48. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
99. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

It ​Ends with Us – Velünk véget ér 1564 csillagozás

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
422 oldal · ISBN: 9789635612567 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
422 oldal · ISBN: 9789635612574 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572435 · Fordította: Kamper Gergely

1 további kiadás


Enciklopédia 39

Szereplők népszerűség szerint

Atlas Corrigan · Lily Bloom · Ryle Kincaid · Allysa · Marshall · Devin · Jenny Bloom

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 548

Most olvassa 40

Várólistára tette 516

Kívánságlistára tette 540

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Mindannyian egyszerűen emberek vagyunk, akik néha rossz dolgokat tesznek. Mindenkiben van egy kevés jó is meg rossz is.

Nem tudom szavakba önteni a rajongásomat az írónő iránt. Mindig is szerettem a könyveit, de ezzel az írással nagyon eltalálta a szívemet. Ritkán – értsd kb. soha –, mondom azt könyvre, hogy hibátlan, márpedig a Velünk véget ér tökéletes.
Az egész olvasás egy hullámvasút, néha mosolyogtam, néha megsírattam, Hoover már csak ilyen.
Mély témákat boncolgat, nem csak felszínesen, hanem kibontja, és arra kényszerít, hogy átérezd azt amit Lily.
A szereplők nem tökéletesek…végre. Mindenki sérült valahol, de a való életben se létezik hibátlan, gondtalan élet. Egytől egyig megkedveltem a karaktereket. A két srác igazán „különleges”. Hozzám Atlas állt közelebb.
Lily aki az egész történet középpontja, szerintem egy nagyon erős, kitartó karakter. Néha hezitál, elgondolkozik, de végül helyesen cselekszik.
Nagyon szerettem azt, ahogy Colleen belecsempészte a könyvbe a múlt felidézését. Ötletes és kreatív megoldásnak tartom, mikor levelek és egyéb irások alapján nyerünk betekintést valaki életébe.

Kemény volt, valóságos és kínkeserves, de egy biztos: nagyon sokáig velem marad az olvasási élmény, és sokat fogok gondolkozni rajta. Egyértelműen kedvenc lett, s meleg szívvel ajánlom bárkinek.

Spoiler-mentes teljes értékelés: https://missreaders.com/books/details/32

1 hozzászólás
Sheila_7>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Kedves Colleen!
Gyűlöllek.
Lilla

Kedves Colleen!
Imádlak.
Lilla

Kedves Colleen!
Ússz és evezz.
Ússz és ússz és ússz és soha ne hagyd abba, amit csinálsz.
Lilla

Kedves Colleen!
Óriási hullám vagy az életemben.
Lilla

Kedves Colleen!
Köszönöm.
Lilla

2 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

„Kívülállóként könnyű azt hinni, hogy mi gondolkodás nélkül odébbállnánk, ha valaki rosszul bánna velünk. Könnyű kijelenteni, hogy nem tudnánk szeretni valakit, aki bánt bennünket, ha közben nem mi vagyunk szerelmesek abba az emberbe.”

Most fogom leszögezni, hogy én ezt a történetet újra fogom olvasni a közel jövőben.
Ugyanis nagyon mélyen érintett és a szemem nem maradt szárazon.
Nem tudom mit gondoltam, mert azt pontosan tudom az írónőről, hogy mindig olyan témát választ, ami kiveri a biztosítékot és igen csak foglalkozni kell vele.
Egy „bántalmazó” kapcsolat megélése, átélése erőn felül mikor ki tudunk lépni belőle, és eltudjuk viselni a szégyent, a meg nem értettséget, az ítéletet, és egyben újra meg kell tanulni bízni és hinni egy másik félben, elképesztően nehéz.
Persze meglehet csinálni, sőt meg is kell, de mikor még erről is olvasol bizony nagyon mélyre löködsz.
Csodálatos könyv és nagyon fájdalmas.
Ezt most úgy írom, hogy tudom a kedvencek között fog kikötni, de nagyon utálom magamat ezért. ♥♥♥

Tünde_JLT I>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Te is csak ember vagy. És senki sem bírja el egyedül a saját fájdalmát. Néha meg kell osztanunk másokkal, akik szeretnek bennünket, hogy ne roppanjunk össze a súlya alatt.

Néha könnyebbnek tűnik egyszerűen a kitaposott ösvényt követni ahelyett, hogy szembeszállnánk a félelmeinkkel, és belevetnénk magunkat az ismeretlenbe akkor is, ha egyáltalán nem biztos, hogy talpra fogunk érkezni.

Az élet nagyon szemét tud lenni.
Nem tudhatjuk, hogy amikor először nézünk bele gyermekünk szemébe, milyen sors vár rá. Szülőként a legjobbat szeretnénk neki, de a sors néha másképp szeretné. Ugyanez igaz akkor is, mikor beleszeretünk valakibe, és csak később szembesülünk a sötét titkaival. Ekkor pedig óhatatlanul megszakad a szívünk érte, és mi is belehalunk a fájdalmába. spoiler
Szerelmes lettem. Féltem. Rettegtem. Sírtam. Reméltem. Szerettem. Csókoltam. És végül apró darabokra törtem.

5 hozzászólás
MFKata>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Soha nem értettem, hogy egyesek miért nem képesek kilépni egy spoiler kapcsolatból, de végigolvasva a könyvet, Lilyvel végigélve a szeretet, a fájdalmat- a szív és az ész harcát, rádöbbentem, hogy mennyire nem egyszerűen fekete vagy fehér.
Érzelmek lavináját indította el bennem és bármennyire is furcsa, de imádom ezt a könyvet.
Még mindig Hoover a legjobb!!!
és most meg kell néznem a Némó nyomában-t
https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/11/colleen-hoover…

2 hozzászólás
DarknessAngel >!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Colleen-t biztos megcsókolta egy angyal, hogy mindig képes ilyen gyönyörű történetekkel előállni.
Én az értékelést is nehezen írom meg a könyveihez, mert egyszerűen úgy magával ragadnak az érzelmek, hogy alig jut eszembe egy épkézláb mondat. A Velünk véget ér is ilye hatással van rám.
A történet annyira mély és komoly jelentőséggel bír. Ez nem csak egy egyszerű szerelmi sztori, ahol egy fiú és egy lány találkozik, ez maga az élet. Brutális, nyers, igaz. Ilyenkor az ember legszívesebben elfordítaná a fejét, vagy rákiabálna a szereplőkre, pontosan úgy viselkedve, ahogy azt Lily is megmondta. A téma komolyságát viszont azért itt-ott feldobják a vicces pillanatok, illetve édes jelenetek. Ennek ellenére a szívem így is lassan apró darabokra hasadt.
A legfőbb ok? Atlas. Vagyis inkább úgy mondom, Lily és Atlas kapcsolata. Én alig vártam Lily leveleit, csak hogy még többet olvashassak erről a megkapó, kedves fiúról, aki az én szívemet is elrabolta. El sem tudtam képzelni, mi lett vele, mi lesz még a következő részekben. Tényleg mindenre számítottam, csak arra a nagy arculcsapásra nem, amit kaptam.
És ott van Ryle. A szexi titokzatos pasi a tetőről. Bevallom, engem ő is nagyon megfogott. spoiler
Már nem is kéne csodálkoznom, hogy Colleen ennyi érzelmet képes belőlem előhozni, pedig így van. Szerettem Lilyt, megértettem őt, dühös voltam rá, sajnáltam, majd a végén büszkèn fellélegezve dőltem hátra. Ennél elcseszetebb csodás történetet ritkán olvastam. Mindezek ellenére képes vagyok azt mondani, hogy ez a könyv gyönyörű.♡ Kívül-belül.

És Colleen utószava? Maradjunk annyiban, hogy nálam ott törött el a mécses.

11 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Ússz és evezz!

Bevallom, ha erről a könyvről volt szó, próbáltam kerülni az értékeléseket, mert azt akartam, hogy minden sora meglepetés legyen a számomra. Ez így is történt.
Komoly dolog az amiről szó van a könyvben, a családon belüli erőszak anya-lánya kénytelen átélni ugyanazt, de a végkifejlet már közel sem egyforma.
Imádtam azokat a részeket, amikor olvashattunk Lily naplóbejegyzéseit, megismerhettük a családi életét és felbukkant az életébe Atlas. Én már itt beleszerettem a srácba. ♥
A jelenben Ryle bukkan fel Lily életében, akivel fogalmam sem volt hányadán is állunk. Először „csak” be akar jutni a lány bugyijába, majd később amikor újra találkoznak kialakul köztük valami komolyabb. Mondjuk azt, hogy kezdtem megkedvelni, a testvére Allysa viszont jobban a szívemhez nőtt. Tetszett, hogy a problámás időszakban is jó tanácsot tudott adni Lily-nek és nem volt önző hanem reális tudott maradni, nem hagyta, hogy befolyásolja az, hogy Ryle a rokona.
Volt egy rossz érzésem az egész könyv olvasása alatt. Féltem, hogy nem kapom meg azt a befejezést amit szerettem volna. Szerencsére Lily helyesen döntött, nekem pedig egy hatalmas kő esett le a szívemről.
spoiler

Mrs_Curran_Lennart P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Nem az a szokványos édes-bús romantika volt, amit már megszoktam CoHotól. Viszont egy óriási problémára hívja fel a figyelmet, a családon belüli erőszakra. Évekkel ezelőtt olvastam valahol, hogy Magyarországon minden második nő szenvedett már el bántalmazást családtagtól. Ez szörnyű, és az emberek ítélkezése is az. Miért nem hagyja akkor el a férjét? – kérdezik sokan. Ez a könyv megadja a válaszokat a kérdésekre. Sajnáltam Lilyt, de sajnáltam Ryle-t is, de így kellett végződnie.

Klodette>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Most már teljesen biztos vagyok benne, hogy szeretem CoHo stílusát és a könyveit.
Elterveztem, hogy szépen sorjában elolvasom majd az eddig magyarul megjelent összes regényét, valamint figyelemmel fogom kísérni a további írásait is.
A Velünk véget ér megint csak komoly, sokatmondó és roppant személyes témákat boncolgat, hiszen fókuszba kerül benne a családon belüli erőszak, a nők elleni nemi erőszak, valamint a folyamatos bántalmazás és persze felteszi a fő kérdést: Meddig érdemes tűrni és mikor kell azt mondani, hogy Állj! Most már elég volt!
Bizonyos szinten levélregénynek tekinthető, hiszen a múlt eseményeit olyan levelekből ismerhetjük meg, amiket Lily a példaképének, Ellen DeGeneresnek írt, bár sosem küldött el.
Az egyik fő kérdés persze az, hogy Team Ryle vagy Team Atlas? Sokáig gondolkoztam ezen, de még most sem tudom biztosan a megfelelő választ.
Ryle számomra mindenképpen érdekesebb és összetettebb karakter, de sok döntésével nem értek egyet. A kötet vége felé már egyáltalán nem tudtam követni a viselkedését, azt, hogy bizonyos dolgokra miként reagált. Nem mondhatnám, hogy sajnáltam, de a kezdetekben szerettem őt és neki drukkoltam…aztán persze jó sok minden megváltozott.
Atlas, a tipikus jófiú, aki a végletekig hűséges és mindig – minden körülmények között lehet rá számítani. Biztos kikötő ő minden viharban, ezt pedig csodáltam benne.
Nálam a prímet mégsem a férfiak vitték, hanem az erős, példaértékű női karakterek.
Lily, akinek szívesen lennék a barátnője és aki meg nekem lett a példaképem, mert végig független maradt és sosem hódolt be igazán. Hallatta a hangját és nem hátrált meg. Bár minden nő olyen lenne, mint ő. Bárcsak én is, olyan lehetnék, mint ő. :)
Aztán külön kiemelném még Alyssát, a legjobb barátnőt és Ryle húgát, aki óriásit nőtt a szememben, amikor nem lett részlehajló, elfogult és megmondta az őszinte véleményét. Ezzel kiállt az igazság mellett és nem játszotta meg magát. Kalapot emelek előtte, de tényleg.

Ennél is bővebben: https://klodettevilaga.blogspot.com/2019/08/konyvkritik…

Valeria729 P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

A kendőzetlen igazság az, hogy erre nincsenek szavaim. Csak a nyers emberi érzelmek.
Arcul csapott, de rendesen, mert szembesülnöm kellett, hogy én is ítélkeztem és értetlenkedtem eddig, pedig rég tudnom kellene, hogy semmi sem fekete vagy fehér, és csak az tudhat bármiről bármit, aki benne van.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

GytAnett>!

Mindenki követ el hibákat. Az ember jellemét nem a hibái határozzák meg, hanem az, hogy tanul-e ezekből a hibákból, vagy csak kifogásokat keres rájuk.

219. oldal, Tizennegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hiba · Lily Bloom
beatrix_0823 P>!

– Rossz emberek nem léteznek. Mind csak emberek vagyunk, akik néha csinálunk rossz dolgokat.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryle Kincaid
anikho>!

– Úgy érzem, mindenki megjátssza önmagát, közben pedig a lelkünk mélyén mind egyformán elcseszettek vagyunk. Csak egyesek ezt ügyesebben titkolják, mint mások.

Kapcsolódó szócikkek: Ryle Kincaid
BarbyMalik0112 P>!

– Nem kell tovább úsznod, Lily – súgja. – Végre partot értünk.

412. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan · Lily Bloom
Evika82 P>!

– A jövőben… ha valami csoda folytán megint abban a helyzetben találod magad, hogy képes leszel beleszeretni valakibe… akkor légy szíves, belém legyél szerelmes!

350. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan
Ács_Milán>!

Kívülállóként könnyű azt hinni, hogy mi gondolkodás nélkül odébbállnánk, ha valaki rosszul bánna velünk. Könnyű kijelenteni, hogy nem tudnánk szeretni valakit, aki bánt bennünket, ha közben nem mi vagyunk szerelmesek abba az emberbe.

384. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
DarknessAngel >!

Minden éjjel úgy sírom magam álomba, és azt suttogom a párnámba, hogy „csak ússz és evezz”. De nagyon nehéz úszni ha az ember úgy érzi hogy le van horgonyozva a fenékhez.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
Niitaa P>!

Nem sokan vannak, akik elég bátrak hozzá, hogy kimondják, amit gondolnak.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
KönyvMoly_1989>!

Aztán ma reggel el kellett búcsúznom tőle. Csak ölelt, és olyan vadul csókolt, hogy azt hittem, belehalok, ha elenged.
De nem haltam bele. Mert elengedett, és mégis itt vagyok. Még élek.
Még lélegzem.
Bár alig – alig.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
beatrix_0823 P>!

Képzeljetek el minden embert, akivel életetekben találkoztok. Rengetegen vannak. Hullámokban jönnek, ki-be sodródnak az apállyal meg dagállyal. Egyes hullámok nagyobbak és elsöprőbbek másoknál. Néha a nagy hullámok magukkal hoznak ezt-azt a tenger mélyéből, és ott hagyják őket a parton. A lenyomatok a homokban emlékeztetőül szolgálnak, hogy a hullámok ott jártak jóval azután is, hogy elvonult a dagály.

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Sparrow
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Meredith Wild: Hardwired
Vi Keeland: A beosztott
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
Rachel Vincent: Stray – Kóborok
Brittainy C. Cherry: Tűzeső