Maybe ​Someday – Egy nap talán (Egy nap talán 1.) 2416 csillagozás

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

„Egy ​mindent elsöprő szerelem csodás, mégis valószerű rajza. Csupa érzelem, csupa bonyodalom.” – Tracey Garvis Graves, New York Times bestsellerszerző

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633999387 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789633999400 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
392 oldal · ISBN: 9789633999417 · Fordította: Barthó Eszter

3 további kiadás


Enciklopédia 53

Szereplők népszerűség szerint

Ridge Lawson · Sydney Blake · Warren Russell · Maggie Carson · Bridgette Cox · Brennan Lawson · Hunter


Kedvencelte 711

Most olvassa 70

Várólistára tette 534

Kívánságlistára tette 709

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Az Egy nap talán számomra a nagybetűs könyv.
Valahol az első fejezetek után észrevétlenül belopta magát a szívembe és a bőröm alá férkőzött. Nem túlzok. Észre sem vettem és annyira megszerettem az összes szereplőt, hogy akármi történt velük heves szívdobogásra lettem figyelmes. Bizony, az én szívem dübörgött és szorult össze értük minden egyes alkalommal. Csodás karakterek. Az éjszaka közepén mosolyogtam, olykor zokogtam mert annyira átéltem a szerelmüket és a vívódásukat. Megérintett.
A zenékre nincsenek szavak. Minden egyes felmerülő dal után felcsaptam a fülesemet és meghallgattam. Átéreztem és a dal ritmusára, lehunyt szemmel ringatóztam. Figyeltem a szöveget és megpróbáltam felidézni a szereplők minden mozdulatát és rezdülését, és elképzelni miként is zajlik a jelenet a könyvben. Leírhatatlan élmény volt mert úgy éreztem valóságossá válik minden, olyan elevennek tűnt :)
Ridge-ről annyi mindent írhatnék de ahhoz, hogy megértsétek mennyire szerethető, el kell olvasnotok :) Mert jelen esetben a dicsáradat nem lenne elég hihető mert őt tényleg meg kell ismerni. A gondolkozását, a hatalmas szívét és a lelkét. Sydney is annyira rokonszenves, önzetlen és kedves! Imádom őket.
Akárhogyan is. Kérlek olvassátok el, ha tehetitek. Colleen Hoover hihetetlen mély érzelmeket tud átadni és mély szerelmeket papírra vetni, ami egyszerre megható és fájdalmas de gyönyörű. Sírtam, nevettem és mélyen a szívembe zártam Sydney-t, Ridge-t és mindenki mást ♥

23 hozzászólás
FairyDust P>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Szia, szív! Hallasz? Te és én mostantól hivatalosan is harcban állunk.
Régóta rágom már a fületeket azzal hogy CoHo egy csodálatos irónő, de az a helyzet, hogy ezt újra és újra bebizonyítja.
Hétköznapi szereplőket elevenít meg, és ettől lesz az egész ilyen fantasztikus. A szereplők ismerősek lehetnek a saját életedből, vagy az utcádból, a munkahelyedről. Colleen nem egyszerű romantikus könyveket ir, amit megforgat cukormázban és úgy tálalja az olvasónak… korántsem. Ő egyszerre szívmelengető, szenvedélyes, fájdalmas és gyönyörű.
Sydney és Ridge kapcsolata nehéz. Van egy közös pontjuk, ami nem más mint a zene iránti szeretet és elköteleződés. Megvan a láng, ott van a szikra…de valami mégis éket ver közéjük, és a lehetetlen helyzetet szül. Hogy ez a szituáció megállítja-e az érzelmek tengerét? Nem árulhatom el, ezt majd te felfedezed.
Ridge nem egy átlagos jóképű srác, vannak visszatartó hiányosságai de őt ez mégsem érdekli, és az álmainak él.
Syd számomra egy tökéletes női karakter. Aranyos, kedves, vicces, de adott helyzetben mégis komoly.
A mellékszereplők közül Maggie helyzete volt a legszomorúbb, talán érte fáj legjobban a szívem.
És végül de nem utolsó sorban a könyvhöz mellékelt zenék csodálatosak, ha hallgatod olvasás közben olyan lesz az élmény mintha te is szereplő lennél a történetben.
Részletesebben nem lehet bemutatni a könyvet, mert ezt nem olvasni kell csupán hanem átérezni és átélni.
Egy nap talán…

Spoiler mentes, teljes értékelés: https://missreaders.com/books/details/24

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Ez a történet annyira szívmelengető.
Ha Colleen alkot, akkor mindig valami csodálatosat, de ez a könyve… A Maybe Someday számomra eddig a legkülönlegesebb. a Szívcsapással együtt Leginkább a zene és Ridge miatt mondanám ennyire kiemelkedőnek a történetet, de hazudnék ha Sydney szintén nem tett volna rám akkora benyomást, mint az előző kettő. Olyan jól kezeli az egész helyzetet, amibe belecsöppent. Ő és Ridge mindig képesek őszintén beszelégteni, hol szavakkal, hol a zenén keresztül. ♡ És habár mindkettő nagyszerű, mégis amikor az utóbbit választják, az csodálatos. Mindig teljesen elérzékenyülök, ha meghallom az egyik dalukat.
A fordító is szerintem nagyszerű munkát végzett. Kicsit féltem, hogy milyenek lesznek a dalok magyarul, de nem kellett volna. Nagyszerűek lettek. Viszont angolul az igazi ;) Maggie most is nagyon szerethető volt. Meg is sajnáltam, pedig valahol neki is jobb így. Elvégre ő tudja mi kell neki, hogyan akarja élni az életét.
Warren és Bridgette – örülök, hogy nekik is kijutott egy külön kis novella, mert amit majd ott lerendeznek… :D
Lényeg a lényeg, olvassátok. Ha pedig már olvastátok, duplázzatok, triplázzatok.
Nálam hatalmas kedvenc!♡

14 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Egy nap talán….megértem, hogy miért nem olvastam előbb az írónő könyveit (mikor majdnem az összes kötete, a polcomon hever)!

Mikor elolvastam a fülszöveget, gondoltam egy átlagos fiatalokról fog szólni, tragédia mindenhol blabla….

Az első sortól éreztem befog szippantani, a cselekménye életszerű érzést váltott ki. Adott egy csodálatos főhős, aki minden tekintetben „különleges”. Eddigi könyvmoly pályafutásom során nem olvastam még ilyen típusú fiúról. Csodás lelkivilággal és hihetetlen zenei érzékkel megáldott.
Hősnőnk pedig nagyon jó fej, imádtam, hogy nem hagyta magát. Mégis tele volt érzelmekkel, és igenis engedte, hogy a felszínre kerüljön a valóság.
Szeretem a karakán , őszinte embereket.

Egy személy sorsa darabokra tépte a szívemet, de megértettem, hogy mit miért tett. :(
A mellékszereplők cukik voltak, meg sem kell említenem a legjobb barátot, akinek a csínyei hatalmas mosolyt csaltak az arcomra.

Nem gondoltam volna, hogy így fogom szeretni és azt sem, hogy hiányozni fognak.

spoiler

Természetesen hatalmas kedvenc és ajánlom! :)

7 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Nekem ez a könyv az 'egy nap talán'-t jelenti.
Egy nap talán mindenki megtalálja a lelki társát.
Egy nap talán mindenki megtalálja azt, aki megtudja törni hosszú évek csendjét.
Egy nap talán…létezhet ilyen szerelem.
Most… létezik ilyen szerelem ♥♥♥

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

„És ha most nem lehetsz velem,
én itt várok rád türelmesen.
Amíg eljössz,
elviszel egy éjszakán.
Egy nap talán.
Egy nap talán.”

Ezt a könyvet nem lehet egy tetszett, elmegy -gyel elintézni… Ez annál sokkal többet érdemel. Nem az a fajta, amit az ember levesz a polcról, elolvassa pár nap alatt, majd visszateszi. Nem, ezt még napokig szeretgeti és magával hordozza, csak azért, hogy fel tudja ütni bármikor. Ez az a könyv, aminek az olvasása közben zenét kellett hallgatnom, noha sosem szoktam. Ez az a könyv, ami kizökkentett egy unatkozó álláspontból, s nem hagyott pihenni. Ez az a könyv, amiből az olvasó csak többet akar, és ahogy végez vele, azonnal újra akarja kezdeni.
(…)
Ezt a könyvet mindenkinek ajánlani fogom. Ha egy kicsit is romantikus alkat vagy, akkor kötelező elolvasnod. Ha szeretsz nevetni egy történeten, azonnal vedd kézbe. Ha egy szívszorító történetre vágysz, megtaláltad, amit kerestél! A Maybe Someday több, mint egy egyszerű könyv. Egy tapasztalat. Egy életérzés. Egy igaz szerelem meséje.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/05/colleen-hoover-ma…

10 hozzászólás
vikcs>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

„Hiszem, hogy az életben találkozunk néha olyanokkal, akiknek a lelke teljesen kompatibilis a miénkkel. Egyesek lelki társaknak nevezik őket, míg mások igaz szerelemnek.”

Ez nem csak egy könyv, nem csak egy történet, ez egy életérzés. Colleen Hoover olyat alkotott ami egyszerre éltet és darabokra szaggat, megmelengeti és közben össze is töri a szíved. Mostantól ez a legkedvesebb, legimádottabb könyvem, amit legszívesebben az egekig magasztalnék. Az írónő nagyon jól bánik a szavakkal, az érzelmekkel, olyasmit ad az olvasóknak, ami nem mindennapi, ami kicsit mindenkinek a része lesz.

Ha egy igazán remek történetet szeretnél olvasni, ezt vedd a kezedbe. Úgy állj neki, hogy nem fogod bírni letenni. Én is elhittem, és az lett belőle, hogy egy délután alatt kiolvastam, mert egyszerűen annyira magához láncol, annyira beleéled magad, hogy fáj kiszakadni. A zene üvölt a füledben de a szíved egyre jobban szétreped. Sírsz Sydney-ért, sírsz Ridge-ért, sírsz Maggie-ért, sírsz a szerelemért és sírsz, mert átérzed az egészet, az elejétől a végéig.

Imádom. Gyönyörű. Csodálatos. Szívbemarkoló. Lenyűgöző.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/colleen-hoove…

27 hozzászólás
nicosia P>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Az eleje nagyon tetszett. Azt hittem ez a Colleen Hoover könyv majd áttöri a gátat és megszeretem, de nem ez történt.
A szereplők nagyon szimpatikusak, mégis a történet felén már azon gondolkodtam hogy vajon mazochizmus vagy szadizmus kell ahhoz hogy ezt műveljék egymással és magukkal? Vagy mindkettő? Gyakorlatilag bármikor változtathattak volna az eseményeken, ehelyett azonban drámáztak. Bár mindketten (mindannyian inkább) felnőttnek tűntek, szép kerek mondatokkal és mély érzésekkel, a viselkedésük mégis gyerekes volt. Nekem idegesítő is. Túl sok mártírkodás, túl kevés valódi döntés. Újfent nem nyert meg magának. Nyilván ez nem akkora probléma, de azt hiszem mostmár abba kellene hagynom a próbálkozást.

Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Számomra ez nagyon új volt.

Ahogy többen is írták, a Verity című könyv eltérő az írónő más könyveitől. Tényleg merőben eltért a stílus, de megaradt az, hogy az írásával a gyomrodat szorogatja! Végig örlödtem a szereplőkkel, mindenikkel, mégis leginkabb azzal, akinek a szemszögét láthattuk.

A történet közepén rajöttem, hogy annyi mindent tudok, mégis semmit. Hol vagyok én attól, hogy jelnyelven tudjak kommunikálni, el is határoztam, hogy a lehető legtöbbet kell megtanuljak ebből is!

De ez most nem is rólam, hanem a könyvről kellene, hogy szóljon, de úgy hozzám nőtt, bennem él..
Nincs kifogásolni valóm a történetben, ezért is kapja a maximum pontot, bár adnék én többet is ha lehetne.
Viszont nagyon sok az előírás a könyvben, ami nem volt zavaró spoiler.

Tünde1>!
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Kedvencem lett.Nagyon megható,érzelmes,nekem való.Ilyen könyveket keresek.:))

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

Hiszem, hogy az életben találkozunk néha olyanokkal, akiknek a lelke teljesen kompatibilis a miénkkel. Egyesek lelki társnak nevezik őket, míg mások igaz szerelemnek.

250. oldal

Kapcsolódó szócikkek: lelki társ · Ridge Lawson · szerelem
SzAngelika>!

A vágyat könnyen le lehet küzdeni, főleg, ha csak testi vonzalmon alapul. A szív ellen harcba szállni már sokkal nehezebb feladat.

189. oldal, 12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake · szív · vágy · vonzalom
MFKata>!

Szia, szív! Hallasz? Te és én mostantól hivatalosan is harcban állunk.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake
vikcs>!

És ha most nem lehetsz velem,
én itt várok rád türelmesen.
Amíg eljössz,
eljössz egy éjszakán.
Egy nap talán.
Egy nap talán.

178. oldal

2 hozzászólás
GytAnett>!

Tartok tőle, hogy az érzelem az egyetlen dolog az életben, ami felett semmiféle hatalmunk nincs.

227. oldal, 14. fejezet, Ridge

Kapcsolódó szócikkek: érzelem · hatalom · Ridge Lawson
MFKata>!

– A mai nap nagyon gáz volt, Syd. Nagyon, nagyon, nagyon gáz. De néha szükségünk van egy-egy ilyen napra, hogy értékelni tudjuk a jókat.

300. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake · Warren Russell
1 hozzászólás
MFKata>!

Senki sem ura a szívének. Csak a tetteinket irányíthatjuk […]

292. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake
vikcs>!

– Tudod, egyesek szerint az emberek részegen sokkal őszintébbek, mint józanon.

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bridgette Cox · őszinteség
4 hozzászólás
anikho>!

Hátat fordítok neki és elindulok a nappali felé mielőtt még meglátná mit művel velem. Nem tudom miért akarom megjátszani magam előtte de valahogy mindenki ezt csinálja. Eltitkoljuk az érzéseinket azok elől, akiknek a leginkább meg kellene mutatnunk. Úgy rejtegetjük őket, mintha bármi szégyellnivaló lenne a természetes reakciónkban.

326. oldal

Kapcsolódó szócikkek: érzések · Sydney Blake
Pandalány P>!

Csakhogy helyesen gondolkodni és helyesen cselekedni két különböző dolog.

321. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ridge Lawson

A sorozat következő kötete

Egy nap talán sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six
Kim Holden: Bright Side
L. J. Shen: Ruckus – Bajkeverő
L. J. Shen: Vagány
J. A. Redmerski: A soha határa
Vi Keeland: Érzéki játék
Vi Keeland: Csak szex
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Vi Keeland: Nagy játékos
Tess Wakefield: Bíbor szívek