Tiger's ​Voyage (The Tiger Saga 3.) 8 csillagozás

Colleen Houck: Tiger's Voyage Colleen Houck: Tiger's Voyage

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In ​the third installment of the Tiger series, Kelsey Hayes pushes through the pain of lost love and strengthens her friendship with Kishan. Despite his strong feelings for her, Kishan has agreed to be her ally in helping her reunite with the man she still loves. Together, they seek to help Ren regain his memory and begin the search for the third magical gift—an object of power that will help break the curse that causes them to live part of their lives as tigers.

They board a luxury yacht and seek Durga's aid once again, who supplies them with her golden weapons. With Nilima, Mr. Kadam, Ren, and Kishan at her side, she soon learns that the task ahead will be even more difficult than the others. Confronting a dark magician, multiple dragons, and terrifying denizens of the deep seems easy when compared to facing the daunting task of stitching up her heart. Just when she thinks she's ready to set her feet on a new path, she is yanked back with a jolt to the one she's… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Splinter, 2011
560 oldal · ISBN: 1402784058

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Colleen Houck: Tiger's Voyage

Kelsey bár ne lettél volna ilyen bolond….és ha nem vagy a történetben az is csodálatos érzéssel tölt el.
De ettől függetlenül nagyon izgalmas és imádom ezt a világot.
Kedvenc.♥

Arianrhod>!
Colleen Houck: Tiger's Voyage

Csak hogy előre tisztázzuk, a stílus semmit nem javul. Változatlanul szegényes. És szlenges. Tele van „reklámmal”, ami az öltözékeket, élelmiszereket, járműveket illeti. Ráadásul lépten-nyomon zabálnak, hol amerikai borzasztó műkajákat, hol pedig a francia konyha remekeit, valamint szerencsére az indiai specialitásokat is. Már bocsánat, de ki akarhat turmixot inni, amikor mangó lasszit is lehet? Ki akar hamburgert enni, amikor válogatott indiai ínyencfalatokat is kaphat?

Eddig ez volt a legérdekesebb mitológiai utalásokat és történeteket tartalmazó rész, legalábbis számomra. A kínai sárkányok, csillagképek, elsüllyedt városok megigéztek. Sajnos, bár voltam Mahabalipuramban, és meglátogattam az itt főszerepet domborító Parti Templomot, nem volt érkezésem lemenni a tengerpartra, és bűvölni a mélységet, hátha meglátom az elsüllyedt templomokat. Talán vissza kéne mennem…

Ez a rész rávilágít a szerelmi háromszög szükséges voltára, megismerhetjük azt a régi mesét, amiben Shíva és házastársa, Párvati összevesznek, és belép a képbe a harmadik isten, aki meg akarja nyerni a száműzött és elhagyott istennőt, Indra személyében. Felsejlik a párhuzam a megátkozott hercegek és a történetben szereplő istenek között, és sejthetjük a gonosz kilétét is végre.

Így a harmadik könyv után azt mondom, ebből a történetből egy igazán jó, lehengerlő mesét is lehetne írni, kár, hogy az írónő nem próbál csiszolni az írói eszközein. Valentére kellett volna bízni…

Lunèa_Charlotté>!
Colleen Houck: Tiger's Voyage

Meg se tudok szólalni… Ez … Wow.
Kicsit fura volt angolul az egész és jó párszor elő kellet halászni a szótárat is mikor már 10x is kikerestem a willing szót ,de legalább végre megjegyeztem a legvégére mi az xD Az egész történet nagyon izgalmas volt , habár az elejét inkább a szerelmi bonyodalom uraltam , de utána mikor már áttértek az átok megtörésére… hát ott aztán kaptunk kalandot. :) Végre bemutatta az írónő , hogy még mindig tud rengeteg érdekes kalanddal szolgálni… :)
**Spoiler**
* Nagy Spoiler*

Egy valami hibát találtam benne … vagy csak valamit nem értettem meg…
Akkor most Rennel vagy Kishannal van? O.o Mert ott azt mondta , hogy Kishant választja , mégis Kishan nekem még mindig olyan semleges, mintha ott sem lett volna. Annyira mellékes volt az egész sztoriban , olyan jah , igen ott van az a másik csávó is aki mellet biztonságban vagyok és totál könnyű vele lenni…

*Spoiler vége**

De összességében egy nagyon jó kis sztori és a vége… Hmm , kíváncsi leszek a folytatásra, hogy mit fog kihozni az írónő belőle. :))
Bővebben a bloggon: http://www.lalalunea.blogspot.ro/2014/03/colleen-houck-…

2 hozzászólás
blankaveronika I>!
Colleen Houck: Tiger's Voyage

Hát ez egy picit leült. Nem mondom, hogy nem volt jó, mert izgalomból nincs hiány, csupán nehezményezem a szerelmi szálat, a gyötrődést meg Lokesht. Utóbbi nélkül is szuper lenne a történet és talán nem lenne annyira megtördelve, de hát egy gonosz szereplő minden történetbe kell. Ki is mondta ezt? o.O Iszonyú fura volt ez a szerelmi háromszög és bár az elején tudtam, hogy bekövetkezik, mégis reméltem, hogy az írónő valahogy kihúzza…de ha nem, hát nem. Ez most nálam négy csillag, én sem szeretem a cápákat, a boldogtalan nagycicákat meg még kevésbé…


Népszerű idézetek

Lunèa_Charlotté>!

„A poet doesn't write only of beauty. Sometimes he writes of sorrow – of the ugly things in the world.”

Lunèa_Charlotté>!

[Kelsey]: „It doesn't matter. What does matter is, you're an idiot.”
[Ren]: „Thank you.”

Lunèa_Charlotté>!

[…] He stood and exaggerated whisper said, „You didn't mention you had two boyfriends. Two big, angry boyfriends.” Wes teasted, not shoying any signs of discomfort at all.

Lunèa_Charlotté>!

„Didn't I at least kiss you goodnight?”
„No.”
He raised an eyebrow. „That doesn't sound like me.”

Lunèa_Charlotté>!

„Made you blush again.”
„I suspect it's a sunburn.” I said and glared.

Lunèa_Charlotté>!

A deep hypnotic voice asked. „May I sit?”
„No.”
„I'd like to talk with you.”

Lunèa_Charlotté>!

It was a this-is-your-brain-on-drugs moment. Well, a this-is-your-brain-on-seeing-Ren-in-tight-leather moment anyway.

Lunèa_Charlotté>!

Ren pressed on „I die a little death every time we're separated, Kelsey.”
„Lucky for you, cats have nine lives. […]”


A sorozat következő kötete

The Tiger Saga sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Queen of Nothing
Sarah J. Maas: Tower of Dawn
Amanda Joy: A River of Royal Blood
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Elly Blake: Fireblood
Rick Riordan: The Red Pyramid
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Stephanie Garber: Once Upon a Broken Heart
Axie Oh: The Girl Who Fell Beneath the Sea
Julie Kagawa: The Iron King