Ugly ​Love 79 csillagozás

Colleen Hoover: Ugly Love Colleen Hoover: Ugly Love Colleen Hoover: Ugly Love

When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she doesn't think it's love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Simon & Schuster, New York, 2014
ASIN: B00LPPJ190 · Felolvasta: Grace Grant, Deacon Lee
>!
Atria, New York, 2014
338 oldal · ASIN: B00HB62MC0
>!
Simon & Schuster, London, 2014
400 oldal · ISBN: 9781471136726

1 további kiadás


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Miles Mikel Archer · Elizabeth Tate Collins · Corbin Collins · Cap · Rachel


Kedvencelte 18

Most olvassa 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Ezennel hivatalosan is bejelentem, hogy CoHo rajongó lettem!
Egyszerűen imádtam. Olyan sok érzelmet váltott ki belőlem, hogy nehezen találom a szavakat. Nem tudom azért vagyok-e ennyire elfogult mert angolul ez az első CoHo könyvem, és eddig csak a Slammed-et olvastam magyarul, de tény, hogy ez a nő aztán tud írni. Ez a történetet valami hihetetlenül közel került hozzam. Gyengéim az összetört lelkű és szívű pasik. Nem tudom miért, de annyira szeretem azt a megközelíthetetlenséget, azt a titokzatosságot, azt a sötétséget, azt a fájdalmat ami körül lengi őket, hogy hihetetlen, és Miles te jó ég, a szívem szakadt meg érte. Imádtam, mert minden egyes lappal a helyére kerül egy-egy lélekdarabka, bármennyire is fáj vagy éppen kilátástalan. Tate is nagyon közel került hozzam, annyira jó mikor ilyen élethű szereplőkről olvasok, hogy az hihetetlen. Imádtam a múltban játszódó részeket is, igaz egy picit fura volt az írásstílus. Szóval ajánlom, mert ez egy csodaszép történet, egy fiúról aki megtanul újra szeretni, egy lányról aki nem adja fel.

12 hozzászólás
gabiica P>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Ez volt az első CoHo könyv, amit nem tudtam úgy igazán megszeretni. Azt sem mondhatom, hogy akkor még nem volt elég kiforrott a stílusa, hiszen korábban megjelent műveit is nagyon szerettem. Ez szimplán nekem nem volt tökéletes.
Miles szemszöge nekem egyáltalán nem illett ide. Eleinte tetszett, de aztán rájöttem, hogy ez végig így lesz megírva, és akkor már tudtam, hogy nem fogja teljesen elnyerni a tetszésemet.
Nagyon sokáig nem derült ki, hogy valójában mi történt, miért is ennyire összetört Miles. Szörnyű, ami történt. Embertelen, óriási fájdalom, amit tényleg soha nem lehet feldolgozni. Viszont azt teljesen nem tudtam megérteni, hogy mégis miért zárkózik el ennyire a jótól, ami segíthet felejteni.
Volt egy jelenet, amit egyáltalán nem tudok kiverni a fejemből. Sokkolt, amikor Miles spoiler Ez nekem sok volt, és nem ideillő.
Tate karaktere viszont tetszett. Erős volt és kitartó. Bár néhány lépése nem volt számomra felfogható és értelmezhető, de mégis megkedveltem.
Nem mondom, hogy ettől most kevésbé kedvelem majd Hoover könyveit, mert az nem lenne igaz, ez számomra csak egy kisebb mélypont volt. Nem is olyan nagy, hiszen csak egy pici lecsúszás, ez is tetszett, csak nem annyira, mint a többi.

Szami81>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Miles szemszoget szivesen kihagytam volna az eletembol. Tomondatok egymas utan pakolgatva kisiskolas fogalmazasmoddal, she tells this, I tell that. Mintha Miles valami szerencsetlen IQ fighter lenne.
"Rachel cries.
Rachel laughs.
Rachel tells me thank you.
Rachel tells me thank you."
Nagyon idegesitett. igen, tudom, hogy a zaklatottsagot hivatott kifejezni, de akkor is
Nem.
Lehet.
I
G
Y
Konyvet.
Irni.
Bah…

De! Es igen, itt jon a de. Nem idegesitett annyira, hogy ne tudjam elvezni a konyv tobbi reszet. Szeretem, amikor lassan folyoan, aprankent, csokonkent, simogatasonkent, pillantasonkent alakul a szemunk elott valami fontos. Amikor tudod, hogy remenytelen, megis remenykedsz. Amikor faj, megsem tudod feladni.
Jo volt.
A filmelozetes pedig totalisan felrevezeto. Azt sugallja, hogy Miles egy nagy jatekos, aki mindenkit feltuz a farkara erzelem nelkul. Hat nagyon nem. De, hogy hogy fognak egy olyan konyvbol filmet csinalni, ami minimalis cselekmenybol, nagyreszt belso monologokbol, szexbol, erzelmekbol all, arra kivancsi leszek.
link

Ps.: Kivulrol nezve konnyu okosnak lenni – mit kellett volna csinalni, mint nem kellett volna csinalni, ki mekkora hulye a tortenetben. De te is tudod, hogy ha beleszeretsz valakibe, akkor minden racionalitast kivaghatsz az ablakon. Mert akarod ot, remenykedsz, barmilyen, akarmilyen kis reszt is kaphatsz csak belole. Akkor is ha faj.

3 hozzászólás
Midnightsp>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Pedig egész jól indult! Aztán jött ez:

My thoughts are Rachel.
I can’t fall in love with you, Rachel.
I look at the sink. I want to look at Rachel.
I breathe in air. I want to breathe in Rachel.
I close my eyes. I only see Rachel.
I wash my hands. I want to touch Rachel.

Szóval, Tate nővérnek tanul, Miles pilóta, a szomszédban lakik, blabla és végül fuckbuddyk lesznek. Miles nem akar többet, Tate meg mondja magában, hogy kit érdekel, ha eléggé rádcsimpaszkodok, majd csak belém szeretsz.

A főszereplők:

Tate egy „erős, karrierista lány”, ez CoHo-landen annyit tesz, hogy döntésképtelen, folyton nyafog és nagyjából egy csalánozó gerincállományával rendelkezik. Személyiséget nyomokban tartalmaz. Érdeklődési köre a munka meg a szex. Elmondása szerint most a munkára és a tanulásra szeretne koncentrálni, ennek megfelelően a gondolatai 99%-a Miles körül forog. Fő a feminizmus!!

Miles zokszó nélkül keresztülgyalogol Tate érzelmein, ez a szokásos sob-storyval van moralizálva. Viszont kék a szeme, elég magas és kockás a hasa, szóval kit érdekel. Időszakos alkoholproblémákkal küzd. Munkamániás. Megszállottan imádja az exét, Rachelt, akibe első látásra beleszeretett. De ennyire:
http://i.imgur.com/qDHclyk.jpg

A mellékszereplők:

Corbin, Tate bátyja: Érzelmileg instabil, olykor agresszív megnyilvánulásokkal. Aki Tate-hez hozzáér, azt megveri. Néha néz focit.
Dillon: Csalja a feleségét ezért ki van közösítve.
Ian: A legjobb barát, aki nem csinál semmit. Ha ez film lenne, tuti egy ázsiai srác játszaná a szerepet.
Cap: 80 éves, agglegény. Nem tud megélni a nyugdíjból, ezért kiegészítő munkát vállal. Sokat nézi a Dr Philt.

Olyan volt az egész, mintha egy romantikus regény paródiáját olvasnám. A szöveg elképesztően melodramatikus, főleg Miles fejezetei, amik múltbéli eseményeket mesélnek el – és iszonyú irritálóan vannak megírva. Random helyeken van elválasztva a mondat, tudom tudom ez „modern költészet” amikor tőmondatokban beszélsz és telenyomod a szöveget szóismétléssel meg formázási hibával.
Az egész nagyon hamar elérte azt a sírjak-vagy-nevessek pontot.

My new favorite flavor is Rachel.
My new favorite thing is Rachel.
I want Rachel for my birthday. I want Rachel for Christmas. I
want Rachel for graduation.
Rachel, Rachel, Rachel.
Ezt hogy lehet komolyan venni? :D

I nod. I wonder if she loves my nod as much as I love hers.
What?

spoiler
……

És a személyes kedvenceim:

I take a shower in her bathroom. I like this shower. I like it
more than I liked it back when it was just my shower. I like
seeing her things in here. I like looking at her razor and
imagining what she looks like when she uses it.
?????????

I stand in the doorway of my bedroom and watch her sleep. She doesn’t know it, but I do this every morning she’s here with me.

http://www.imagesbuddy.com/images/136/2014/02/i-like-wa…

JESUS SAVE ME

És ha még egyszer meghallom azt a nevet, hogy RACHEL, kiugrok az ablakon és úgy célzom be a földet, hogy egy kamion elé zuhanjak. Biztos, ami biztos.

Elismerem, a könyv entertainment value-ja elég magas, főleg, ha az ember megpróbálja hangosan felolvasni magának ezeket a Racheles izéket. :D
Azt hiszem, ezen a ponton adtam fel teljesen, hogy valaha olvasok még egy normális Hoover-könyvet, pedig istenbizony próbálkoztam.

15 hozzászólás
Κ_Αηett>!
Colleen Hoover: Ugly Love

A könyv nem volt ismeretlen számomra, mert már tudtam kívülről a sztorit, de még soha nem olvastam el az elejétől a végéig, úgy ahogy egy könyvet illik. Colleen Hoover könyvei mindig is a kedvenceim voltak és lesznek, de ez a könyv számomra nagyon különleges, szinte magaménak mondom, ami persze hülyeség, de így van.
Ez
a
könyv
gyönyörű.

Ez a könyv nem csak egy
„Barátság extrákkal” történetét
mutatja be.
Ez a könyv megtanít újra szeretni.
Nem számít milyen szép vagy csúf,
de mindenkinek szüksége van rá.
Hisz nincs jobb szeretni és
S
Z
E
R
E
T
V
E
lenni.
Begyógyítja a múlt sebeit
és ajtót nyit egy jobb jövő felé.
Reményt ad.
Megtanít újra élni és
indokolatlanul mosolyogni az életre.
Nem számít milyen nehéz az
út,
ha eléred vele az életed célját.
Miles, Miles, Miles
Köszönöm, hogy részese lehettem
az utazásodnak.

3 hozzászólás
Ittimi78>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Tate-et sokszor fejbe vágtam volna. Miles-t csak egyszer, de akkor nagyon.
A csaj simán idiótán szerelmes lett és mindenbe belement, megelégedve azzal, amit kaphat, a srác – noha végig őszinte volt a lánnyal – pedig majdnem a menthetetlen, gázos pasi kategória.
Az utolsó együttlétükkor történteket én nem bírtam volna olyan könnyen zsebre vágni, mint Tate. Az egy dolog, hogy szabályok lettek állítva, amit mindketten elfogadtak. Az meg egy másik dolog, hogy spoiler Ezen a ponton felőlem lehetett volna bármilyen baja (ami magyarázza a viselkedését) a pasinak… repül.

8 hozzászólás
Lunèa_Charlotté>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Hááát… Hm.
Az írónő első könyve sem aratott nálam nagy sikert, ez se nagyon. Igazából azért olvastam el, mert folyton ez volt előttme, a a borítója is totál elvarázsolt. És amikor láttam a másik borítót az nekem elég volt, hogy már ne is olvassam el a fülszöveget. :)
Kezdjük azzal, hogy az első 50 oldal tetszett, a szereplőknek van személyisége, a csaj is egy rendes csaj. És utána, amint jobban megismerjük a mi ki pilótánka, az a boldogságos izgalmas kis repülő elkezdett egyszeriből zuhanni… le a mélybe, a sárba , a trutyiba, ahonnan már nem is tud felszállni. :P
Egy valami nagyon piszkálta a csőrömet, hogy a pasinak voltak kicsapongásai, NEM VOLT KARAKTERE, SE BECSÜLETE. Komolyan, ha velem viselkedett volna így valaki két országra elkerülöm, kérlek szépen, a lány is már túl sokat engedett meg… :P
Más könyveiből tudtam, hogy Hoover szereti az olyan kis drámákat keményen venni, itt is megdöbbentem azon amit olvastam, főképpen az segített, hogy váltott szemszög volt. a pasi szar költő lenne… vagyis Hoover :P
Amm… jó volt ez, ha elvonatkoztatunk a csúnya és szépen mondva is értékelhetetlen részektől…
És hogy ebből milyen film fog kisülni? Arra kíváncsi vagyok….

9 hozzászólás
bankicsniki>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Nem is tudom…maga a sztori jó volt, de azért hiányérzetem van, és nem tudom megmondani pontosan, hogy mi. Tate nem lopta be magát a szívembe, Miles viszont igen.^^ Na jó, eleinte azt hittem, hogy Miles története csak egy sima, egyszerű szerelmi csalódás, de aztán kikerekedett a szemem. A sírás sem maradt el a végén.:)

6 hozzászólás
CsepAdri>!
Colleen Hoover: Ugly Love

Csak pár bajom volt, különben tetszett amit olvastam, ahogy felépül a történet.
Tate…értem én, h maradjunk hátha mégis megváltozik a másik, hátha…de szerintem erősebbnek kellett volna lennie és előbb elsétálni.
A másik Miles fejezetei, végig azon gondolkodtam, h vajon egy jól funkcionáló autista vagy mi, de ahogy Tate-tel viselkedik ott nem éreztem ezt. Aztán a vége felé volt egy gondolat ami úgy érzem választ adott miért olyanok azok a fejezetek. spoiler

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

zwecki>!

Love isn't always pretty, Tate. Sometimes you spend all your time hoping it'll eventually be something different. Something better. Then, before you know it, you're back to square one, and you lost your heart somewhere along the way.

Kapcsolódó szócikkek: Cap
ayachii>!

„Some people… they grow wiser as they grow older. Unfortunately, most people just grow older.”

Nesssy>!

When I kissed all the other girls, I felt pleasure. That’s why people enjoy kissing, because it feels good.
But when you like to kiss someone because of who she is, the difference isn’t found in the pleasure.
The difference is found in the pain you feel when you’re not kissing her.

Kapcsolódó szócikkek: Miles Mikel Archer · Rachel
zwecki>!

Sometimes not speaking says more than all the words in the world.

zwecki>!

When life gives you lemons, make sure you know whose eyes you need to squeeze them in."

Szücsi>!

(…) „I want to be a pilot. What do you want to be?”
„Happy.”

1 hozzászólás
zsebibaba007>!

“My grandfather used to say the placement of a birthmark was the story of how a person lost the battle in their past life. I guess you got stabbed in the neck. Bet it was a quick death, though.”

Kapcsolódó szócikkek: Cap
Cheril>!

Anywhere I sit, I’ll feel him. He’s everywhere.
Everything is Miles.

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth Tate Collins · Miles Mikel Archer
Szücsi>!

And right now, I think Miles wants to kiss me.
And right now, I'm pretty damn sure i want to kiss Miles.


Hasonló könyvek címkék alapján

Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Jessica Bird: Leaping Hearts
Danielle Lori: The Sweetest Oblivion
Lucy Score: Pretend You're Mine
L. J. Shen: The Kiss Thief
Penelope Ward: Jake Undone
Vi Keeland: Beautiful Mistake
Jamie McGuire: A Beautiful Wedding