Regretting ​You – Elrontott életek 968 csillagozás

Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

HOGY ​SZEDD ÖSSZE A SZILÁNKOKAT, HA NINCS RAGASZTÓ, AMI EGYBEN TARTJA?

Morgan Grant és tizenhat éves lánya, Clara, a legkevésbé sem szeretne hasonlítani egymásra.

Morgan elszántan meg akarja óvni a lányát attól, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, mint ő maga: túl fiatalon teherbe essen és férjhez menjen. Morgannek akkor félre kellett tennie az álmait.

Clara nem akar anyja nyomdokaiba lépni. És az ő kiszámítható anyukájával amúgy sincs bennük semmi közös, fikarcnyi sem.

Harcos természetükkel és egymásnak ellentmondó céljaikkal Morgan és Clara rettentő nehezen tud együtt élni. Csak Chris tud békét hozni a családi otthonba, Morgan férje, Clara apukája, a család oszlopa. De ez a béke darabokra törik, mikor Chris karambolozik – tragikusan és sok kérdést felvetve. A szívet tépő és tartós következmények jóval túlnyúlnak Clarán és Morganen.

Morgan küszködik, hogy megint felépítsen mindent, ami összetört körülöttük, és végül annál talál vigaszra,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619641 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635619641 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
416 oldal · ISBN: 9789635619658 · Fordította: Moldova Júlia

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Jonah Sullivan · Miller Adams · Morgan Grant · Clara Grant


Kedvencelte 116

Most olvassa 33

Várólistára tette 322

Kívánságlistára tette 469

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson >!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Bevallom, a történet elején megijedtem, hogy CoHo ezúttal ötlet híján egy brazil szappanopera rossz másolatával próbálkozik. Azonban nagyon hamar ráébredtem, hogy tévedtem, és ismét egy gyönyörű, ugyanakkor fájdalmas történetet tár elénk egy anyáról és a lányáról, akiknek egy hatalmas traumából kell felállniuk. Clara és Morgan szemszögét is hitelesen mutatta be, ahogy a felépülés lassú folyamatát is. Tetszett, hogy a könyv nem a fájdalmas árulásra és haragra helyezte a hangsúlyt, hanem a megbocsájtásra és elengedésre.

Egyik kedvenc jelenetem a könyvből az epilógus, egyrészt Clara és Miller humoros áldokumentum-filmjének bemutatása, valamint a videó, amit Miller készített Clarának. Ekkor döbbentem rá, hogy az írónő még mindig meg tud lepni, és elérte, hogy a közös jeleneteikre is másképp gondoljak.

Egy gyönyörű történet ez fájdalomról, gyászról és továbblépésről, amit bátran ajánlok másoknak.

K_Kata99 P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

„Azt hiszem, most eljött az idő, hogy kitaláljam, kinek kellett volna lennem, mielőtt mindenki másért kezdtem élni.”

Nagyon mélyen megérintett ez a könyv.
CoHo könyvei közül utoljára talán az It Ends with Us hatott rám hasonlóan.
Fájdalmas, de a hegek napról napra halványulnak.
Szívből ajánlom! ♥

7 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

✨️Új kedvenc Colleen Hoover könyv!!! AZTAMINDENSÉGIT…✨️
->Röviden: 5 millió csillag!
->Ha picivel több időd van, ajánló soraim:
Őszinte leszek, semmit sem tudtam erről a könyvről,azon kívül, hogy nagyon tetszik a borítója és a kedvenc külföldi szerzőm írta. Bizony, Colleen Hoover neve valahogyan már egybeforrt a sikerrel és a lehengerlő olvasmányélménnyel. Régóta várakozik már tőle két kötet a polcomon. A moly szerint ez a régebbi. Rengeteg vélemény szembejött már velem a regényről. Nagyon kíváncsivá tett.
Bevallom, az elején nehezen kaptam el a fonalat. Majd megőrjítettek a hasonló hangzású nevek, pedig általában nem zavarnak. De CoHo – nak ezt is elnézem. Híres arról, hogy mindig valamilyen tabu témáról ír. Szeretem, hogy mindig olyan dolgokról ír, amiről nem komfortos olvasni. Amire én magam határozottan állítom: nem. Nem fér bele. Más értékrend. Mégis az Ő könyveit olvasom a „ legnyugodtabban” .
Tudom, hogy mindig valamilyen velős témával rukkol elő. Vártam.Érdekesen indult. De nem aggódtam, Hoovernél nem érdemes gondolkodni (bár mégis megpróbáltam -haha, hiába, sosem az volt a végkifejlet..). Csak kapkodtam a fejem . Kiszámíthatatlan volt, megdöbbentő és lehengerlő.
.
♡Miller, Nagypapi♡
off
.
Nem tipikus Colleen. De engem megvett kilóra. Imádtam és kész.
Imádtam, hogy más.
Szerettem,hogy összetörnek benne az emberek.
Dühöngenek, veszekednek, elmenekülnek majd bocsánatot kérnek.
Imádtam, hogy először lassan haladnak az események, aztán megindul, mint a lavina. Majd megint lassan.
Cseresznyeszem volt a tortahab tetején , hogy említés volt benne a Maybe Someday sorozatra. Egyetlen egy mondat : Sound of Cedar, Cédrus hangjai. De megmelengette a szívemet.
Rengeteg tanulság van benne .
A sok negatívum ellenére, amit olvastam róla , hatalmas Pozitív csalódás.
.
Hihetetlen volt. Nagyon erős karakterek, nagyon erős a cselekmény. Minden fejezettel újabb titkok,újabb csavar. Túl sok félreértés. Nyers, addiktív, mégis néha sokkoló. Tömény. Dühít, marcangol. Iratmegsemmisítőben érzed magad. Aztán minden összeáll…
.
Egyszerűen ez igazi Colleen Hoover. Nem tudok mást mondani. Minden benne van. Olvassátok! Hamisítatlan.

link

4 hozzászólás
Márk_2011>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Csordultig a szívem szeretettel!
Annyira jó volt! Annyira kellett már az írónő stílusa! Én olyan kényelmesen bele helyeztem magam a történetbe! Tudtam a fordulatokat, éreztem mi fog következni, és ez így volt jó! Szimpatikus karakterek, főleg Morgan, és Clara, és Jonah, és Miller, és Lexi stílusa, poénjai.. Ez egy szuper történet! Ó! A nagypapi, és az ő levegője… ☺️☺️☺️. Ajánlom nagyon!

nibooklett P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Nem lett a kedvenc CoHo kötetem, de nagyon szerettem a történetet♥ Ahogy ismerjük az írónőt, mindig tud valami váratlan fordulatokat adni az olvasóknak. Ez ennél a kötetnél sem volt másképp. Ahogy elkezdődött a történet folyton voltak olyan pillanatok, ahol becsuktam a könyvet és tátott szájjal néztem magam elé, hogy “micsoda?!” Szerettem a szereplőinket, es örülök, hogy a végén minden a helyére került :)

Pandaaaa P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Az elején egy kicsit féltem, hogy ez is a nem szeretem könyvek közé fog tartozni, de szerencsére nem, mert nagyon is megszerettem.
Jonahba már az első fejezetnél beleszerettem. ♥
Chris és Jenny nekem néha idegesítő volt, Morgant és Clarat egyből megszerettem és Miller is nagyon cuki volt, hát még a Papi és az ő Levegője :D
A történet lekötött és nagyon vártam, hogy hogy alakul szereplőink élete a végén és nem csalódtam és nagyon örülök nekik ♥

2 hozzászólás
Szösszenet P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Szerintem CoHo most is megtalálta azt a lélektani témát, amivel megfogja az olvasót.
Kit ne érdekelne egy anya-lánya kapcsolat, amelyben kérdések, fájdalmak, árulás és harag övezi át a történetet?
Morgan és Clara érzelmi fejlődésének folyamata egy nemes és megható végkifejletet ad a történetnek. Mert mi is szebb egy ilyen történetben, mint a szeretet és megbocsátás?

Ferger_Jolcsi P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Nagyon keserédes történet lett ez a kötet. Colleen Hoover ismét komoly kérdéseket boncolgat benne: egyrészt a lány fejjel történő anyaságot, másrészt pedig azt, hogy az apák miatt büntethetők-e a gyermekek. spoiler A bevezető fejezet után rögtön ugrunk 17 évet és azt mutatja be a kötet, hogy milyen nehéz egy kamaszlányt felnevelni egy tragédia után, pláne, hogy Morgant is üldözik a múlt démonai. Clara, a lánya összeismerkedik Millerrel, aki nekem nagyon szimpatikus srác volt, de Morgan csak annyit látott belőle, amennyit Chris mondott, mégpedig hogy Miller apja nem túl jó ember. Ez alapján ítélik el a fiút is eleinte, de a későbbiekben Morgan jobban is megismeri és elkezd nyitni felé. Szerintem nagyon tanulságos történet, megéri elolvasni, a karakterek is nagyon szerethetőek és jól kidolgozottak.
Bővebben: link

kellyolvas P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Maximális pontot érdemel a regény, legalábbis engem végig izgalomban tartott, vajon kiderülnek a titkok, vagy hazugságban kell leélni az életüket. Lányos anyaként mindkét szempont érdekelt, át tudtam érezni a nehézségek nagy részét, persze másként kezeltem volna a dolgokat, mert számomra evidens, hogy nem lehet hosszú távon hazugságban élni. Ezek olyan kaliberű titkok, amik jobb, ha kiderülnek, mert később csak még jobban fáj. Morgan szerintem erősen vak volt, nem értettem, hogy lehetett ennyire elvarázsolva éveken keresztül, hogy semmi apró jelet nem vett észre. Jonah az egyetlen lehetséges döntést hozta, amikor anno lelépett. Tetszett a cselekményszáluk alakulása, a szerző a legjobbat hozta ki ebből a vonalból. Clara és Morgan anya-lánya kapcsolata korábban sem volt tökéletes, ehhez a baleset csak még több nehézséget tett hozzá, és a kevés kommunikáció, a makacskodás, a türelmetlenség egyre nehezebbé tette mindkettőjük gyászfeldolgozását. Nem is jöhetett volna jobbkor Miller Clara életébe, egyszerűen imádtam a srácot, a nagyapjával együtt emlékezetes karakterek. Az utolsó fejezet igazi cukiságfaktor, a közös jeleneteiket szépen újra át lehetett élni, nagyon szívmelengető volt. Chris és Jenny szóra sem érdemesek számomra. Azért én a leveleket elolvastam volna, nem Morgan helyében, csak úgy bennem maradt az olvasói kíváncsiság.

Dóra_Viki P>!
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek

Néha ki kell térni a harc elől, hogy megnyerd.

Ez egy tökéletesen megírt történet, tele érzelemmel, örömmel, bánattal, szerelemmel, barátsággal, gyásszal.
CoHo sosem okoz csalódást. Hol megnevettet, hol összetöri a lelket. A szereplők szerethetők. Szerettem mindkét szerelmi szálat, az anya – lánya kapcsolatot nagyon valóságosan, életszerűen ábrázolta. Nagyon vártam a végét, hogy alakul a szereplők élete, de nem akartam, hogy véget érjen ez a történet.
spoiler


Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

Vajon az ember az egyetlen olyan élőlény, ami képes belül üresnek érezni magát?

(első mondat)

BarbyMalik0112 P>!

Igazságtalan, hogy egyetlen esemény, egyetlen másodperc szétzilálhatja a világot. Mindent felboríthat a fejedben. Elpusztíthat minden boldog pillanatot, ami eddig a földrengésig vezetett.

93. oldal

Sadie >!

Amikor az ember úgy dönt, hogy elköteleződik valaki mellett, akkor nem azt mondja, hogy „megígérem, hogy soha többé nem vonzódom majd senkihez.” Hanem azt, hogy „megígérem, hogy elkötelezem magam melletted, annak ellenére, hogy lehet, a jövőben máshoz fogok vonzódni.” Pont ezért nehéz egy kapcsolat. A tested és a szíved továbbra is meg fogja látni a szépet és a vonzót másokban attól, hogy van valakid.

SzaffiPolca P>!

Azt hiszem, most eljött az idő, hogy kitaláljam, kinek kellett volna lennem, mielőtt mindenki másért kezdtem élni.

Kapcsolódó szócikkek: Morgan Grant
petramakay>!

– Néha ki kell térni a harc elől, hogy megnyerd.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: harc · Miller Adams
bodor_regina>!

– Több időm volt gondolkozni ezen, mint neked, talán nem baj, ha elmondom, milyen bölcsességet szült bennem a harag.
Nézd így: a vonzalom nem olyasmi, ami egyetlenegyszer történik, egyetlen emberrel. Ez az egyik ösztön, ami mozgatja az emberiséget. Az egymás iránti vágy, a műalkotások, étel vagy szórakozás iránti vágy. Ez jó. Úgyhogy amikor az ember úgy dönt, hogy elköteleződik valaki mellett, akkor nem azt mondja, hogy „megígérem, hogy soha többé nem vonzódom majd senkihez”. Hanem azt, hogy „megígérem, hogy elkötelezem magam melletted, annak ellenére, hogy lehet, a jövőben máshoz fogok vonzódni”. – Clarára nézek. – Pont ezért nehéz egy kapcsolat. A tested és a szíved továbbra is meg fogja látni a szépet és a vonzót másokban attól, hogy van valakid. De ha rájössz, hogy vágyakozol valaki után, akkor rajtad múlik, kilépsz-e a helyzetből, mielőtt már túl erős lesz, és nem bírsz harcolni ellene.

374-375. oldal

SzaffiPolca P>!

Egyszer hallottam, hogy mind csak egy telefonhívásnyira vagyunk a térdre hullástól.


Hasonló könyvek címkék alapján

B. B. Easton: Az öltönyös
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Fiatal szerető
Karina Halle: A lázadó herceg
Emma Chase: Taníts meg szeretni!
Vi Keeland: A beosztott
B. N. Toler: Lélekvesztők
Vi Keeland: Csak szex
Jewel E. Ann: Tudom, ki vagy
Vi Keeland: A viszony