Regretting ​You (angol) 56 csillagozás

Colleen Hoover: Regretting You (angol) Colleen Hoover: Regretting You (angol)

From ​#1 New York Times bestselling author of It Ends with Us comes a poignant novel about family, first love, grief, and betrayal that will touch the hearts of both mothers and daughters.

Morgan Grant and her sixteen-year-old daughter, Clara, would like nothing more than to be nothing alike.

Morgan is determined to prevent her daughter from making the same mistakes she did. By getting pregnant and married way too young, Morgan put her own dreams on hold. Clara doesn’t want to follow in her mother’s footsteps. Her predictable mother doesn’t have a spontaneous bone in her body.

With warring personalities and conflicting goals, Morgan and Clara find it increasingly difficult to coexist. The only person who can bring peace to the household is Chris—Morgan’s husband, Clara’s father, and the family anchor. But that peace is shattered when Chris is involved in a tragic and questionable accident. The heartbreaking and long-lasting consequences will reach far beyond… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Montlake Romance, Seattle, 2019
354 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781542016421
>!
Montlake Romance, Seattle, 2019
366 oldal · ASIN: B07SH5V2NB
>!
Brilliance Audio, Grand Haven, 2019
ASIN: B07WFQM8FV · Felolvasta: Tanya Eby, Lauren Ezzo

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jonah Sullivan · Miller Adams · Morgan Grant · Clara Grant · Chris Grant · Clare Grant · Jenny Davidson · Morgan Grant


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Colleen Hoover megint egy kincset érő történetet alkotott. Elrabolta, széttörte, majd összeragasztotta a szívem. Mindezt 354 oldalon keresztül. Hihetelen… vagy mégsem. Elvégre ez Colleen.
Annyiféle témát boncolgat egyszerre, az ember azt gondolná, ez már túl sok így együtt, de nem! Engem minden egyes bonyodalom mélyen megérintett. Felelevenített minden fájdalmat, amin én mentem kersztül, szóval a könnyeim folyamatosan potyogtak.
Szerencsére ez a történet, nem csak a megpróbáltatásokról szól, hanem a szerelemről és a továbblépésről is többek között. Két gyönyörű szerelmi szál bontakozik ki, és én imádtam mindkettőt teljes szívemmel.
Ami Clara és Morgan kapcsolatát illeti… Hosszú út volt, de megérte. Morgannal sokkal jobban szimpatizáltam, de Clarat is teljesen meg lehetett érteni.
A borítóra pedig mostantól teljesen már szemmel nézek. Csak még jobban imádom.
Kedvenc!♥

9 hozzászólás
pveronika>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Ismét egyértelművé vált számomra, hogy miért is Colleen Hoover az egyik kedvenc szerzőm. Egyedülálló és letehetetlen volt ez a könyv.

A történet két szemszögből íródott és igazából három szálon fut. Az egyik főszereplő Morgan, aki 17 évesen esett teherbe, majd hozzáment az akkori gimnáziumi barátjához, egy idő után otthagyta a főiskolát is, és végül főállású anya lett. A 34. születésnapján döbben rá, hogy a lánya hamarosan elmegy továbbtanulni, neki pedig diploma és munkatapasztalat nélkül kell majd valamit kezdeni az életével, ráadásul úgy érzi, hogy eddig soha nem érzett igazán szenvedélyt semmi iránt.
A könyv másik főszereplője Morgan 16 éves lánya, Clara. Clara-nak az anyukájával ellentétben van egy hatalmas szenvedélye, a színészkedés. Sajnos a szülei viszont egyáltalán nem támogatják ebben, és nem is akarják, hogy ebbe az irányba tanuljon tovább.

Miután a család élete egy pillanat alatt a feje tetejére áll, Morgan és Clara sem tudja, hogy hogyan tovább, és mindketten elveszítik a lábuk alól a talajt. Mindketten úgy érzik, hogy talán már soha nem fogják megtalálni a közös hangot, miközben egyedül próbálnak megbirkózni a nehézségekkel, amit az élet az útjukba gördített.

Nagyon különleges és lebilincselő volt ez a történet, ami egy Young Adult és egy kortárs romantikus regény ötvözete volt. Nagyon érdekes volt anyaként és tinédzserként látni ugyanazt a szituációt, és azt hiszem, hogy bárki is vegye a kezébe ezt a könyvet, sok mindennel kapcsolatban talál majd új perspektívákat.

Nagyon aranyosan indult a történet, főleg miután megismertük Clara fura legjobb barátnőjét, Lexi-t és persze Miller Adams-t, aki ismét felkerült a CoHo-féle 'super book boyfriend' listámra. Aztán a könyv egy ponton nagy fordulatot vett, és onnantól kezdve úgy érzetem, mintha egy hullámvasúton száguldanék éppen a mélybe, és a kocsi talán soha nem fog már megállni velem.

Colleen Hoover ismét zseniálisat alkotott. Nagyon komplex és sokrétű volt ez a történet, ami rengeteg könnyet, küzdelmet és fájdalmat tartogatott, de ugyanakkor számos megmosolyogtató, szívmelengető pillanatnak is részesei lehettünk az olvasás során. Elmondhatatlanul tetszett, és az egyik kedvenc történetem volt az idei évben.

Naiva P>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

♥♡♡♥Hamisítatlan CoHo könyv volt ez örömről, bánatról, barátságról és egy anya-lánya kapcsolatról, ami tele volt reménnyel, vesztességgel és feltétlen szeretettel. Szeretett írónőnk megint csak kiváló munkát végzett, a valósnak tűnő karakterek váltakozó narratívájával. Komoly témák, nehéz érzelmi töltetek fonódtak össze egy valójában két nagyon szép romantikus szállal. Az anyja-lánya kapcsolatot külön kiemelném, mert nagyon valósnak, életszerűnek éreztem.
Colleen ezzel a könyvével ismét csak bizonyított és emlékeztetett, hogy miért is szeretem őt olyan nagyon. ♥♡♡♥

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Ne keress tovább! Csodálatosabb YA regényt nem fogsz találni!

Szívfájdítóan gyönyörű történet, tele érzelemmel és felejthetetlen pillanatokkal. Colleen Hoover újból kiemelkedőt alkotott. Lebilincselt a történet, magával ragadtak az érzelmek, és a karaktereket is szívből szerettem. Azt is mondhatnám, hogy az írónő visszatért a gyökereihez. Mi több, duplán örülhettem, mert a két szemszögnek hála, két teljesen különböző élményben részesültem. A cselekményt nagyrészt a 17 éves Clara, illetve 34 éves édesanyja, Morgan szemszögéből ismerhettem meg. Egy hatalmas tragédiával végződő durva árulás mellett, szerelemről, barátságról és az anya-lánya kapcsolat nehézségeiről olvashattam. A szívem egyik fele Miller Adams (18) tulajdonába került, a másik egyenesen Jonah Sullivan-hez (35) vándorolt. ♥️ Lehetetlenség volt nem szeretni a könyvet. A szívfájdító részek mellett, megmosolyogtató részekből sem volt hiány. Csak Colleen képes arra, hogy egy árva szendvicsről vagy egy bizonyos színről, felejthetetlen jeleneteket írjon!

>!
Montlake Romance, Seattle, 2019
366 oldal · ASIN: B07SH5V2NB
3 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Nem tagadom, hogy az idő nagy részében gyűlöltem. Nem magát a könyvet, még csak nem is a szereplőket, sokkal inkább a viselkedésüket. Gyűlöltem Chris-t és Jenny-t, mert nem lehetett nekik beolvasni. Gyűlöltem Morgan-t, mert nem állt ki magáért a lányával szemben. Gyűlöltem Clara-t, mert gyerekesen és felelőtlenül viselkedett.
Aztán ez egyszer csak minden megfordult. spoiler
Rettentő dühös voltam, rettentő sokszor amíg olvastam, most mégis azt mondom, hogy megérte, mert minden értelmet nyert és csak büszke lehetek a szereplőink fejlődésére, mindre a maga módján. Csakúgy mint én, ők is el tudták engedni azt a dühöt, ami mélyről emésztette őket és lehetőséget adtak egy új kezdetnek, tiszta lappal. Jobb később, mint soha!
Ez kérem ismét egy hamisítatlan Colleen Hoover kötet, érzelmi hullámvasúttal, humorral és minden egyébbel, ami csak az írónőre jellemző.

SzRéka P>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Annyira szeretném azt írni, hogy Colleen Hoover még soha nem okozott csalódást, de a mai napig élénken él bennem a Never never-sorozat, aminek minden része 2.5*-ot ért el nálam. És ez 4 éve volt, amikor még vajszívűen értékeltem. Mindenesetre ez a könyv – szerencsére – nagyon betalált. Olyan megosztó érzéseim voltak közben, mintha meghasadt volna a személyiségem, és mindegyik énem más-más tomboló érzelmet képviselt.
A történet háromnegyedében azt kívántam, bárcsak a férfi nem tagjai kapták volna meg a szemszögeket. Jonah, Miller, Elijah (♥) egy-két pillanatot leszámítva sokkal nyugodtabb, összeszedettebb és kiegyensúlyozottabb szereplőknek tűntek, aztán rájöttem, hogy ez nem is igaz. És Morgan, illetve Clara sem idegesített igazán, vagy akartam megrázni őket, az arcukba ordítani, hogy kommunikáljatok!, hanem a helyzet volt annyira idegen számomra, hogy nem tudtam mit kezdeni vele, vagy azzal, ahogy a gyászt feldolgozták. Csak néztem a kibontakozó drámát, a veszekedéseket, és arra gondoltam „én ezt biztosan másképp csinálnám”. Közben meg lehet ugyanilyen gyorsan ugranék borzalmas döntéseket hozni, túl hamar a rosszra következtetni, elhamarkodottan cselekedni. Amint ez tudatosult bennem, máris másképp tekintettem a Grant család női tagjaira, akik óriásit nőttek a szememben. Mennyit számít, mit milyen szemszögből nézünk!
Rengeteg mondanivalóval rendelkezik a könyv, és egyik fontosabb, mint a másik. Egyetlen dolgot sajnálok: szerettem volna megtudni, mi állt a levelekben. Hogy kezdődött, mikor, egyáltalán miért az egész, és utána hogyan spoiler? Valószínűleg soha nem kapok ezekre a kérdésekre választ, úgyhogy megpróbálom legyűrni a kíváncsiságom. Egy élmény volt, egy hosszú hullámvasutazás, amit nagyon bántam volna, ha kihagyok. :)

AmelieRichtfox>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

Az egyik legjobb idei olvasmányom ez a mű.
Eddig annyira nem voltam oda az írónőért, bár nem olvastam még elég könyvét ahhoz, hogy igazi véleményt alkothassak, de úgy érzem, kezdem egyre jobban megszeretni. Kicsit hihetetlen, hogy 2019-ben nem is hallottam erről a könyvről, bár igaz, csak a rá következő évben kezdtek el igazán érdekelni a könyvek, szóval nagyon örülök, hogy most rám talált.
Tetszett ez az anya-lánya szemszög folyamatos váltakozása. Egyrészről ott volt a koromhoz nagyon is közel álló Clara, aki a saját nézőpontjából látja a dolgokat, és az alapján ítél, ámbár kicsit korán, azonban ez teljesen érthető volt, hiszen nemcsak nem állt rendelkezésére a valóság minden részlete, de fogalma sem volt arról, hogy van egy másik fele is a valóságnak. Viszont szerintem sokkal ítélkezőbb és szemtelenebb volt az édesanyjával, mint amit megengedhetett volna magának, gyász ide vagy oda. Másrészről ott áll ugyanannak az éremnek a másik oldalán az anyuka, Morgan, akinek nem valószínű, hogy a legmegfelelőbbek a gyereknevelési módszerei, a fél életét leélte valakivel, aztán hirtelen egyedül találja magát, és meg kell birkóznia saját gyászával, szívfájdalmával és a hisztis kamaszlányával is kezdenie kell valamit. Igen, nem tudta hirtelen, hogy hogyan is kéne saját lányához szólnia, de egyértelműen neki, érte él és élt egész eddigi életében, a saját életét feladva.
Szerintem CoHo próbál ráébreszteni kamaszként, fiatalként arra, hogy mennyi mindent nem tudunk arról, ami a szüleink életében történik, és hogy mennyi tisztelet és szeretet jár ezért nekik. Másrészt, nem kicsinyíti le Clara problémáit sem, hiszen a felnőttek élete kihat az övére is, arra ahogyan viselkedik, ahogy érzi magát, és gondolkozik.
Ezzel a művel most nagyon betalált az írónő.

adelreads>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

„Sometimes you have to walk away from the fight in order to win it.”

CoHo valahogy szinte mindig szíven talál a témáival. Az All Your Perfects nagyon mélyen érintett, a Verity rengeteg kérdést vetett fel bennem, de ami miatt mindkettő hatalmas kedvencemmé vált, az az, hogy egy kicsit mögé láthattam a pszichológiai vonalnak is, amit az írónő akarva, akaratlanul felvezetett. A Regretting You is egy gyönyörű példája volt ennek. Mert elég egyetlen csapás az élettől ahhoz, hogy amiről azt hittük rendben van pillanatok alatt darabokra hulljon. Mégis valami új és gyönyörű szülessen belőle. Rengeteg minden kavarog bennem, de megpróbálom összeszedni és rendszerezni kicsit a gondolataimat miután kibőgtem magam. :D „Our relationship isn't always going to be sunshine and rose, but whenever there's a break in the storm, I need to take the advantage of those breaks.”

Tetszett, hogy az írónő megmutatta miként érint a gyász két különböző korosztályt, miként dolgoznak fel egy halálesetet, miben különbözik egy anya és lánya gondolkodásmódja, tanulnak-e egymás hibáiból, vagy újra elkövetik ugyanazt.
A pszichológiai vonalhoz még annyit fűznék hozzá, hogy teljesen valósághűen adja át az anya-gyermek kapcsolatot.♡
Ahogy CoHo könyvei után szinte mindig, most átértékelődött bennem valami és feltettem magamnak a kérdést: Értékelem annyira a szeretteimet, mint amennyire megérdemlik?

A történet elég összetett, őszintén, nem tudtam megszámolni szálon fut egyszerre. :D De pont emiatt különleges.
Morgan múltja kapcsán felmerült bennem a kérdés: Jóvátehetőek-e a múltban okozott ballépések egy kapcsolatban? Képes-e megtalálni a helyét a világban a múltban történtek után?
spoiler
Clara még csak bontogatja a szárnyait, tipikus tini, így nála szintén felmerül az útkeresés, csak más szinten, de nagyon jó volt látni mennyit fejlődött Morgannal együtt a személyiségük. :)

Személyiségileg kicsit Morgan-t érzem közelebb magamhoz, viszont a gondolkodásmódjával nem értek egyet.
spoiler
A csavar… ÚRISTEN. spoiler
spoiler
Nem hittem volna, hogy ilyen hamar bekövetkezik valami hasonló… De amikor rájöttem mi lehet a háttérben csak úgy faltam a sorokat. Tisztára, mint amikor nem tud az ember nem odanézni egy vonatszerencsétlenségre. Egyébként érződik, hogy a Verity után íródott ez a kötet, CoHo pont úgy csűri-csavarja a szálakat, mint ott. Itt esett le igazán a cím jelentése. spoiler
Miller-t az elején nem kedveltem igazán, mert igaza volt Morgan-nek, spoiler de az utolsó húzásával megkedveltette magát velem. ^^
Jonah pedig… Mindenkinek kellene egy, csak kár, hogy ilyen a valóságban nincs. :/

„I love how much he makes me laugh when I don't feel like laughing.”

Mindannyian nagyon megérdemelték a boldogságot mindezek után. :) Gramps-et pedig imádtam, annyira a nagypapámra emlékeztet! :'D

„I think it's time I figure out who I was meant to before I started living my life for everyone else.”

Még mindig rácsodálkozom CoHo hogyan képes egy-egy szállal összefűzni a könyveit, de egész egyszerűen zseniális már a gondolat is, hogy megfordult a fejében. :)

Ez a könyv megcáfolta a nem régi November 9-os csalódásomat, így kíváncsian várom CoHo mikkel áll még elő a jövőben.♡

Beatrice8>!
Colleen Hoover: Regretting You (angol)

„I once heard someone say we’re all just one phone call away from our knees.”

Nem tudom, hogy csinálja, de Colleen Hoovernek sikerül újra és újra és újra. Ismét fantasztikusat alkotott. Nem is vártam mondjuk mást tőle. Kedvenc nem lett, de komoly verseny van, nem is csoda. Ettől függetlenül minden sorát szerettem. Az elején előkészíti a katasztrófát és most számíthattunk is, így nem ért sokként, amikor bekövetkezett. Akkor elég sokáig minden egyre szomorúbb. Gyászoló emberek, akik nem tudják mit csináljanak és sokszor csak ássák magukat még mélyebbre a gödrükben aztán mivel ott rosszul érzik magukat azt akarják, hogy mások lehetőleg még mélyebb gödör alján legyenek. Sarkítással. De ez az egyik érzelem, ami legjobban megfogott a könyvben. Én sem tudom miért, folyamatosan ilyen részeket emeltem ki.
„I’m taking all the anger I have toward Jenny and Chris, and I’m wanting Clara to feel anger toward them too.”
„I really want to call her a bitch, but I don’t want to make her angry. I want to make her feel guilty. I want her to feel as guilty as I’ve felt since the accident.”
Tehát volt benne szomorúság bőven, de egy CoHo könyvet sem olvastam még szerintem, amiben ne lett volna, nem baj, ezért is szeretjük. De emellett humoros volt és aranyos. Tele volt érzelmekkel. Tanulságos volt és annyira valóságos!
„It means people who make mistakes usually learn from them. That doesn't make them hypocrites. It makes them experienced.”
A vége nagyon tetszett, természetesen. Ez a másik dolog, amit nagyon szeretek a könyveiben, remélem nem tervez ezen változtatni, hogy mindegy milyen érzelmi hullámvasúton visz engem keresztül azzal, hogy a szereplők újabb és újabb tragédiákat élnek meg, számíthatok rá, hogy a vége valamennyire boldog lesz. Plusz közben sem enged melankóliába süllyedni. Na, meg persze imádnivaló szereplői vannak, remek írásstílusa és még sorolhatnám. Ez a könyv is komolyan csak azért nem lett kedvenc, mert egy kis plusz hiányzott belőle, van olyan könyve, amit jobban szeretek. De simán újraolvasós kategória ez is. Csak ajánlani tudom.

„Our relationship isn't always going to be sunshine and rose, but whenever there's a break in the storm, I need to take the advantage of those breaks.”


Népszerű idézetek

Naiva P>!

Sometimes you have to walk away from the fight in order to win it.

Szilvi00 P>!

It’s like my chest has been on a constant search for its missing piece, and Jonah is holding it in his fist.

DarknessAngel>!

„I've never hated watermelon Jolly Ranchers. I only saved them because I knew they were your favorite.”

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonah Sullivan
2 hozzászólás
pveronika>!

“So you’re a Beatles fan?”
He nods. “I have a lot of favorite bands. I love music. It feeds my soul.”
“What are your favorite lyrics?”
He doesn’t even hesitate. “They’re not from the Beatles.”
“Who are they from?”
“A band called Sounds of Cedar.”

3 hozzászólás
mani12 P>!

I wonder if humans are the only living creatures that ever feel hollow inside.

(első mondat)

Naiva P>!

Grown-ups might not have their shit figured out any more than we do. They just wear more-convincing masks. That disappoints me

SzRéka P>!

You know your life is shit when you’re handwashing baby bottles, praying for Armageddon.

Chapter Eleven

Kapcsolódó szócikkek: Morgan Grant
Szilvi00 P>!

[…] sometimes, it feels like someone is shaking the world around you, and things are flying at you from every direction, but if you wait long enough, everything will start to calm. I liked that feeling of knowing that the storm inside always eventually settles.


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart
Vi Keeland: All Grown Up
Vi Keeland: The Invitation
B. B. Easton: Suit
Abby Jimenez: The Friend Zone
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Vi Keeland – Penelope Ward: Hate Notes
Lucy Score: Things We Never Got Over
Karina Halle: The Swedish Prince
Erin Watt: Twisted Palace