A ​tigris átka (Tigris 1.) 585 csillagozás

Colleen Houck: A tigris átka

Szenvedély. Sors. Hűség.
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?

Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült. izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
536 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456614 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
506 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456621 · Fordította: Pásztor Judit
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456614 · Fordította: Pásztor Judit

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Alagan Dhiren Rajaram · Sohan Kishan Rajaram · Kelsey Hayes · Mr. Kadam


Kedvencelte 152

Most olvassa 29

Várólistára tette 362

Kívánságlistára tette 290

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Klodette>!
Colleen Houck: A tigris átka

A fél csillag levonás a főszereplő lány miatt jár, akit egyszerűen megutáltam a könyv második felében. Borzalmasan gyerekesen és idegesítően viselkedett. Legszívesebben besétáltam volna a lapok közé és jól megráztam volna, hogy térjen már végre észhez. :(
Általában szoktam szeretni a főszereplőket, hiszen azért ők a főszereplők, hogy kedveljük őket, de ( Na! Ezt jól megmondtam!) itt annyira nem tudtam azonosulni Kelsey-vel, hogy az már fájt. Nem lehetne, hogy a következő részekben valaki más lépjen a helyére? :O
Maga a sztori nagyon tetszett, ezért ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el. Különleges, egyedi. Ilyet soha azelőtt nem olvastam még. A mitológia, a helyszín és a történések meglepőek voltak és lenyűgözőek. Nagyon szeretném elolvasni a többi részt is és remélem, hogy külföldön hamarosan meg fog jelenni az ötödik, befejező rész, itthon pedig a negyedik is!!!
Eddig olyan érzésem van, hogy Team Kishan vagyok. :)

6 hozzászólás
DarknessAngel >!
Colleen Houck: A tigris átka

Ki gondolta volna, hogy ez a könyv ennyire érdekes. Emlékszem mikor először láttam, nem igazán nyűgözött le, viszont most, hogy megkaptam a 3. részt, gondoltam ideje nekivágni.
Olyan nagyon, de nagyon tetszett! Egy gyönyörű tigris, akin átok ül, egy lány, aki talán a megmentő, idegen ország, idegen kultúra, kaland a kaland hátán… Az nem kifejezés, hogy mennyire magába szippantott. Letenni is alig bírtam.
Dhiren/Ren egyszerűen isteni ^^ Én teljesen oda vagyok érte.
Ami Kelsey-t illeti, itt már problémák vannak. Az elején még tetszett, szimpi volt a csaj, viszont mikor átment furába, és eldöntötte Ren helyett is, hogy mi a jó neki, no ott már nem bírtam. Valaki, kérlek, rúgjátok már seggbe ezt a kis finnyás hercegnőt!
Ennyi volt a negatívum :D Kelsey-t leszámítva minden más nagyon tetszett. Tele van fordulatokkal a könyv, küldetésekkel… Picit tényleg Indiana Jones :)
Jöhet a folytatás.

21 hozzászólás
janka0416 >!
Colleen Houck: A tigris átka

Borító: 5/5 – ♥♥
Cselekmény: 5/5** – Hát ez… úristen,de szeretlek Dhiren!!
Néhány megjegyzésem a könyvhöz:
– imádtam!
– Ren&Kelsey párti vagyok
– be kell szereznem egy plüss fehér tigrist
– húsvéti nyuszitól mindenképpen egy raklap mangót kérek!
– Tigris rajongók! Mikor indulunk Indiába? :D
– már alig várom a filmet :)
*Fay Wolf – The Thread of the Thing* – https://www.youtube.com/watch…

18 hozzászólás
Iloonka>!
Colleen Houck: A tigris átka

Nagyon jól indult a történet, de aztán valahol félúton ellaposodott, és hiába zajlottak a történések, már nem volt kiút ebből a lapos síkból.

Kelsey csak nemrég fejezte be a középsulit és úgy dönt, hogy nyári munkát vállal, és elirányítják egy cirkuszhoz. Ott találkozik a fehér tigrissel, Rennel, a cirkusz egyik különlegességével. Különleges kapcsolat alakul ki közte és a nagy macska között, noha Kelsey sem érti, hogy miért. Aztán egy nap eljönnek ,hogy megvásárolják Rent és minden fenekestül felfordul.

Nagyon régen volt már a várólistámon, kissé tartottam tőle, mert még tigrises történetről sose olvastam. Mint kiderült, nem kellett, sőt eleinte nagyon is élveztem a sztorit. Annyira élveztem a cirkuszt és azt a létet, amibe éltek, megízlelni egészen fantasztikus volt. Aztán ugye jöttek az indiai részek. Őszintén szólva többet vártam fantasy révén, ráadásul voltak részek, ahol feleslegesnek éreztem leírni Kelsey minden mozzanatát, szerintem, ha vékonyabbra sikerül a könyv, akkor sokkal izgalmasabb is lehetett volna, így viszont ellaposodott, és amikor történt is valami, akkor is nem tudott kikeveredni a sztori ebből a békés mederből, amibe voltam. Pedig egy fantasyhoz izgalmak kellenek. De, hogy valami pozitívumot is mondjak, szerettem, hogy megismerkedhetek az indiai kultúrával, ahogy a tigrisekről is többet megtudhattam.

Összességében, nem mondhatnám, hogy valami kiugró fantasy, de azt se, hogy rossz lenne. Csak valamivel többet vártam az „ellenségtől". Remélem az, amit az epilógus sugallt a végén, az azzal jár, hogy több izgalom lesz a következő részben.

Niitaa P>!
Colleen Houck: A tigris átka

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2022/04/colleen-houck-t…

"Régebben pár évet Kecskeméten laktam, ahol a legkedvesebb helyemmé a helyi könyvtár vált. Azóta sem láttam még csak hasonlóan szép, gazdag és otthonos épületet sem, mely legalább megközelítette volna az ottani nívót. Sok időt töltöttem a sorok között bolyongva, keresve a következő olvasmányaimat. Colleen Houck könyvei sokszor kerültek a figyelmem középpontjába, de egy jó ideig inkább átemeltem rajtuk a tekintetem. Nem tudom megmondani, hogy pontosan miért tettem így, de tény, hogy sok időnek kellett eltelnie, mire levettem a polcról és hazavittem magammal a sorozat első három részét – akkoriban csak azok voltak magyar nyelven is kaphatóak. A történetről nem sok emlékem maradt, de a benyomás, amit keltett, a mai napig kísér. Teljesen belehabarodtam és nagy reményekkel vártam a folytatást. Végül ez a várakozás fásította el az élményeket. Most viszont, hogy lassan véget ér magyarul is a sorozat, úgy döntöttem, hogy itt az ideje újból leporolni a korábbi emlékeket.
Az első rész, A tigris átka, 2012-ben jelent meg hazánkban. Akkortájt nagyon felkapottak voltak a különböző tematikára épülő, de alapjaiban véve egy sémára megalkotott ifjúsági fantasztikus történetek. Ezen regény esetén is érezhető ez a hatás, amit az akkori húzó címek váltottak ki. Adott egy teljesen átlagos lány, aki találkozik egy különleges fiúval és a sorsa megpecsételődik. Kalandos, csavaros események sorozata veszi kezdetét, melyet megfűszerez a két főszereplő között kibontakozó romantikus kapcsolat lehetősége és amelyet végül zúgó árként borítanak el a kétségek; utóbbival alapozva meg a folytatást. A sablonosságba mellett viszont ki is tűnik a tömegből azáltal, hogy a szerző milyen keretet adott a történetének. A középpontban lévő átok témakör is ritkábban felhasznált elem, de a tigris jelenléte adja az igazi pikantériát. Nagyon kevés történet épít az indiai kultúrára, ezért külön csemegét jelent az elmének, hogy egy kicsi bepillantást nyerhet ebbe az egzotikus világba. A szavak idegen, de dallamos csendülése szinte csípi az olvasó nyelvét, mikor a fiú az anyanyelvén szólal meg. Az indiai táj pedig, a dzsungel sokárnyalatú zöldje, a benne kószáló állatokkal együtt üde foltot képez a keretmegvalósításban. A Mr. Kadam által nyújtott tudásbővítés pedig folyamatosan fenntartja ezt a kellemes egyensúlyt. Egyszerre csak kevés információt csepegtet erről a különleges vidékről, a történelmi múltjáról, mondavilágáról, de ez pont elég ahhoz, hogy az érdeklődést és az újdonságérzetet fentartsa az olvasóban.
A sorozat fő célja roppant egyszerű: Kelseynek segítenie kell megtörnie a sok százéves átkot, amely a két herceget állati alakba kényszeríti. Ez a folyamat négy részre osztható, így négy kötet tematikája máris körvonalazódik az olvasó előtt, hiszen egy könyv egy kaland elven működik. Hogy az utolsó regény mit fog tartalmazni, az még számomra egyelőre rejtély, de nem is szeretnék ennyire előre ugrani.
Az átok első negyedének a feloldása roppant nehéz, kihívásokkal teli feladat. Kelsey és Ren együtt vágnak neki az útnak, amelynek szerves része a felkészülés is. A szükséges előkészületek megtétele után – amely magába foglal pár új karakterrel történő találkozást és ismerkedést –, bátor szívvel ugornak neki a próbatételnek. Elhivatottságukkal falakat tudnának ledönteni. Folyamatosan ott lebeg a szemük előtt a cél, ám a fókuszt megzavarja a két ember között kibontakozó romantikus szál. Eleinte ez egy nagyon szépen felépített, jól alátámasztott romantikus viszonyt épített fel a szerző, ám a tetőpont felé közeledve az ő kapcsolatuk is fokozatosan változik, kiéleződik. Noha érthető Kelsey elsődleges reakciója, hiszen az érvei valóban megfordulnak az olvasó fejében is, egy idő után idegesítővé válik. Ren több ízben elmagyarázza, logikus gondolkodással biztosítja, hogy érzései nem azon okból lobbantak fel, amelyet a lány feltételez, ám ez süket fülekre talál, így következik a kötelező szenvedő magatartás, amely oly gyakori az ezen típusú könyvek esetén. Ezt a közjátékot mérhetetlenül sajnálom. Még szerencse, hogy a regény többi része erőteljesen kompenzál, így összességében egy nagyon jó kis regényt forgattam a kezeim között."

schesztiஐ P>!
Colleen Houck: A tigris átka

5 éves koromban Sandokan, a Maláj Tigris volt az első szerelmem. :) Nem gondoltam, hogy tigris – állat vagy férfi – előhozza belőlem ezt az érzést ennyi idő után, de ez a történet rabul ejtett.

A könyv korántsem tökéletes! Igen, Kelsey feleslegesen és túl hirtelen óriásit változik a könyv háromnegyedétől, sajnos rossz irányba. Az okos, talpraesett lányból idegesítő YA szereplő lesz, de én még ezt is elnéztem ennek a könyvnek.
Hiszen Dhiren is változik, a kapcsoltuk is, valahogy minden egy kicsit a feje tetejére áll, amikor a lány szembesül azzal, hogy a tigrise lassan (ha minden jól megy…) teljesen férfivá válik, és ő szerelmes ebbe a férfiba.
No és persze egy férfival sokszor sokkal nehezebb, mint egy tigrissel… :D

(Sok történetet épp a szerelmespár kezdeti civódása miatt imádunk, itt az volt zavaró, hogy nagyon hirtelen váltott át Kelsey a nagyon normális lányból egy nagyon idegesítő libába.)

De azt hiszem, Colleen mégiscsak tud valamit, mert most egy olyan helyről álmodozom, ahová sohasem vágytam, olyan ételeket szeretnék megkóstolni, amiket normál körülmények között sosem (t)ennék. :)
Tetszett a mesebelisége, az alaptörténete, a férfi karakterei. A helyszínek, a varázslat, a színek, a ruhák, a kincsvadászat. A majmok. A tigrisek. :)

És ami nem maradhat ki – és el sem hiszem, hogy ezt mondom… :) – imádom a kígyót, én is kérek egyet!!!!

catilde>!
Colleen Houck: A tigris átka

Teljesen kimaradt a látókörömből ez a könyv. Pedig nagyon jó, nagyon bántott, hogy eddig hanyagoltam ezt a sorozatott. Már az első ötven oldal után tudtam, hogy én szeretni fogom.
Ren imádni való. Izgalmakban bővelkedik rendesen. Kelsey a végéig szimpatikus volt, de ott, ahogy viselkedik teljesen csalódtam benne.
Gyorsan neki is esek a második résznek.

lind>!
Colleen Houck: A tigris átka

Új kedvenc! Új kedvenc! Új kedvenc!
Azért kezdtem el olvasni, mert nagyon nagyon megtetszett a borítója a könyvtárban és kellemes meglepetés ért. Nem hittem volna hogy ennyire izgalmasnak bizonyul. A sok kalandot, romantikát és Dhirent imádtam, de mikor megjelent a fiatalabb herceg is naa az már kicsapta a biztosítékot. :) Két gyönyörű tigris akik indiai hercegek!!! Azta!!!! Hogy lehet ilyen nagyon király történetet kitalálni?! <3 Már kíváncsi vagyok a folytatásra. ;)

Fairy>!
Colleen Houck: A tigris átka

Kedvenc
Kezdjük a borítóval ami igazán gyönyörű de hogyan lehet olyan hibát elkövetni,hogy a tigris szeme sárgászöld és nem kék mint a könyvben.
Ilyen bakit elkövetni de komolyan!
A történet egyszerűen fantasztikus volt.
Az első betűtől magába szippantott és nem tudtam letenni a könyvet,faltam az oldalakat.
A történet varázslatos,kalandos,titokzatos nagyon tetszett.
Kelsey igazi belevaló csaj,de a könyv vége felé jól meg kellett volna rázni vagy úgy igazán felpofozni,hogy észhez térjen végre.
A tigris/Ren gyönyörű mintkét alakban.
Mr.Kadam igazi úriember és barát nagyon megszerettem.
Rögtön ide a következő kötettel!

Felixa P>!
Colleen Houck: A tigris átka

Röviden ennyi: KEDVENC!!!
Bővebben: teljesen megbabonázott. Amikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam, hogy ennyire magával fog ragadni a történet. Na, a sztori olyannyira jól sikerült, hogy szinte alig bírtam letenni. A cselekmény mellett ami még teljesen elbűvölt, az India. A táj, a kultúra, a gasztronómia, a mitológia és a mágia…, valami fantasztikus elegyet alkottak a könyv lapjain. Az izgalmak és a rejtélyek tartották fenn a kíváncsiságomat, ezek miatt szinte faltam az oldalakat. A karakterek pedig egyszerűen zseniálisak. Egytől egyig mindenkit megkedveltem. Bár Kelsey spoiler…, de gondolom, ennek is oka van a történet további folytatásában.
…és ezek után nanáá, hogy látni akarom India csodálatos világát!…


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

Biztos vagyok benne, hogy te egy rendkívül romantikus tigris vagy.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tigris
23 hozzászólás
Sheila_7 I>!

– Több mint háromszáz éves? – hüledeztem. – Ez azt jelenti, hogy mikor is születtél?
– 1657-ben.
– Oké – nyugtáztam megrökönyödve. Úgy látszik, az idősebb férfiakra bukom.

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 1657 · Alagan Dhiren Rajaram
5 hozzászólás
Masni>!

[…] sohasem tudhatod, hogy milyen jó dolog vár rád a sarkon túl.

Kapcsolódó szócikkek: Kelsey Hayes
1 hozzászólás
Könyvmolykisasszony>!

Mond valamit. Én sem bánom, ha egyedül vagyok. Az egyetlen probléma, hogy ha mindig egyedül vagy, akkor magányos leszel.

130. oldal

Sheila_7 I>!

Férfiak! Nem számít, melyik században születtek, mind egyformák.

192. oldal

Sheila_7 I>!

– Tudod, végül is, viszonylag sértetlenül kijutottunk a városból.
A szája kinyílt:
– Sértetlenül? Kelsey, tele vagyok majomharapásokkal a hátamon, és olyan helyeken is, amire gondolni sem akarok!
– Azt mondtam: viszonylag.

413. oldal

Greylupus>!

– Szabad egy tigrisnek müzliszeletet ennie? – kérdeztem. – Valószínűleg olyasvalamire volna szükséged, ami proteinben gazdagabb, viszont itt az egyetlen protein én vagyok, de arra ne is gondolj. Borzasztó ízem van.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: müzliszelet · tigris
Greylupus>!

De férfival lenni sokkal bonyolultabb, mint tigrissel.

382. oldal

Greylupus>!

Amikor a választék Tarzanra és a majmokra szűkül, Tarzan egész jó választásnak tűnk, nem?

440. oldal

Greylupus>!

Úgy remegtem, mint egy kis nyúl, akit elkapott a farkas. A farkas közelebb hajolt. Lehajtotta a fejét, és csókolgatni kezdte az arcom. A probléma az volt, hogy… ez a nyúl akarta, hogy a farkas felfalja.

460. oldal


A sorozat következő kötete

Tigris sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Marah Woolf: Ne gyűlölj!
Tracy Wolff: Sóvárgás
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Fróna Zsófia: Démonok közt