Maybe ​Now – Talán most (Egy nap talán 2.) 445 csillagozás

Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Mi a fontosabb: a barátság, a hűség vagy a szerelem?

Colleen Hoover és Griffin Peterson együtt visszarepítik az Egy nap talán rajongóit Ridge Lawson és Sydney Blake zenés világába.

Maggie is ott lesz.

És Warren és Bridgette.

A regény a New York Times bestseller Egy nap talán folytatása.

Tedd teljessé az élményt!

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
366 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635618262 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
366 oldal · ISBN: 9789635618279 · Fordította: Barthó Eszter
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
366 oldal · ISBN: 9789635618286 · Fordította: Barthó Eszter

1 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Ridge Lawson · Sydney Blake · Warren Russell · Maggie Carson · Bridgette Cox · Dr. Jacob Griffin (Jake)


Kedvencelte 45

Most olvassa 32

Várólistára tette 211

Kívánságlistára tette 276

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Mulán>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Még mindig vezető pozíciót tölt be nálam Collen, de minél több könyvét olvasom annál biztosabb vagyok benne hogy nem mindig tudja tartani azt a szintet amit a velünk véget ér című könyvében megszoktam. Az első része ennek a könyvnek kicsit jobban tetszett bár így belegondolva lehet most mást mondanék ha újra olvasnám, ez a rész nos…
Kicsit már untam ezt a csöpögős mézes mázas nyáladzást amit Sydney és Ridge csinált, csöpögött a nyál „csoda hogy nem fulladtam bele olvasás közben”. Warren és Bridgette túlságosan is gyerekesek voltak számomra komolytalanok akik azt se tudták mit akarnak egymástól, Maggie viszont.. Na ő más. Tetszett is meg nem is, nyilván az összes könyvben ha a főszereplő haldoklik van benne önsajnálat ez itt sem maradt ki viszont nem volt belőle sok épp annyi hogy még átlehetett érezni hogy mi van vele, inkább bátor és célra törő volt, tényleg olyan szereplő volt akire „ fellehet nézni”.
Összességében szerintem nem volt annyira fontos ez a második rész mert az első rész egyedül is megállta a helyét, egy erős négy csillag mert nem volt ez annyira rossz csak ez a sok nyál ne lett volna benne.

Pati28 P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

”Ez a varázslat: figyelni, ahogy hallja a zene nélküli, még meg sem született dalt.”

Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy érkezik az Egy nap talán folytatása, hiszen CoHo-tól ez az egyik kedvenc könyvem. Bár Sidney és Ridge rögös úton találtak egymáshoz, mégis a zene iránti szenvedélyük segítségével fedezték fel a másikban a hiányzó felüket. Habár hajtott a kíváncsiság, hogy a Talán most milyen plusszot tud még hozzátenni a történetükhöz, azt kell mondjam, nem csalódtam. Szükség volt még erre a kötetre, hogy szereplőink lezárhassák a múltat, hogy a régi sérelmeket félretéve megalapozzák a barátság alapkövét.

Úgy érzem, most leginkább Maggie volt a kulcsszereplő: a félelmei, a spoiler és a Ridge nélküli élete, melybe egy jóképű, adrenalinfüggő fickó toppan be.
Warren és Bridgette továbbra is hozza a szokásos formáját: gyerekesek, mindenen veszekednek, de pont ezért kedvelem őket. Sidney és Ridge pedig csak önmagukat adják. Jobbnál jobb dalok születnek, átadva magukat a szerelem érzésének.

Humoros, lendületes, de legfőképp szerethető. Imádtam.♥

link

dontforgettosmileandread P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

A Maybe Somedayt én már anno (’18) is elég kereknek éreztem, Sydney és Ridge története különös helyet foglal el a szívembe. Az újraolvasás során talán még jobban elmélyült bennem ez a könyv. Kivételesen egyedi. A hét során annyit áradoztam róla, aki már sokadjára hallotta, már csak mosolygott a lelkesedésemen.
Mondanom sem kell, hogy az Egy nap talán könyv nagy rajongójaként elég magasan volt a léc a Talán most számára. Azt hittem, ez a történet ennél már nem lehet jobb és, hogy mindent tudok és ismerek. NEM! CoHo -nál nincs olyan, hogy mindent tudsz… Van valamilyen egészen kivételes érzéke, ami csak nagyon keveseknek adatik meg. Nagyszerű történet volt ez is és tényleg, kellett egy ilyen befejezés. Minden szereplőnek.
Az van, hogy én most még jobban szeretem ezeket a szereplőket, s most még többet szeretnék kapni belőlük. Ambivalens, de ez egyszerre volt pont elég , s mégis most meg kevés…

A kedvenc könyveim listának az élén betonbiztosan áll, nagyon – nagyon ajánlom, mindenkinek!

Bővebben: https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2019/08/c…

(Szerintem nem meglepő, hogy a két rész közti 1,5 kisregény részt, a Maybe Not-ot nagyon várom, remélem kiadják itthon is…)

4 hozzászólás
pveronika>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Colleen Hoover az egyik kedvenc szerzőm, így nem véletlen, hogy a Maybe Someday is igazán előkelő helyen csücsül nálam a kedvencek polcán. Bár úgy gondolom, hogy a történet önmagában is kerek egész volt, azért mégis nagyon jó volt ismét visszacsöppeni egy picit a szereplők életébe.

A Maybe Now ott veszi fel a fonalat, ahol a Maybe Someday abbamaradt, a Ridge szerelmi vallomását követő reggelen, illetve a korábban már publikált Maggie epilógusánál, ami során a lány egy ejtőernyős ugrásra vállalkozik. Innentől Sidney, Ridge, Maggie és Jake szemszögén keresztül olvashatjuk, hogy mi történik a szereplőkkel. Ahogy említettem, Sidney és Ridge történetét eddig is lezártnak éreztem, de nagyon örültem, hogy ez alkalommal Maggie is kapott egy boldog befejezést, hiszen bár nem neki drukkoltam az előző kötetben, őt is nagyon kedveltem és sajnáltam. Warren és Bridgette szintén nagy szerepet kap a kötetben, aminek szintén örültem, hiszen a Maybe Not című novella során ők is nagyon a szívemhez nőttek. A befejezés számomra egy picit már túl sok volt, de ennek ellenére is nagyon élveztem az egész könyvet.

Első alkalommal akárcsak a szerző Too Late című regényét, ezt a történetet is fejezetről fejezetre olvastam a Wattpadon. Alig vártam, hogy az írónő mikor teszi fel a következő részeket, és hihetetlenül izgatott voltam, ahányszor ismét találkozhattam a szereplőkkel. Furcsa, de talán pont ez az izgalom és várakozás hiányzott most, mert másodjára már nem ütött olyan nagyot nálam ez a kötet, holott a Maybe Somedayt háromszor is olvastam, persze ennek ellenére tényleg szerettem.

Imádtam a könyvben Griffin Peterson dalait. Nagyon sajnálom, hogy már jó ideje valamiért eltűnt a közösségi felületeiről és két éve a weboldalát is megszüntette, mert nagyon tehetséges zenésznek tartom.

Összességében mindenképpen ajánlom ezt a sorozatot. Számomra hatalmas kedvenc lett!

http://veronikasreaderfeeder.com/colleen-hoover-maybe-n…

1 hozzászólás
Dóra_Viki P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Ez a kötet tökéletes lezárása volt ennek a sorozatnak. Jó volt követni a szereplők életét, jobban megismerni Maggiet. Az első részben volt egy kis hiányérzetem, de a történet ott folytatódik, ahol az első véget ér. Jó volt látni, hogy Maggie elkezd végre „élni” és ehhez társat is talál, Jake személyében.
Szerintem Sidney jelleme rengeteget változott az első részhez képest, sokkal bölcsebb, megértőbb lett. Ezzel szimpatikusabbá vált. Ridge még mindig imádnivaló, Warren és Bridgette meg olyanok amilyenek. Minden egyes megmozdulásuk megnevettetett.
És ami még szimpatikus volt, hogy a szereplőknek sikerült lezárni a múltat, és ezáltal egy nagyon szoros barátság is kialakult köztük. És ezekből a fura lakótársakból, igazi barátokká váltak.

Nixii P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Keserű érzések keringenek bennem, mert nem ezt vártam. Talán enyhén csalódott is vagyok, mert véleményem szerint ez a kötet túlságosan is erőltetett volt. Az Egy nap talán az egyik kedvenc könyvem CoHo-tól, évek óta rajongok érte, Sydney és Ridge párosát pedig a szívemben őrzöm. A könyv lezárásra került, megvolt a boldog vég és én örömmel csuktam be, sosem vágytam még egy részre. De őszinte leszek, izgatott lettem, mikor bejelentették, hogy megkapjuk a folytatást. Természetesen megvettem, amint lehetőségem nyílt rá, hiszen kíváncsi voltam. Amikor rájöttem, hogy a könyvben központi szerepet tölt be Maggie, elszomorodtam. Az előző részben sem tudtam megkedvelni, itt pedig számomra teljesen semleges karakter lett, aki teljesen hidegen hagy. Untam az ő részeit, a kapcsolatát Jake-kel pedig nem is értettem, most tényleg muszáj volt ez? Sokkal hitelesebb lett volna, ha a kalandozásait követhetjük végig, az útkeresését, ehelyett öt perc alatt elsöprő szerelembe esett. Maggie fejezetei két részből álltak: az egyikben áradozott Jake milyen tökéletes, majd kikosarazta a pasit, aztán sírt, mennyire hiányzik. Majd két bekezdéssel arrébb azt magyarázta, hogy valójában nem is volt szerelem közte és Ridge között. Számomra olyan érzetet keltett, mintha CoHo magyarázkodna, mintha most indokokkal kellene alátámasztania az előző könyvét, holott szerintem tökéletes lezárást kapott. Megkaptuk a válaszokat, a miérteket és pont.

A másik szívfájdalmam Sydney és Ridge volt. Félreértés ne essék, továbbra is nagyon szeretem őket, külön-külön és együtt is, de amit itt műveltek az nálam teljesen kiakasztotta a túlzóan nyálas mérőt. Én értem, hogy nagy a szerelem, hatalmas a boldogság, de esküszöm a szemem forgattam, mikor egy oldalon belül kb. húszadszorra mondták el mennyire szeretik egymást és blablabla. Szeretem a romantikát, de az ilyen nekem már sok. Nyálasan sok. Erőltetetten sok.

A könyv nem tartogatott túl sok izgalmat, érezhető volt, hogy CoHo Maggie miatt írta meg ezt a könyvet, az ő részeit akarta befejezni, de valószínűleg érezte, hogy Syd és Ridge nélkül, Maggie képtelen lenne kitölteni egy egész kötetet, így beleszőtte a történetbe őket is. Illetve kaphattunk még betekintést Warren és Bridgette kapcsolatába is, ami számomra megint egy felesleges kanyar volt, mert bár viccesnek tartottam őket, de sosem voltam kíváncsi az ő történetükre.

A vége pedig hűha. Ha az utolsó részek nem lennének, akkor a fentebb leírtak ellenére is megadnám neki a 4,5 csillagot, de miután elolvastam, már nem tudok jószívű lenni…spoiler Összegezve: ez egy feleslegesen megírt folytatást, hagyni kellett volna az első kötetet úgy ahogy van. Engem már azzal is boldoggá tett.

Milli88 P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Jó volt újra találkozni a régen megkedvelt szereplőkkel. Ismét szép történetet olvashattam CoHo tollából.
A szereplőket már a korábbi részben megkedveltem, viszont most Maggie eléggé idegesített. Annyira felelőtlen és nemtörődöm volt, hogy legszívesebben a könyv elején megráztam volna. Oké, mindenki érti, hogy ő beteg. De ettől függetlenül még nem kellene a segítséget semmibe venni és szándékosan kics*szni mindenkivel. Nagyon kiborító volt az a viselkedés.
Sydney és Ridge most is szupercuki volt együtt.
Jól lehetett haladni a történettel, tetszett az események egymásutánja. Külön öröm volt, hogy ugyan egy szálon fut a történet, de több szemszögből olvashattam, így mindenki gondolatait sikerült megismerni.
A vége meseszép lett. :)

Mariann_ P>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Hát, ezzel a könyvvel úgy jártam, hogy elkezdtem olvasni, és egyáltalán nem igazodtam ki kivel van, zavaró volt az egész.
Aztán gondoltam, úgyis vállaltam újra olvasást, akkor elolvasom az előzményt.
Így már képbe kerültem.
A célközönség nem én vagyok, nem igazán tudok lelkesedni egy zenészért sem.
De megnyugtató, hogy az előző részben mellőzött lány a betegsége mellett megtapasztalja a mindenkinek járó boldogságot egy nagyszerű ember oldalán.

bodor_regina>!
Colleen Hoover: Maybe Now – Talán most

Úgy éreztem magam, mintha egy fantasyt olvasnék. Ilyen hihetetlenül kedves, megértő, elfogadó emberek 100%, hogy nem léteznek. És senki sem reagált volna így körülbelül egyik helyzetben sem, mint ahogy a könyvben történt. Ez már komolyan mondom idegesítő volt. Emellett pedig 3 pár szemszögéből is végignéztem a töménytelen boldogságot és nyáladzást, komolyan rosszul voltam. Szóval aki szeretne egy kis mesét olvasni, sok sok cukormázzal annak ajánlom, de egyébként nem. Nagyon sajnálom, ezt a sorozatot. Egyáltalán nem illik bele a rubinpöttyös kategóriába szerintem. :(
Ezen felül nagyon gyorsan lehetett haladni vele és érdekes dolgok is voltak benne, mint pl siketség továbbra is, de ezt a szerelmi 3 szöges témát kiegészítve az elfogadó barátkozással nem veszi be a gyomrom. :s

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

krisztin1>!

Ha a megfelelő emberek vesznek körül, tényleg nem sok kell a boldogsághoz. A lényeg, hogy szeressenek.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · Sydney Blake
Könyvmolyképző KU>!

– Hallgass rám, Sydney! – mondja Bridgette. – Némelyik pasi mázsás puttonnyal érkezik, mondjuk öt kölyökkel három különböző anyától. Ridge és Warren puttonya csak egy exbarátnő, akivel néha pizsamapartiznak egyet. Hadd játszanak a Barbie babájukkal! Mi itt maradunk, berúgunk és pizzát rendelünk Warren kártyájával. Ridge tésztája amúgy is szar volt.

agi452>!

Jó dolog szenvedéllyel csinálni valamit, de még annál is jobb, ha az, akit szenvedélyesen szeretsz, éppolyan szenvedélyt táplál ugyanaz iránt.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake · szenvedély
Clara_Wolf>!

Néha két ember olyan mély, intenzív pillanatot oszt meg egymással, amit egy egyszerű, hangosan kimondott „szeretlek” csak lealacsonyítana.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake · szerelem · szeretet
kittenn>!

Nem szabad mindent a lehetséges vég függvényében megítélni. Sokkal fontosabb az út, ami a véghez vezet.

265. oldal, 23. fejezet

Nixii P>!

Amikor minden változik,
te vagy az örök igazság.

61. oldal; 4. fejezet (Sydney)

Könyvmolyképző KU>!

Tiszteletben kell tartanom a döntését, és magára kell hagynom, méghozzá pontosan azért, ami az első pillanatban megfogott benne. Mert egy önálló, vagány csaj, akinek nincs szüksége senkire. Neki nem tátong űr az életében.
Én viszont önző módon vele töltetném be a saját űrömet.

SZaBiSa_boOks P>!

Aki boldogtalan, az a környezetét sem tudja boldoggá tenni.

19. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Sydney Blake
Clara_Wolf>!

Ha egy magányos emberen eluralkodik az öngyűlölet, akkor nincs mellette senki, hogy emlékeztesse a jó tulajdonságaira, és csak még jobban gyűlölni kezdi magát, amivel végül minden pozitívumot kiírt magából és az életéből.

157. oldal

Nixii P>!

Mintha arra születtél volna,
hogy helyreránts, amikor
teljesen szétesek.

22. oldal; 1. fejezet (Sydney)


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Csak szex
Helen Hoang: Amit a szív diktál
L. J. Shen: Az ördög feketét visel
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Kim Holden: Bright Side
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
L. J. Shen: Vagány
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely – Sötét, magányos átok
Karina Halle: Egy lépéssel közelebb