Losing ​Hope – Reményvesztett (Hopeless 2.) 1090 csillagozás

Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Colleen ​Hoover, New York Times sikerlistás szerző valósággal megbabonázta olvasóit a Hopeless-szel. A történet egy hányatott sorsú lányról, Skyról szól, aki összetalálkozik rég elvesztett gyermekkori barátjával, Dean Holderrel. A fiú segít a sokkoló családi múlt feltárásában, így Sky végre elcsitíthatja magában a mély sebet hagyó emlékeket és érzéseket.
A Hopeless Sky szemszögéből mutatta be az eseményeket, a Losing Hope pedig bepillantást enged Dean Holder történetébe, akit régóta kísért a kislány elvesztése. Úgy érzi, kudarcot vallott, amiért nem tudta őt megmenteni. Holder életét beárnyékolja a megbánás és a bűntudat. Sohasem hagyott fel Sky keresésével, mert úgy érzi: ha megtalálná, tovább tudna lépni végre. Arra viszont nem számított, hogy a találkozás pillanata még kínzóbb fájdalmat hoz.
Holder a Losing Hope-ban meséli el, hogy a tizenhárom évvel korábbi események miként hatottak az ő és családja életére, s hogyan lett magányos küldetés számára a lány megmentése.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993965 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633993996 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633993989 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

3 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dean Holder · Linden Sky Davis · Daniel Wesley · Breckin · Lesslie Holder


Kedvencelte 218

Most olvassa 31

Várólistára tette 264

Kívánságlistára tette 359

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Elolvastam, mert hozzátartozott a történethez, néhol kiegészítette azt, és választ adott az előző részhez megfogalmazott kérdésem zömére. Ezzel együtt is feleslegesnek éreztem, talán jobb lett volna, ha az elsőt váltott szemszögből írja. Dean nekem még mindig problémás szereplő, túl sok érzelmileg , túl felelősségteljes kamasznak, túl védelmező. 18 évesen felnőtt férfiként viselkedik. spoiler. Sky rendben van, ebben a történetben nem lett több vagy kevesebb mint az előző részben. A történet sem változott, nem egészült ki újabb adalékokkal (vagy csak nagyon keveset. Továbbra is túldramatizált, és valószerűtlen. spoiler.

1 hozzászólás
ZitussKa>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Kicsivel több mint 13 hónap telt el azóta, mióta először olvastam. Emlékszem, akkor amikor becsuktam, az volt az első gondolatom, fogom-e én ezt még olvasni? A válaszom Igen volt. Most is az. Egy jó könyvnek nem számít az idő, az eltelt hónapok, azt hiszem bármi is történjék velünk az idő folyamán hozzájuk mindig visszatérhetünk és én vissza is fogok:) Habár nem hittem volna, hogy másodjára is zokogva fogom letenni, de talán pont ezért is szeretem annyira és ebben rejlik a varázsa, mert képes még mindig ugyanolyan intenzitású érzéseket kicsikarni belőlem. Fáj, de reményt ad.
Élek, velük és értük ♥ Imádlak titeket Dean & Sky :)

MFKata>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Dean Holder tagja MFKata Háremének.
Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm.
A Reményvesztett az új kedvencem.
Szerintem ez nem meglepő.

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/06/colleen-hoover-…

2 hozzászólás
zsiina>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

De azt is elhittem, hogy mindig is reménytelen maradok, pedig a remény ma már mindennap rám mosolyog.

Egyszerűen megható volt. Ugyan arról szólt ez a rész, mint a Hopeless, és mégis, mintha egy másik történetet olvastam volna. Sokkal jobban tetszett az első résznél, pedig azt is imádtam. Dean nekem örökre Dean lesz, és nem Holder, imádnivaló. A Hopeless-ben máshogy tekintettem rá, mint itt, ahol betekintést kaphattunk a gondolataiba. Vagy is ő hogy élte át ezt az egészet. Megváltozott a szememben, ahogy olvastam a könyvet. Többet tudhattunk meg róla, az érzéseiről és jobban megszerettem. Sky pedig… nem tudom. Itt semleges maradt a számomra. Nem is tudok róla mit mondani. Daniel viszont, ajjaj! Imádtam a pasit, alig várom az ő és „Hamupipőke” történetét! Nagyon tetszett a könyv, imádtam minden sorát, biztos többször is újra fogom olvasni. :)

gabiica P>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Hű. Ha imádtam az első részt,akkor arra nincsenek szavak, hogy itt mit éreztem. Holder szemszögéből sokkal mélyebbnek, sokkal erősebbnek tűnt az egész történet, az egész kapcsolat Sky és Holder között. Nagyon boldog voltam, hogy az ő részéről is megismerhettük az eseményeket, sokat gondoltam arra az első rész olvasása során, hogy mennyire jó lenne tudni, hogy Holder mit gondol. (Akkor még meg sem néztem a második kötet fülszövegét, csak sejteni tudtam, hogy ezúttal az ő szemszögéből olvashatjuk a történéseket.)
Mély érzésű, erős karakter, aki mindent megtesz azért, hogy jobbá tegye a dolgokat. Egyetlen egy mozzanat volt a kötetben, ami számomra nem tűnt túl valószerűnek: spoiler
Colleen Hoover egyszerűen zseniális kortárs alkotó, aki nagyon hamar megnyeri az olvasót…

Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Nem rajongok az ilyen formában megírt könyvekért: első kötet egy szemszög, második kötet egy másik szemszög.
Mégis úgy érzem, hogy ennél a sorozatnál szükségem volt erre, a második szemszögre. Míg az elsőnél leakadtam azon, ahogy megfogalmazzák hogyan néz ki egy karakter, addig a második kötetnél már csak az érzelmekre és lelki vivódásokra összpontosítottam. És off itt volt bőven mire összpontosítani.

Smurfettereads>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Imádom. Már az első rész is nagy kedvencem. Imádom Dean Holdert, és jó volt végre az ő szemszögéből is bele látni a történetbe. Végig izgultam az elejétől a végéig, annyira szívet tépő, magával ragadó. Szenvedélyes, érzelmes, romantikus, megható, lenyűgöző, csodálatos. Nagyon szerethető páros Dean és Sky még mindig. Sajnáltam Lesst, és Skyt azért, amin keresztül kellett menniük. Nem ezt érdemelték volna. Az első részben is gyűlöltem Hope apját, de most még jobban, mint akkor. Colleen Hoover zseniális írónő. :-)

Viktória_Erdei P>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Több mint fél éve olvastam az első részét Sky szemszögéből. Megmondom őszintén nem annyira emlékeztem a részletekre, mi hogy történt. De ebből a könyvből azonnal emlékeztem az elsőre. Nagyon jó, hogy megismertem Dean gondolatait, félelmeit. A levelek amit írt Less-nek, aranyos és fájdalmas volt. Imádtam azt a jelenetet amikor Sky felolvasta Colleen másik könyvét Holdernek. (Kedvenc az a könyv is.) Amikor Dean megtalálta Less levelét, reménykedtem benne, hogy mégis el fogja olvasni, ami a vége felé meg is történt. Daniel az egyik leghumorosabb karakter. Azt hiszem Colleen még mindig a kedvenc íróm marad évekig.

puncsoscukor63>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Végem van*-*
Annyira jó volt újraolvasni a Hopelesst Holder szemszögéből. Legalább annyira imádtam, mint az első részt. Ha nem jobban. Tudom, hogy sokan nem szeretik a szemszögváltós második részeket (ez egyébként meg is látszik a csillagozások számán), amit nem értek, hiszen ha elolvasod az csak előnyödre válik.
a) újraélheted az egész történetet egy másik imádott szereplő szemszögéből, beférkőzhetsz az ő gondolataiba is. Többet megtudsz az ő ismerőseiről, barátairól is.
b) sokkal jobban beleég a fejedbe a könyv, minden eseményével, hiszen tulajdonképpen ugyanazt olvasod el kétszer. És hát valljuk be, ez sose baj:D

És visszatérve kicsit erre könyvre, a borító annyira jól néz ki. Ritkán mondok ilyet, de Griffin Peterson ezen a borítón nagyon szép. Tudom, férfiakra ezt nem mondjuk, de na! Akkor is az!

kellyolvas P>!
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett

Azokat a könyveket, amik a kedvenceimmé válnak, természetesen nagyon szívesen újraolvasom bármikor. Így különösen nekem valónak érzem ezt a divatot, amit manapság a bestseller szerzők közül sokan alkalmaznak, hogy megírják a nagysikerű regényeiket a másik főszereplő szemszögéből is. A Losing Hope is így született, sokunk nagy kedvence, Dean Holder szemszögéből olvashatjuk a Reménytelenben megismert történetet, természetesen jócskán megtoldva a sztorit Dean visszaemlékezéseivel. Végre többet olvashattam a gyerekkori emlékekről, mennyire jó barátok voltak kiskorukban.
Nagyon jó érzés Holder fejében lenni, alapból is szeretem a fiú szemszöget, de itt végre nagyon sok kérdésre választ kaptam, amit Sky szemszögéből elmesélve nem értettem teljesen. Miért kellett bizonyos pontokon faképnél hagynia a lányt, miért volt sokszor bizonytalan, stb.
Aki eddig esetleg nem szeretett Holderbe, az most tuti, hogy beleesik, aki meg igen, az még inkább elveszik. Erre pedig Less a magyarázat. Holder ikertestvéréről ebben a részben mindent megtudunk, kezdve a megtalálásától az utolsó levele elolvasásáig. Holder hatalmas lelkiismereti válságban van, csalódott, haragban áll az egész világgal. Kiskorában elveszítette Hope-ot, aki a legjobb barátja volt, most pedig elveszítette Lesslie-t, aki gyakorlatilag a másik fele volt. Elkezd leveleket írni Less-nek, így próbálja meg kibeszélni magából a fájdalmat, és ezek a levelek hihetetlenül meghatóak, szívszorítóak, ugyanakkor viccesek is egyben.
A legnehezebb számomra a könyv első pár fejezetének olvasása volt. Annyira döbbenetesen fájdalmas, amit nem szabadna tapasztalnia senkinek, ráadásul Holder hatalmas bűntudatot is hordoz, ami miatt legszívesebben beleüvöltöttem volna a könyvbe, hogy ne hibáztassa magát. Ennél a pontnál már el is dőlt bennem, hogy ez a könyv megkapja a legmagasabb minősítést, mert olyan érzelmeket vált ki, amit csak 100/1 könyvnél tapasztalok.
Szavakkal lehetetlen megfogalmazni, milyen is Colleen Hoover stílusa. A legeslegjobb. Persze óriási része lehet ebben Sándor Alexa fordításának is, de én még életemben nem olvastam ennél romantikusabb, izgalmasabb, élvezetesebb első csókot. Minden mozdulat, szó mögött ott van a szenvedély, a legmélyebb érzelmek. Hatalmas tehetség ez a szerző, élvezetes minden sora a könyveinek, ha még nem olvastad, a Slammed-et mindenképp szerezd be, hasonlóan mély élmény.
http://www.kellylupiolvas.com/2015/06/colleen-hoover-lo…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Mert meg akarom csókolni, szeretkezni akarok vele, el akarom venni feleségül, gyereket akarok tőle… és mindezt még ma este.

anikho>!

Vajon az ember a másik egyes tulajdonságaiba szeret bele lépésről lépésre, vagy az egész lényébe egyszerre?

153. oldal

Zsani1418>!

Ahhoz, ugyanis, hogy valaki hiányozzon neked, először részesülnöd kellett abban a kegyben, hogy az életed része legyen.

369. oldal

MFKata>!

Nem akarom, hogy semmit se érezzen, amikor megcsókolom. Azt akarom, hogy mindent érezzen.

Tizenhárom és feledik fejezet

anikho>!

– Holder – ismétli, s kibontakozik a csókból. Kezét az arcomhoz emeli, és a szemembe néz. – Akarom. Ma este. Most rögtön.
Most rögtön. Azt mondta, most rögtön. Ez örvendetes, hiszen szerencsére nincs egyéb kötelezettségem jelenleg. Épp ráérek.

278. oldal

zsiina>!

– Holnap hánykor jöhetek kémkedni utánad?
– Fél hétkor? – válaszolja levegőért kapkodva.
– Fél hét, megdumáltuk.
Mostantól a fél hét a kedvenc időpontom.

8. fejezet

anikho>!

Hagyom, hogy behunyja a szemét, ám a sajátomat nyitva tartom. Így nézem végig, ahogy elrabolja a szívem utolsó darabját is.

344. oldal


A sorozat következő kötete

Hopeless sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Miranda Cowley Heller: Papírpalota
Karina Halle: A lázadó herceg
Ana Huang: Twisted Love
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll – Csinos új babácska
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Órákon át kívánlak