A ​tigris álma (Tigris 5.) 19 csillagozás

Colleen Houck: A tigris álma

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megrekedve ​egy olyan helyen és időben, ami után sosem vágyott, Kishan Rajaramnak be kell teljesítenie sorsát, és segítenie kell a gyönyörű, ám roppant ingerlékeny Durga istennőt. Ezt a csüggesztő feladatot nem könnyíti meg, hogy szembe kell néznie az igazsággal arról a lányról, akit szeret, és a fivérrel, aki a lányt ellopta tőle.

Amikor a fortélyos sámán, Phet felbukkan, és közli Kishannal, hogy Kelsey-nek szüksége van rá, ő kapva kap az alkalmon, hogy újra láthatja. Megmentésére irányuló erőfeszítései közben Kishan felfedezi, hogy az átok, amiről azt hitte, már a múlté, még csak most kezdődik. Ahogy az idő szálai kibogozódnak körülötte, Kishan megérti, hogy mindazok sorsát tartja a kezében, akik fontosak a számára.

Az istennő hatalma az egyensúlyban rejlik. Kishannak nincs más választása, elképesztő áldozatot kell hoznia, hogy megküzdhessen az általa védelmezni hivatott nő körül kavargó sötét erőkkel. Ám a szeretetnek és a hűségnek megvan a maga mágiája. Vajon el… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
800 oldal · ISBN: 9789633995303 · Fordította: Gergely-Péch Éva
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
800 oldal · ISBN: 9789633998250 · Fordította: Gergely-Péch Éva
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
800 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613731 · Fordította: Gergely-Péch Éva

Most olvassa 8

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Shrihe>!
Colleen Houck: A tigris álma

Nagyon nem akartam eleinte elolvasni, de hamár megvettem amiatt hogy teljes legyen a sorozat nekikezdtem. Nem csalódtam, csak a férfiakban, vagyis inkább csak Sohanban, hisz annyira egyértelmű jeleket küldött felé a hölgyemény hogy azt nem lehetett nem felfogni. Neki mégse sikerült. De alapjáraton véve nagyon jó könyvnek és befejezésnek tartom, és fordulat is volt benne bőven. Kicsit sajnálom hogy nem folytatódik, de ez így kerek :)

Renma>!
Colleen Houck: A tigris álma

Ez… Ez… elképesztő, szívmelengető lett! Nehezen álltam neki, az előző résznél lezártnak éreztem a történetet, de így zárult le igazán! A könyv végére összeszorult szívvel olvastam az utolsó részeket. Szerintem nem olvastam még ennyire teljes történetet, kerek lezárással.
Negatívum annyi volt talán, hogy nagyon kellett figyelnem, hogy ki, kivel, mikor, és hol. :)
Örülök, hogy elolvastam, nagyon megszerettette velem az Indiai kultúrkört ez a sorozat.

1 hozzászólás
basilisk>!
Colleen Houck: A tigris álma

Az egyik kedvenc sorozatom volt… eddig. Nagyon vártam az új könyvet és most csalódtam. Nem értem, miért kellett ez a zagyvaság. Nemrég olvastam újra az előző részeket, és hiányzott a befejezés. Tudnom kellett, mi történt Kishannal! Milyen jól tettem, hogy újraolvastam, mert enélkül csak halvány sejtelmem lett volna, hogy mikor és mi történik. Ez az ide-oda ugrálás, a történések manipulálása, teljesen értelmetlen és élvezhetetlen. Kadam szerepe is több mint idegesítő, mert pont a lényegre nem kapunk választ.
Kishan és Ana megérdemeltek volna egy önálló kalandot, akár több kötetet is.
A legbosszantóbb nem is a csapongó ugrálás a múltba vagy a jövőbe, hanem az istennő képességeinek már-már röhejes bemutatása, nem elmagyarázva, hanem csak odadobva az olvasónak. Teremt egy „ilyet”, meg egy „olyat”, meg már hirtelen ezt is tudja, meg azt is és kész. Nincs benne a fejlődés, ahogy megismerik képességüket, hanem egyből istennő-módba kapcsolva végigvarázsolja az egész regényt, miközben tudjuk, hogy volt, aki tanította és kiképezte, de csak egy mondat utal rá.
Ami viszont tetszett, hogy a szinte követhetetlen történet ellenére Kishan és Ana a kapcsolata szépen fejlődött. Ebbe legalább tényleg beleadott apait-anyait az írónő. :) A vége szívszorító, de teljesen indokolt.

bea_vatott>!
Colleen Houck: A tigris álma

Az egyik leggyönyörűbb befejezés, amit valaha olvastam. Az utolsó néhány fejezethez viszont készítsetek be egy csomag zsepit, nekem szükségem volt rá.

Carsi>!
Colleen Houck: A tigris álma

Arra számítottam, hogy egy kerek, majdhogynem különálló történetet kapunk ahol Kishan és Ana szerelme bontakozik ki. Hát részben ezt is kaptuk. Persze a 800 oldal alatt sikerült végigszenvedniük a szokásos: egyik szereti a másikat, de a másik nem akar semmit az egyiktől, majd a másik akar közeledni az egyikhez ekkor meg az egyik táncol vissza, mindenféle belemagyarázásokra hivatkozva… Csak fogtam a fejemet, hogy ezt megint miért kell végigszenvedni?

A fejezetekre bontás szisztémáját nagyon nem sikerült megértenem. Se helyszínhez, se időhöz, se cserekményhez nem tudtam kapcsolni.

Valahol kiderült, hogy a 14. fejezet betolakódói kik és mit is akartak? Vagy nagyon elsiklottam felette, vagy ennyire meg lett feledkezve róluk? Valami céljuk csak volt!? off

Ó és ami Kadamot illeti: nálam teljesen kiverte a biztosítékot, hogy spoiler lett belőle.

Hát ez az időutazósdi, és az önmagába visszatérő cselekmények szerintem ahelyett, hogy hozzátettek volna, inkább elvettek a sorozatból. Nagyon nem tudtam megbarátkozni ezzel, legalábbis úgy a 760-780 oldalig. Pontosabban Durga ajándékainak eredetéig. Na de onnan! Így nézve, tényleg teljes és egy egész lett.

A felsorolt sok negítívum ellenére jó kis történet lett, lehetett vele haladni.

narita>!
Colleen Houck: A tigris álma

Imádom ezt a sorozatot, de ez a rész teljesen elvette az egész varázsát, kétségtelenül ez a sorozat leggyengébb része, nem is tudom hogy az írónő miért írta meg, talán azért hogy Kishan is megkapja a maga boldog befejezését, amiben én is reménykedtem, bár az előző kötet felért egy igazi befejezéssel. Anamika ebben a részben idegesítőbb mint Kelsey az összes többiben együttvéve, sajnáltam is hogy Ren és Kelsey csak mellékszereplőként tűnnek fel a történetben. A történet fő cselekményszálát nem igazán tudtam megérteni, ami már egyszer megtörtént, azt miért kell újból előidézni spoiler Ennek semmi értelme, ráadásul olyan időparadoxon jön létre, amit képtelenség kibogozni. A legnagyobb csalódás Kadam volt, nem értettem Ana és Kishan kedvencé avanzsálását. Noha ezen részt én elkülöníttem a többitől, mivel nem tekintem folytatásnak, esetleg csak kiegészítésnek, a végét mindenképp meg kell említenem hogy könnyfakasztó, a sorozat többi részére jó szívvel gondolok vissza és biztos hogy újra olvasom őket majd.


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Szíve vadul dübörgött, pont olyan kaotikus ütemet verve, mint a patak, amelynél megállt.

(első mondat)

Könyvmolyképző KU>!

– Nem! Nem fogom elátkozni a múltbeli énemet, a jövőbeli énemet, sem semmilyen más énemet, hogy tigrissé legyen!
– De muszáj megtenned, fiam.
– Miért muszáj? Te mondtad, megvan a szabadságom a választáshoz. Nos, én azt választom, hogy szabad leszek!

Könyvmolyképző KU>!

– Phet – köszöntöttem egyszerűen –, téged mi szél hozott a különbejáratú poklomba?
A remete vállon ragadott, és rám bámult világosbarna szemével.
– Kishan – szólt ünnepélyesen –, Kelsey-nek szüksége van rád.

Könyvmolyképző KU>!

Abban reménykedtem, hogy ha egy pillantást vetek rájuk hitvesi boldogságuk csúcsán, az valamiféle varázsütéssel jár. Megacélozza elhatározásomat. Segít, hogy túljussak rajta. Hogy túljussak Kelsey-n. De pont ellenkezőleg hatott.

Könyvmolyképző KU>!

Amikor ajkam az övéhez ért, az különbözött minden eddigi csókunktól. Nem töltötte úgy be a hatalom és a teremtés ereje. Nem az istennő és hitvese csókja volt.
Egyszerűen csak egy férfi csókolta meg a nőt, akit szeretett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A halál csókja
Sara Wolf: Szívet szívért
Richelle Mead: Vérvonalak
Rachel Hartman: Seraphina
Tracy Wolff: Sóvárgás
P. C. Cast – Kristin Cast: A vad
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Soman Chainani: Jótett helyébe
Stephanie Garber: Legendary
Rick Riordan: Tűztrónus