A ​tigris küldetése (Tigris 2.) 306 csillagozás

Colleen Houck: A tigris küldetése

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hazatérve Oregonba Kelsey megpróbálja újra összeszedni széthullott élete darabjait, és elfojtani Ren iránti érzelmeit. Ám a veszély ott leselkedik a sarkon túl, arra kényszerítve a lányt, hogy visszatérjen Indiába, ahol útra kel, hogy teljesítse a második küldetést ezúttal Ren fekete, rosszfiú öccsével, Kishannal, akit szintén sújt a tigrisátok.
Telis-tele halálos veszedelmekkel, mágikus álmokkal és a szív választásaival, A tigris küldetése a triót még egy lépéssel közelebb juttatja annak az átoknak a megtöréséhez, amely hármójukat összeköti.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
624 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731246 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
620 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731246 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
622 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731253 · Fordította: Pásztor Judit

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram · Kelsey Hayes · Mr. Kadam


Kedvencelte 71

Most olvassa 15

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2022/05/colleen-houck-t…

"A tigris átka című könyv végére érvén, hamar ingert éreztem arra vonatkozólag, hogy a folytatás után nyúljak. Azzal, hogy Ren és Kelsey külön utakon folytatja tovább az életét, az olvasóban sok kérdés felmerül, de leginkább az foglalkoztatja, hogy mikor és milyen körülmények között találnak újra egymásra, hiszen más opció elképzelhetetlen, főleg egy ilyen hosszú sorozat esetén. Őszintén reméltem, hogy viszonylag hamar, mert a női főszereplő megformálása közben az írónő tolla mai szemmel nézve egy kicsit megbicsaklott. Akkoriban, mikor a regény született, valóban ilyen volt a felkapott főhősnők jelleme: erényes, kedves, átlagos, önfeláldozó, önbizalomhiányos és tapasztalatlan; ezeket elnézve várható volt, hogy úgymondva azért hagyja el a választott férfit, mert őszintén szeretik egymást. Ennél persze jóval mélyebb okokat sorolt fel, ám valóban egyik sem rendelkezett biztos talajjal mindösszesen arról volt szó, hogy megijedt, így elmenekült. Ez a kálvária még a könyv első részében jelen van, amely kissé nehézkessé teszi a haladást, ám ahogy Ren ismételten felbukkan, a buli újra beindul. Erre szerencsére nem is kell sokat várni, így az olvasó újból a korábbi hévvel vetheti bele magát az események forgatagába – márpedig fordulatból nincs hiány.
A tigris küldetése című kötet esetén azonban nem Ren, hanem Kishan kerül előtérbe különböző indokok miatt. Noha sok tekintetben hasonlítanak egymásra, azért a fiatalabb fivér messzemenően más jellemmel rendelkezik, amelyet nem csak a sokáig tartó tigrislét okozott. Ő alapvetően egy sokkal lazább figura, aki az elmúlt évszázadok alatt sem komolyodott meg igazán. Szemérmetlenül flörtöl, mondhatni keresi a bajt; ám ahogy a történetben előrébb haladunk, mindinkább kiderül, hogy e szertelen réteg alatt egy sokkal összetettebb személyiség lapul meg. Kishan a maga módján érzékeny, gondoskodó férfi, akinek bár határozott elképzelései és vágyai vannak, mégis bizonytalanná válik, ha a saját sorsáról van szó. A múltbéli emlékek és ballépések folyamatos harcot vívnak a szívében és amíg ezt nem képes lezárni, addig megreked ebben a kétes állapotban.
A történet az első rész sémáját követi: a kezdeti alapozó folyamat után elkezdődik az igazi kaland. Olyan ez, mint a Jumanji nevezetű játék: amíg nincs vége, nincs kiszállás – s így jutnak el az átok következő negyedének a megtöréséhez. Természetesen az életük többszöri kockára tevése után még nem ér véget a történet, hiszen még csak ezután jön a következő kötet megalapozása. A szerző jelen esetben valamelyest eltekintett az érzelmi játszmáktól, helyette inkább egy újabb akcióban gazdag részt teremtett meg, amely plusz adrenalinforrást nyújt az olvasónak. S mikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, megadja a kegyelemdöfést is. Bár a könyvet nem először olvastam, most is pont annyira taglózott le a vége, mint első alkalommal. Az író nagyon jó kis csavart dobott be a végére, amely után még inkább igényeljük a folytatást, hiszen a felállított helyzet túl lehetetlen ahhoz, hogy ne tudjuk meg, hogyan végződik.
Bár nem vagyok Kishan párti és Kelsey is kicsit sok nekem, mégis azt kell mondanom, hogy ez is egy remek olvasmány volt. A történet megismerése kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosított, minőségi időtöltésnek éreztem. Bár nem egy rövid regényről van szó, az oldalak néhány jelenetet leszámítva folyamatosan pörögtek, így nem érzékeltem az idő múlását. Nagyon örülök, hogy újra rátaláltam erre a sorozatra és alig várom már az újabb kalandot."

DarknessAngel >!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Totál. Kész. Végem van. Ezt a könyvet aztán nagyon nehéz volt csillagozni.
Az első felét nem bírtam, mert amennyit Kelsey leszenvedett, nyavalygott és sopánkodott, az nem igaz. Aztán, amikor Ren végre felbukkant, annyiiiira tetszett *-* Mármint Ren, meg persze a romantikus részek is Kelsey-vel, de leginkább Ren. A végére persze megint majd el durrant az agyam.
Kelsey Oregonba visszatérve hirtelen nagyon felkapott lesz, minden pasi csak őt akarja. Ő meg, minek is vesztegesse az időt, elmegy egyszerre 3 pasival is randizni. Nem semmi a csaj -.- Itt eléggé kiborultam, de szerencsére jött Ren, és egy ideig minden jónak tűnt. Kezdtem örülni, hogy egyre több időt tölthetünk a kedvenc tigrisemmel, erre mi történik…?! spoiler
Sajnos nélküle már nem tetszett a történet. Kishan még az előző részben elég ígéretesnek tűnt, de ezek után? Köszönöm, nem kérem.
Hogy szerethetné valaki ezt a fekete tigrist, amikor egy bazi nagy tisztességtelen, pofátlan barom?? Kelsey helyében már valami ezerszer pofon csaptam volna! Nem igazi, hogy valaki ennyire nyomuljon, ennyire semmibe vegye a testvérét, és még a lányt is, akit állítólag „szeret”.
Szóval azt kell mondjam, hogy nem, ez határozottan nem tetszett. Nagyon rossz húzás volt ez Colleen Houck részéről.
A három csillag úgy adható a történetre, hogy csak a tájakat, a kultúrát, a küldetés érdekességét és Rent vesszük bele. + a vége miatt még egy fél, mert annyira könyörtelen húzás volt ez az írónőtől, de lényegében tetszett is (meg nem is xP).
Nagyon kiborított ez a rész, viszont a folytatásra kíváncsi vagyok. Remélem Kelsey nem lesz hülye, és nem fog hirtelen Kishan karjaiba omlani…
Abszolút Team Ren :)

perpetua P>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Kellemes meglepetés volt az első rész, mégis vártam a folytatással, pedig ez a rész is magával ragadott, nem kellett volna eddig halogatnom. :)
A korábbi pozitívumokat most is meg tudom említeni, Kelsey olyan hősnő, aki két lábbal álla a földön, a nagymacskákat imádom és Mr. Kadam is színt visz a könyvbe. A történet itt is izgalmas volt, folytatódik a küzdelem az átok megtöréséért és nem kellett unatkozni. Különböző okok miatt, Ren háttérbe szorult és megismerhettük jobban a másik herceget, Kishan-t. Igazi rosszfiú, általában nem az eszére, hanem a szívére és az ösztöneire hallgat. És persze engem is elvarázsolt, ha az a cél, hogy több srácba szeressünk bele, akkor mindent meg is tesz ezért, kellően eladja a „portékáját”. :D
A végén lévő csavart talán sejtettem is, de letaglózott, hogy így zárult a könyv. Még emésztgetem, hogy mennyire is tetszik így az események alakulása, szerintem majd csak a következő részben tudom eldönteni, hogyan is viszonyulok ehhez. Az biztos, hogy hiába volt izgalmas a könyv, azért kicsit lehetett volna rövidebb is, tagadhatatlanul vannak olyan történetek, amik ennél több oldalszámmal is képesek jobban magukhoz láncolni, de azért ahogy írtam is, unatkozni nem unatkoztam, csak néha azt éreztem, hogy kimaradhatott volna 1-1 jelenet. :)

Fairy>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Ház ez a rész is eszméletlen jó volt.
Itt a borítón már legalább figyeltek arra,hogy a tigris szeme a valódi színt tükrözze.
Az eleje nem nagyon tetszett Kelsey döntésképtelenségétől a falat vakartam.
Aztán mikor képpbe került a fehér tigris örültem nagyon,aztán becsapott megint a bummm.
Bevallom itt egy kicsit szidtam az írónőt,de valóban nem lett volna ilyen izgi a könyv e fordulat nélkül.
Nagyon nagyon nagyon sajnáltam Rent,nem érdemelte meg azt a sok fájdalmat és szenvedést.
A szerelmi háromszög eléggé kikészített.
E nélkül már tényleg nem lehet manapság könyvet írni???
Kishanra nagyon haragudtam a húzásaiért,de nagy segítségére volt Kelseynek a küldetés során.
Azon a bizonyos ponton majd meghasadt a szívem és megint dühös voltam de így lett szép kerek a történet.
Ren amnéziájára is van egy jó tippem kíváncsi vagyok igazam lesz e?
A vége miatt megint csak haragudtam.

Démonika>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

$@!% meg.. *_*
Normális értékelés várható később , ha sikerült összeszednem a gondolataim… ://

Utólag:
Na szóval. Hát, remegve vártam a folytatást. Mivel teljesen elvarázsolt Colleen világa, az átok a küldetések minden. És természetesen a két csodálatos tigris testvér. :)
A könyv eleje ( úgy az első 150/ 200 oldal) kőkemény rózsaszín habos cukormáz volt halálos adagban , a gyilkos verzióból. De aztán amikor bizonyos dolgok történetek az események felpörögtek és a dolgok kezdtek a helyükre kerülni. Ren is a szívem csücske és imádom de mivel törzsgyökeres nagypofájú rossz fiú párti vagyok állatira örültem hogy most Kishané lesz a főszerep és őt is jobban megismerhetjük végre. Kelseyben kellemesen csalódtam, nagyot fejlődött a történet során, az előző részben az agyamra ment olyan idegesítő volt, most sokkal határozottabban tudta hogy mit akar és hogy mit kell tennie. ( ennek el nem tudom mondani mennyire örültem, utálom a döntésképtelen szenvedő hősnőket.) Ez az újabb küldetés is csodálatosan le lett írva , a tájak gyönyörűek és élethűek. Az események izgalmasak és pörgősek, lapozz tovább lapozz tovább most módon. Imádtam Kishant ő is nagyon sokat fejlődött, plusz az első részben én neki szavaztam meg előlegesen a „szerelmem” , úgy hiszem nem bántam meg. Imádtam még az ő szócsatáit Kelesyvel. ( Olyan nagy pofája van xDD) Aztán a végén a véső csata, huhh az is hát ott volt rendesen, ennél többet nem írok erről nehogy lelőjek valamit. :) De a vége… :/ Mért? Ez annyira igazságtalanság, hiába Kishan párti vagyok ez így kicseszés. Bár megvan a magam elmélete a dolgok így alakulását illetően sőt teljesen biztos vagyok benne hogy azért van így mert… szerintem elég ha annyit mondok : „ Mindennek ára van. De vajon az isteni védelemnek mi az ára?” aki már olvasta érteni fogja…. Szóval most nagy szomorúság van, most azonnal akarom a következő rész hogy újabb titkokba és küldetésekbe vessem magam és persze a mostani fő probléma megoldásába.. :D :(

avidreader>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Nagyon nehezen olvastam ezt a konyvet, ismet kettos erzesem van vele kapcsolatban, megis a rajongo reszem dominal, ha erre a kotetre gondolok.
Kelsey nyavalygasaitol sokszor le kellett tennem a konyvet par napra, kicsit ugy ereztem, mintha a szentimentalizmus korabol idezte volna gondolatait a fohosno, ha Renrol volt szo, ez pedig nagyon bosszanto tudott lenni. Es megis, ott van az a resze is a regenynek, amire az egesz alapozva van: a rengeteg kaland, utazas, probak es mindig valami ujnak a felfedezese. A konyv ezen resze elbuvolt, megigezve faltam a regeny kalandos oldalait, s ilyenkor nagyon szerettem Kelsey-t, aki okosan es talpraesetten tudta legyozni az akadalyokat, amik az utja soran ele kerultek. Mintha teljesen mas lany lett volna a kuldetesek alatt es utazasmentes napjain.
Az eleje akkora baromsag volt, nem ertettem, miert randizik masokkal Kelsey, mikor egyertelmuen Rent szerette, igy itt szenvedtem egy darabig, es probaltam biztatni magamat azzal, hogy majd kesobb jobb lesz.
Nagyon tetszett, hogy Kishan volt ezuttal az a ferfi, aki vegigkiserte Kelsey masodik kuldetesenek utjat, hiszen sokkal feszultebb volt a Kishan-drama, persze jo ertelemben, mert felcsigazta erdeklodesemet Ren testverenek probalkozasai. Ren parti vagyok, de most Kishan is kicsit bezavart nalam, pedig tudom, hogy miatta vannak elatkozva Renek es miutan elarulta a testveret, most meg a baratnojere is nyomul, de hat a rosszfiuk valahogy mindig a vonzero ordogi korebe kerultek nalam… Talan azert volt elvezetesebb ez a konyv, mert amolyan „tiltott gyumolcs” volt Kishan, es ez tette ot kivanatossa, igy vartam mar, mikor enged a csabitasnak Kelsey, am nem azt kaptam, amire szamitottam. Pedig igy sokkal piszkosabb lett volna a Ren-Kelsey-Kishan haromszog, de helyette kaptam egy sulyosabb bonyodalmat a vegere, ami rendkivul dramaira sikeredett az epilogusban, de ez egy nagyon jo befejezese volt a masodik resznek, csak Kelsey ne lenne ilyen hulye, hogy rajojjon, miert is van eppen az a helyzet, kivancsiva tett, mi lesz tovabb.

Paulina_Sándorné P>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Izgalmas volt figyelni, hogyan alakul Kelsey, Ren és Kishan élete. Megráztam volna szívem szerint Kelsey-t, szerintem butaságot csinált, mikor spoiler Szerencsére Ren előbb észhez tért spoiler Sajnáltam spoiler Remélem jól gondolom és emlékszem, miért is spoiler Kishan nem semmi figura, tetszett, ahogy viselkedett Kelsey-vel. Jó kis kalandban volt részük. A „vége” nekem szomorú volt, spoiler

catilde>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

[spoiler]Nem értem én Kelsey-t. Ha az első rész végén nem szeretettem itt az első 150 oldal teljesen megutáltam. Három pasit is összeszed, de végig Ren van az agyában, és amikor Ren visszajön akkor is játssza az eszét és Li-t megtartja. Utána persze Li dobja őt. Utána Ren egyszer felhozza, hogy szeretne várni a sz..-el. Erre teljesen kiakad, majd kicsivel később mit szólna Ren, ha ő is várna az esküvőig. Jön Kishan. Ne már. ÁÁÁ. Mért????
Végét tényleg úgy éreztem, hogy most már megérdemelte[/spoiler]
Team REN.

Tyna>!
Colleen Houck: A tigris küldetése

Azt a leborult… hàt ez valami őrület volt!
Kicsit tartottam tőle az elejèn, hiszen Kelsey ès Ren szerelme annyira cukormàzas ès rózsaszín volt, hogy attól fèltem, hogy elmarad az első rèsz izgalmai ès gyönyörűsége mögött de aztàn egy vàratlan fordulattal beindultak az esemènyek, onnantól pedig nem volt visszaút! Megjelent Kishan ès nem volt megàllàs… a vège pedig? Nem àlltam meg könnyek nèlkül…
Tibet legalàbb annyira volt lenyűgöző, mint India, fantasztikusan megírt tàjleíràsokkal ès rengeteg tudàssal a kultúràról, törtènelemről èlvezetes stílusban. Nem emlèkszem, hogy valaha ennyire èlvezettel olvastam volna mitológiàról, vallàsról, vagy akàr hàborúkról…
Hat lóval sem lehetne visszatartani, hogy folytassam a következő rèsszel ès közben egyfolytàban fohàszkodom, hogy a befejező kötet is hamar megèrkezzen, mert ez a röpke 700oldal màr nem fog sokàig kitartani :-)


Népszerű idézetek

Démonika>!

Tovább ölelkeztünk, amikor hirtelen eszembe villant valami.
– Várjunk csak! – ültem fel. – Én vagyok az első, valóban? Ez azért nem teljesen igaz, ugye? Mr. Kadam egyszer elmesélte nekem, hogy több alkalommal is betört a Királynő Fürdőjébe Hampiban, ami voltaképpen beavatási szertartást jelentett a fiatal férfiaknak. És emlékeim szerint mintha azt említette volna, hogy volt olyan, hogy ti is elkísértétek.
Ren megdermedt.
– Hát, gyakorlatilag …. – habogta.
Elmosolyodtam, és gúnyosan felvontam az egyik szemöldökömet:
– Igen, Ren? Drágám? Mit is akarsz mondani?
– Azt akarom mondani, hogy gyakorlatilag igen, Kadam, Kishan és én betörtünk oda. De csak a bejáratig jutottunk, és mindenki aludt. Nem láttunk az égvilágon semmit.
Ujjammal a mellkasába döftem:
– Az igazat mondod? Lancelot?
– Abszolút, száz százalékban az igazat mondom.
– Szóval ha holnap megkérdezem Kishant, ő is alá fogja támasztani a történetedet? – kérdeztem.
– Természetesen. – Aztán csendben motyogva hozzátette: – De ha nem, pofán vágom.

193. oldal

12 hozzászólás
Démonika>!

– Ren?
– Hmm?
– Mit szólnál, ha én azt mondanám, hogy várni szeretnék, tudod, amíg…
Felragyogott az arca:
– Amíg…. mi?
Idegesen az ajkamba haraptam.
– Amíg.. tudod.
Még szélesebben elvigyorodott.
– Te most megkéred a kezem? Megadjam Kadam telefonszámát, hogy kérhesd a jóváhagyását?

192. oldal

madann>!

Te felzabáltad az összes mogyoró… vajas… sütimet?!

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram
Dyus33>!

Ha néhány évvel fiatalabb lennék, és nem boldog házasságban élnék, akkor bezárkóznék vele valahová, és lenyelném a kulcsot.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram
Démonika>!

Félretettem a nyakláncot, és amikor tovább kutattam, egy selyem papírba csomagolt apró, henger alakú dobozkát találtam. Miután kicsomagoltam, egy hideg fémflakon pottyant a tenyerembe. Paprikaspray volt. Kishan ráragasztott egy képet egy tigrisről, rajzolt köré, egy karikát, és keresztülhúzta egy vonallal, fölé pedig nagy fekete betűkkel odaírta: „TIGRISRIASZTÓ”. Vihogni kezdtem, mire Ren kivette a kezemből a flakont. Amikor elolvasta a címkét, bosszúsan felmordult, és visszaadta a spray-t a nagy dobozba.

84. oldal

Démonika>!

Túl erős volt. Alig kaptam levegőt. tekergőztem és rúgkapáltam, megrúgni a lábát, de mindhiába. Kétségbeesésemben aztán összeszedtem minden erőmet, és felütöttem a fejemet, bele az állába. Fájt. Nagyon. De szorítása egy kicsit ellazult, éppen eléggé ahhoz, hogy ki tudjak csusszanni a karjai alól, le a földre. Aztán azonnal talpra ugrottam, vállammal a lágyékába ütöttem, majd olyan erővel gyomorszájon vágtam, hogy csak bírtam. Kishan a földre esett és hempergett, Ren pedig hangos nevetésben tört ki, és még mielőtt odajött volna hozzám, jól hátba veregette az öccsét:
– Te kérted tőle! Ne gondolkozz! Csak reagálj! Ó, ember! Bárcsak lett volna nálam egy kamera!

197. oldal

kiruu>!

Ren levette a dzsekijét, önkéntelen, halk nyüszítést kiváltva ezzel Jenniferből, aki most már leplezetlen bámulattal hódolt Ren aranybronz bicepszének. A tökéletes testez simuló izompóló teljes valójában kidomborította rendkívül kidolgozott karját és mellkasát.
Csendes sziszegtem neki oda.
Az isten szerelmére, Ren! Infarktust okozol annak a szegény nőnek!
A szemöldöke értetlenül húzódott fel.
– Kells, miről beszélsz?
– Te! Te túl… – bosszúsan legyintettem. – Mindegy.

119. oldal

Bálintmoly>!

Élek?
Lélegzem.
Tapintok.
Ízlelek.
Ám tüdőmbe nem jut levegő.
Durva az összes felület.
Minden íz semleges.

Élek?
Látok.
Hallok.
Érzek.
Ám a világ fekete s fehér.
Füleimbe hang el nem ér.
Érzéseim kuszák s messze visznek.

Amikor velem vagy,
tüdőmet betölti a levegő,
fény árasztja el szememet,
boldogság önti el szívemet:
Élek!

A világ megtelik színekkel, hangokkal,
mennyei ízek kényeztetik nyelvem,
minden anyag simogat, s minden illatos,
drága lényed melengeti lelkem.
Olyankor tudom, ki vagyok,
s mit akarok.
Téged.

-Ren-

528-529. oldal

jemi>!

Akkor tudod, hogy szerelmes vagy, ha szemeiben az egész világot, s az egész világban csak szemeit látod.

David Levesgue

madann>!

– Figyelmeztetlek, Kelsey. Én egy rendkívül türelmes ember vagyok. Igen hosszan tartó gyakorlatom van a prédára való várakozásban. Tigriséletem arra tanított, hogy a kitartás és az állhatatosság mindig kifizetődik. Tekintsd magad figyelmeztetve, priyatama. Vadászaton vagyok. Megérzem a szagodat, és semmi sem akadályoz meg abban, hogy elérjem a célomat.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram · Kelsey Hayes

A sorozat következő kötete

Tigris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Tracy Wolff: Sóvárgás
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Richelle Mead: Vérvonalak
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Joss Stirling: Summer
Marah Woolf: Ne gyűlölj!