Caesar (Masters of Rome 5.) 1 csillagozás

Colleen McCullough: Caesar Colleen McCullough: Caesar

Rome 54 BC: Caesar's legions are sweeping across Gaul, brutally subduing the tribes who defy him. But, in Rome, his enemies are plotting his downfall and disgrace. Vindictive schemers like Cato and Bibulus, the spineless Cicero, the avaricious Brutus. Even Pompey, Caesar's former ally. But all have underestimated Caesar. When the Senate refuse to give him his due he marches upon Rome, an army prepared to die for him at his back. Rome is his destiny – a destiny that will impel him to the banks of the Rubicon, and beyond, into legend.

Eredeti megjelenés éve: 1997

>!
Head of Zeus, London, 2013
864 oldal · ISBN: 9781781857953
>!
Arrow, London, 1998
854 oldal · puhatáblás · ISBN: 0099792702

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Arturo>!
Colleen McCullough: Caesar

Ha az első négy könyvre öt csillagot adtam, akkor erre minimum hatot kellene. Eddig határozottan ez a kedvencem a sorozatból – de szerintem nem csak nekem. Maga Colleen McCullough is valószínűleg ezt írta a legnagyobb kedvvel; boldogan ugrott fejest a témába és lubickol benne.
A történet Caesar britanniai hadjáratától Gallia meghódításán át a polgárháborúig tart, a legvégén Pompeius Magnus halálával.* Leginkább az ostromok leírása tetszett, az egészen zseniális. Nem is csoda, a szerző ezek megírásánál Caesar a gall háborúról írt jegyzeteiből merített. Itt a politikai csatározásokról kevesebb szó esett, amit egyáltalán nem bántam.
Eddig minden kötetből tanultam valamit Rómáról – most például jobban megértettem, mi vezetett ahhoz, hogy Caesar átlépje a Rubicont és hogyan vált Róma Első Emberévé.
Jöhet a következő könyv!

* Ugye egy történelmi regénynél nem értelmezhető a spoiler, mint olyan? Úgyis tudjuk a történelemből, hogy pl. Magnus mikor és hogyan halt meg…

3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Masters of Rome sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Conn Iggulden: The Death of Kings
David Wishart: Germanicus
Steven Saylor: Last Seen in Massilia
John Williams: Augustus (angol)
Dezső Kosztolányi: Darker Muses
Michelle Moran: Cleopatra's Daughter
Francine Rivers: A Voice in the Wind
Phyllis T. Smith: I Am Livia
Robert Harris: Pompeii
György Spiró: Captivity