November ​9 (angol) 91 csillagozás

Colleen Hoover: November 9 (angol) Colleen Hoover: November 9 (angol) Colleen Hoover: November 9 (angol) Colleen Hoover: November 9 (angol) Colleen Hoover: November 9 (angol)

This is a love story between a guy (me) and a girl (Fallon).
I think.
Can it even be considered a love story if it doesn’t end with love?
Mysteries end when the mystery is solved.
Biographies end when the life story has been told.
Love stories should end with love, right?
Maybe I’m wrong, then. Maybe this isn’t a love story. If you ask me…I’d say this might even be considered a tragedy.
Whatever it is—however it ends—I promised I would tell it. So without further ado.

Once upon a time…I met a girl.
THE girl.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Simon & Schuster, New York, United States, 2016
384 oldal · ISBN: 9781501151712 · Illusztrálta: Crave LLC
>!
Atria, New York, 2015
310 oldal · ISBN: 1501110349
>!
Simon & Schuster, New York, 2015

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Benton James Kessler · Fallon O’Neil


Kedvencelte 20

Most olvassa 3

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 41


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Ez a könyv egy csoda. :)
Eddig a pontig a CoHo Velünk véget ér című könyvét tartottam a legkiemelkedőbb alkotásnak. Innentől azonban osztoznia kell a November 9-cel, hisz nem kérdéses módon, kedvenccé vált.
A történet alapkoncepciója számomomra egészen elképesztő volt, nem találkoztam még ilyen megoldással, sem könyvben, sem filmben. A könyv 5 évet foglal magában, de nem akárhogy! Minden évből csak egyetlen egy napot mesél el: november 9-ét.
Két fiatalt követünk, akik találkozásuk után pár órával el is válnak, de mielőtt kimondanák a végső köszönést, kitalálnak egy őrült ötletet. Mi lenne ha mindenféle kapcsolattartás nélkül, évente egyszer találkoznának? Mi lenne ha ebből könyv készülne?
Nagyon szerettem a kettőjük kapcsolatát. A könyv a szerelem kialakulásán túl egy fejlődés regény is, mely bemutatja, hogy kell elfogadnunk azt, ami már megtörtént, és hogy kutya kötelességünk szeretni azt akik vagyunk, és ahogy kinézünk, hisz csak egyszer élünk. Gyönyörűen végigvezette Hoover, hogy az évek során miképpen változik a kettőjük gondolkodása, és hozzáállása az élethez.
Természetesen ennél a sztorinál sem maradt el az érzelmi hullámvasút, az írónő ismét játszik az érzelmeinkkel, de én ezt egy cseppet sem bántam.
Nem is tudom mit mondhatnék… ez a könyv kívűl – belül gyönyörű, fájdalmas, és megható.
Így kell new adult, romantikus könyvet írni. :)

6 hozzászólás
pveronika>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Colleen Hoover a kedvenc írónőim egyike. Különösen tehetségesen ír, jó humorral, jó karakterekkel, de ami igazán különlegessé teszi a könyveit, az az, hogy mindegyik más és más. Minden egyes kötete egyedi és különleges, és ezen a téren most sem kellett csalódnom. A könyv alapötlete zseniális. Egyetlen nap. November 9. Mi történik egy év alatt? Mi történik öt év alatt? Ha most visszagondolok az elmúlt öt évre, -sőt nem is kell odáig elmennem,- az elmúlt fél évre, a válasz: rengeteg minden! Soha nem lehetünk biztosak benne, hogy mi lesz egy év múlva, és ezen a bizonytalanságon Fallon és Ben is osztozik.

A teljes értékelésem: http://veronikasreaderfeeder.com/colleen-hoover-novembe…

18 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Hamisítatlan és utánozhatatlan Colleen Hoover regény!
Különleges, humoros, szívszorító! Minden egyes sorral, egyre jobban szerettem!

Az első november 9.-én mosolyogtam.
A második november 9.-én elolvadtam.
A harmadik november 9.-én sírdogáltam.
A negyedik november 9.-én összetörtem.
Az ötödik november 9.-én megszakadt a szívem.
A hatodik november 9.-én megállíthatatlanul zokogtam.
Az utolsó november 9.-én fogalmam sincs mi történt velem, csak annyi biztos, hogy levegőt venni is alig mertem, annyira aggódtam és drukkoltam.

>!
Simon & Schuster, New York, 2015
15 hozzászólás
gabiica>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Ó egek. CoHonak megint sikerült. Megint összetört és megint összerakott. Ez annyira „fucked up”, ahogy az angol olyan „szépen” kifejezi. Nem akarok csúnyán beszélni, de annyira illik az egészre az spoiler kifejezés.
Már az első pillanattól kezdve nagyon tetszett a történet. Mint ahogy egy ponton fel is merül, kicsit emlékeztetett az Egy nap című filmre, amit nagyon szerettem, és már innen tudtam, hogy ezt is szeretni fogom.
Nagyon megható és megrendítő az egész történet. A mód, ahogy Ben beszél, gondolkozik és kifejezi magát, magával ragadó. Ben számomra egyértelműen nem tízes. Annál sokkal jobb.
A történet csodálatosan mutatja be azt, hogy hogyan kell elfogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, minden egyes hibánkkal együtt, legyen az külső, vagy belső. És ezen nem csak Fallon megy át, hanem spoiler
Egyszerűen imádtam. CoHo megint bebizonyította, hogy miért is tudom őt tekinteni az egyik kedvenc írónőim egyikének. Csodálatos volt.

4 hozzászólás
_Eriii>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

„Though Lovers be lost, love shall not.”
Te jó ég. Ezennel beállok azok köze a sorba, akik ha meglátnák CoHo-t az utcán vagy bárhol, üvöltenék a nevét és könyörögnének egy autogramért. Egyszerűen elvarázsolt. Folyton azt kérdeztem magamtól míg olvastam ezt a könyvet, hogy miért nem olvastam többet CoHo-tól? Valaki lőjön le. Nagyon de nagyon imádtam. Ez a nő valami eszméletlenül játszik a betűkkel, a szavakkal, és velünk gyarló emberekkel. Olyan sok érzelmet kiváltott belőlem, hogy az hihetetlen. Nevettem, csapkodtam az olvasómat, sírtam, összetört a szívem, aztan szépen újra összeforrt. Nagyon szeretem mikor nem tinédzser hülyeségről olvasok, hanem sokkal komolyabb, sokkal mélyebb dolgokról. Ez a történet a megbocsátás és a szerelem erejéről szól. Egy csodás lány gyógyulásáról, saját maga elfogadásáról, egy fiúról, akit a hibái tettek azzá aki lett. Ajánlom nagyon. Abszolút kedvenc.

2 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Eloszor azt hittem, hogy valami Egy nap stilu tortenetet kapunk majd, hiszen az alapsztori nagyon is hasonlo. Ugyanakkor megis kulonbozik, mert hozzajon CoHo zsenialis stilusa. Megannyi konyvet irt mar, de meg mindig tud ujat hozni, a vartak mellett. Szamomra a varazs itt is az volt, hogy mikozben karcolt a tortenet azzal a lendulettel simogatta is a lelkem. Es ez a furcsa kettosseg teremti meg itt is azt a legkort, amitol az irono konyvei igazan utosek lesznek.
De az utosseghez hozzatartoznak a karakterek, akik elettel toltik meg a „teret”. Mert ok bizony valoban elnek, es nem csak gondolkodnak, hanem gondolkodtatnak is.
A tortenet, miszerint egyetlen napra elozodik ki az egesz, es ezen napok ismetlodnek eves bontasban, roppant otletesnek tartom, ugyanakkor feltem is tole. Feltem, hogy tulzoak lesznek, vagy nagyon hosszu lesz egy-egy ilyen szegmens, vagy epp rovid. Szamomra vegig olyan peremen tudott egyensulyozni ezekkel, amik meg nem voltak zavaroak.

1 hozzászólás
Ngie>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

A történet jó, a szereplők jók, a jelenetek jók. Nem kiemelkedően 'agyameldobom' szinten jók, de tényleg jók. Viszont szerintem nincs jól megírva, és nekem itt csúszott el leginkább.

Amennyi levegővétel volt ebben a könyvben, hogy én ennyiszer nem veszek levegőt 24 óra alatt.

deep breath
calming breath
quick breath
shaky breath
wild breath
a year-long pent-up breath
heavy breath
exaggerated breath
quiet breath
slow breath
a raspy breath
an encouraging breath
a steady breath

Ezek csak azok, amikor simán melléknévvel jelent meg, de ezek között is van olyan szókapcsolat, ami nem is csak egyszer jött elő. Ezen kívül még egy csomószor csak azzal tudta érzékeltetni egy jelenet természetét az írónő, hogy éppen mennyire nehezen vesznek levegőt a szereplőink. Én aláírom, hogy nekem ez visszatérő mániám, mert „a levegő, amit kifújsz, pedig észre sem veszel, hogy visszatartottál”, sokszor használt írói megfogalmazás, kb minden második könyvben találsz egy ilyet. Max párat. De ebben, kábé 5 oldalanként volt ilyen. Egy Colleen Hoover kaliberű szerzőtől ennél azért többet várnék.

Ha valaki angolul szeretné olvasni, de nem biztos mennyire erős az angolja, annak mondjuk ajánlom, mert könnyű olvasni.

UTÓIRAT: sajnos szembesítenem kellett magamat azzal, hogy általam kedvelt romantikus regényekben is majdnem ugyanennyiszer szerepel ez a szó. Valószínűleg itt jobban feltűnt, más dolgok miatt. Most át kell értékelnem az életem.

budvigszandi>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Nem véletlen, hogy ennyire szeretik Colleen Hoover könyveit. Összetöri és megmelengeti a szívet, megnevettet, ha kell, és lenyűgöző stílusa van. Teljesen magába szippantott Fallon és Ben történetének minden eleme, egyszerűen elképesztő, amit az írónő megalkotott. Nagy kedvet kaptam a további könyveihez is.

2 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

„You’ll never be able to find yourself if you’re lost in someone else.”
– Nem feltétlenül. – mondta a romantikus könyveket olvasó lány.

Elgondolkodhatnék arról milyen hibái voltak a könyvnek, mint például, hogy egyes helyeken egy cseppet valóságtól elrugaszkodottnak tűnt, hogy idegörlő volt, hogy minden évben úgy kellett elválniuk, ahogy, illetve, hogy a vége felé kezdett komoly kommunikációzavar kialakulni körülöttük, ha gonosz lennék még klisésnek is mondhatnám… De nem fogom. Colleen Hoover könyvei közül szinte az összeset imádom, ott van a kedvenc szerzőim között és az előbb felsoroltak a legtöbb könyvében megtalálhatóak. De ezek nem számítanak. Így hagyjuk is őket.

Gyönyörű a borítója, nekem a kék van meg a nyaklánccal. Még nyáron rendeltem meg bookdeporól.
Most eljutottam az olvasásáig. Azonnal magába szippantott, nem bírtam letenni, csak hát muszáj volt, mert közben tanultam. Persze az önuralmam igen gyér, ha könyvekről van szó, így hát nem olvastam sokáig ezt se, egyik éjjel fentmaradtam tovább és befejeztem, mert nem bírtam ki, hogy ne.

„Goals are achieved through discomfort and hard work. They aren’t achieved when you hide out in a place where you’re nice and cozy.”
Már az eleje is olyan jóóó volt! Tiszta cuki, mosolyogtatós és megható már akkor imádtam. Annyira elfoglalt, hogy milyen aranyos, hogy egy kis ideig azt hittem megúszom. Hát nem. A titkok állandó szereplők az írónő könyveiben. Ebben is már az elejétől tudni lehetett, hogy van valami a háttérben, de erre határozottan nem számítottam, nem kicsi fordulat volt. Tipikus CoHo könyv, most sem maradunk összetört szív nélkül.
Érződött rajta azért, hogy ez ifjúsági, nem NA, így egy kicsit nyugodtabban olvastam.
A szereplőket szerettem. Imádtam, hogy a főszereplők a könyv nagy részében mennyire őszinték voltak egymással. Kimondták, amire épp gondoltak, nem rejtegették az érzéseiket/gondolataikat. Meg persze dilisek voltak, ami egy becsülendő tulajdonság :D. Kell nekem egy Ben. <3 Megjelent benne Miles és Tate! Először el sem akartam hinni, hogy tényleg ők azok! :DD Fallon anyja volt a kedvenc mellékszereplőm.
„“He’s put his scars on full display for you, and you need to show him the respect he showed you by not turning away from them.””

Az alaphelyzet is érdekes volt, csak a vége felé éreztem, hogy egy kicsit túlságosan befolyásolja a történetet. Mindegy.
Imádtam a rengeteg könyves/könyvmolyos megszólalást benne! Tökéletesek voltak!
Az írásstílus tekintetében az írónőjé az egyik kedvencem. Megtalálja a tökéletes szavakat, a megfelelő pillanatban, a legjobb formában.
„“Fucking beautiful,” I whisper.
She smiles and then ducks her head. “I feel stupid.”
“I barely know you, so I’m not about to argue with you over your level of intelligence, because you could very well be as dumb as a rock. But at least you’re pretty.””

Nagyon romantikus, szenvedélyes, titokzatos, aranyos, humoros és megjelennek benne komoly kihívást jelentő helyzetek. Önmagunk elfogadása, megtalálása, gyász, szülő-gyerek viszony. Megmelengeti aztán összetöri a szíved, majd befoldozza. Igazi Colleen Hoover könyv, imádom! Nagyon ajánlom.
Drukkolok, hogy minél hamarabb lefordítsák, hogy több emberhez jusson el.

Újraolvasás után:
8 hónapja olvastam először, de nagyon újra akartam már olvasni. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy pont novemner 9-én kezdtem el és, hogy akkor még úgy volt, hogy pár nap múlva találkozok az írónővel. Az utóbbi ugyan nem sikerült, de újraolvastam és nagyon élveztem a véleményemet nem tudom semmivel kiegészíteni. :D

1 hozzászólás
Lorelei>!
Colleen Hoover: November 9 (angol)

Aki ismer, annak nem titok, hogy Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm. Viszont a fülszöveget látva, eléggé félni kezdtem. Mindez csak fokozódott a könyv eleje után. Ugyanis a történet lényege, hogy a főszereplők megbeszélik, hogy az elkövetkezendő 5 évben mindig csak egyetlen napon találkoznak: november 9-én. Utálom az elvesztegetett időt és az Egy nap jellegű sztorikat. Már pedig nekem az egész arra hajazott. Bahh borzasztóan aggódni kezdtem. Azért csak belevágtam, mert november 9-e a szülinapom is. :D
Kicsit megnyugodtam, amikor éreztem, hogy az írónő hozza a megszokott stílusát. Vagyis szinte érezni lehet a szikrákat a szereplők között, annyira jól működik a kémia. Plusz a humor sem mellékes, végig a cukiság mennyországában éreztem magamat. Szóval, visszatérve a valóságba, úgy voltam vele: egy évben egyszer találkoznak, ahelyett, hogy innentől kezdve életük hátralévő napjait együtt töltenék?!?! Á, mit számít 365 napnyi várakozás emberek?! Nem nagy szám, ugyan… Igen jól sejted, belül zokogtam rendesen.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2016/04/colle…


Népszerű idézetek

pveronika>!

You’ll never be able to find yourself if you’re lost in someone else.

pveronika>!

I don’t want to be your first, Fallon. I want to be your last.

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
pveronika>!

If she’s not careful, I might just fall in love with her.
Tonight.

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
pveronika>!

Loving someone doesn’t just include that person,Ben. Loving someone means accepting all the things and people that person loves, too.

pveronika>!

It took four years for me to fall in love with him.
It only took four pages to stop.

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
_Eriii>!

When you find love, you take it. You grab it with both hands and you do everything in your power not to let it go. You can’t just walk away from it and expect it to linger until you’re ready for it.

_Eriii>!

You can’t leave yet. I’m not finished falling in love with you.

_Eriii>!

I need you to to know that it was always you who had my heart.

Andismile>!

“Theodore,” Ben says, interrupting him. “You seem like a . . . nice guy.”
“Thanks,” Theodore says, smiling.
“Let me finish,” Ben says, holding up a finger in warning. “Because you’re about to hate me. I lied. I’m not writing a paper.” He points at Glenn. “This guy told me earlier today where to show up tonight so that I could find the girl I’m supposed to spend the rest of my life with. And I’m sorry, but that girl just so happens to be your date. And I’m in love with her. Like, really in love with her. Crippling, debilitating, paralyzing love. So please accept my sincerest apologies, because she’s coming home with me tonight.

_Eriii>!

“I think about you every second of every day and I don’t know how to get over you,” she says.

“Don’t,” I beg her. “Please don’t get over me.”


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Broken Knight
Abby Jimenez: The Friend Zone
Vi Keeland – Penelope Ward: Hate Notes
Vi Keeland: The Baller
L. J. Shen: The Devil Wears Black
Penelope Ward: Gentleman Nine
Rebecca Yarros: Eyes Turned Skyward
Kristin Hannah: Firefly Lane