Without ​Merit – Merit nélkül 745 csillagozás

Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

„Nem ​azért születünk a világra, hogy a szüleink pontos másává váljunk. Mindenki más formában tapasztalja meg a békét.”

A Voss család sok mindennek mondható, csak normálisnak nem.
Egy átalakított templomban élnek, a rákból gyógyult édesanya a szuterénben lakik, az apa feleségül vette az édesanya ápolónőjét, a négyéves kisöcs semmit sem ehet, ami finom, és semmit sem tehet, amit élvez, a két idősebb testvér pedig dühítően tökéletes.

Aztán még ott van Merit. Merit trófeákat gyűjt, amiket nem ő nyert, és titkokat, melyek megőrzésére a családja kényszeríti. Miközben a város régiségboltjában kutat a következő trófeája után, rátalál Saganre. A fiú bölcsessége és javíthatatlan idealizmusa lenyűgözi és elvarázsolja, amíg rá nem döbben, hogy Sagan nem lehet az övé. Merit teljesen bezárkózik, családját csak a partvonalról szemléli, de a titkon, ami a tudomására jut, a világ egyetlen trófeája sem képes enyhíteni.

Meritnek elege lesz a hazugságokból, és úgy dönt,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997918 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635615438 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635615445 · Fordította: Szarvas Szilvia

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Sagan Kattan · Merit Voss


Kedvencelte 65

Most olvassa 30

Várólistára tette 267

Kívánságlistára tette 305

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Colleen Hoovernek ismét olyan érzéseket sikerült hitelesen megragadnia, amit szerintem mindannyian átéltünk már: mikor úgy érezzük, senki nem figyel ránk, és ha eltűnnénk, hiányunkat észre sem vennék. Tetszett a regény mondanivalója, hogy nehéz témákhoz is mennyire finoman nyúlt hozzá.

Azonban a CoHora jellemző érdekes és szerethető karakterek most elmaradtak. Merit gyakran viselkedett idegesítően és gyerekesen, nem nagyon akarta meglátni és megérteni a másik szemszögét. Persze érthető, hogy rengeteg nehézséggel és titokkal kellett szembenéznie, de néhol már túlzásokba esett, ami miatt megkedvelni is nehezebb lett őt. Saganról nagyon keveset tudtunk meg, egy tipikus idealizált férfi főszereplő maradt csupán a regény végére. Viszont Honor és Utah sztorija nagyon tetszett, sajnálom, hogy az ő szálukkal kevesebbet foglalkozott az írónő. Épp ezek miatt bár nagyon tetszett a könyv, maradt egy kis hiányérzetem.

nibooklett>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Nagyon-nagyon-nagyon…szerettem ezt a történetet!!! Sok véleményt olvastam, ahol láttam, hogy néhány ember szerint gyenge történet lett, vagy, hogy túl zsúfolt. Féltem is belekezdeni. Nem tudom. Nekem pont tökéletes volt. Egész végig tartotta a figyelmemet, és este is csak azért hagytam abba, mert a szemeim már feladták a szolgálatot..
Nagyon szerettem Meritet, és lehet ez az miatt is, mert sok hasonlóságot fedeztem fel a személyiségükben. Szerettem a nem mindennapi családját, és Wolfgangot is!
Köszönöm, Colleen Hoover, az újabb csodás élményt, amit a Dolláros Voss-ban élhettem át♥

Ferger_Jolcsi P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Mióta az első könyvet a kezembe vettem az írónőtől, azóta megállás nélkül falom az újabb és újabb könyveit, de ez a történet nekem most nem tetszett. Túlságosan fura, bizarr és sokkoló volt számomra. Értem én, hogy egy depresszióról szóló könyv nem lesz teljesen happy történet, de ez akkor is túl abszurd volt. Mintha mindent egyszerre próbált volna belezsúfolni az írónő. spoiler
Nagyon remélem, hogy az írónő következő kötete ismét a kedvencemmé válik majd, mert ez most egy kicsit csalódás volt számomra.

4 hozzászólás
Pati28 P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

”Nem minden bűn érdemel büntetést. Olykor a megbocsátás az egyetlen válasz.”

CoHo ismét egy olyan témát boncolgat ebben a könyvében, ami sok megemészteni valót hagy maga után, és nagy hatással is bír ránk, olvasókra.
A történet egy percre sem hagyott elkalandozni, folytonos események garmadáját zúdította rám, döbbenetet és sokkoló élményt okozva.

Merit egy nagyon figyelemhiányos lány, aki leginkább csak magával foglalkozik, az őt ért sérelmeket látja és sebeit nyalogatja. Emiatt kevésbé volt képes a másik szemszögén keresztül meglátni a dolgok valódi hátterét. Kicsit nehezen is birkóztam meg a karakterével, de még így is átérezhető volt a bánata, a szeretet hiánya.
Sagannal való találkozása nagyon cuki volt, és a fiú karaktere a későbbiekben is sokat hozzátesz a lány jelleméhez és lelki erősítéséhez.
Nemcsak a Voss család, de Sagan is megannyi titkot őriz, melyek fájdalmas felismerést hordoznak magukkal.
Az nem kifejezés, hogy mennyire dühös vagyok Merit családjára, különösen a szüleire, hogy hagyták, hogy a lányuk mindazt a rosszat és önsajnálatot megtapasztalja, ami a lejtőn elindította a lányt.
Sok dolognak kell történnie, hogy valaki depressziós legyen, de egy nagyon fontos dolog azért tanulságként levonható: legyen része az életünknek a szeretet, a megbocsátás, szeressük egymást, a családunkat, de legfőképp önmagunkat, hogy mindazt, amin Merit keresztülment, nekünk ne kelljen átélni.
A könyv végén nekem maradt egy kis hiányérzetem, mert nem került teljesen lezárásra a történet több szereplő szempontjából sem.

Smurfettereads P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Nehezen szedtem össze a gondolataim a könyvről, habár tetszeni tetszett a történet, a karakterek egyáltalán nem fogtak meg maguknak, kivéve Mobyt és talán Sagant. :D Moby nagyon cuki kis srác volt, imádtam, amikor megszólalt, és benyögött valami vicceset. :D Sagan pedig a többiekhez képest, egészen normális volt, és aranyos. :D A többiek egészen furcsák, és egészen bizarr viselkedést produkáltak. Akartam őket is szeretni, de nem jött össze. :) A kutyust nagyon szerettem, és nagyon is sajnálom szegényt. spoiler Merit és a családja teljesen eltérnek a normalitástól, és ez annyira fura volt. Mindegyiknek van valami defektje… A lezárást illetően pedig szerintem túl hamar lett, és elkapkodott, még kíváncsi lettem volna, egy-két dologra. Colleen Hoover nem könnyű témát boncolgat, de ahogy eddig most sem csalódtam benne. :)
link

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Tudjátok, van az a mondás, hogy a könyv az egyetlen dolog, amiért pénzt adsz ki, de több leszel tőle. A Merit nélkülre találták ezt ki. Annyira fontos értéket és üzenetet közvetít ez a regény, miközben szórakoztat, megdöbbent, elgondolkodtat és a romantikus részektől naná, hogy cseppfolyósá váltam. Egy biztos: könyvről könyvre egyre jobban beleszeretek Colleen Hooverbe.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/04/konyvkritika-colleen-ho…

dontforgettosmileandread P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Hű…Nem igazán tudok mit írni erről a regényről. Soha nem éreztem még azt ,hogy egy könyvről nem tudok érdemben nyilatkozni. Nyilván ez is CoHo regényével történik meg,amikoris cserbenhagy az olvasásnépszerűsítő könyvajánló vénám… És most itt , mégis ez történt. Egyhuzamban olvastam el 200 oldalt , majd a maradék cirka 130-t szintén.
Letaglózott. Brutális! Furcsa és bizarr . Természetesen CoHo zsenialitása itt is megjelenik. Ez nem egy rossz könyv. Sőt! Tele van megint tabutémákkal. Főképp a depresszió témakörében. De ki merem jelenteni,hogy ez az a könyve is , amit a leghosszabban kell emészteni is. Nekem legalábbis biztosan.
Döbbenetes.
Felkavaró élmény , aminek túl gyorsan lesz vége. Ezt picit összecsapottnak is éreztem, nem volt igazán Hooveres csavar, ezt hiányoltam. A fél csillag levonás ennek tudható be.
Nem hiszem el.
Ha azt hiszed a Te családod fura, olvasd el Merit történetét. Itt mindenki zűrös és egyszerre őriz sötét titkokat.
Megint csak annyit tudok mondani: hű, ez erős volt.
Nem lesz a kedvencem, de mint minden történet az írónő tollából, maradandót adott.
S ugyanitt…. elolvastam mind a 20, itthon megjelent könyvét… ♥️ off

bhannaa>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Először is, nagyon gyönyörű a borító és napokig eltudnám nézni :D Nagyon érdekes történet volt, szívem szerint 4,5 csillag lenne de Merit spontanitása miatt megkapja az 5 csillagot :DD Tényleg elképesztő, hogy csak úgy felvett egy idegent a bolt előtt. Ismét egy komoly téma, vicces feldolgozásba. Moby-n néha sírva nevettem. Nagyon érdekes volt, nézni ahogyan az összes szereplő de legfőképpen Merit, Utah, Honor változnak. Először mélyen megveted őket a viselkedésük miatt majd nagyot nőnek a szemedben. Nagyon sok csúnya titok volt ebben a házban. Megértem Merit mit miért tett, nagyon fojtogató érzés lehetett ennyi titokkal kelni és feküdni. Tényleg elkell neki egy pszichológus és a többieknek is de szerencsére a végére már az apjuk is látja és mindenkit elvisz. A depresszió tényleg mindenkinél más formában jelenik meg, és van olyan aki észre sem veszi, mert az idő múlásával alakult ki. Egy elég erős témát dolgoz fel a könyv. Manapság már sok depressziósnak nem hiszünk és leintjük őket, hogy „Jaj majd elmúlik, még fiatal vagy” vagy „Nincs neked semmi bajod”. Nagyon sok szülő nem veszi észre, hogy a gyermekének segítségre van szüksége. Szomorú! A másik erős téma ami ebben a könyvben is megtalálható volt az a családon belüli molesztáció. Igaz, ami történt Utah és Merit között akkor még csak 11-12 évesek voltak de Utah-nak lehetett volna egy kis esze. Illetve ott van még az édesanyjuk Victoria gyógyszerfüggősége. Tegnap mikor belekezdtem, nem gondoltam volna hogy ennyire fog tetszeni de majdnem hajnali 4-ig olvastam megállás nélkül :D Nagyon tetszett. A szerelmi szál is nagyon aranyos volt benne, és itt sem éreztem volna azt, hogy sok lenne. Pont kellő mennyiségben kaptunk belőle. A kisebb illusztrációkat szeretném még kiemelni. Egyszerűek de nagyszerűek voltak. Illetve plusz pont azért is mert az írónő a könyv végére tett két telefonszámot plusz webhelyet azok számára akik segítségre szorulnak.

1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Szerintem azt már rég leszögeztük, hogy amit Colleen ír, az mindig csodálatos. Már régóta ott tartok, hogy az ő könyveiről nem is kell tudnom semmit, úgyis megveszem, hisz már a neve garancia arra, hogy jól fogok szórakozni. Ezzel a könyvével is így voltam, és szerencsémre, nem kellett csalódnom.
Az egyszer biztos, hogy a Merit nélkül egyáltalán nem az a tipikus romantikus CoHo könyv, amit már megszokhattunk. Nem is nevezném éppen romantikusnak, hiába van benne, de szerintem maga a történet egyáltalán nem arra fókuszál. A fókusz ugyanis 100%-osan a diszfunkcionális Voss családon van. Ott aztán tényleg mindegyik családtagra ráférne a magánterápia a családterápia mellett. Annak ellenére, hogy mennyire jelen volt a depresszió az egész könyvön keresztül, így téve nagyon szomorúvá a hangulatot, mégis Colleen írói stílusa miatt igazán könnyen és gyorsan olvasható volt az egész. Nem vagyok a rajongója a depis könyveknek, de itt minden annyira gördülékenyen ment és lekötött, hogy egyáltalán nem zavart.
A történet rávilágít arra, hogy mennyire elcseszett is tud lenni a helyzet a családokban, főleg kommunikáció híján, és hogy már magában ez a „kis” apróság mennyi gondot tud okozni mindenki életében. Tényleg szörnyű volt az egészről olvasni, de egyben nagyon elgondolkodtató is. Én bátran ajánlom ezt a könyvét is az írónőnek, főleg azoknak, akik szeretik a lélektani könyveket.
off

Mulán P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Ez a könyv gyakorlatilag egy menekülő lehet egy kamasznak aki depressziós aki úgy érzi hogy az egész világ ellene van és nem találja a helyét a világban vagy az otthonában.
Nagyon komoly témát dolgozott fel ezzel az írásával Colleen Hoover, egy olyan lány életébe kapunk bepillantást aki maga se tudja de depressziós, lóg a suliból, a szüzességét szerelem nélkül „csak legyek végre túl rajta hogy én is több legyek- vagy ha úgy tetszik olyan legyek mint a többiek a nővérem” az életét simán eldobná gondolkodás nélkül belefutna az öngyilkosságba. Kortól függetlenül úgy gondolom mindenki kerülhet olyan mélyre olyan kilátástalan helyzetbe hogy öngyilkosságot kísérel meg, vagy depressziós de nem is tud róla, ha olyan a helyzeted hogy rossz a családod senki nem figyel rád észre se vesznek netán bántanak és ez miatt vagy magad alatt, kérlek olvasd el ezt a könyvet, és kérlek hidd el hogy nem vagy egyedül hogy mindig van kiút mindig jönni fog egy szivárvány, egy napfény vagy valami ami csak miattad van ott ahol te vagy.
Csak azt kívánom hogy minél több emberhez vagy minél több kamaszhoz jusson el ez a könyv mert szükségük van erre a „támogatásra” ami ennek a könyvnek az üzenete.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Nem minden bűn érdemel büntetést. Olykor a megbocsátás az egyetlen válasz.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűn · megbocsátás · Sagan Kattan
Könyvmolyocska1 >!

Nem azért születünk a világra, hogy a szüleink pontos másává váljunk. Mindenki más formában tapasztalja meg a békét.

297. oldal

Smurfettereads P>!

Olvastam egyszer egy idézetet, ami így szólt: „Úgy élj, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de érezzék a hiányodat ott, ahonnan elmész.”

52. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Hány ember álmodik arról, hogy egy fehér léckerítéssel elkerített, szép házban élhessen, holott nem a hófehér kerítés teszi a tökéletes családot. Nem létezik tökéletes család.

csfannie P>!

Mindegy, mennyit és mennyi ideig gondolkodunk egy döntésen, akkor is csak jól vagy rosszul lehet dönteni.

Smurfettereads P>!

– Ez nem igazság! Én a kiskutyákkal akarok összeházasodni!
– Korán megtanulod, hogy az élet nem igazságos – nevetek.

315. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Bakó Liza: Csíííz!
Leiner Laura: Nélküled
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Pippa Grant: Az utolsó facér milliárdos
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Jana Aston: A vakrandi
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Stephenie Meyer: A Vegyész