Reminders ​of Him 37 csillagozás

Colleen Hoover: Reminders of Him Colleen Hoover: Reminders of Him

A ​troubled young mother yearns for a shot at redemption in this heartbreaking yet hopeful story from #1 New York Times bestselling author Colleen Hoover.

After serving five years in prison for a tragic mistake, Kenna Rowan returns to the town where it all went wrong, hoping to reunite with her four-year-old daughter. But the bridges Kenna burned are proving impossible to rebuild. Everyone in her daughter’s life is determined to shut Kenna out, no matter how hard she works to prove herself.

The only person who hasn’t closed the door on her completely is Ledger Ward, a local bar owner and one of the few remaining links to Kenna’s daughter. But if anyone were to discover how Ledger is slowly becoming an important part of Kenna’s life, both would risk losing the trust of everyone important to them.

The two form a connection despite the pressure surrounding them, but as their romance grows, so does the risk. Kenna must find a way to absolve the mistakes of her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2022
ASIN: B09BDT9PYP · Felolvasta: Brittany Pressley, Ryan West
>!
Montlake Romance, Seattle, 2022
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781542025607
>!
Montlake Romance, Seattle, 2022
336 oldal · ASIN: B0976V6YSL

Kedvencelte 8

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 63


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

Colleen Hoover legfájdalmasabb regénye!
Minden elvárásomat felülmúlta.
Mindig azt hiszem, hogy “ennél szívszaggatóbbat nem tud írni az írónő”, de állandóan tévedek.
Annyi fájdalom és megható érzelem volt ebben a könyvben, amennyit csak el tudtok képzelni. A börtönből szabadult Kenna miatt sírtam a legtöbbször, de a két tűz közé rekedt Ledger sem kímélt. Kenna bűne – vagyis egyetlen rossz estéje és élete egy nagy hibája – rengeteg fájdalmat hagyott hátra, de a nő visszatért régi lakhelyére, mert egy spoiler nem tehet mást! Küzd a végsőkig!
A romantikus szál a történet második felében vett igazán lendületet, egy rossz szavam sincs az olvasottakra.
Bestseller listák készüljetek, új CoHo könyv költözik az élre, ebben biztos vagyok!

>!
Montlake Romance, Seattle, 2022
336 oldal · ASIN: B0976V6YSL
4 hozzászólás
Iloonka>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

Colleen megint magasra tette a lécet, és ismételten átugrotta! Hihetetlen, hogy mennyire tud játszani az érzelmekkel, és tanít meg minket arra, hogy egy sokkal jobb világban éljünk.

Kenna 5 év után szabadul a börtönből és semmi más vágya sincs, minthogy a kislányával találkozhasson. Azonban ez elég nehéznek ígérkezik, mivel az (elhunyt) apuka szülei nem engedik a közelébe, ahogy a legjobb barátja sem. De mit ad az Isten, pont ennek a legjobb barátnak a bárjába keveredik és egyből bonyolulttá válik minden.

Annyira át tudtam érezni Ledger vívódását, szerintem az olvasó is hasonló érzéseken ment keresztül, akárcsak ő. Mennyire lehetünk egy emberrel szemben megbocsáthatóak? Hol van a határ, ami még belefér? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Colleen. És bár megfelelő választ nem kaphatunk rá, viszont egy dolog biztos: mindig van másik út. Kennával nagyon együtt tudtam érezni, legfőképp a Scottyhoz írt levelei érintettek meg (főleg a spoiler, mikor Kenna sorra rossz döntéseket hozott és ezekkel együtt kell élnie). Ő nem vágyik másra csakhogy az emberek ne nézzenek rá ferde szemmel, amiért börtönbe raboskodott. Ám valljuk be, ez elég nehéz, hisz a mai világban, aki börtönbe kerül azt automatikusan elítéljük. Rossz dolgot tett, megbocsáthatatlan. De észrevesszük-e az embert, akiket ezek a szavak súlyosan megsebesítenek?

Mint láthatjátok sok kérdés merült fel bennem, azonban egy dolgot le tudok szögezni: mindenkinek el kell olvasnia egyszer ezt a könyvet! Colleen csodát alkotott mint mindig. Nagyon remélem, hogy magyarul is kiadják ,hogy aztán még több emberhez eljusson Kenna története.

(Megjegyzés: Diem az abszolút kedvencem! Hihetetlen milyen tiszta és vidám személyiséggel rendelkezik.)

Everglow P>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

„We're all just a bunch of sad people doing what we have to do to make it until tomorrow.”

(…) A Reminders of Him nem feltétlen a legerősebb CoHo könyv, és nekem sem lett az első számú kedvencem, ennek ellenére gyönyörű gondolatokat és történetet tudott felmutatni, hozta a szokásos humort, mindezeknek a tetejébe pedig valahol a vége felé pár könnycseppet is kicsikart belőlem. Magát a történetet összefoglalni meg sem próbálom, mert a székből felállni nem tudnék minimum jövő karácsonyig…még ha nem is a nyelvezet okoz nehézséget, az ember vállára nehezedő (érzelmi) súly biztosan. CoHo ismét feltöröltette a padlót a saját karaktereivel.

Meg az olvasóval.
Háromszor.

A Reminders of Him Kennával indul, aki 5 évvel a cselekmény előtt borzalmas hibát követett el, és azóta annak az éjszakának az árnyékában él. Azaz hogy nem is él, mert amit csinált 5 évig, az életnek nehezen volt nevezhető. Azonban ami ezután még rá vár, attól hamarosan még azt is meggondolja, hogy visszamenjen oda, ahol csak egy szám volt a sok közül. Ott ugyanis nem kellett szembenéznie a társadalommal – ahol gyakorlatilag páriaként kezelik a hozzá hasonlókat –, a saját múltjával, az árnyakkal, azokkal az emberekkel, akik elvesztettek valakit azon az éjszakán (és erősebb bennük a fájdalom, minthogy benézzenek a színfalak mögé, és megértsenek valakit, aki bűnös), meg persze a legnagyobb ellenségével, Colleen Hoover kreativitásával az univerzummal…

https://letyourheartruleyouread.blogspot.com/2022/01/re…

mani12 P>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

A Reminders of Him egy újabb gyöngyszem Colleen Hoover tollából. Colleen szokásához híven újra darabokra törte a szívem egy nem mindennapi történettel.

Kenna élete legnehezebb szakaszán van túl, és senkire sem számíthat. 5 év után visszatér a tragédia színhelyére, de nem látják szívesen. Ő pedig nem akar mást, csak azt, hogy részese lehessen lánya életének. A könyv a megbocsátásról és a gyógyulásról szól. Egy nőről, aki egyszer az életében elkövetett egy hibát, aminek a következményeivel meg kell tanulnia együtt élni.

Őszintén szólva, meglehet, hogy eleve elfogult vagyok Colleennel kapcsolatban, de egyszerűen minden jó, amit ír. Nem történtek nagy fordulatok, mégis sikerült izgalmassá tennie a történetet. Ledger újabb Hoover-álompasi. Az én szívem is az övével és Kennáéval együtt szakadt meg.

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a kívül-belül gyönyörű történetet. ♥

1 hozzászólás
konyvmolyblog>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

„Now that I've forgiven myself, the reminders of him only make me smile.”

Egészen eddig azt hittem az All your perfects a legszívettépőbb CoHo könyv, de ez… Lehet egy picit elfogult vagyok, és mindig ezt mondom, de jó oka van, na. :D Tökéletesen bemutatta mekkora ereje van az előítéletnek és, hogy sokszor anélkül ítélkezünk, hogy csak egy kicsit is figyelembe vennénk a másik szemszögét, megpróbálnánk együttérezni vele. Pedig, ha csak egy picit a felszín alá nézünk teljesen megváltozhat a véleményünk.

„Some things can be forgiven, but sometimes an action is so painful the memory of it can still crush a person ten years down the road.”

Tipikus egyszerre mindeki, és senki sem hibás szituáció. Megértettem mindenki szempontját és vívódását, de akkor is sok indokolatlan gyűlölet irányult Kenna felé.

„Are you gonna live in your sadness or are you gonna die in it?”

CoHo megint előhozta az anya-gyermek témát, – örülök neki, hogy őt is ennyire érdekli, és akarva, akaratlanul belemegy a pszichológiai oldalába is :D – az egyik árnyalt oldalát, amivel nem mindennap találkozik az ember, ha szerencsés – pedig hány ilyen van… Pont ezért olyan megrázó. Közel áll a téma a szívemhez, úgyhogy néha nagyon nehezen vettem rá magam, hogy tovább olvassam.

„Please,” I cry, not knowing what I'm even begging for. I just want someone to listen to me. To hear me out. To understand how much I'm suffering."

Nem irigyeltem Kenna-t. Teljesen magára maradt – ráadásul nem is a saját hibájából – , pedig csak olyasmit szeretett volna, ami másnak teljesen természetes. spoiler Közben minden tőle telhetőt megtesz a célja érdekében, a végsőkig küzd, de folyamatosan falakba ütközik. Akkora mértékű érthetetlen kegyetlenséget kapott szinte mindenki részéről, hogy sokszor csak néztem. Komolyan nem esett le senkinek , hogy őt is ennyire megrázhatták a történtek? Bele sem merek gondolni Kenna mit élt át amikor elvesztette spoiler. Mert ő is elvesztette, nem csak a többiek. Arról nem is szólva, hogy ő is ember, ő is hibázhat. Csak épp egyszerre sok hibát követett el, amiknek óriási következményei vannak nem csak rá nézve.
Az anyja hogy lehetett ilyen vele?? spoiler Az ilyen minden, csak nem anya. A lelki bántalmazásról és elhanyagolásról nem is szólva, ezen a részen rendesen felhúztam magam.

„I miss you all the time, even when we're together.”

A baleset leírása teljesen lesokkolt. off
38. Fejezet. Csak ennyit írok, mert különben megint elkezdek sírni. A szívem és a lelkem egy darabja ebben a fejezetben maradt, az biztos.

„But what if we were just looking for someone to blame because we were all hurting so much?”

Nem, nem, nem, nem játszunk ilyent, hogy Kenna spoiler. :D Először nagyon ellene voltam a dolognak, aztán bejött egy kis 'enemies to lovers' is a dologba, de amikor megváltozott Ledger véleménye óriásit nőtt a szemembe. Pont emiatt volt olyan jó a kémia a szereplők között.

„I guess realizing your life isn't compatible with someone else's doesn't erase the feeleing that are there.”

Ledgert egyszerre imádtam és gyűlöltem. De tökéletes példája volt mekkorát tud változni az ember véleménye, ha mélyebbre ás. Akkora gondolkodásmód váltáson ment keresztül, – nem egyik pillanatról a másikra, hanem szép fokozatosan – hogy ilyent eddig keveset láttam.
Amikor kiderült Legder és Kenna titka, és Patrick döntés elé állította Ledgert megszakadt a szívem. De utána az az ígéret, na ott nagyon eltört a mécses.

„Funny how something that should feel so good can feel so painful when the circumstances aren't right.”

Roman gondolatait imádtam, áldottam az eget, mikor felnyitotta Ledger szemét. Sajnáltam, hogy nem szerepelt egy picit többet.
Diem irtó aranyos volt, imádom a hozzá hasonló kiscsajszikat. ^^

A Siri-s részen, és amikor Ledger szülei feltűntek kiégtem. :'D Imádom, hogy a sok szívszaggató rész mellett CoHo ilyen poénokat is tesz a könyveibe. De kellenek is, mert ezek nélkül színtiszta önkínzás lenne olvasni a könyveit. Nem, mintha ez engem visszatartana. :'D „It is what it is. A fucked-up situation, with no evil people to blame. We're all just a bunch of sad people doing what we have to do to make it until tomorrow. Some of us sadder than others. Some of us more willing to forgive than others.”

A vége picit gyorsnak tűnhet, de közben ott van, amit Kenna is megemlített. spoiler

„Sometimes things seem good and perfect in the moment, but when you get hours of reflection afterward, the perfection can morph into something else.”

Kelleni fog most egy kis idő, mire ezt feldolgozom, és leülepszik, de pont ezért imádom CoHo könyveit. Biztos vagyok benne, hogy sokáig velem marad még, és teljesen random eszembe fog jutni, aztán nehezen állom meg, hogy ne mosolyogjak vagy sírjak olyankor.

2 hozzászólás
cintiatekla P>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

A Reminders of Himben minden megvan, amiért Colleen Hoover regényeit szeretem. Számomra a gyermekéért küzdő édesanya, illetve a mondhatni tiltott szerelem cselekménye, továbbá a börtönből szabadult, megbélyegzéssel küzdő újrakezdő karakter is érdekes volt. Nem utolsó sorban pedig az igazság felszabadító ereje tetszett, hogy mennyire egyszerű elítélni valakit úgy, hogy nem ismerjük a kirakós összes darabját, vagy ha elzárkózunk a másik szemszögének megismerésétől, bármilyen okból kifolyólag.

Persze, egy olyan helyzetben amikor a saját gyermeked gyilkosáról van szó, akkor belegondolni is nehéz, hogy Landryék helyében mit csinálna az olvasó. És talán ez a Reminders of Him egyik fő üzenete, hogy nem minden az, aminek tűnik. Hogy egyetlen botlás miatt nem lesz valaki rossz ember, még ha az a botlás végezetes kimenetelű is. Kicsit olyan érzésem van, mintha a mostanában oly népszerű cancel culture-re is utalna, amikor egyetlen botlás miatt megbélyegzünk bárkit az interneten, függetlenül attól, hogy egyébként milyen ember.

Érzelmileg nem könnyű olvasmány, viszont mindenképpen megéri elolvasni. Akár angolul is, mert pozitív csalódás volt számomra, hogy mennyire egyszerű a nyelvezete. Számomra viszonylag kevés ismeretlen szó volt benne, és tényleg élveztem az olvasást úgy is, hogy ezer éve nem olvastam regényt angolul.

Bővebben: https://www.gyorgytekla.hu/2022/03/colleen-hoover-remin…

kicsi_Coco P>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

Azt tudtam, hogy valamilyen szinten romantikus lesz, de nekem ez már nagyon csöpögős volt.

Jól ír egyébként Colleen Hoover, azt ebben a könyvben is megmutatta, de azért nekem jobban tetszett a Verity, örülnék, ha több thriller-szerűséget is írna.

A történetről nem is nagyon tudok írni, abszolút nem tudtam azonosulni a szereplőkkel, tipik romantikus történet, minden kliséjével együtt. Aki szereti az ilyesmit, annak biztosan tetszeni fog.

Sonja>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

Soha ne olvass Colleen Hoover könyvet munkaidőben. Vagyis munkanapon. Szóval legalább egy szabadnapot áldozz rá, amikor nem csinálsz semmi mást.
Régen volt már olyan könyv, ami egyik pillanatban könnyekre a másikban pedig nevetésre fakasztott, amit a szívemmel a torkomban olvastam végig, közben minden mást elfelejtettem.
A francba nem tudom mit olvassak ezek után és mi kell ahhoz, hogy túl tegyem magam ezen az érzelmi traumán.

Értékelés ez? Vagy kell egy ajánlás? Menj és olvasd el, és ha nem tetszett ne áruld el nekem részletekbe menően, mert nem kell az a fajta negativitás az érzelmi életembe. Csak többet ne hallgass rám, ha ajánlok egy könyvet.

Heim_Zsófi>!
Colleen Hoover: Reminders of Him

Azta. Azt hiszem egy ilyen regény után jogosan mondhatom, hogy nagyon nehéz visszatalálnom a földre, és a saját élemhez, mert végtelenül magába szippantott ez a regény.
Kenna a kedvenc női karakterem volt Colleen – tól, az már biztos, mert egyszerre magában hordozott mindent, amitől egy nő, nő marad. Erős volt, de közben végtelenül gyengéd, és szeretetreméltó, és pont annyira tökéletlen, amennyire tökéletes. Fantasztikusan lett megírva a karaktere. Ledger is jó karakter volt, de nem ő volt ebben a regényben a hangsúlyos. A vége felé gyorsulnak be igazán az események, de utána már annyira sírtam, hogy igazából fölösleges volt abbahagynom, mert a következő pillanatban újrakezdhettem. És ez az a könyv volt, aminek miután elolvastam az utolsó mondatát, még inkább rázendítettem, és körülbelül az életemet gondoltam át, annyira tetszett.
Spoiler!!! A fél csillag levonás az a kicsit gyors lezárásnak köszönhető, illetve hogy Diem (az epilógusból derül ki) még mindig a nagyszülőknél lakik. És nekem ezért a végén még fájt a szívem Kennáért, habár tudom, hogy ő mennyire hálás mindenért.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

[…] happiness isn’t some permanent thing we’re all trying to achieve in life, it’s merely a thing that shows up every now and then, sometimes in tiny doses that are just substantial enough to keep us going.

Szilvi00 P>!

There’s a small wooden cross staked into the ground on the side of the road with the date of his death written on it.

(első mondat)

Szilvi00 P>!

There are people who find peace in forgiveness, and then there are others who look at forgiveness as a betrayal.

Szilvi00 P>!

[…] distance, and devastation allow people enough opportunity to craft villains out of people they don’t even know.

Szilvi00 P>!

“Wait. Can you tell me where I can find a pay phone?”
She chuckles. “Yeah, back in 2005.”

Szilvi00 P>!

Some things can be forgiven, but sometimes an action is so painful the memory of it can still crush a person ten years down the road.

Szilvi00 P>!

There was before you and there was during you. For some reason, I never thought there would be an after you.
But there was, and I was in it.
I’ll be in it forever.

Szilvi00 P>!

Funny how something that should feel so good can feel so painful when the circumstances aren’t right.

Szilvi00 P>!

I don’t want to believe that there are good people and bad people, and no in-between people. I don’t want to believe I’m worse than anyone else, as if there’s a bucket full of evil somewhere within me that continues to refill every time it runs empty. I don’t want to believe I’m capable of repeating behavior I’ve displayed in the past, but even after all these years, people are still suffering because of me.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Broken Knight
Parker S. Huntington: Darling Venom
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Jennifer Niven: All the Bright Places
Aly Martinez: Release
Leylah Attar: The Paper Swan
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Kristin Hannah: Firefly Lane