A ​tigris végzete (Tigris 4.) 96 csillagozás

Colleen Houck: A tigris végzete

A Durga istennőtől kapott három küldetés teljesítése után már csak egyetlen prófécia áll a tigris átkának megtörésén fáradozó Kelsey, Ren és Kishan útjában. Ám minden eddiginél nagyobb, életveszélyes erőpróba vár rájuk, versenyfutás az idővel és Lokeshsal, a gonosz varázslóval: a bengáli-öbölbeli Andamán-szigeteteken kell fölkutatniuk Durga utolsó adományát, a tűzkötelet.

A nagy sikert aratott Tigris sorozat várva várt negyedik kötetében folytatódik a jók harca a gonoszság ellen, kiderül, mire képes a szeretet meg a hűség, és egyszer s mindenkorra föltárul a tigrisek igazi végzete.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573937 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
520 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634573944 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram · Kelsey Hayes · Durga · Phet


Kedvencelte 18

Most olvassa 10

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 64

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Colleen Houck: A tigris végzete

„-Egy okos nő a rendelkezésére álló összes eszközt fölhasználja, hogy megszerezze, amire vágyik.”

És bár igaznak gondolom a fenti idézetet, a hősnőnkről sok mindent el lehet mondani, de, hogy esze legyen, azt sajnos nem.
Nem akartam a negatívumokkal kezdeni az értékelésemet, de úgy látszik ez a belső késztetés erősebb, mint hittem.
Kelsey, sajnos az előző kötetekben sem tudtalak megszeretni, még az elején talán kicsit kedveltelek, próbáltalak megérteni, de miután játszottad a megközelíthetetlen, majd minden hímet hülyére vettél, mert bocs én azt elhiszem szerelem lobbant szívedben a két herceg iránt. De ha nincsenek benne a poliamória világában, akkor ne erőltetnéd, és választhattál volna már előbb is.
Sokszor siránkoztál, túl értékeltetted magad és bár tudtál lendíteni a történeten, vajmi keveset értél a szememben.
Számomra emészthetetlen volt a kínlódásod, meg maga a kín számomra, hogy még a gonosz is veled incselkedik….de ízlések és pofonok.
Ren: Mit mondhatnék nem te vagy a kedvencem, de rendkívül színes karakter vagy. Sokkal többet vártam tőled helyzetekben, de azt értékelem ahogyan láttad a világot és próbáltál a nyomás ellenére megfelelően cselekedni.
Kishan: Igen te vagy a kedvenc, mindig is te voltál. Hatalmas karakter fejlődést mutattál a kötetről kötetre. Nem elég a rossz fiús bájad, sosem voltál „tökéletes”, csak annyira próbáltad elfogadtatni magadat, és sajnos szerettél egy leánykát, aki nem érdemelte meg.
Amiket tettél, az áldozat amit hoztál nagyon szíven ütött. Nekem mondhat bárki bármit, kell az a plusz kötet, tudni szeretném mi történt veled. Mert a végén van egy kis „apróság”, de tulajdonképpen, aki mélyebben érez irántad, aki téged jobban kedvel, annak nem lehet elég ennyi.
Lokesh: És bármily hihetetlen, a karakteredet imádtam még Kishan mellett. Nem tagadom vonz a sötétség, a gonosz lélek megértése. Mert vallom semmi nem csak gonosz és semmi nem csak jó. Nagyon szépen kidolgozott karakter vagy, imádtam az önzésedet, a ridegségedet, de azt a mély vágyat is, amit úgy kergettél ezen hosszú időn át.
Pontosan értettem, hogyan kerültél ebbe a helyzetbe és bár az idő nem neked kedvezett, nyomott hagytál bennem és a több szereplőben is.
A többiek védelmezőktől, az istenekig érdekesek voltak. Ki önfeláldozó, ki önző, ki bár segített, de megkérte az árát, kellett a történet színességéhez.
A világkép csodálatos, annyira szépen kidolgozott, tele színekkel és mélységekkel, imádtam benne lenni és mikor vége lett nem akartam felébredni.
Pörögtek az események, bár voltak felesleges érzelmi drámák, nem éreztem, hogy most félre akarom tenni vagy unom majd folytatom később.
Minden nap olvastam egy kicsit belőle, de mivel kincsként őrzöm ezt a sorozatot, ezért oda figyeltem csak lassan haladjak, adjak időt magamnak kiélvezni minden sorát.
Csak remélni merem, hogy kiadják az utolsó kötetét is a sorozatnak, hogy teljes legyen mind a polcomon, mind az olvasásom.
Bár elolvashatnám angolul, de kivárom és türelmes leszek (egy darabig biztosan).
Csodálatos világ, egy nagyon jó történettel párosítva. Szem nem marad szárazon, de mosolygásra is van lehetőség. Kell ennél több? Nekem e sorozatnál nem. Kedvenc!♥

Felixa P>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Továbbra is rajongója vagyok a történetnek. Hosszú várakozás után végre olvashattam a folytatást. Szándékosan lassabban haladtam az olvasással, mint amilyen a megszokott olvasási tempóm. Sokat akartam ebből a könyvből. De eljött a pillanat, amikor a végére értem, és ugyanolyan élménnyel csuktam be, mint az előző köteteket. Egy cseppet sem érdekelt a célközönség…, én magaménak érzem ezt a sztorit. Élvezem a könyv lapjairól áradó kulturális információkat, a csodás helyszíneket és a tüzetes leírásokat. Kelsey az agyamra megy, a karakterére ráférne már némi jellemfejlődés, talán majd a következőben…

KittyKaty>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Az eddigi részek közül eddig ez tetszett a legjobban. Annyira örülök a végének. Nekem teljesen jó befejezés lett volna így… spoiler

rex501>!
Colleen Houck: A tigris végzete

A kicsit döcögős kezdés, valamint a főhős Kelsey karaktere miatti ellenszenvem ellenére is úgy érzem, hogy sikerült méltó befejezést kapnia a sorozatnak. Amit eddig hiányoltam, azt most megkaptam kamatostul, még több mitológiai információ, Indiana Jonest megszégyenítő akciók és egy rakat szörnyeteg. Így a végére Kelsey még mindig nem lett a kedvencem, de valahogy már megtudtam békülni vele. Kicsit sajnálom, hogy spoiler, de a spoiler a végén kicsit enyhített ezen. Ha majd egyszer megjelenik az ötödik rész is magyarul, biztosan el fogom olvasni.
Nem lett a kedvencem a sorozat, de örülök neki, hogy elolvastam, nagyon tetszett, még a téglányi méretei ellenére is, mellyel simán agyon lehetne verni valakit. :)

Attila_Saw>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Hihetetlen, hogy 6 év után olvastam el a sorozat legújabb folytatását. Furcsa, hogy az alaptörténetre tisztán emlékeztem, de az előző rész befejezéséből semmi sem maradt meg. Általában olvasás közben rémleni szoktak az ismerős jelenetek, de most csak elképedve bámultam, hogy tényleg olvastam én ilyen dolgokról is. Ennek ellenére ugyanúgy tudtam élvezni a könyvet, hiszen a szereplők ugyanúgy ismerősek voltak nekem, és az alaptörténetük sem volt idegen, így gördülékenyen haladtam tovább az olvasással.
Ahogy az eddigi részek alatt is, ezúttal is élveztem olvasni az indiai mitológiák történeteiről és a szereplők kalandos küldetéseiről. Sajnos, ami az eddigi köteteknél sem tetszett, az most is erősen dominált, ami nem más, mint a szerelmi háromszög. Ebben a sorozatban ami még rosszabb, hogy nem úgy van felépítve a történet, hogy adott egy kalandos küldetés elrendeltetett útja és mellé még szerelmi háromszög alakult ki, hanem van egy kalandos küldetés, ami előre el van rendeltetve, de ez nagyrészt a szerelmi háromszögre épül. Tehát az idegesítő szerelmi háromszög igen nagy főszerepet kapott.
Ugyan az eredeti sorozatban létezik még egy ötödik rész, de igazából tökéletes befejezésként szolgál ez a kötet is a sorozat lezárásához.

Kathreen>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Kelsey-t továbbra is megcsapkodnám egy lapáttal, de ettől függetlenül csodálatos kalandokba vettek részt. Sárkányok, varázslatos tárgyak, időutazások, szerettem ezeknek az utazásoknak a leírásait.

DorinaB>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Egyáltalán nem ilyen befejezésre számítottam.
Az utolsó rész méltó volt az előzőekhez, illetve ez is teljesen egyedi volt a YA fantasy-k között.
Először is a szerelmi háromszögről:
Engem általában nem zavar az ilyesmi, itt sem zavart még az elején, de a vége felé már egy kicsit idegestő volt , hogy Kelsey spoiler
De a megoldás volt a legmeglepőbb. spoiler
És a harc a végén, az átok megtörése… spoiler
Annika nagyon jó karakter, igazi harcos, és tehetséges hadvezér. Sajnáltam, amikor a saját testvére ellen kellett küzdenie, hiszen nagyon szeretik egymást, szegény srác meg nem tehetett róla, hogy egy démon megfertőzte az agyát. spoiler
Így végre az is kiderül, hogy mi volt az a kis szikra Durga és Kishan között a jelenben. spoiler
Remélem azért a főszereplők spoiler
spoiler
Remélem a következő rész is megjelenik. spoiler
Sajnos erről a könyvről nem lehet spoilerek nélkül írni, de a lényeg a lényeg, hogy nagyon tetszett. :)

kovkira>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Húha, 4 évig vártam, hogy megjelenjen ez a könyv magyarul és mikor végre a kezemben tartottam rájöttem hogy nem sok mindenre emlékszem az előző részekre ennyi év távlatából, úgyhogy kellett egy gyorstalpaló, hogy mindennel tisztában legyek. (Rekordidő alatt elolvastam újra az első három részt.)
Nem is tudom mit mondjak, Kelsey simán pályázhatna a legellenszenvesebb hősnő díjra még mindig, de ettől eltekintve ez az egyik legkülönlegesebb sorozat, amit valaha olvastam. A gazdag indiai kultúra, az átok, az, hogy minden már már paradoxont képezve a helyére kerül, elismerésem az írónőnek, mert rengeteg háttérmunkát igényelhetett megalkotni ez az egészet. Én is elmorzsoltam pár könnycseppet a végén, befejezve ezt a sorozatot, főleg így hogy évekig vártam a folytatásra, elég nagy űrt hagyott bennem. (Tudom, hogy van egy ötödik rész, de én azt annyira nem érzem szerves részének, ez lezárult és utána olvasva nekem az inkább egy kiegészítő kötetnek tűnik. Javítsatok ki, ha rosszul gondolom, ha valaki esetleg már olvasta)
Csodálatos volt ez az utazás, de muszáj megjegyeznem még egyszer, hogyha az írónő az aprólékos kulturális és minden más részletek kidolgozása mellett kicsit nagyobb hangsúlyt fektet rá, hogy ne egy idegesítő csitri legyen a főszereplő, akkor még csodálatosabb lett volna. (Ezért le is vonok fél csillagot, többet képtelen lennék, mert minden hibájával együtt mégiscsak a szívem csücske ez a történet)

Coralie>!
Colleen Houck: A tigris végzete

Egyre nehezebben csúszott le ez a sorozat – meg úgy általában az ilyen kategóriájú könyvek. Pedig kíváncsi voltam a folytatásra, de így utólag már tudom, hogy annyira nem hiányzott volna, ha nem olvasom el. A gond nem is a történettel van, abban még mindig látnék fantáziát, hiszen elég egyedi ez az indiai-fantasy vonal. De az írás maga! Néha olyan volt, mintha egy 16 éves álmodozó tinilány vetette volna papírra ezeket a sorokat, tele rózsaszín csillámporral és fényes szivárvánnyal… (pedig csak „alig” 50 éves az írónő). Ami annyira nem is állna messze egy vörös pöttyös könyvtől, de az első rész sem volt emlékeim szerint ennyire csöpögős, vagy csak megszépíti az idő. A lényeg, hogy ez az állandó önismétlés (a küldetéseknél már nagyon unalmas), az állandó huzavona, hogy melyik testvér szereti jobban a lányt (aki önmagában is egyre idegesítőbb lett), de főleg a fanfiction színvonalú jelenetek elvették a kedvem az ilyen könyvektől. (De legalább vége a sorozatnak.)

Tori0925 P>!
Colleen Houck: A tigris végzete

A legjobb dolog ebben a kötetben, hogy ez volt az utolsó. Végre vége.
Már meg sem lepődtem, hogy Kelsey mennyit őrlődik a két herceg között. A reakciói itt is szélsőségesek voltak és nagyon sokszor akasztottak ki.
Az egyik legnagyobb bajom az ilyen hosszú könyvekkel, hogy az utolsó 100-150 oldalba tömörítik a lényeget.
A vége eléggé lapos lett. Vártam valami nagy bummot, de az egész csak Kelsey fájdalmát kaptam. Persze megértem, de a francba. Mindig a legrosszabb pillanatba száll önmagába.


Népszerű idézetek

Lili16>!

– Soha nem vívhatunk ki győzelmet, ha előbb nem határozzuk el magunkat, hogy útnak induljunk.

405. oldal

justagirl>!

Tanuld meg értékelni az adott pillanatot! Becsüld meg az élményeket, mert a szívednek kedves pillanatok csakhamar tovalibbennek, és ha állandóan a jövőt hajszolod vagy a múlt után epekedsz, akkor megfeledkezel a jelen élvezetéről és szeretetéről.

82. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Durga
Felixa P>!

Ha az életed csupa szeretet, nemigen igényelsz egyebet.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes · Sohan Kishan Rajaram
Christina08>!

– Nekem nem ennivaló kell, Kelsey. Én rád éheztem meg.

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram
namelessev>!

– Egy okos nő a rendelkezésére álló összes eszközt fölhasználja, hogy megszerezze, amire vágyik.

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes
Christina08>!

– Szeretlek, Kelsey. Amit irántad érzek, az több a hálánál, több a vonzalomnál, több a rokonszenvnél. Amíg meg nem ismerkedtem veled, soha nem írtam felkiáltójeles verseket. Te vagy a levegő a tüdőmben, a vér az ereimben, a bátorság a szívemben. Nélküled nem vagyok más, csak porhüvely.
(…)
– Szereteted és odaadásod fényével beragyogod a lelkemet. Még most is érzem, ez tart életben. A szavaiddal tagadhatod az érzéseidet, de a szíved még mindig az enyém, iadala.

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram
namelessev>!

Ezt ne csináld még egyszer! – morogta gondolatban.
Elmosolyodtam. Ismerd el, hogy egész ügyi voltam.
Egész ügyi? Te szépséges, öldöklő angyal! Ha ilyen alakban jönne értem a halál, zokszó nélkül vele mennék.

440. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram · Kelsey Hayes
Xxera>!

– Ez egy légyott – tájékoztatta a bátyját Kishan, és oldalba bökte. – Ami azt jelenti, hogy te ne légy itt. A maximális létszám két fő. Azaz kettő.

70. oldal

namelessev>!

– Egy odaadó szív bármilyen akadályt legyőzhet, rajkumari. Hidd el, megóvlak minden veszélytől!

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram
Lili16>!

– (…) árulja el, hogyan győzzem le Lokesht!
– Egyszerű. Tedd vele azt, amit én tettem veled.
– Hogyhogy? Beszéljek hozzá tört angolsággal?

404. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes · Phet

A sorozat következő kötete

Tigris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Misty
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Robin LaFevers: Sötét diadal
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sara Raasch: Hó mint hamu
Rick Riordan: A vörös piramis
Rachel Hartman: Seraphina
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Amira Stone: Kitaszítottak