Slammed ​– Szívcsapás (Szívcsapás 1.) 1196 csillagozás

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik.
Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény.
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között.

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
296 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633738290 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633738283 · Fordította: Barthó Eszter

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Will Cooper · Layken Cohen (Lake) · Olivia King (Eddie) · Julia Cohen · Gavin · Kel Cohen · Caulder Cooper · Chuck Norris


Kedvencelte 353

Most olvassa 42

Várólistára tette 338

Kívánságlistára tette 392

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
Kikiriki
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Ha engeditek, hogy a körülmények felemésszenek benneteket, elveszítitek az esélyt arra, hogy valaha is boldogok legyetek.

Az első 50 oldal nagyon bíztató volt, de aztán megtudtam, hogy ez tulajdonképpen spoiler Megkérdeztem magamtól, hogy biztos akarom-e én ezt? Majdnem félretettem. Nagy hiba lett volna. Ez a könyv nagyon különleges, és rengeteg mondanivalója van.

Mert a világon minden bizonytalan. Semmi sem tart örökké. Egyetlen dolog van, ami mindannyiunkban közös, és az a halál.

Nagyon közel áll hozzám a költészet, nagyon szeretek színpadon fellépni és szavalni. Egyrészt ezért is tetszett nekem ennyire ez a könyv. Nagy hangsúlyt fektetett a versekre, a verselésre. Nagyon szívesen részt vennék én is egy slam esten!

" Mit számít a holnap?
Mitől lenne több a holnap,
Mint bármely más nap?
THE AVETT BROTHERS: ELSÖPÖRVE (SWEPT AWAY)"

2 hozzászólás
>!
FairyDust
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Akármi elől is menekülsz, az veled, marad egészen addig, amíg rá nem jössz hogyan birkózz meg vele.
Az irónő Hopeless című könyve nagyon magasra helyezte az elvárásomat, de ez a könyv könnyedén vette az akadályokat. Megszokhattuk már, hogy Hoover nem kíméli a szereplőit és mindegyiküknek egy kemény családi hátteret állít fel, de ugyanakkor ezek a karakterek sose vesznek el el az önsajnáltatás mocsarában. A rengeteg szomorúság és szívszaggató érzés mellett jelen van a jókedv és a humor is. Nem tudom, hogy csinálja az irnónő, de egyszerűen fantasztikus!
Alig várom, hogy a kezembe vehessem a folytatást.

Bővebb ajánlom: https://missreaders.com/books/details/12

>!
gabiica P
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Újra ráébredtem, mennyire is szeretem Colleen Hoover stílusát.
Elvarázsol, összetör, aztán újra összeragasztja szíved apró darabkáit. Csodálatos történetet írt meg. Szomorú, de mégis gyönyörű, az életre nevel.
Minden szereplőt nagyon megszerettem. Will csodálatos, gondoskodó és szerethető karakter, Layken makacssága és néha kicsit akaratos jelleme is tökéletesen lett kidolgozva, ugyanúgy szerethetővé vált.
Imádtam Juliát. Szerettem, ahogy nem a spoiler állt a középpontban, hanem spoiler
Nem tudtam letenni. Colleen világa beszippantott.

>!
MFKata
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

A Hopeless után nagyon kíváncsi voltam, hogy egy másik könyvvel képes lesz-e az írónő ugyanazt vagy legalább megközelítő érzést adni olvasás közben. Nagyon hamar rádöbbentem, hogy képes rá. Képes egy teljes más történettel és hangulattal egy újabb felejthetetlen élményt és egy újabb abszolút kedvenc könyvet adni. Csak ajánlani tudom a könyvet!!!
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/08/colleen-hoover-…

>!
Csakegyolvasólány P
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Lenyűgöző, varázslatos, fantasztikus, szomorú és…és…. Nem, egyszerűen erre nincsenek szavak. Ez a történet tele volt meglepetéssel és fájdalommal. A szereplők egyszerűen tökéletes meg voltak formálva. Az összes karakterért oda voltam. Szerettem Layken stílusát is, bár néha kiborított, amikor túl makacs volt. Szerettem gyerekes énjét, ami akkor bukkant elő főleg, mikor testvérével volt együtt.
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/01/colleen-hoo…

>!
Orsi999
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

A héten már úgy voltam, hogy nem kellene több könyvet olvasnom, mivel készültem a KRESZ vizsgára, de végül muszáj volt valamit olvasnom, hogy elterelje a gondolataimat a vizsgáról. Ez a könyv erre tökéletes volt, szinte le se tudtam tenni. A főszereplőket nagyon megszerettem. Nagyon szeretem Colleen Hoover stílusát. Az utolsó fejezeten sírtam spoiler.

>!
puncsoscukor63
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Nekem most épp nagyon fekszik ez a vers téma, mostanában én is szoktam írni.
Be kell valljam, annyira nem tetszett, mint a Reménytelen és a Reményvesztett, amit legutóbb és először olvastam Colleen Hoovertől.
A könyv elején azt hittem, ez is csak egy klisés szerelmi történet lesz a szerelmesek problémáival fűszerezve.
De szerencsére tévedtem!
Tudtam miről szól a könyv, mielőtt olvastam volna, mégsem hittem, hogy a versekre ekkora hangsúly lesz fektetve. Viszont nagyon örültem neki!:)
A slam-ek jelentéstartalma szimplán átjön az olvasó felé, és szinte már azt érezzük, hogy mi is ott ülünk a színpad előtt.
Felüdülés volt olvasni. Nem azért, mert a versek vidámak (mert nem azok), hanem mert teljesen átélhetjük azt, amit szereplők éreznek.

>!
Szilvi00 P
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Colleen Hoover ismét olyan történettel ajándékozott meg, amit soha nem fogok elfelejteni. Ha lenne cseppnyi érzékem a költészethez, egy vers formájában értékelném a könyvet, illene hozzá. De mivel nincs ilyen tehetségem, egyszerűen csak leírom: Csodálatos és megindító volt, minden sorát imádtam! Pedig sokszor fájt olvasni. Vérzett a szívem a szereplőkért és azért, amiken keresztül kellett menniük. Ők viszont egymás támogatva, korukhoz képest éretten, minden akadályon átküzdötték magukat, közben nem felejtettek el nevetni sem. Sokat pityeregtem, főleg a verseket olvasva. De itattam az egereket Eddie szülinapján, Lake visszaemlékezésein, sőt még a jelmezkészítés alatt is. Layken versén pedig a nevetéstől folytak a könnyeim. :D
És nemcsak Laykent és Willt szerettem meg, a szívembe zártam a két kilencéves drágaságot, Juliát, Gavin és Eddie párosát is.

4 hozzászólás
>!
christine
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

A mondat, ami számomra a legnagyobb igazságot tartalmazza:
Bemutatok neki. Igaz, hogy nem látja, de nekem attól még jólesik.
Ez amúgy tényleg jó érzés…
Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2017/01/colleen-h…

>!
Sheila_7
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás

Colleen Hoover a Reménytelennel elindult a kedvenc íróim felé vezető ösvényen, a Slammeddel pedig egyből a dobogóra repült. Imádom a stílusát, és hogy pusztán szavak által képes olyan erős, intenzív érzéseket kiváltani belőlem, melyek fizikálisan és lelkileg egyaránt hatnak rám.
A Slammed felemelt, mosolyt csalt az arcomra, szerelembe ejtett, majd összeszorította a szívemet, átölelt, végül a földhöz vágott és darabokra cincálta a lelkemet.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Sheila_7

– Három kérdés van, amire egy nőnek igennel kell válaszolnia, mielőtt elkötelezné magát – vág bele. – Ha bármelyikre is nemmel felelnél, akkor jobb, ha gyorsan odébbállsz.
(…)
– Az első kérdés, hogy mindig tisztelettel bánik-e veled. A második, hogy ha tudod, hogy húsz év múlva is éppen olyan lesz, mint most, akkor hozzámennél-e feleségül. A harmadik pedig, hogy általa jobb emberré válhatsz-e. Ha találsz valakit, akivel kapcsolatban mindhárom kérdésre igen a válasz, szerencsésnek érezheted magad.

Kapcsolódó szócikkek: Julia Cohen
>!
Łauraa

– Mióta vagytok együtt Gavinnel? – kérdezem.
– Második óta. Elütöttem a kocsimmal – feleli mosolyogva.
Szerelem volt első csattanásra.

Kapcsolódó szócikkek: Layken Cohen (Lake) · Olivia King (Eddie)
>!
Łauraa

– Lépjétek át a határaitokat, hisz azért vannak!

273. oldal

>!
brabiviki

– Layken! – kiált utánam, mielőtt belépnék a házunkba. – Az erő legyen veled! Nevetve beszáll a kocsiba, én pedig sóbálvánnyá válva meredek a Darth Vader-es mamuszra, ami még mindig a lábamon van. Ez az én formám.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Layken Cohen (Lake) · Will Cooper
>!
perpetua P

– Te jó ég, Layken, hogy csinálod ezt? – kérdezi szipogva.
Kifújja az orrát és kivesz még egy zsebkendőt.
– Mit hogy csinálok? – kérdezem.
– Hogy bírod megállni, hogy ne szeress belé?
Újra folyni kezdenek a könnyeim. Nekem is kell még egy zsepi.
Nem bírom megállni. Egyáltalán nem bírom megállni.

198. oldal, 13. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Layken Cohen (Lake) · Olivia King (Eddie)
2 hozzászólás
>!
anikho

Akármi elől is menekülsz, az veled, marad egészen addig, amíg rá nem jössz hogyan birkózz meg vele.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Layken Cohen (Lake)
>!
Cheril

– Hol van a centi? – kérdezem anyát.
– Fogalmam sincs. -feleli. – Azt sem tudom, van-e egyáltalán.
– Willnek van. Megtennéd, hogy áthozod? – fordulok hozzá.
– Nekem van otthon centim? – kérdezi meglepetten.
– Igen, a varrókészletedben. – felelem.
– Nekem van varrókészletem?
Hihetetlen, hogy még ezt sem tudja. Csak egyszer takarítottam nála, de ezek szerint jobban kiismerem magam a házukban, mint ő?
– A varrógép melletti polcon van, édesanyád szabásmintái mögött. Sorrendbe tettem őket a számuk…na, mindegy – mondom és felállok. – Inkább megmutatom.
– Te sorrendbe tetted a szabásmintákat? – néz rám anya elkerekedett szemekkel.
– Rossz napom volt – fordulok vissza az ajtóból.

Kapcsolódó szócikkek: Layken Cohen (Lake) · Will Cooper
>!
MFKata

Halál. Az egyetlen elkerülhetetlen dolog az életben.

51. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: halál · Will Cooper
>!
Viktória_Erdei 

— Mi Chuck Norris Gmail-címe? — kérdezi. — Gmail@chucknorris.com.

1 hozzászólás
>!
Fay 

Itt egy srác, aki megnevettet, és még a költészetet is szereti? Csípjen meg valaki! Vagy inkább mégsem. Ha ez egy álom, inkább nem akarok felébredni.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · költészet · Layken Cohen (Lake) · Will Cooper

A sorozat következő kötete

Szívcsapás sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Alaska nyomában
John Green: Csillagainkban a hiba
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
B. N. Toler: Lélekvesztők
Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Amy Harmon: Arctalan szerelem