Regretting ​You – Elrontott életek 97 csillagozás

Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

HOGY ​SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT, HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?

Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.

Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.

Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.

Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.

Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · ISBN: 9789635619658 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · ISBN: 9789635619665 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619641 · Fordította: Moldova Júlia

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Miller Adams · Jonah Sullivan · Morgan Grant · Clara Grant


Kedvencelte 18

Most olvassa 15

Várólistára tette 255

Kívánságlistára tette 326

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nibooklett>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Nem lett a kedvenc CoHo kötetem, de nagyon szerettem a történetet♥ Ahogy ismerjük az írónőt, mindig tud valami váratlan fordulatokat adni az olvasóknak. Ez ennél a kötetnél sem volt másképp. Ahogy elkezdődött a történet folyton voltak olyan pillanatok, ahol becsuktam a könyvet és tátott szájjal néztem magam elé, hogy “micsoda?!” Szerettem a szereplőinket, es örülök, hogy a végén minden a helyére került :)

bodor_regina>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

"Anya egyre kérdezgeti, jól vagyok-e, én csak bólintani bírok.
Amúgy ő is ugyanolyan csendes, mint én. Mintha egy rémálomban élnénk, amiben nem akarunk enni, inni vagy beszélni. Egy olyan rémálomban, amiben csak sikítani akarunk,
de semmi sem jön ki üres torkunkon."

Teljesen le vagyok nyűgözve. Most azt érzem, hogy CoHo újra bizonyított nálam, és még mindig ő a kedvenc írónőm.
Ez a könyv ismét egy fájdalmas csoda. Annyi érzelem jelent itt most meg, hogy képtelen vagyok kifejezni, azt, amilyen hatással volt rám. Itt bizony felültem egy olyan hullámvasútra, ami inkább csak a mélybe zuhant legtöbbször.
Cara olyan mélyérzésű tinédzser volt. Ahogyan olvastam, teljesen visszarepültem én is ebbe az időszakomba, és teljesen azonosultam velük. Főképp azzal a nehézséggel, hogy ezzel a sok érzéssel, haraggal a világ ellen, hogy lehet megbírkózni?! Az is nagyon érdekes szerintem, hogy milyen amikor rájön az ember ebben az időszakban, hogy igazából a felnőttek is csak emberek, akik ugyanúgy hibáznak, ők is csak próbálkoznak..
Morgen pedig csodálatos anya. Nem is tudom elképzelni, hogy valaki hogy tud megbírkózni ennyi gyásszal, haraggal, árulással. Csodálatos volt az egész, tényleg más szót nem is tudok erre mondani.
Szerintem még nem is olvastam olyan könyvet, ahol ennyire fókuszban volt az anya-lánya kapcsolat. Viszont nagyon érdekes volt, és különös volt látni az érme mindkét oldalát.
Nem is húzom tovább a szót, ez biztosan újraolvasós kedvenc. <3

BarbyMalik0112 P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Colleen Hoover az Elrontott életekben is hozta a várt szintet. Nem mást mutat be ebben a regényében, mint a szülő és gyerek közötti viszonyt, a megtörtséget, a gyászt, a családi viszályokat. Imádom, hogy mindig képes újat mutatni, egy olyan témához nyúlni, ami után másként látom a világot.
Morgan és Clara kapcsolata rendkívül összetett, de mivel az írónő felváltva mutatja be a szemszögüket, párhuzamosan látjuk a cselekményeket mindkét fél oldaláról. Ez nagyban segít bennünket, hogy eligazodhassunk az érzelmek útvesztőjében, és teljes legyen a kép számunkra. Első kézből szembesülünk vele, hogy anya és lánya kommunikációjába hiba került, és az őszinteség, ami igazán hiányzik a kapcsolatukból.

Azoknak ajánlom az Elrontott életeket, akik szeretik a lélektani elemekkel sűrített, tanulságos történeteket, melyekben előtérbe kerül a család.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/12/colleen-ho…

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Ó gyerekek, én imádtam ezt a regény. Hoover újra bebizonyította, hogy mennyire sokoldalú és tehetséges. Szerettem az anya-lánya párosról olvasni, érdekes témákat boncolgatott az író, és olyan csavart dobott be, amitől leesett az állam. Köszönöm az élményt!

Bővebben a blogomon:
» https://sorok-kozott.hu/2021/11/konyvajanlo-colleen-hoo…

csfannie P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

„Colleen mindig olyan témákkal tud előrukkolni, amelyeket morálisan teljes mértékben elítélek – jelen esetben megcsalás –, ennek ellenére mégis érdekelnek az írónő művei, nem tudom kihagyni őket. Ezt a könyvét nem érzem a legerősebbnek, de be kell vallanom, kapásból egy váratlan fordulattal indított, amit aztán addig fokozott, míg nem tudtam kitalálni, mi lesz a vége. Sajnos egyik szereplő sem került közel hozzám, ennek ellenére drukkoltam egy viszonylag boldog végkimenetelért.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/11/colleen-hoov…

LittleStar>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Oké, újabb kedvencet avattam. Nem tudom, hogy mi fogja ezt felülmúlni idén, de igyekeznie kell annak a sztorinak, az tuti. Óriási hullámvasút volt, nem csak érzelmileg, hanem az eseményeket tekintve is.
Clara… Annyira sajnáltam, ami veled történt, de hittem, hogy jó irányba fog mozdulni a viselkedésed, hogy ideje korán kell felnőtté/kis felnőtté válnod, de sikerülni fog. Te voltál és maradtál a kedvencem a történet végére is.
A többieket is szerettem, hát nagypapi valami zseniális volt. Örültem volna, ha én kamasz fejjel ismerhetem a nagypapáim közül akár csak az egyiket is, de a nagymamám hasonló típus volt :D. Így ennek is örülök és hálás vagyok.
Hálás vagyok a könyvnek, a szereplőknek, hogy hálát adhatok azért, ami nekem van, hogy bár engem is értek rossz dolgok, de nem tragédiák. És hiszem, hogy aki így megerősödik egy-egy szituációban, történésben, tragédiában az egy rendíthetetlen, brutálisan erős ember.
Köszönöm, hogy olvashattam, szerintem többet sírtam, mint bármelyik másik CoHo könyvön, de imádtam. És most megyek sírok még egy sort tovább, amíg kitalálom, hogy mégis mivel töltsem be az űrt, amit maga után hagyott a történet és a szereplők….

Mariann_ P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

A könyv nem egy könnyű olvasmány.
Olyan szinten feszültséggel teli, hogy rányomta a bélyegét az én hangulatomra is.
Nyomasztott, nem találtam megoldást a 16 éves korában teherbe eső anya 16 éves lányához fűződő kapcsolatára .A balesetben elvesztett férj és apa halála után sok mindenre fény derül, egy világ omlik össze az anyában és lányában.
Nehezen közelednek egymáshoz, de egy anya azért sok mindenen túl tudja tenni magát, megbocsát és túllép. Én azért a lélektani címkét is rátenném.

Ács_Milán >!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Általában szeretem az írónő regényeit. Annál is inkább, mert a történetei nem sablonos és átlagos sztorik csupán.
Így nem volt kérdés, hogy a Regretting You – Elrontott életek c. regényét is el fogom olvasni.
A fülszöveget nem is olvastam el, mielőtt nekiálltam volna a könyvnek, így szinte hidegzuhanyként ért a baleset és annak következménye.
Olvasás közben rengeteg érzelem futott végig rajtam. Sajnáltam Morgant, mert nem ezt érdemelte volna a két szeretett embertől, mint amit kapott. Igen! Egy házasságban lehetnek gondok és problémák, de azok azért vannak, hogy azokat a felek megoldják és megbeszéljék. Chris a könnyebb utat választotta, vagy csak azzal a bizonyos férfi testrésszel gondolkodott. Jenny viszont hatalmas csalódás volt számomra. Ideális esetben az ember a családjában, szüleiben, testvérében bízik szinte feltétel nélkül a legjobban. Hát itt bizony a bizalom és a testvér szót nagyon meg kellett kérdőjeleznem.
Clara viselkedését sokszor nem értettem. Tudom, hogy fiatal tinédzser és a lázadó korszakát éli, de számomra sokszor bicskanyitogató volt, ahogy az anyjával viselkedett.
Bevallom, alig vártam, hogy az ominózus leveleket Morgan elolvassa…
A befejezésről nem ilyen elképzelésem volt, mint amit olvastam. Nekem a Pár hónappal később fejezet nem tudta elnyerni teljes mértékben a tetszésemet.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619641 · Fordította: Moldova Júlia
Hails>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Ez volt a legdurvabb és legütősebb COHO kötet az összes közül amit olvastam. :)
És hozzáteszem, szinte az összesen olvastam! :D (2 kivitelével)


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Vajon az ember az egyetlen olyan élőlény, ami képes belül üresnek érezni magát?

(első mondat)

BarbyMalik0112 P>!

Igazságtalan, hogy egyetlen esemény, egyetlen másodperc szétzilálhatja a világot. Mindent felboríthat a fejedben. Elpusztíthat minden boldog pillanatot, ami eddig a földrengésig vezetett.

93. oldal

Sadie >!

Amikor az ember úgy dönt, hogy elköteleződik valaki mellett, akkor nem azt mondja, hogy „megígérem, hogy soha többé nem vonzódom majd senkihez.” Hanem azt, hogy „megígérem, hogy elkötelezem magam melletted, annak ellenére, hogy lehet, a jövőben máshoz fogok vonzódni.” Pont ezért nehéz egy kapcsolat. A tested és a szíved továbbra is meg fogja látni a szépet és a vonzót másokban attól, hogy van valakid.

SzaffiPolca P>!

Egyszer hallottam, hogy mind csak egy telefonhívásnyira vagyunk a térdre hullástól.

Hails>!

A szavai ott botladoznak a konyhában, el akarod ugrani előlük, de rohadt kicsi ehhez a hely.

47

Alexa201>!

Az egyik legkövetkezetesebb ember, akit valaha láttam. Csendes, ha iszik. Csendes, ha betép. És csendes, ha boldog. És valahogy még csendesebb, ha dühös.

Kapcsolódó szócikkek: Jonah Sullivan
petramakay>!

– Ha valami tragédia történik, az olyan érzés, mintha lezuhannál egy szikláról. De mikor kezded felfogni lassan, rájössz, hogy nem zuhantál le. Felültél egy vég nélküli hullámvasútra, és most épp a legmélyebb ponton vagy. Lesz majd fent és lent és fejjel lefelé is sokáig, nagyon sokáig. Talán örökké.

198. oldal

bodor_regina>!

Vajon az ember az egyetlen olyan élőlény, ami képes belül
üresnek érezni magát?
Nem értem, hogy lehet, hogy a testem tele olyasmivel, amik
ott szoktak lenni egy testben: csonttal, izommal, vérrel és
szervekkel, a mellkasomat mégis üresnek érzem, mintha valaki
bekiabálhatna a számon, és az visszhangot verne a belsőm
üregében.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
L. J. Shen: Vagány
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Courtney Cole: Ha elhagysz
Sarah J. Maas: Föld és vér háza