November ​9 51 csillagozás

Colleen Hoover: November 9 Colleen Hoover: November 9 Colleen Hoover: November 9 Colleen Hoover: November 9

This is a love story between a guy (me) and a girl (Fallon).
I think.
Can it even be considered a love story if it doesn’t end with love?
Mysteries end when the mystery is solved.
Biographies end when the life story has been told.
Love stories should end with love, right?
Maybe I’m wrong, then. Maybe this isn’t a love story. If you ask me…I’d say this might even be considered a tragedy.
Whatever it is—however it ends—I promised I would tell it. So without further ado.

Once upon a time…I met a girl.
THE girl.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Simon & Schuster, New York, United States, 2016
384 oldal · ISBN: 9781501151712 · Illusztrálta: Crave LLC
>!
Atria, 2015
310 oldal · ISBN: 1501110349

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Benton James Kessler · Fallon O’Neil


Kedvencelte 18

Most olvassa 3

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 54

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Colleen Hoover: November 9

Ez a könyv egy csoda. :)
Eddig a pontig a CoHo Velünk véget ér című könyvét tartottam a legkiemelkedőbb alkotásnak. Innentől azonban osztoznia kell a November 9-cel, hisz nem kérdéses módon, kedvenccé vált.
A történet alapkoncepciója számomomra egészen elképesztő volt, nem találkoztam még ilyen megoldással, sem könyvben, sem filmben. A könyv 5 évet foglal magában, de nem akárhogy! Minden évből csak egyetlen egy napot mesél el: november 9-ét.
Két fiatalt követünk, akik találkozásuk után pár órával el is válnak, de mielőtt kimondanák a végső köszönést, kitalálnak egy őrült ötletet. Mi lenne ha mindenféle kapcsolattartás nélkül, évente egyszer találkoznának? Mi lenne ha ebből könyv készülne?
Nagyon szerettem a kettőjük kapcsolatát. A könyv a szerelem kialakulásán túl egy fejlődés regény is, mely bemutatja, hogy kell elfogadnunk azt, ami már megtörtént, és hogy kutya kötelességünk szeretni azt akik vagyunk, és ahogy kinézünk, hisz csak egyszer élünk. Gyönyörűen végigvezette Hoover, hogy az évek során miképpen változik a kettőjük gondolkodása, és hozzáállása az élethez.
Természetesen ennél a sztorinál sem maradt el az érzelmi hullámvasút, az írónő ismét játszik az érzelmeinkkel, de én ezt egy cseppet sem bántam.
Nem is tudom mit mondhatnék… ez a könyv kívűl – belül gyönyörű, fájdalmas, és megható.
Így kell new adult, romantikus könyvet írni. :)

5 hozzászólás
>!
pveronika
Colleen Hoover: November 9

Colleen Hoover a kedvenc írónőim egyike. Különösen tehetségesen ír, jó humorral, jó karakterekkel, de ami igazán különlegessé teszi a könyveit, az az, hogy mindegyik más és más. Minden egyes kötete egyedi és különleges, és ezen a téren most sem kellett csalódnom. A könyv alapötlete zseniális. Egyetlen nap. November 9. Mi történik egy év alatt? Mi történik öt év alatt? Ha most visszagondolok az elmúlt öt évre, -sőt nem is kell odáig elmennem,- az elmúlt fél évre, a válasz: rengeteg minden! Soha nem lehetünk biztosak benne, hogy mi lesz egy év múlva, és ezen a bizonytalanságon Fallon és Ben is osztozik.

A teljes értékelésem: https://veronikasreaderfeeder.wordpress.com/2015/11/11/…

15 hozzászólás
>!
gabiica P
Colleen Hoover: November 9

Ó egek. CoHonak megint sikerült. Megint összetört és megint összerakott. Ez annyira „fucked up”, ahogy az angol olyan „szépen” kifejezi. Nem akarok csúnyán beszélni, de annyira illik az egészre az spoiler kifejezés.
Már az első pillanattól kezdve nagyon tetszett a történet. Mint ahogy egy ponton fel is merül, kicsit emlékeztetett az Egy nap című filmre, amit nagyon szerettem, és már innen tudtam, hogy ezt is szeretni fogom.
Nagyon megható és megrendítő az egész történet. A mód, ahogy Ben beszél, gondolkozik és kifejezi magát, magával ragadó. Ben számomra egyértelműen nem tízes. Annál sokkal jobb.
A történet csodálatosan mutatja be azt, hogy hogyan kell elfogadnunk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk, minden egyes hibánkkal együtt, legyen az külső, vagy belső. És ezen nem csak Fallon megy át, hanem spoiler
Egyszerűen imádtam. CoHo megint bebizonyította, hogy miért is tudom őt tekinteni az egyik kedvenc írónőim egyikének. Csodálatos volt.

4 hozzászólás
>!
_Eriii P
Colleen Hoover: November 9

„Though Lovers be lost, love shall not.”
Te jó ég. Ezennel beállok azok köze a sorba, akik ha meglátnák CoHo-t az utcán vagy bárhol, üvöltenék a nevét és könyörögnének egy autogramért. Egyszerűen elvarázsolt. Folyton azt kérdeztem magamtól míg olvastam ezt a könyvet, hogy miért nem olvastam többet CoHo-tól? Valaki lőjön le. Nagyon de nagyon imádtam. Ez a nő valami eszméletlenül játszik a betűkkel, a szavakkal, és velünk gyarló emberekkel. Olyan sok érzelmet kiváltott belőlem, hogy az hihetetlen. Nevettem, csapkodtam az olvasómat, sírtam, összetört a szívem, aztan szépen újra összeforrt. Nagyon szeretem mikor nem tinédzser hülyeségről olvasok, hanem sokkal komolyabb, sokkal mélyebb dolgokról. Ez a történet a megbocsátás és a szerelem erejéről szól. Egy csodás lány gyógyulásáról, saját maga elfogadásáról, egy fiúról, akit a hibái tettek azzá aki lett. Ajánlom nagyon. Abszolút kedvenc.

2 hozzászólás
>!
Everglow_ChroniclesofaBookshelf P
Colleen Hoover: November 9

Azzal mindenki tisztában van, hogy CoHo mama a New Adult egyik koronázatlan királynője: pontosan tudja, hogy kell lenyűgözni vagy lelkileg megszorongatni. Azt csinálja az olvasóval, mint más a felmosó ronggyal: vízbe mártja, kicsavarja, aztán feltörli vele a padlót. És közben röhög a markába.

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2017/09/kony…

>!
Szilvi00 P
Colleen Hoover: November 9

Hamisítatlan és utánozhatatlan Colleen Hoover regény!
Különleges, humoros, szívszorító! Minden egyes sorral, egyre jobban szerettem!

Az első november 9.-én mosolyogtam.
A második november 9.-én elolvadtam.
A harmadik november 9.-én sírdogáltam.
A negyedik november 9.-én összetörtem.
Az ötödik november 9.-én megszakadt a szívem.
A hatodik november 9.-én megállíthatatlanul zokogtam.
Az utolsó november 9.-én fogalmam sincs mi történt velem, csak annyi biztos, hogy levegőt venni is alig mertem, annyira aggódtam és drukkoltam.

8 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Colleen Hoover: November 9

Eloszor azt hittem, hogy valami Egy nap stilu tortenetet kapunk majd, hiszen az alapsztori nagyon is hasonlo. Ugyanakkor megis kulonbozik, mert hozzajon CoHo zsenialis stilusa. Megannyi konyvet irt mar, de meg mindig tud ujat hozni, a vartak mellett. Szamomra a varazs itt is az volt, hogy mikozben karcolt a tortenet azzal a lendulettel simogatta is a lelkem. Es ez a furcsa kettosseg teremti meg itt is azt a legkort, amitol az irono konyvei igazan utosek lesznek.
De az utosseghez hozzatartoznak a karakterek, akik elettel toltik meg a „teret”. Mert ok bizony valoban elnek, es nem csak gondolkodnak, hanem gondolkodtatnak is.
A tortenet, miszerint egyetlen napra elozodik ki az egesz, es ezen napok ismetlodnek eves bontasban, roppant otletesnek tartom, ugyanakkor feltem is tole. Feltem, hogy tulzoak lesznek, vagy nagyon hosszu lesz egy-egy ilyen szegmens, vagy epp rovid. Szamomra vegig olyan peremen tudott egyensulyozni ezekkel, amik meg nem voltak zavaroak.

1 hozzászólás
>!
gergelydori
Colleen Hoover: November 9

Már maga az alapkoncepció is nagyon felkeltette az érdeklődésem, nagyon kíváncsi lettem, egy napból mit is tud kihozni Hoover :D
Kicsit félve álltam neki, de meg kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon pozitívan csalódtam. Félelmem oka az volt, hogy hát na, én is olyan lány vagyok… aki imádja a spoilereket na jó, igazából utálja, de nem bír leállni velük :D De erről a sztoriról halvány lila fogalmam sem volt, hogy mégis mit takar, tehát most minden meglepi volt… és volt néhány durva azért benne… pl. Ben titkán úgy lesokkoltam, egyáltalán nem is számítottam ilyesmire.
Fallon és Ben is őrülten szimpatikus karakterek, és olyan jó párost alkottak, szinte sugárzott a kémia a lapokról igazából a képernyőről, mert ebook-ként olvastam, de nem baj :D. Bárcsak nekem is lehetne egy saját Benem, aki így tudna bátorítani, így tudna segíteni nekem is az önbizalomhiányomon… *sóhaj* Te jó ég, már most újra akarom olvasni, pedig csak két hete olvastam xD
És bár még nem olvastam az Ugly Love-ot, Miles és Tate cameo-ja nagyon tetszett :D Viszont az lenne a kérdésem, hogy Tate spoiler állapota spoiler az Ugly Love sztorijára?
Persze, így logikusabb lenne előbb az UL-t kiadni magyarul, de jajj, alig várom már, hogy jöjjön a N9 magyarul!
Aki addig is teheti, olvassa! <3

5 hozzászólás
>!
budvigszandi P
Colleen Hoover: November 9

Nem véletlen, hogy ennyire szeretik Colleen Hoover könyveit. Összetöri és megmelengeti a szívet, megnevettet, ha kell, és lenyűgöző stílusa van. Teljesen magába szippantott Fallon és Ben történetének minden eleme, egyszerűen elképesztő, amit az írónő megalkotott. Nagy kedvet kaptam a további könyveihez is.

2 hozzászólás
>!
Lorelei
Colleen Hoover: November 9

Aki ismer, annak nem titok, hogy Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm. Viszont a fülszöveget látva, eléggé félni kezdtem. Mindez csak fokozódott a könyv eleje után. Ugyanis a történet lényege, hogy a főszereplők megbeszélik, hogy az elkövetkezendő 5 évben mindig csak egyetlen napon találkoznak: november 9-én. Utálom az elvesztegetett időt és az Egy nap jellegű sztorikat. Már pedig nekem az egész arra hajazott. Bahh borzasztóan aggódni kezdtem. Azért csak belevágtam, mert november 9-e a szülinapom is. :D
Kicsit megnyugodtam, amikor éreztem, hogy az írónő hozza a megszokott stílusát. Vagyis szinte érezni lehet a szikrákat a szereplők között, annyira jól működik a kémia. Plusz a humor sem mellékes, végig a cukiság mennyországában éreztem magamat. Szóval, visszatérve a valóságba, úgy voltam vele: egy évben egyszer találkoznak, ahelyett, hogy innentől kezdve életük hátralévő napjait együtt töltenék?!?! Á, mit számít 365 napnyi várakozás emberek?! Nem nagy szám, ugyan… Igen jól sejted, belül zokogtam rendesen.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2016/04/colle…


Népszerű idézetek

>!
pveronika

You’ll never be able to find yourself if you’re lost in someone else.

>!
pveronika

I don’t want to be your first, Fallon. I want to be your last.

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
>!
pveronika

If she’s not careful, I might just fall in love with her.
Tonight.

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
>!
pveronika

Loving someone doesn’t just include that person,Ben. Loving someone means accepting all the things and people that person loves, too.

>!
_Eriii P

You can’t leave yet. I’m not finished falling in love with you.

>!
pveronika

I read a lot of romance, so I know when the timing is right. If we’re going to kiss, it has to be book-worthy.

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
>!
pveronika

She “loved me” in quotations
She kissed me in bold
I TRIED TO KEEP HER in all caps
She left with an ellipsis . . .
—BENTON JAMES KESSLER

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
>!
pveronika

It took four years for me to fall in love with him.
It only took four pages to stop.

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil
>!
Andismile

“Theodore,” Ben says, interrupting him. “You seem like a . . . nice guy.”
“Thanks,” Theodore says, smiling.
“Let me finish,” Ben says, holding up a finger in warning. “Because you’re about to hate me. I lied. I’m not writing a paper.” He points at Glenn. “This guy told me earlier today where to show up tonight so that I could find the girl I’m supposed to spend the rest of my life with. And I’m sorry, but that girl just so happens to be your date. And I’m in love with her. Like, really in love with her. Crippling, debilitating, paralyzing love. So please accept my sincerest apologies, because she’s coming home with me tonight.

>!
pveronika

I’m not sure if sex is supposed to make you feel like you’ve just lost a part of yourself to the person inside you, but that’s exactly what it felt like. It felt as if the second we joined together, a tiny piece of our souls got confused and a piece of his fell into me and a piece of mine fell into him. It was by far the single most intense moment I’ve ever shared with another person.

Kapcsolódó szócikkek: Fallon O’Neil

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Kim Holden: Bright Side (angol)
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Amy Harmon: The Song of David
Heidi McLaughlin: My Unexpected Forever
Brittainy C. Cherry: Art & Soul
K. A. Tucker: Burying Water