Colleen Sell (szerk.)

Egy ​csésze vigasz karácsonyra 25 csillagozás

Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Ennek ​a lelkesítő gyűjteménynek a darabjai örömteli emlékeztetők arra, hogy miről is szólnak az ünnepek. A hétköznapi emberek által írt elbeszélések a karácsony igazi értelmét világítják meg. Ön és családja remekül szórakoznak majd a könyvben szereplő vidám és felemelő történeteken, melyek az ünnep bensőséges hangulatát közvetítik. A tartalomból: Négy szegény gyerek története, akik hónapokig gereblyéznek, havat lapátolnak és kisgyerekekre vigyáznak, hogy keményen dolgozó apjukat ajándékkal lepjék meg. Egy elvált, elszegényedett apa órákig küzd azért, hogy a használt játék teherautót újjá varázsolja a fia kedvéért. A hatéves házasság alatt a férj soha nem találja a tökéletes ajándékot a feleségének… de az asszony nem szól semmit, hiszen párja így is maga a tökéletes férj. Egy bevásárlóközpontban megjelenő Télapó ismeri a jelnyelvet, és ezzel örömet okoz egy hatéves siket kisfiúnak.
A karácsony a legalkalmasabb időszak, hogy az Egy csésze vigasz karácsonyra szívet melengető… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Egy csésze vigasz

>!
Alexandra, Pécs, 2004
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9633688353 · Fordította: Pétersz Tamás

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mrsp>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

2004-ben a bátyámmal (akkor ő 13 éves volt, én 8) a belvárosban álltunk karácsony előtti nap, és gondolkoztunk, hogy mit vegyünk anyukámnak. Láttunk már a polcán más könyvet az Egy csésze vigasz sorozatból, így a könyvesboltba betérve ezt választottuk, aminek nagyon örült anya, majd a könyv továbbvándorolt a nagymamámhoz, aki szintén elolvasta és nagyon szerette. Engem annyira még nem izgatott egy könyv, aminek csak egy csésze van a borítóján, gondoltam, ez ilyen felnőtt dolog.
Nos, 12 évvel később levettem ezt a könyvet a polcról karácsony környékén, elolvastam, és ki kell jelentenem, hogy most már értem, miért szerették annyira. Mert ez tényleg csodálatos volt, tele szívmelengető, szívszorító, és reményt adó történetekkel. Imádom.

Marée_Noire>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Megható, néhol könnyfakasztó, mégis kedves, léleksimító történetek sokasága. :)
A fél csillag levonás azért az 1-2 történetért jár, amit laposabbnak éreztem a többinél, ám szerencsére nem ezek voltak többségben. ;)

dianna76 P>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Kedves, szívet melengető karácsonyi történetek. Egyikben-másikban annyira hihetetlen az emberi önzetlenség és jóság, hogy el sem hiszem. Megtörtént mindez, avagy sem? Végül is a lényeg, hogy öröm volt olvasni. Talán esténként, lefekvés előtt mindig kellene egy-egy ilyen szép történetet olvasni. Szerintem lecsitítaná az emberben a napi fáradalmakat, nehézségeket, és hozzá segítene a nyugodt elalváshoz.
Kedvenceim voltak: „A tornácemberek”, „Játékkatonák”, „Karácsonyi angyalok”, „Apa piros pulóvere”.
És jaj, de vágytam, és vágyom a mai napig jómagam is, egy „foltokból”, kézzel, pelenkaöltéssel összevarrt, pihe-puha és meleg takaróra. Egy olyanra, amiben csupa szeretet és gondoskodás van. Milyen jó lenne abba burkolózva olvasni a hideg – és mától már havas – napokon.

Sisyll>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Ez a novella válogatás, mely karácsony témában készült, olyan is, mint egy karácsonyfa.
Vannak rajta (illetve jelen esetben benne) apróbb díszek, amelyek felett hirtelen elsiklik az ember, vannak szemet gyönyörködtetően nagy és ékes „gömbök”, amik jobban megragadják az embert, de azért az egészet elolvasva megvan a nagy tökéletes karácsonyfa hatás, amely az emberből kiváltja a szeretet ünnepének csodáját, varázsát.

Biztos lököttnek néztek, amiért augusztus legmelegebb napjain, elég messze még a karácsonytól, efféle kötetet olvasok. Bevallom egy kihíváshoz kellett évszakhoz kapcsolódó könyv, és eleinte egy nyárral kapcsolatos kötetet szerettem volna, de a polcok között böngészve szokásosan megszólított egy könyv, és nem volt mit tennem őt hoztam haza. Jól tettem, mert amikor már közelebb leszünk az ünnepekhez, akkor szeretném újra átélni ezeket a csodás történeteket.
Nektek is ajánlom később a hideg napokra. Meleg takaróval, teával vagy kakaóval. :)

Gólyanéni>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Valószínű, hogy a könyv címének és borítójának hatásaként , – mint kávézáskor- csészénként élveztem a történeteket. Így éreztem akkor is, amikor irodalmilag éppen nem egy kimagasló alkotást ízlelgettem. Szertartásosan kóstolgatva a változatos csészék tartalmát, találkoztam gazdag aromájúval, kimondottan ínyenceknek valóval, kifejezetten robosztus zamatúval, bársonyosan édessel, de kellemetlen ízvilágúval is.
Ha összességében tekintek az elfogyasztott fajtákra, nagyon kellemes utóízt érzek.

Pilla90>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Szerettem olvasni,mert:
-néha egy óráig elgondolkoztam mi lenne velem ha..
-imádom a karácsony szellemét
-könnyeket csalt a szemembe
-minden kis történet megváltoztatott és belopta magát mélyen a szívembe

moncsicsi83>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Aranyos rövid kis elbeszéléseket tartalmaz a könyv. Némelyek könnyeket csaltak a szemembe. Szerettem olvasni.

Nickykee>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Kedves kis történetek voltak, jó volt olvasni karácsony környékén.

geszti>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

Ez a sok apró történet mind mosolyt csalt az arcomra, vagy könnyeket a szemembe, de nem hagyták a lelkemet érintetlenül.

hablaty P>!
Colleen Sell (szerk.): Egy csésze vigasz karácsonyra

A Karácsonyi hangolódás jegyében olvasom a kihívásra. Vicces, mert az év többi részében kicsit csöpögősnek érzem, de ilyenkor Karácsony közeledtével szívesen olvasgatom. segít ráhangolódni az ünnepre. nagyon amerikaiak a történetek, de nekem ezzel együtt tetszett.


Népszerű idézetek

Bernadetti>!

…a véletlen az az álnév, amit Isten használ, ha nem akarja a saját nevét aláírni.

132. oldal

Kapcsolódó szócikkek: véletlen
Pilla90>!

Hiszek a karácsony szellemében.
Hiszek benne, mert nem számít, milyen öreg vagyok, vagy hogy milyen gorombának, esetleg zsugorinak érzem magam, amikor közeledik az ünnep, egyszerűen érzem a karácsony szellemét a levegőben és a szívemben. Szinte tapintható – semmivel sem téveszthető össze –, és mindenütt jelen van…

10. oldal

dianna76 P>!

Ezen a karácsonyon megtanultam néhány dolgot: a gyermekeimmel töltött idő értékes, nem csak ünnepekkor, hanem mindig, mert soha nem magától értetődő. Hogy a családok sokféle formában léteznek; ezt a közhelyet addig nem értettem igazán. Hogy a válásnak nem kell lerombolnia egy családot. És hogy a karácsonyt sokféleképpen, sok helyen lehet ünnepelni, gyerekekkel, vagy nélkülük, amíg a szeretet, a béke és a jóindulat megmarad.

192-193. oldal (Gyerekek, kaszinó, karácsony)

dianna76 P>!

A karácsony egyetlen igaz pillanata, amikor valaki kinyújtja a kezét – hogy adjon. Olyan kevés kell hozzá, csak egy kis plusz idő, plusz erőfeszítés, szinte semmi, ha jobban belegondolunk.

201. oldal (Csak egy kis plusz)

dianna76 P>!

(…) a karácsony nem csak a hópelyhekről, az örökzöld fákról, a magyalbokrokról vagy a piros ruhás, fekete csizmás, derűs arcú Télapókról szól, hanem arról, hogy magunkhoz öleljük életünk áldásait… és megosztjuk őket azokkal, akiket szeretünk.

83. oldal (Cowboycsizmás Télapó)

hablaty P>!

A vastag kenyérszeleteket bőségesen vajazzuk meg… a nagy adag mazsolát eperlekvárba keverve kenjük el jó vastagon, hiszen ne feledjük, karácsony van! Erre bőkezűen öntsük a tej és tojás keverékéből álló krémet, hiszen ne feledjük, karácsony van! Addig süssük, míg ropogós lesz, és aranybarnára pirul. Jó étvággyal fogyasszuk el, hiszen ne feledjük, karácsony van!

218. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Régi karácsony
Megyeri Judit: Rózsakő – Kezdetek
Fekete István: Karácsonyi látogatók
Fekete István: Karácsony éjjel
Bölcsföldi András (szerk.): Karácsony ideje
Stephen King: A remény rabjai
Gárdonyi Géza: Hosszúhajú veszedelem
Agatha Christie: A karácsonyi puding esete
Elyn Vee N.: Santa Night
Jack Canfield – Mark Victor Hansen: Megható karácsonyi történetek