A ​tigris átka (Tigris 1.) 547 csillagozás

Colleen Houck: A tigris átka

Szenvedély. Sors. Hűség.
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?

Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült. izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456614 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
534 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456621 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456614 · Fordította: Pásztor Judit

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram · Kelsey Hayes · Mr. Kadam


Kedvencelte 153

Most olvassa 28

Várólistára tette 351

Kívánságlistára tette 275

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Colleen Houck: A tigris átka

A fél csillag levonás a főszereplő lány miatt jár, akit egyszerűen megutáltam a könyv második felében. Borzalmasan gyerekesen és idegesítően viselkedett. Legszívesebben besétáltam volna a lapok közé és jól megráztam volna, hogy térjen már végre észhez. :(
Általában szoktam szeretni a főszereplőket, hiszen azért ők a főszereplők, hogy kedveljük őket, de ( Na! Ezt jól megmondtam!) itt annyira nem tudtam azonosulni Kelsey-vel, hogy az már fájt. Nem lehetne, hogy a következő részekben valaki más lépjen a helyére? :O
Maga a sztori nagyon tetszett, ezért ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el. Különleges, egyedi. Ilyet soha azelőtt nem olvastam még. A mitológia, a helyszín és a történések meglepőek voltak és lenyűgözőek. Nagyon szeretném elolvasni a többi részt is és remélem, hogy külföldön hamarosan meg fog jelenni az ötödik, befejező rész, itthon pedig a negyedik is!!!
Eddig olyan érzésem van, hogy Team Kishan vagyok. :)

6 hozzászólás
DarknessAngel >!
Colleen Houck: A tigris átka

Ki gondolta volna, hogy ez a könyv ennyire érdekes. Emlékszem mikor először láttam, nem igazán nyűgözött le, viszont most, hogy megkaptam a 3. részt, gondoltam ideje nekivágni.
Olyan nagyon, de nagyon tetszett! Egy gyönyörű tigris, akin átok ül, egy lány, aki talán a megmentő, idegen ország, idegen kultúra, kaland a kaland hátán… Az nem kifejezés, hogy mennyire magába szippantott. Letenni is alig bírtam.
Dhiren/Ren egyszerűen isteni ^^ Én teljesen oda vagyok érte.
Ami Kelsey-t illeti, itt már problémák vannak. Az elején még tetszett, szimpi volt a csaj, viszont mikor átment furába, és eldöntötte Ren helyett is, hogy mi a jó neki, no ott már nem bírtam. Valaki, kérlek, rúgjátok már seggbe ezt a kis finnyás hercegnőt!
Ennyi volt a negatívum :D Kelsey-t leszámítva minden más nagyon tetszett. Tele van fordulatokkal a könyv, küldetésekkel… Picit tényleg Indiana Jones :)
Jöhet a folytatás.

21 hozzászólás
janka0416>!
Colleen Houck: A tigris átka

Borító: 5/5 – ♥♥
Cselekmény: 5/5** – Hát ez… úristen,de szeretlek Dhiren!!
Néhány megjegyzésem a könyvhöz:
– imádtam!
– Ren&Kelsey párti vagyok
– be kell szereznem egy plüss fehér tigrist
– húsvéti nyuszitól mindenképpen egy raklap mangót kérek!
– Tigris rajongók! Mikor indulunk Indiába? :D
– már alig várom a filmet :)
*Fay Wolf – The Thread of the Thing* – https://www.youtube.com/watch…

18 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Colleen Houck: A tigris átka

5 éves koromban Sandokan, a Maláj Tigris volt az első szerelmem. :) Nem gondoltam, hogy tigris – állat vagy férfi – előhozza belőlem ezt az érzést ennyi idő után, de ez a történet rabul ejtett.

A könyv korántsem tökéletes! Igen, Kelsey feleslegesen és túl hirtelen óriásit változik a könyv háromnegyedétől, sajnos rossz irányba. Az okos, talpraesett lányból idegesítő YA szereplő lesz, de én még ezt is elnéztem ennek a könyvnek.
Hiszen Dhiren is változik, a kapcsoltuk is, valahogy minden egy kicsit a feje tetejére áll, amikor a lány szembesül azzal, hogy a tigrise lassan (ha minden jól megy…) teljesen férfivá válik, és ő szerelmes ebbe a férfiba.
No és persze egy férfival sokszor sokkal nehezebb, mint egy tigrissel… :D

(Sok történetet épp a szerelmespár kezdeti civódása miatt imádunk, itt az volt zavaró, hogy nagyon hirtelen váltott át Kelsey a nagyon normális lányból egy nagyon idegesítő libába.)

De azt hiszem, Colleen mégiscsak tud valamit, mert most egy olyan helyről álmodozom, ahová sohasem vágytam, olyan ételeket szeretnék megkóstolni, amiket normál körülmények között sosem (t)ennék. :)
Tetszett a mesebelisége, az alaptörténete, a férfi karakterei. A helyszínek, a varázslat, a színek, a ruhák, a kincsvadászat. A majmok. A tigrisek. :)

És ami nem maradhat ki – és el sem hiszem, hogy ezt mondom… :) – imádom a kígyót, én is kérek egyet!!!!

catilde>!
Colleen Houck: A tigris átka

Teljesen kimaradt a látókörömből ez a könyv. Pedig nagyon jó, nagyon bántott, hogy eddig hanyagoltam ezt a sorozatott. Már az első ötven oldal után tudtam, hogy én szeretni fogom.
Ren imádni való. Izgalmakban bővelkedik rendesen. Kelsey a végéig szimpatikus volt, de ott, ahogy viselkedik teljesen csalódtam benne.
Gyorsan neki is esek a második résznek.

lind>!
Colleen Houck: A tigris átka

Új kedvenc! Új kedvenc! Új kedvenc!
Azért kezdtem el olvasni, mert nagyon nagyon megtetszett a borítója a könyvtárban és kellemes meglepetés ért. Nem hittem volna hogy ennyire izgalmasnak bizonyul. A sok kalandot, romantikát és Dhirent imádtam, de mikor megjelent a fiatalabb herceg is naa az már kicsapta a biztosítékot. :) Két gyönyörű tigris akik indiai hercegek!!! Azta!!!! Hogy lehet ilyen nagyon király történetet kitalálni?! <3 Már kíváncsi vagyok a folytatásra. ;)

Fairy>!
Colleen Houck: A tigris átka

Kedvenc
Kezdjük a borítóval ami igazán gyönyörű de hogyan lehet olyan hibát elkövetni,hogy a tigris szeme sárgászöld és nem kék mint a könyvben.
Ilyen bakit elkövetni de komolyan!
A történet egyszerűen fantasztikus volt.
Az első betűtől magába szippantott és nem tudtam letenni a könyvet,faltam az oldalakat.
A történet varázslatos,kalandos,titokzatos nagyon tetszett.
Kelsey igazi belevaló csaj,de a könyv vége felé jól meg kellett volna rázni vagy úgy igazán felpofozni,hogy észhez térjen végre.
A tigris/Ren gyönyörű mintkét alakban.
Mr.Kadam igazi úriember és barát nagyon megszerettem.
Rögtön ide a következő kötettel!

Felixa P>!
Colleen Houck: A tigris átka

Röviden ennyi: KEDVENC!!!
Bővebben: teljesen megbabonázott. Amikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam, hogy ennyire magával fog ragadni a történet. Na, a sztori olyannyira jól sikerült, hogy szinte alig bírtam letenni. A cselekmény mellett ami még teljesen elbűvölt, az India. A táj, a kultúra, a gasztronómia, a mitológia és a mágia…, valami fantasztikus elegyet alkottak a könyv lapjain. Az izgalmak és a rejtélyek tartották fenn a kíváncsiságomat, ezek miatt szinte faltam az oldalakat. A karakterek pedig egyszerűen zseniálisak. Egytől egyig mindenkit megkedveltem. Bár Kelsey spoiler…, de gondolom, ennek is oka van a történet további folytatásában.
…és ezek után nanáá, hogy látni akarom India csodálatos világát!…

AniTiger P>!
Colleen Houck: A tigris átka

Bumm! Kedvenc! :)

Fiatal, árva, de erős fiatal női főszereplő. Hatalmas hófehér tigris. Egy elátkozott indiai herceg. Ráadásul egy iszonyat szeretetreméltó cirkusztól egészen egy hatalmas indiai kastély luxusba ágyazott környezetig – és még sok egzotikus helyre – jutunk el. Kell ennél több?
Annyira szépséges már maga a borító is és annyira tetszett a sorozat első része, hogy nagyon szeretném a polcomra… illetve a folytatást! Annyira gonosz így a vége…
Lelombozó: a borítón nem Ren szemszínét kéne reklámozni? Gyönyörszép kék szempár helyett… *sóhajt*
Kedvenc: Mindent imádok. Szereplők, helyszínek, sztori, szituációk. És vastag is a könyv X)) Be kell, hogy valljam, nálam ez előny!
Akit legszívesebben megcsapkodnék: Kelsey. Ezt a pálfordulást! Hogy micsoda baromságokat vett a fejébe ez a pi… Grr… Annyira jó az egész könyv, még ezzel együtt is – meg értem, hogy ez a fordulat kell a folytatáshoz, de könyörgöm! EZ DÖGSÉG!
– a Felháborodott Olvasó

2 hozzászólás
avidreader>!
Colleen Houck: A tigris átka

Mar regota hallottam errol a konyvrol, de a cime alapjan mindig arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy nem az en mufajom, akarmirol is szoljon a regeny. Vegul is sor kerult az olvasasara, es meglepodve konstataltam, milyen erdekes, kalandos es egyedi tortenet.
Az elejen ereztem, hogy olyan az egesz, mintha nem is konyvnek szantak volna ezt az irast, hanem amolyan naplojegyzetnek, mivel olyannyira egyszeruen voltak leirva az esemenyek. Kesobb latszolag belelendult a tortenet bovebb kifejtesebe is az irono, igy nagy elvezettel haladtam tovabb a regennyel.
Mikor mar tenyleg kezdtem megkedvelni Kelsey-t, egyszercsak a negativ mantraival es onmagat amito bebeszelesekkel tonkretette a szepen felepitett cselekmenynek a szerelmi szalat, ami nagyon bosszanto volt. Egyreszt megertettem, hogy felmerult benne ez a lehetoseg is, hogy Ren erzelmei iranta csak illuzio, de hat nyilvanvalo, hogy valoban szereti ot, es ezt ki is jelentette Dhiren! Nekem ugy jott le a dolog, hogy ez csak egy eroltetett dramai szal volt, amiert majd elvalhasson a ket szerelmes egymastol, most pedig tombolok ezert az idetlen huzas miatt. Az irono rendkivuli kreativitasat vegig bizonyitotta a regeny soran, de ugy latszik, a vegefele elfogyott az ihlete…


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Biztos vagyok benne, hogy te egy rendkívül romantikus tigris vagy.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tigris
23 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Több mint háromszáz éves? – hüledeztem. – Ez azt jelenti, hogy mikor is születtél?
– 1657-ben.
– Oké – nyugtáztam megrökönyödve. Úgy látszik, az idősebb férfiakra bukom.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alagan Dhiren Rajaram
5 hozzászólás
Könyvmolykisasszony>!

Mond valamit. Én sem bánom, ha egyedül vagyok. Az egyetlen probléma, hogy ha mindig egyedül vagy, akkor magányos leszel.

130. oldal

Sheila_7 I>!

– Tudod, végül is, viszonylag sértetlenül kijutottunk a városból.
A szája kinyílt:
– Sértetlenül? Kelsey, tele vagyok majomharapásokkal a hátamon, és olyan helyeken is, amire gondolni sem akarok!
– Azt mondtam: viszonylag.

413. oldal

Sheila_7 I>!

Férfiak! Nem számít, melyik században születtek, mind egyformák.

192. oldal

Masni >!

(…) sohasem tudhatod, hogy milyen jó dolog vár rád a sarkon túl.

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes
1 hozzászólás
Greylupus>!

– Szabad egy tigrisnek müzliszeletet ennie? – kérdeztem. – Valószínűleg olyasvalamire volna szükséged, ami proteinben gazdagabb, viszont itt az egyetlen protein én vagyok, de arra ne is gondolj. Borzasztó ízem van.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: müzliszelet · tigris
Greylupus>!

De férfival lenni sokkal bonyolultabb, mint tigrissel.

382. oldal

Greylupus>!

Úgy remegtem, mint egy kis nyúl, akit elkapott a farkas. A farkas közelebb hajolt. Lehajtotta a fejét, és csókolgatni kezdte az arcom. A probléma az volt, hogy… ez a nyúl akarta, hogy a farkas felfalja.

460. oldal

Greylupus>!

Amikor a választék Tarzanra és a majmokra szűkül, Tarzan egész jó választásnak tűnk, nem?

440. oldal


A sorozat következő kötete

Tigris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kleinheincz Csilla: Ólomerdő
Neil Gaiman: Coraline
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Neil Gaiman: A temető könyve
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Nyulász Péter: Helka
Stephen King: A sárkány szeme
Stephen King: A szem