November ​9. 68 csillagozás

Colleen Hoover: November 9.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.

A Lánnyal.

Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.

Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?

Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.

Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.

Hagyd, hogy elvarázsoljon!

Eredeti megjelenés éve: 2015

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Benton James Kessler · Donovan O’Neil · Fallon O’Neil


Kedvencelte 10

Most olvassa 11

Várólistára tette 192

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Colleen Hoover: November 9.

Érzelmi hullámvasút. Ez a két szó teljes mértékben összegzi a könyvet számomra. Colleen-nál már adott az öt csillag, itt viszont voltak részek, amik annyira erős érzelmeket keltettek bennem, hogy már abban sem voltam biztos, a könyvnek boldog vége lesz.
Teljesen kikészített a történet.
Az eleje aranyos és vicces. Később már kezdesz igazán beleszeretni a szereplőkbe, még úgyis, hogy minden évben csak egy napot töltenek együtt. Természetesen akkor jön a mélyrepülés, amikor te épp szárnyalsz, hogy aztán végül összetörj… de brutálisan. Tényleg nem hittem, hogy mindezek után még van remény.
A csavar a könyvben nem lepett meg. Illetve annyiban, hogy tényleg beigazolódott a félelmem. Ez egy kicsit számomra rontotta az élményt, viszont a vége mindent helyretett.♡
Hihetetlen. Meseszépen hihetetlen. És ezt a legpozitívabb értetelmben mondom.
Elég sok érzelmes dolog történt, de Ben anyukájának a levele… Basszus! Ezt nem tudom megérteni, se elfogadni. Még most is sírok, ha belegondolok.

Fallon és Ben. Colleen. Nincsenek szavak. ♥️♥️♥️

>!
Enikő_Darai_Enii P
Colleen Hoover: November 9.

Kedves Colleen!
Tagadhatatlan, hogy Te írtad a kötetet, hiszen minden sajátosságodat tartalmazza. A humorod, a személyiséged egy darabját, a tehetségedet az érzelmek megmozgatásához.
Ben és Fallon kapcsolata minden november 9.-ével változott, pontosan úgy, mint az én érzéseim is.
Az elsőnél még nevettem.
A másodiknál fájt a szívem.
A harmadiknál darabokra tört.
A negyediknél még annál is jobban. Azt kérdeztem, hogy lehet valami ennyire elcseszett, miközben patakban folytak a könnyeim.
Az ötödiknél a lelkem utolsó ép morzsáját is összetiporta a történet.
A hatodiknál láttam a reménysugarat.
Az utolsónál már csak imádkozni mertem!
A végén úgy éreztem kész roncs vagyok és nem tagadom, hogy a mazoista részem élvezte, hogy ennyire tönkretett az alkotás. Annyira, hogy bátran merem kijelenteni: Az It Ends With Us mellett ez is egy utánozhatatlan, csodálatos mestermű volt a részedről Colleen.
Nem tudok mást tenni, csak köszönetet mondani az újabb felejthetetlen élményért! Tehát köszönöm Colleen! Köszönöm, hogy vagy nekünk és hogy ilyen történetekkel örvendeztetsz meg bennünket!

7 hozzászólás
>!
GytAnett P
Colleen Hoover: November 9.

Bevallom, a 4 és a 4,5 csillag között vacilláltam nagyon. Aztán azt hiszem, CoHo neve billentette feljebb.
Félreértés ne essék, az írónő írásmódja még mindig zseniális, játszik az ember érzelmeivel. Szerintem az ő történeteit nem lehet úgy olvasni, hogy valamilyen hatást, érzelmet ne váltson ki az olvasóból. Viszont itt jön be a szubjektivitás. Az alaptörténettel volt főként gondom. Nem bírtam azonosulni azzal, hogy meglátjuk egymást, együtt töltünk egy napot, szerelmesek leszünk (most már az instant szerelmeken fenn sem akadok, mert van, akinél tényleg így van), aztán minden évben egy bizonyos napon találkozunk. spoiler
Aztán meg csodálkoznak a félreértéseken… Úgy gondolom, hogy a döntéseik jogosak voltak, csak a kommunikáció hiánya…
Egy emberrel pár év alatt igen sok minden történhet, így volt ez a mi szereplőinkkel is. Nyomon lehetett követni, hogy mi is történt velük. Több, komolyabb téma is felmerült, és ezekről még mindig nagyon érzékletesen tud írni az írónő. Volt olyan rész, amikor bizony potyogtak a könyveim. spoiler
Maga a könyv gördülékenyen halad, gyorsan lehet olvasni, de azért nem volt tökéletes. A végével sem voltam teljesen megbékülve, de az már legyen az én gondom. spoiler

7 hozzászólás
>!
csfannie P
Colleen Hoover: November 9.

„Ez egy szívszorító és olvasmányos könyv a szerelem erejéről, a vágyakozásról és a megbocsátásról. Mint Colleen Hoover mindegyik története, ez is elgondolkodtatott, megrendített, és összefacsarta a szívem. Habár nem ez lett a legkiemelkedőbb műve a munkássága során, mégis képes olyan pluszt nyújtani, amit egy átlagos NA könyv nem tudna. Bátran ajánlom a romantikus könyvek kedvelőinek, és azoknak, akik hisznek abban, hogy a szerelem minden akadályt képes legyőzni.”

Bővebben…
https://fannislibrary.blogspot.com/2019/11/colleen-hoov…

>!
Virág_Blogger P
Colleen Hoover: November 9.

„Sosem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

Képzeljük el azt a varázsos várakozást, ahogy egy kisgyerek vár egész évben a szülinapjára vagy a karácsonyra: így siet az idő regényünkben minden évben, hogy aztán november kilencedikén megálljon pár órára egy Los Angeles-i vagy New Yorki étteremben. Közel négyszáz oldal alatt ez a különleges nap mozgat mindent, s míg a történet mindig visszatalál hozzá, olyan kérdések vetődnek föl, mint a traumafeldolgozás, az önbizalomhiány, vagy hogy meddig kell élnünk az életünk, míg képesek leszünk azt megosztani mással is, meddig kell elmennünk önmagunk megismerésében, míg elnyerhetjük a szerelem ajándékát…?

Áh, tudom, ez igazából gyomorforgatóan nyálasnak hangzik, és ami azt illeti, kiegészíteném azzal, hogy jócskán felszínesen is kivitelezett, de Fallon és Ben története számos hiányossága ellenére is ad valamit az olvasóknak; egészen pontosan kettő, látszólag ellentétes csatornán érkező hatást vált ki: komolyabb elgondolkodást, és egyben felhőtlen szórakozást. Így, harmóniában. És ezt értékelem, noha a november kilenc továbbra sem lesz a kedvenc napom – ahogy a kedvenc könyvem sem.

Teljes értékelésem a könyvről a blogomon olvasható: https://neverletmegobyviranna.blogspot.com/2019/11/coll…

>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog 
Colleen Hoover: November 9.

Bár Colleen Hoover újabban megjelent könyveit is jó volt olvasni, azért meg kell mondjam, nagyon kellett az a feeling, amit a November 9 adott. Tudjátok, az az igazi hamisítatlan hangulat, ami CoHo sajátja, ami miatt annak idején a Hopeless-ben beleszerettem az írónő könyveibe.

Bővebben a blogturnén:
▶️ http://sorok-kozott.hu/2019/11/konyvkritika-colleen-hoo…

>!
vgabi P
Colleen Hoover: November 9.

Sajnálom, hogy egyből megjelenés után így bele fogok rondítani az átlagértékelésbe, de megkockáztatom, hogy eddig ez a Hoover könyv tetszett a legkevésbé. (Vagy talán az Ez a lány, mert annak még értelmét sem láttam.)

Az első fele számomra végtelenül unalmas volt – szinte egyáltalán nem kötött le, elgondolkodtam többször is azon, hogy félbehagyom, de ha már egyszer megvettem, na meg nem is egy hosszú regény…
Utána pedig egyre több dráma következett, ami legalább annyiban segített – legalábbis néha –, hogy kicsit gyorsabban pörögtek az oldalak. Viszont a spoiler… Jaj, ne. Egyrészt mégis miért tettük ezt, másrészt úgy megcsapott a deja vu, de még nem jöttem rá, mire emlékeztetett. Azt hiszem, itt indult el véglegesen a lejtőn az élmény számomra, addig stagnált a 2,5*-nál.

Tehát a történet enyhén szólva nem tetszett.
Maradtak a szereplők, akik javíthattak volna legalább az élményen, de ez sem jött össze. Nagyrészt egyáltalán nem voltak szimpatikusak, a reakcióik, következtetéseik sem mindig jöttek át.

De biztos nem fogom sokáig rondítani az átlagot, amint elolvassák azok, akik tényleg szeretik az írónő történeteit. :) Nekem ez most talán a legnagyobb nem volt vele kapcsolatban.

És ha ahhoz szerettél volna támpontot kapni, hogy elolvasd-e a regényt, természetesen abszolút ne hallgass rám. :) Bele-belekapok időnként, de nem az én kategóriám az NA.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734933 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
3 hozzászólás
>!
Mimibookworld P
Colleen Hoover: November 9.

Eldöntöttem, hogy ezt a könyvet elolvasom egy nap alatt, ha jó.
El is olvastam, mert jó volt. Igazán jó volt.

5 és fél óra alatt végeztem vele és meg kell mondjam a szívem szakadt bele.

Colleen Hoover az egyetlen aki a romantikus kategóriában 3 olyan könyvet is tudott alkotni, ami nem csak iszonyatosan elgondolkodtatott, hanem elérte, hogy bizonyos dolgokat teljesen átértékeljek.

Azt hiszem most jöttem rá igazán, hogy az a titok amiért igazán szeretem a könyveit, hogy egyik sem a sablonos romantika, mindegyik fájdalmas igazán a lelkedig hatoló történet, ami annyira eredeti és annyira valóságos, hogy képtelen vagy letenni.

Elképesztően romantikus volt, mindkét főszereplőt imádtam, vicces volt amikor viccesnek kellett lennie, és fájdalmas volt amikor annak kellett lennie.

Ami még jobban tetszett, hogy a fejezetek Fallon és Ben szemszögére lettek osztva így mindkettőjük gondolataiban benne lehettünk.

Ami pedig egyszerűen tökéletessé tette ezt a könyvet, hogy végén Ben könyvébe is beleolvashattunk és összeállhatott az a fordulat amelyet én még a legmélyebb gondolataimban sem sejtettem.
Féltem amikor neki álltam ennek a könyvnek, attól féltem, hogy annyira tisztelem a munkásságát és annyira szeretem, hogy talán túlságosan is kritikus leszek és csalódni fogok. Nem akartam csalódni, és most iszonyatosan örülök, hogy nem, hogy nem csalódtam, hanem új kedvencet avattam. Egy olyan könyv amit képes lennék újra és újra elolvasni.

További vélemény: www.mimibookworld.com

>!
Fire_bird
Colleen Hoover: November 9.

„– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.”

Lelkileg teljesen kifacsart. De mit is vártam Colleen Hoovertől?!
A történet egyedi, a cselekmény fordulatos, a tetőpont ütős, – és számomra váratlan, – a befejezés szívszaggató. Mindkét főszereplő telitalálat, és a mellékszereplők is szerethetőek.
Nem is tudom szavakba foglalni mit is érzek, azt hiszem elvarázsolt és az biztos, hogy nagy hatással volt rám ez a CoHo könyv is. Élvezet volt olvasni, mert egyszerre volt szórakoztató és megható. Egy újabb kedvenc Colleen Hoover könyv. ♡


Népszerű idézetek

>!
Flora_The_Sweaterist P

Úgy tartja a mondás, hogy soha ne ítélj meg egy könyvet a borítója alapján, viszont mi van akkor, ha valahogy sikerült beleolvasnod a könyvbe, mielőtt láttad volna a borítót? És mi van, ha nagyon tetszik, amit olvastál? Persze, amikor a könyv közelébe kerülsz, és először fogod látni a borítóját, akkor reméled, hogy olyan lesz, amilyet vonzónak találsz. Mert ki akar egy olyan bámulatosan jól megírt könyvet a polcára, ha egy szar borítót kell bámulnia?

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler
>!
csfannie P

Rá kell vennem magam, hogy megteremtsem az életemet, mielőtt felemészt az az élet, amit nem élek.

95. oldal

>!
csfannie P

Aki kitalálta, hogy az igazság fáj, kifejezetten optimista volt. Az igazság egy szörnyű kínt okozó szarság.

>!
csfannie P

„Sohasem fogod tudni megtalálni önmagad, ha elveszel valaki másban.”

>!
Flora_The_Sweaterist P

A hibáim keltenek reggelente, és azok tartanak ébren minden éjjel.

>!
csfannie P

A szerelemnek két ember közt kell maradnia, és ha nem így van, én inkább félreállok, mint hogy részt vegyek a versenyben.

>!
csfannie P

Köré fonnám a karjaimat, hogy lábujjhegyre állva a fülébe suttogjam: Miért nem mondtad, hogy a talaj, amin megtanítottál állni, futóhomokból van?

>!
csfannie P

Egész életemben arra készültem, hogy írjak valamit, aminek a fontossága felér ezzel a levéllel. Most először viszont úgy érzem, nincs elég betű az ábécében ahhoz, hogy megfelelően kifejezzem, amit mondani szeretnék neked.

>!
GytAnett P

– Szeretni valakit nem csak magára az illetőre vonatkozik, Ben. Szeretni valakit azt jelenti, hogy elfogadjuk az összes embert és dolgot is, akit és amit az illető szeret.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benton James Kessler · Fallon O’Neil · szerelem
>!
csfannie P

Megkönnyebbülök attól, hogy ő… hogy egyáltalán létezik. És amiért annyira szerencsések vagyunk, hogy ugyanabban az időben, a világnak ugyanazon a pontján, ugyanabban az államban létezünk.


Hasonló könyvek címkék alapján

Emma Chase: Felséged szolgálatában
Kelly Oram: Cinder és Ella
Kendall Ryan: Szeress és hazudj
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest