A ​tigris utazása (Tigris 3.) 250 csillagozás

Colleen Houck: A tigris utazása

Öt mitikus kínai sárkány és a nyílt tenger várja a tizenkilenc éves Kelseyt, aki nekivág harmadik küldetésének ‒ ezúttal, hogy megszerezze Durga istennő fekete gyöngysorát, és felszabadítsa szeretett Renjét mind a tigrisátok, mind a hirtelen támadt amnéziája alól. Ren rosszfiú öccsének, Kishannak azonban más tervei vannak, és a két fivér ringbe száll Kelsey érzelmeiért, miközben együtt próbálnak túljárni mindazok eszén, akik útjukban állnak céljaik elérésében.

A tigris utazása, a Tigris-sorozat harmadik kötete egy lebilincselő történetet varázsol elénk misztikus teremtményekkel, szerelemtől tépett szívekkel és olyan cselekménnyel, amelytől mindvégig tűkön ülve rágod a körmöd, miközben Kelsey, Ren és Kishan hajója a végzetük felé úszik.
Veszély. Szívfájdalom. Választások.

Túl hosszú idő örökké várni az igaz szerelemre?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
686 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735848 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
ISBN: 9789633736647 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
ISBN: 9789633736708 · Fordította: Pásztor Judit

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram · Kelsey Hayes · Wes · Durga


Kedvencelte 57

Most olvassa 14

Várólistára tette 91

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Még mindig az egyik legjobb történetnek tartom. Bár a szerelmi háromszög engem kikészít. Viszont kárpótol az író határtalan fantáziája és akcióban sincs hiány. A vége pedig teljesen magával ragadott, azóta is várom a folytatását. Kedvenc. :)

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Ez a rész annyira jó lett volna, ha nem kellett volna folyamatosan Kelsey nyavalygását hallgatnom. Rájöttem ugyanis arra, hogy ha ez a szerelmi háromszög nem lenne benne, vagy legalább ne két testvér versengene egymással, akkor ezerszer jobb lenne az egész sorozat.
Annyi érdekes kalandban volt részünk most, nekem nagyon tetszett. A sárkányokkal való találkozás, a sok érdekes történet istenekről, különleges tárgyakról, a szép sellő…. Tényleg képes lekötni az embert, mert izgalmas.
Itt most a történet nagyja egy hajón játszódik, ami megint más volt, mint az előző részekben, úgyhogy kifejezetten érdekes volt végigkövetni, hogy hogyan telnek a főszereplők napjai a vizeken.
Alig vártam azt is, hogy mi lesz Ren amnéziájával. Annyira szeretem ezt a fehér tigrist, de az írónő már az ő karakterét is kezdi megrontani :(
Kelsey-re megfogadtam már nem fogok szót fecsérelni, különben sosem fejezném be.
Kishan, hát… ő csak úgy elvan. Nem izgat különösebben.
A szerelmi szál mindent tönkretesz sajnos. Komolyan, nem lehet megírni egy könyvet anélkül, hogy minden lapon szenvedne valaki?! Miért húzza el fölöslegesen Colleen ezt az egészet? Mi értelme?
Beleolvastam a következő részbe. Kelsey még mindig azt bizonygatja, hogy Kishan az ő szívszerelme. Nem tudom, hogy ezek után akarom e folytatni.

24 hozzászólás
Felixa P>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Lenyűgöző! Ez a történet szinte nem hagy pihenni, állandóan a folyamatos és mohó lapozásra késztet. Szinte minden benne van, ami le tudja kötni a figyelmemet. Misztikus teremtmények; kalandok, amelyek olyan hatással vannak rám, hogy folyamatosan tűkön ülök; az elsöprő szerelmi háromszög pedig hol megmosolyogtat, hol pedig teljesen felbosszant.
Ez utóbbi már-már unalmas is és kezdi számomra tönkretenni a romantikus szálat. A különleges és varázslatos tárgyak, az öt sárkány, a páratlan helyszínek mind-mind az írónő határtalan fantáziáját dicsérik. Kíváncsi vagyok, hogy hová lehet ezt még fokozni?… Mindenképp folytatásért kiált… Viszont nem tudom, hogy mikor lesz kézzel fogható…??

2 hozzászólás
Fairy>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Hú hát ez a rész is eszméletlen jó volt,kivéve persze Kelsey rinyálását,hogy melyik tigris is kell neki.
Jó párszor meg tudtam volna rángatni,hogy helyre billenjen végre az agya.
Colleen fantáziája fantasztikus.
A leírások a helyszínek fantasztikusan vannak megírva.
Izgalomban sincsen hiány.
Tudtam tudtam igazam volt Ren amnéziájával kapcsolatban. A sárkányok csúcsok voltak.
A vége meg megint csak kikészített.
Hogy mikor lesz folytatás nem tudni sajnos,remélhetőleg a kiadó nem kaszálja el ezt a sorozatot is mint olyan sok másikat!
Kezdek ezért nagyon haragudni rájuk!

catilde>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Hogy lehet ez a jó sorozatott ennyire elrontani. Annyira tetszett az első rész, de most már Kelseyt annyira megutáltam, hogy kérdéses hogy szeretném-e folytatni a sorozatot.

3 hozzászólás
Démonika>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Ezt a részt sajnos most nem imádtam csak szerettem.

A kalandok továbbra is eszméletlen izgalmasak és magukkal ragadóak voltak.

A mitológiai háttér itt is nagyon érdekes és precízen kiépített volt.

Viszont a szereplők.. Fuuu nagyon mérges vagyok. A két testvért egyenesen imádtam eddig. De most teljesen kifordultak önmagukból.

Kishan idegesítően nyálas jó fiú lett. Már nem az a nagypofájú kistesó volt akibe én beleszerettem. 2 Pedig igazából hiába volt elméletben több szerepe, egyáltalán nem érzékeltem, hogy így lenne. Mivel ő volt „ a másik aki biztonságos és aki mellett úgy eltengi- lengizek egy picit ”..

Ren az elején amnézia ide vagy oda fejbe vágtam volna. ( Igazam volt tudtam, hogy amiatt nem emlékszik!!!! :D) Aztán a későbbiekben viszonylag újra önmaga lett de valahogy mégsem.

Ohhhh Kelsey.. Volt nekem egy barátnőm aki pontosan olyan volt mit ő. Ha nem volt a közelben férfi akkor aranyos volt, jó fej és segítőkész. De ha egy hím nemű is a közelben került egyből átalakult valami szörnyeteggé.. Most tényleg, mondja már el nekem valaki, ha megtalálja élete szerelmét és az valamilyen okból azt mondja , hogy hagyd el és szeress mást. Meg fogod/ tudod tenni? Nem! Vársz mert ő az igazi! Ezt te is tudod, ő is tudja.. sőt mindenki tudja… akkor Kelseynek mért kell össze vissza szambáznia a két testvér között? Mért kell folyton szenvednie és szenvedést okoznia??!!!
Egyszerűen az agyamra ment tudta hogy mit akar és hogy kivel, de ő mégis kevert kavart csak hogy neki és mindenki másnak is szar legyen. Annyira idióta, ott vannak az orra előtt a megoldásokat és neki még csak fel sem tűnnek.. Hogy szerethet bele egy ilyen nőbe ennyi férfi?? Komolyan kezdtem félni hogy a szerelmi háromszög átalakul egy szerelmi végtelen körré…

Ahhoz képest mennyire imádtam az előző részeket, most egy picit csalódtam.

Ui: az elkövetkező hetekben nem akarom senkitől azt a szót hallani : „ nyüszítettem ” mert megtépem azt aki kimodja..

Roona>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Ez a sorozat az egyik kedvencem az első könyv óta.Mindig rendkívül hamar végeztem vele,és most is örültem mikor megláttam hogy mennyire vastag a kötet, és nem fért fel arra a helyre amit a polcomon hagytam neki.Viszont nem gondoltam hogy a könyv kb 40% a szerelmi háromszögre fog kiterjedni.
Imádtam a küldetéseket, azt hogy az írónő mindig valami újjal tud előrukkolni, és elképesztően részletesen formálja meg színhelyeket a mitológiai lényeket, amikről bizonyára nem sokat hallanék normális esetben.A sárkányokat egyszerűen imádtam :D Mindnek ereje másra és másra terjedt ki, a kedvencem egyértelműen a zöld sárkány volt ami a legizgalmasabb volt számomra az egész könyvben.Valamint ez az egész óceános rész is a kedvemre való volt, hiszen én is imádok búvárkodni, szeretem a víz alatt rejtőző világot.
Na igen viszont Kelsey…nem hittem volna hogy az eddigieknél jobban tud idegesíteni, de megtette.Mikor Kelsey-t elkapta a cápa lehet hogy gonosz vagyok, de uszonyos barátunknak szurkoltam…Nagyon olyan érzésem volt, mintha mindenkit kihasználna, mintha nem lenne neki elég egyik fivér se.
A könyv vége nagyon jóra sikeredett és kb hajnali 2ig le se tudtam tenni, egyből vagy 5 fejezetet elolvastam.
Várom a következő részt és remélem elég hamar a kezembe kerül :)

Arett001>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Ez a sorozat meredeken ível lefelé! Már korábban is kikészített, hogy a könyveknek csak a fele cselekmény, a többi az ömlengés, de itt még rosszabb volt.
700!!!! oldal könyörgöm, de hogy miért ilyen indokolatlanul hosszú, azt most sem értem. Háromszáz oldalon keresztül nem történik semmi és csak akkor indulnak el a küldetésükre!
Ráadásul már a fantasztikus részek is kezdenek egyre unalmasabbak lenni. Ebben a könyvben nem volt semmi azon kívül, hogy hogyan ajnározzuk és dicsérjük körbe Kelsey-t, a két srác hogyan írja ezerszer is körbe, hogyan és miért szeretik Kelsey-t, éééés Kelsey miként látja a kapcsolatát, érzéseit a két sráccal…
Ezen kívül persze volt egy rakás terjengős leírás a gazdagság különböző formáiról, mint ruhák, tárgyak és persze ételek, ételek, ételek…
Nevetséges, hogy minden a kényelmükre van, mindent olyan marha könnyen megoldanak, a hősnő mindig a kellő pillanatban ájul el, hogy a két lovagja mindent megoldhasson helyette…
Ez egy annyira gigantikus nyálhalom, hogy kifejezni sem tudom. A maradék kis cselekményre kap két csillagot, de a könyv felét simán ki lehetne dobni és még akkor is benne maradnának a fontos részek…

KittyKaty>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Imádom ezt a könyv sorozatot. Egyre pörgősebb és izgalmasabb a történet. Még mindig imádom az indiai kultúrát és a szereplőket. A vége….. Hál isten meg van a folytatás és tudom folytatni, de ha annak és így lesz vége akkor meg fogok örülni, még meg lesz az utolsó rész.

KiMO>!
Colleen Houck: A tigris utazása

Egy újabb csodálatos, varázslatos, izgalmas, egzotikus és lebilincselő fejezet a tigrisek és Kelsey történetéből, amiért nagyon hálás vagyok az írónőnek.


Népszerű idézetek

Nes>!

– Mi volt az a hang, amit az előbb kiadtál? – tudakoltam, miközben elkezdtem összeállítani a vacsorát.
Ren emberré változott, és leült velem szemben. Odaadtam neki egy tányért, ő pedig válaszolt Kishan helyett:
– Ez amolyan tigris üdvözlés.
Csodálkozva néztem rá:
– Te sosem csináltad ezt.
– Azt hiszem, sosem volt kedvem hozzá – vonta meg a vállát.
Kishan felmorrant.
– Tényleg azt jelenti? – Könyökével megbökte Rent. – Akkor most már tudom, miért hallatta ezt folyton az a sok tigrishölgy. Honnan tudod?
– Az állatkertben hallottam.
– Huh.
Ren elvigyorodott:
– Szóval… te meg a tigrishölgyek, mi? Nincs valami, amit szeretnél velem megosztani, Kishan?
Kishan egy villányit a szájába tömött a vacsorájából, és azt motyogta:
– Mit szólnál, ha az öklömet osztanám meg az arcoddal?
– Hű! Úgy látom, érzékeny témára tapintottam. Biztos vagyok
benne, hogy a te tigrishölgyeid mind roppant vonzóak voltak. Szóval, lehet, hogy nagybácsi vagyok?
Kishan mérgesen felmordult, és letette a tányérját. Aztán vissza változott fekete tigrissé, és felordított.
– Oké. Ebből elég! – fenyegettem meg őket. – Ren, akarod, hogy
meséljek Kishannak a fehértigris-szaporító programról?
Ren elsápadt.
– Te tudsz erről?
– Igen – mosolyogtam huncutul.
Kishan azonnal visszaváltozott emberré, felvette a tányérját, és elvigyorodott.
– Kérlek, folytasd, Kells! Mesélj el mindent!

52-53. oldal

DarknessAngel>!

– Nekem viszont csak egy élet és egy szív adatott meg, és azt az egy szívet az utóbbi időben olyan sokszor rángatták ide-oda, hogy őszintén csodálkozom, hogy egyáltalán még dobog.
– Talán segítene rajta, ha nem adnád folyton oda minden férfinak, akivel csak találkozol – jegyezte meg fanyarul.

447. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram · Kelsey Hayes
1 hozzászólás
Bilauta>!

Épp kitöröltem a szememből a vizet, amikor láttam, ahogy Ren, Kishan és Wes egyszerre leveszik a pólójukat. Szentatyám, mintha egy Baywatch-epizódban volnánk !

195. oldal

1 hozzászólás
Roona>!

– Kelsey, te vagy az? Nem akarsz segíteni nekem reggelizni?
– Épp elég jól tudtál enni az előtt is, hogy bejött – mondta Ren mogorván. – Kelsey nem ápolónő, te pedig nem vagy magatehetetlen.
Rámeredtem.
– Ne légy már ilyen tuskó! Ha Kishan azt akarja, hogy segítsek neki, akkor segítek is.
– Nem – ellenkezett Ren. – Ha tényleg segítségre van szüksége, majd én segítek.
Azzal kirántotta a tányért Kishan kezéből, és elkezdett jókora villányi falatokat gyömöszölni öccse szájába.
– Hé! Ő sokkal gyöngédebb! – fulladozott két nyelés között Kishan. – És nem ejt az ölembe hideg, nedves izéket! – Felemelt valamit, és összemorzsolta ujjai között. – Mi ez?
Ren iránti dühöm ellenére elnevettem magam.
– Gyümölcs. Ananásznak néz ki.
– Ó! – Kishan összeszedte a darabokat, és Ren felé fricskázta őket, aki bosszúból kupán vágta öccsét.

511-512. oldal

A_albiel>!

Kezemet a sárkány vállára tettem és egy puszit nyomtam az arcára. Nagyon meleg volt a bőre. Lóngjün megdöbbenve tapogatta meg az arcát.
– Mi volt ez? – kérdezte.
– Egy puszi – felelte Ren, miközben csendesen felemelkedett mellénk. – A férfiak verekedni szoktak érte.
Lesütöttem a szemem és éreztem, hogy Kishan megfogja és megszorítja a kezem. A sárkány tekintete felragyogott.
– Puszi? Igen. Elégedett vagyok. Elmehettek, és magatokkal vihetitek a szeksztánst.
Azzal el is fordult tőlünk.
– Lóngjün! – szóltam utána. – Nem vinnél minket vissza a hajónkra?
A sárkány megállt, hogy gondolkozzon a válaszon.
– De – mondta aztán. Ha kapok tőled még egy… puszit.

351. oldal

4 hozzászólás
KiMO>!

A majdnem- győztesekre senki sem emlékszik. Senki sem foglalkozik veled, ha majdnem rúgtál egy gólt. Ha majdnem dobtál egy hárompontos kosarat. Ha majdnem te szakítottad át a célszalagot. Ami számít, az csakis a végeredmény.

Zsuszty>!

De komolyan, épp olyan elveszettnek látszol, mint egy kismalac a főzőversenyen.

199. oldal

Zsuszty>!

A rendes fickó olyan ritka, mint az, hogy egy csirkének fogai legyenek.

223. oldal

A_albiel>!

– Szerelem olyan, mint víz. Víz van mindenfelé körül. Jég, folyó, felhő, eső, óceán. Némely nagy, némely kicsi. Némely jó inni, némely túl sós. De mind hasznos föld számára. Mindig körforgás. Élethez nem lehet nélkülöz. Nő olyan, mint föld; szüksége van víz. Víz és föld formál egymást, gyarapít. Föld változik folyó számára, alakít folyóágy. Tómeder tud tartani vizet medencében, mind megtart. Jeges víz gleccser; megmozdít földet. Eső csinál földcsuszamlás. Óceán csinál homok. Mindig kettő: föld és víz. Szükségük van egymásra. Lesznek egy.

73-74. oldal

namelessev>!

– Oké – vigyorgott Ren. – És… Kelsey…
– Mit akarsz még? – kérdeztem bosszúsan, miközben ő a könyökével arcon vágott egy fickót anélkül, hogy egyáltalán ránézett volna.
– Szeretlek.
Az ajkaim féloldalas mosolyra húzódtak.
– Én is szeretlek.

678. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram · Kelsey Hayes

A sorozat következő kötete

Tigris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
Arwen Elys Dayton: Seeker
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Rick Riordan: Neptunus fia
Sara Raasch: Hó mint hamu
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Amira Stone: Kitaszítottak
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal