A ​kardok mezeje (Az uralkodó 3.) 21 csillagozás

Conn Iggulden: A kardok mezeje

Julius ​Caesarnak, akinek komoly politikai ambíciói vannak, nagyon szűk mezsgyén kell egyensúlyoznia, ha túl akarja élni a római köztársaság utolsó óráit. Ezért tűzpróba elé állít mindent és mindenkit, akit és amit csak szeret.
A regény cselekménye akkor kezdődik, amikor Caesar véglegesíti azoknak a bizalmi embereknek a körét, akik légióiban hadvezérként számításba jöhetnek. Amikor elérkezik az idő és az alkalom, hogy megszerezze a konzuli címet, Hispániából visszatér Rómába. A városban azonban ármány és összeesküvés fenyeget mindent, amit értékesnek és fontosnak tart. Crassusszal és Pompeiusszal együtt muszáj-szövetségre lép, s megalakul az első triumvirátus: hárman felosztják maguk között a hatalmat. Julius barátaira hagyja Rómát, s elindul, hogy a köztársaságnak hatalmas, véres pusztító harcok árán új területeket szerezzen. Eljut Galliába és a térkép szélére, Britanniába. A köztársaság utolsó napjait éli, Pompeius diktátornak neveztette ki magát. A hírek hallatán Julius… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2014
626 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636899103 · Fordította: Bihari György, Sóvágó Katalin
>!
GABO, Budapest, 2007
626 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636890070 · Fordította: Bihari György, Sóvágó Katalin

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Kallós P>!
Conn Iggulden: A kardok mezeje

Továbbra is élvezettel olvasom. Pörgős cselekményekben dúskáló esszenciája Julius Ceasar életének. A négy csillag a bitang farigcsálásnak jár amit Igulden a történelemmel művel, de érthető, ennyit megér. Egy filmsorozat gerincének úgy ahogy van mehet. :D Kíváncsi lennék, hogy a második világháborút, hogyan mesélné el öt kötetre leabsztrahálva. :D

Bur3sz>!
Conn Iggulden: A kardok mezeje

Nagyon tetszik még mindig. Az egyedüli negatívum a számomra, h kicsit elnagyolja a történetet. Igaz, a könyv végén kitér a miértre, ami így érthető is. Csak ajánlani tudom a római kor kedvelőinek!


A sorozat következő kötete

Az uralkodó sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Robert Harris: Pompeji
Francine Rivers: Hang a szélben
Steven Saylor: Birodalom
Steven Saylor: Róma
Steven Saylor: Venus kezében
Spiró György: Fogság
Popper Péter: Pilátus testamentuma
Lynne Reid Banks: Aurelia
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Náray Mia: Bíborfelhők Savaria felett