Ugly ​Love – Csúf szerelem 349 csillagozás

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved.

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát:
Ne kérdezz a múltról!
Ne várj semmit a jövőtől!
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz.

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története.
Vesd bele magad!

Eredeti mű: Colleen Hoover: Ugly Love

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571100 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Miles Archer · Tate Collins · Kapitány · Corbin Collins · Kapitány (Samuel) · Rachel


Kedvencelte 105

Most olvassa 32

Várólistára tette 235

Kívánságlistára tette 287

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Új CoHo könyv, új kedvenc!♥ Ilyen egyszerű. Nincs mit ezen túlbonyolítani.
Egy gyönyörű szerelmi történet sötét múlttal beárnyékolva.
Egy lány, aki újraéleszti a legszebb dolgot a világon. A reményt és a szerelmet.
Egy fiú, akiről azt hittem, hogy ő lesz a legnagyobb seggfej, így nehezebben fogom megszeretni.
Téves. Szerencsére.
Miles mindannak az ellentétje volt, amit a könyv olvasása előtt képzeltem róla. Voltak ami-sok-az-sok pillanati, de ezen kívül?! Vagy a szívem szakadt meg érte, vagy épp olvadoztam, mint Tate.
Már nem is csodálokozm, hogy mindent, amit Colleen ír, kincset ér. Az Ugly Love is pont ilyen.
Szerelmes lettem!♥

>!
Klodette
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Ismeritek azt az érzést, amikor egy könyv annyira jó, hogy inkább önfeláldozó módon nem haladtok vele, direkt elodázzátok az olvasást, mert még sokáig akartok a szereplőkkel maradni, ám közben annyira kíváncsiak vagytok a folytatásra, arra, hogy mi fog történni, hogy egyszerűen képtelenek vagytok lerakni akárcsak egy pillanatra is?
Nos, én magam határozottan így voltam ezzel a történettel és gondolom senkit sem lepek meg igazán, amikor leírom, hogy új kedvencet avattam.
Istenem… ez a könyv?! Az ilyen sztorikért érdemes olvasni és bizalmat fektetni egy íróba, valamint egy ismeretlen olvasmányba.
Az az igazság, hogy túl könnyen tudtam azonosulni Tate személyével, tetteivel és döntéseivel, ami ugyebár engem minősít, de tuti, hogy képtelen lettem volna ellenállni egy Miles-hoz hasonló pasinak.
A történet egyik fő eleme az erotika, amit egy percig sem bántam, mert habár kicsit túlsúlyban volt, mégis megfelelően lett tálalva, érzéki módon lett megfogalmazva, ami bevallom, hogy sokszor felizgatott – nem úgy! – és amiben igen, tényleg kedvemet leltem.
Ebből az egy regényből nekem nagyon úgy tűnik, hogy CoHo jól ért a lélektani drámákhoz, amit aztán a romantika és az erotika elemeivel tűzdel tele, fűszerez meg. Biztosan fogok még olvasni tőle és most már megértem, hogy nem hiába van akkora rajongótábora a Molyon is.
Csak azt tudom mondani, hogy olvassátok, mert habár megrázó, kicsit felkavaró és igazán sokkoló, de közben szárnyal tőle a test, gyógyír és balzsam a léleknek, mint maga a Miles által is olyannyira gondosan került csúf szerelem.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/06/konyvkritik…

>!
vikcs P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Már az első oldalaknál éreztem, hogy ismét egy különleges könyvet fogok a kezemben. Ahogy haladtam előre, tudtam, hogy fájni fog, de nem bírtam letenni, és elszakadni a soroktól. Újabb csodálatos történet a szerelemről, a reményről és az újrakezdésről.

Tate számomra nagyon szimpatikus női főszereplő volt. Nem nyafogott, nem hisztizett, tett a céljai érdekében, kedves, őszinte, gondoskodó ember, aki csak szeretni akar. Teljesen bele tudtam képzelni magam a helyébe, átéreztem minden boldogságát és bánatát. Tökéletesen passzoltak Milessal, csak úgy izzott közöttük a levegő a közös jeleneteik alatt. Ritkán találok egy könyvben két ennyire összeillő embert, de Colleen képes mindig újabb szerelmet adni nekünk.

Miles Archer beírta magát a szívembe, egy újabb dobogós helyet rabolva el az eddigi könyves szerelmek elől. Egyenes feltornászta magát a központba, hogy ott leüljön és kisfiús mosolyával, piszkos fantáziájával megfertőzze a gondolataimat. Mivel láttuk a múltját is, amelyet az írónő apránként adagolt nekünk, tudtam, hogy ő egy nagyon jó ember, csak valami nagyon rossz történt vele, ami miatt most így viselkedik. Tate is látta ezt az oldalt, csak ő sem tudta az okokat. Szeretni akarta ezt az embert, még a tüskéivel együtt is.

Az írónő pedig újra összetört minket, a szereplőivel együtt. Felvonultatja az érzelmeket a legfelsőbb szintekre, hogy aztán kegyetlenül lecsapjon ránk, szilánkokra törve a szívünket. De ezért is imádjuk ezt a nőt, nem? Mindig összetör minket, de aztán olyat ad nekünk, ami megmelengeti a lelkünket, és képesek leszünk hinni az igaz szerelemben.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/07/colleen-hoov…

>!
Naiva P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Nagyon szeretem Colleen könyveit, de ez másodjára se talált be úgy, ahogy általában egy CoHo könyv szokott. Miles-t se tudtam megkedvelni, csak a végére megsajnálni, de az nem ugyanaz. Tudom, hogy mindenki másképpen dolgoz fel egy szörnyű tragédiát, de erre akkor sincs magyarázat. Gyakorlatilag a könyv 90%-ában keresztülgázol a lány érzésein, csak, hogy ez ne tűnjön ennyire nyilvánvalónak, ki lett egészítve egy szükséges sob-storyval a fő szál. A sok „récsölözéstől a falra tudtam volna mászni és az sem segített, hogy a „hat évvel korábban” történteknél Miles tőmondatokban írt gondolatai simán az autizmus tüneteit produkálták.
Ez most (újra nem), de egy lényeg; Colleen nagyon tud írni, és a cselekményszál ami nem sok szerkezete ügyesen meg lett oldva.

3 hozzászólás
>!
anikho 
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Mintha az írónő személyesen nekem írna. Sokan vagyunk így ezzel, ugye? Tudja, hogy szeretem olvasni a szerelmet. Tudja, hogyan kell egymásba szerettetni a szereplőit, szépen lassan, hogy az érzelmek és a feszültség izzon a lapokról. Mellette igazodik az én érzéseimhez is, figyel arra, hogy én is ugyanakkor, egy időben bolonduljak bele a történetbe, és a főszereplőbe esetenként. :)

A fülszöveg után, és a youtube-on fellelhető előzetes alapján nem tudtam mire számítsak. Valami sötétebbre? Egy szívtelen fickóra, akinek tényleg csak a testiség számít? Valahogy az ilyen felállást idegennek éreztem az írónőhöz.
És lám, tudtam, hogy Colleen ennél többet ad. Miles nem szívtelen fickó. Hatalmas szíve van. Csak jól elzárva tartja.

Hordozza a történet a new adoult kategória tulajdonságait. Szenvedély, érzékiség, titkok, tragédia, gyógyító szerelem. Amit csak akarsz. Colleen-nek megint sikerült, hogy szabályosan beleremegjen a gyomrom egyes részek olvasása közben. Főleg azokra a részekre gondolok, mikor Miles és Tate konfrontálódik a lefektetett szabályok miatt.
Amit teljesen megértek. Tate helyében én sem cselekedtem volna másképp.

Drága @Könyvmolyképző! Minden egyes CoHo könyvvel egyre hálásabb vagyok nektek. Ezzel a nővel betaláltatok, minden egyes története kedvenc! :)

2 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

„…most először tényleg látom őt. Nincsenek falak, amik eltakarnák előlem a lényeget. Végre engedi, hogy teljes valójában lássam, és csodálatos, amit látok.”

Nem erre számítottam. Nem erre, hogy ennyire mélyen megérint majd. Csodálatos, fájdalmas és megrendítő volt. Az utolsó fejezetek pedig végleg feltették az i-re a pontot, hatalmas kedvenc lett.

>!
V_Ili P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Nekem CoHo nem tud rossz könyvet írni.
Tudom nem mindenkinek ez a véleménye, de nem baj, nem vagyunk egyformák.
Kb. 3 éve olvastam valahol erről a könyvről, azóta csorgatom a nyálam.
Tetszett ez a két síkon játszódó szemszög és a szívem szakadt meg Miles-ért, számomra egy nagyon szerethető karakter volt.

>!
Viktória_Erdei 
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

„Így van ez, ha az embernek megtetszik valaki. Az egyik pillanatban még nem létezik, aztán hirtelen betölt mindent, akár akarod, akár nem.”

Én mindig így vagyok Colleen könyveivel. Mind a borító és a történet is gyönyörű. Mivel a címkéket nem néztem, így nem tudtam, hogy mégis mit titkolhat Miles. A szereplők közül mindenkit szerettem, de mégis aki kiemelkedik a Kapitány. Colleen neve egyet jelent a sikerrel. A borítóért oda és vissza vagyok, imádom. Alig várom, hogy újabb CoHo könyv jelenjen meg.

>!
Hópárduc P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Tetszett a történet, kicsit sem volt sablonos.
A szereplők szerethetőek, még akkor is, ha mást mutatnak, mint amilyenek valójában.
Külön tetszett, hogy mindkét főszereplő szemszögéből futott a történet.
Szívszorító történet volt. Hullámvasút, hol fenn, hol lenn.
A borítója is szép. :)

>!
perpetua P
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem

Én tényleg nem szeretném ismételni magam, én is és mások is csak dicsérni tudják CoHo alkotásait és ez is egy fantasztikusan sikerült darab. :)
A történet alap szituációja most szerintem nem annyira egyedi, mint megszokhattunk, ám egy ilyen szinte sablonos helyzetből is képes kedvencet varázsolni az írónő. És belegondolva tényleg sablonos a dolog, találkozik a srác és a lány, a vonzalom azonnal kialakul, de a srác nem akar komoly kapcsolatot, mégis belebonyolódnak valamibe, amiről a lány azt hiszi majd jó lesz. Ha működik a dolog, egyáltalán nem zavar, hogy már találkoztam ilyennel, és ennek a tálalása amúgy is sokkal jobb volt. Tetszett az egész felépítés, a múlt és a jelen szabályos váltakozása, így egyszerre haladtunk fejezetről fejezetre Miles és Tate bonyolult viszonyában és egyre többet tudunk meg arról, hogy mi történt Miles-szal hat évvel ezelőtt. A múltbeli fejezetek egészen egyedi módon kerültek a lapokra, és ezzel még könnyebb volt átérezni a fiatal srác rajongását. A forró jelenetek is tökéletesek voltak, így még inkább együtt lehetett érezni Tate-tel, aki nem érti, miért nem alakulhat ki közöttük több, ilyen kémia mellett.
Áh, nem is szaporítom tovább a szót, imádtam. *-*


Népszerű idézetek

>!
Hashtag

– Ismeri azt a mondást, hogy: Ha az élet citromot ad…
– Készíts belőle limonádét – fejezem be helyette.
A Kapitány megrázza a fejét.
– Nem így folytatódik. Ha az élet citromot ad, tudd, kinek a szemébe kell spriccelned a levét.

235. oldal, huszonhetedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: citrom · Tate Collins
>!
beatrix_0823 P

– A szerelem nem mindig szép, Tate. Van, hogy egész idő alatt abban reménykedünk, hogy a dolgok előbb-utóbb megváltoznak. Hogy minden jobb lesz. Aztán egyszer csak azok kapjuk magunkat, hogy megint ott vagyunk, ahonnan elindultunk, és útközben valahol elhagytuk a szívünket.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kapitány · szerelem · Tate Collins
>!
Evika82 P

Isten azért adja nekünk a rossz dolgokat, hogy jobban meg tudjuk becsülni a jókat.

144. oldal

>!
vikcs P

Néha az ember el is felejti, mennyire hiányzik neki a másik, amíg újra nem találkozik vele.

33. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

El sem tudom képzelni, hogy válhat a szerelem olyan csúffá, hogy valaki örökre kizárja az életéből.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem · Tate Collins
>!
Masni3 P

– Ha ma még jobban szeretsz, mint tegnap, akkor alig várom a holnapot – felei.

247. oldal

>!
lizzyke21

Így van ez, ha az embernek megtetszik valaki. Az egyik pillanatban még nem létezik, aztán hirtelen betölt mindent, akár akarod, akár nem.

63. oldal

>!
Hashtag

A szerelem csúf és csodás oldala között az a különbség, hogy a csodás rész sokkal könnyedebb. Úgy érzed magad közben, mintha lebegnél. Felemel, és a magasba repít téged. A szerelem csodás oldala a világ fölé emel, és odafent tart, távol az élet szörnyűségeitől, így amikor lenézel, arra gondolsz: Micsoda mázli, hogy itt fent vagyok!

283. oldal, harmincnegyedik fejezet

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– A fájdalom sosem múlik el, Miles. Soha. De ha megengeded magadnak, hogy szeresd őt, a bánat csak átmeneti vendég lesz, és nem emészti fel az egész életedet.

305. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: Vérszívó démonok
Anne L. Green: Törékeny vonzerő
Sandra Brown: Nász és gyönyör
Christopher Moore: Mocskos meló
Anne Rice: A Kárhozottak Királynője
Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Christopher Moore: Noir
Helen Hoang: A szerelem egyenlete
Guillaume Musso: Az angyal hív