Without ​Merit – Merit nélkül 277 csillagozás

Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

„Nem ​azért születünk a világra, hogy a szüleink pontos másává váljunk. Mindenki más formában tapasztalja meg a békét.”

A Voss család sok mindennek mondható, csak normálisnak nem.
Egy átalakított templomban élnek, a rákból gyógyult édesanya a szuterénben lakik, az apa feleségül vette az édesanya ápolónőjét, a négyéves kisöcs semmit sem ehet, ami finom, és semmit sem tehet, amit élvez, a két idősebb testvér pedig dühítően tökéletes.

Aztán még ott van Merit. Merit trófeákat gyűjt, amiket nem ő nyert, és titkokat, melyek megőrzésére a családja kényszeríti. Miközben a város régiségboltjában kutat a következő trófeája után, rátalál Saganre. A fiú bölcsessége és javíthatatlan idealizmusa lenyűgözi és elvarázsolja, amíg rá nem döbben, hogy Sagan nem lehet az övé. Merit teljesen bezárkózik, családját csak a partvonalról szemléli, de a titkon, ami a tudomására jut, a világ egyetlen trófeája sem képes enyhíteni.

Meritnek elege lesz a hazugságokból, és úgy dönt,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635615438 · Fordította: Szarvas Szilvia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789635615445
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997918 · Fordította: Szarvas Szilvia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Sagan Kattan · Merit Voss


Kedvencelte 30

Most olvassa 32

Várólistára tette 224

Kívánságlistára tette 269

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Ez valami téboly volt. Szó szerint. Számomra Colleen Hoover egyenlő a túlzásokkal, de ez a regény olyan, mint egy romantikus regénynek megírt „Trónok Harca”. Sőt. A „Gyűrűk Ura” három kötetében nincs ennyi fantasztikum, csak ott Tolkien szépen felépítette a háttérvilágot és a történetet, itt meg minden abnormalitás kap 5 mondatot. Hajlok arra, hogyha van egy olyan romantikus műfaj amelyben a történet látszólag valós alapú, de semmi köze a valósághoz (talán romantikus real-fantasy) akkor annak ez a regény a nagykövete.
Tegyük hozzá nyugodtan, hogy elméletben nagyon fontos dolgokat tárgyalna a könyv (pl a depressziót), de valójában nem tárgyalja. Két oldalon összefoglalva ír róla, de igazán senki nem törődik vele, mint ahogy a többi drámával sem. Minden probléma szinte megoldatlanul lóg a könyvben. Én most egy darabig biztosan szabadságra megyek Colleen Hoover világából. Azt hiszem fogok egy fantasyt, hogy ezt kipihenjem.

6 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Colleen Hoovernek ismét olyan érzéseket sikerült hitelesen megragadnia, amit szerintem mindannyian átéltünk már: mikor úgy érezzük, senki nem figyel ránk, és ha eltűnnénk, hiányunkat észre sem vennék. Tetszett a regény mondanivalója, hogy nehéz témákhoz is mennyire finoman nyúlt hozzá.

Azonban a CoHora jellemző érdekes és szerethető karakterek most elmaradtak. Merit gyakran viselkedett idegesítően és gyerekesen, nem nagyon akarta meglátni és megérteni a másik szemszögét. Persze érthető, hogy rengeteg nehézséggel és titokkal kellett szembenéznie, de néhol már túlzásokba esett, ami miatt megkedvelni is nehezebb lett őt. Saganról nagyon keveset tudtunk meg, egy tipikus idealizált férfi főszereplő maradt csupán a regény végére. Viszont Honor és Utah sztorija nagyon tetszett, sajnálom, hogy az ő szálukkal kevesebbet foglalkozott az írónő. Épp ezek miatt bár nagyon tetszett a könyv, maradt egy kis hiányérzetem.

nibooklett>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Nagyon-nagyon-nagyon…szerettem ezt a történetet!!! Sok véleményt olvastam, ahol láttam, hogy néhány ember szerint gyenge történet lett, vagy, hogy túl zsúfolt. Féltem is belekezdeni. Nem tudom. Nekem pont tökéletes volt. Egész végig tartotta a figyelmemet, és este is csak azért hagytam abba, mert a szemeim már feladták a szolgálatot..
Nagyon szerettem Meritet, és lehet ez az miatt is, mert sok hasonlóságot fedeztem fel a személyiségükben. Szerettem a nem mindennapi családját, és Wolfgangot is!
Köszönöm, Colleen Hoover, az újabb csodás élményt, amit a Dolláros Voss-ban élhettem át♥

Törpillaa P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Nehezen szedtem össze a gondolataim a könyvről, habár tetszeni tetszett a történet, a karakterek egyáltalán nem fogtak meg maguknak, kivéve Mobyt és talán Sagant. :D Moby nagyon cuki kis srác volt, imádtam, amikor megszólalt, és benyögött valami vicceset. :D Sagan pedig a többiekhez képest, egészen normális volt, és aranyos. :D A többiek egészen furcsák, és egészen bizarr viselkedést produkáltak. Akartam őket is szeretni, de nem jött össze. :) A kutyust nagyon szerettem, és nagyon is sajnálom szegényt. spoiler Merit és a családja teljesen eltérnek a normalitástól, és ez annyira fura volt. Mindegyiknek van valami defektje… A lezárást illetően pedig szerintem túl hamar lett, és elkapkodott, még kíváncsi lettem volna, egy-két dologra. Colleen Hoover nem könnyű témát boncolgat, de ahogy eddig most sem csalódtam benne. :)
link

Ferger_Jolcsi P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Mióta az első könyvet a kezembe vettem az írónőtől, azóta megállás nélkül falom az újabb és újabb könyveit, de ez a történet nekem most nem tetszett. Túlságosan fura, bizarr és sokkoló volt számomra. Értem én, hogy egy depresszióról szóló könyv nem lesz teljesen happy történet, de ez akkor is túl abszurd volt. Mintha mindent egyszerre próbált volna belezsúfolni az írónő. spoiler
Nagyon remélem, hogy az írónő következő kötete ismét a kedvencemmé válik majd, mert ez most egy kicsit csalódás volt számomra.

4 hozzászólás
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Tudjátok, van az a mondás, hogy a könyv az egyetlen dolog, amiért pénzt adsz ki, de több leszel tőle. A Merit nélkülre találták ezt ki. Annyira fontos értéket és üzenetet közvetít ez a regény, miközben szórakoztat, megdöbbent, elgondolkodtat és a romantikus részektől naná, hogy cseppfolyósá váltam. Egy biztos: könyvről könyvre egyre jobban beleszeretek Colleen Hooverbe.

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/04/konyvkritika-colleen-ho…

bhannaa P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Először is, nagyon gyönyörű a borító és napokig eltudnám nézni :D Nagyon érdekes történet volt, szívem szerint 4,5 csillag lenne de Merit spontanitása miatt megkapja az 5 csillagot :DD Tényleg elképesztő, hogy csak úgy felvett egy idegent a bolt előtt. Ismét egy komoly téma, vicces feldolgozásba. Moby-n néha sírva nevettem. Nagyon érdekes volt, nézni ahogyan az összes szereplő de legfőképpen Merit, Utah, Honor változnak. Először mélyen megveted őket a viselkedésük miatt majd nagyot nőnek a szemedben. Nagyon sok csúnya titok volt ebben a házban. Megértem Merit mit miért tett, nagyon fojtogató érzés lehetett ennyi titokkal kelni és feküdni. Tényleg elkell neki egy pszichológus és a többieknek is de szerencsére a végére már az apjuk is látja és mindenkit elvisz. A depresszió tényleg mindenkinél más formában jelenik meg, és van olyan aki észre sem veszi, mert az idő múlásával alakult ki. Egy elég erős témát dolgoz fel a könyv. Manapság már sok depressziósnak nem hiszünk és leintjük őket, hogy „Jaj majd elmúlik, még fiatal vagy” vagy „Nincs neked semmi bajod”. Nagyon sok szülő nem veszi észre, hogy a gyermekének segítségre van szüksége. Szomorú! A másik erős téma ami ebben a könyvben is megtalálható volt az a családon belüli molesztáció. Igaz, ami történt Utah és Merit között akkor még csak 11-12 évesek voltak de Utah-nak lehetett volna egy kis esze. Illetve ott van még az édesanyjuk Victoria gyógyszerfüggősége. Tegnap mikor belekezdtem, nem gondoltam volna hogy ennyire fog tetszeni de majdnem hajnali 4-ig olvastam megállás nélkül :D Nagyon tetszett. A szerelmi szál is nagyon aranyos volt benne, és itt sem éreztem volna azt, hogy sok lenne. Pont kellő mennyiségben kaptunk belőle. A kisebb illusztrációkat szeretném még kiemelni. Egyszerűek de nagyszerűek voltak. Illetve plusz pont azért is mert az írónő a könyv végére tett két telefonszámot plusz webhelyet azok számára akik segítségre szorulnak.

1 hozzászólás
beecebocaღ P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Nagyon kíváncsi voltam a legújabb CoHo könyvre. Olvastam pár negatív kritikát de nem törődve velük én is belekezdtem a könyvbe.
Maga az ötlet nekem nagyon tetszett, de kicsit csapongónak éreztem a történetet. Nem igazán tudtam együtt érezni Merittel, mondhatni nonszensznek tűnt már a viselkedése. Persze értem én a fontos üzenetet, a depresszió nem játék. De valahogy nem úgy jött át a lényeg, ahogyan azt már megszokhattuk az írónőtől.
Szívesen olvastam volna Sagan szemszögéből is, őt ugyanis nagyon megkedveltem.
Mindenesetre érdekes volt a Voss család életébe betekinteni, de egy kissé csalódott vagyok.

Pandalány>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

Colleen Hoovernek olyan érzéke van a fontos témák regénybe ágyazásához, ami egyedivé és felejthetetlenné teszi történeteit.

Eleinte nem volt világos számomra, hogy mi lesz az a komoly téma, amivel a történet foglalkozni fog. Vártam, hogy Colleen Hoover mit tartogat a rajongók számára, vártam valamilyen óriási drámát és csattanót. Azonban ez most elmaradt. Félre ne értsetek, a történet nagyon jól megírt, érdekes, lebilincselő, de kicsit mégis más, mint az írónőtől eddig megszokott érzelemvilág. Itt ugyanis nem egyetlen szereplő drámáját mutatja be, hanem egy egész család kihívásairól és nehézségeiről szól.
Két dolog gondolkodtatott el leginkább a történet olvasása közben. Az egyik, hogy Colleen rávilágított az egymás közötti kommunikáció fontosságára. Arra, hogy bármilyen kapcsolatról legyen szó az életünkben, a kulcs legtöbb esetben a problémák megbeszélése, ami a megoldás legfontosabb eleme lehet. A másik pedig az, hogy merjünk beszélni az érzéseinkről, a vágyainkról és ne féljünk kimondani az igazságot. Még akkor sem, ha az fájdalmas és a másikat önvizsgálatra kényszeríti.
Bővebben itt: https://pandalanyolvas.blogspot.com/2021/04/blogturne-c…

Milli88 P>!
Colleen Hoover: Without Merit – Merit nélkül

„Azt szeretném, ha normálisak lennénk. Tényleg akkora kérés ez?”

A mai világra jellemző az én központúság. Bármennyire is nehéz bevallani mindenkiből elő tud törni a könyörtelen ego. Merit és a Voss család összes tagja is ebbe a hibába esik. Mindenki saját magával foglalkozik és észre sem veszi ha a másik embernek segítségre van szüksége.
CoHo egy olyan témát boncolgat amiről beszélni kell, nem szabad a szőnyeg alá söpört ezeket a valós, de mégis sokszor észrevehetetlen problémákat.

A könyv gördülékeny, gyorsan olvastatja magát, ennek ellenére számomra nem jött a jól megszokott CoHo varázslat, élmény és katarzis.

A véleményem eleji idézetehez kapcsolódóan pedig annyit fűznék hozzá, hogy senki sem teljesen tökéletes lehet hogy ami az egyik embernek normális a másik embernek nem az.


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 P>!

– Nem minden bűn érdemel büntetést. Olykor a megbocsátás az egyetlen válasz.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bűn · megbocsátás · Sagan Kattan
Könyvmolyocska1 P>!

Nem azért születünk a világra, hogy a szüleink pontos másává váljunk. Mindenki más formában tapasztalja meg a békét.

297. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Hány ember álmodik arról, hogy egy fehér léckerítéssel elkerített, szép házban élhessen, holott nem a hófehér kerítés teszi a tökéletes családot. Nem létezik tökéletes család.

csfannie P>!

Mindegy, mennyit és mennyi ideig gondolkodunk egy döntésen, akkor is csak jól vagy rosszul lehet dönteni.

csfannie P>!

– Te mindig ilyen mérges vagy?
– Nem vagyok mérges. – Megfordulok, és elindulok a ház felé.
– Hát nem-mérges sem vagy – motyogja mögöttem.

csfannie P>!

Túl fiatalnak és túl tetováltnak tűnik ahhoz, hogy egy régiségboltban bóklásszon hétköznap délelőtt, de ki vagyok én, hogy ítélkezzem?


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Morgan Matson: Páratlan nyár
Kiera Cass: The Selection – A Párválasztó
Joss Stirling: Misty
Stephanie Garber: Finale
Julie Anne Peters: Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
S. J. Kincaid: A kárhozott