November ​9. 2295 csillagozás

Colleen Hoover: November 9. Colleen Hoover: November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633736586 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635611324 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

3 további kiadás


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Miles Mikel Archer · Benton James Kessler · Fallon O’Neil · Dylan Thomas · Donovan O’Neil

Helyszínek népszerűség szerint

Starbucks · Los Angeles


Kedvencelte 486

Most olvassa 98

Várólistára tette 499

Kívánságlistára tette 701

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Colleen Hoover: November 9.

Faltam az elejét, annyira jó volt. Még gondoltam is, hogy vizsgaidőszak van, ezt a könyvet pedig nehéz lesz nem olvasni..:D
Nagyon ötletesen indul a könyv, ugyanis Fallon és Ben kapcsolata egészen érdekes, ehhez hasonló elgondolással még nem találkoztam. Az elképzelés mégpedig az, hogy szereplőink évente egyszer találkoznak, minden év november 9.-én. Micsoda változásokon mentek keresztül, csodás volt nyomon követni.
A közepe tájékán engem kicsit kiborított a hisztike, főleg, amit Fallon csinált, de utána amikor már azt hittem, hogy helyre áll minden… jön a hatalmas csavar, amire aztán egyáltalán nem gondoltam. Innentől fogva ugyancsak vitt magával a történet. Érzelmi hullámvasút az egész könyv.
Maximálisan megérdemli az 5 csillagot. Kikapcsolt, szerettem a szereplőket, nagyon-nagyon olvastatta magát.

Dóri_Margit P>!
Colleen Hoover: November 9.

„Behunyom a szememet. Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.”

Az, hogy egy CoHo könyvvel indítottam ezt az évet, még engem is meglepett. off
De milyen jó választás volt! Szívet tépő és szívet melengető ez a könyv. Fallen&Ben♡

Eszméletlen a vonzás kettejük között.
Az eleje a könyvnek humorban gazdag, nagyon jókat mosolyogtam.
Innen kezd el építkezni. A két fiatalból felnőtt válik, a történetből pedig egy lélekmelengető, fájdalmas, gyönyörű utazás.

Azért rengetegszer téptem a hajam, hogy lehet egy ilyen vonzással nem törődni és hallgatni az ész érvekre. Hogyan tudnak egy évben egyszer eldobva mindent csak annak az egy napnak élni!? Olyan csavarral, ami padlóra taszított, és ami miatt hajnalig fenn kellett maradnom, mert nem tudtam befejezni kétségek között.

Szerettem a könyv a könyvben részeket. Ez az a kis plusz, amiért jóval több ez a könyv, egy sima romantikus történetnél.

Azt kell, hogy mondjam november 9, ez a dátum már sosem marad érintetlen. Mindig emlékezni fogok erre a varázslatra.^^

Teljesen lenyűgözött! ♥

2 hozzászólás
Suba_Csaba P>!
Colleen Hoover: November 9.

Az Ős(z)régi kihívás első pontjához olvastam el ezt a romantikus regényt, mely Fallon és Ben hullámvasútszerű kapcsolatát mutatja be. Adott egy írónak készülő fiatalember és egy égesi sérüléseket szenvedett színészpalánta, akik egy étteremben találkoznak. A sorsszerű megismerkedésük után szép lassan feltárul a múltjuk. Egy gördülékenyen olvasható, érdekes karaktereket felvonultató fiatal felnőtteknek szóló történetet kaptam, ami számomra sajnos túlságosan kiszámítható volt. Nem lepődtem meg se a történet csavarjának számító fordulóponton, se a végkifejleten. Mivel nem tartottam hihetőnek az alapsztorit (5 éven keresztül találkoznak egyetlen napon, november 9-én), így nem igazán vonódtam be a történetbe. A váltott szemszög viszont kedvemre való volt, az sokat segített a szereplők motivációinak megértésében. Egy jó olvasmány volt, de számomra meg sem közelíti a szerzőnő Velünk véget ért című könyvét.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: November 9.

Fenomenális!

Nem tudtam, mit várhatok egy naptól, 5 éven keresztül. Nem vártam semmit, és mindent kaptam!
Le akartam húzni a pontozást, mert spoiler egy részlet kidolgozatlanul, feledésbe merült. De nem volt miért ezt megtenni.

Ezzel a könyvvel megint rárjöttem, hogy én sose fogok tudni ilyen kaliberű művet írni (nem mintha sikerülne bármilyent is), ahol ennyire váratlan dolgok történnek, ahol az olvasó szíve ennyire belefacsarodik a történésekbe.

Hivatalosan is rajongó lettem!

Janka196>!
Colleen Hoover: November 9.

Nem is tudom mit írjak, annyira a könyv hatása alatt vagyok még mindig. Hihetetlen! Gyönyörű! Szívszorító!
Egy olyan történetet olvashattam ami teljesen a szívemhez nőtt, annyira emberi és mindennapi, hogy éreztem mindent ami történt. Sokszor elfutotta a könny a szemem olyan szomorú voltam, vagy úgy nevettem, de előfordult egy szívszorító, érzelmes résznél, hogy éreztem a könnyeimet az arcomon. Annyira szép történet, annyira életszerű és olyannyira igaz belőle sokminden, hogy sokszor voltam a saját múltamban és jelenemben. Fantasztikus, teljesen tökéletes könyvet fogtam a kezemben.
Imádom az írónőt, ezzel a könyvvel sem okozott csalódást! Köszönöm, hogy olvashattam!

DarknessAngel>!
Colleen Hoover: November 9.

Érzelmi hullámvasút. Ez a két szó teljes mértékben összegzi a könyvet számomra. Colleen-nál már adott az öt csillag, itt viszont voltak részek, amik annyira erős érzelmeket keltettek bennem, hogy már abban sem voltam biztos, a könyvnek boldog vége lesz.
Teljesen kikészített a történet.
Az eleje aranyos és vicces. Később már kezdesz igazán beleszeretni a szereplőkbe, még úgyis, hogy minden évben csak egy napot töltenek együtt. Természetesen akkor jön a mélyrepülés, amikor te épp szárnyalsz, hogy aztán végül összetörj… de brutálisan. Tényleg nem hittem, hogy mindezek után még van remény.
A csavar a könyvben nem lepett meg. Illetve annyiban, hogy tényleg beigazolódott a félelmem. Ez egy kicsit számomra rontotta az élményt, viszont a vége mindent helyretett.♡
Hihetetlen. Meseszépen hihetetlen. És ezt a legpozitívabb értetelmben mondom.
Elég sok érzelmes dolog történt, de Ben anyukájának a levele… Basszus! Ezt nem tudom megérteni, se elfogadni. Még most is sírok, ha belegondolok.

Fallon és Ben. Colleen. Nincsenek szavak. ♥️♥️♥️

nibooklett>!
Colleen Hoover: November 9.

Egy újabb csodás CoHo könyv. Nem is tudom mit mondhatnék. Ő volt a hatodik könyv, amit az írónőtől olvastam. Oda-vissza vagyok ezért a történetért is. Teljesen biztos vagyok benne, hogy CoHo a kedvenc írónőm, bármelyik könyvét eddig a kezembe vettem, nem tudtam letenni, és addig olvastam, amíg csak bírtam, amíg el nem fogytak a lapok. Minden könyve után lelehet szűrni egy tanulságot a szerelemről, és az életről.
Köszönöm, ismét!♥

doriismolnar>!
Colleen Hoover: November 9.

Édes Istenem! Ez a könyv.. Egyszerűen valami csodálatos, és lehengerlő volt! Hivatalosan is CoHo a kedvenc írónőm, pedig még nem is olvastam tőle mindent. Mesterien bánik a szavakkal.♡

A történet első fele inkább vicces és könnyed. Nagyon megkedveltem Fallont és Bent is. Bent különösen. Minden lánynak kéne egy ilyen srác.*-*♡ Azt hiszem, hogy én is beleszerettem a főszereplő lánnyal együtt.♡ Az ötlet, hogy minden évben egy napot töltenek együtt, elég érdekesnek bizonyult. Az természetesen várható volt, hogy egymásba szeretnek majd. A könyv második felében viszont már jönnek a kevésbé jó dolgok. Már abban sem voltam biztos, hogy jó vége lesz. Őszintén szólva a csavar a történetben egy kicsit meglepett. Eszembe sem jutott volna. Teljesen összetört. Majd a végére helyre rakta a darabjaim és meg is hatódtam.♡♡ Úgy olvastam volna még tovább.♡

spoiler Egy csoda volt ez a könyv!♡ Imádtam!*-*♡♡

7 hozzászólás
cicus61 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Nem tudom miért tologattam eddig az olvasást, kár volt :) Mostanában ez volt az egyik legjobb könyv, amit olvastam. Sokan írták, hogy érzelmi hullámvasút volt olvasni és teljesen egyetértek. Egyszer fenn voltam, egyszer meg nagyon lent. Érdekes volt, hogy egyszer egy napra találkoztak, egy bizonyos napon. Előszőr furcsa volt, hogy miért pont akkor, aztán persze a helyére került minden ahogy haladt a történet. Nagyon durva, hogy meg lehetett volna előzni az egész borzalmat, bár akkor nem biztos, hogy így végződik a történet :)

1 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!
Colleen Hoover: November 9.

Méltán lett az egyik kedvenc könyvem az írónőtől. Egy dátum, amely örökre megváltoztatja két ember életét. Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között. 5 éven keresztül ugyanazon a napon találkoznak. Szerettem a szereplőket, szerettem, hogy Hooveres módon semmit nem tudtam, és minden amit képzeltem , hogy fog történni, na az nem úgy lett. Egy nagyon komoly és fájó történés után vettem elő újra, hogy olvassak belőle és sokat segített túljutni azon.
Szívszorító, megindító. A lapok magukkal ragadnak, abszolút nem törődsz az idővel. Elvarázsol, miközben az egészet körüllengi a CoHo féle titokzatosság. Senki sem tökéletes, ahogyan ezek a szereplők sem. Komoly titkok kerülnek felszínre. Sorsok. Egyediek, önzetlenek és összetartoznak. Súlyos tragédiák. Egy igazán gyönyörű végkifejletet kapunk, még az utolsó lapokra sem lankad a figyelmünk, mindig tele van fordulatokkal.
Ez egy csoda könyv, amiről tényleg csak ennyit árulok el, de higgy nekem, olvasd!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

GytAnett>!

– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler · Fallon O’Neil · szerelem
Flora_The_Sweaterist>!

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
2 hozzászólás
csfannie P>!

Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil · igazság · optimizmus
csfannie P>!

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
timeja7 P>!

„Miért nem mondtad, hogy a talaj, amin megtanítottál állni, futóhomokból van?”

268. oldal

csfannie P>!

Még sohasem szerettem senkit, akit ennyire utálok. Még sohasem utáltam senkit, akit ennyire szeretek.

csfannie P>!

A szerelemnek két ember között kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
Sadie P>!

– Az egyik dolog, amit mindig próbálok észben tartani, hogy mindenkinek vannak hegei – szólal meg. – Sokaknak még rosszabbak, mint nekem. Az egyetlen különbség, hogy az enyémek szem előtt vannak, míg mások hegei nincsenek.

Flora_The_Sweaterist>!

Az anyám nem híres. Nincs fantasztikus karrierje. Még csak nem is él házasságban élete szerelmével. De van neki valamije, amije mindig is volt…
Igaza.


Hasonló könyvek címkék alapján

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six
J. A. Redmerski: A soha határa
Emma Chase: A királynő férjet keres
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Vi Keeland: Csak szex
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Milly Johnson: Őszi románc