The ​October Horse (Masters of Rome 6.) 1 csillagozás

Colleen McCullough: The October Horse Colleen McCullough: The October Horse

(The sixth book in the Masters of Rome series)

Rome, 48BC. Scene of one of the greatest political battles – and one of the most passionate love affairs – of all time. Julius Caesar is in the prime of his life and at the height of his powers. But behind the myth lies a man beset with contradictions. Happily married, he is also the lover of the enigmatic Egyptian queen, Cleopatra. A great general, he wishes to bring to an end Rome's endless wars. Conscious of his own power, and contemptuous of lesser men, he is determined not to be worshipped as a living god or crowned emperor. But Caesar is a man whose very greatness attracts envy and jealousy to a dangerous degree, and as the political intrigues which surround him reach their climax, his destruction becomes inevitable. As the Ides of March approach, one of the most powerful stories in history reaches its dramatic conclusion…

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
Pocket Books, New York, 2003
1110 oldal · ISBN: 9780671024208
>!
Simon & Schuster, New York, 2002
800 oldal · ISBN: 9781416566656
>!
Simon & Schuster, New York, 2002
1104 oldal · ISBN: 9780743214698

Kiemelt értékelések

Arturo>!
Colleen McCullough: The October Horse

McCullough voltaképpen ezt a könyvet szánta a sorozat befejezésének, mivel szerinte Octavianus már inkább köthető a Római Birodalomhoz, mint a Köztársasághoz.
A regény hozza az eddig megszokott színvonalat: hűen követi a történelmi eseményeket, miközben cseppet sem száraz. Az eseményeket Caesar Pompeius elleni győzelmétől a nevezetes március idusán keresztül egészen a híres philippi csatáig követhetjük.
McCullough kedvenc karaktere Caesar, és ezt sikerült rám is átragasztania; így érezhetően lassabban olvastam, amikor a meggyilkolásához közeledtünk. Furcsa, de úgy a szívemhez nőtt az öreg, hogy nem akartam elveszíteni…
Vártam, hogy Caesar halála után mikor mondja már el Marcus Antonius azt a demagóg beszédet, amit Shakespeare drámájában olvastam. Hát, erre nem került sor. Kiderült, hogy ilyen beszéd soha nem hangzott el, erre a szerző külön ki is tér az utószóban. Ennek ellenére érdemes elolvasni ezt a részt a Julius Caesarban, mert zseniális. :)

>!
Simon & Schuster, New York, 2002
1104 oldal · ISBN: 9780743214698
5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Masters of Rome sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Phyllis T. Smith: I Am Livia
Henryk Sienkiewicz: Quo Vadis? (angol)
Steven Saylor: A Murder on the Appian Way
Mary Pope Osborne: Vacation Under the Volcano
Michelle Moran: Cleopatra's Daughter
Stephanie Dray – Ben Kane – E. Knight – Sophie Perinot – Kate Quinn – Vicky Alvear Shecter: A Day of Fire
Robert Harris: Imperium (angol)
Anthony Riches: Fortress of Spears
Simon Scarrow: The Blood of Rome
Robert Graves: Claudius the God