk: annak ellenére, hogy az éjszaka az alvásé, vannak olyan emberek, akiknek éjjel fel kell lenniük, ébren kell lenniük – mert ők dolgoznak – így pl. az orvos, a pék, a nyomda, a posta, tűzoltók, rendőrök, éjszakai műszakosok a szalag mellett, kórházi dolgozók. Vagy akár azok, akik az este idején szórakozó embereket „szórakoztatják” (színészek, előadók, zenészek) ill. kiszolgálják, mint pl. a taxisok, buszvezetők, pincérek, bárpultosok, jegyárusok, újságárusok, rendőrök, mentősök… stb.
Jó kis könyv ez is. De most hiányérzetem maradt.
Bár ott van az esti mesét felolvasó apu és nagyon jópofa jó éjt puszija

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Kek P

Mindenkinek van egy belső órája, mely jelzi, ha álmos. Egyesek korán fekszenek és kelnek, mások későn alszanak el és nehezen kelnek fel reggel. Te mi vagy, pacsirta vagy éjjeli bagoly?

2 hozzászólás
>!
Kek P

Alvásra mindenkinek szüksége van. De van, aki nem ágyban hajtja álomra a fejét. Nézd csak meg!

>!
Kek P

A róka elalvás előtt körbe-körbe forog.
Így kényelmes kis kuckót tapos ki magának. A kutya is ugyanígy tesz.

>!
Kek P

A halak nyitott szemmel alszanak, mivel nincs szemhéjuk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katie Daynes: Mi az a kaki?
Katie Daynes: Mitől esik az eső?
Kyrima Trapp: A lovagvár
Emily Bone: Kukkants bele, milyen egy vonat
Birgit Bondarenko: Ma elmegyünk a gyerekorvoshoz!
Ruth Martin – Allan Sanders: Minden, ami mozog
Gerald Durrell: Léghajóval a világ körül
Friederike Wilhelmi: Miért sós a tenger?
Vásárhelyi Tamás – Veres László: Folyók, tavak élővilága
Émilie Beaumont – Marie-Renée Pimont: A titokzatos természet