It ​Ends with Us – Velünk véget ér (Velünk véget ér 1.) 4172 csillagozás

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Néha ​az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret.
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, ahol saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Ryle magabiztos, makacs, kicsit talán arrogáns is, de emellett érzékeny, okos, és Lily a gyengéje – bár a kapcsolatoktól való viszolygása aggodalomra ad okot.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is – az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.
Ebben a merész és mélyen személyes regényben Colleen Hoover szívszorongató… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993385 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992975 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992968 · Fordította: Kamper Gergely

8 további kiadás


Enciklopédia 41

Szereplők népszerűség szerint

Atlas Corrigan · Lily Bloom · Ryle Kincaid · Allysa · Marshall · Jenny Bloom · Devin

Helyszínek népszerűség szerint

Boston


Kedvencelte 1140

Most olvassa 157

Várólistára tette 799

Kívánságlistára tette 1050

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Első CoHo-m volt, de már most bátran kijelentem, hogy biztosan nem az utolsó. Engem teljesen megvett magának a történet, mindenestől. Tetszett a szerkezeti felépítése, felcsigázott a cselekmény, hangulatos és humoros is volt időnként a súlyos témák ellenére. Egy olyan könnyen olvasható, de mély mondanivalóval bíró romantikus regényt kaptam, ami méltán népszerű az olvasók körében. Nem véletlenül volt ennyire érzékletesen bemutatva a főhősnő vívódása, hiszen az írónő a saját életéből merített ihletet a történethez. Csillagos ötös!

Március 25-én, csütörtökön este 20 órától a Booktube Könyvklub keretében beszélgettünk a könyvről részletesen a csatornámon @Hails, @Saci19 és @Edmond társaságában.
https://www.youtube.com/watch…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572435 · Fordította: Kamper Gergely
Sheila_7 I>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Kedves Colleen!
Gyűlöllek.
Lilla

Kedves Colleen!
Imádlak.
Lilla

Kedves Colleen!
Ússz és evezz.
Ússz és ússz és ússz és soha ne hagyd abba, amit csinálsz.
Lilla

Kedves Colleen!
Óriási hullám vagy az életemben.
Lilla

Kedves Colleen!
Köszönöm.
Lilla

7 hozzászólás
Black_widow>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Szívbemarkoló, szomorú és annyira valóságos.
Amit igazán szeretek CoHo könyveiben az az, hogy az ember annak ellenére, hogy sejti mit tartogat számára a történet, mindig de mindig többet kap az elképzelteknél. A történeteiben ott van a mögöttes, súlyosabb és elgondolkodtató tartalom, ami megérinti az olvasót akár akarja, akár nem.
Nem volt ez másképp ezzel a történettel sem. Olyan aktuális és mondhatnám sajnos még mindig tabunak számító témát dolgoz fel, ami mellett az ember nem tud szó nélkül elmenni. Együtt szenvedtem a szereplőkkel, és bármennyire is szívszorító volt olvasni, Lily a lehető legjobb döntést hozta.
Az utószót olvasva nem lepődtem meg, ugyanis az egész történeten érződött CoHo személyeskedése. A sok fájdalom, kétség, kiszolgáltatottság mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy megszülethessen ez a csodaszép történt.
Ne ítélkezz, hogy ne ítéltess! … s hogy erre mikor jövünk rá igazán?! Csupán akkor, amikor mi is abban a szituációban találjuk magunkat, amit annak idején oly könnyű szívvel elítéltünk.

15 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

„Kívülállóként könnyű azt hinni, hogy mi gondolkodás nélkül odébbállnánk, ha valaki rosszul bánna velünk. Könnyű kijelenteni, hogy nem tudnánk szeretni valakit, aki bánt bennünket, ha közben nem mi vagyunk szerelmesek abba az emberbe.”

Most fogom leszögezni, hogy én ezt a történetet újra fogom olvasni a közel jövőben.
Ugyanis nagyon mélyen érintett és a szemem nem maradt szárazon.
Nem tudom mit gondoltam, mert azt pontosan tudom az írónőről, hogy mindig olyan témát választ, ami kiveri a biztosítékot és igen csak foglalkozni kell vele.
Egy „bántalmazó” kapcsolat megélése, átélése erőn felül mikor ki tudunk lépni belőle, és eltudjuk viselni a szégyent, a meg nem értettséget, az ítéletet, és egyben újra meg kell tanulni bízni és hinni egy másik félben, elképesztően nehéz.
Persze meglehet csinálni, sőt meg is kell, de mikor még erről is olvasol bizony nagyon mélyre löködsz.
Csodálatos könyv és nagyon fájdalmas.
Ezt most úgy írom, hogy tudom a kedvencek között fog kikötni, de nagyon utálom magamat ezért. ♥♥♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572435 · Fordította: Kamper Gergely
3 hozzászólás
FairyDust P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Mindannyian egyszerűen emberek vagyunk, akik néha rossz dolgokat tesznek. Mindenkiben van egy kevés jó is meg rossz is.

Nem tudom szavakba önteni a rajongásomat az írónő iránt. Mindig is szerettem a könyveit, de ezzel az írással nagyon eltalálta a szívemet. Ritkán – értsd kb. soha –, mondom azt könyvre, hogy hibátlan, márpedig a Velünk véget ér tökéletes.
Az egész olvasás egy hullámvasút, néha mosolyogtam, néha megsírattam, Hoover már csak ilyen.
Mély témákat boncolgat, nem csak felszínesen, hanem kibontja, és arra kényszerít, hogy átérezd azt amit Lily.
A szereplők nem tökéletesek…végre. Mindenki sérült valahol, de a való életben se létezik hibátlan, gondtalan élet. Egytől egyig megkedveltem a karaktereket. A két srác igazán „különleges”. Hozzám Atlas állt közelebb.
Lily aki az egész történet középpontja, szerintem egy nagyon erős, kitartó karakter. Néha hezitál, elgondolkozik, de végül helyesen cselekszik.
Nagyon szerettem azt, ahogy Colleen belecsempészte a könyvbe a múlt felidézését. Ötletes és kreatív megoldásnak tartom, mikor levelek és egyéb irások alapján nyerünk betekintést valaki életébe.

Kemény volt, valóságos és kínkeserves, de egy biztos: nagyon sokáig velem marad az olvasási élmény, és sokat fogok gondolkozni rajta. Egyértelműen kedvenc lett, s meleg szívvel ajánlom bárkinek.

Spoiler-mentes teljes értékelés: https://missreaders.com/books/details/32

1 hozzászólás
Tünde_JLT I>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Te is csak ember vagy. És senki sem bírja el egyedül a saját fájdalmát. Néha meg kell osztanunk másokkal, akik szeretnek bennünket, hogy ne roppanjunk össze a súlya alatt.

Néha könnyebbnek tűnik egyszerűen a kitaposott ösvényt követni ahelyett, hogy szembeszállnánk a félelmeinkkel, és belevetnénk magunkat az ismeretlenbe akkor is, ha egyáltalán nem biztos, hogy talpra fogunk érkezni.

Az élet nagyon szemét tud lenni.
Nem tudhatjuk, hogy amikor először nézünk bele gyermekünk szemébe, milyen sors vár rá. Szülőként a legjobbat szeretnénk neki, de a sors néha másképp szeretné. Ugyanez igaz akkor is, mikor beleszeretünk valakibe, és csak később szembesülünk a sötét titkaival. Ekkor pedig óhatatlanul megszakad a szívünk érte, és mi is belehalunk a fájdalmába. spoiler
Szerelmes lettem. Féltem. Rettegtem. Sírtam. Reméltem. Szerettem. Csókoltam. És végül apró darabokra törtem.

5 hozzászólás
MFKata>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Soha nem értettem, hogy egyesek miért nem képesek kilépni egy spoiler kapcsolatból, de végigolvasva a könyvet, Lilyvel végigélve a szeretet, a fájdalmat- a szív és az ész harcát, rádöbbentem, hogy mennyire nem egyszerűen fekete vagy fehér.
Érzelmek lavináját indította el bennem és bármennyire is furcsa, de imádom ezt a könyvet.
Még mindig Hoover a legjobb!!! és most meg kell néznem a Némó nyomában-t https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/11/colleen-hoover…

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Colleen-t biztos megcsókolta egy angyal, hogy mindig képes ilyen gyönyörű történetekkel előállni.
Én az értékelést is nehezen írom meg a könyveihez, mert egyszerűen úgy magával ragadnak az érzelmek, hogy alig jut eszembe egy épkézláb mondat. A Velünk véget ér is ilye hatással van rám.
A történet annyira mély és komoly jelentőséggel bír. Ez nem csak egy egyszerű szerelmi sztori, ahol egy fiú és egy lány találkozik, ez maga az élet. Brutális, nyers, igaz. Ilyenkor az ember legszívesebben elfordítaná a fejét, vagy rákiabálna a szereplőkre, pontosan úgy viselkedve, ahogy azt Lily is megmondta. A téma komolyságát viszont azért itt-ott feldobják a vicces pillanatok, illetve édes jelenetek. Ennek ellenére a szívem így is lassan apró darabokra hasadt.
A legfőbb ok? Atlas. Vagyis inkább úgy mondom, Lily és Atlas kapcsolata. Én alig vártam Lily leveleit, csak hogy még többet olvashassak erről a megkapó, kedves fiúról, aki az én szívemet is elrabolta. El sem tudtam képzelni, mi lett vele, mi lesz még a következő részekben. Tényleg mindenre számítottam, csak arra a nagy arculcsapásra nem, amit kaptam.
És ott van Ryle. A szexi titokzatos pasi a tetőről. Bevallom, engem ő is nagyon megfogott. spoiler
Már nem is kéne csodálkoznom, hogy Colleen ennyi érzelmet képes belőlem előhozni, pedig így van. Szerettem Lilyt, megértettem őt, dühös voltam rá, sajnáltam, majd a végén büszkèn fellélegezve dőltem hátra. Ennél elcseszetebb csodás történetet ritkán olvastam. Mindezek ellenére képes vagyok azt mondani, hogy ez a könyv gyönyörű.♡ Kívül-belül.

És Colleen utószava? Maradjunk annyiban, hogy nálam ott törött el a mécses.

11 hozzászólás
Kate20>!
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér

Fájdalmasan gyönyörű könyvet alkotott CoHo. Annyira sok témát kiragadott a mindennapi életekből és nem feltétlen a jót, mint annyi könyv. CoHo ezzel a regénnyel bemutatta az élet fájdalmas oldalát, ahol minden tettnek van rossz végkimenetele is. Lily naivitása pont ezt idézte elő. Huszonévesen még mindig gyermeki naivitással rendelkezik bizonyos témákat illetően és pont emiatt olyan realisztikus a regény, mert a valóságban is ez történik rengeteg nő életében. Szeretnek hinni valami jóban, valami elsöprőben mint a szerelem. De olykor a szerelem többet árt mint használ. És ezt CoHo gyönyörűen végigvezette.


Népszerű idézetek

GytAnett>!

Mindenki követ el hibákat. Az ember jellemét nem a hibái határozzák meg, hanem az, hogy tanul-e ezekből a hibákból, vagy csak kifogásokat keres rájuk.

219. oldal, Tizennegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: hiba · Lily Bloom
beatrix_0823>!

– Rossz emberek nem léteznek. Mind csak emberek vagyunk, akik néha csinálunk rossz dolgokat.

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryle Kincaid
BarbyMalik0112 P>!

– Nem kell tovább úsznod, Lily – súgja. – Végre partot értünk.

412. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan · Lily Bloom
anikho>!

– Úgy érzem, mindenki megjátssza önmagát, közben pedig a lelkünk mélyén mind egyformán elcseszettek vagyunk. Csak egyesek ezt ügyesebben titkolják, mint mások.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ryle Kincaid
4 hozzászólás
Evika82>!

– A jövőben… ha valami csoda folytán megint abban a helyzetben találod magad, hogy képes leszel beleszeretni valakibe… akkor légy szíves, belém legyél szerelmes!

350. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan
Ács_Milán>!

Kívülállóként könnyű azt hinni, hogy mi gondolkodás nélkül odébbállnánk, ha valaki rosszul bánna velünk. Könnyű kijelenteni, hogy nem tudnánk szeretni valakit, aki bánt bennünket, ha közben nem mi vagyunk szerelmesek abba az emberbe.

384. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
Ács_Milán>!

Attól, hogy valaki bánt bennünket, még nem szűnünk meg csak úgy szeretni. Nem az illető cselekedetei fájnak a legjobban, hanem a szeretet. Ha a tettek mögött nem lenne ott a szeretet, akkor kicsit könnyebb lenne elviselni a fájdalmat.

362. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
beatrix_0823>!

Képzeljetek el minden embert, akivel életetekben találkoztok. Rengetegen vannak. Hullámokban jönnek, ki-be sodródnak az apállyal meg dagállyal. Egyes hullámok nagyobbak és elsöprőbbek másoknál. Néha a nagy hullámok magukkal hoznak ezt-azt a tenger mélyéből, és ott hagyják őket a parton. A lenyomatok a homokban emlékeztetőül szolgálnak, hogy a hullámok ott jártak jóval azután is, hogy elvonult a dagály.

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
DarknessAngel>!

Minden éjjel úgy sírom magam álomba, és azt suttogom a párnámba, hogy „csak ússz és evezz”. De nagyon nehéz úszni ha az ember úgy érzi hogy le van horgonyozva a fenékhez.

241. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom
Niitaa P>!

Nem sokan vannak, akik elég bátrak hozzá, hogy kimondják, amit gondolnak.

65. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lily Bloom

A sorozat következő kötete

Velünk véget ér sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Vi Keeland: A beosztott
Lynn Painter: Mr. Téves Szám
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Kockázatos kaland
Emma Chase: A királynő férjet keres