Beépített ​hercegnő (Rosewoodi Krónikák 1.) 49 csillagozás

Connie Glynn: Beépített hercegnő

Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik…
A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035732 · Fordította: Ruff Orsolya
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
384 oldal · ISBN: 9789634036258 · Fordította: Ruff Orsolya

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Eleanor Prudence Wolfson · Jamie Volk · Lottie Pumpkin


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit >!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Rosewoodi Krónikák 1

Nagyon jó sorozatindító kötet volt, rendkívül tetszett nekem.
Varázslatos volt a helyszín, egy angol magániskola egy rózsaerdő közepén. Igaz télen játszódik a történet 1. része, remélem a további részekben lesz virágosabb idő is. Igaz azért van téli kert, ahol virulnak a rózsák is.
A szereplők is cukik voltak, nem volt semmi tini nyűglődés és a történet is szinte mesébe illő volt az elit diákok miatt, akik között voltak uralkodói diákok is.
Izgalom is akadt benne, ami egyáltalán nem volt kiszámítható, többen is gyanúsak voltak, és igen meglepő volt, hogy közülük ki lett végül is a bűnös.
Remélem sikerül hamar megszerezni a folytatás.

AniTiger P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Ez egy Koldus és királyfi történetbe oltott Hamupipőke sztori, amit egy igazi Disney hercegnő írt az álmai alapján*. Connie Glynn debütáló regénye kicsit olyan, mint egy klasszikus hercegnős mese: tele van túlreagált helyzetekkel, figyelemért versengésért és szomorú háttértörténetekkel.

*Eléggé úgy éreztem olvasás közben, hogy az író élete álmát írta le a meseimádó Lottie Pumpkin bőrébe bújva, aztán kicsit utána néztem a leánynak, és rájöttem, hogy így van. Mindazonáltal igazán szép vágyálom az övé: egy hercegnő életét élheti egy „egyszerű”, kötelességtudó árva lány, aki véletlenül egy igazi hercegnő szobatársa lesz.

A történet számomra lassan lendült be, de amint túltettem magam Lottie és Ellie instabarátságán meg egy-két zavaróan egyértelmű, mégis titokzatosnak feltüntetett fordulaton, totál belevesztem a történetbe. Gyönyörűek a leírások, nagyon izgalmasra sikerült Rosewood Hall is _(picit húz is a szívem oda), és tűkön ülve várom, hogy mi sül ki az alakmásos-partizános szálakból meg mi derül ki William Tuftyról, az alapító igazgatóról!

(OFF: Hozzá kell tennem, hogy nem értem, miért is kapott fantasy címkét a könyv, mit nem vettem észre?! )

Bővebben: https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/01/rosewoodi…

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2018
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634035732 · Fordította: Ruff Orsolya
1 hozzászólás
ap358 P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Az én kicsi pónim Eperkével és Szófia hercegnővel karöltve felbérelték Mark Twain klasszikus karaktereit (a koldust és a királyfit), és rózsaszín csillámokat pukizó unikornison elrepítették őket a Harry Potter filmek díszletei mögé. Természetesen – gondolom, elsősorban gazdasági okokból – megtartottak pár Rowling karaktert és momentumot. spoiler
A közös munka gyümölcseként végül bemutathatták a Beépített hercegnőt.
Mivel a stáb több, jól bevált recepthez nyúlt, így a pozitív fogadtatásnak már csak Connie Glynn stílusa szabhatott gátat. Az írónő viszont brillírozik a leírásokban, gyönyörűen és olvasmányosan ír. A hangulatot és az érzelmeket nagyon jól át tudja adni, szép képekkel alkot. Mindezek tekintetében úgy érzem, az írónő csak fantáziában fejlődhetne még, amivel a cselekményeit egyedibbé tehetné.
Erre a történetre édesen ragyogó, rózsaszín tündi-bündi cukormázat szórtak, és habár nem vagyok édesszájú, a stílusával mégis megvett a könyv. Aranyos kis lányregény, fókuszban a barátsággal. A romantikára itt még csak utalások vannak. Aki szereti a Disney-filmek világát, az bátran kézbe veheti.
Én biztos folytatni fogom.

2 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Régi rossz szokásom, hogy mikor veszek valakinek ajándékba egy könyvet, elolvasom. Egyrészt ahogy anyukám mindig mondja, nem illő, másrészt meg gyakran felmerül, hogy annyira megtetszik, hogy végül megtartom. Egy egész polcnyi ilyen 'ajándéknak szántam, de végül megtartottam' könyvem van. Hát ez nem fog közéjük tartozni…
Alapvetően tetszett. Jók és rosszak iskoláját és egy picit a Harry Pottert is éreztem benne, annak ellenére, hogy ez nem fantasy. Végig úgy éreztem, hogy az író ezt nem gyerekkönyvnek szánja, mégis az lett belőle.
Legjobban talán az a gondom vele, hogy sok a szócséplés a jelentéktelen dolgokra, amik viszont érdekesek voltak, azok nem lettek kidolgozva. Gondolok itt a három házra. Alapvetően semmit nem tudunk meg róluk. Magáról az iskoláról is vajmi keveset. Az órákról, a tanárokról és a többi diákról is. A leírásból ezzel szemben annyival több van. Persze azok is fontosak, csak amikor már a milliomodik boltívről magyaráz, akkor már azért elkezdtem unatkozni.
A hiányérzetet legjobban a karakterek tudták pótolni. Az Ellie-Lottie páros meglepően jól működött és az tetszett, hogy az író nem rakott bele túlfűtött szerelmeket sem, ami valljuk be, nem is lett volna annyira hiteles, tekintve hogy tizennégyévesek a szereplők. Jamie-t is bírtam, na meg persze Binah-t.
Kíváncsi vagyok a folytatásra is, még sok mindent ki lehet hozni ebből a sorozatból, remélem sikerül is az írónak.

tinuviel89>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Meglepően jó volt. A borító és a cím alapján egy habos-babos történetre számítottam, és a fülszöveg is ezt sugallja. A valóságban kicsit komolyabb a történet, izgalmas cselekményszállal. Az iskoláról és a házakról olvastam volna még többet, és a tanulmányokról. A fő kérdés, miért olyan különleges ez az iskola? Ellie-t sem értettem teljesen, nem akar elmenni egy elitképzőbe, de elmegy egy másikba csak Angliában. Miért jobb ez neki? Ha a való világgal akart találkozni, miért nem ment valami egyszerű középiskolába. Ez a hasonmás alkalmazás számomra borzasztó volt, és a testőr szerep is.
És azt sem értettem miért vannak ekkora veszélyben a királyi sarjak? Van egy kicsit fura szála is a történetnek, amit még nem értek.
De azért érdemel egy négyest.

Heni_s_BookBar>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

„Volt benne valami, valami sebezhető, valami, amitől a lány egyszerre érezte magát nyugodtnak és idegesnek.”

A történet egy kicsit lassan indult be, de már az első oldalakban is magával ragadott a hangulata. Eszembe juttatta az egyik kedvenc könyv sorozatomat, a Harry Pottert, ugyanis a Rosewood Akadémián is házakba osztják a tanulókat. Összesen három ház van, az Ivy, a Counch és a Strautus. Jó lett volna ha többet megtudhattunk volna róluk, mert engem nagyon érdekel ez a téma és izgalmasnak találom.
A címből gondolom már ti is rájöttetek a nagy csavarra a történetből. Nekem nagyon tetszett a hangulata a regénynek. Rég olvastam már olyan regényt, amely ilyen különleges világot mutatott volna be. Az is lehet, hogy pont jókor olvastam ezt a könyvet, és bár nem éppen az én korosztályomnak szól még is magával ragadott és élveztem az olvasását. A könyv vége izgalmas volt, de jól lett volna egy kicsivel több romantikus száll. Lottie és Jamie közt érződött, hogy valami többet éreznek egymás iránt. Bár így is szuper csapatot alkottak így hárman Ellivel egyetemben. A mellészereplők közül bagoly lányt kedveltem és Edmund herceget. Bár utóbbi negatív szereplőként volt jelent a könyvben, engem érdekelne az, hogy miért lett olyan amilyen. Remélem, hogy még a következő kötetben is szerepelni fog. Ha már következő kötet, remélem, hogy minél hamarabb meg fog jelenni magyarul!

Oláh_Zita P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Egy kis Harry Potter némi Neveletlen hercegnővel ötvözve, mindez bevonva töménytelen mennyiségű rózsaszínnel (és nekem még a sok rózsaszín ellenére is nagyon tetszik a sztori! ;). Mert megvan a sajátos hangulata, kicsit szeleburdi, kicsit szétszórt, tele szeretettel és saját stílussal.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Ez a regény nem a történetében volt a szememben erős, hanem a karaktereiben, az ötleteiben és a klassz hangulatban, amit megteremtett. Mindenképpen érdekel a folytatás, különösen mert számos kérdést felvetett a történet, amikre érdekel a válasz.

Bővebben a blogomon:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/01/konyvkritika-connie-glyn…

Anikó_Kádár P>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Ebben a könyvben minden benne van, amit imádok: Disney mesék, Harry Potter, hercegnők (ami még mindig Disney) modern köntösben (igazából a vattacukor ugrik be először róla).
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog kialakulni a Lottie, Ellie, Jamie barátságból (?), sokszor nem tudom eldönteni, hogy melyik kapcsolat fog kibontakozni (esetleg egy furcsa szerelmi háromszög is kialakulhat, de majd kiderül).
Maga az alaptörténet nekem nagyon tetszik. Egy egyszerű lányból hercegnő lesz (igaz ez csak látszat, de így is teljesült egy nagy álma). Néha egy kicsit erőltetettnek éreztem a mesei elemeket (lásd Lottie vezetékneve vagy éppen az elhagyott cipő esete), de ezeken túllendülve a történet nagyon is élvezhető, hiszen van benne egy királyi család szigorú szabályokkal, egy kis kémkedés, egy titkos bűnszervezet és még igazi jellemfejlődés is. Egy ifjúsági könyvtől ennél többet nem is remélhetek.

Badiga>!
Connie Glynn: Beépített hercegnő

Én szeretem a tini lányos történeteket, ilyenkor mindig sok sok évet fiatalodok, és átélem a mi lett volna ha velem történik ez meg…Aztán persze felébredek :-)… Kis bájos, néha ilyen, jól van kicsit túloztál, habos, lány regény :-)


Népszerű idézetek

ap358 P>!

– Ha valaki másért éled az életed, olyan erőket találsz magadban, melyekről sejtelmed sem volt.

265. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Volk
ap358 P>!

Kedves leszek, bátor leszek, megállíthatatlan leszek.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Pumpkin
ap358 P>!

– Ne hagyjátok kiaknázatlanul a bennetek rejlő lehetőségeket!

59. oldal

Heni_s_BookBar>!

– Bármit megtehetsz, amit csak a fejedbe veszel, kicsi hercegnőm.

20. oldal

ap358 P>!

– Elképesztő dolgokat tudunk elérni, ha felkaroljuk egymást.

87. oldal

AniTiger P>!

    – A világ néha nagyon hangos tud lenni, és az emberek, miközben igyekeznek a saját hangjukat hallatni, végül némaságra ítélhetnek olyanokat, akiknek tényleg szükségük lenne arra, hogy beszéljenek.

Heni_s_BookBar>!

Megcsináltam, anya, gondolta. Bejutottam a Rosewoodba, pont, ahogy ígértem.

18. oldal

AniTiger P>!

    – (…) Azokat, akik újak nálunk, külön üdvözlöm, és arra kérlek benneteket, szánjátok ezt a pillanatot arra, hogy végignézzetek diáktársaitokon. – Lottie engedelmeskedett, Lola és Micky felé fordult, aki visszavigyorgott, és békejelet mutatott fel. – Társaitokban végeláthatatlan a lehetőségek forrása. Egyikőtök talán egy ország vezetője lesz, egy olimpiai aranyérmes, egy Nobel-békedíjas. – Raphael ennek említésekor enyhén meghajolt Binah felé, a lány pedig úgy tett, mintha szerényen fogadná a meghajlást, amitől Lottie-t és a többieket a nevetés fojtogatta. – Ne hagyjátok kiaknázatlanul a bennetek rejlő lehetőségeket! Ez az iskola alig várja, hogy felfedezzétek, milyen kivételesek vagytok: használjátok ki bölcsen az itt töltendő időt, használjátok arra, hogy nyomot hagyjatok magatok után és, mindenek felett, soha ne adjátok fel, és soha ne mondjatok le egymásról sem!
     Megállíthatatlan.
    – Köszönöm mindannyiótoknak, és jó tanévet kívánok a Rosewoodban!

AniTiger P>!

    – Annyira vicces ez az egész. Bármit megadnék azért, hogy a helyedben lehessek, Lottie. Egész életemben mást sem akartam, mint hogy ne legyek hercegnő… Majd egy olyan lánnyal kerültem egy szobába, aki megszállottja a hercegnőknek. – Hosszan kifújta a levegőt. – Tudod, hogy mielőtt a Rosewoodba jöttem volna, egész addigi életemben csak húsz emberrel találkoztam? Hússzal!
    Erre a bejelentésre Lottie-nak szó szerint leesett az álla.

Kapcsolódó szócikkek: Eleanor Prudence Wolfson
Heni_s_BookBar>!

– Elenor Prudence Wolfson – mondta csendesen. – Ez az igazi nevem. Nem sok ember tudja.

101. oldal


A sorozat következő kötete

Rosewoodi Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Summer
Vic James: Gilded Cage – Aranykalitka
Cynthia Hand: Angyalvágy
Jonathan Stroud: A gólem szeme
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Clive Barker: Abarat – Varázsórák, véres éjek
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Brandon Sanderson: Vész
Liz Kessler: Emily, a sellőlány
Clive Barker: Az öröklét tolvaja