Verity 3272 csillagozás

Colleen Hoover: Verity

Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737415 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577904 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577904 · Fordította: Barthó Eszter

4 további kiadás


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Jeremy Crawford · Lowen Ashleigh · Verity Crawford · Chastin Crawford · Harper Crawford

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 660

Most olvassa 85

Várólistára tette 642

Kívánságlistára tette 863

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Colleen Hoover: Verity

Ez egyszerűen fenomenális könyv. Az első pár oldal után annyira beszippantott, hogy kiolvastam éjjel a felét. Konkrétan aludni alig hagyott, mikor felkeltem éjszaka, akkor is az elméleteket gyártottam. Minden percét élveztem. Feszültség bőven volt, illetve egy jó pár megbotránkoztató jelenetet felvonultat.
A cselekményben nyilván Verity karakterén van a legnagyobb hangsúly. Szerettem az „önéletrajzát” olvasni, minél többet akartam megtudni róla. Iszonyú brutál a hangulata ezeknek a részeknek, alig vártam őket.
Jeremy és Lowen karakterét kifejezetten nem sikerült megkedvelnem. Lowen olyan kis önbizalom hiányos az elején, kikészített vele. Jeremy elég megosztó lett számomra. Általában nekem nagyon fontos, hogy kedveljem a főbb karaktereket. Ennél a könyvnél ez nem igazán sikerült, de az élményemből egyáltalán nem vont le.
Egy szó, mint száz: imádtam. Ez a zsáner is eszméletlenül jól megy Colleen Hover-nek, aki az egyik kedvenc íróm lett, annyira tehetséges.

3 hozzászólás
Dóri_Margit>!
Colleen Hoover: Verity

Undorító.
Brutális.
Elmebeteg.
Hátborzongató.
Az utolsó csavar pedig kifacsar. Ez most komoly?! Kikészített!

7 hozzászólás
Pati28>!
Colleen Hoover: Verity

Ó, T E, J Ó É G!
Ez a könyv valami fantasztikus. Az elejétől a végéig minden sorát élveztem, és egy percre sem lankadt a figyelmem olvasás közben. Rejtélyes volt és borzongató, tele titkokkal. Nem tudhatod mi lesz a cselekmény kimenetele, mert valami csavar mindig volt benne. Némely fejezet olvasásánál borsódzott a hátam és a frász kerülgetett.
A vége pedig… egyszerűen.. fenomenális. Nagyon tetszett, hogy az írónó a képzeletünkre bízza a befejezést. spoiler
Picit talán sok volt benne az erotikus rész, de nem zavart kimondottan.
A történet inkább Verity körül forog, így az ő karaktere kap nagyobb hangsúlyt. Lowen és Jeremy párosát is imádtam.
CoHo zseniális ebben a műfajban is. :)
Mindenképp újabb kedvencem lett. ❣️

7 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Colleen Hoover: Verity

Ismét egy magával ragadó CoHo könyv érdekes szereplőkkel, háttértörténekkel és olyan apróságokkal, amik miatt teljesen beszippant a történet. Azonban végig azt éreztem, hogy ez thrillernek gyenge, hiányzott a feszültség és a borzongás, amit a műfaj megkövetelne. Voltak benne persze megbotránkoztató jelenetek, amibe belegondolni is rossz volt, de ennyi. Egyértelműen Verity karakterén volt a hangsúly, ami nem is lenne baj, csak egy picit úgy éreztem emiatt, hogy Jeremy és Lowen túlságosan háttérbe kerültek, és nem lettek igazán kidolgozva.
Ugyanakkor az is bökte a csőrömet olvasás közben, hogy ilyen alapötlettel már nagyon sokszor találkoztam, mint filmek, mint könyvek terén.
De mindezeken sikerült javítania CoHo stílusának, így végül egy erős 4 csillagra tudtam a végén értékelni. Nem ez a legjobb alkotása, de mindenképp megéri elolvasni.

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: Verity

Azt a ku#va! Kedvenc! Colleen a legjobb írónő a világon! Nem lep meg, hogy minden könyve isteni, csak akárhányszor épp befejezek egyet, elragad ez az eufórikus utóhatás. Ennél a könyvnél pedig még inkább teljesen paff vagyok. Kevés pszicho-thrillert olvasok, pedig imádom ezt a műfajt is. Annyira izgalmas, annyira feszültségkeltő, annyira beteg volt ez a történet. Minden perce kész élvezet. Már a legelejétől ment nálam mindenféle elmélet gyártás, ilyen befejezésre mégse számítottam. Tényleg teljes elmebaj az egész.
Verity, Lowen és Jeremy szuper karakterek. Remélem Colleen még fog írni ebben a műfajban többször is. Zseniális!

13 hozzászólás
Naiva P>!
Colleen Hoover: Verity

Majdnem minden új CoHo könyvnél úgy gondolom, hogy az éppen aktuális könyv élete munkája, de most a Verity-nél ezt biztosan állítom. Az eddigi könyveit is nagyon szerettem, de ettől eldobtam a maradék eszem, ami megmaradt a történet végére. Ez egyszerre volt hátborzongató, tragikus és zseniális. Az elejétől kezdve végig izgultam az egész történetet, mert egy jó thrillerhez híven, itt semmi sem az, aminek látszik.
Colleen ezzel a könyvével végleg bebizonyította, hogy nem csak sokoldalú tehetség, de egy picit őrült is. Sokszor úgy éreztem, jó ötlet volt Tarryn Fisher-rel közösen dolgozni, mert szerintem sok mindent tőle tanulhatott.

12 hozzászólás
bhannaa>!
Colleen Hoover: Verity

Drága Colleen ismét egy mesterművet alkottál! <3
Még most sem hiszem el, hogy nálam van ez a könyv és volt szerencsém elolvasni.
Szóhoz sem jutok! Túlságosan zseniális, agyafúrt, sötét kötet volt ez…
Nem akartam befejezni, de egyszerűen olvastatta magát. Minden egyes szavát ittam a lapoknak. Brutális volt, néha nagyon nehèz egy ilyen könyv után “megszólalni” de próbálkozom viszont szerintem ezt érezni kell. Mindenkinek érezni kell azt a sokkot, azt az undort amit a könyv olvasása közben érzel. Utálom ezt mondani de egyszerűen nem tudtam nem szeretni ezt a csodát. Ez volt az a Colleen “bomba” ami hiányzott az életemből! Már rég olvastam tőle, és hiányzott! Nagyon, és most végre megkaptam és azta…
Sok mindent ellehet mondani egy-egy íróról de ha Colleen Hoover neve jelenik meg valahol szerintem az emberek 98% ugyan azt a szeretetet, és tiszteletet érzi. Hiszen kevés olyan író van mint ő!
Egyszerűen csodás az, ahogy ír és papírra veti a legsötétebb gondolatait is!
Bámulatos és nagyon bátor dolog.
Viszont ez a történet…
Ez valami teljesen más volt, és annyira örülök, hogy kaptam belőle egy szeletet.
Szerelmi történetekben nagyon megállja a helyét Colleen de pszichothriller műfajban egyszerűen teljesen más szintet kapunk.
Nagyon rég olvastam ilyen eszméletlen pszichothriller könyvet.
Ismét nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a könyvbe, és woooow egyszerűen nemtudok csalódni!
Az elejét nem értettem hisz olyan gyorsan történt minden, és egyből a közepébe csaptunk de miután belerázódtam egyszerűen nem engedett.
Az ahogyan egy-egy mondat megvolt fogalmazva, és az ahogyan előhozott érzelmeket belőlem egyszerűen betegesen szép volt.
Verity életrajza…
Istenem, egyszerűen beteg,beteg,beteg…
Annyira nagy sokként ért és nem gondoltam volna, hogy ez ennyire borzalmas lesz. Próbáltam nem elhányni magam egy-egy fejezet után és néha én is a kiborulás szélén voltam mint Lowen.
Ebbe még belegondolni is szörnyű, hogy Verity miket csinált. Nem szeretnél hinni neki, de simán kinézed belőle hisz Lowent folyamatosan “terrorba” tartja és szegény már a végére kezd beleőrülni.
Jeremy-t nagyon sajnálom de viszont egy részem haragszik rá. Nem hiszem el, hogy képes volt egy ilyen nővel élni ezekután is.
Na és ott van a vége…
Na ez az, amire sosem számítottam volna és nemtudom eldönteni, hogy ki mond igazat. Magamban Lowen-nek és Jeremy-nek hiszek de bennem van az, hogy Verity mit írt. Teljesen összezavar ez a könyv és annyira beleragadsz ebbe a hálóba amit magadnak szőttél, hogy csak nagynehezen enged el.
Hihetetlen mennyire megtud lepni MÉG mindig CoHo. Csak erős idegzetűeknek ajánlom ezt a könyvet! Viszont ha egyszer elolvasod, sosem fog nyugodni hagyni az ami ebben a kötetben történt.
Köszönöm ezt az élmény ismét Colleen!
Elképesztő volt minden szavad, és még a hideg is kirázott mikor elolvastam az utolsó mondatot!
<3

6 hozzászólás
Smurfettereads>!
Colleen Hoover: Verity

Ez aztán sokkoló volt, de azért tetszett is, bár még most sem igazán tudom mit is gondoljak erről a könyvről. A sztori felépítése is jó volt, és az eleje durván kezdődött, és pár bizarr részt leszámítva jó volt, érdekes feszültséggel teli, néha egészen komor hangulat, már már drámai, fordulatos cselekmény, és nagyon megdöbbentő, sokkoló, jó kis thriller volt. Meg persze romantikus, és az erotikus részek se hiányozhattak, ahogy Verity egyszer megjegyezte: úgy d.gtak, mint a nyulak. XD 75 oldaltól kezdve teljesen magába szippantott, alig bírtam letenni, mert kíváncsi voltam mi is lehet az igazság, de a végén cseppet sem erre számítottam. Colleen Hoover egy pár bizarr jelenet, vagy rész után a végére felrobbantotta az egész addigi történéseket egy b.szott nagy vallomással, ami nagyon meglepett. spoiler Sajnos egyik karakter se kedveltette meg magát velem, a végére se változott, pedig bíztam benne. Lowen karaktere annyira zavaró volt néha, a személyisége eleinte furcsa volt, nem tudtam hová tenni, de Jeremyt sem. spoiler Pedig eleinte sajnáltam Jeremyt, a történtek miatt, de úgy tűnik hiába, és amit a végén Lowen csinált pfff… De azért nem volt rossz, jó volt elolvasni, már nagyon kíváncsi voltam rá, és a borítója is nagyon tetszik. :-D

25 hozzászólás
nibooklett P>!
Colleen Hoover: Verity

Úristen.
Nehéz megtalálni a tökéletes szót erre a kötetre. Mindig is tudtam, hogy CoHo számomra egy tökéletes írónő. De amikor a kezembe vettem a Verityt nem tudtam, hogy mire fogok számítani. Teljesen más volt ez a történet, mint az eddigi könyvei, amit olvastam tőle. Ebben is benne volt az erotika, viszont a félelem és a hátborzongás új volt tőle, de imádtam. Szerettem a szereplőinket, szerettem a történetet, végig fenntartotta az érdeklődésemet. Most, hogy az utolsó oldalhoz értem, csak ülök, és azon töprengek, hogy most mi is az igazság?..
Olvassátok el Ti is♥

Klodette>!
Colleen Hoover: Verity

Ez volt az első Kristály pöttyös könyvem, hiszen nem igazán vagyok oda a pszicho-thrillerekért, de erre a kötetre már nagyon kíváncsi voltam, mert csupa-csupa jót hallottam/olvastam róla.
A történet egyébként egyszerre romantikus, erotikus sztori, amiben vannak thriller elemek, de szerintem nem ezeken volt a hangsúly, ami egy cseppet sem zavart.
Inkább valamiféle csavaros lélektani kriminek mondanám, amit átsző a sok titok, hazugság, képmutatás, gyűlölet és persze a tiltott romantika.
Ez a könyv – a könyvben megoldás roppant módon tetszett. Először azt hittem, hogy majd követhetetlen lesz, esetleg zavaró, de nem volt az, hiszen egy önéletrajzi műről van szó benne, ami tulajdonképpen visszaemlékezésekként hat.
A Lowen és a Jeremy között működő kémia elképesztő volt. Imádom a tiltott románcokat. Ők mindketten megtört lelkek, akik igyekeznek észrevétlenek maradni és egyszerűen csak túlélni a mindennapokban. Kedveltem őket, mert csetlő-botló személyiségük és a múltban történt rossz dolgok csak még jobban összekovácsolták őket.
Aztán persze ott van maga Verity, akiről még most sem tudom pontosan, hogy mit is gondoljak?! A nyomasztó jelenléte, a balesetéből adódó némasága és látszólagos tehetetlensége csak még inkább elképesztővé tette őt, akárcsak az önéletrajzi írása, amiben egy elborult, féltékeny és szeszélyes, veszélyesen követelőző nőt ismerhettünk meg, aki egyszerűen kiszámíthatatlan volt és talán még most is az…
Nekem azért tetszett annyira, mert az alaptörténet, vagyis a mindig ott kísértő feleség jelenléte, a múltbéli tragédiák, valamint maga a Crawford birtok, az egyik legnagyobb kedvencemhez a Manderley-ház asszonyához tette hasonlóvá, közben pedig volt egy Gillian Flynn féle Holtodiglan beütése is.
A vége totálisan letaglózott, mert nem igazán szeretem az olyan könyveket, ahol nekünk, az olvasóknak kell eldöntenünk, hogy mi is történt valójában, de ide valahogy teljesen passzolt és igazságosnak éreztem.
Vajon mi történt valójában? Tényleg nem tudom. Nagyon elgondolkodtató. Mindvégig annyi gyanús jel van Verity bűnösségére, mégis felmerül az emberben, hogy mi van ha nem volt ennyire gonosz?
Ám aztán ott van az is, hogy komolyan ilyen fatális véletlenen, ilyen hihetetlenül abszurd félreértésen csúszott volna el egy család élete? Áhhhhhh. Őrület.

Ennél is bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2020/08/konyvkritik…


Népszerű idézetek

adelreads>!

Csak még egy fejezet, és abbahagyom. Ez lesz az utolsó.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lowen Ashleigh
3 hozzászólás
fannislibrary P>!

Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségük marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vonzalom
fannislibrary P>!

– Amit én akarok? – kérdezi halkan.
– Igen. Te mit akarsz?
Hátraveti a fejét, és úgy nevet, mint aki élete legostobább kérdését hallotta. A válaszon gondolkodnia sem kell.
Téged.

231. oldal

adelreads>!

– Ne törődj vele, miért játszod a játékot. Csak a célra koncentrálj!

40. oldal

mani12 P>!

Az ember nem nézhet valakire úgy, ahogy ő nézett rám – a teljes múltjával a tekintetében – anélkül, hogy elképzelné a jövőt.

73. oldal

fannislibrary P>!

A testünk gondozása olyan, mint a gyereknevelés. Néha kemény, néha hatalmas szívás, néha legszívesebben hagynád a francba az egészet, de ha feladod, annak tizennyolc év múlva súlyos következményei lesznek.

105. oldal

Smurfettereads>!

– Az emberek kegyetlenek – mormogom a bajuszom alatt.
[…]
– Sosem szabad elolvasni a kommenteket.

123. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Crawford · Lowen Ashleigh
6 hozzászólás
adelreads>!

Én akartam lenni az, aki mosolyt csal az arcára, akiért lélegzik, akiért felkel reggelente.
És sokáig én is voltam. Jobban szeretett, mint bárkit és bármit. Én voltam az élete értelme.
Egészen addig, amíg fel nem bukkant az egyetlen dolog, ami még nálam is többet jelentett neki.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Verity Crawford
3 hozzászólás
adelreads>!

Vannak szerencsés családok, akikkel soha semmi rossz nem történik. Másoknál viszont futószalagon érkeznek a bajok. Ami elromolhat, az el is romlik, és a széria egyre csak folytatódik.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jeremy Crawford

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Gillian Flynn: Holtodiglan
Nora Roberts: Örökség
Guillaume Musso: Regényélet
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
H. D. Carlton: Haunting Adeline – Kísérteni Adeline-t
Diana Hunt: Őrület határán
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Eva García Sáenz de Urturi: A fehér város csöndje