Verity 39 csillagozás

Colleen Hoover: Verity

Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577904 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635612789 · Fordította: Barthó Eszter

Kedvencelte 8

Most olvassa 8

Várólistára tette 227

Kívánságlistára tette 350

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Pandalány P>!
Colleen Hoover: Verity

Az írónő egyszerűen nem tud hibázni, mindig minden története összetett, érdekes és elképesztően addiktív.

Ideje volt, hogy ismét az egyik kedvenc írónőmtől olvassak, ugyanis Colleen Hoover neve számomra garancia egy jó könyvre. Évek óta stabilan az élvonalban van regényeivel, mert mindig képes megújulni és olyan témákat választani, amik lebilincselőek és elgondolkodtatóak az olvasó számára.
Colleen szokásához híven olyan komoly témát választott a való életből, mint a gyász feldolgozása, családi traumák és a szülő-gyerek kapcsolat. Különleges élmény minden CoHo regény, ez pedig még inkább az volt. Kíváncsi voltam és izgatott, ugyanakkor rendesen rám hozta a frászt számos jelenetben az írónő. Hatásos történetet alkotott ismét, keverve a romantika és szenvedély elegyével a feszültséget.
Mindkét főszereplőt tökéletesen eltalálta Colleen. Olyan karaktereket kreált, akikkel együtt tudtam érezni, akiknek tudtam drukkolni és izgatottan vártam minden egyes fejezetet, hogy vajon mi fog történni. Ebben rejlik az írónő zsenialitása. Minden könyvében, a Verityben is úgy csavarja a szálakat és tárja elénk az eseményeket, hogy teljesen bizonytalanságban tartja az olvasót a legvégsőkig és kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni a szereplőkkel.
Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.com/2020/07/blogturne-co…

7 hozzászólás
ap358 P>!
Colleen Hoover: Verity

Borzasztóan vártam ezt a könyvet. CoHo egyik legjobb írásának mondták, ráadásul nem a megszokott romantikus/erotikus történet, hanem egy pszicho-thriller, így természetes volt, hogy lecsapok rá. Annyi jót hallottam róla, hogy már magam se tudom mit vártam: valami eget rengetően csavaros, hátborzongató, vagy éppen szívfacsaró történetet. Úgy kezdtem neki, hogy éteri magaslatokat képzeltem el.
Ezzel szemben kaptam egy – mondhatni – igazi CoHo könyvet. Megtört karakterek, vonzalom, keserédes romantika. A leírások nem borzongattak meg, a történetet nem találtam elég sötétnek, erotikus utalások tömkelege, és végig olyan érzésem volt, hogy ezt már ismerem, ezt már olvastam vagy láttam… nem jöttem rá, honnan volt ismerős.
A Verity, mint thriller, számomra igen csúfosan megbukott, csak jóindulattal nevezhető annak. Mint keserédes és kissé borús románc, elnyerte a szívemet. Ha valaki az utóbbit szereti, és az írónő munkásságát is, akkor ezt kötelezősen olvasnia kell. Ha viszont egy igazi pszicho-thrillerre vágyik (és sokat is olvasott már az adott zsánerből), akkor más irányba induljon el.
Csak azért nem adok 4 csillagnál kevesebbet, mert várva a történet egyediségét, szinte faltam a sorokat, és habár semmit nem leltem, mire észbe kaptam, már végeztem vele.

3 hozzászólás
csfannie P>!
Colleen Hoover: Verity

"Döbbenten csuktam be a könyvet. Colleen Hoovert eddig csak a romantikus könyveiért imádtam, de ezek után könyörgök egy újabb thrillerért tőle.
Bámulatos, hogy mennyire átgondolt és kidolgozott karakterek vannak a történetben, akiknek egyik titka mocskosabb, mint a másik. A feszültség már a kötet elejétől szinte tapintható volt, és ahogy haladtam az olvasással, ez csak nőttön nőtt. A folytonos csavarok lekötötték a figyelmemet, és még akkor is a könyv járt a fejemben, mikor nem tudtam kézbe venni.
Kegyetlen, gyomorforgató, és mégis letehetetlen – ezek a megfelelő szavak a Verity-re."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2020/07/colleen-hoov…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Colleen Hoover: Verity

Hoover írhat bármit, mindenben hozza a rá jellemző stílusjegyeket és persze a zseniális csavarait. Mindez a Verityben sem volt másként, a romantikus thriller pedig a sodró lendületével vitt előre, és a hibái dacára is teljesen beleszerettem a könyvbe.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/07/konyvkritika-colleen-hoo…

Hails>!
Colleen Hoover: Verity

Egyszerűen sokkolt ez a könyv. Bezártam és percekig néztem magam elé hogy oké, oké… De mi a fene van akkor? Most tényleg!?
Nehéz róla beszélni spoiler mentesen, de mégis erről a könyvről csak úgy érdemes. Ezt az elejétől a végig el kell olvasni, fel kell ülni az érzelmi hullámvasútra és a végén a sok fenti lenti lejtő után kerek, pislogó vagy épp merev szemekkel leszállni a Verity-Colleen-Hoover hullámvasútról és feltenni a kérdést.
„Ez még mi a szösz volt!?”

Pandaland >!
Colleen Hoover: Verity

Zseniális. Hihetetlen. Megbotránkoztató. Letehetetlen.

Vannak olyan könyvek, amiket egyszerűen az ember képtelen félretenni, nem számít az se, hogy mennyire botránkoztat meg és szörnyed el esetleg az ember az olvasása közben. Mert egy részünk reméli, hogy ez nem lehet igaz, másrészről pedig pontosan úgy vagyunk, mint Low volt, hogy hiába minden, még is tudni akarjuk azt, hogy pontosan mik is történtek és a végére akarunk érni az önéletrajznak, hogy a végén hozhassuk meg az „ítéletet”.

Hihetetlen, hogy ez az írónő első ilyen témában írt könyve, mert túlzottan zseniális lett. Remélem, hogy még többet fog alkotni ebben a műfajban, mert hihetetlen az, amit most megalkotott és ahogy képes volt megteremteni ezt a borzongató hangulatot, ami az egész könyvet áthatotta. Már az első oldalakkal felkelti az ember érdeklődését, hiszen eléggé nem megszokott módon indul a történet, ami az utolsó lapokig kitart. Fordulatokkal és erős érzelmekkel teli történet, amiről nehéz spoiler mentesen írni, de az biztos, hogy magasra tette a mércét, mert eddigi legjobb könyve, amit olvastam tőle. Tökéletes ötlet volt az írónőtől a könyv a könyvben dolog, mert ez még inkább hozzájárult a történet különleges atmoszférájához. Még inkább sejtelmesebbé tette az egészet és végig ennek köszönhetően ott motoszkált az emberben, hogy vajon ez tényleg igaz lehet, vagy még akad olyan dolog, amiről nem tudunk, és ha igaz, akkor vajon mi vezéreli arra, hogy ezt tényleg képes legyen valaki leírni?

Nem hittem volna, hogy ez a történet ennyire érzelmi hullámvasút lesz, de az volt. Reméltem, hitetlenkedtem, elborzadtam, a karakterekkel együtt éreztem a reményt és a szerelem apró szikráit és azt, ahogyan próbáltak megbirkózni a tragikus múlttal és a saját démonjaikkal, miközben vágytam az igazság megismerésére.

Ez a könyv szerintem több, mint elsőre tűnik, mert megannyi csavar van benne, ami az utolsó lapokig is kitart, de véleményem szerint a cím is sokban hozzájárul az egészhez, hiszen a Verity jelentése fontos és pontosan ez a kérdés, hogy vajon mi az igazság, mi a valóság? Ezt pedig olyan ütősen oldja meg, amit más könyvben biztosan gyűlöltem volna, de itt képtelen vagyok rá. Ez a befejezés így jó, ahogyan van, mert olyan érzésem van ezáltal, mintha valójában az olvasók kezébe adta volna a döntéshozatalt. Csak rajtunk áll, hogy mit hiszünk el és mit gondolunk a megismert szereplőkről, amit valójában nem olyan könnyű meghozni, hiszen megannyi apró dolog, történés van, ami beszédes lehet, de az olvasó simán nem tulajdonít nagy jelentőséget neki, pedig szerintem akadnak bőven olyan lényegtelennek tűnő dolgok, amik valójában nagyon is számítanak és segíthetnek a végső döntéshozatal meghozásában, mert hozzátesznek a nagy egészhez.

Ez a történet sokkol, megannyi kérdést felvet és kiakaszt ugyanakkor. Ez az a történet, amit nem lehet véleményem szerint csak úgy elengedni, mint egy sima romantikus könyvet, mert olyan jól bánik ezzel a kettősséggel, hogy mi igaz és mi nem, hogy könnyedén az ember bőre alá képes kúszni vele és megbolygatni az olvasó lelkét.

Ami pedig a szereplőket illeti, nos, mind túlzottan jól eltaláltak és remekül árnyaltak. Gyanúba kever, elbizonytalanít velük kapcsolatban, hogy olykor talán mi magunk se tudjuk pontosan, mit is gondolunk egy-egy szereplőről. Ugyanakkor gyönyörűen csempészi a történetbe általuk a remény, a szerelem és a boldogság apró szikráit, illetve mutatja be általuk azt, hogy milyen démonokkal is kell megküzdenünk, hogy képesek legyünk továbblépni vagy éppen csak azért, hogy másokat megóvjunk. Illetve általuk bemutatja azt is, hogy van-e olyan bűn, amit képesek vagyunk megbocsájtani annak ellenére, hogy esetleg nem tudjuk a pontos igazságot. Bűn és bűn között van-e különbség…

Ezt a könyvet egyszerre lehet imádni és gyűlölni is. Egyszerre csodálhatjuk és szörnyedhetünk is el mind attól, amit olvasunk, de véleményem szerint nehéz ezt úgy letenni, hogy semmilyen érzelmet ne váltson ki belőlünk. Hatalmas kedvencem lett és még több ilyet kérek az írónőtől, mert szerintem több mint 5 csillagot érdemelne ez a könyv.

Miután leteszi az ember ezt a könyvet és ezernyi kérdés kavarog a fejében a lehető legjobb, ha van kivel kibeszélnie. Imádtam a könyvről beszélgeti @Lyna -val. Köszönöm a kibeszélést és a közös olvasást is! ♥

1 hozzászólás
Sadie>!
Colleen Hoover: Verity

Szavak nincsenek arra, mennyire megfogott ez a regény.

Elképesztő, hogy Colleen Hoover mindig képes újat mondani, és a csupa romantikus, elsöprő szerelmekről szóló könyvei mellett előállni egy ennyire sötét, titokzatos, félelmetes pszicho-thrillerrel – ami ráadásul tökéletesen működik.

Nagy hatással volt rám ez a történet, napokig kísértett az elolvasása után. Rengeteget gondolkoztam a lezáratlan végkifejleten, de az eddigi olvasmányaim közül ez az egyetlen, ahol helyénvalónak érzem ezt a technikát.

A Verity a legzseniálisabb regény, amit eddig Colleen Hoovertől olvastam. Rendkívül különleges könyv, ami bizonyítja, hogy a szerző igenis megérdemli azt a hírnevet, ami övezi őt, hiszen aki képes egy megszokottól eltérő zsánerben ilyen nagyot alkotni, az csakis tehetséges lehet.

Bővebben: https://readinspo.blogspot.com/2020/07/colleen-hoover-v…

siposjuci>!
Colleen Hoover: Verity

Tényleg nagyon eltér CoHo eddigi stilusától, bár az írásmódja megmaradt, ami azonnal magába szippant. Régen olvastam ilyen borzongató és fejtörős könyvet, nagyon tetszett a folyamatosan jelen lévő feszültség. A végkifejletben leírt talány, hogy ránk bízza a döntést, az igazság kiválasztására, mesteri! Talán nanyi hibája van, hogy a magyarázó levelet, kihagytam volna. Ha csak utal egy ilyen lehetőségre, az sokkal borzongatóbb lenne. Biztos, hogy kisebb olvasó közönséget fog magával ragadni, de attól nem von le az értékéből. Nekem nagyon tetszett!

Kriszti515>!
Colleen Hoover: Verity

Szerettem az első sorától fogva, mint ahogy az összes többi könyvét. Kicsit más volt, nem a megszokott romantikus történet, de a Túl késő után (ami sokkolt) meg se kottyant. Ahogy azt, úgy ezt is imádtam.
A történet kicsit lehúzós környezetben kezdődik. Azután pedig a fülszöveg alapján ki lehet találni mi fog történni, hogyan is találkozik a két karakter. Ez volt az első amikor úgy éreztem, CoHo könyve klisés. Épp azt szerettem benne, hogy sosem tudtam kitalálni mi fog történni. Tovább olvasva, szintén semmi újat nem kapunk, a fülszöveg mindent elárul, de mégis érdekes és izgalmas. Nagyon tetszett a könyv a könyvben dolog. Mikor elérünk ahhoz a részhez, hogy Verity önéletrajza előkerül, már nagyon kíváncsi voltam. CoHo elérte, hogy kirázzon a hideg és minden percben amit nem az olvasással töltöttem is velem legyen az egész történet. Rám telepedett, bemászott az agyamba és azonnal olvasni akartam tovább. Voltak olyan részek, aminél azt gondoltam, oké, ez már tényleg nagyon brutális. Verity titkát tudtam. Ez volt a második klisé és kicsit csalódott voltam, azt gondoltam a végét is meg tudom így ítélni, nem ezt vártam. Na és itt jött az oltári nagy pofáncsapás. A kliséjét úgy „kimentette”, hogy közben köpni nyelni nem tudtam. Tulajdonképp a vége tényleg az olvasóra van bízva, bár nem teljesen. Szerintem a végével megmagyarázódik minden, én legalábbis hiszem. Mégpedig épp azért, mert túl egyszerű lett volna a történet, tényleg kiszámítható volt, de Colleen megfogta és csavart egyet rajta, majd kb az arcodba vágta, na nehogy már elhidd..
Verity karaktere szerintem szenzációsra sikerült, szépen ki lett dolgozva. Jeremy néha elég unalmas volt, máskor meg kb én is haraptam volna azt a támlát :D Lowen akit szerintem kissé elhanyagolt CoHo. Valahogy nem lett teljesen kidolgozva, egy kis senkinek hatott számomra.
Nagyon örülök, hogy elolvashattam és hogy polcra tehettem a gyűjteményembe. Szeretnék még többet olvasni az írónőtől, kíváncsian várom, mi lesz a következő könyv amit lefordítanak.


Népszerű idézetek

csfannie P>!

Ha két ember között felüti a fejét a vonzalom, onnantól már csak két lehetőségük marad: engedni neki, vagy hagyni az egészet. Nincs középút.

csfannie P>!

– Amit én akarok? – kérdezi halkan.
– Igen. Te mit akarsz?
Hátraveti a fejét, és úgy nevet, mint aki élete legostobább kérdését hallotta. A válaszon gondolkodnia sem kell.
Téged.

konyvmolyblog >!

Általában szeretek megfejthetetlen lenni, de jelen helyzetben valahogy nem tűnik helyesnek.

konyvmolyblog >!

Vannak szerencsés családok, akikkel soha semmi rossz nem történik. Másoknál viszont futószalagon érkeznek a bajok. Ami elromolhat, az el is romlik, és a széria egyre csak folytatódik.

csfannie P>!

Azt hiszem, a regényeimből visszatükröződő személyiségem jóval vonzóbb az igazinál.

konyvmolyblog>!

Az emberek abban a hitben házasodnak, hogy hosszú, boldog élet vár rájuk egymás oldalán. De mi van, ha a sors más lapokat oszt? Tartani kell magunkat az eskühöz mindenáron, halálunk napjáig?

konyvmolyblog >!

Én akartam lenni az, aki mosolyt csal az arcára, akiért lélegzik, akiért felkel reggelente.
És sokáig én is voltam. Jobban szeretett, mint bárkit és bármit. Én voltam az élete értelme.
Egészen addig, amíg fel nem bukkant az egyetlen dolog, ami még nálam is többet jelentett neki.

konyvmolyblog>!

– Komolyan? – néz kifejezéstelen arccal, aztán elneveti magát. – Egy könyv készítette ki ennyire?


Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
L. J. Shen: Sparrow
L. J. Shen: A csóktolvaj
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Julie Garwood: Szívtipró
B. N. Toler: Lélekvesztők