November ​9. 680 csillagozás

Colleen Hoover: November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578819 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789634578826 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Benton James Kessler · Fallon O’Neil · Donovan O’Neil


Kedvencelte 174

Most olvassa 38

Várólistára tette 306

Kívánságlistára tette 331

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: November 9.

Fenomenális!

Nem tudtam, mit várhatok egy naptól, 5 éven keresztül. Nem vártam semmit, és mindent kaptam!
Le akartam húzni a pontozást, mert spoiler egy részlet kidolgozatlanul, feledésbe merült. De nem volt miért ezt megtenni.

Ezzel a könyvvel megint rárjöttem, hogy én sose fogok tudni ilyen kaliberű művet írni (nem mintha sikerülne bármilyent is), ahol ennyire váratlan dolgok történnek, ahol az olvasó szíve ennyire belefacsarodik a történésekbe.

Hivatalosan is rajongó lettem!

DarknessAngel >!
Colleen Hoover: November 9.

Érzelmi hullámvasút. Ez a két szó teljes mértékben összegzi a könyvet számomra. Colleen-nál már adott az öt csillag, itt viszont voltak részek, amik annyira erős érzelmeket keltettek bennem, hogy már abban sem voltam biztos, a könyvnek boldog vége lesz.
Teljesen kikészített a történet.
Az eleje aranyos és vicces. Később már kezdesz igazán beleszeretni a szereplőkbe, még úgyis, hogy minden évben csak egy napot töltenek együtt. Természetesen akkor jön a mélyrepülés, amikor te épp szárnyalsz, hogy aztán végül összetörj… de brutálisan. Tényleg nem hittem, hogy mindezek után még van remény.
A csavar a könyvben nem lepett meg. Illetve annyiban, hogy tényleg beigazolódott a félelmem. Ez egy kicsit számomra rontotta az élményt, viszont a vége mindent helyretett.♡
Hihetetlen. Meseszépen hihetetlen. És ezt a legpozitívabb értetelmben mondom.
Elég sok érzelmes dolog történt, de Ben anyukájának a levele… Basszus! Ezt nem tudom megérteni, se elfogadni. Még most is sírok, ha belegondolok.

Fallon és Ben. Colleen. Nincsenek szavak. ♥️♥️♥️

Milli88 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Colleen Hoover képes arra, amire nagyon kevés író. Fogja a menthetetlenül romantikus szívemet, simogatja, szeretgeti, aztán csavar egyet rajta, a földhöz vágja, megtapossa, ugrál rajta egy sort, aztán felveszi, leporolja, kicsit helyre nyomorgatja és mosolyogva visszaadja.

Annyira szerettem ezt a történetet, hogy kb. le sem tudtam tenni. Még jó, hogy Húsvét volt, így nem volt baj, hogy éjszakába nyúlóan olvastam.

Már akkor felfigyeltem a könyvre, amikor még nem jelent meg magyarul. Amint a KMK kiadó megjelentette nem is volt kérdés, hogy azonnal a polcomon a helye.

Fallon és Ben története igazán szívbe markoló volt. Az első év ugrásnál kicsit meghökkentem. Arra számítottam, hogy valamelyest belelátok majd a november 10-e és a következő év november 8-a között történt időszakba. Aztán rájöttem, hogy nem is kell, hogy mindent tudjak, mert így igazán ütős ez a történet. Tényleg évente csak egy napról szól.
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen szinten összekapcsolódik a két fiatal élete. Minden elismerésem Falloné, amiért a tragédia és a sok szerencsétlenség után talpra tudott állni, tovább tudott lépni, meg tudott bocsátani és boldog tudott lenni. Ben nem különben figyelemre méltó személyiség. Nem tudom, hogy én az ő helyében ép ésszel túl tudtam volna-e tenni magam a történteken? Amit ők ketten túléltek nem szabadna senkinek sem megtapasztalnia.
Csodálatos a könyv kívül és belül. Garantáltan örök helye lesz a polcomon. Imádtam! ❤

8 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Colleen Hoover: November 9.

Kedves Colleen!
Tagadhatatlan, hogy Te írtad a kötetet, hiszen minden sajátosságodat tartalmazza. A humorod, a személyiséged egy darabját, a tehetségedet az érzelmek megmozgatásához.
Ben és Fallon kapcsolata minden november 9.-ével változott, pontosan úgy, mint az én érzéseim is.
Az elsőnél még nevettem.
A másodiknál fájt a szívem.
A harmadiknál darabokra tört.
A negyediknél még annál is jobban. Azt kérdeztem, hogy lehet valami ennyire elcseszett, miközben patakban folytak a könnyeim.
Az ötödiknél a lelkem utolsó ép morzsáját is összetiporta a történet.
A hatodiknál láttam a reménysugarat.
Az utolsónál már csak imádkozni mertem!
A végén úgy éreztem kész roncs vagyok és nem tagadom, hogy a mazoista részem élvezte, hogy ennyire tönkretett az alkotás. Annyira, hogy bátran merem kijelenteni: Az It Ends With Us mellett ez is egy utánozhatatlan, csodálatos mestermű volt a részedről Colleen.
Nem tudok mást tenni, csak köszönetet mondani az újabb felejthetetlen élményért! Tehát köszönöm Colleen! Köszönöm, hogy vagy nekünk és hogy ilyen történetekkel örvendeztetsz meg bennünket!

7 hozzászólás
doriis_and_herbooks>!
Colleen Hoover: November 9.

Édes Istenem! Ez a könyv.. Egyszerűen valami csodálatos, és lehengerlő volt! Hivatalosan is CoHo a kedvenc írónőm, pedig még nem is olvastam tőle mindent. Mesterien bánik a szavakkal.♡

A történet első fele inkább vicces és könnyed. Nagyon megkedveltem Fallont és Bent is. Bent különösen. Minden lánynak kéne egy ilyen srác.*-*♡ Azt hiszem, hogy én is beleszerettem a főszereplő lánnyal együtt.♡ Az ötlet, hogy minden évben egy napot töltenek együtt, elég érdekesnek bizonyult. Az természetesen várható volt, hogy egymásba szeretnek majd. A könyv második felében viszont már jönnek a kevésbé jó dolgok. Már abban sem voltam biztos, hogy jó vége lesz. Őszintén szólva a csavar a történetben egy kicsit meglepett. Eszembe sem jutott volna. Teljesen összetört. Majd a végére helyre rakta a darabjaim és meg is hatódtam.♡♡ Úgy olvastam volna még tovább.♡

spoiler Egy csoda volt ez a könyv!♡ Imádtam!*-*♡♡

5 hozzászólás
Naiva P>!
Colleen Hoover: November 9.

Colleen könyveit képtelen lennék nem szeretni. Évek óta az egyik nagy kedvencem. Rengeteg minden tetszett ebben a könyvében is, de valamiért nem tudom megadni rá a maximális csillagot. Pedig nagyon jól meg volt írva, és ami különösen, tetszett a történet, az a történet felosztása. Öt éven keresztül mindenféle kapcsolattartás nélkül, mindig ugyanazon a bizonyos november 9-ei napon találkoznak a könyv szereplői. Szeretem, amikor az ember lelki szépsége felülír minden külsőséget. Mindez egy nagyon gyorsan olvasható, hamar élvezhető olvasmányt eredményezett. spoiler Tudom, fikció, de akkor is!

Törpillaa P>!
Colleen Hoover: November 9.

Hibáimat beburkolja kegyelme
Jobb embernek lát, felemel vele
És ajkaival a bőrömön
Leveszi rólam a bűnöm.

Imádom, imádom Colleen Hoover könyveit, annyira érzelmesek, szenvedélyesek, fájdalmasak, és nagyon szerethetőek, úgymint a karakterei is zseniálisak. :-) Colleen Hoover eszméletlenül jól ír, eddig, amit olvastam tőle, elérte, hogy beleszeressek a történeteibe, és a karaktereibe. Bent, már az első perctől kezdve megkedveltem Fallont is nagyon jó páros voltak ők ketten. Habár sokat szenvedtek, de az spoiler Jó párszor mosolyt csaltak az arcomra, a párbeszédük sokszor vicces volt, szórakoztatóak voltak, de aztán fájdalmasak, ami később kiderült az igazság, és végül mindenre fény derült. De örülök, hogy elolvastam, most ez nagyon kellett a kis lelkemnek. :-) Mindenkiknek csak ajánlani tudom, olvassátok. :-)

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: November 9.

Miután az angol hangoskönyv egy életre szóló élményt nyújtott, nagyon vártam, hogy magyarul is olvashassam ezt a rendkívüli könyvet.
Csodák csodája, ugyanannyira szerettem, mint elsőre! :) ♥ Egyes jelenetekre szóról szóra emlékeztem, miközben mosolyogtam vagy pityeregtem.
Minden november 9.-e tartogatott valami váratlant, valami letaglózót, valami különlegeset.
Mindkét szereplő különleges helyet foglalt el a szívemben, de Bent összehasonlíthatatlanul szerettem és átéreztem a fájdalmát is. Az összes CoHo könyv közül, ez a legnagyobb kedvencem!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
Sippancs P>!
Colleen Hoover: November 9.

Rezgett picit az a bizonyos léc, mert bakker, ha már egyszer ilyen történetet hozott össze CoHo, és így játszadozott a szívemmel, akkor igazán megérdemeltem volna egy bővebb befejezést ehelyett az alig valami helyett! Aztán úgy döntöttem, hogy fél csillag mínuszt mégsem áldozhatok rá, mert ennél a könyvnél végre megint azt éreztem, amit az írónő első pár regényénél: hogy nincs ennél varázslatosabb vagy jobb, hogy teljesen a bőröm alá férkőzött, hogy néhol azt sem tudom, sírjak-e vagy nevessek, hogy igen, pont ilyennek kellene lennie az igaz szerelemnek. Úgyhogy én 5 csillaggal jutalmazok minden egyes november 9-ét. Még a negyediket is, pedig ott legszívesebben elástam volna Bent, és már az elsőt is, pedig ott még alig ismertem mindkettejüket. Számomra a titok is titok maradt egészen a végéig, én ugyanis másra gyanakodtam Ben esetében, arról nem is beszélve, hogy a fiúk anyukájának a spoiler végigbőgtem.
Hullámvasút ide vagy oda, ha CoHo ül rajta, én is szívesen felpattanok rá, úgyhogy már csak egyetlen kérdésem maradt: hol az írónő következő könyve?!

5 hozzászólás
Finn_Hudson P>!
Colleen Hoover: November 9.

Az elején nem nagyon tudtam, hogy mire is számíthatok. Egy könnyed, romantikus történetnek tűnt, amely bemutatja olyan emberek történetét, akik nem a legjobb időzítésben találkoztak, de azért megegyeztek, hogy évente egyszer még meglátogatják egymást. A könyv felénél már kezdtem azt érezni, hogy ebben az esetben elmarad az oly jellegzetes CoHo-s csavar. De persze tévedtem és a végén olyan titkokra derült fény, amin jó pár CoHo könyv után is még meglepődtem.
Volt egy pár részlet, amivel nem nagyon tudtam, mit kezdeni spoiler, azonban ez is egy felejthetetlen Colleen történet lett. :)


Népszerű idézetek

csfannie P>!

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

Flora_The_Sweaterist P>!

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
2 hozzászólás
GytAnett>!

– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler · Fallon O’Neil · szerelem
csfannie P>!

Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil · igazság · optimizmus
csfannie P>!

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

95. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
csfannie P>!

A szerelemnek két ember közt kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
csfannie P>!

Még sohasem szerettem senkit, akit ennyire utálok. Még sohasem utáltam senkit, akit ennyire szeretek.

csfannie P>!

Megkönnyebbülök attól, hogy ő… hogy egyáltalán létezik. És amiért annyira szerencsések vagyunk, hogy ugyanabban az időben, a világnak ugyanazon a pontján, ugyanabban az államban létezünk.

Flora_The_Sweaterist P>!

Az anyám nem híres. Nincs fantasztikus karrierje. Még csak nem is él házasságban élete szerelmével. De van neki valamije, amije mindig is volt…
Igaza.

Flora_The_Sweaterist P>!

A hibáim keltenek reggelente, és azok tartanak ébren minden éjjel.

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Vi Keeland: Csak szex
Michael Cunningham: Az órák
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
L. J. Shen: Sparrow
Jennifer Probst: Érdekházasság