61. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

It ​Ends with Us 110 csillagozás

Colleen Hoover: It Ends with Us

Sometimes ​it is the one who loves you who hurts you the most.

Lily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up—she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan—her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Atria, New York, 2016
320 oldal · ISBN: 9781501110375 · ASIN: B0176M3U10
>!
Atria, New York, 2016
386 oldal · ISBN: 9781501110375
>!
Simon & Schuster, London, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471156267

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Atlas Corrigan · Lily Bloom · Ryle Kincaid


Kedvencelte 32

Most olvassa 9

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Utólag visszaolvasva, talán ez a ellentmondásosabb, legcsapongóbb értékelésem, amit valaha írtam (tényleg csak kósza gondolatok vannak benne), úgyhogy előre is elnézést. :))

Úgy érzem, hogy részemről is megállja a helyét az, ahogy @Monday megfogalmazta, hogy bárcsak tudtam volna szeretni ezt a könyvet, de valahol nem tudtam. Colleen Hoover ezúttal egy nagyon kényes témához nyúlt hozzá, egy olyanhoz, ami a világon sok mindenkit érint. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok mindenki fogja magának érezni a történetet, nagyon sok mindenki fog válaszokra találni benne, és talán sokan találnak ebben a történetben egyfajta segítséget és megerősítést ahhoz, hogy az egyik lábukat a másik után tudják tenni. Hálás vagyok Colleen Hoovernek, hogy megírta ezt a könyvet, talán valamilyen szempontból hiánypótló is, de nem lennék őszinte, ha azt mondanám, hogy mindennel együtt nem utáltam egy kicsit.

Ez a Colleen Hoover történet talán pont attól lett különleges, hogy nagyon-nagyon más volt, mint az írónő eddigi kötetei. Ez alkalommal valami nagyon keményen arcul csapó, fájdalmasan valóságos dolgot kaptunk. Nem volt benne a tipikus Colleen-humor, nem kaptuk meg spoiler ellenben kaptunk valami igazán mélyet, valami olyat, ami elgondolkoztat, ami a lelkedig hatol. Voltak olyan oldalai a könyvnek, amit legszívesebben kitéptem volna, mintha meg sem történt volna. Azonban, ahogy Lily sem tudott kitörölni 14 másodpercet, sajnos a valóságban sem lehet elfelejteni olyan megtörtént dolgokat, amit megváltoztatják egy ember életét. Talán nem volt megdöbbentőbb vagy felkavaróbb a témaválasztás, mint akár a Hopeless vagy az Ugly Love története, de úgy gondolom, hogy az írónő ez alkalommal sokkal mélyrehatóbban dolgozta fel a témát.

És most jöjjön egy „naked truth”. spoiler

spoiler

Összességében, örülök, hogy elolvastam, és köszönöm az élményt Colleen Hoover-nek. Fájdalmas volt, spoiler, és talán nem fogom többet elolvasni, mégsem tudok öt csillagnál kevesebbet adni. Csak érettebb olvasóknak ajánlanám.

27 hozzászólás
_Eriii P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

CoHo nagyon kicseszett velem, mert nem fogok tudni egy épkézláb értékelést írni erről a történetről. Még a fülszöveg sem utal semmi olyan nyomra ami a könyvben van, én meg nem fogom el spoilerezni, mert akkor oda a varázs. Annyit mondhatok, hogy irt egy hihetetlenül összetett, gyomorgörcsölő, szívbemarkoló sztorit. Imádtam a szereplőket, komolyan egy adott pillanatban olyan nagyon utáltam az írónőt amiért ilyen szereplőket alkotott, hogy nem tudom elmondani talán Veronika és Adri igen, mert őket bombáztam az üzeneteimmel :))) bocsi csajok Vannak jelen és múltban játszódó részek, és mindkettő leveszi az embert a lábáról. A végével talán egy picit nem voltam megelégedve, de eltekintek ettől, mert igazan különleges történet volt. Megérdemli az öt csillagot, és azt is, hogy a polcomon csücsüljön a könyv.

11 hozzászólás
Naiva P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

„We all have a limit. What we’re willing to put up with before we break.”

Wow! Nem lesz túl összeszedett.
Gyönyörűen megírt, nyers érzelmekkel teli, történet egy tragikus témáról. Olyan helyzetekkel, amelyekről mindig csak kívülállóként gondoljuk, hogy esetleg tudnánk másként kezelni. Nem is olyan egyszerű egy ilyen témában állást foglalni. Cselekményleírás nélkül bármit írni meg még nehezebb erről a könyvről. Az sem újdonság, hogy Colleen Hoover irodalmi szinten tud írni.
CoHo írásai eddig is egy magas színvonalat képviseltek, de most úgy éreztem, hogy az It Ends with Us-szal egy magasabb szintet lépett. Akik hasonlóan éreznek, és hasonló helyzetben vannak, mint Lily, azoknak pozitív megerősítésként lehet ez a történet.
Olyan jó volt olvasni, ahogy a Ryle és igen Atlas is, mennyi örömöt vittek az életébe és mennyire szerették őt. Lily és kapcsolata olyan volt, mint egy erős forgószél, míg Lily és Atlas kapcsolata egészen más volt, de nem kell aggódni, szó sincs szerelmi háromszögről. spoiler Lily tinédzserkori naplóbejegyzései sok mindenre magyarázatot adnak. A történet mélysége és az érzelmi rétegek elképesztőek voltak. Nem szégyellem leírni, de többször is elsírtam magam.
Most már az is világos, hogyan kapcsolódik a borító a könyv témájához.

ƨɔɴом P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Elegge ide-oda pakolgattam ezt a konyvet, de nem azert, mert olyan rossz volt, hanem azert mert valami teljesen masra szamitottam.
Valahogy maga a szavak, amiket CoHo elenk tar husbavagoak, gyotrelmesek es nem is tudom… tul sok epizod valtakozik itt. Es a „legrosszabb” az egeszben, hogy annyira valosagos, es elo volt az egesz… nem talalok szavakat. Ismet teljesen elvarazsolodtam, meg ugy is, hogy az enem egyik fele egy kicsit most utalja az ironot.

CsepAdri>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Halogattam és féltem tőle…nem kellett volna. A könyvről spoiler nélkül nehéz bármit is írni. Hajnalig olvastam, sőt a kedves párom már rám szólt, h mi lenne ha a kindle-met hasznalnám és oltsam le a villanyt, de én nyertem :P, a téma és a történet alakulása letehetetlenné tette számomra. Találkoztam már ezzel a témával más könyvben, de így feldolgozva még sose olvastam, ettől vált számomra egyedivé. Még most reggel is ezen a történeten jár az agyam…

2 hozzászólás
hiviki P>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

„Just keep swimming Lily.”
Nem most jelent már meg a könyv, így pár helyen belefutottam, hogy miről is szól, ezért nem ért meglepetésként, mégis teljesen összetört néhol. Nehéz volt, mert a borzalmas részek után jöttek a szeretettel telik, és próbáltam Lily-vel együtt bízni, hogy megváltoznak a dolgok, hogy utolsó eset volt. Örülök, hogy Lily bátor volt, és volt elég ereje változtatni. Több nőnek lenne erre az erőre és bátorságra szüksége.
”It stops here. With me and you. It ends with us.”

3 hozzászólás
gergelydori>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Hmm, még két hónappal az olvasás után sem akaródzik értékelést írnom. Mert az igazság az, hogy nagyon megviselt ez a könyv. Persze, imádtam, szerettem, rajongtam a történetért és a karakterekért, még ha össze is törték a szívem. De akkor is… nehéz beszélni, értékelést írni róla.
Amikor befejeztem a könyvet, úgy éreztem, ez az a könyv, ahol minden lap, minden mondat, minden szó fontos. Főleg amikor kiderült, hogy a cím hogyan kapcsolódik a történethez. Nem tehettem mást, csak sírtam. Sírtam Lily-ért. Sírtam Atlas-ért. Sírtam Ryle-ért. Sírtam Colleen-ért. De nevettem is, méghozzá sokat. CoHo hozta a formáját, és megteremtette azt az igazán coho-s hangulatot, ami tökéletesen vegyíti a humort és a drámát is.
Annyira nem akartam, hogy Lily és Ryle élete úgy alakuljon ahogy. Annyira szerettem őket együtt. Annyira jó páros lehettek volna. De minden úgy történt, ahogy kellett hogy történjen, a végére minden „kerek” lett.
Atlas… nagyon, de nagyon szeretlek! Just keep swimming. <3
Lily-re felnéztem végig, mert ő igazán olyan, akire fel lehet. Talán eddig ő a kedvenc női főszereplőm Colleen Hoover könyveiből. Egyszer én is olyan brave and bold akarok lenni, mint amilyen ő.
Az IEWU egy igazán keserédes könyv, de amiatt a keserűség miatt is megéri elolvasni. Remélem, másoknak is úgy fog tetszeni, mint nekem! Egyértelműen kedvenc!

purplecloudlady>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Tudjátok, mikor nyert meg magának igazán, de igazán ez a könyv? A legvégén. Spoilermentesen elmondhatom, hogy már teljesen felkészültem egy nyálas, sematikus befejezésre, valami olyasmire, amivel sajnos túl sok könyv végén találkozom – és annyira kellemesen lepett meg! Végre egy olyan befejezés, ami cseppet sem sablonos. Ennek a könyvnek van mondanivalója, és nem is olyan egyszerű, hanem összetett, emelkedett és nagyon szép. Érdekeltek a karakterek, volt hátterük, jellemük – Atlas és Lily, de leginkább a kapcsolatuk. Fenntartásokkal kezdtem olvasni, és fenntartások nélkül fogadtam be a szívembe. Olvassátok el ti is! :))

Sonja>!
Colleen Hoover: It Ends with Us

Ezzel a könyvvel kapcsolatosan a legfontosabb tudni való, hogy a történetéről eddig nem írt senki sem – akinek én olvastam az értékelését. Annyit mondanék én el, hogy ha CoHo rajongó vagy, akkor azt kapod, amit vártál. Egy igazi, lélekbemarkoló érzelmi hullámvasutat, mely darabokra szed és utána újra összerak – másképp, többnek.
Ha nem vagy rajongó, akkor a következőt te is fogod érteni: ne hidd el, ami a fülszövegben van. Ez nem az a történet amire gondolsz. Ez a történet hiánypótló a saját műfajában. Benne van az összes válasz, arra a kérdésre, amit már te is feltettél.


Népszerű idézetek

pveronika>!

Imagine all the people you meet in your life. There are so many. They come in like waves, trickling in and out with the tide. Some waves are much bigger and make more of an impact than others. Sometimes the waves bring with them things from deep in the bottom of the sea and they leave those things tossed onto the shore. Imprints against the grains of sand that prove the waves had once been there, long after the tide recedes.
That was what Atlas was telling me when he said “I love you.” He was letting me know that I was the biggest wave he’d ever come across. And I brought so much with me that my impressions would always be there, even when the tide rolled out.

Rekuus97>!

There is no such thing as bad people. We're all just people who sometimes do bad things.

Chapter one, page 17

Naiva P>!

“I feel like everyone fakes who they really are, when deep down we’re all equal amounts of screwed up. Some of us are just better at hiding it than others.”

Naiva P>!

That’s when I knew that I had made the right choice. Everyone deserves another chance. Especially the people who mean the most to you.

Naiva P>!

“When life gets you down do you wanna know what you’ve gotta do? . . . Just keep swimming. Just keep swimming. Just keep swimming, swimming, swimming.”

Naiva P>!

“In the future . . . if by some miracle you ever find yourself in the position to fall in love again . . . fall in love with me.” He presses his lips against my forehead. “You’re still my favorite person, Lily. Always will be.

Kapcsolódó szócikkek: Ryle Kincaid
4 hozzászólás
kira113>!

“You can stop swimming now, Lily. We finally reached the shore.”

Kapcsolódó szócikkek: Atlas Corrigan · Lily Bloom
Naiva P>!

We all have a limit. What we’re willing to put up with before we break.

Naiva P>!

Every incident chips away at your limit. Every time you choose to stay, it makes the next time that much harder to leave. Eventually, you lose sight of your limit altogether, because you start to think, ‘I’ve lasted five years now. What’s five more?

Szami81>!

Just because someone hurts you doesn’t mean you can simply stop loving them. It’s not a person’s actions that hurt the most. It’s the love. If there was no love attached to the action, the pain would be a little easier to bear.


Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Pretty Reckless
Cora Reilly: Bound by Duty
Jessica Park: 180 Seconds
Erin Watt: Broken Prince
Sarah Brianne: Lucca
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin
Liane Moriarty: Big Little Lies
L. J. Shen: Sparrow (angol)
J. Lynn: Wait For You