It ​Starts With Us (It Ends with Us 2.) 75 csillagozás

Colleen Hoover: It Starts With Us Colleen Hoover: It Starts With Us

Before ​It Ends with Us, it started with Atlas. Colleen Hoover tells fan favorite Atlas’s side of the story and shares what comes next in this long-anticipated sequel to the “glorious and touching” (USA TODAY) #1 New York Times bestseller It Ends with Us.

Lily and her ex-husband, Ryle, have just settled into a civil coparenting rhythm when she suddenly bumps into her first love, Atlas, again. After nearly two years separated, she is elated that for once, time is on their side, and she immediately says yes when Atlas asks her on a date.

But her excitement is quickly hampered by the knowledge that, though they are no longer married, Ryle is still very much a part of her life—and Atlas Corrigan is the one man he will hate being in his ex-wife and daughter’s life.

Switching between the perspectives of Lily and Atlas, It Starts with Us picks up right where the epilogue for the “gripping, pulse-pounding” (Sarah Pekkanen, author of Perfect Neighbors) bestselling… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Simon & Schuster, New York, 2022
>!
Atria, New York, 2022
352 oldal · ASIN: B09RX4B8R5
>!
Atria, New York, 2022
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781668001226

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Atlas Corrigan · Lily Bloom


Kedvencelte 16

Most olvassa 10

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 150


Kiemelt értékelések

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Két napja próbálkozok normális értékelést írni.
Ma feladtam.
Imádlak Atlas ♥♥♥
Ennyi….

12 hozzászólás
Iloonka>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Bár több időm lett volna a héten,mert egyszerűen olyan könnyen lehet elmerülni ebben a csodában, de nem panaszkodom ,mert így legalább a nap fénypontja mindig megvolt.

A történet ott folytatódik, ahol a Velünk véget ért befejeződött. Atlas és Lily egy év után újra találkoznak egymással, és rövidesen újra közel kerülnek egymáshoz. Ámde felüti a fejét újra Ryle, aki a vérmérsékletét ismételten nem tudja helyén kezelni, és Atlas családját is közelebbről megismerhetjük.

Én úgy imádom CoHoban, hogy legyen bármi is, annyira könnyedén jönnek a szavak. Angolul, magyarul, totál mindegy, mindenhogy annyira jönnek a szavak, úgy simogatnak engem, mint egy puha takaró. Be kell valljam, én is azok közzé tartoztam, akik szerettek volna Lilynek és Atlasnak folytatást és pont mikor már megbékéltem volna a történetük befejezésével, amikor jött a hír, mégiscsak lesz folytatás. És mennyire jó, hogy jött. Imádtam minden egyes sorát, és annyira jó volt Atlas fejébe is végre belelátni. Belülről is olyan álompasi, ahogy Lily lefestette nekünk. Már értem a sok értékelést, ami csak annyiról szól: Atlas. Merthogy csodás karakter, én is akarok magamnak egyet! Most már nyugodt a lelkem, azt elmondhatom.

Jól tette, amiért a folytatás mellett döntött CoHo, szerintem mindenkit el fog varázsolni, aki a kezébe veszi.

Beatrice8 P>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

„Anyone who has ever left a manipulative, abusive spouse and somehow stayed that course deserves a medal. A statue. A freaking superhero movie.”
Azért nem olvastam újra előtte az első részt keresztbetéve a terveimnek, mert rájöttem, hogy ennyi olvasatlan könyv mellett lehet nem kéne újraolvasgatni. :DD De szerencsére nagyrészt emlékeztem az első részre. A könyvet olvasva nehéz volt eldöntenem, hogy kire vagyok dühösebb, Ryle-ra vagy Atlas anyjára. Azt hittem ez egy kis pillecukor olvasmány lesz, úgy is volt beharangozva, de azért annyira nem! Ha nem olvastam volna a többi könyvét, meg ennek az első részét, akkor nagyon néztem volna, hogy ez egy laza olvasmánynak számít neki?, de így volt mihez viszonyítanom és ja, azokhoz képest egész könnyed volt!
Nagyon tetszett, hogy tényleg foglalkozott a válás utáni nehézségekkel is és nem csak az volt, hogy elváltak, szuper, akkor már minden rendben. De persze Colleentól nem is vártam kevesebbet.
Azt viszont érezni véltem, hogy gyorsan készült el és adták ki, mert voltak benne részek, amiket szerintem meg kellett volna szerkeszteni jobban, mert ismétlések voltak.
Én örültem, hogy ez elkészült, az én lelkemnek kellett az It Ends With Us után. Oooolyan jóóó volt! Voltak olyan részek, ahol folyamatosan mosolyogtam, volt, hogy nevettem, volt, hogy sajnáltam őket, szomorú voltam miattuk, vagy boldog. Egyszerűen csak imádtam!
Az előzőekkel ellentétben ebben annyira éreztem azt a Colleent, akit instagrammon látok! Hogy mennyire szereti a fiait, a férjét, hogy annyi munkát kipróbált… Nagyon értékeltem azt a két mondatot a Z generációról, mert olyan ritkán dicsérnek minket szerintem generációs szinten. Mindig minden generáció azt gondolja, hogy jobb, mint az utána következők.
A borító nem tetszik annyira, mint az első rész borítója, de azt nehéz is felülmúlni, azért örülök, hogy sikerült megvennem használtan, ezt még szerintem újra fogom olvasni az elsővel együtt. Olyan szép és szórakoztató volt! Szerintem megérdemli a hype-ot, amit kap.

sunshinereads P>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Atlaaaaaas <3
Csodás folytatás! Alig bírtam kivárni hogy megjelenjen, de megérte a sok várakozás!

lalaslibrary>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Ez a könyv ingyen terápia volt az első rész után. Nem is tudok mást mondani, mint hogy csodálatos volt és iszonyú boldog vagyok, hogy Lilyék megkapták a happy endjüket!
Kérek én is egy Atlast♥

Vörös_Viktória I>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Az első rész után, ez olyan volt mint sebre a sebtapasz.
A legszebb befejezést kapta, imádtam minden egyes sorát.
♥♥♥

Kalmár_Zsanett>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Amikor megláttam, hogy még fog jelenni ez a könyv szinte számoltam vissza a napokat, annyira izgatott voltam. Az it ends with us számomra egy nagyon fontos könyv volt, pont ezért nagyon vártam a folytatást. És nem csalódtam. Ahogy az írónőtől megszokhattuk semmi sem volt fekete és fehér és minden karakter emberi volt. Szinte azonnal megkedveltem Josh-t, amint bekerült a történetbe, de a régi szereplőket is legalább annyira imádtam.
Bár nagyon aranyos volt a történet és azt mondom, hogy még érte elolvasni mégsem volt egy it ends with us. Bár itt is kapott szerepet a családon belüli erőszak mégsem arra helyetze a fő szálat az írónő, sokkal inkább a családra, hiszen tudjuk, it starts with us…

Bálint_Icus P>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Most még nem tudok írni róla, alighogy befejeztem… Csak ülök itt, és olvasni szeretném tovább és tovább és tovább…
Pár órával később:
Szóval nem titok, Colleen nem akart folytatást írni az It end with us regényéhez; ő személy szerint akkor úgy gondolta, hogy az egy kerek történet, úgy, ahogy megírta és befejezte.
Aztán jöttek az olvasó rajongói, és szerencsére sikerült elültetniük a bogarat Colleen fülébe, hogy még hiányzik itt valami, és mégiscsak érdemes lenne egy folytatás, amit Lilyhez és Atlashoz címez. Mert az ő történetük is megér(ne) egy könyvet. Hálás vagyok, hogy sikerült nekik meggyőzni őt, és egy idő után már úgy gondolta, hogy meg kellene írnia a folytatást, amiben én személy szerint picit sem csalódtam.
Mivel a könyv legelején leírja Colleen, hogy ez nem lesz olyan fajsúlyos és nehéz történet, mint az előző volt, én már akkor fellélegeztem, és igazából örültem ennek. És bár Ryle-ból tényleg kevesebbet kapunk, azért akadt itt is bőven olyan elgondolkodtató és mélylélektani szál, amely megrendíti az olvasót. Sőt! Olyan szál is előkerül, amire még csak nem is számítunk. Szóval bővelkedik izgalmakban ez a könyv is, vannak részek, ahol nagyon izgultam és féltem én is, de alapvetően a végén az a jóleső, szívet melengető, örömteli, szeretettel, megelégedéssel teli érzés maradt meg bennem, hogy van remény. Igenis fel lehet állni, és tovább lehet menni. Igenis össze tudjuk rakni magunkat a traumák után. Tudnunk kell elfogadni a körülöttünk lévő szeretteink segítségét. Egy egyedülálló anya is teremthet magának és a gyermekének boldog jövőt. És a humor az egyik legjobb útitársunk :) Persze tudom, azért itt nem egy teljesen hétköznapi világról volt szó, és igen nagyok a magasságok és a mélységek, azért én mégis úgy érzem, hogy a pozitív kicsengés, a szeretet, a tisztelet, a hit, az egymás segítésének előtérbe kerülése reményt adhat az életünkhöz mindannyiunknak, akik elovassuk ezt a regényt.
És végre, végre angolul olvastam!!! Nagyon féltem elkezdeni, mert bár szakfordító szakon is végeztem, és mondhatni elég jól tudok angolul, mégis az általam használt angol és az irodalmi angol között úgy gondoltam van egy hangyányi különbség. Nem sokat tévedtem… Viszont imádtam, hogy tele volt a könyv olyan hétköznapi angol kifejezésekkel, amiket sehol máshol nem lehet összeszedni, csak ha nekiállunk angolul olvasni… off Egyébként a lányom beszélt rá, hogy vágjak bele, együtt olvastuk az első részt is és így most a folytatást is. Nagyon nem bántam meg. Egyrészt így egyben kaptam meg a teljes sztorit, másrészt végig úgy éreztem, hogy autentikusabb így a regény. Közben még az is eszembe jutott, hogy egy iylen regényt én is szívesen fordítanék le, és még élvezném is :)
Szóval mindenkit, aki olvasta az It ends with us-t és szerette, arra bíztatok, hogy vagy már most angolul, vagy majd ha megjelenik a magyar fordítás, akkor magyarul, de mindenképp olvassa el ezt a történetet is!

„Lily. Life is a funny thing. We only get so many years to live it, so we have to do everything we can to make sure those years are as full as they can be. We shouldn’t waste time on things that might happen someday, or maybe even never.”

„This is the only negative aspect to finally being with the person you’re meant to be with. You go years aching to be with them, and when they finally become a significant part of your life, it somehow hurts even more.”

Annusko>!
Colleen Hoover: It Starts With Us

Az egyik kedvenc tavalyi olvasmányom volt az It ends with us, azaz az előzménykötet.
Nagyon vártam a folytatást.
Nem csakatkoztam, bár néhol a pszichológiai eszmefuttatás kicsit szájbarágósra sikerült már szerintem.
off


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

Sometimes people think if they love a broken person enough, they can be what finally repairs them, but the problem with that is the other person just ends up broken, too.

Szilvi00 P>!

My choice helped me realize that sometimes the hardest decisions a person can make will most likely lead to the best outcomes.

Szilvi00 P>!

I’m exactly where I belong, being loved by Atlas Corrigan.

Szilvi00 P>!

“You’re going to drive five miles just to give me a hug?”
“I’d run five miles just to give you a hug.”

Szilvi00 P>!

I realize in this moment that the hardest part about ending an abusive relationship is that you aren’t necessarily putting an end to the bad moments. The bad moments still rear their ugly heads every now and then. When you end an abusive relationship, it’s the good moments you put an end to.

Szilvi00 P>!

[…] …will I always have an Atlas-shaped hole in my heart unless I allow him to fill it?

Szilvi00 P>!

Anyone who has ever left a manipulative, abusive spouse and somehow stayed that course deserves a medal. A statue. A freaking superhero movie.

Szilvi00 P>!

If it takes a million kisses for her not to think about the scars that surround her heart tattoo, then I’ll kiss her there a million and one times.

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan
Szilvi00 P>!

“I broke into a restaurant once. Stole a turkey sandwich.”
Brad and Darin are both staring at me now. “Were you drunk?” Darin asks.
“No. I was hungry.”

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan

Hasonló könyvek címkék alapján

Melanie Harlow: Man Candy
Anna Todd: After We Fell
Abby Jimenez: Life's Too Short
Jessica Sorensen: The Redemption of Callie & Kayden
Kristen Proby: Savor You
Jennifer Probst: Searching for Perfect