November ​9. 995 csillagozás

Colleen Hoover: November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
364 oldal · ISBN: 9789634578819 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
364 oldal · ISBN: 9789634578826 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Miles Mikel Archer · Benton James Kessler · Fallon O’Neil · Donovan O’Neil


Kedvencelte 247

Most olvassa 30

Várólistára tette 370

Kívánságlistára tette 404

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Colleen Hoover: November 9.

Faltam az elejét, annyira jó volt. Még gondoltam is, hogy vizsgaidőszak van, ezt a könyvet pedig nehéz lesz nem olvasni..:D
Nagyon ötletesen indul a könyv, ugyanis Fallon és Ben kapcsolata egészen érdekes, ehhez hasonló elgondolással még nem találkoztam. Az elképzelés mégpedig az, hogy szereplőink évente egyszer találkoznak, minden év november 9.-én. Micsoda változásokon mentek keresztül, csodás volt nyomon követni.
A közepe tájékán engem kicsit kiborított a hisztike, főleg, amit Fallon csinált, de utána amikor már azt hittem, hogy helyre áll minden… jön a hatalmas csavar, amire aztán egyáltalán nem gondoltam. Innentől fogva ugyancsak vitt magával a történet. Érzelmi hullámvasút az egész könyv.
Maximálisan megérdemli az 5 csillagot. Kikapcsolt, szerettem a szereplőket, nagyon-nagyon olvastatta magát.

Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: November 9.

Fenomenális!

Nem tudtam, mit várhatok egy naptól, 5 éven keresztül. Nem vártam semmit, és mindent kaptam!
Le akartam húzni a pontozást, mert spoiler egy részlet kidolgozatlanul, feledésbe merült. De nem volt miért ezt megtenni.

Ezzel a könyvvel megint rárjöttem, hogy én sose fogok tudni ilyen kaliberű művet írni (nem mintha sikerülne bármilyent is), ahol ennyire váratlan dolgok történnek, ahol az olvasó szíve ennyire belefacsarodik a történésekbe.

Hivatalosan is rajongó lettem!

DarknessAngel >!
Colleen Hoover: November 9.

Érzelmi hullámvasút. Ez a két szó teljes mértékben összegzi a könyvet számomra. Colleen-nál már adott az öt csillag, itt viszont voltak részek, amik annyira erős érzelmeket keltettek bennem, hogy már abban sem voltam biztos, a könyvnek boldog vége lesz.
Teljesen kikészített a történet.
Az eleje aranyos és vicces. Később már kezdesz igazán beleszeretni a szereplőkbe, még úgyis, hogy minden évben csak egy napot töltenek együtt. Természetesen akkor jön a mélyrepülés, amikor te épp szárnyalsz, hogy aztán végül összetörj… de brutálisan. Tényleg nem hittem, hogy mindezek után még van remény.
A csavar a könyvben nem lepett meg. Illetve annyiban, hogy tényleg beigazolódott a félelmem. Ez egy kicsit számomra rontotta az élményt, viszont a vége mindent helyretett.♡
Hihetetlen. Meseszépen hihetetlen. És ezt a legpozitívabb értetelmben mondom.
Elég sok érzelmes dolog történt, de Ben anyukájának a levele… Basszus! Ezt nem tudom megérteni, se elfogadni. Még most is sírok, ha belegondolok.

Fallon és Ben. Colleen. Nincsenek szavak. ♥️♥️♥️

doriis_and_herbooks>!
Colleen Hoover: November 9.

Édes Istenem! Ez a könyv.. Egyszerűen valami csodálatos, és lehengerlő volt! Hivatalosan is CoHo a kedvenc írónőm, pedig még nem is olvastam tőle mindent. Mesterien bánik a szavakkal.♡

A történet első fele inkább vicces és könnyed. Nagyon megkedveltem Fallont és Bent is. Bent különösen. Minden lánynak kéne egy ilyen srác.*-*♡ Azt hiszem, hogy én is beleszerettem a főszereplő lánnyal együtt.♡ Az ötlet, hogy minden évben egy napot töltenek együtt, elég érdekesnek bizonyult. Az természetesen várható volt, hogy egymásba szeretnek majd. A könyv második felében viszont már jönnek a kevésbé jó dolgok. Már abban sem voltam biztos, hogy jó vége lesz. Őszintén szólva a csavar a történetben egy kicsit meglepett. Eszembe sem jutott volna. Teljesen összetört. Majd a végére helyre rakta a darabjaim és meg is hatódtam.♡♡ Úgy olvastam volna még tovább.♡

spoiler Egy csoda volt ez a könyv!♡ Imádtam!*-*♡♡

7 hozzászólás
nibooklett>!
Colleen Hoover: November 9.

Egy újabb csodás CoHo könyv. Nem is tudom mit mondhatnék. Ő volt a hatodik könyv, amit az írónőtől olvastam. Oda-vissza vagyok ezért a történetért is. Teljesen biztos vagyok benne, hogy CoHo a kedvenc írónőm, bármelyik könyvét eddig a kezembe vettem, nem tudtam letenni, és addig olvastam, amíg csak bírtam, amíg el nem fogytak a lapok. Minden könyve után lelehet szűrni egy tanulságot a szerelemről, és az életről.
Köszönöm, ismét!♥

Milli88 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Colleen Hoover képes arra, amire nagyon kevés író. Fogja a menthetetlenül romantikus szívemet, simogatja, szeretgeti, aztán csavar egyet rajta, a földhöz vágja, megtapossa, ugrál rajta egy sort, aztán felveszi, leporolja, kicsit helyre nyomorgatja és mosolyogva visszaadja.

Annyira szerettem ezt a történetet, hogy kb. le sem tudtam tenni. Még jó, hogy Húsvét volt, így nem volt baj, hogy éjszakába nyúlóan olvastam.

Már akkor felfigyeltem a könyvre, amikor még nem jelent meg magyarul. Amint a KMK kiadó megjelentette nem is volt kérdés, hogy azonnal a polcomon a helye.

Fallon és Ben története igazán szívbe markoló volt. Az első év ugrásnál kicsit meghökkentem. Arra számítottam, hogy valamelyest belelátok majd a november 10-e és a következő év november 8-a között történt időszakba. Aztán rájöttem, hogy nem is kell, hogy mindent tudjak, mert így igazán ütős ez a történet. Tényleg évente csak egy napról szól.
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen szinten összekapcsolódik a két fiatal élete. Minden elismerésem Falloné, amiért a tragédia és a sok szerencsétlenség után talpra tudott állni, tovább tudott lépni, meg tudott bocsátani és boldog tudott lenni. Ben nem különben figyelemre méltó személyiség. Nem tudom, hogy én az ő helyében ép ésszel túl tudtam volna-e tenni magam a történteken? Amit ők ketten túléltek nem szabadna senkinek sem megtapasztalnia.
Csodálatos a könyv kívül és belül. Garantáltan örök helye lesz a polcomon. Imádtam! ❤

8 hozzászólás
bhannaa P>!
Colleen Hoover: November 9.

Drága Colleen Hoover!
Egy aprócska üzenetet szeretnék neked hagyni.: UTÁLLAAAAK!!!

Na jó, nem a szó szoros értelmében, mert ez a nő még mindig egy isten könyvek terén! Viszont amit művelt velem az kész KATASZTRÓFA!!!
Először is elhiteti az én kis lelkemmel, hogy nem lesz semmi gond ez egy aranyos történet,majd szépen elkezdi szétszaggatni aztán úgy dönt bedobja a mosógépbe, hogy forogjon egy párat majd kiteregeti a darabokat utánna mosolyogva beszedi őket, majd egytől egyig összevarja, megszorongatja és visszaadja nekem. Köszönöm Colleen hivatalosan is egy rongy lett a szívem ;) Ekkora hullámvasutat könyv terén még életemben nem éltem át. Viszont ez az út amit CoHo ad egy-egy könyvével, megér minden lejtőt! Egyszerűen fantasztikus az amit kapunk tőle. Annyira megható volt ez a történet. Az ő könyvei után hiszem azt, hogy valahol a nagy világban igen is létezik önzetlen szerelem!
Ez sokkal több volt mint egy történet…
Ez egy élet érzés volt!
Az elején vicces, könnyed majd ahogyan haladunk az évekkel szépen lassan minden kiderül.
Egyszerűen imádtam! Amilyen csavarok voltak benne… Csak lestem és tátogtam, hogy TESSÉK?!
A negyedik November 9-nél legszívesebben megöltem volna Bent.
Én ott csak magamba visongattam, hogy MIT CSINÁLSZ TE HÜLYE?! NEM HISZEM EL, HOGY EZT TETTED FALLON-NAL. SZEDD MÁR ÖSSZE MAGAD ÉS MONDD MÁR MEG NEKI, HOGY MINDENNÉL JOBBAN SZERETED!!!
Természetesen miután meg volt az örjöngésem jöhetett a lejtő, és akkor már szakadt a cérna és sírtam mint egy csecsemő!
Az utólsó Novembert és végig bőgtem, szó szerint. Véletlenül sem sírtam, az elég enyhe kifejezés lenne úgy jellemezném, hogy valahol a “megfulladok annyi könnyem” van és a “segítség nem kapok levegőt” között voltam valahol.
Fallon teljesen belopta magát a szívembe! Ilyen főszereplő kellene minden könyvbe.
Teljesen lehetett azonosulni a karakterjével. Az is nagyon tetszett, hogy nem a tipikus “tökéletes Barbie baba” hanem egyedi, a sérülései miatt. Erős, nagyszájú, önbizalom hiányos az elején majd megjelenik Ben és minden megváltozik. Ben pedig egy isten. Tipikusan minden könyvmoly álom pasija, vicces, önzetlen és mindenek előtt hatalmas szívvel rendelkezik. Néha voltak gyengébb pillanatai, khm például mikor megakartam fojtani de elnézzük neki ;)
Nagyon szerettem, hogy Ben múltját ennyire megismerjük és rájövünk mi hogyan kapcsolódik össze.
Itt sem maradt egyetlen elvarratlan szál sem, és brutális volt, ahogy összeért ez az egész!
Ez volt a 9. könyvem CoHo-tól, off de mindig tud valami újat mutatni. Mindig megtud sirattatni és természetesen minden egyes könyvével kivesz egy darabot a lelkemből, és benne hagyja a történetben. Plussz pont azért, hogy egy kis szálat is kaptunk a Csúf szerelem könyvéből! Nagyon jó volt olvasni azt, hogy a két könyv kapcsolódik ;)
Nagyon hirtelen vált a kedvenc írónőmmé, és remélem minden magyarul megjelent könyvét eltudom majd olvasni, és természetesen a polcomon fognak majd lenni.
Ezt a könyvet kihagyni bűn lenne, szóval mindenki olvassa el aki szereti CoHo-t, és aki szeretne egy “kicsit” sírni!
Megéri!!!

6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
Colleen Hoover: November 9.

Kedves Colleen!
Tagadhatatlan, hogy Te írtad a kötetet, hiszen minden sajátosságodat tartalmazza. A humorod, a személyiséged egy darabját, a tehetségedet az érzelmek megmozgatásához.
Ben és Fallon kapcsolata minden november 9.-ével változott, pontosan úgy, mint az én érzéseim is.
Az elsőnél még nevettem.
A másodiknál fájt a szívem.
A harmadiknál darabokra tört.
A negyediknél még annál is jobban. Azt kérdeztem, hogy lehet valami ennyire elcseszett, miközben patakban folytak a könnyeim.
Az ötödiknél a lelkem utolsó ép morzsáját is összetiporta a történet.
A hatodiknál láttam a reménysugarat.
Az utolsónál már csak imádkozni mertem!
A végén úgy éreztem kész roncs vagyok és nem tagadom, hogy a mazoista részem élvezte, hogy ennyire tönkretett az alkotás. Annyira, hogy bátran merem kijelenteni: Az It Ends With Us mellett ez is egy utánozhatatlan, csodálatos mestermű volt a részedről Colleen.
Nem tudok mást tenni, csak köszönetet mondani az újabb felejthetetlen élményért! Tehát köszönöm Colleen! Köszönöm, hogy vagy nekünk és hogy ilyen történetekkel örvendeztetsz meg bennünket!

7 hozzászólás
dontforgettosmileandread >!
Colleen Hoover: November 9.

Méltán lett az egyik kedvenc könyvem az írónőtől. Egy dátum, amely örökre megváltoztatja két ember életét. Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között. 5 éven keresztül ugyanazon a napon találkoznak. Szerettem a szereplőket, szerettem, hogy Hooveres módon semmit nem tudtam, és minden amit képzeltem , hogy fog történni, na az nem úgy lett. Egy nagyon komoly és fájó történés után vettem elő újra, hogy olvassak belőle és sokat segített túljutni azon.
Szívszorító, megindító. A lapok magukkal ragadnak, abszolút nem törődsz az idővel. Elvarázsol, miközben az egészet körüllengi a CoHo féle titokzatosság. Senki sem tökéletes, ahogyan ezek a szereplők sem. Komoly titkok kerülnek felszínre. Sorsok. Egyediek, önzetlenek és összetartoznak. Súlyos tragédiák. Egy igazán gyönyörű végkifejletet kapunk, még az utolsó lapokra sem lankad a figyelmünk, mindig tele van fordulatokkal.
Ez egy csoda könyv, amiről tényleg csak ennyit árulok el, de higgy nekem, olvasd!

2 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Nagyon nagy bajban vagyok ezzel a könyvvel. A sok jó értékelés miatt nagyon jót vártam, de sajnos nem azt kaptam.
A könyv első 2/3-át untam, nem tudtam a szereplőket megszeretni, nem tudtam velük azonosulni sem értük izgulni. Semmit sem váltottak ki belőlem. Azt vettem észre csak olvasom és olvasom, de egyszerűen nem ragadnak meg a lapok, nem rántanak be a történetbe. Ez a tini szerelem nekem az elején nagyon klisés volt, nagyon egyszerű, pedig csípem a romantikus sztorikat, ezért is furcsálltam, hogy nálam semmi hatást nem vált ki.
A könyv utolsó harmada nyert nálam értelmet és némi feszültséget. Hiába már, mert nem tudtam már ezt a részt úgy megélni, ahogy „illet” volna, mivel a kezdeti olvasási nehézségek elvették a kedvem addigra. Itt bontakoztak ki a szálak, és a múlt rejtelmei is. Itt még zavaró volt számomra, hogy nagyon sok volt az átfedés az első 2/3 résszel, és mintha csak közé lennének szúrva az ok okozati szálak.
Sajnálom érte, mert jó sztori lehetett volna, de így nem nyert el a tetszésem, nagyon nem :(

27 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

Flora_The_Sweaterist>!

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
2 hozzászólás
GytAnett>!

– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler · Fallon O’Neil · szerelem
csfannie P>!

Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil · igazság · optimizmus
csfannie P>!

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
csfannie P>!

A szerelemnek két ember között kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
csfannie P>!

Még sohasem szerettem senkit, akit ennyire utálok. Még sohasem utáltam senkit, akit ennyire szeretek.

timeja7 P>!

„Miért nem mondtad, hogy a talaj,amin megtanítottál állni,futóhomokból van?”

268. oldal

csfannie P>!

Köré fonnám a karjaimat, hogy lábujjhegyre állva a fülébe suttogjam: Miért nem mondtad, hogy a talaj, amin megtanítottál állni, futóhomokból van?

Flora_The_Sweaterist>!

Az anyám nem híres. Nincs fantasztikus karrierje. Még csak nem is él házasságban élete szerelmével. De van neki valamije, amije mindig is volt…
Igaza.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
B. N. Toler: Lélekvesztők
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Guillaume Musso: Holnap
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Vi Keeland: Csak szex
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Vi Keeland: A beosztott