A ​tigris végzete (Tigris 4.) 40 csillagozás

Colleen Houck: A tigris végzete

A Durga istennőtől kapott három küldetés teljesítése után már csak egyetlen prófécia áll a tigris átkának megtörésén fáradozó Kelsey, Ren és Kishan útjában. Ám minden eddiginél nagyobb, életveszélyes erőpróba vár rájuk, versenyfutás az idővel és Lokeshsal, a gonosz varázslóval: a bengáli-öbölbeli Andamán-szigeteteken kell fölkutatniuk Durga utolsó adományát, a tűzkötelet.

A nagy sikert aratott Tigris sorozat várva várt negyedik kötetében folytatódik a jók harca a gonoszság ellen, kiderül, mire képes a szeretet meg a hűség, és egyszer s mindenkorra föltárul a tigrisek igazi végzete.

Eredeti mű: Colleen Houck: Tiger's Destiny

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573937 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
520 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634573944 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Dhiren · Kishan · Kelsey Hayes · Durga · Phet


Kedvencelte 10

Most olvassa 6

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Colleen Houck: A tigris végzete

„-Egy okos nő a rendelkezésére álló összes eszközt fölhasználja, hogy megszerezze, amire vágyik.”

És bár igaznak gondolom a fenti idézetet, a hősnőnkről sok mindent el lehet mondani, de, hogy esze legyen, azt sajnos nem.
Nem akartam a negatívumokkal kezdeni az értékelésemet, de úgy látszik ez a belső késztetés erősebb, mint hittem.
Kelsey, sajnos az előző kötetekben sem tudtalak megszeretni, még az elején talán kicsit kedveltelek, próbáltalak megérteni, de miután játszottad a megközelíthetetlen, majd minden hímet hülyére vettél, mert bocs én azt elhiszem szerelem lobbant szívedben a két herceg iránt. De ha nincsenek benne a poliamória világában, akkor ne erőltetnéd, és választhattál volna már előbb is.
Sokszor siránkoztál, túl értékeltetted magad és bár tudtál lendíteni a történeten, vajmi keveset értél a szememben.
Számomra emészthetetlen volt a kínlódásod, meg maga a kín számomra, hogy még a gonosz is veled incselkedik….de ízlések és pofonok.
Ren: Mit mondhatnék nem te vagy a kedvencem, de rendkívül színes karakter vagy. Sokkal többet vártam tőled helyzetekben, de azt értékelem ahogyan láttad a világot és próbáltál a nyomás ellenére megfelelően cselekedni.
Kishan: Igen te vagy a kedvenc, mindig is te voltál. Hatalmas karakter fejlődést mutattál a kötetről kötetre. Nem elég a rossz fiús bájad, sosem voltál „tökéletes”, csak annyira próbáltad elfogadtatni magadat, és sajnos szerettél egy leánykát, aki nem érdemelte meg.
Amiket tettél, az áldozat amit hoztál nagyon szíven ütött. Nekem mondhat bárki bármit, kell az a plusz kötet, tudni szeretném mi történt veled. Mert a végén van egy kis „apróság”, de tulajdonképpen, aki mélyebben érez irántad, aki téged jobban kedvel, annak nem lehet elég ennyi.
Lokesh: És bármily hihetetlen, a karakteredet imádtam még Kishan mellett. Nem tagadom vonz a sötétség, a gonosz lélek megértése. Mert vallom semmi nem csak gonosz és semmi nem csak jó. Nagyon szépen kidolgozott karakter vagy, imádtam az önzésedet, a ridegségedet, de azt a mély vágyat is, amit úgy kergettél ezen hosszú időn át.
Pontosan értettem, hogyan kerültél ebbe a helyzetbe és bár az idő nem neked kedvezett, nyomott hagytál bennem és a több szereplőben is.
A többiek védelmezőktől, az istenekig érdekesek voltak. Ki önfeláldozó, ki önző, ki bár segített, de megkérte az árát, kellett a történet színességéhez.
A világkép csodálatos, annyira szépen kidolgozott, tele színekkel és mélységekkel, imádtam benne lenni és mikor vége lett nem akartam felébredni.
Pörögtek az események, bár voltak felesleges érzelmi drámák, nem éreztem, hogy most félre akarom tenni vagy unom majd folytatom később.
Minden nap olvastam egy kicsit belőle, de mivel kincsként őrzöm ezt a sorozatot, ezért oda figyeltem csak lassan haladjak, adjak időt magamnak kiélvezni minden sorát.
Csak remélni merem, hogy kiadják az utolsó kötetét is a sorozatnak, hogy teljes legyen mind a polcomon, mind az olvasásom.
Bár elolvashatnám angolul, de kivárom és türelmes leszek (egy darabig biztosan).
Csodálatos világ, egy nagyon jó történettel párosítva. Szem nem marad szárazon, de mosolygásra is van lehetőség. Kell ennél több? Nekem e sorozatnál nem. Kedvenc!♥

>!
Felixa P
Colleen Houck: A tigris végzete

Továbbra is rajongója vagyok a történetnek. Hosszú várakozás után végre olvashattam a folytatást. Szándékosan lassabban haladtam az olvasással, mint amilyen a megszokott olvasási tempóm. Sokat akartam ebből a könyvből. De eljött a pillanat, amikor a végére értem, és ugyanolyan élménnyel csuktam be, mint az előző köteteket. Egy cseppet sem érdekelt a célközönség…, én magaménak érzem ezt a sztorit. Élvezem a könyv lapjairól áradó kulturális információkat, a csodás helyszíneket és a tüzetes leírásokat. Kelsey az agyamra megy, a karakterére ráférne már némi jellemfejlődés, talán majd a következőben…

>!
KittyKaty
Colleen Houck: A tigris végzete

Az eddigi részek közül eddig ez tetszett a legjobban. Annyira örülök a végének. Nekem teljesen jó befejezés lett volna így… spoiler

>!
Kathreen
Colleen Houck: A tigris végzete

Kelsey-t továbbra is megcsapkodnám egy lapáttal, de ettől függetlenül csodálatos kalandokba vettek részt. Sárkányok, varázslatos tárgyak, időutazások, szerettem ezeknek az utazásoknak a leírásait.

>!
Xxera
Colleen Houck: A tigris végzete

Ajánlom a könyvet mindenkinek, remélem senki se hagyja félbe a sorozatot a hosszú várakozás miatt, mert méltó befejezése sorozatnak. A korábbi részeknél megszokott módon érzelmi hullámvasúton visz át minket, néha sírhatnékom volt a bánattól, néha pedig nem győztem elég gyorsan lapozni izgalmamban.
A teljes értékelésemet itt olvashatjátok:
https://booknk.blogspot.com/2019/02/a-tigris-vegzete.html

>!
kovkira
Colleen Houck: A tigris végzete

Húha, 4 évig vártam, hogy megjelenjen ez a könyv magyarul és mikor végre a kezemben tartottam rájöttem hogy nem sok mindenre emlékszem az előző részekre ennyi év távlatából, úgyhogy kellett egy gyorstalpaló, hogy mindennel tisztában legyek. (Rekordidő alatt elolvastam újra az első három részt.)
Nem is tudom mit mondjak, Kelsey simán pályázhatna a legellenszenvesebb hősnő díjra még mindig, de ettől eltekintve ez az egyik legkülönlegesebb sorozat, amit valaha olvastam. A gazdag indiai kultúra, az átok, az, hogy minden már már paradoxont képezve a helyére kerül, elismerésem az írónőnek, mert rengeteg háttérmunkát igényelhetett megalkotni ez az egészet. Én is elmorzsoltam pár könnycseppet a végén, befejezve ezt a sorozatot, főleg így hogy évekig vártam a folytatásra, elég nagy űrt hagyott bennem. (Tudom, hogy van egy ötödik rész, de én azt annyira nem érzem szerves részének, ez lezárult és utána olvasva nekem az inkább egy kiegészítő kötetnek tűnik. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom, ha valaki esetleg már olvasta)
Csodálatos volt ez az utazás, de muszáj megjegyeznem még egyszer, hogyha az írónő az aprólékos kulturális és minden más részletek kidolgozása mellett kicsit nagyobb hangsúlyt fektet rá, hogy ne egy idegesítő csitri legyen a főszereplő, akkor még csodálatosabb lett volna. (Ezért le is vonok fél csillagot, többet képtelen lennék, mert minden hibájával együtt mégiscsak a szívem csücske ez a történet)

>!
Lili16
Colleen Houck: A tigris végzete

Hjaj, de gyorsan befejeztem ezt a könyvet. Pedig még úgy olvastam volna.
Ez most jóval rövidebb lett, mint a harmadik rész, és gyorsan történtek az események. Szinte egyik pillanatról a másikra, nem sok pihenő jutott főhőseinknek. Továbbra is imádtam az indiai kultúrát benne, bár most ebből sem jutott túl sok.
A nagy csata jól lett megírva, tetszett az ötlet, bár azt hiszem nem okozott sok meglepetést, hiszen már a könyv elején volt egy ilyen sejtésem, hogy ez lesz a vége.
Rent még mindig szerettem, és Kishant is egyre jobban megkedveltem. Kelsey-től pedig jóformán a falra másztam. Nem igazán mutatott karakterfejlődést az első kötet óta, és ez így kissé kiábrándító. Pedig sok lehetőség rejlett a karakterében.
Voltak olyan pillanatok, amiken csak ámultam, hogy erre igazán nem számítottam. spoiler A vége igazán szép volt, gyönyörűen kivitelezett.
Nem szeretném lezárni ezt a sorozatot, mert nagyon szerettem, és szeretni is fogom. Bár még van egy ötödik része, így is kerek, egész, lezárt történet. Ettől függetlenül azt is elolvasom, ha egyszer kiadják magyarul. Néhány év múlva.

>!
justagirl
Colleen Houck: A tigris végzete

Rossz érzéssel tölt el, hogy csupán három nap alatt kivégeztem a könyvet, pedig teljes mértékben azon voltam, hogy minél tovább tartson. Nehéz szívvel raktam le és érdekes, hogy ugyan az a rossz érzés van bennem, mint ahogy először raktam le a kezdő kötetet a sorozatból. Annyi minden történt és emellett valahogy nem lehet elmenni szó nélkül. Teljesen a egybeolvadtam az egész történettel és azt hiszem ennél jobbat nem is mondhatnék. Magával vitt az egész. A szereplőket végül teljesen megszerettem. Első olvasásra a nyitó kötetben Kelsey nem volt a szívem csücske, de ahogy leülepedett a dolog pár év után újra olvastam az egészet, teljesen másképp látom a dolgot – illetve ugye az olvasó részben mindig szeretne a történet része lenni és titkon én az ő helyébe lépnék legszívesebben. Mind emellett a tigrisekbe lányos rajongással szerettem bele pár éve, most egy pár évvel később ahogy befejeztem a történetet a rajongás maradt, de kicsit érettebb módon. Csak az az egyetlen szépség hibája az egésznek, hogy ők nem léteznek.:) Mr. Kadam, Nilima és a többi kisebb szereplő is magához húz, mivel mindannyian képviseltek egy-egy kisebb, de fontos részt, ami később összeállt eggyé. Összességében azt szeretném még megjegyezni, hogy ez a könyv sorozat minden, ellentétben egy romantikus titulálással, amit olvastam valahol róla. Kaland könyv, fantasy (az egyik legjobb), tanulságos, mert olyan érdekes – mondhatni – tudás ragadt rám, amit magamtól nem kerestem volna és persze romantikus is, de az én szempontomból nem ez volt a lényeges dolog, mivel ez a sok dolog egybe adja ki az egészet. A vége persze természetesen összetört. Nagyon remélem, hogy a következő részt hamarabb fordítják le, mint ezt.:)

>!
Beusom24
Colleen Houck: A tigris végzete

Ez az első olyan sorozat, ahol még a végére se bírtam megszeretni a főszereplő csajt. Sőt, ha lehet mondani mégjobban irritált. A tigriseket imádtam, Kishant nagyon sajnáltam, az 5dik aldozat miatt, Rent pedig – hát mit lehet rá mondani, ő egy hős szerelmes.

>!
Carsi
Colleen Houck: A tigris végzete

Először féltem, hogy rövid lett a könyv az előzőekhez képest. De előnyére vált, így nem volt Kelsey-nek annyi ideje nyafogni, fürdeni és ételleírásra, kuncogásra se jutott túl sok idő.
Nagyon mozgalmas, pörgős lett a történet. A különböző mitológiából vett lények száma itt még inkább megnőtt. Emiatt és a sok cselekmény miatt majdnem túlhajtott lett, de ennyi talán még épp belefért.
Meglepődtem volna, ha Kelsey a másik tigris mellett köt ki a kötet végére, bár ennél azért drámaibb áldozattételre számítottam. Az egész könyvet átjárta a nagy kérdésre (fehér vagy fekete) kapott válasz felvezetése. Szerintem végig olvasni lehetett a sorok között, hogy ki is lesz a nyertes tigris.


Népszerű idézetek

>!
Felixa P

Ha az életed csupa szeretet, nemigen igényelsz egyebet.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes · Kishan
>!
Xxera

– Ez egy légyott – tájékoztatta a bátyját Kishan, és oldalba bökte. – Ami azt jelenti, hogy te ne légy itt. A maximális létszám két fő. Azaz kettő.

70. oldal

>!
namelessev

– Egy okos nő a rendelkezésére álló összes eszközt fölhasználja, hogy megszerezze, amire vágyik.

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes
>!
Christina08

– Nekem nem ennivaló kell, Kelsey. Én rád éheztem meg.

Kapcsolódó szócikkek: Dhiren
>!
namelessev

– Egy odaadó szív bármilyen akadályt legyőzhet, rajkumari. Hidd el, megóvlak minden veszélytől!

Kapcsolódó szócikkek: Dhiren
>!
Lili16

– Soha nem vívhatunk ki győzelmet, ha előbb nem határozzuk el magunkat, hogy útnak induljunk.

405. oldal

>!
justagirl

Tanuld meg értékelni az adott pillanatot! Becsüld meg az élményeket, mert a szívednek kedves pillanatok csakhamar tovalibbennek, és ha állandóan a jövőt hajszolod vagy a múlt után epekedsz, akkor megfeledkezel a jelen élvezetéről és szeretetéről.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Durga
>!
Christina08

– Szeretlek, Kelsey. Amit irántad érzek, az több a hálánál, több a vonzalomnál, több a rokonszenvnél. Amíg meg nem ismerkedtem veled, soha nem írtam felkiáltójeles verseket. Te vagy a levegő a tüdőmben, a vér az ereimben, a bátorság a szívemben. Nélküled nem vagyok más, csak porhüvely.
(…)
– Szereteted és odaadásod fényével beragyogod a lelkemet. Még most is érzem, ez tart életben. A szavaiddal tagadhatod az érzéseidet, de a szíved még mindig az enyém, iadala.

Kapcsolódó szócikkek: Dhiren
>!
namelessev

Ezt ne csináld még egyszer! – morogta gondolatban.
Elmosolyodtam. Ismerd el, hogy egész ügyi voltam.
Egész ügyi? Te szépséges, öldöklő angyal! Ha ilyen alakban jönne értem a halál, zokszó nélkül vele mennék.

440. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dhiren · Kelsey Hayes
>!
krisztike311

Tudom, hogy ajándék minden egyes nap, amit veled tölthetek, és fogadom, hogy kincsként őrzöm ezt az ajándékot. Ígérem, hogy mindig a tiéd leszek. Összetartozunk, és ettől a naptól fogva hozzád tartozom. Ha világmindenség megengedte volna, hogy férfit alkossak magamnak, téged teremtettelek volna.

504. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: Világok utazói
Karen Akins: Időhurok
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Richelle Mead: A halál csókja
Patrick Ness: Háború a békéért
Joss Stirling: Summer
Margit Sandemo: Halálos bűn