November ​9. 1524 csillagozás

Colleen Hoover: November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577362 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
364 oldal · ISBN: 9789634578819 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

2 további kiadás


Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Miles Mikel Archer · Benton James Kessler · Fallon O’Neil · Dylan Thomas · Donovan O’Neil

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks


Kedvencelte 354

Most olvassa 56

Várólistára tette 441

Kívánságlistára tette 602

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Colleen Hoover: November 9.

Faltam az elejét, annyira jó volt. Még gondoltam is, hogy vizsgaidőszak van, ezt a könyvet pedig nehéz lesz nem olvasni..:D
Nagyon ötletesen indul a könyv, ugyanis Fallon és Ben kapcsolata egészen érdekes, ehhez hasonló elgondolással még nem találkoztam. Az elképzelés mégpedig az, hogy szereplőink évente egyszer találkoznak, minden év november 9.-én. Micsoda változásokon mentek keresztül, csodás volt nyomon követni.
A közepe tájékán engem kicsit kiborított a hisztike, főleg, amit Fallon csinált, de utána amikor már azt hittem, hogy helyre áll minden… jön a hatalmas csavar, amire aztán egyáltalán nem gondoltam. Innentől fogva ugyancsak vitt magával a történet. Érzelmi hullámvasút az egész könyv.
Maximálisan megérdemli az 5 csillagot. Kikapcsolt, szerettem a szereplőket, nagyon-nagyon olvastatta magát.

Dóri_Margit P>!
Colleen Hoover: November 9.

„Behunyom a szememet. Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.”

Az, hogy egy CoHo könyvvel indítottam ezt az évet, még engem is meglepett. off
De milyen jó választás volt! Szívet tépő és szívet melengető ez a könyv. Fallen&Ben♡

Eszméletlen a vonzás kettejük között.
Az eleje a könyvnek humorban gazdag, nagyon jókat mosolyogtam.
Innen kezd el építkezni. A két fiatalból felnőtt válik, a történetből pedig egy lélekmelengető, fájdalmas, gyönyörű utazás.

Azért rengetegszer téptem a hajam, hogy lehet egy ilyen vonzással nem törődni és hallgatni az ész érvekre. Hogyan tudnak egy évben egyszer eldobva mindent csak annak az egy napnak élni!? Olyan csavarral, ami padlóra taszított, és ami miatt hajnalig fenn kellett maradnom, mert nem tudtam befejezni kétségek között.

Szerettem a könyv a könyvben részeket. Ez az a kis plusz, amiért jóval több ez a könyv, egy sima romantikus történetnél.

Azt kell, hogy mondjam november 9, ez a dátum már sosem marad érintetlen. Mindig emlékezni fogok erre a varázslatra.^^

Teljesen lenyűgözött! ♥

2 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: November 9.

Fenomenális!

Nem tudtam, mit várhatok egy naptól, 5 éven keresztül. Nem vártam semmit, és mindent kaptam!
Le akartam húzni a pontozást, mert spoiler egy részlet kidolgozatlanul, feledésbe merült. De nem volt miért ezt megtenni.

Ezzel a könyvvel megint rárjöttem, hogy én sose fogok tudni ilyen kaliberű művet írni (nem mintha sikerülne bármilyent is), ahol ennyire váratlan dolgok történnek, ahol az olvasó szíve ennyire belefacsarodik a történésekbe.

Hivatalosan is rajongó lettem!

Janka196>!
Colleen Hoover: November 9.

Nem is tudom mit írjak, annyira a könyv hatása alatt vagyok még mindig. Hihetetlen! Gyönyörű! Szívszorító!
Egy olyan történetet olvashattam ami teljesen a szívemhez nőtt, annyira emberi és mindennapi, hogy éreztem mindent ami történt. Sokszor elfutotta a könny a szemem olyan szomorú voltam, vagy úgy nevettem, de előfordult egy szívszorító, érzelmes résznél, hogy éreztem a könnyeimet az arcomon. Annyira szép történet, annyira életszerű és olyannyira igaz belőle sokminden, hogy sokszor voltam a saját múltamban és jelenemben. Fantasztikus, teljesen tökéletes könyvet fogtam a kezemben.
Imádom az írónőt, ezzel a könyvvel sem okozott csalódást! Köszönöm, hogy olvashattam!

DarknessAngel>!
Colleen Hoover: November 9.

Érzelmi hullámvasút. Ez a két szó teljes mértékben összegzi a könyvet számomra. Colleen-nál már adott az öt csillag, itt viszont voltak részek, amik annyira erős érzelmeket keltettek bennem, hogy már abban sem voltam biztos, a könyvnek boldog vége lesz.
Teljesen kikészített a történet.
Az eleje aranyos és vicces. Később már kezdesz igazán beleszeretni a szereplőkbe, még úgyis, hogy minden évben csak egy napot töltenek együtt. Természetesen akkor jön a mélyrepülés, amikor te épp szárnyalsz, hogy aztán végül összetörj… de brutálisan. Tényleg nem hittem, hogy mindezek után még van remény.
A csavar a könyvben nem lepett meg. Illetve annyiban, hogy tényleg beigazolódott a félelmem. Ez egy kicsit számomra rontotta az élményt, viszont a vége mindent helyretett.♡
Hihetetlen. Meseszépen hihetetlen. És ezt a legpozitívabb értetelmben mondom.
Elég sok érzelmes dolog történt, de Ben anyukájának a levele… Basszus! Ezt nem tudom megérteni, se elfogadni. Még most is sírok, ha belegondolok.

Fallon és Ben. Colleen. Nincsenek szavak. ♥️♥️♥️

doriis_and_herbooks>!
Colleen Hoover: November 9.

Édes Istenem! Ez a könyv.. Egyszerűen valami csodálatos, és lehengerlő volt! Hivatalosan is CoHo a kedvenc írónőm, pedig még nem is olvastam tőle mindent. Mesterien bánik a szavakkal.♡

A történet első fele inkább vicces és könnyed. Nagyon megkedveltem Fallont és Bent is. Bent különösen. Minden lánynak kéne egy ilyen srác.*-*♡ Azt hiszem, hogy én is beleszerettem a főszereplő lánnyal együtt.♡ Az ötlet, hogy minden évben egy napot töltenek együtt, elég érdekesnek bizonyult. Az természetesen várható volt, hogy egymásba szeretnek majd. A könyv második felében viszont már jönnek a kevésbé jó dolgok. Már abban sem voltam biztos, hogy jó vége lesz. Őszintén szólva a csavar a történetben egy kicsit meglepett. Eszembe sem jutott volna. Teljesen összetört. Majd a végére helyre rakta a darabjaim és meg is hatódtam.♡♡ Úgy olvastam volna még tovább.♡

spoiler Egy csoda volt ez a könyv!♡ Imádtam!*-*♡♡

7 hozzászólás
nibooklett>!
Colleen Hoover: November 9.

Egy újabb csodás CoHo könyv. Nem is tudom mit mondhatnék. Ő volt a hatodik könyv, amit az írónőtől olvastam. Oda-vissza vagyok ezért a történetért is. Teljesen biztos vagyok benne, hogy CoHo a kedvenc írónőm, bármelyik könyvét eddig a kezembe vettem, nem tudtam letenni, és addig olvastam, amíg csak bírtam, amíg el nem fogytak a lapok. Minden könyve után lelehet szűrni egy tanulságot a szerelemről, és az életről.
Köszönöm, ismét!♥

Milli88 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Colleen Hoover képes arra, amire nagyon kevés író. Fogja a menthetetlenül romantikus szívemet, simogatja, szeretgeti, aztán csavar egyet rajta, a földhöz vágja, megtapossa, ugrál rajta egy sort, aztán felveszi, leporolja, kicsit helyre nyomorgatja és mosolyogva visszaadja.

Annyira szerettem ezt a történetet, hogy kb. le sem tudtam tenni. Még jó, hogy Húsvét volt, így nem volt baj, hogy éjszakába nyúlóan olvastam.

Már akkor felfigyeltem a könyvre, amikor még nem jelent meg magyarul. Amint a KMK kiadó megjelentette nem is volt kérdés, hogy azonnal a polcomon a helye.

Fallon és Ben története igazán szívbe markoló volt. Az első év ugrásnál kicsit meghökkentem. Arra számítottam, hogy valamelyest belelátok majd a november 10-e és a következő év november 8-a között történt időszakba. Aztán rájöttem, hogy nem is kell, hogy mindent tudjak, mert így igazán ütős ez a történet. Tényleg évente csak egy napról szól.
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen szinten összekapcsolódik a két fiatal élete. Minden elismerésem Falloné, amiért a tragédia és a sok szerencsétlenség után talpra tudott állni, tovább tudott lépni, meg tudott bocsátani és boldog tudott lenni. Ben nem különben figyelemre méltó személyiség. Nem tudom, hogy én az ő helyében ép ésszel túl tudtam volna-e tenni magam a történteken? Amit ők ketten túléltek nem szabadna senkinek sem megtapasztalnia.
Csodálatos a könyv kívül és belül. Garantáltan örök helye lesz a polcomon. Imádtam! ❤

8 hozzászólás
Kriszta_89 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Nagyon nagy bajban vagyok ezzel a könyvvel. A sok jó értékelés miatt nagyon jót vártam, de sajnos nem azt kaptam.
A könyv első 2/3-át untam, nem tudtam a szereplőket megszeretni, nem tudtam velük azonosulni sem értük izgulni. Semmit sem váltottak ki belőlem. Azt vettem észre csak olvasom és olvasom, de egyszerűen nem ragadnak meg a lapok, nem rántanak be a történetbe. Ez a tini szerelem nekem az elején nagyon klisés volt, nagyon egyszerű, pedig csípem a romantikus sztorikat, ezért is furcsálltam, hogy nálam semmi hatást nem vált ki.
A könyv utolsó harmada nyert nálam értelmet és némi feszültséget. Hiába már, mert nem tudtam már ezt a részt úgy megélni, ahogy „illet” volna, mivel a kezdeti olvasási nehézségek elvették a kedvem addigra. Itt bontakoztak ki a szálak, és a múlt rejtelmei is. Itt még zavaró volt számomra, hogy nagyon sok volt az átfedés az első 2/3 résszel, és mintha csak közé lennének szúrva az ok okozati szálak.
Sajnálom érte, mert jó sztori lehetett volna, de így nem nyert el a tetszésem, nagyon nem :(

27 hozzászólás
cicus61 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Nem tudom miért tologattam eddig az olvasást, kár volt :) Mostanában ez volt az egyik legjobb könyv, amit olvastam. Sokan írták, hogy érzelmi hullámvasút volt olvasni és teljesen egyetértek. Egyszer fenn voltam, egyszer meg nagyon lent. Érdekes volt, hogy egyszer egy napra találkoztak, egy bizonyos napon. Előszőr furcsa volt, hogy miért pont akkor, aztán persze a helyére került minden ahogy haladt a történet. Nagyon durva, hogy meg lehetett volna előzni az egész borzalmat, bár akkor nem biztos, hogy így végződik a történet :)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

GytAnett>!

– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler · Fallon O’Neil · szerelem
Flora_The_Sweaterist>!

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
2 hozzászólás
csfannie P>!

Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil · igazság · optimizmus
csfannie P>!

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
csfannie P>!

Még sohasem szerettem senkit, akit ennyire utálok. Még sohasem utáltam senkit, akit ennyire szeretek.

timeja7 P>!

„Miért nem mondtad, hogy a talaj, amin megtanítottál állni, futóhomokból van?”

268. oldal

csfannie P>!

A szerelemnek két ember között kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Sadie>!

– Az egyik dolog, amit mindig próbálok észben tartani, hogy mindenkinek vannak hegei – szólal meg. – Sokaknak még rosszabbak, mint nekem. Az egyetlen különbség, hogy az enyémek szem előtt vannak, míg mások hegei nincsenek.

Flora_The_Sweaterist>!

Az anyám nem híres. Nincs fantasztikus karrierje. Még csak nem is él házasságban élete szerelmével. De van neki valamije, amije mindig is volt…
Igaza.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: Csak szex
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
L. J. Shen: Az ördög feketét visel